Dodaj do ulubionych

Kaczyński w Częstochowie

24.10.14, 11:30
Kurczę, czytam gazetę i nic nie ma o tym, że w Czwie będzie Jarosław Kaczyński. Gdyby przyjeżdżał taki Tusk, Miller a przede wszystkim pajac Palikot to oczywiście trąbili by na kolanach od tygodnia.
A tu jeden z najważniejszych i aktywnych polityków ostatnich 25 lat i nic.... Po prostu wstyd bo wyziera zaangażowanie polityczne...
Muzeum monet dziś o 17.00.
Obserwuj wątek
    • gustaw.kramer Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 11:57
      Muzeum Monet i Medali Jana Pawła II w Częstochowie, mieszczące się przy ul. Jagiellońskiej 67/71.
    • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 12:22
      Przecież wiesz ,że media i całe GW to tylko nienawiść do Kaczyńskiego .Najlepiej żeby go nie było lub poleciał z bratem i nie wrócił .Oszustwa ,kłamstwa ,wykorzystywanie taniej siły roboczej ,bieda ,bezrobocie .I na to wszystko większa część Polaków i Polek patrzy biernie .Nie dając sobie szansy poprawy bytu.
      • kolter Re: Kaczyński w Częstochowie 27.08.15, 08:25
        taniarada napisał(a):

> Przecież wiesz ,że media i całe GW to tylko nienawiść do Kaczyńskiego .Najlepie j żeby go nie było lub poleciał z bratem i nie wrócił .Oszustwa ,kłamstwa ,wykorzystywanie taniej siły roboczej ,bieda ,bezrobocie .I na to wszystko większa
        > część Polaków i Polek patrzy biernie .Nie dając sobie szansy poprawy bytu.

sie normalnie spłakałem jak bóbr na widok waszej wolskiej bidy
    • pluto37 Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 12:35
      To on ma być za eksponat, czy liscie na chodniku chce pozamiatać, bo przecie do niczego innego się nie nadaje niż na wystepy na miejskim zadupiu.
      Przecie I jemu mogliby nocnik sprezentować. Albo pokazać to co bliźniakowi Sarkozy I krzyknąć "SPIEPRZAJ DZADU" SPRAWDZIĆ GDZIE TY BYŁEŚ A GDZIE STAŁO ZOMO.
      donek! tylko nie berz go do jakiego dużego sklepu, bo się zgubi i bedziesz miał kłopot.
      • myzoriona co wami towarzysze??????? 24.10.14, 13:47
        widać chłopie że to ciebie powinno się wysłać do sklepu - najlepiej do apteki po lekarstwa. co z wami towarzysze, epidemia debilizmu? niżej tez jakis idiota wypisuje oszołomskie głupstwa, zero klasy i dowcipu, toć debilizm jest gorszy niż ebola, po eboli sie schodzi i już, a partyjne oszołomstwo przechodzi na następne pokolenia
    • dyziek_o Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 12:36
      Słusznie wkurza się "donek" na brak info o wizycie tego osobnika w naszych mediach.
      Tak późna informacja zapobiega bowiem organizacji pikiet przeciwko temu "najważniejszemu politykowi"
      wszech czasów.
      Ale:
      Za bardzo to ja bym się tym nie przejmował. Już tam poplecznicy tego oszołoma otrzymali informację o jego przybyciu za pomocą poczty pantoflowej oraz "środków przekazu" typu ambony czy Gościa niedzielnego.
      Musisz "donek" czytać właściwe gazety. No i na msze leguralnie uczęszczać.
      Podejrzewam bowiem, że na polecenie biznesmena z Torunia bębniły o tym wszystkie parafie ze słynnym radiem i telewizją trwam.
      Oj! - nie dostaniesz ty rozgrzeszenia "donek" podczas najbliższej spowiedzi.
      Albo pokuta będzie straszną.
      Do redakcji GW.
      Proszę następnym razem natychmiast powiadamiać o tak znamienitych wizytach w naszym mieście.
      Będzie więcej czasu by się przygotować i choć powietrze z kół pospuszczać takim "gościom".

do "gustawa kramera":
      Mieszkam niedaleko tego "muzeum":
      Od czasu jego powstania obserwuję intensywność ruchu odwiedzających ten przybytek.
      Raz widziałem tam trzy samochody. W dodatku z obcą rejestracją. Zagraniczną oczywiście.
      Nie lepiej było tą kasę na utrzymanie jakiegoś żłobka albo i przedszkola przeznaczyć?!
      Podejrzewam, że zysk był by stokrotnie większy.
      Dyzio.
      • myzoriona Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 13:39
        dyziek to muzeum jest prywatne i g...o ci do tego jak własciciel wydaje i na co chce wydawać swoje pieniadze. natomiast co do Kaczyńskiego - to nie ma powodu robic mu jakis pikiet ponieważ to nie on zafajdał ten kraj w ci agu ostatnich 7 lat i to nie on fajda wszystko w TYM mieście. chcesz pikiety to zrób rudemu i przed biurami PO.
        • taniarada @ dyzma 24.10.14, 13:52
          Twoje posty to sama radość czytania.Tyle tolerancji ,obiektywizmu ,szerzenia miłości do drugiego człowieka .Bo rozumiem ,że twój światopogląd nie pozwala ci pisać o nienawiści .Dla ciebie każda władza skorumpowana jest dobra byle nie Kaczyński i kościół .Po za tym nic innego nie dostrzegasz bo i po co.Wszystkich cwaniaków takich jak ty to można przy świecy postawić .Są odkryte i się nie zapalą .Nie pozdrawiam.
          • myzoriona Re: @ dyzma 30.10.14, 12:11
            NO DYZIEK twoje wypociny to miód i orzeszki, pełne tolerancji dla drugich, zwłaszcza o bardziej normalnych niż te lewicowe poglądach, jestes aniołem porozumienia i sprawiedliwosci, twoje lewackie poglądy wcale nie przebijają z twoich tresci, i wszedzie widzisz słowa: Kaczyński, kościół, Bóg i Ojczyzna - czyli słowa w twoim rozuminiu złe.... Musisz oprócz psychiatry odwiedzić także okuliste bo w moich tekstach ich nie było... :-). a to co robisz na codzien drenujac publiczna kase to wclae nie cwaniactwo...
      • zdenerwowanyprezespis Re: Kaczyński w Częstochowie 04.11.14, 17:49
        Pomniki budować, nie gadać !
    • ramzes1960 Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 13:15
      BO KACZYŃSKI SIĘ W POLITYCE NIE LICZY TO POSPOLITY SZKODNIK POLSKI I POLAKÓW Z CAŁĄ TA ZAPISOWANA GRUPKĄ OSZOŁOMÓW BRUŻDZINSKIM ,HOFMANKIEM MACIAREM I POZOSTAŁYMI
      • myzoriona Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 13:34
        tak tak
        • myzoriona Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 13:36
          tak tak, lekarstwa w aptece oczywiście, idź ramzes się leczyć na nietolerancję i oszołomstwo
      • taniarada @ ramzes1960 wrobieni w Getin Bank 24.10.14, 13:39
        Poza wklejaniem spamów umiesz jeszcze coś napisać .Czyli inwektywy .Wkręcenie cię w Getin Banku to wina Kaczyńskiego? A może dwóch?
      • koyod Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 16:33
        Ileż to nienawiści potrafi się wylać z postów naszych antyklerykałów, a jakież genialne pomysły /spuszczanie powietrza/ rodem z piaskownicy, ale czemuż się dziwić skoro ich rozwój zatrzymał się na tym etapie.
        A te wpisy to wynik frustracji spowodowanej tym, że Arnold nie przyjeżdża do naszego miasta aby się spotkać z ich pięcioosobową drużyną.
        pozdrawiam chłopaki i nie napinajcie się tak, bo wam w spodnie pójdzie.
        • pluto37 Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 16:52
          koyod co ty z tym Arnoldem? Chcesz się z nim na buzi umówic to zadzwoń do niego.
          A na spotkanie ze Zbawicielem Narodu mozesz biec. Masz jeszcze kilkanaście minut, to zdażysz.
          I tak ta oferma życiowa nigdy punktualny nie jest to się wyrobisz.
          Może dowiesz się gdzie stał jak pod stocznia stało ZOMo kto mu lojalkę falszował.
          Tylko musisz uważać, żeby cię nie przerobił na ukrytą opcję niemiecką.
          I jaka nienawiść/ koyod.
          Gdybys był ciut sprawniejszy na umyśle to bys wiedział, że pajaca i blazna z natury rzeczy nienawidzic nie mozna. Bo to strata czasu i energii.
          No I po co się znęcać nad półbliźniakiem skoro on jest sama bida i niedorajda życiowa. jego życie po rzyci bije.
          Ale jak go zawiozą na J.Góre to może jaki cud się zdarzy i bedzie podobny do ludzi.:):):)
          Bo jak dotąd to on parodia jakas jest a nie normalny człowiek.
          • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 17:07
            A fe pluto coraz bardziej się napinasz .Jeszcze wylewu dostaniesz .Po której stronie stało ZOMO ,a ty z aparatem marki Zenit.? Oj nienawidzisz ty Kaczora nienawidzisz ,widać to po twoich emocjach.Nie ty pisałeś na budynku przy ulicy Waszyngtona w roku 70 "{precz z komonom}
          • koyod forumowe antyklerykały wstydzą się swego idola 24.10.14, 19:27
            Pluto, a do kogo ty się z Dyźkiem w tych wyborach przytulisz?
            Przecież nie do Krzysztofa co uczęszcza na msze święte. Jest jeszcze opcja, że mi zaraz napiszesz tak jak niedawno Dyziek, że ty na wybory nie chodzisz. Znaczy się częstochowskie antyklerykały jednak na cud liczą, że się samo odmieni, totalnie bez ich udziału.
            Zresztą na co może liczyć wasza garstka.
            • taniarada Re: forumowe antyklerykały wstydzą się swego idol 24.10.14, 21:48
              Czytam artykuł dr.Tomasza Korczyńskiego .A że dzieci, bezrobotni, młodzi i seniorzy zostali na lodzie? Cóż, takie jest życie.Jak upiór z czeluści wyłonił się nagle dawno niewidziany Donald Tusk. Nie może w spokoju uczyć się języków obcych, ale musi gasić pożary niekompetentnych działaczy PO (i co gorsza, jednocześnie przedstawicieli władz w Polsce). Ponieważ wciąż jeszcze pobiera pensję z naszych podatków, bo jest tak zwanym ustępującym premierem, czuje się w obowiązku powiedzieć parę zdań po polsku.Żakowski nie zapytał jednak Tuska o katastroficzny stan państwa polskiego, którego ten człowiek jest głównym sprawcą, ale z głupia frant o dalszą karierę „autora widmo” sukcesu Tuska, czyli wieloletniego doradcę osobistego premiera Igora Ostachowicza, który zdaniem Żakowskiego „został na lodzie”. Tusk nie zabrał go do Brukseli, widać nie zasłużył, tak jak na przykład Paweł Graś lojalnością i dyskrecją. Tusk pozbył się go. Miliony ze spółki Skarbu Państwa przeszły obok nosa doradcy. Przy okazji Tusk po raz kolejny wykazał się bezwzględnością i brutalnością. Usługi pana Igora Ostachowicza były premier podsumował:

– Takie jest życie .Takie życie antyklerykały jak pisał Angrusz 1 psy szczekają ,a karawana się toczy.Fakty przeciw obelgom i wyuzdaniu politycznemu.
            • pluto37 Re: forumowe antyklerykały wstydzą się swego idol 25.10.14, 09:21
              koyodzie!
              umówię sie z Dyźkiem i mimo, że o ile mi wiadomo to my obaj hetero, to przytulimy się do ciebie, żeby ŚWIATŁO prawdy I na ciebie spłynęło.
              Bo na niedoruszaną panienkę wygladasz.
              A tera do rzeczy. Gdybyś był duży chłopak to nie wkładałbys na nasze plecy własnych nocnych zmazów . Jak będę miał cos napisac to sam zauważysz. Ale mam jedynie wątpliwości czy pojmiesz bo ciężko ci z tym departamentem idzie.

A w kwestii cudu to -jeszcze raz mówię- to nastąpiłby gdybyś zmądrzał a po drugie primo, to częstochowskie antyklerykały bez cudu posadziły na stołku postkomucha Matyjaszczyka.
              A to z prostego powodu, który warto przypomnieć. Jedna z uczestniczek poprzedniego wyścigu Leszczyna zapowiedziała, że w razie wygranej wiceprezydentem zrobi kogoś wyciagniętego z PiSuaru
              I ...padła. A boży ludek częstochowski wybrał sobie radomszczańskiego podrzutka :):)
              A po wyborach?.....dalej będziesz biegał w kondukcie I popiskiwał żeby ci PAN zwrócił na PiSowską ojczyznę:):):)
              Bo Najwyższemu też musi się zbierać na wymioty jeśli z niebiesiech ogląda takie niedojdy jak Kaczyński i jego wyznawcy. :):):)
              • koyod Re: forumowe antyklerykały wstydzą się swego idol 25.10.14, 10:04
                Po "drugie primo" jest tak samo nielogiczne jak pozostała część twojej wypowiedzi, człowieku o małej wiedzy, która nie pozwala ci rozróżnić konduktu od procesji.
                A co do prostackich epitetów i porównań w twoich wpisach to się nie wysilaj bo nie jesteś mnie w stanie wytrącić z równowagi.

• pluto37 Re: forumowe antyklerykały wstydzą się swego idol 25.10.14, 19:26

koyod 25.10.14, 10:04

Po "drugie primo" jest tak samo nielogiczne jak pozostała część twojej wypowiedzi, człowieku o małej wiedzy, która nie pozwala ci rozróżnić konduktu od procesji.
                  ...........................................................................................................................
                  koyod! Jeden klasyk rzekł "pójdź dziecię! Ja cie uczyć każę! A tego w salkach katechetycznych nie uczą. To trza się wyuczyć jak u szewca kołki prostować.

A co do prostackich epitetów i porównań w twoich wpisach to się nie wysilaj bo nie jesteś mnie w stanie wytrącić z równowagi.
                  ......................................................................................
                  To nie epitety. To czysta prawda jest która powinna zdopingować cie do nauki, a w pierwszej kolejności do ...lektur.
                  Ja wiem, że to przykre kiedy ktos ci nieuctwo wytyka, ale powinieneś być dzielnym i nasze życzliwe uwagi przyjąć na klatę. Bo potomstwo, ministranty i dzieci z sąsiedniego przedszkola będa z ciebie jajca holenderskie robić.
                  Albo jak młodsza młodzież mówi ...łacha drzeć.:):)
                  • koyod Re: forumowe antyklerykały wstydzą się swego idol 25.10.14, 21:44
                    @pluto
                    Gdybyś chociaż przedszkole skończył tobyś wiedział, że nie należy używać słów których znaczenia nie znasz lub nie rozumiesz.
                    To odnośnie twojego wynalazku "po drugie primo"
    • gustaw.kramer Re: Kaczyński w Częstochowie 24.10.14, 21:13
      wybiórcza napisała, ale już po fakcie, normalka

czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,16861975,Jaroslaw_Kaczynski_w_Czestochowie__Przyjechal_ze_wsparciem.html
    • qq.44 Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 07:34
      Bardzo się cieszę że pan Jarosław nawiedza miasto!!
      Mało jest już dzisiaj bohaterów tej rangi, tak brutalnie ignorowanych przez ub w czasie stanu wojennego !
      Kiedyś po morzach i oceanach będą pływały statki Jarosław Kaczyński - jestem tego pewien !!
      • pluto37 Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 09:37
        qq-44
        A co z kosmicznymi?
        Taka stacja kosmiczna imieniem Kondora ze Żoliborza to byłoby CUŚ!!!
        Albo jakaś sonda międzygalaktyczna.P rzecie to skandal jest, żeby jakiś Cassini latał w przestworzach, albo inny Voyager, a Zbawiciel Narodu PiSowskiego tylko czasem po ziemi i w lektyce.
        Skandal za prawdę powiadam wam. Skandal!!!
        • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 20:15
          Wiesz dobrze pluciński ,że nie poleci .Bo zaraz byście doładowali ch...i kamieni kupę .Ale teoretycznie tak.Lol.
    • hr.poniemirski Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 11:05

Z pokorą stwierdzam że, też niereformowalny jestem, ale w przeciwnym kierunku.
      I... nic mnie nie przekona że "czarne jest czarne, a białe...itd"
      A wszystko przez poniższą relację: :/czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,16861975,Jaroslaw_Kaczynski_w_Czestochowie__Przyjechal_ze_wsparciem.html#LokCzeTxt/
      "O częstochowskim /prezydencie/ jednak powiem (poznałem go w Sejmie): osoby o równie skrajnych poglądach i równie skrajnych zachowaniach w parlamencie nie było, a przynajmniej niewielu."
      Cha, cha, cha....
      obśmiałem się jak norka.
      Skrajne poglądy, skrajne zachowania...?!
      Oj, Prezesie...
      O pardon, po takiej wypowiedzi o znajomości i spoufalaniu się z Prezydentem Częstochowy, raczej
      Szanowny "Prezesiku" Prawych i Sprawiedliwych
      schlebiasz sobie - to raz,
      zaklinasz rzeczywistość - to dwa,
      konfabulujesz, na bazie tego co Ci zapodali - to trzy.
      I wyszło fiu..bździu... jak w pękającej puszce czy innej parówce, że o lekceważeniu mieszkańców czy poniżaniu inteligencji obywateli nawet nie wspomnę.
      W związku z przedstawioną relacją, tego wiekopomnego wydarzenia, z namaszczenia kandydata na prawicowego prezydenta " w stolicy duchowej Polski"
      śmiem zwrócić uwagę Szefowi PIS-u że znajomość tematu nie jest równoważna z merytoryczną wiedzą na temat,
      co oczywistą oczywistością jest, nawet dla ciemnego ludu i wszystkich "spieprzających dziadów".
      A na koniec, tej wypowiedzi znaczy. o znajomości z Sejmu, Szanownego Gościa :
      "Publiczność nagrodziła jego słowa gromkimi brawami"
      Na spektaklu też klaszczą, zwłaszcza gdy siedzą sami klakierzy, "nakręcani" przez zainteresowanych czy dobrze opłaconych animatorów.
      No cóż Panie Arturze, albo ta relacja niezbyt rzetelna jest i ze skrótów dziennikarskich "jazda po bandzie" wyszła,
      albo zgodnie z przysłowiem: jaki "pan taki kram" i tyle ma Pan do zaoferowania mieszkańcom co Pana Patron.
      Ot, taka delikatna supozycja, nieoczadziałego oponenta
      Z całym szacunkiem... oczywiście
      hr.j/w
      • koyod Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 13:23
        Towarzyszu spamerze, krótkie pytanie, w ilu wątkach jeszcze zamieścisz ten sam wpis?
        • hr.poniemirski Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 14:26

"Towarzyszu spamerze, krótkie pytanie, w ilu wątkach jeszcze zamieścisz ten sam wpis?" - z miłością katolicką zapytał "koyod"
          I jako miłosierny katolik nie skopał dodatkowo po kostkach zarzucając " po drugie primo" nielogiczność wypowiedzi" towarzyszowi "małej wiedzy która nie pozwala rozróżnić konduktu od procesji."
          Zaiste, ludzki pan!
          A tak w temacie to już nic?!
          To może, raz jeszcze przeczytasz moją wypowiedź, bo nawet ten sam tekst, w dwóch wątkach z tego samego tematu w zrozumieniu nie pomógł był i pojąć nie zdołałeś, co autor miał na myśli"

O merytorycznym odniesieniu nawet nie wspominam, bo jak widać to nie ta półka, i nie o światopogląd w tym chodzi.
          Bez prostackich epitetów i porównań by nie wytrącić z równowagi adwersarza
          i z szacunkiem dla... człowieka
          hr.j/w
          • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 19:57
            Ile musi towarzystwo Platformy Nieobywatelskiej zrobić gaf i przekrętów ,by ludziom otworzyły się .Chlebowski -korupcja,Karnowski -korupcja niezniszczalny prezydent Sopotu, Sawicka,Drzewiecki ,Sienkiewicz ,Kopacz -publiczne kłamstwa ,mataczenie została premierem.Arabski współwinny katastrofy smoleńskiej schowany w Hiszpanii jako ambasador.Lista jest długa .Asior Sikorski .Ile musi jeszcze zrobić lasek Amerykanom ,by go wykluczyć.Ferajna z Platformy wraz z umoczonym PSL nic innego nie robi tylko wybrania swoich mafiosów .Kiedy tej ferajnie i mafiosom z Nieobywatelskiej uda się wydrzeć władzę i przyjmie ją uczciwa ekipa .A nie te ciągłe uwikłane w układy mordki zapyziałe uśmiechające się z TVN.Kiedy w Polsce zapanuje sprawiedliwość?
            • ku-tz Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 21:14
              Ależ drogi Miglancu, przecie doskonale wiesz - że tak długo jak będzie prezes Jarosław, Platforma może spać spokojnie. Toż to banalnie proste.
              • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 21:26
                100% wiedziałem Niewodniczański ,że się odezwiesz .I to w ostatnim słowie.Mój syn ma polewę ze mnie .Że wojuję z gnojkami na necie .I to w sporcie bronię nasze częstochowskie drużyny .A to wojuję o PIS ,choć nie jestem członkiem .Albo z gó...arzami na temat kościoła.Może i masz rację .Ile można wojować .Pozdrawiam.
                • ku-tz Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 21:56
                  Widziałem wczoraj Niewodniczańskiego na pogrzebie, ale on wpadł na chwilę ze stolicy.
                  Pisałem Ci kiedyś, że on teraz u samego prezydenta.
                  Lubię Go, więc pasuje mi, że nas mylisz.
                  • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 22:17
                    Tylko nie mów tylko że u tego prezydenta co ma 80% poparcia .Bo mnie i moich bliskich nikt się nie pytał o zdanie.Może z WSI lub okolicznych gmin .
                    • ku-tz Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 23:26
                      Dokładnie u tego.
                      I dalej komentuje, a właściwie wyjaśnia na jego portalu.
          • koyod Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 22:22
            Dyziu, bronić Jarosława nie zamierzam bo się z jego oceną Matyjaszczyka nie zgadzam.
            Pod twym wpisem zamieszczonym pod artykułem też nie protestowałem, natomiast zadałem ci krótkie pytanie bo nie bardzo rozumiem sens wklejania tej samej wypowiedzi w różnych wątkach.
            Merytorycznie to można by podyskutować o osiągnięciach obecnego prezydenta i dokonaniach tego odwołanego w referendum. Komisarza pominiemy bo zbyt krótko zabawił na posadzie.
            Co do mojej oceny to ten obecny jak na razie to wsławił się jedynie otwieraniem inwestycji rozpoczętych przez poprzednika.
            I kończąc, parę złośliwości w swym poprzednim wpisie przemyciłeś więc ostatnie jego zdanie znów było dwulicowe.
            pozdrawiam
            • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 22:28
              Koyod nie pisz dyzio ,bo gość nie lata w krótkich spodenkach i nie nosi podkolanówek .Dyzma stary otrzaskany w bojach z katolicyzmem.Dla niego Kaczyński nie jest wróg .Nawet nie wie czy go nie lubi.Wystarczy ,że katolik .A katolik to gorszy od psa.
              • dyziek_o Re: Kaczyński w Częstochowie 26.10.14, 00:42
                No i rozbawiłeś mnie "taniocha".
                I to do tego stopnia, że aż odstąpiłem od swojej zasady nie dyskutowania z
                ..........no, sam wiesz.
                A więc w pierwszych słowach mojego listu...........dzięki za wsparcie.....choć jeno duchowe.
                Faktycznie, starym już i doświadczony w bojach. Mylisz się jedynie co do celu tego boju.
                Nie zwalczam samej wiary bo ona mi nie przeszkadza......... dopóty, dopóki nie usiłuje
                narzucać mi swoich warunków.
                Osobiście nawet nie nazwał bym tego "zwalczaniem" a jedynie staram się ujawniać fałsz
                i zakłamanie hierarchów oraz drobniejszych przedstawicieli sekty zwanej kościołem katolickim.
                Oczywiście, jeśli jakiś wyznawca owej sekty usiłuje po mnie "jeździć" - trudno, bym pozostał dłużnym.
                Co do Kaczora:
                Nie ma takiej opcji bym tego osobnika polubił.
                Z prostej przyczyny: - To niebezpieczny typ który przez swoją politykę może narobić niezłego
                bałaganu w polityce. Co na pewno nie będzie dobre dla kraju.
                Po za tym, jego konszachty ze słynnym miglancem z Torunia - kpiącym z polskiego prawa
                powinno sprawić, natychmiastowe zaprzestanie wszelkich kontaktów towarzyskich
                z tą postacią która jedyny kontakt powinna mieć z prokuraturą.Tak więc proszę, nie posądzaj mnie o rzeczy, z którymi nie mam nic wspólnego.
                Dyzio.
                • hr.poniemirski Re: Kaczyński w Częstochowie 26.10.14, 09:23
                  Witaj Dyziu!
                  Swoją wypowiedzią na temat, nawiedzenia naszego miasta przez Szefa PIS-u, trochę zamieszania zrobiłem, że...aż zasadę złamałeś. Mea culpa, nawet maxima może być!
                  Zarówno koyod jak i ten tani... błędnie przyjęli z założenia oczywiście, że legion nieoczadziałych znacznie mniejszym jest!
                  Ba! Do wiadomości nie przyjmując że, systematycznie się powiększa. Wszystko dzięki pracy u postaw takich postaci, jak Ty Dyziu, które to siłą argumentów absurdy i mity
                  zaklinaczy rzeczywistości obnażają, a błądzącym uświadamiają wolność wyboru i ciężar odpowiedzialności za ów.
                  Gratuluję i podziwiam za wytrwałość w krzewieniu tegoż kaganka...
                  Temu, tani...-emu vel bodzio /budowniczy/ nawet się nie dziwię, zawsze był rozgarnięty jak...kupka śmieci. Niejednokrotnie sam Ci wmawiał ze ja to Ty, i odwrotnie.
                  Formę przekazu jak widać poprawił i przynajmniej zrozumieć można co autor ma na myśli, No, ale styl, że o światopoglądzie nie wspomnę niezmiennym pozostał.
                  Chociaż jak wspomnę, to po poprzednich wyborach samorządowych do głosowania na obecnego prezydenta się przyznawał. Fakt, że pluł sobie na rękę co mandat do urny wrzuciła, potem wypierał się jak żaba błota, ale w archiwum forum zostało, pod jednym z wielu jego nicków, zalogowanych bądź nie.
                  Natomiast koyod, wcześniejszych dyskusji być może nie śledził, bo jakby nie było, ten czas w latach już można liczyć.
                  Tak jak moją sympatię i... wspomnienie "nocnych Polaków rozmów" przy kusztyczku.
                  Ech....
                  No masz, wzruszyłem się!
                  Przyjmij więc Dyziu, niezmienne wyrazy sympatii i serdeczne pozdrowienia od wiernego druha, który prosi o wybaczenie za tak długie milczenie z powodu okoliczności zawodowych i rodzinnych. Ot, samo życie.
                  Z wyrazami szacunku i szczerej przyjaźni dla Wilka Morskiego
                  hr.j/w
                  P.s. Uczestników wątku bardzo przepraszam, za prywatne odniesienie.
                  • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 26.10.14, 13:16
                    Większych bredni w innych postach nie przeczytasz ."Popieralski chrabia .Kogo obchodzą twoje okoliczności zawodowe i rodzinne .Zatelefonuj do dyzmy i możecie się umówić na całuski .Zawsze tego nicka wykopujesz na wiosnę .Ale widać sraczki dostałeś z Kaczyńskim.I tak trzymaj zwieracze ciągle napięte w pogotowiu.
                    • dyziek_o Re: Kaczyński w Częstochowie 26.10.14, 13:55
                      Ech! - taniocha, - ty jednak prostaczkiem umrzesz.
                      Na marginesie:
                      Masz jakieś gastryczne kłopoty?
                      Dziś już to się leczy.
                      Np. na Zawodziu jest fprzychodnia gastrologiczna.
                      Na pewno ci pomogą.
                      Dyzio.
                    • hr.poniemirski Re: Kaczyński w Częstochowie 26.10.14, 17:37
                      Nie ciskaj się tak tani bodzio, bo Ci berecik spadnie!
                      Co do tych "bredni", to czasu mi szkoda na wklejanie twoich wypowiedzi, z którymi nawet nie śmiem hihi.... konkurować, Gorzej, nie potrafię przy całej zdolności do "lekkiego pióra". Nie wspominając o chaosie w przekazie, bo to dopiero szał jest. Żaden pragmatyk i realista tego nie ogarnie, chociażby się starał ze wszystkich sił. Szkoda czasu i wysiłków, bo Ty więcej już przyjąć nie zdołasz. Ot, taki przypadek i już. Pogodzić się trzeba i tolerancyjnym być.
                      Co do nicku, to od 2007 roku jest zawsze ten sam, ze względu tożsamość, stałość poglądów z szacunku dla społeczności tegoż forum. Ale taka zasada to chyba za trudna do pojęcia dla Ciebie Poza tym awersję mam do rozmieniania się na drobne. Poza tym to czujność straciłeś tani/the-only-bodzio/lolita-z Łodzi i tylko na wiosnę mnie namierzyć zdołałeś. No cóż, latka lecą, Twoje hihi... tyż.
                      I jeszcze te przypadłości gastryczne....no cóż w tym przypadku, to każdy sądzi według siebie. Jednak wyrażam głębokie ubolewanie, że moje zdanie na temat Twoich wypowiedzi taką frustrację z efektami u ciebie wywołało. Tylko po co na forum to ogłaszać imputując to mojej personie?
                      Będzie ok, tanibodzio, wyluzuj...
                      Dyzio w wyrozumiałości swojej, radę podsunął uprzejmie, więc skorzystaj, bo możesz nie doczekać kolejnej łaskawości złamania zasady nie dyskutowania z i....itd.
                      I jeszcze jedno, przyznać należy, że sztukę wyrażania myśli słowem pisanym już w miarę opanowałeś i chwała Ci chociaż za to. Nad chaosem jeszcze popracuj, bo kto cię nie zna, to ni cholery nie pojmie. Światopoglądu i ograniczonych horyzontów już się nie czepiam, bo to Twój wybór i Ty się z nim będziesz męczył.
                      Uff.I...i tyle, albo aż.
                      Z szacunkiem dla "wyjątkowego" interlokutora
                      hr.j/w
                      • storima Re: Kaczyński w Częstochowie 31.10.14, 21:46
                        hr.poniemirski napisała:

> Nie ciskaj się tak tani bodzio, bo Ci berecik spadnie!
                        > Co do tych "bredni", to czasu mi szkoda na wklejanie twoich wypowiedzi,

Niestety, to nie tylko "brednie",
                        ale
                        czesto
                        przemyslane chamskie, rasistowskiej i bandyckie wpisy
                        produkowane tu swego czasu seryjnie
                        pod kilkoma tuzinami nickow.

Manipulowal FCz podbijajc archiwalne watki, wpisujac chamskie wpisy obrazajace forumowiczow, podajac sie za innych forumowiczow sie
                        co dzisiaj teaz uczynil
                        podpisujac swoj post
                        "dyzio"

Ten nierozgarniety typ okazal sie byc szalenie efektywny jako "dyzurny katolicki bandyta FCzestochowa".

Rzecz w tym ze to on sam, promowal sie (co dalej czyni) jako "polski katolik"
                        niszczacy bandycko i chamsko wszystko to co obce jest jego "swiatopogladowi".

Wiele z tego zostalo wycietych przez cenzure, a gdyby tak to zebrac w teczke to miglanc niezle by beknal przed czestochowska prokuratura.

Tutaj jedna z jego sztandarowych bandycko-rasistowskich probek podpisana jako "brecik":

Autor: Gość: m. oherowy berecik IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.13, 20:22

Czy masz na myśli piszących tu redaktorków Koszernej ? Przed napisaniem trzeba by było sprawdzić czy są obrzezani .
                        • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 31.10.14, 22:44
                          Człowieku sam pisałeś ,że nie masz czasu.Nie jesteś Solidarnościowcem jesteś bydlakiem.Twoje posty są zakłamane.Pomyliłeś pojęcia .Spadaj .Wśród najgorszych gnid szukasz wsparcia .Żenujące .
                          • storima Re: Kaczyński w Częstochowie 31.10.14, 23:45
                            Nieustannie zmieniajace sie nicki.
                            Nawet 10. w jednym watku!
                            Prowadzil sam ze soba "dyskusje".

Dopiero wprowadzenie obawiazkowego logowania ukrucilo proceder nieogarnietego trlla i forumowego bandyty.

Nieustannie, tak jak wczoraj,
                            oskarza forumowiczow o popelnianie czynow, ktore nie mialy miejsca:

Gość: m. oherowy berecik IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 22:55
                            Jesteś małą gnidą ,bez rzeczowego zdania.Tak samo napylasz na kościół i innych .Zmień nicka bo chluby ci to nie przynosi .Gnidy trzeba ugniatać .

Gość: Q IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 20:01
                            Hej ,cyt." gnido " masz te moje teksty, o których pisałeś debilku , czy dalej będziesz kłamał ??

A może lepiej się przyznać , że tak sobie tylko zmyśliłeś bo chciałeś zacwaniakować ale nie wyszło ??
                            Masz tyle odwagi cyt. " gnido " , czy jednak jesteś uparty osiołkiem ?

W pewnym momencie ponowni zmienil nick
                            puszczal bluzg za bluzgiem
                            grozac forumowiczowi
                            "Q"
                            smiertelnym pobiciem.

Miglanc
                            berecik
                            taniarada
                            i tuziny innych nickow pod ktorymi sie
                            "ukrywal"
                            myslac ze jest anonimowy:))))))))

• storima Re: Kaczyński w Częstochowie 31.10.14, 23:47
                              ukróciło
                  • dyziek_o Re: Kaczyński w Częstochowie 26.10.14, 13:59
                    Witaj-że drogi Hrabio.
                    Wzruszenie nie pozwala chwilowo mi odpowiedzieć na Twój link.
                    Ale może na Pilginie .........jak przyjdę do siebie.
                    Dyzio - pozostający z szacunkiem dla Wacpana.
    • ramzes1960 Re: Kaczyński w Częstochowie 25.10.14, 21:36
      www.ostrow24.tv/film/7828-pracownicy-banku-przed-sadem.html
      CIEKAWE INFORMACJE O GETIN BANKU I OPEN FINANCE
    • pluto37 Re: Kaczyński w Częstochowie 27.10.14, 09:26
      No to wam szanowne PiSuary obiecał ten Kaczyński po zwycięskich wyborach.
      Bo co jest to wiemy.

Tylko konkretnie. Co nam objawi sie z oparów PiSuaru? Co nam PiS pod Warzochą zreindustrializuje w Częstochowie i powiecie. O ile spadnie bezrobocie? O ile skrócą się kolejki do szpitali podległych miastu i samorządowi wojewódzkiemu? Ile gotowizny dołoży Włokniarzowi, AZS-owi, Rakowowi...żeby lsniły na krajowym nieboskłonie.
      Bo to, że miasto i region ma wiele potrzeb to jest jasne bardziej niż Jasna Góra w czasie pielgrzymek
      • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 27.10.14, 10:01
        Napisz cwaniaczku ,jak te potrzeby zrealizować .Bo pierzysz wkoło wojtek ,kościół ,PIS i dotacje na sport.Co proponujesz .Z jaką ekipą chcesz iść w jasną przyszłość przez cztery lata.Uświadom ,wytłumacz .Każda opinia dobra.Włodku przez tyle lat stałeś się starym zgorzkniałym capem .Żywiącym się na PIS i kościele. Każda ugrupowanie ci nie pasuje prócz jednej .Platformy Nieobywatelskiej .Myślisz ,że jej struktury w Częstochowie są silne .To gorsze gnojki od PIS .Ile tu było machlojek .Ostatnio Przemek Wrona usłyszał zarzuty prokuratorskie.
        • pluto37 Re: Kaczyński w Częstochowie 28.10.14, 08:50
          No to jak bełkoty!
          Co wam Kaczyński zapewni jak już Warzocha wywali Matyjaszczyka ze stolka.
          Przejda wam przez gardziele jakieś konkrety, czy jak zwykle z całego zamieszania zostanie wasz bełkot?
          Śmiało bidactwa.
          Wiecej odwagi w prognozowaniu świetlistej przyszłości naszego grodu.
          • dyziek_o Re: Kaczyński w Częstochowie 28.10.14, 13:58
            I co się pytasz jak wiesz?!
            A zmieni się sporo.
            Np. kasiorę będzie łykał Warzecha a nie Rudy.
            Przetargi zaczną wygrywać znajomi królika /Warzochy/.
            A czarna sotnia znowu łyknie parę zacnych placyków i budyneczków.
            W ramach /oczywiście! / zwrotu zagrabionego im mienia..............
            Dyzio.

p.s
            Oczywiście wybór każdej innej opcji........to ino wybór mniejszego zła.
            • koyod Dyziu łżesz jak najęty, 28.10.14, 16:02
              a jeśli jest inaczej to jesteś w stanie mi to udowodnić.
              A więc krótko i merytorycznie: wymień mi nieruchomości zwrócone kościołowi przez prezydenta Wronę w ramach rzekomego zwrotu zagrabionego mienia.
              • taniarada Re: Dyziu łżesz jak najęty, 28.10.14, 21:08
                Koyod nie przejmuj się łapserdakami .Dyzma nigdy nie był rozgarnięty.Ani komuch z niego ,ani ateista wzięty.Rymy częstochowskie.
            • pluto37 Re: Kaczyński w Częstochowie 28.10.14, 17:22
              koyod!
              Ciut wyżej napisałem, że masz kłopoty ze zrozumieniem tego co wynika z szeregu w rzędzie ułożonych liter.
              Skup się i przeczytaj wolno co Dyziek napisał. Potem poproś kogoś z sąsiedztwa, żeby ci wytłumaczył co tam napisane.
              Ale co tu się dziwić skoro na odległość widać, że każdy wyznawca Kaczyńskiego to wybryk Matki Natury.

• koyod Pluto37 kolejny łgarz i w dodatku największy 28.10.14, 20:24
                nielot wśród forumowych antyklerykałów zdecydował się powielić jakiś wpis nie mający zupełnie związku z tematem. Pewnie chciał zaistnieć.
                Żeby nie było, że go dyskryminuję to również jemu zadam pytanie skierowane do dyźka, a zatem pluto, wymień nieruchomości zwrócone kościołowi przez prezydenta Wronę w ramach rzekomego zwrotu zagrabionego mienia.
                Oczywiście na odpowiedź nie liczę, tym bardziej na taką która odniesie się do treści pytania.
            • pluto37 Re: Kaczyński w Częstochowie 28.10.14, 17:28
              dyziek_o napisał:
              > p.s
              > Oczywiście wybór każdej innej opcji........to ino wybór mniejszego zła.

Dlatego kreske trza postawić tam gdzie widać fajne kobitki. Przynajmniej estetyka nam się poprawi na publicznych mitingach.

na wyborczych anonsach SLD s całkiem fajne jajca.
              Wisi Matyjaszczyk, a obok jakis typ z ostrzeżeniem NIESMACZNY!!!!!
              :):):):)
              • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 28.10.14, 21:06
                I to jest to sam się zastanawiam jak nie PIS ,nie SLD to PO.Może wpuścić ich w częstochowskie bagienko .Nie zagryzą ich z lewicy i prawicy.Na fundusz kościelny łożą pieniądze to nasza Jasna rozkwitnie bardziej .Dobrze rozpychają się łokciami .Pyskate, patrz na oszołoma Niesiołowskiego ,gadatliwe jak Sikorski .Nowa premier jest specjalistką od grzebania we zwłokach to i może rozbudują się cmentarze częstochowskie .Bo ludzie mrą jak muchy od tego dobrobytu .A na tym wszystkim będzie czuwał Szewiński z góry w samolocie. I Boskiego z PSL do sejmiku samorządowego .To byłby komplet .Muszę się zastanowić .
    • pluto37 Re: Kaczyński w Częstochowie 29.10.14, 13:54
      koyod!
      Ja nie wiem w jakiej wsi ty mieszkasz I do jakiej szkoły specjalnej cie posyłano, bo gdybys rozumiał co się pisze i głupot byś nie sadził, jak leciwy chłopina za stodołą.
      Jak przyjedziesz do miasta to może ktoś cię oprowadzi I pokaże co I gdzie było zanim najbiedniejsze wielebne łapę na miejskich gruntach położyli. Ja nie trudnię sie przewodnictwem miejskim dla biedaków z pustogłowiem.

Przypomnę ci -bo masz pamięć krótką - że tematem są bajki jakie Kaczyński nabredził na sesji wyjazdowej i to co z nimi Warzecha może zrobić w ustronnym miejscu po spuszczeniu wody.
      A co do tytułu twoich postów pod adresem moim i Dyźka, to jak napiszę, żeś GŁUPI to nie powinieneś się obrażac, bo to widać, słychać i ....czuć.
      Ktos ci te prawde okrutna wyjawić musi, bo inaczej skąd byś wiedział???
      A że padło na mnie to widać "Za sprawą Nieba, bo z nią się zawsze liczyć trzeba"

• koyod Pluto zakłamany antyklrykale, nie jesteś w stanie 30.10.14, 06:30
        wskazać nawet jednej nieruchmości, także dziwnym trafem zamilkł dyziek.
        Kłamstwo zostało udowodnione.
        • pluto37 Re: Pluto zakłamany antyklrykale, nie jesteś w st 30.10.14, 12:12
          koyod.
          Przecie na pierwsze primo nie będę ci tłumaczył co znajduje sie w byłej willi dyrektora browaru, bo I tak nie bedziesz wiedział gdzie to jest i kto był tym dyrektorem.
          Bo do tego trza być dużym chłopakiem i z miasta.
          A na kolejne primo też nie bedę ci wyliczał na co zamieniono plac zabaw dla dzieci i w którym miejscu, bo miąłoby to sens jedynie w przypadku gdybyś miał bliżej do szosy.

I na ucho ci powiem, że nie był to Matyjaszczyk.
          I może wreszcie z pomagierami wyksztusisz co to naobiecywał ci chłop ze Żoliborza, bo w Krakowie tani wegiel w Opolu port, a wam co? Może choć jakiś pomnik? Albo swiątynie od opatrzności?
          Bo chyba cuś wam obiecał?
    • martinez1986 Re: Kaczyński w Częstochowie 29.10.14, 18:30
      Nowe pomysły na parkingi w Częstochowie pod dwuznacznym hasłem "kiss and ride"... co to oznacza w praktyce?

sylwiadomagalska.blogspot.com/2014/10/kiss-and-ride-w-czestochowie.html
    • storima Re: Kaczyński w Częstochowie 30.10.14, 13:01
      Pluto zakłamany antyklrykale, nie jesteś w stanie
      koyod 30.10.14, 06:30 Odpowiedz
      wskazać nawet jednej nieruchmości, także dziwnym trafem zamilkł dyziek.
      Kłamstwo zostało udowodnione.

Koyod.
      Jak do tej pory to Ty popisujesz sie zaklamanymi postami,
      wspierajac chamskich spamerow,
      ktorzy pasuja Ci do Twego
      swiatopogladu,
      a potepiajac tych
      trolli,
      ktorzy
      twe pryncypia podwazaja.

Manifestujesz na FCz pod innymi wraz z tym nickami
      pewna dziwna przypadlosc typu:

"jesli mi czegos na FCz nie udowodnisz to to nie istnieje".

Ale wyjasnia to Twoje podejscie do zycia, ktore nam tutaj kiedys oznajmiles piszac
      (parafrazuje)
      "zamykam sie w mym pudelku bo w nim czuje sie bezpieczny".

Nic wiec dziwnego ze w Ty
      zamkniety w Twym Pudle
      posiadasz mocno ograniczna mozliwosc
      uczestniczenia w obiektywnej rzeczywistosci.

Do tego co wspomnial Pluto,

dodam jeszcze

nieuczciwe preferowanie Kosciola

bylego prezydenta Wrony
      rowniez
      poprzez chocby

b e z p l a t n e
      udostepnienie miejsca reklamowego na miejskim gruncie
      dla tygodnika
      "Niedziela".

Jest tego wiecej,
      ale wierz mi nie mam czasu na uswiadamianie kogos z czestochowskiego szariatu, ktory w dodatku mi bezobcesowo i beszczelnie ubliza.
      • taniarada Re: Kaczyński w Częstochowie 30.10.14, 16:52
        Uspokój swoją duszę storima .Lata już nie te , wylewu dostaniesz.Twoje antyklerykalne poglądy i zwalczanie PIS jest ogólnie znane wszystkim piszącym tu od paru lat. Jakoś dziwnym trafem nie krytykujesz pluto włodka i mundo, oraz powszechnie nieszanowanego dyzmy.A jeszcze ich wspierasz.A " trollują co im tylko ślina na język przyniesie i optio jakiś tam numer .Pięknie manipulujesz udając grzecznego chłopczyka ,którym nie jesteś .Rzeczywistość jest taka ,że od lat niszczysz wszystkich co się nie zgadzają z twoimi poglądami .PIS ,kościół katolicki i udawanie Polaka patrioty to twoja domena .W tym się specjalizujesz.Po co ta dyskusja wystarczy wbić w Google storima i kościół lub storima i Kaczyński .Bez odbioru.
        • storima Re: Kaczyński w Częstochowie 30.10.14, 18:30
          Trollu bramaadama, berecik, miglanc tuziny innych nickow, jak zwykle zajadle klamiesz:

taniarada napisał(a):

> u lat. Jakoś dziwnym trafem nie krytykujesz pluto włodka i mundo, oraz powszech
          > nie nieszanowanego dyzmy.A jeszcze ich wspierasz.A " trollują co im tylko śli
          > na na język przyniesie i optio jakiś tam numer .Pięknie manipulujesz udając grz

Jakzesz nie!
          Wystarczy przeczytac moje ostatnie wpisy na temat jednego z trolli i "wspierania" go przez wyzej wymienionych!

,że od lat niszc
          > zysz wszystkich co się nie zgadzają z twoimi poglądami .

Kogo niby???

Przeciwnie zaklamlany trollu
          w przeciwienstwie do Ciebie
          wspieram wolnosc gloszenia odmiennych
          pogladow

i przed chwila Ci to na innym watku powtorzylem :

storima 27.10.14, 21:49
          taniarada napisał(a):

> stroima napisał :na forum kraj to się dokształci .W wyzwiskach na kościół i PIS
          > .I tak na okrągło.Ci co ciągle pomagają i wpisują się u spamera nr coś tam w
          > jego idiotycznych postach powinni być zbanowani. Albo posty powinny być usuwan
          > e.Każdy może zaprowadzić porządek i nie trzeba do tego 10 lat.Ale po co .Niech
          > to forum będzie pluta ,optio ,dyzia .

Bez przesady.
          Kazdy moze sie wypowiadac, czynia to Dyzio, Pluto, Ty.

Rzecz w tym ze
          Optio
          s p a m u j e

Trollowanie nie tylko ze nie uchodzi na powaznych demokratycznych forach,
          ale i lamie netetykiete.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,155294437,155315164,Re_Halloween_Hipokryzja.html

PIS ,kościół katolicki
          > i udawanie Polaka patrioty to twoja domena

Gdzie oszuscie atakuje kosciol katolicki i "udaje" patriote oszuscie ???

Od dwoch lat zadej Ci to pytanie hipokryto i do dzis nie podales mi przykladow!

Bo czym innym jest wytykanie bledow kleru a ina rzecza atakowanie sensu samego Kosciola!

Ale Ty jako zapyzialy troll, ktory przez szereg lat zdazyl mi tu
          pod zmiennymi nickami jajecznico-z_pomidorami
          rasistowsko, chamsko i bandycko naublizac
          oczywiscie zadnej roznicy nie widzisz
          i perfidnie klamiesz zaslaniajac sie Twym
          pruderyjnym katolicyzmem!
          • storima Co to w ogóle znaczy ??? 30.10.14, 19:17
            taniarada napisał(a):
            > u lat. Jakoś dziwnym trafem nie krytykujesz pluto włodka i mundo, oraz powszech
            > nie nieszanowanego dyzmy.A jeszcze ich wspierasz.

Co to w ogóle znaczy,
            żeby jakiś
            pajac
            i
            troll
            który przez lata
            wyżywał się na mnie
            wypisując

chamski,
            rasistowski,
            bandycki bełkot

będzie mi
            TU
            dyktował
            co i jak mam pisać na forum ??????
            • taniarada Re: Co to w ogóle znaczy ??? 30.10.14, 23:49
              Co to w ogóle znaczy,
              żeby jakiś
              pajac
              i
              troll
              który przez lata
              wyżywał się na mnie
              wypisując

chamski,
              rasistowski,
              bandycki bełkot

będzie mi
              TU
              dyktował
              co i jak mam pisać na forum ? A kim ty jesteś ?Co po tobie zostaje .Nawet nie ma kogo wspominać.Już ci kiedyś pisałem wołków z tobą wypasanie to nie honor.
      • koyod @ storima i pluto, trochę mało wiedzy macie 30.10.14, 20:29
        koledzy w przedmiocie zwrotu nieruchomości kościołowi jeżeli twierdzicie, że zwrotów nieruchomości dokonywał prezydent Wrona.
        Było sobie trochę poczytać o komisji majątkowej powołanej działającej w latach 1989-2011, a więc także w okresie rządów Leszka Millera /2001-2004/ i okresie gdy lewica posiadała 191 spośród 460 posłów. Wtedy towarzyszom, w tym zasiadającym w tej komisji jak np. Marek Siwiec jej działalność nie przeszkadzała. Mało tego, w okresie w którym można było jeszcze ewentualne nieprawidłowości z tego okresu kontrolować, czerwoni towarzysze roszczeń również nie zgłaszali.
        No i kto tu jest dwulicowy?
        • storima zostaw mnie gosciu laskawie w spokoju 30.10.14, 21:19
          Koyod.

Czy Ty czytasz ze zrozumieniem???

Gdzie ja wypisuje o jakis komisjach, Milerze itd???

Pluto opisal Ci preferencyjna polityke Wrony wobec Kosciola i tereny ktore ON
          Wrona Kosciolowi za poldarmo oddal!!!

Ja jedynie uzupelnilem jego wpis piszac o ostrym Wrony przegieciu
          oferowaniu bezplatnej reklamy "Niedzieli" wykorzystujac do tego celu grunty miejskie!!!

Toz to ta jego nametnie preferecyjna, zaslepiona polityka prokoscielna byla czescia utraty jego prezydentury.

We mnie wiec interlekutora nie znajdziesz,
          bo nie mam milych doswiadczen z "dyskutowania" z Toba jako Nuda,

a zabawa w sofizmy mnie nie rajcuje.

Mam wazniejsze rzeczy do zrobienia.

Tym bardziej ze zdazyles mi juz niezle naublizac.

Pozdro,
          s.
          • koyod Storima, nie miałeś ochoty na dyskusję ze mną 30.10.14, 22:27
            to nie trzeba było mnie do niej wywoływać, a nie teraz fochy jak panna na wydaniu strzelać.
            Co ty bredzisz, że pluto opisał tereny które Wrona oddał kościołowi. Czy nie dotarło jeszcze do ciebie, że zwroty majątku dla kościoła zapadały poza samorządem i wobec tego żaden prezydent, burmistrz czy też wójt takich decyzji nie podpisywał. Podpisywali je członkowie komisji majątkowej, komisji w której zasiadali także ludzie lewicy w czasach gdy rządził Leszek Miller. A po drugie to ten kłamca pluto wymienił tylko jeden budynek a majątku tego miało być od groma albo jeszcze więcej.
            Opisana przez ciebie strata miasta z tytułu bezpłatnego użyczenia tygodnikowi 3 m2 gruntu też nie rzuca na ziemię w porównaniu z obecnym przetargiem na obsługę księgową hali sportowej, gdzie za usługę wartą do 3 tys/m-c miasto płaci 15 tys/m-c.
            Minęły 4 lata panowania tego, który miał obudzić energię i większość z tych co na niego głosowali obudziła się z ręką w nocniku. Pokończyły się inwestycje przygotowane przez Tadeusza, nie ma już na czym wstążek przecinać a kolejnych projektów też nie widać.
            • storima nie mam ochoty byc wyszukiwarka faceta z szariatu 30.10.14, 23:22
              Nie mam ochoty bo jak zwykle Koyod:

klamiesz
              i
              manipulujesz
              _____

dla Ciebie, przeznaczenie darmowe uzytkowania gruntow miejskich przez Kosciol
              nie jest politycznym naduzyciem, bo koszty sa niewielkie!!!

dla mnie to zasada swieckosci panstwa i najmniejsze naruszenie tej zelaznej reguly jest powaznym naduzyciem.

to tak jakby powiedziec ze nie bylo agresji seksualnej bo osobnik jedynie przejechal reka po lonie bez zgody kobiety!

po to sa zasady aby je przestrzegac

(ale co sie dziwic skoro w innym watku przekladasz brednie kradzionych tekstow, nie na temat chamskiego, nierozgarnietego trolla nad osobista, logiczna wypowiedz normalnego uzytkownika forum!)

i w dodatku oskarzasz mnie ponownie mi ublizajac o "kneblowanie" forumowiczow!!!

(bo juz jak Nuda niezle mi naublizales)

a tu masz czastke naduzyc wladzy preferencyjnej polityki Wrony wobec Kosciola skutkujacej stratami milionow zlotych dla miasta Czestochowa:

pod dyktando Wrony i jego politycznego
              zaplecza w Radzie Miejskiej
              zadłużona po uszy Częstochowa
              sprzedała za grosze m.in.:
              􀁾 byłe szalety miejskie z działką
              przy ul. Ossowskiego 9, oszacowane
              na 51 390 zł – parafii św. Melchiora
              Grodzieckiego z 80-procentową
              bonifikatą;
              􀁾 działkę przy ul. Obrońców
              Westerplatte (26 100 zł) – parafii

www.google.com/search?q=Wrona+nagle+zmieni%C5%82+front+i+w+sierpniu+2008+r.+przed%C5%82o%C5%BCy%C5%82+Radzie+Miasta&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-a&channel=sb

Nie mam czasu na "dyskusje" kims kto natretnie falszuje rzeczywistosc podkorzodkowujac ja swej ideologii.
              Jak w szariacie Nuda. Jak w szariacie.
              • taniarada Re: nie mam ochoty byc wyszukiwarka faceta z szar 01.11.14, 22:08
                Szpiegu szoguna jeszcze nie zajarzyłeś ,że to nie nuda.Nuda nie był zwolennikiem partii PIS.Tu się z tobą zgadzam .Dla mnie Wrona nie był dobrym prezydentem .Gdy obejmował urząd po Marasie to dług wynosił 146 mln.Gdy odchodził lub inaczej go wyrzucono, 214 mln.Dla mnie Matyjaszczyk i jego świta przejadła .Mało co zrobił dla Czewy ,a wykorzystał inwestycje Wrony.Tak zawzięcie walczysz z PIS i kościołem ,że mało cię obchodzi dobro tego miasta .Aż myślę ,żeś ty czerwony .Tylko iskasz barwami odmiennymi .Szkoda zdrowia .Bo większości twoich adwersarzy to ja wytępiłem ,oprócz kubissa . Ogólnie to wyborcy PO powinni siedzieć na drzewach .Tacy inteligentni .Polecam dlaczego Matyjaszczyk musi odejść.www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?id=2144&addComment=no
                • koyod ranking wspólnoty 03.11.14, 17:17
                  Wg opracowania poświęconego zadłużeniu jednostek samorządowych nr 19/2014 dostępny www.wspolnota.org.pl/rankingi/ zadłużenie miasta jako procent dochodów stawiało Częstochowę w grupie powiatów grodzkich za 2002 r /początek kadencji Wrony/ na 7 pozycji; za 2009 r. /koniec kadencji Wrony/ na 8 pozycji; za 2010 r /początek kadencji Matyjaszczyka/ na 10 pozycji; za 2013 r. na 18 miejscu.
                  Wg opracowania www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?id=2019&addComment=no zadłużenie w roku 2009 wyniosło 335 mln a w 2014 516 mln.
                  Jak widać za Tadeusza aż tak źle nie było.
                  • pluto37 Re: ranking wspólnoty 03.11.14, 20:16
                    koyod.
                    gdybys potrafił to czego nie potrafisz, czyli czytać i rozumieć, to spytałbyś na co wydano te procenty niedborów.
                    A tak to jedynie % ci ganiaja przed oczyma, jak po nadużyciu.

• koyod Re: ranking wspólnoty 04.11.14, 19:00
                      Na co wydano? Tu masz odpowiedź www.rwczestochowa.pl/img/media/2014/06/Slajd13.jpg
                      • angrusz1 Re: ranking wspólnoty 27.08.15, 13:58
                        Na to czy na tamto i tak trzeba długi spłacać z procentem. To bardzo duże obciążenie dla przyszłych pokoleń .
                        Dzisiejsze pokolenie żyje ponad stan na koszt wnuków i prawnuków .
                        Taka to moralność .
            • taniarada Re: Storima, nie miałeś ochoty na dyskusję ze mną 30.10.14, 23:43
              To nie jest panna na wydaniu .To zatwardziały stary antyklerykał.Nie ma czasu ,ale tyle mu wystarczyło by opluć tych co są przeciw.Nawet Angrusza ruszył i to po nazwisku .Co jest na każdym forum zabronione.Cztery lata panowania Matyjaszczyka zrobiło tyle ,że wszyscy wyjechali do Chin .Zostali ci co klepią swoje biznesy i użerają się ze skarbówką i ZUS .Ale wszystko zwalamy na Wronę .Siedem lat nie rządzi PIS ,ale wszystkie niepowodzenia zwalamy na Kaczyńskiego.Matyjaszczyk wszystkie inwestycje ściągnął od Wrony .Jak chodzą słuchy wygra w cuglach .Dobrze ,że mnie tu nie ma .Ale moja rodzina obiema rękami zagłosuje na właściwą osobę.
              • storima Re: Storima, nie miałeś ochoty na dyskusję ze mną 31.10.14, 00:00
                Koyod,
                oto
                facet ktorego popierasz
                cham, troll forumowy bandyta
                publikujacy tu rasistowskie wpisy
                grozacy forumowiczom
                smiercia, okaleczeniem, pobiciem.
                A wszystko to w imie Twej ideologii.
                • koyod Re: Storima, nie miałeś ochoty na dyskusję ze mną 31.10.14, 06:40
                  Weź się storima zdecyduj, raz piszesz że nie będziesz ze mną dyskutował bo czasu nie masz a za chwilę post do mnie kierujesz.
                  A pozatym to w którym wpisie w tej dyskusji jest rasistowski wpis oraz groźby śmiercią lub okaleczeniem. Ja nie zauważyłem, może go skasowano a może to zwykłe urojenia.
                  Chyba czas abyś lekarza odwiedził.
                  pozdrawiam
                  • storima Re: Storima, nie miałeś ochoty na dyskusję ze mną 31.10.14, 07:56
                    koyod napisał:

> Weź się storima zdecyduj, raz piszesz że nie będziesz ze mną dyskutował bo czas
                    > u nie masz a za chwilę post do mnie kierujesz.

Decyzja wyrazona postyem, na ktory nie raczysz odpowiadziec
                    (jak zwykle Nuda) lecz zajmujesz sie tematem zastepczym.

> A pozatym to w którym wpisie w tej dyskusji jest rasistowski wpis oraz groźby ś
                    > miercią lub okaleczeniem. Ja nie zauważyłem, może go skasowano a może to zwykłe
                    > urojenia.

Nic dziwnego ze nie zauwazyles, bo nie pisalem o tym watku lecz o "dzialolnosci" forumowej nierozgarnietego trolla, chazma i forumowego bandyty.

Jeden z jego szatandarowych postow wyraznie wkleilem na czarno.

> Chyba czas abyś lekarza odwiedził.

Kolejny "super argument" na moj konkretny wpis o malwersacjach gruntowych bylego prezydenta Czestochowy na korzysc Kosciola
                    przy milionowych stratach miasta.
                    > pozdrawiam
                    Pozdrawiam,
                    • storima KoyodNieJestemSzariatowaWyszukiwarkaPodsumowanie 31.10.14, 09:17
                      Drogi Koyod,
                      jak widzisz "dyskusja" z Toba
                      sprowadza sie do "wysylania forumowiczow do lekarza"
                      gdy cos przeoczysz
                      nieogarniesz
                      niedoczytasz.
                      Ublizasz wowczas oznajamiajac publicznie ze
                      ten
                      to"knebluje" a jeden z drugim
                      to "klamca".
                      ---------------------------

W przypadku przedstawienia Ci rzadanych
                      przez CIEBIE
                      dowodow
                      udajesz ze nagle utraciles wladnosc umyslowa
                      i nie rozumiesz konkretnych odpowiedzi na Twe
                      NATARCZYWIE
                      odnawiane pytania.

W przypadku nieuzyskania takowej
                      konkretnej odpowiedzi
                      wyzywasz
                      forumowiczow
                      od najgorszych oszustow
                      oznajamiajac
                      uroczyscie
                      ze skoro odmawiaja Ci
                      bycia Twoja osobista internetowa
                      wyszukiwarka
                      to
                      przedstawione przez nich fakty
                      n i e i s t n i e j a

_____

znam doskonale ten manipulacyjny Twoj styl z "dyskusji" z Toba jako NUDA.

kradziony wpis belkoczcego, nierozgarnietego trolla i forumowego bandyty
                      przeciwstawiasz logicznej osobistej wypowiedzi
                      n o r m l n e g o
                      uzytkownika forum

pomijasz
                      sedno sprawy gdy
                      dowody burza Twoj "pudelkowy swiatopoglad"

i "widzisz" w postach to czego tam nie ma.

Zyj w swym pudle i wpieraj dalej forumowa bandyterke, tylko dlatego ze "utwierdza" Cie w przekonaniu ze masz racje
                      nawet gdy czyni to belkotem,
                      zlepkiem skradzionych tekstow w dodatku nie na temat.

Czuwaj!
                      • taniarada Re: KoyodNieJestemSzariatowaWyszukiwarkaPodsumowa 31.10.14, 09:44
                        Proszę sobie mną mordy nie wycierać padalcu. Bo ja nie angrusz1
                        > znam doskonale ten manipulacyjny Twoj styl z "dyskusji" z Toba jako NUDA. Uspokój się człowieku storima ,sfera armilarna ,i wiele innych.Jest jeszcze sclavus, też podobny styl pisania przepojony nienawiścią do drugiego człowieka ,katolika.Wyzywanie i obrażanie .Większego ignoranta i manipulanta nie spotkasz.Ale za to sporo ludzi by chciało cię spotkać i wyciągnąć spod monitora.Lekarz tu nic nie pomoże .Bo starego capa nic nie wyleczy .Naucz się używać polskich znaków .Bo jak napisał twój kolega :A nie można jaśniej?
                        W dodatku po angielsku. Czyżby język polski już nie obowiązywał?!
                        Podejrzewam, że w Częstochowie j.angielski zna mniej aniżeli 1% obywateli więc bardzo proszę.......!
                        Dyzio.
                        • storima Re: KoyodNieJestemSzariatowaWyszukiwarkaPodsumowa 02.11.14, 23:20
                          taniarada napisał(a):
                          >Dla mnie Wrona nie był dobrym prezydentem .Gdy obejmował urząd po Marasie to dług wynosił 146 mln.Gdy odchodził lub inaczej go wyrzucono, 214 mln.

OK.
                          Tylko ze moj wpis dotyczyl tylko i
                          wylacznie odpowiedzi na
                          rzadanie Koyod
                          przedstawienia dowodow naduzyc bylego prezydenta
                          odstepujacego grunty miejskie Kosciolowi narazajac budzet Czestochowy na wielomilionowe straty.
                          Poniewaz ani Dyzio, czy Pluto nie przedstawili linkow do powszechnie zanych faktow dla osob sledzacych polityke miejska, to Koyod wyzwal ich od najgorszych klamcow i manipulatorow.

>Tak zawzięcie walczysz z PIS i kościołem
                          Od kilku lat prosze Cie o dowody tych oszczerczych oskarzan
                          i
                          jedyne co otrzymuje
                          to kolejny klamliwy belkot
                          (zreszta nia ja jeden czekam na dowody---jak widac w powyzszych wpisach)

>Szkoda zdrowia .Bo większości twoich adwersarzy to ja wytępiłem
                          Jeszcze w zeszlym tygodniu oszczerczo oskarzyles mnie ze
                          "niszcze moich przeciwnikow"
                          Na co oczywiscie zaregowalem prosba o dowody.
                          0. Zero dowodow. Kolejne oszczerstwo.
                          Jesli wiec cokolwiek "wytepiles"
                          to Twoje tuziny nickow
                          pod ktorymi chamsko i bandycko
                          ublizales mi od lat, co zreszta dalej czynisz swymi postami z ubieglego tygodnia.

Powinienes sobie rowniez zdac sprawe
                          ze istnieje zasadnicza roznica pomiedzy
                          adwersarzem
                          a
                          chamem,
                          uskuteczniajacym rozwojowa
                          forumowa bandyterke :

> padalcu.

> jesteś bydlakiem.

• storima Re: KoyodNieJestemSzariatowaWyszukiwarkaPodsumowa 03.11.14, 05:33
                            Poprawka:Żądać
                            • storima Wpis sprzed niemal roku. Nic sie nie zmienilo. 27.08.15, 08:19
                              Moj wpis sprzed niemal roku z tego watku:

> Nie mam ochoty bo jak zwykle Koyod:
                              >
                              > klamiesz
                              > i
                              > manipulujesz
                              > _____
                              >

>
                              > po to sa zasady aby je przestrzegac
                              >
                              >
                              > (ale co sie dziwic skoro w innym watku przekladasz brednie kradzionych tekstow,
                              > nie na temat chamskiego, nierozgarnietego trolla nad osobista, logiczna wypowi
                              > edz normalnego uzytkownika forum!)
                              >
                              > i w dodatku oskarzasz mnie ponownie mi ublizajac o "kneblowanie" forumowiczow!!

> a tu masz czastke naduzyc wladzy preferencyjnej polityki Wrony wobec Kosciola s
                              > kutkujacej stratami milionow zlotych dla miasta Czestochowa:
                              >
                              > pod dyktando Wrony i jego politycznego
                              > zaplecza w Radzie Miejskiej
                              > zadłużona po uszy Częstochowa
                              > sprzedała za grosze m.in.:
                              > 􀁾 byłe szalety miejskie z działką
                              > przy ul. Ossowskiego 9, oszacowane
                              > na 51 390 zł – parafii św. Melchiora
                              > Grodzieckiego z 80-procentową
                              > bonifikatą;
                              > 􀁾 działkę przy ul. Obrońców
                              > Westerplatte (26 100 zł) – parafii

>
                              > www.google.com/search?q=Wrona+nagle+zmieni%C5%82+front+i+w+sierpniu+2008+r.+przed%C5%82o%C5%BCy%C5%82+Radzie+Miasta&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-a&channel=sb
                              > _________________________
                              >
                              > Nie mam czasu na "dyskusje" kims kto natretnie falszuje rzeczywistosc podkorzod
                              > kowujac ja swej ideologii.

W tym miiesiacu, sierpniu 2015 roku wysmiewales mnie bo przypomnialem Ci jedna z Twoich porad sztandarowego katolika, ktora zostala bezsladowo usunieta.
                              Kwetionowales arogancko w Twoim stylu, istnienie tej metody wycinania wpisow.
                              I jak tutaj kazales szukac dowodow ze cos o cazym pisze naprawde istnieje;
                              tak samo bylo z emblematami sowieckimi na monumentach ZSRR w Berlinie.
                              Nic sie nie zmienia.
                              Jest gorazej.
                              Bo ten proceder sie brzemiennie powtarza.
                              I taki cykl znany jest pod okresleniem patologii.
                              • koyod Re: Wpis sprzed niemal roku. Nic sie nie zmienilo 27.08.15, 16:52
                                Storima, jakbyś potrzebował parę euro na polską klawiaturę to podaj swój numer konta. Chętnie cię wspomogę bo mam trudności z rozszyfrowywaniem twoich wpisów.
                                Chociaż jak czytam to twoje ... falszuje rzeczywistosc podkorzodkowujac ... bądź ... Jest gorazej... to już wiem, że to nie problem klawiatury ale tej twej nadpobudliwości, której nie potrafisz opanować.
                                Dam ci więc dobrą radę, wyluzuj chłopie, ziółek sobie naparz i się zrelaksuj przed kolejnym wpisem.
                                No chyba, że robienie z siebie idioty takimi wpisami nie robi ci różnicy.
                                • storima Re: Wpis sprzed niemal roku. Nic sie nie zmienilo 27.08.15, 17:17
                                  Juz tu kiedys wyklepales idiotyczny wpis oferujac mi zakup korepetycji.
                                  Wiec na kretynskie propozycje nierozgranietego faceta z polskiej podstawowki reaguje jak nalezy----porady i oferty sztandarowego katolika.
                                  • storima Re: Wpis sprzed niemal roku. Nic sie nie zmienilo 27.08.15, 17:45
                                    Wpisem na tym watku przywoluje Twoje kolejne klamstwo.
                                    Poniewaz od prawie roku czynisz to systematycznie i nagminnie, zachowanie takie charakteryzowane jest jako patologiczne.

Odnosnie Twych chamskich atakow z powdu literowek pisalem chocby tutaj:

koyod napisał:

> A ty już przeprosiłeś swoją polonistkę i rodziców

Czlowieku!
                                    Piesc popelnil literowki, ale pisze z sensem!

TY natomiast poobrazales tu forumowiczow tylko dlatego ze nie pisza zgodnie z Twym swiatopogladem.

> VOdwołuje sie jedynie do postów Koyoda ktory nie rozumie prostego komunikatu slo
                                    > wnego. Przywoluje drukowane tu jego wpisy:
                                    > Oszczercze, chamskie i jątrzace.
                                    > Facet za literowki w postach wysyla jego autora na leczenie psychiatryczne.
                                    • taniarada Te storima 27.08.15, 19:57
                                      Nadaj go do prokuratury.Już dawno ci pisałem ,że jesteś nadpobudliwy .A klawiaturę wyrzuć.I zmień nick na stroimek ,bo stroima to damski nick i ty się tak zachowujesz .Wdajesz się w pyskówki z każdym kto się nawinie.Jak kobieta przed menopauzą .
                                      • storima Re: Te 27.08.15, 20:31
                                        taniarada napisał(a):

Bełkoczący pajacu. Gdybym Cie podał do prokuratury to byś zczolgany finansowo nie mógł się pozbierać.
                                        Ale ponieważ pajac jesteś i to bełkoczący wiec ignoruje rasistę i forumowego bandytę.
    • kolter Re: Kaczyński w Częstochowie 27.08.15, 08:23
      donek88 napisała:

> A tu jeden z najważniejszych i aktywnych polityków ostatnich 25 lat i nic.... Po prostu wstyd bo wyziera zaangażowanie polityczne...

no a kogo obchodzi ze jakiś obwoźny cyrk przyjeżdża...........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka