Dodaj do ulubionych

Mnie, jako katolika, prawo nie obowiązuje

23.10.14, 21:19
Jeszcze mocniej decyzję KRRiT skomentował obecny na sali ojciec Tadeusz Rydzyk.

- Bardzo chętnie chcielibyśmy, jeżeli popełniamy błędy, żeby nam zwracać uwagę. Ale nie co chwila. Jak nie 13 tys., to 50 tys. Jak nie 50, to milion płać za coś, czego nie masz. A że takie prawo to głupie prawo i niesprawiedliwe prawo. Takiego prawa nie wolno respektować – powiedział redemptorysta.

www.apostazja.pl/jak.html

polska.newsweek.pl/czy-prawo-obowiazuje-katolikow-niekoniecznie-twierdzi-ojciec-rydzyk,artykuly,350375,1.html#najnowszeAR
Obserwuj wątek
    • pluto37 Re: Mnie, jako katolika, prawo nie obowiązuje 24.10.14, 10:16
      optio!
      Teraz masz jedno wyjście. Szoruj do parafii, wyciagaj metrykę, pamiątki z I komunii, bierzmowania i foty z ceremonii slubnych i pogrzebowych całej familii i jak cie dupnie straż miejska, policjant, ABW,CBA, albo inny CBŚ to ty im przed oczodoły papier z nadrukiem: Optio! Polak-Katolik jestem i won mundurowa hołota z łapami!
      To lepsze niz żółte papiery Dziąby. bo ten chłopina gdyby miał taki parafialny zalącznik do żółtych papiren, to teraz mógłby nawet na prezydenta miasta zamiast Matyjaszczyka startować.
      • taniarada Re: Mnie, jako katolika, prawo nie obowiązuje 24.10.14, 12:10
        Optio spamer ci nie odpowie bo to kopiuj wklej.Warto poczytać cały artykuł ,a nie wklejać mordkę bez potrzeby.I wyrwane z kontekstu.- Bardzo chętnie chcielibyśmy, jeżeli popełniamy błędy, żeby nam zwracać uwagę. Ale nie co chwila. Jak nie 13 tys., to 50 tys. Jak nie 50, to milion płać za coś, czego nie masz. A że takie prawo to głupie prawo i niesprawiedliwe prawo. Takiego prawa nie wolno respektować – powiedział redemptorysta. I zaraz dodał: - Dogadajmy się: jesteśmy ludźmi, łączy nas język, łączy nas kultura.Mówił też o atakach na kościół ,katolików ale tego Wyborcza i reszta mediów nie wydrukowała.Bardzo fajnie wszystkim rozdajesz razy za szkłem monitora.Ile tak wyciągasz z optio na miesiąc ,bo wiem że na jednym portalu nie siedzisz.
        • dyziek_o Re: Mnie, jako katolika, prawo nie obowiązuje 24.10.14, 12:46
          No to ile Pluciński wyciągasz?!
          Przyznaj się!
          Słyszałeś?!
          Jeden z tych co księżyc zaje.....li nas nawiedza;
          Komu to miasto zawiniło........ja się zapytowywuję.
          Dyzio.
          • pluto37 Re: Mnie, jako katolika, prawo nie obowiązuje 24.10.14, 13:34
            Dyziek!
            Zachowuj się! A o tajemnicy spowiedzi nie słyszałeś? Ale w pełnej dyskrecji powiem, że dużo, a nawet jeszcze więcej.
            I powiem jeszcze cuś na deser.
            Ja tam się cieszę, ze nawiedził tą składnice złomu. Byłbym też za tym, żeby te półbliniacze zjawisko przyrodnicze alejami wozić i na rynku w dzień targowy pokazać.
            Kiedyś w miescie byl cyrk, a jeszcze kiedyś nawet na lodzie, wesołe miasteczo, a teraz co? puchy wóda i ...żużel:):):)
            To tera jest żoliborska pomyłka genetyczna zamiast brodatej kobity i linoskoczków.
            I w końcu Matyjaszczyk zafundował nam program Aleje tu się dzieje.
            To mógłby tego gwiazdora na kaczych łapach przez te Aleje na jakim sznurku w sobotnie popołudnie poprowadzić ku chwale ojczyzny
        • optio111 Re: Mnie, jako katolika, prawo nie obowiązuje 24.10.14, 20:45
          taniarada napisał(a):

Bardzo chętnie chcieli
          > byśmy, jeżeli popełniamy błędy, żeby nam zwracać uwagę. Ale nie co chwila. Jak
          > nie 13 tys., to 50 tys. Jak nie 50, to milion płać za coś, czego nie masz. A że
          > takie prawo to głupie prawo i niesprawiedliwe prawo. Takiego prawa nie wolno r
          > espektować – powiedział redemptorysta. I zaraz dodał: - Dogadajmy się: je
          > steśmy ludźmi, łączy nas język, łączy nas kultura.

Niezle masz zrytą podsufitkę:-):-):-):-)
    • optio111 Re: Mnie, jako katolika, prawo nie obowiązuje 24.10.14, 20:47
      To jest piękny apel. Dogadajmy się. Będziemy rozmawiać. Ale dogadajmy się, szanując przepisy prawa – odpowiedział Jan Dworak z KRRiT. Wcześniej zwrócił uwagę, że niejednokrotnie próbowano omawiać z Telewizją Trwam różnice pomiędzy materiałami informacyjnymi i kryptoreklamą, ale zaniechania w tej sprawie ciągle się powtarzają.

polska.newsweek.pl/czy-prawo-obowiazuje-katolikow-niekoniecznie-twierdzi-ojciec-rydzyk,artykuly,350375,1.html#polskaSG
      • storima MnieJakoForumowiczaFCz, netEtykieta nie obowiązuje 24.10.14, 22:17
        Fantastyczna dyskusja !!!!

Musze sie koniecznie do niej wlaczyc !!!!

------

A że takie prawo to głupie prawo i niesprawiedliwe prawo. Takiego prawa nie wolno respektować – powiedział redemptorysta.

About 1,390 results (0.50 seconds)

www.google.com/search?q=A+%C5%BCe+takie+prawo+to+g%C5%82upie+prawo+i+niesprawiedliwe+prawo.+Takiego+prawa+nie+wolno+respektowa%C4%87+%E2%80%93+powiedzia%C5%82+redemptorysta.+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-a&channel=sb
        Jeden poseł, kilka zespołów !!!!!!!!!!!!!!!

About 9,110,000 results (0.48 seconds)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.google.com/search?q=Jeden+pose%C5%82%2C+kilka+zespo%C5%82%C3%B3w+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-a&channel=sb
        Ktos jeszcze cos moze wypluc z siebie metoda
        kopiuj wklej ????????

Niecierpliwie czekam !!!!!!!

About 939,000 results (0.40 seconds)
        Tip: Search for English results only. You can specify your search language in Preferences

www.google.com/search?q=Niecierpliwie+czekam&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-a&channel=sb

• dyziek_o Re: MnieJakoForumowiczaFCz, netEtykieta nie obowi 25.10.14, 11:21
          No i dzięki linkowi zapodanemu przez "storimę" przesłuchałem wypowiedź wielebnego
          przekrętasa z Torunia.
          Co oczywiście jeszcze bardziej utwierdziło mnie, że żyję w państwie wyznaniowym.
          Znaczy, - zrozumiałem również powody, dla których po słowach cwaniaka z Torunia, nawołujących do nieprzestrzegania prawa, - nie został natychmiast poproszony o opuszczenie pomieszczenia
          a już za drzwiami / by obory na wizji nie robić / - skuty i w kajdankach wyprowadzony "na dołek" ..
          .........do wyjaśnienia znaczy się.
          Dyzio.

p.s
          A później zdziwienie, że słychać głosy: komuno wróć!
          Znaczy, - są równi i równiejsi?!
          • koyod @ dyzio 25.10.14, 13:36
            Chłopie, te głosy w "komuno wróć" to tylko w twojej głowie.
            Są jednakże specjaliści co to leczą, może i tobie pomogą, czego życzę ci z całego serca.
            A co do pozostałej treści twego wpisu, to zapomniałeś już jak pewien premier nawoływał aby nie płacić abonamentu? A teraz ci naiwni co mu uwierzyli mają do czynienia z poborcami skarbowymi.
            Jakoś nie przypominam sobie dwulicowcu abyś wtedy protestował przeciw wypowiedziom pana Donalda, nakłaniającym do uchylania się/łamania obowiązującego prawa.
            A z tymi kajdankami i dołkami to też byś dał sobie spokój, bo od trzydziestu już lat mamy inne standardy w polityce i nikt rozsądny nie wróci do metod rozmów z czasów stanu wojennego, czasu który zapewne wspominasz z rozrzewnieniem.
          • taniarada Re: MnieJakoForumowiczaFCz, netEtykieta nie obowi 26.10.14, 18:28
            dyziek_o napisał:

> No i dzięki linkowi zapodanemu przez "storimę" przesłuchałem wypowiedź wielebn
            > ego
            > przekrętasa z Torunia.
            > Co oczywiście jeszcze bardziej utwierdziło mnie, że żyję w państwie wyznaniow
            > ym.
            > Znaczy, - zrozumiałem również powody, dla których po słowach cwaniaka z Torunia
            > , nawołujących do nieprzestrzegania prawa, - nie został natychmiast poproszony
            > o opuszczenie pomieszczenia
            > a już za drzwiami / by obory na wizji nie robić / - skuty i w kajdankach wyprow
            > adzony "na dołek" ..
            > .........do wyjaśnienia znaczy się.
            > Dyzio.
            >
            > p.s
            > A później zdziwienie, że słychać głosy: komuno wróć!
            > Znaczy, - są równi i równiejsi?!
            > I co z tego wynika dyzmo?Dwa lata temu pisałeś ,na którego teraz się powołujesz i linki czytasz .Że niespełna rozumu.A teraz pod rękę i do ołtarza.Po co komuna ma wrócić .Komuna trwa dalej.Chowanie i msza Jaruzelskiego .Stary Miller uśmiecha się w telewizorze.Ubeka co skazał Inkę chowają z honorami.Emerytury nie odebrane.Umierają w dobrobycie bez codziennego znoju.Gdzie ty wyjedziesz zagranicę jak PIS obejmie władzę .Gdzie wy bite komuchy się podziejecie ? Do Putina.On Was przerobi na mydło i przyśle do Polski w paczkach.Ale masz prawo się bać.Bo na kim skóra gore?www.youtube.com/watch?v=asMQuprXffw
            • taniarada Re: MnieJakoForumowiczaFCz, netEtykieta nie obowi 03.09.16, 21:46
              Czyli dyzmą to samo się dzieje.
    • optio111 Re: Mnie, jako katolika, prawo nie obowiązuje 27.10.14, 12:05
      Jan Dworak, szef KRRiT, o karze 50 tys. zł dla rozgłośni o. Rydzyka za relację spod tęczy na warszawskim pl. Zbawiciela. - To była pochwała przestępstwa - ocenił.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103088,16870108,Wszystkie_grzechy_o__Rydzyka__Kryptoreklama__brak.html#BoxSlotI3img
    • dyziek_o Re: Mnie, jako katolika, prawo nie obowiązuje 09.09.16, 09:02
      Nie wiem, czy tu pasuje ale........co tam!
      Cyt.

Tańsze lokum dla biskupa. Wrocław oddaje mieszkanie o wartości 750 tys. za... 10 tys. zł
      Karolina Błaszkiewicz
      Tu zdjęcie jakiegoś omalże pałacu........
      I dalej........

Wojciech Nekanda Trepka / Agencja Gazeta
      Wrocławscy urzędnicy chcą sprzedać mieszkanie w zabytkowej kamienicy za niewielką cenę. Zamiast 758 tys. zł żądają bowiem zaledwie 10 tys. A tyle zapłaci kościół grekokatolicki, by ułatwić posługę swojemu biskupowi.

Bp Włodzimierz Juszczak upatrzył sobie lokal w zabytkowej kamienicy. Sam mieszka w sąsiednim, a urzędnicy wrocławscy urzędnicy bez przetargu myślą, by oddać mu kolejny za 10 tys. zł. Pomijają fakt, że mieszkanie jest warte ponad 750 tys. zł. Może ma to związek z tym, że diecezja biskupa była jednym z zarządców budynku.

Tańsze lokum dla biskupa. Wrocław oddaje mieszkanie o wartości 750 tys. za... 10 tys. zł
      Tańsze lokum dla biskupa. Wrocław oddaje mieszkanie o wartości 750 tys. za... 10 tys. zł • Wojciech Nekanda Trepka / Agencja Gazeta
      Wrocławscy urzędnicy chcą sprzedać mieszkanie w zabytkowej kamienicy za niewielką cenę. Zamiast 758 tys. zł żądają bowiem zaledwie 10 tys. A tyle zapłaci kościół grekokatolicki, by ułatwić posługę swojemu biskupowi.

Bp Włodzimierz Juszczak upatrzył sobie lokal w zabytkowej kamienicy. Sam mieszka w sąsiednim, a urzędnicy wrocławscy urzędnicy bez przetargu myślą, by oddać mu kolejny za 10 tys. zł. Pomijają fakt, że mieszkanie jest warte ponad 750 tys. zł. Może ma to związek z tym, że diecezja biskupa była jednym z zarządców budynku.

Lokal komunalny należący do biskupa pełni "funkcję mieszkalną i reprezentatywną". Duchownemu nie wystarczy jednak na inne potrzeby. Stąd pomysł, by zajął kolejny. – Za remont mieszkania płaciliśmy z własnych funduszy – tłumaczy "Głosowi Wielkopolski" ks. Andrzej Michaliszyn, diecezjalny ekonom. Nie wspomina tylko, że to głównie miasto zajęło się odnową kamienicy. Wyłożyło 400 tys. złotych, gdy remont pochłonął ponad 500 tys.
      Rzecznik prezydenta Wrocławia Rafała Dutkiewicza nie komentuje sprawy, za to głos zabierają radni. To do nich będzie należeć decyzja, kto i za ile kupi mieszkanie. – Jestem przeciwna oddawaniu za symboliczne kwoty gminnego majątku Kościołowi – powiedziała Renata Granowska, przewodnicząca rady. – Wrocławian na to nie stać. Uważam, że miasto powinno wszystkich traktować równo - zaznaczyła.

źródło: gazetawroclawska.pl

Tak się zastanawiam;
      Co za durni wybrali sobie wrocławianie do zarządu.....?!
      A tak lubiłem to miasto.
      Tym czasem............dupa i kamieni kupa.
      Dyzio.
    • dyziek_o Re: Mnie, jako katolika, prawo nie obowiązuje 09.09.16, 09:05
      Trochę to wygląda chaotycznie ale nie wszystko wchodzi jak bym chciał.
      Wydaje się, że niepotrzebne wykasowałem a tym czasem.........j/w.
      Ale; - mądry zrozumie, a dureń i tak jak by nie pisać.......nie da rady.
      Dyzio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka