Dodaj do ulubionych

Finansowe machinacje na Politechnice Częstochowska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:47
czyżby to tylko czubek "góry lodowej" może poddamy wnikliwej kontroli inne
instytucje i stowarzyszenia ( rączka rączkę myje i jest ok. ale ktoś z
zewnątrz dokonuje rewelacyjnych odkryć )
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.21.pl / 213.199.204.* 09.09.04, 22:33
      Spalić, zburzyć i zaorać, tylko tyle można z tą szkołą!
      • Gość: xx Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.icis.pcz.pl 09.09.04, 22:43
        A razem z nia cala Czestochowe pewnie.

Bez Politechniki, jak i bez Huty, miasto nie ma szans na przezycie.

Tak samo jak i kazde inne miasto - we wspolczesnym swiecie bez nauki i wiedzy
        nei ma czego szukac.

A zebys zobaczyl co potarfimy na Politechnice Czestochowskiej zapraszam na
        ulcie Dabrowskiego 73.

18 wrzesnia, tak jak i w calej Polsce, organizujemy u nas na Uczelni Dzien
        Nauki.

Zamiast wiec pluc na nas przyjdz i zobacz. Zapraszamy wszystkich.

• Gość: Proczestochowa Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:07
          Macie pierwsze efekty działalności PROCZĘSTOCHOWY ...:)
          • Gość: wrrr Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:13
            nie badz smieszny i nie przypisuj sobie zaslug innych
            • mmaly Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch 15.09.04, 14:49
              Gość portalu: wrrr napisał(a):

> nie badz smieszny i nie przypisuj sobie zaslug innych

W dodatku zasługi zasługami, a walka o władzę to walka o władzę.
              Nie ma się czym ekscytować.
        • Gość: Samson Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 11:03
          A to widze kolega z grupy Kar.... Co tam u was. Widze ze nadal
          jestes "zakochany" w czestochowie. Dzowne - przeciez to miasto jak i
          politechnika to dziura. Na Politechnice az tak widac krada - a czlowiek biedny
          ledwo pare groszy zarobi a tam - bogaca sie. ale mysle ze po smierci zostana
          rozliczeni ci bandyci bo inaczej nie mozna ich nazwac i do tego nawet rektorat
          sobie tak pozwalal. szok
          • Gość: xx Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 11:13
            Tak jestem zakochany w tym miescie i dumny jestem z tego ze jestem MEDALIKARZEM.

Z zadnej grupy nie jestem, a jesli chcesz zoabczyc jak naprawde jest na naszej
            Uczelni to naprawde zaprszam w sobote 18-go wrzesnia na Dzien Nauki.

Zreszta gotow jestem porozmawiac i pokazac nasze osiagniecia w kazdej chwili.
            Nie mamy sie czego wstydzic.
            • Gość: Samson Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 11:19
              To dlaczego tak kradna zamiast Wam dac pieniadze na dalszy rozwoj, badania,
              konferencje naukowe, itp. Zamiast wspierac uczelnie i tych ktorzy dzialaja w
              slusznym kierunku oni np. z SLD tak kradna i biora dla siebie prywatnie. mam
              nadzieje ze po smierci zostana surowo osadzeni.
        • Gość: informator Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:30
          1 pazdiernika 2002 roku fotel rektora objął oficjalnie
          - profesor Dyja
          - profesor Dyja
          - profesor Dyja

po trzykroć powtarzam ! więc pisanie o profesorze Szopie jako rektorze w roku
          akademickim 2002/2003 to już cholerna propaganda !
          No cóż w przyszłym roku wybory i trzeba zacząć batalię, więc pierwsze armaty
          zostały wytoczone.
          Szkoda tylko, że redaktorka zarówno Gazety Wyborczej pani Renata Czeladko, jak
          i Dziennika Zachodniego Grażyna Folaron dały się tak łatwo w to wplątać i
          omamić, bo mam nadzieję, że nie robią tego świadomie i nie są przez nikogo
          jawnie sterowane. Może następnym razem Panie redaktor zadadzą sobie więcej
          trudu aby się zastanowić o co w tym wszystkim tak naprawdę chodzi.

A tak z kuluarów, powraca sprawa Uniwersytetu Częstochowskiego, od jakiegoś
          czasu z kilku żródeł miałem dziwne sygnały i informacje. Czyżby nareszcie
          szykowąło się jakieś porozumienie pomiędzy Uczelniami i jest światełko w tunelu.
          Wtedy by wszystko organizowano na nowej strukturze - lepiej by pilnowano
          przepływu pieniędzy. A i trochę administracje (darmozjadów) naszych 2 uczelni
          by się trochę uszczupliło :)

informator
        • Gość: bkslash Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.icis.pcz.czest.pl 14.09.04, 07:48
          Niestety niektorzy umieja wylacznie opluwac. Pani reporter z jednej znanej
          gazety nawet sie w tym specjalizuje. Niestety kiedy Politechnika ma jakies
          osiagniecia, to wtedy reporterow nie ma - no przeciez to zbyt nudne, a afera
          bulwersuje spoleczenstwo, wiec jest oddzwiek do materialu i premie mozna
          dostac... Jak widac w tym kraju nie nalezy liczyc na obiektywna ocene mediow...
        • Gość: Gosiaczek Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 17:33
          • VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: Anka 30.09.2003 23:49 odpowiedz na list

A ja kończyłam ogólniaka z dala od centrum, na Rakowie - VI LO Dąbrowskiego.
          Z pewnością znajdzie się wielu byłych i obecnych uczniów tej szkoły. Miło
          wspominam ludzi z którymi się uczyłam. No i psorów też wspominam - nie
          koniecznie dobrze. Zależy kogo. Wesoło było na lekcjach historii u Mastala:)
          zwłaszcza, gdy ganiał z nożycami po klasie za długowłosym "Baranem" grożąc,
          że go oskalpuje:) I PRADO - dyr. Pietrzykowski - to już historia tej budy...
          ciągle jeszcze krąży po korytarzach:) A czy ktoś też kończył tą budę??? Co
          dziś robicie, kim jesteście??? Matura 1995

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.*
          Gość: Rafał 01.10.2003 07:19 odpowiedz na list

Matura 1993, prof Kilianek:) Teraz specjalizacja na kardiochirurgii w Zabrzu:)
          Pozdrawiam absolwentów VI LO

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: Szefowa:) 01.10.2003 21:31 odpowiedz na list

MATURA 2003
          POLSKI-JOANNA PYRKOSZ-moja wychowawczyni:)
          MATEMATYKA-prof.Rataj
          NIEMIECKI-prof.Zasada
          ANGIELSKI-prof.Giernacka
          CHEMIA-prof.KILIANEK:)
          FIZYKA-prof.Synowiec
          HISTORIA-prof.Szczepanska
          BIOLOGIA-prof.Wolny
          INFORMATYKA-prof.Kciuk i prof.Ujma
          W-F-prof.Kampka
          PRZEDSIEBIORCZOSC:)-prof.KREDKA:):):):)-zapomnialam nazwiska:)

matura byla sprawa nieziemska-ludzie to nie jest takie straszne jak sie wydaje
          moje wskazowki-nie przemeczajcie sie zbytnio nauka nie oplaca sie i tak to
          zdacie:)

Gość: ANIA S 16.11.2003 20:15 odpowiedz na list

JESTM UCZENNICĄ VI LO DĄBROWSKIEGO POZDRAWIAM MOJĄ WYCHOWAWCZYNIE
          PROF.KOLCZAREK
          ORAZ INNYCH NAUCZYCIELI
          UWAŻAM ŻE TA SZKOŁA JEST SUPER I NIE CHCIAŁABYM ZAMIENIĆ JEJ NA INNĄ.

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl
          Gość: Lipski and Siara 29.07.2004 23:49 odpowiedz na list

jest o tyle dobra że uczy życia, kombinowania a nie tylko wiedzy książkowej

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.crowley.pl
          Gość: mariuszko 31.07.2004 23:09 odpowiedz na list

Michale,
          (Mihau r.2000),
          ten niesmak, o którym pisałem,
          budzi nie twoje (wasze) podejrzenie,
          kim jest podpisujący się Magda.
          Chodziło mi o to, że na dwudziestotrzyletnie
          pupy czyhać może pederasta, a nie pedofil.
          Twoja semantyczna pomyłka (?)
          wzbudziła moją nieufność
          do dotychczasowego przekonania o twojej
          głębokiej wiedzy w temacie.
          Uścisk!

Gość: ankade 03.10.2003 19:02 odpowiedz na list

Jestem trochę starszym rocznikiem - matura 1977 (!). Ale pamiętam też Dałkową,
          Kaczerową, Parkę, Ponikowskiego, Bechcicką, Biernacką.Muszę się pochwalić, że w
          zeszłym roku zorganizowałam spotkanie klasowe po latach. Odliczyła sie połowa
          klasy ale było chyba super! Czy ktoś się odezwie z tego rocznika?

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl
          Gość: danka 21.10.2003 22:45 odpowiedz na list

Jestem absolwentką VI LO - rocznik 1977.Tez pamiętam wszystkich wymieninych
          nauczycieli, a prof.Dałek była moja wychowawczynią.Chodziłam do klasy żeńskiej.
          Jakoś wcale nam to nie przeszkadzało.Szkołę wspominam bardzo dobrze."Tradycje
          rodzinną" kontynuuje syn, który będzie absolwentem - rocznik 2004.Pozdrawiam
          wszystkich z tego rocznika, a najbardziej dra Lecha Franusiaka, który mnie
          aktualnie leczy ;-)

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 213.199.204.*
          Gość: Rumun 26.03.2004 10:27 odpowiedz na list

mnie Parka uczył w ostatnim roku swej pracy... teraz jerst już na emeryturze to
          chyba z rok temu było ale fajny facet troche zakręcony.

Gość: radekazs 26.03.2004 23:44 odpowiedz na list

on był głupi ale niemiał przynajmniej humorów jak reszta durnych pań

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.netup.pl / 192.168.2.*
          Gość: Lucius 01.10.2003 12:46 odpowiedz na list

Matura 1985.
          Inne czasy, inne wspomnienia. Ale Pietrzykowskiego też pamiętam. I chyba
          większość tamtej kadry. Grzywnowicz (wychowawca ;)), Blachnicka, Duo Kaczer,
          Olszewska, kapitan Wójcik co kazał nam krokiem paradnym chodzić na lekcjach
          p.o. czy też wreszcie Ponikowski z nieśmiertelną odzywką "ojciec!".
          Ech, gdzie wy?
          Teraz sam jestem belfrem w LO i choć mieszkam 300 km od Częśtochowy, to
          doskonale pamiętam klimat Dąborwskiego i tamte czasy. Czasy np. kontroli
          legitymacji szkolnych przez umundurowane patrole (dla mładszych: stan wojenny
          był), bieganie na wuefie na 1500m w parku między szkołą a basenem (czy teraz
          też sie tak biegnie, że ruszają wszyscy, w kępie krzaków zostaje część, reszta
          leci, a potem następują zmiany?)
          Ponieważ to se uż nevrati - pozostaje tylko pozdrowić roczniki wobec mojego
          późniejsze ale przede wszystkim rocznik 1985!

Gość: ps 03.10.2003 21:06 odpowiedz na list

fajnie, że macie dobre wspomnienia. Ja tez mam takie. pozdrawiam IV b rocznik
          1988. szczególnie tych, którzy byli na spotkaniu klasy 6.09. 03.sie ma

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci
          joor 13.08.2004 21:24 odpowiedz na list

Daj znać kto jesteś, byłam na tym spotkaniu i jak pamiętam byłam w Iv B.rocznik
          1988.

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net
          Gość: dortMUND 17.03.2004 02:01 odpowiedz na list

Dzieki za pozdrowienia.Takze matura 85.Ciekawe, ze wertujac to
          forum,stwierdzilem, ze zebralo ono chyba najwiecej wypowiedzi 148.Bylem w
          klasie z Jackiem, Robertem M, Robertem J, Bartkiem M i Darkiem F. i mnostwem
          pieknych dziewczyn, ktorych imion nie bede wyliczal, gdyz byloby ok 20.
          Pozdrawiam wszystkich absolwentow i uczniow tej fajnej szkoly.Apropos czy to
          prawda ze UMARL PAN GRZYWNOWICZ, kiedy i jak dlugo jeszcze uczyl?
          A CZy uczy jeszcze " kochajaca" mnie bardzo moja wychowawczyni P. OLSZEWSka?

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 193.19.104.*
          Gość: Lucius 22.03.2004 11:17 odpowiedz na list

Pani Olszewska męczyła mnie na maturze z fizyki, a pan Grzywnowicz był moim
          wychowawcą. Szkoda człowieka, jak każdego zresztą, choć kiedyś darłem z nim
          koty.
          Dziewczyny w mojej klasie były OCZYWIŚCIE :) ładniejsze, niż w Twojej, choć
          wstyd się przyznać, że wszystkich chyba już bym nie wyliczył.

Nasz wątek jednak nie jest największy, znajdź chociażby ten o gwarze
          częstochowskiej, ale pewien jestem, że jeśli chodzi o wątki związane ze
          szkołami, to rózne Traugutty, Koperniki, czy Słowackie nam nie podskoczą.
          Szkoda jedynie, że z naszych czasów nikt (prawie) się nie odzywa.
          Czy wiesz coś może o jakichś zjazdach absolwentów, czy tp.?

Pozdrawiam ponownie wszystkich wątkowiczów.

Gość: dortMUND 23.03.2004 22:21 odpowiedz na list

Mam dobry kontakt z twojej bylej klasy ( mat-fiz ) z Darkiem D( bylismy nawet u
          niego w odwiedzinach w Toronto-jest tam juz 15 lat )Takze on podrozujac do
          Polski via-Hamburg jest u mnie serdecznie witany. A kiedys bylem ale to w 95
          dwa dni u Jacka T i jego zony, totalnie przypadkowow, kiedy byli wypoczywac w
          Poraju ( tam sie spotkalismy )
          O spotkaniach absolwentow nie mam pojecia,chyba cos tam sie nie udalo.
          Jestem sporadycznie w Czestochowie, ale wtedy widze sie ze stara "paczka" i
          jest Ok
          Pozdrawiam

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net
          Gość: dortMUND 27.03.2004 13:13 odpowiedz na list

Apropos dziewczyn w twojej klasie Lucius, to by
          • Gość: jaca Re: Finansowe machinacje na WSP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 17:35
            • VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: Anka 30.09.2003 23:49 odpowiedz na list

ssssA ja kończyłam ogólniaka z dala od centrum, na Rakowie - VI LO
            Dąbrowskiego.
            Z pewnością znajdzie się wielu byłych i obecnych uczniów tej szkoły. Miło
            wspominam ludzi z którymi się uczyłam. No i psorów też wspominam - nie
            koniecznie dobrze. Zależy kogo. Wesoło było na lekcjach historii u Mastala:)
            zwłaszcza, gdy ganiał z nożycami po klasie za długowłosym "Baranem" grożąc,
            że go oskalpuje:) I PRADO - dyr. Pietrzykowski - to już historia tej budy...
            ciągle jeszcze krąży po korytarzach:) A czy ktoś też kończył tą budę??? Co
            dziś robicie, kim jesteście??? Matura 1995

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.*
            Gość: Rafał 01.10.2003 07:19 odpowiedz na list

Matura 1993, prof Kilianek:) Teraz specjalizacja na kardiochirurgii w Zabrzu:)
            Pozdrawiam absolwentów VI LO

Gość: Szefowa:) 01.10.2003 21:31 odpowiedz na list

MATURA 2003
            POLSKI-JOANNA PYRKOSZ-moja wychowawczyni:)
            MATEMATYKA-prof.Rataj
            NIEMIECKI-prof.Zasada
            ANGIELSKI-prof.Giernacka
            CHEMIA-prof.KILIANEK:)
            FIZYKA-prof.Synowiec
            HISTORIA-prof.Szczepanska
            BIOLOGIA-prof.Wolny
            INFORMATYKA-prof.Kciuk i prof.Ujma
            W-F-prof.Kampka
            PRZEDSIEBIORCZOSC:)-prof.KREDKA:):):):)-zapomnialam nazwiska:)

matura byla sprawa nieziemska-ludzie to nie jest takie straszne jak sie wydaje
            moje wskazowki-nie przemeczajcie sie zbytnio nauka nie oplaca sie i tak to
            zdacie:)

Gość: ANIA S 16.11.2003 20:15 odpowiedz na list

JESTM UCZENNICĄ VI LO DĄBROWSKIEGO POZDRAWIAM MOJĄ WYCHOWAWCZYNIE
            PROF.KOLCZAREK
            ORAZ INNYCH NAUCZYCIELI
            UWAŻAM ŻE TA SZKOŁA JEST SUPER I NIE CHCIAŁABYM ZAMIENIĆ JEJ NA INNĄ.

Gość: Lipski and Siara 29.07.2004 23:49 odpowiedz na list

jest o tyle dobra że uczy życia, kombinowania a nie tylko wiedzy książkowej

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.crowley.pl
            Gość: mariuszko 31.07.2004 23:09 odpowiedz na list

Michale,
            (Mihau r.2000),
            ten niesmak, o którym pisałem,
            budzi nie twoje (wasze) podejrzenie,
            kim jest podpisujący się Magda.
            Chodziło mi o to, że na dwudziestotrzyletnie
            pupy czyhać może pederasta, a nie pedofil.
            Twoja semantyczna pomyłka (?)
            wzbudziła moją nieufność
            do dotychczasowego przekonania o twojej
            głębokiej wiedzy w temacie.
            Uścisk!

Gość: ankade 03.10.2003 19:02 odpowiedz na list

Jestem trochę starszym rocznikiem - matura 1977 (!). Ale pamiętam też Dałkową,
            Kaczerową, Parkę, Ponikowskiego, Bechcicką, Biernacką.Muszę się pochwalić, że w
            zeszłym roku zorganizowałam spotkanie klasowe po latach. Odliczyła sie połowa
            klasy ale było chyba super! Czy ktoś się odezwie z tego rocznika?

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl
            Gość: danka 21.10.2003 22:45 odpowiedz na list

Jestem absolwentką VI LO - rocznik 1977.Tez pamiętam wszystkich wymieninych
            nauczycieli, a prof.Dałek była moja wychowawczynią.Chodziłam do klasy żeńskiej.
            Jakoś wcale nam to nie przeszkadzało.Szkołę wspominam bardzo dobrze."Tradycje
            rodzinną" kontynuuje syn, który będzie absolwentem - rocznik 2004.Pozdrawiam
            wszystkich z tego rocznika, a najbardziej dra Lecha Franusiaka, który mnie
            aktualnie leczy ;-)

Gość: Rumun 26.03.2004 10:27 odpowiedz na list

mnie Parka uczył w ostatnim roku swej pracy... teraz jerst już na emeryturze to
            chyba z rok temu było ale fajny facet troche zakręcony.

Gość: radekazs 26.03.2004 23:44 odpowiedz na list

on był głupi ale niemiał przynajmniej humorów jak reszta durnych pań

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.netup.pl / 192.168.2.*
            Gość: Lucius 01.10.2003 12:46 odpowiedz na list

Matura 1985.
            Inne czasy, inne wspomnienia. Ale Pietrzykowskiego też pamiętam. I chyba
            większość tamtej kadry. Grzywnowicz (wychowawca ;)), Blachnicka, Duo Kaczer,
            Olszewska, kapitan Wójcik co kazał nam krokiem paradnym chodzić na lekcjach
            p.o. czy też wreszcie Ponikowski z nieśmiertelną odzywką "ojciec!".
            Ech, gdzie wy?
            Teraz sam jestem belfrem w LO i choć mieszkam 300 km od Częśtochowy, to
            doskonale pamiętam klimat Dąborwskiego i tamte czasy. Czasy np. kontroli
            legitymacji szkolnych przez umundurowane patrole (dla mładszych: stan wojenny
            był), bieganie na wuefie na 1500m w parku między szkołą a basenem (czy teraz
            też sie tak biegnie, że ruszają wszyscy, w kępie krzaków zostaje część, reszta
            leci, a potem następują zmiany?)
            Ponieważ to se uż nevrati - pozostaje tylko pozdrowić roczniki wobec mojego
            późniejsze ale przede wszystkim rocznik 1985!

Gość: ps 03.10.2003 21:06 odpowiedz na list

fajnie, że macie dobre wspomnienia. Ja tez mam takie. pozdrawiam IV b rocznik
            1988. szczególnie tych, którzy byli na spotkaniu klasy 6.09. 03.sie ma

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci
            joor 13.08.2004 21:24 odpowiedz na list

Daj znać kto jesteś, byłam na tym spotkaniu i jak pamiętam byłam w Iv B.rocznik
            1988.

Gość: dortMUND 17.03.2004 02:01 odpowiedz na list

Dzieki za pozdrowienia.Takze matura 85.Ciekawe, ze wertujac to
            forum,stwierdzilem, ze zebralo ono chyba najwiecej wypowiedzi 148.Bylem w
            klasie z Jackiem, Robertem M, Robertem J, Bartkiem M i Darkiem F. i mnostwem
            pieknych dziewczyn, ktorych imion nie bede wyliczal, gdyz byloby ok 20.
            Pozdrawiam wszystkich absolwentow i uczniow tej fajnej szkoly.Apropos czy to
            prawda ze UMARL PAN GRZYWNOWICZ, kiedy i jak dlugo jeszcze uczyl?
            A CZy uczy jeszcze " kochajaca" mnie bardzo moja wychowawczyni P. OLSZEWSka?

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 193.19.104.*
            Gość: Lucius 22.03.2004 11:17 odpowiedz na list

Pani Olszewska męczyła mnie na maturze z fizyki, a pan Grzywnowicz był moim
            wychowawcą. Szkoda człowieka, jak każdego zresztą, choć kiedyś darłem z nim
            koty.
            Dziewczyny w mojej klasie były OCZYWIŚCIE :) ładniejsze, niż w Twojej, choć
            wstyd się przyznać, że wszystkich chyba już bym nie wyliczył.

Nasz wątek jednak nie jest największy, znajdź chociażby ten o gwarze
            częstochowskiej, ale pewien jestem, że jeśli chodzi o wątki związane ze
            szkołami, to rózne Traugutty, Koperniki, czy Słowackie nam nie podskoczą.
            Szkoda jedynie, że z naszych czasów nikt (prawie) się nie odzywa.
            Czy wiesz coś może o jakichś zjazdach absolwentów, czy tp.?

Pozdrawiam ponownie wszystkich wątkowiczów.

Gość: dortMUND 23.03.2004 22:21 odpowiedz na list

Mam dobry kontakt z twojej bylej klasy ( mat-fiz ) z Darkiem D( bylismy nawet u
            niego w odwiedzinach w Toronto-jest tam juz 15 lat )Takze on podrozujac do
            Polski via-Hamburg jest u mnie serdecznie witany. A kiedys bylem ale to w 95
            dwa dni u Jacka T i jego zony, totalnie przypadkowow, kiedy byli wypoczywac w
            Poraju ( tam sie spotkalismy )
            O spotkaniach absolwentow nie mam pojecia,chyba cos tam sie nie udalo.
            Jestem sporadycznie w Czestochowie, ale wtedy widze sie ze stara "paczka" i
            jest Ok
            Pozdrawiam

• Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net
            Gość: dortMUND 27.03.2004 13:13 odpowiedz na list

Apropos dziewczyn w twojej klasie Lucius, t
    • Gość: Księgowy Re: Warto by też wpaść na WSP. IP: 82.160.8.* 09.09.04, 22:47
      Kto wie, co by się znalazło. Zgaduj zgadula.
      • Gość: gość Uniwersytet Częstochowski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:31
        - profesor Dyja
        - profesor Dyja
        - profesor Dyja

po trzykroć powtarzam ! więc pisanie o profesorze Szopie jako rektorze w roku
        akademickim 2002/2003 to już cholerna propaganda !
        No cóż w przyszłym roku wybory i trzeba zacząć batalię, więc pierwsze armaty
        zostały wytoczone.
        Szkoda tylko, że redaktorka zarówno Gazety Wyborczej pani Renata Czeladko, jak
        i Dziennika Zachodniego Grażyna Folaron dały się tak łatwo w to wplątać i
        omamić, bo mam nadzieję, że nie robią tego świadomie i nie są przez nikogo
        jawnie sterowane. Może następnym razem Panie redaktor zadadzą sobie więcej
        trudu aby się zastanowić o co w tym wszystkim tak naprawdę chodzi.

A tak z kuluarów, powraca sprawa Uniwersytetu Częstochowskiego, od jakiegoś
        czasu z kilku żródeł miałem dziwne sygnały i informacje. Czyżby nareszcie
        szykowąło się jakieś porozumienie pomiędzy Uczelniami i jest światełko w tunelu.
        Wtedy by wszystko organizowano na nowej strukturze - lepiej by pilnowano
        przepływu pieniędzy. A i trochę administracje (darmozjadów) naszych 2 uczelni
        by się trochę uszczupliło :)

informator
        • Gość: gość Re: Uniwersytet Częstochowski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:49
          Czy to propaganda czy też nie nie zamienia to faktu że pieniądze zostały
          skradzione. Winnych trzeba karać.
          • Gość: Karolek Je.ać Czarnote!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 17:16
            • Finansowe machinacje na Politechnice Częstochowska IP:
            *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
            Gość: szary 09.09.2004 21:47 odpowiedz na list

• Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.21.pl /
            213.199.204.*

Gość: xxx 09.09.2004 22:33 odpowiedz na list

• Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.icis.pcz.pl

Gość: xx 09.09.2004 22:43 odpowiedz na list

nei ma czego szukac.

ulcie Dabrowskiego 73.

Nauki.

• Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP:
            *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Gość: Proczestochowa 10.09.2004 07:07 odpowiedz na list

*.neoplus.adsl.tpnet.pl

Gość: wrrr 10.09.2004 07:13 odpowiedz na list

• Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch

mmaly 15.09.2004 14:49 odpowiedz na list

) nie badz smieszny i nie przypisuj sobie zaslug innych

• Gość: łaps Re: Warto by też wpaść na WSP. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 20:52
        A pieski jak szczekały tak szczekają. Pewnie jak sobie poujadacie, to samopoczucie się wam poprawia, "BO COŚ ZROBILIŚMY Z TYM ZŁYM PRZEWODNICZĄCYM!!". Jesteście żałośni. Szczekać każdy może, ale kiedy trzeba coś zrobić, postawić się, to takie burki jak wy szybko milkną.
        • Gość: gość Re: Warto by też wpaść na WSP. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 21:20
          Burek to sam jesteś. Ja nie kradne pieniędzy ośla łąko. Pewnie też miałeś
          działke z tych pieniędzy skoro tak zawzięcie bronisz przewodniczącego. Smaruj
          się łachu. Oby NIK i Tobie się do dupy dobrał.
          • Gość: łaps Re: Warto by też wpaść na WSP. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.04, 07:41
            Naucz się czytać tekst ze zrozumieniem pieseczku. Podobno na naukę nigdy nie jest za późno.
            • Gość: Gość Re: Warto by też wpaść na WSP. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 17:28
              Waruj kundlu
    • nowy.oszelom.z.radia.maryja Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch 09.09.04, 22:47
      Częstochowa tylko za casów komuny była miastem. Aktualnie trudno jest
      potraktować inaczej, jak filię pracującą na rzecz Paulinów.
      • Gość: xx Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.icis.pcz.pl 09.09.04, 22:58
        Czestochowa to interesujace miasto, w ktorym kazdy moze znalezc cos fajnego dla
        siebie.

A ze niektorzy tesknia do czasow komuny i nie potrafia sie znalezc w nowych
        czasach, bo wolnosc wyboru ich meczy, to ich sprawa.

• Gość: Rosjanik rulez Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 11:06
        Ja tez jestem "wielkim" fanem Radia Maryja i auta szefa tej stacji. nie ma co
        pieniedzy chlopu ze wsi nie brakuje. to miasto nic soba nie reprezetuje.
        zaklamane, wystarczy spojrzec na ludzi z tego miasta - medalikorze - ciagle
        nienawisc i zawisc w oczach - nienawidza tak bardzo innych ze szok - wazne zeby
        tylko jak najwiecej peiniedzy miec za wszelka cene. niech sie nachapia bo im
        ciagle malo. (medalikorz fan club)
        • Gość: xx Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 11:10
          Sadzisz po sobie wiec sie nie wypowiadaj sie o ogole mieszkancow Czestochowy.

Tylko tyle Ci powiem Kolego.

Ja wybralem to miasto na miejsce mojego zycia i dumny jestem z tego ze jestem
          MEDALIKIEM.

• Gość: Iris Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:15
          Miasto sobą nic nie reprezentuje???A co Ty reprezentujesz?Z Twojej wypowiedzi
          wynika,że poza nienawiścią, niewiele a własciwie to nic!
      • Gość: Student Robiłem loda dziekanowi ds studenckich na PCz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 17:23

• NIE! DLA CHAMSTWA DLA LEKARZY POGOTOWIA!!!!!!! IP: *.idea.pl
        Gość: RC 28.08.2004 21:47 odpowiedz na list

To nie do pomyślenia moi drodzy jak człowiek jest traktowany na pogotowiu w
        Częstochowie u lekarza pełniącego dyżur. Krótko opowiem moją historię, nigdy
        nie korzystałem w życiu z usług pilnej konsultacji lekarskiej na pogotowiu,
        aczkolwiek w tym przypadku moim zdaniem stało się to konieczne. Po
        stwierdzeniu u siebie nie ustającego bólu związanego z ugryzieniem przez
        jakiś owad, niewiem jaki(pająk, komar, osa) zauważyłem w okolicach serce
        czerwoną kręskę(zgrubienie), za namową żony udałem się na pogotowie w celu
        otrzymania pomocy, no i to co po 1,5 godzinnym czekaniu usłyszałem przerosło
        mnie po trzykroć. Otóz lekarz, który od wejścia stwierdził, że jak umieram to
        niech wchodzę, powiedział że jego takie objawy nie interesują proszę się udać
        do swojej przychodni i jak śmiem z czymś takim przychodzić do niego, jakby
        przyszli wszyscy to on by mnie zapisał na wrzesień, Słuchajcie nie zdążyłem
        powiedzieć ani słowa zaczym on pozwolił sobie na takie ubliżanie że po prostu
        zrobiło mi się przykro i wyszedłem bo wiedziałem,że ten starszy siwiejący
        człowiek i tak mi nie pomoże. Niewiem nadal co mi jest i czy nie zagraża to
        mojemu zdrowiu, niewiem nawet komu o tym opowiedzieć żeby ten oan poniósł
        jakiekolwiek konsekwencję(bo pewnie i tak ich nie poniesie)ale wiem jedno że
        nie zaufam nigdy w życiu żadnemu konowałowi który składał przysięgę
        Hipokratesa. W tym przypadku życzę temu pseudo lekarzowi wszystkiego
        najgorszego(choć nie życz bliżniemu swemu...) przestrzegam wszystkich przed
        znieczulicą tych "lekarzy" którzy mierzą tylko czas do końca dyżuru, ale
        napewno nie są tam aby nam pomóc.
        Pozdrawiam wszystkich zdrowych - nie chorujcie, choć czasami choroba nie
        wybiera tak jak w moim przypadku...

• NIE, DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Gość: typ 28.08.2004 22:06 odpowiedz na list

Jeśli ugryzł cię jakiś bardzo jadowity owad np. komar i masz w okolicy serca
        jakąś czerwoną kreskę - to nie chcę cie martwić, ale kiedyś umrzesz.
        Pogotowie ani lekarze nic tu nie poradzą.

• Re: NIE, DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.idea.pl
        Gość: rc 28.08.2004 22:18 odpowiedz na list

Bardzo śmieszne zachowaj to dla siebie i obyś miał okazję się kiedyś przekonać
        amen.

• Re: NIE! DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Gość: typ 28.08.2004 22:39 odpowiedz na list

Tak źle życzysz bliźniemu? Tak strasznej choroby? Ty, katolik.
        Będziesz się w piekle smarzył, zobaczysz.

Gość: typ 28.08.2004 22:41 odpowiedz na list

Będziesz się smażył. To pewne.

• Re: NIE, DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.com.pl
        Gość: do typ-a 28.08.2004 22:44 odpowiedz na list

typ-ie ten twoj naglowek tyczy sie wylacznie twojej madrosci.
        na pogotowiu stwierdzono u ciebie zanik calkowity zanik szarych komorek.
        dlatego jestes taki debilowaty az przykro czytac.

Gość: typ 28.08.2004 22:53 odpowiedz na list

A ty co, nietolerancyjny wobec osób z zanikiem mózgu?
        Sprawnych inaczej nie obrażaj!

• Re: NIE! DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.com.pl
        Gość: do jmk 28.08.2004 22:59 odpowiedz na list

zgadza sie - debili nie brak

Gość: typ 28.08.2004 23:22 odpowiedz na list

No i niektórzy z nich latają na pogotowie po ukąszeniu przez komara. A inni
        chorzy ich przepuszczają poza kolejką, bo ci robią z siebie umierających.

• Re: NIE! DLA GŁUPOTY !!!!!!
        vexer 29.08.2004 14:13 odpowiedz na list

Ludzie!! Czemu wy Go tak bluzgacie !! Ciekawy jestem jak Wy byscie zareagowali
        na tak raekcje lekarza.Sam mialem tak sytuacje jak pojechalem na szycie glowy
        kiedy ja rozbilem. Byli "Oni" wielce oburzeni czemu im o tej porze przeszkadzam
        (nie ukrywam ze bela to 12.00 w nocy albo jak kto woli 0.00)zaczeli
        mnie "wyzywac" co ja musialem robic ze rozbilem glowe!! Szkoda gadac i oceniac
        ich zachowanie ( czeka Ich sad ostateczny ]:-) )

• Re: NIE! DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: 212.160.108.*
        Gość: autor 29.08.2004 15:37 odpowiedz na list

Kurna, gdzie wy się wszyscy znaleźliście, każdego jakieś fatum spotyka, każdego
        ktoś zwyzywa, nieładnie potraktuje.
        Jak to możliwe, że moje zdanie na temat pogotowia i doświadczeń z nim jest
        krańcowo inne? A was ciągle tylko potraktują tak, srak czy owak, a może sami
        prowokujecie takie zachowania lekarzy albo pracowników pogotowia. Kij ma czasem
        oba końce niebezpieczne, warto o tym pamiętać.
        Moja mama jest pielęgniarką, ale powiem wam szczerze, że kiedy czasem słyszę
        jej relacje albo widzę (a pracuje w przychodni a nie w szpitalu, żeby nie było
        wątpliwości) na temat nieprawdopodobnego chamstwa pacjentów, którym się wydaje,
        że wszystko im wolno, to wcale się nie dziwię, że kogoś traktują tak, a nie
        inaczej.
        A jak komuś się nie podobało zachowanie lekarza mógł złożyć skargę, a nie
        pierniczyć w stylu: Bo ja też kiedyś, kiedy rozbiłem głowę...
        Zaobserwowałem, niestety, że poziom chamstwa i postawa roszczeniowa wśród
        pacjentów są zdecydowanie wyższe niż wśród personelu służby zdrowia.

• Re: NIE! DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.idea.pl
        Gość: rc 29.08.2004 17:13 odpowiedz na list

Może masz rację, że czasami różnie bywa ale naprawdę rzadko korzystam z pomocy
        lekarskiej i niczym takiego zachowania tego lekarza nie da się wytłumaczyć. Po
        prostu odczekałem swoje w kolejce, wszedłem i zdażyłem opowiedzieć 2 zdania o
        tym co mi się przytrafiło, a później pozostało zwinąć uszy po sobie i słuchać
        obelg z jego strony. Nie jestem człowiekiem złośliwym, ale postanowiłem się
        podzielić moją opinią, nie chcę również nikogo oceniać, chcę aby takie
        zachowania lekarzy zostały nagłaśniane i aby takich ludzi którzy siedzą w
        gabinecie za karę a nie z powołania usuwać ze stanowisk, bo zdolnych i chętnych
        do pracy lekarzy w Polsce nie brakuje.

Gość: typ 29.08.2004 18:22 odpowiedz na list

Gość portalu: rc napisał(a):

) Otóz lekarz, który od wejścia stwierdził, że jak umieram to
        ) niech wchodzę,....

Jeśli grzecznie czekałeś w kolejce, to niby skąd powyższe słowa lekarza, które
        sam przytoczyłeś?

Wnioskuję z nich, że gdybyś nie "umierał", to wszedłby ktoś inny.

Do wszystkich pacjentów wchodzącym tak się zwracał, czy tylko do ciebie ?

Odnoszę więc wrażenie, że próbujesz się teraz wybielić, a w rzeczywistości
        niezły cyrk odstawiłeś na poczekalni robiąc z siebie umierającego.
        Wyjaśnia to też logicznie takie, a nie inne zachowanie lekarza.
        Jak zobaczył, że nic ci nie jest, a ryjesz się bez kolejki - to się starszy pan
        wkurzył i cię ochrzanił.

Według mnie sam jesteś sobie winien. Bo nie ma akcji bez reakcji.
        Ja też nie znoszę ludzi pchających się poza kolejką.

Gość: RC 29.08.2004 18:52 odpowiedz na list

Szanowny kolego źle interpretujesz to co napisałem. Jak już mówiłem czekałem na
        swoją kolejkę 1,5 godziny nie wchodziłem bez kolejki ani nie robiłem żadnych
        scen jak sugerujesz. Lekarz odpowiedział po moim pukaniu i pytaniu czy można
        wejść bo lekarz ten zaczynał dyżur o 19.

• Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Gość: typ 29.08.2004 19:19 odpowiedz na list

Twój pierwszy post tak właśnie odczytałem. Stąd móje żarty w kolejnych.
        Jeśli rzeczywiście było inaczej, to sorry.
        Osobiście nigdy nie miałem problemów ze służbą zdrowia, choc przebyłem jedną
        operację. Wszystko dotychczas było OK.

• Re: NIE! DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Gość: aa
    • Gość: Katar Na WSP też jest ciekawy Przewodniczący Samorządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:02
      Na WSP jest przewodniczący samorządu wybrany pomimo braku regulaminu bo stary
      zaginął. Jest to ten sam przewodniczący co poprzednio pomimo, że już skończył
      studia. A żeby móc być wybranym ponownie rozpoczął studia na i roku pro forma.
      Ciekawe czemu się tak trzyma stołka on dopiero musi ciągnąć niezłą kasę? Może
      gazeta bysię nim zainteresowała wreszcie.
      • Gość: Dla NIK Re: Na WSP też jest ciekawy Przewodniczący Samorz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:28
        Zapraszam NIK na WSP po zbadaniu sprawy Politechniki. Tu są nie lepsze
        machlojki. Przyjedziecie -> zbadacie -> zobaczycie :))
    • Gość: >SAMI ZŁODZIEJE < KARAĆ SKU....SYNÓW !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:18
      Sami złodzieje na tej uczelni!! Na wydziale budownictwa syf, brud i malaria.
      Komputery mają chyba ze 100lat. Poziom nauczania taki żałosny że się
      człowiekowi uczyć odechciewa. Wiecznie się tylko słyszy od prowadzących że nie
      ma na nic pieniędzy. Nic dziwnego jak się pcha je do swoich kieszeni. Nawet
      nie ma pięniędzy na oprogramowania. Tak tak śmigamy na piratach. Że też mnie
      pchneło coś w tą gównianą politechnike. Ja bym tych złodzieji do sądów podał i
      wyciągnął konsekwencje. Pieniądze publiczne są pieniądzmi na które ciężko
      pracują podatnicy. Więc taki szczur jak Igras nie powinien ich kraść. Co wy na
      propozycje publicznej chłosty ?? Wszytskich z tego samorządu studenckiego pana
      szope i reszte oszustów najpeirw wychłostać, przywiązać do pali i zostawić na
      pośmiewisko.
      • Gość: Autoritari system Re: KARAĆ SKU....SYNÓW !! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 11:10
        Tak dokladnie na Politechnice sa poinstalowane PIRACKIE oprogramowanie.
        Sprawdzic ich i to najszybciej - wszedzie illegal software - ciekawe co robia
        szanowni prowadzacy zajecia z Informatyki - pewnie glaby o niczym pojecia nie
        maja a zostali tam bo i tak nic wiecej nie umia jak tylko glupio klikac myszka
        po stronach wWw.
        • Gość: xx Re: KARAĆ SKU....SYNÓW !! IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 11:14
          Pewnie LINUX to tez Twoim zdaniem nielegalne oprogramowanie ?

• Gość: Autoritari system Re: KARAĆ SKU....SYNÓW !! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 11:24
            Ale ten system zna tam garstka nieliczna a reszta jedzie na M$ Win bo tylko to
            znaja bo przeciez w domu kolega zainstalowal i nauczyl klikac po pulpicie wiec
            to robi w pracy. a ze M$ nielegalny - to co go to obchodzi . i zaloze sie ze w
            tym balaganie na politechice nawet nie ma osoby odpowiedzialen j za legalnosc
            oprogramowania - taki bajzel wiec jak by kontrolowali to kazdy nic nie wie i
            sie bedzie wypieral w zywe oczy
            • Gość: xx Re: KARAĆ SKU....SYNÓW !! IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 11:29
              Na kierunki Informatyka na WIMI prawie wylacznie bazujemy na PCz.

Poza tym jesli chcesz wiedziec to nasza cala Uczelnia ma duza ogolnouczelniana
              licencje na systemy operacyjne MS Windows
              • Gość: byly student Re: KARAĆ SKU....SYNÓW !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:37
                Dobrze mówi na WIMI jest wszystko na linuxach z małymi wyjątkami.
                W ogole WIMI to najlepszy wydział moim zdaniem.
          • Gość: gość Re: KARAĆ SKU....SYNÓW !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 16:56
            Wystarczy prześć się po pracowniach komputerowych i po pokojach prowadzących.
            Wszystkie opraogramowanie FULL ILLEGAL. I nie chrzań mi o jakimś linuxia tylko
            o Windach. Masa softu jest piracka i nikogo to nie obchodzi.
        • Gość: bkslash Re: KARAĆ SKU....SYNÓW !! IP: *.icis.pcz.czest.pl 14.09.04, 07:59
          Akurat na informatyce uzywamy niemal wylacznie Linux'a, natomiast wszystkie
          pozostale Windowsy maja licencje Microsoft - mozna sprawdzic. No i cale
          szczescie ze napisales 'umia' a nie 'umiom' - to cie kwalifikuje tylko w grupie
          nieukow a nie kompletnych glabow :) Zatem wystarczy szybkie zerkniecie do
          slownika i moze dasz rade poprawic swoja znajomosc jezyka polskiego.
          • Gość: m Re: KARAĆ SKU....SYNÓW !! IP: 82.160.21.* 16.09.04, 10:06
            to jeden wydzial, ktory uzawa linuxy, reszta na windowsach jedzie, bo 80% studentow balaby sie dotknac komputera, ktorego wartosc jest zabytkowa (bezcenna), nawet sam jeden z profesorow mowil ze maja nielegalne windowsy ale poinstalowali tez linuxy na komputerach zeby wrazie jakiejs wizytacji pokazac ze maja darmowe systemy.
            Do tych machlojek chcialbym tylko dodac iz na wydzial budownictwa jak sie zapisywalem (i kilka rocznikow po mnie to robilo, a moze i kilka przede mna) wpisywalem specjalnosc projektowanie wspomagane komputerem, jednak takowego kierunku nie ma, nie bylo i juz nie bedzie bo zniknal z informatorow. Troche nabili ludzi w butelke obiecujac gruszki na wierzbie, a okazalo sie ze trzeba konczyc co innego.
        • Gość: Byczek Prorektor ds zagranicznych nie zna języków obcych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 17:24

• NIE! DLA CHAMSTWA DLA LEKARZY POGOTOWIA!!!!!!! IP: *.idea.pl
          Gość: RC 28.08.2004 21:47 odpowiedz na list

To nie do pomyślenia moi drodzy jak człowiek jest traktowany na pogotowiu w
          Częstochowie u lekarza pełniącego dyżur. Krótko opowiem moją historię, nigdy
          nie korzystałem w życiu z usług pilnej konsultacji lekarskiej na pogotowiu,
          aczkolwiek w tym przypadku moim zdaniem stało się to konieczne. Po
          stwierdzeniu u siebie nie ustającego bólu związanego z ugryzieniem przez
          jakiś owad, niewiem jaki(pająk, komar, osa) zauważyłem w okolicach serce
          czerwoną kręskę(zgrubienie), za namową żony udałem się na pogotowie w celu
          otrzymania pomocy, no i to co po 1,5 godzinnym czekaniu usłyszałem przerosło
          mnie po trzykroć. Otóz lekarz, który od wejścia stwierdził, że jak umieram to
          niech wchodzę, powiedział że jego takie objawy nie interesują proszę się udać
          do swojej przychodni i jak śmiem z czymś takim przychodzić do niego, jakby
          przyszli wszyscy to on by mnie zapisał na wrzesień, Słuchajcie nie zdążyłem
          powiedzieć ani słowa zaczym on pozwolił sobie na takie ubliżanie że po prostu
          zrobiło mi się przykro i wyszedłem bo wiedziałem,że ten starszy siwiejący
          człowiek i tak mi nie pomoże. Niewiem nadal co mi jest i czy nie zagraża to
          mojemu zdrowiu, niewiem nawet komu o tym opowiedzieć żeby ten oan poniósł
          jakiekolwiek konsekwencję(bo pewnie i tak ich nie poniesie)ale wiem jedno że
          nie zaufam nigdy w życiu żadnemu konowałowi który składał przysięgę
          Hipokratesa. W tym przypadku życzę temu pseudo lekarzowi wszystkiego
          najgorszego(choć nie życz bliżniemu swemu...) przestrzegam wszystkich przed
          znieczulicą tych "lekarzy" którzy mierzą tylko czas do końca dyżuru, ale
          napewno nie są tam aby nam pomóc.
          Pozdrawiam wszystkich zdrowych - nie chorujcie, choć czasami choroba nie
          wybiera tak jak w moim przypadku...

• NIE, DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl
          Gość: typ 28.08.2004 22:06 odpowiedz na list

Jeśli ugryzł cię jakiś bardzo jadowity owad np. komar i masz w okolicy serca
          jakąś czerwoną kreskę - to nie chcę cie martwić, ale kiedyś umrzesz.
          Pogotowie ani lekarze nic tu nie poradzą.

• Re: NIE, DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.idea.pl
          Gość: rc 28.08.2004 22:18 odpowiedz na list

Bardzo śmieszne zachowaj to dla siebie i obyś miał okazję się kiedyś przekonać
          amen.

Gość: typ 28.08.2004 22:39 odpowiedz na list

Tak źle życzysz bliźniemu? Tak strasznej choroby? Ty, katolik.
          Będziesz się w piekle smarzył, zobaczysz.

Gość: typ 28.08.2004 22:41 odpowiedz na list

Będziesz się smażył. To pewne.

• Re: NIE, DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.com.pl
          Gość: do typ-a 28.08.2004 22:44 odpowiedz na list

typ-ie ten twoj naglowek tyczy sie wylacznie twojej madrosci.
          na pogotowiu stwierdzono u ciebie zanik calkowity zanik szarych komorek.
          dlatego jestes taki debilowaty az przykro czytac.

Gość: typ 28.08.2004 22:53 odpowiedz na list

A ty co, nietolerancyjny wobec osób z zanikiem mózgu?
          Sprawnych inaczej nie obrażaj!

• Re: NIE! DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.com.pl
          Gość: do jmk 28.08.2004 22:59 odpowiedz na list

zgadza sie - debili nie brak

Gość: typ 28.08.2004 23:22 odpowiedz na list

No i niektórzy z nich latają na pogotowie po ukąszeniu przez komara. A inni
          chorzy ich przepuszczają poza kolejką, bo ci robią z siebie umierających.

• Re: NIE! DLA GŁUPOTY !!!!!!
          vexer 29.08.2004 14:13 odpowiedz na list

Ludzie!! Czemu wy Go tak bluzgacie !! Ciekawy jestem jak Wy byscie zareagowali
          na tak raekcje lekarza.Sam mialem tak sytuacje jak pojechalem na szycie glowy
          kiedy ja rozbilem. Byli "Oni" wielce oburzeni czemu im o tej porze przeszkadzam
          (nie ukrywam ze bela to 12.00 w nocy albo jak kto woli 0.00)zaczeli
          mnie "wyzywac" co ja musialem robic ze rozbilem glowe!! Szkoda gadac i oceniac
          ich zachowanie ( czeka Ich sad ostateczny ]:-) )

• Re: NIE! DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: 212.160.108.*
          Gość: autor 29.08.2004 15:37 odpowiedz na list

Kurna, gdzie wy się wszyscy znaleźliście, każdego jakieś fatum spotyka, każdego
          ktoś zwyzywa, nieładnie potraktuje.
          Jak to możliwe, że moje zdanie na temat pogotowia i doświadczeń z nim jest
          krańcowo inne? A was ciągle tylko potraktują tak, srak czy owak, a może sami
          prowokujecie takie zachowania lekarzy albo pracowników pogotowia. Kij ma czasem
          oba końce niebezpieczne, warto o tym pamiętać.
          Moja mama jest pielęgniarką, ale powiem wam szczerze, że kiedy czasem słyszę
          jej relacje albo widzę (a pracuje w przychodni a nie w szpitalu, żeby nie było
          wątpliwości) na temat nieprawdopodobnego chamstwa pacjentów, którym się wydaje,
          że wszystko im wolno, to wcale się nie dziwię, że kogoś traktują tak, a nie
          inaczej.
          A jak komuś się nie podobało zachowanie lekarza mógł złożyć skargę, a nie
          pierniczyć w stylu: Bo ja też kiedyś, kiedy rozbiłem głowę...
          Zaobserwowałem, niestety, że poziom chamstwa i postawa roszczeniowa wśród
          pacjentów są zdecydowanie wyższe niż wśród personelu służby zdrowia.

Gość: rc 29.08.2004 17:13 odpowiedz na list

Może masz rację, że czasami różnie bywa ale naprawdę rzadko korzystam z pomocy
          lekarskiej i niczym takiego zachowania tego lekarza nie da się wytłumaczyć. Po
          prostu odczekałem swoje w kolejce, wszedłem i zdażyłem opowiedzieć 2 zdania o
          tym co mi się przytrafiło, a później pozostało zwinąć uszy po sobie i słuchać
          obelg z jego strony. Nie jestem człowiekiem złośliwym, ale postanowiłem się
          podzielić moją opinią, nie chcę również nikogo oceniać, chcę aby takie
          zachowania lekarzy zostały nagłaśniane i aby takich ludzi którzy siedzą w
          gabinecie za karę a nie z powołania usuwać ze stanowisk, bo zdolnych i chętnych
          do pracy lekarzy w Polsce nie brakuje.

Gość: typ 29.08.2004 18:22 odpowiedz na list

Gość portalu: rc napisał(a):

) Otóz lekarz, który od wejścia stwierdził, że jak umieram to
          ) niech wchodzę,....

Jeśli grzecznie czekałeś w kolejce, to niby skąd powyższe słowa lekarza, które
          sam przytoczyłeś?

Wnioskuję z nich, że gdybyś nie "umierał", to wszedłby ktoś inny.

Do wszystkich pacjentów wchodzącym tak się zwracał, czy tylko do ciebie ?

Odnoszę więc wrażenie, że próbujesz się teraz wybielić, a w rzeczywistości
          niezły cyrk odstawiłeś na poczekalni robiąc z siebie umierającego.
          Wyjaśnia to też logicznie takie, a nie inne zachowanie lekarza.
          Jak zobaczył, że nic ci nie jest, a ryjesz się bez kolejki - to się starszy pan
          wkurzył i cię ochrzanił.

Według mnie sam jesteś sobie winien. Bo nie ma akcji bez reakcji.
          Ja też nie znoszę ludzi pchających się poza kolejką.

Gość: RC 29.08.2004 18:52 odpowiedz na list

Szanowny kolego źle interpretujesz to co napisałem. Jak już mówiłem czekałem na
          swoją kolejkę 1,5 godziny nie wchodziłem bez kolejki ani nie robiłem żadnych
          scen jak sugerujesz. Lekarz odpowiedział po moim pukaniu i pytaniu czy można
          wejść bo lekarz ten zaczynał dyżur o 19.

• Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl
          Gość: typ 29.08.2004 19:19 odpowiedz na list

Twój pierwszy post tak właśnie odczytałem. Stąd móje żarty w kolejnych.
          Jeśli rzeczywiście było inaczej, to sorry.
          Osobiście nigdy nie miałem problemów ze służbą zdrowia, choc przebyłem jedną
          operację. Wszystko dotychczas było OK.

• Re: NIE! DLA GŁUPOTY !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: aa
        • Gość: KLM Re: KARAĆ SKU....SYNÓW !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 20:53
          co ty stary za glupoty gadasz, wszedzie na 100% nie !!!, osobiscie na
          W.Elektrycznym orginalne "okna" instalowalem, wiec nie wypowiadaj sie za
          wszystkich. Traci od Ciebie pospolstwo i drobnomieszczanstwo!
      • Gość: exit Re: KARAĆ SKU....SYNÓW !! IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 19.09.04, 21:41
        zrób toco ja kolego. exit... there is a normal life outside the wall

• Gość: Antoni Bomba poszła w górę IP: *.com.pl / *.com.pl 10.09.04, 02:58
      Dla nas pracowników Politechniki jest wszystko jasne - to początek kampani
      wyborczej na stanowisko Rektora PCz ( maj 2005 )
      Zaczeło sie od trzęsienia ziemi - a napięcie będzie dalej rosło ...
      Ciekaw jestem jakie mają jeszcze ASY w rękawie pretendenci do TRONU REKTORA PCz
      Myslę że niebawem sie dowiemy z Gazety Wyborczej ( oj! będą przecieki do prasy )
      • Gość: Krzysiek Re: Bomba IP: *.cable.mindspring.com 10.09.04, 03:44
        Patrze na to tak samo jak pracownicy popieram przedmowce walka o stolek
        rozpoczeta ale nie tak sie ja rozpoczyna to zalosne Panie Rektorze.
        • Gość: john Re: Bomba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:54
          Brawo, dla 2 osób powyżej za otwarty umysł i zrozumienie o co tutaj chodzi !
      • Gość: xx Re: Bomba poszła w górę IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 11:06
        Kampania kampania - ale nierawidlowosci i naduzycie przy rozdzielaniu funduszu
        stypendialnego mialy miejsce i Uczelnia musi sobie z tym poradzic.

To fakty, a z faktami trudno dyskutowac.
    • Gość: Bilder Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.dclient.hispeed.ch 10.09.04, 05:42
      Kwiat przyszlego narodu polskiego no super.Wspanialy przyklad dla nastepnych
      pokolen.No coz amerykansko polska demokracja kradnij ile wejdzie i tak ci nic
      nie zrobia w najgorszym przypadku zostaniesz ministrem na posadzie rzadowej.....
      • medalikarz Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch 10.09.04, 06:42
        A tak opisał to Dziennik Zachodni:

Raport kompromitacji

Czwartek, 9 września 2004r.

Kontrola przeprowadzona w Politechnice Częstochowskiej przez Dział Audytu i Kontroli Wewnętrznej wykazała liczne uchybienia w wydatkowaniu pieniędzy przekazanych uczelni przez budżet państwa. Idzie, bagatela, o kilkaset tysięcy złotych.

Nieprawidłowości w uczelni wykryła również Najwyższa Izba Kontroli podczas inspekcji przeprowadzonej w lipcu br. Na szczegółowe wnioski pokontrolne NIK trzeba jednak jeszcze trochę poczekać.

Zadbali o siebie

Z raportu Działu Audytu i Kontroli Wewnętrznej wynika, iż w roku akademickim 2002/2003 ówczesny rektor Janusz Szopa i prorektor ds. nauczania Andrzej Rusek złamali prawo pozwalając, by świadczenia z Funduszu Pomocy Materialnej przyznawała nie komisja stypendialna i dziekan (jak nakazują przepisy), lecz Uczelniana Rada Samorządu Studenckiego.

W efekcie kilkuosobowy samorząd studencki decydował o rozdziale publicznych funduszy rzędu kilkuset tysięcy złotych. Ku oburzeniu swoich kolegów członkowie samorządu nie omieszkali wykorzystać sytuacji, by przyznać zapomogi także... sobie. Po 1600 zł otrzymali więc: przewodniczący URSS Wojciech Igras, jego zastępczyni Katarzyna Konstanciak, sześciu przewodniczących Wydziałowych Rad Samorządu Studenckiego i przewodniczący miasteczka akademickiego Wiktor Wiater. Przewodniczących studiów wieczorowych (Radosława Brewki) i zaocznych Artura Rakosza obdarowano kwotami o połowę niższymi, „zaledwie” po 800 zł.

Prof. Rusek (pełni funkcję prorektora także w obecnej kadencji) pozwolił ponadto, by blisko 30 tys. zł wydano na tzw. zakwaterowania zewnętrzne, mimo że w Domach Studenckich PCz były wolne miejsca. Strata więc podwójna: po pierwsze — nieuzasadniony wydatek, po drugie — pozbawienie uczelni wpływów z tytułu opłat za miejsca w akademikach.

Dla sportowców i trenerów

Samorząd studencki część pieniędzy na pomoc dla studentów dziennych (17900 zł) przeznaczył dla osób nieuprawnionych, czyli studentów zaocznych i dziennych, a nawet dla takich, którzy studentami w ogóle nie byli (2800 zł).

Niezgodnie z przeznaczeniem wydano również 175 tys. 750 zł z Funduszu Pomocy. Zgodnie z przepisami pieniądze te mogą być przeznaczane wyłącznie na stypendia i zapomogi dla studentów, utrzymanie domów, stołówek oraz bufetów studenckich. Tymczasem w Politechnice przeznaczono je na wypłaty dla uczelnianych sportowców. I tak: 152 tys. 450 zł wypłacono jako „rekompensatę ponoszonych kosztów w różnych dyscyplinach sportu”, 7200 zł wydano na „nagrody-zapomogi” dla medalistów Akademickich Mistrzostw Polski w 2003 r., 9500 zł kosztowała nagroda specjalna za zdobycie mistrzostwa i wicemistrzostwa Polski, natomiast siatkarki i ich trener otrzymali „zapomogi” w łącznej wysokości 6600 zł.

Wypłaty poza kontrolą

Jak do tego mogło dojść, skoro w Politechnice, podobnie jak i w innych szkołach wyższych, za prawidłowość gospodarowania finansami odpowiada kwestor?

Wyjaśnienie jest proste. Do realizacji dopuszczano listy wypłat bez dokonania przez kwestora choćby wstępnej kontroli dokumentów. Różnego typu zapomogi wypłacano bez żadnego udokumentowania, nawet bez wniosku studenta i dokumentów uzasadniających przyznanie mu świadczenia. Władze uczelni nie chcą komentować tej sprawy. Obecny rektor, prof. Henryk Dyja przesłał nam tylko lakoniczne stanowisko, które publikujemy.

Stanowisko rektora, prof. Henryka Dyi

W grudniu 2003 roku w Politechnice Częstochowskiej zakończyła się kontrola wewnętrzna w sprawie gospodarowania środkami Funduszu Pomocy Materialnej dla Studentów. Przeprowadzony audyt wykazał zaistniałe w przeszłości nieprawidłowości.

W związku z powyższym zostały wydane zarządzenia i akty prawne (między innymi dotyczące zmian organizacyjnych w podejmowaniu decyzji w zakresie gospodarowania środkami wyżej wymienionego funduszu, które mają na celu wyeliminowanie możliwości powstania nieprawidłowości).
        Z przeprowadzonej w tej sprawie w Politechnice Częstochowskiej kontroli NIK uczelnia nie otrzymała jeszcze protokołów pokontrolnych.

Grażyna Folaron - Dziennik Zachodni

czestochowa.naszemiasto.pl/wydarzenia/399742.html
      • Gość: Lolek Czrnota ma syfa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 17:17

*.neoplus.adsl.tpnet.pl

213.199.204.*

nei ma czego szukac.

ulcie Dabrowskiego 73.

Nauki.

*.neoplus.adsl.tpnet.pl

*.neoplus.adsl.tpnet.pl

• Gość: wrrr Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:12
      Jak Marek Balt moze zabrac tytul Wojtkowi Igrasowi skoro sa przyjaciolmi i
      wywodza sie z tej samej organizacji? Nie badzmy smieszni. W ogole nie rozumie
      jak Igras dostal ten tytul skoro nie radzil sobie na BM i dopiero pozniej
      przeniosl na metal. Od razu widac jaki zdolny chlopaczek ... chyba w
      sprowadzaniu aut.
    • Gość: A by ich tak.... Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.realestate.net.pl 10.09.04, 07:27
      To mnie jasna cholera odbierali po złotówce co miesiąc ze stypendium
      wynoszącego 30 złotych bo kiepska sytuacja i nie ma pieniędzy, a jakiś dupek
      sobie rządził i bawił się w Świętego Mikołaja dla tych, którzy mogą się
      przydać. Czasem się zastanawiam co ja tu jeszcze robię...
    • Gość: Patrycja Tylko prof.zw.Danuta PŁUSA uratuje Politechnikę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:54
      Moim zdaniem tylko prof.zw.(tytuł belwederski)dr. hab. Danuta PŁUSA może
      uratować Politechnikę przed całkowitym upadkiem. Ta najwybitniejsza w
      Politechnice uczona (autorka kilkadziesiąt książek i setek artykułów w
      czasopismach zagranicznych, ceniona w kraju i na całym świecie) na wskroś
      uczciwa, głęboko wierna Kościołowi i chrześcijańskim naukom Jana Pawła II,
      ogromnie kochana przez wszystkich studentów, jest od lat dyskryminowana i
      zajmuje mało znaczące stanowisko kierownika Zakładu Teorii i Technologii
      Magnesów w Wydziale Inżynierii Procesowej, Materiałowej i Fizyki Stosowanej PCz.
      Nie czekajmy do lata 2005 roku. Już od 1 paździenika 2004 roku prof. Danuta
      Płusa powinna objąć stanowisko Rektora naszej upadającej uczelni. Tylko Ona
      może uratować Politechnikę. Będziemy się modlić w tej intencji.
      • Gość: Ukasz Re: Tylko prof.zw.Danuta PŁUSA uratuje Politechni IP: *.inds.pl / *.inds.pl 10.09.04, 17:09
        Łożesz w morde ... Przecież ta kobita to chodzące zło !!! Na stos z nią !!!!!!
      • Gość: student Re: Tylko prof.zw.Danuta PŁUSA uratuje Politechni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:48
        e ... lepsza jest prof. Zaborowska
        • Gość: kicha PŁusa i Borowska dowora i do betonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 17:18

*.neoplus.adsl.tpnet.pl

213.199.204.*

nei ma czego szukac.

ulcie Dabrowskiego 73.

Nauki.

*.neoplus.adsl.tpnet.pl

*.neoplus.adsl.tpnet.pl

• Gość: Marszałek Balt z kolegami z SLD przyznał tytuł primus inter IP: 195.85.249.* 10.09.04, 09:17
      pares swojemu koledze z SLD Igrasowi. Przeciez to jest jawna kpina. dobrze ze
      ktos sie wziął za machloje młodych komuchów z Politechniki. Widać że młodzi z
      SLD nie odstają pod względem złodziejstwa od swoich starszych kolegów.
      • Gość: Anonim Re: Balt z kolegami z SLD przyznał tytuł primus i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:55
        Wszyscy z SLD to złodzieje. Tylko ciekawy jestem czy Politechnika wyciągnie z
        tego jakieś konsekwencje. Moim zdaniem Igras, Wiater i reszta złodzieji powinna
        być WYRZUCONA z Politechniki. A co do pieniędzy to powinny je zwrócić z
        nawiązką 200%. Nad czym ubolewam....a mianowicie wszyscy złodziej kase którą
        zgarnęli dla siebie dobrze się za nią bawili Igrać furki panienki, Wiater pan i
        władca akdemika wiecznie tylko imprezki z kierowniczką akademika a te pieniążki
        napewno by się przydały studentom którzy są zdolni ale nie mogą iść na studia
        bo mają prosty wybór -> albo studia i chodzisz goły i nie masz co jeść albo
        praca i ledwo koniec z koniec wiążesz. I tak marnuje nam się kolejny zdolny
        Polak. I dzięki komu ? dzięki takim palantom jak Igras, Wiater i reszta z
        samorządu. To głównie oni powinni dbać o sprawy socjalne studentów. Brak mi
        słów do tego co się stało. Na miejscu parchu Igrasa wyjechał bym do Afryki i
        nigdynie wracał zaszył bym się w jakimś buszu, Wiktorowi też to proponuje.
        Cholera jasna że też tacy ludzie się rodzą. !!!!!!!!!!!!!!!!
        A później się dziwimy że Politechnika marnie przędzie. Bo z czego niby ma mieć
        kase ?
        • Gość: X-Man Re: Balt z kolegami z SLD przyznał tytuł primus i IP: *.artvox.pl / 81.210.70.* 10.09.04, 10:59
          Jeszcze dodac Pawla Szczeszka z PiS i mamy polityczne gówno.Niestety tak na tej
          uczelni bywa machloje z Akademikami,polityka i szabrowanie uczelnianych i
          studenckich pieniadzy np. z Juwenalii :) Jak sie dogrzebia to sie w bagnie
          pogrzebia.
          • Gość: Senior Re: Balt z kolegami z SLD przyznał tytuł primus i IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 11:16
            Tak Szczeszek - on takia ksywe mial. Na SLD u wladzy nie ma szans na kazdym
            szczeblu nawet na poziomie gownianej politechniki w czestochowie. Kolegarstwo,
            zlodziejstwo i hamy - byle ukrasc, wyniesc, kupic za uczelniane pieniadze a ty
            sam sie martw zes biedny bos glupi.
            • Gość: xx Re: Balt z kolegami z SLD przyznał tytuł primus i IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 11:32
              Kolega Szczeszek to akurat PIS - Prawo i Sprawiedliwosc :)))
              • Gość: LOBOS Re: Balt z kolegami z SLD przyznał tytuł primus i IP: *.artvox.pl / 81.210.70.* 10.09.04, 12:00
                Akurat znalem Szecha osobiscie i dam glowe ze zbyt duzo zazucic mu nie mozna
                swoja pozycje na uczeli mial dzieki ciezkiej pracy i samozaparciu a pieniadze
                kazda organizacja studencka dostaje wiec nie wiem w co wy go tu wplatujecie
                stare wasnie na swiatlo dzienne wyciagacie a biezacymi ktore was studentow
                powinny interesowac sie nie zajmujecie. PS.Pozdrowienia dla braci studenckiej:)
                • Gość: Yoko Re: Balt z kolegami z SLD przyznał tytuł primus i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:49
                  a kto to jest qrwa igres czy jakiś tam szczeszek?? kto to jest?? wszyscy w
                  akademikach dupy sobie nawazjem liżecie i po rękach się całujecie to macie
                  bajzel!!! nikt inny jak studenci nie wybrali ich do samorządów!! tylko ja się
                  pytam kiedy były wybory?? bo wie o tym garstka osób!! jebać ich i tyle!!!
              • Gość: efka Re: Balt z kolegami z SLD przyznał tytuł primus i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:31
                Co do osoby Szczeszka, to nie mozna wiele zarzucic, gdyz chyba nie wiecie o
                czym mowicie. Moim zdaniem poprostu zazdroscicie mu tego co osiagnol. Jesli
                jestescie tacy madrzy, to szkoda ze dopiero dzisiaj sie wypowiadacie na temat
                tego gowna. Przeciez ostatnio byly wybory. Dlaczego pozwoliliscie dojsc tym
                samym ludziom do wladzy?? Nie widzieliscie tego co sie dzialo?? Teraz to kazdy
                jest madry, a jak byly wybory, to kazdy poszedl zaglosowac bo pan W.I. poprosil
                o to, albo jego koledzy.Jestem studentem P.Cz. Troszke wiem co sie dzieje. Ale
                tak szczerze mowiac to wszystko wina was, tzn. tych co poszli zaglosowac na
                swoich kolegow z samorzadu, bo im piwo postawili. Mam nadzieje, ze jestescie
                dumni z tego co osiagneliscie na glosowaniu. A wracajac do osoby Szczeszka:-)
                to niestety on nie mial za duzo do powiedzenia w tej kwesti, wiec wine
                przyjmujcie na siebie, a nie obarczajcie jego. Glosowaliscie na ZSP, wiec
                macie. Nasz Pan Prezydent czy Pan Premier rowniez kiedys w tym dzialali, a
                teraz co?? non stop stoja przed komisja sledcza:-) Kradli, kradna i krasc beda.
                Pozdrawiam wszystkich uczciwych studentow P.Cz. w tym rowniez Szczeszka:-)
      • Gość: ja Re: Balt z kolegami z SLD przyznał tytuł primus i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 11:33
        to prawda wszscy wiedzą że Balt i Igras to jedna ekipa, prawie nierozłączni,
        myślą że są "cool", ale tak na prawdę to 3/4 polibudy nie może już na nich
        patrzeć
    • Gość: xx Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 11:04
      Niestety to jest ogolna bolaczka naszego spoleczenstwa - brak elementarnej
      uczciwosci i prywata.

Ja tylko chcialem zauwazyc ze poczatek calej sprawie dala wewnetrzna kontrola
      na samej Uczelni, to sama uczelnia zapoczatkowala proces oczyszczania. I to
      daje nadzieje na przyszlosc.

Pozdrawiam,

• Gość: mini Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.artvox.pl / 81.210.70.* 10.09.04, 11:13
        Moze powinni sie zajac ustalanymi z gory wynikami wyborow na uczelni np. do
        Rady uczelni , Dziekanow itp. wybory niejawne ale przed glosowaniem kazano z
        gory na konkretna osobe glosy oddawac bo inaczej np. nie zalatwisz sobie
        akademika(chyba ze zaplacisz.Bo koledzy z ZSP sa wszedzie na najwyzszych
        stanowiskach:)
    • Gość: Gość A co z akademikami ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:11
      Ciekawa jestem czy wyjaścią również jak przyznawano akademiki. Bardzo dużo osób
      dostaje akademiki chociaż ich dochody są za wysokie. I nikt z tym nic nie robi :
      ( Tak nie może być. Powinni również tą sprawe wyjaśnić: jak przyznają
      akademiki, kto za tym stoi, ile bierze. Jak robić porządek to na całej
      polibudzie
    • Gość: ss UCZCIWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:15
      Politechnika Częstochowka -> bagno a na dnie 20 metrów mułu. Nic dodać nic ująć.
      • Gość: Iris UCZCIWIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:22
        Mnie też się te przekręty nie podobają ale żeby zaraz całą Uczelnię nazwać
        bagnem?Chyba przesadziłeś i to mocno.Napisałeś uczciwie?????Nie sądzę!!!
        • Gość: x Re: UCZCIWIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 16:42
          Oczywiście że napisałem to uczciwie. Takiej żenującej politechniki chyba nie w
          całej Polsce. Jeszcze raz BAGNO I METRÓW MUŁU. !!!
          • Gość: xx Re: UCZCIWIE???? IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 16:52
            Ciekaw jestem czy jeszcze studiujesz na naszej Uczelni - lub co gorzej
            pracujesz :)))

Jesli sie Ciebie pozbyla, to tylko dobrze o niej swiadczy, sadzac po
            zaprezentowanym pzrez Ciebie poziomie kultury.

Rzeczywiscie problem jest wtedy jesli wciaz jestes studentem - nie chcialbym
            zebys za zadne skarby legitymowal sie dyplomem naszej Politechniki.

• Gość: gość Re: UCZCIWIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:01
              Wypchaj się buraku. Śmiać mi się chce z dyplomów naszej uczelni. W całej Polsce
              się śmieją z naszej Polibudy. Nie mam zamiaru pracować na tej uczelni. A co do
              wiedzy - uważam że mam sporą ale nie dzięki Politechnica tylko dzięki swojej
              zawziętości i wytrwałości w dążeniu do celu. Praktyki, kursy, wyjazdy szkolenia
              i masa innych rzeczy które pozwoliły rozwiąnąć moje umiejętności. Dumny jestem
              z tego co wiem a nie że mam papier Polibudy. A tym bardziej jestem dumny że sam
              się wszytskiego nauczyłem. Teraz wiem że moge studiować na obojętnie jakim
              kierunki - wszystkiego się można nauczyć. Ale to i tak nie zmienia faktu że
              POLITECHNIKA CZĘSTOCHOWSKA TO BAGNO I 10 METRÓW MUŁU !!
              • Gość: xx Re: UCZCIWIE???? IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 19:57
                To jest wlasnie caly problem, ze ktos o takim poziomie kultury studiuje na
                naszej Politechnice. Co prawda trudno to sparwdzic i moze sie okaze ze juz
                dawno Cie nie ma wsrod naszych studentow. Odetchnalbym wtedy z ulga.

• Gość: Iris Re: UCZCIWIE???? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 10.09.04, 23:44
                NO to smiej się do rozpuku ale ze swojego (jesli takowy posiadasz)
                dyplomu.Wpadłes gdzieś w bagno i sam nie wiesz jak się z niego wydostać.A tak
                na marginesie to nie bardzo masz być z czego dumny.Wiedzą raczej sie tutaj nie
                popisałeś, kulturą zresztą też.Nikt Cie nie zmuszał do studiowania w tym jak to
                nazwałeś mule czy tez bagnie.Nie na wiele Cie stać!!!!MOzesz studiować gdzie
                chcesz ale czy Ci się to uda????
                • Gość: Gość Re: UCZCIWIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 14:12
                  A więc. Jeśli chodzi o mnie - kiedy studiowałem na Polibudzie Częstochowskiej
                  nie uważałem że jest to bagno. Później poszedłem na studia doktoranckie nie na
                  polibudzie częstochowskiej. Teraz jestem w trakcie robienia habilitacji. I
                  życze Ci z całego serca żebyś kiedyś miał tutył naukowy. Kiedy zaczniesz
                  przebywać z ludźmi z różnych uczelni i posłuchasz jakie mają opinie na temat
                  politechniki częstochowskiej to GWARANTUJE Ci że się nie przyznasz że masz
                  tytuł tej uczelni. I po raz kolejny powtarzam POLITECHNIKA CZĘSTOCHOWSKA -
                  BAGNO I 10 METRÓW MUŁU !!
                  • Gość: xx Re: UCZCIWIE???? IP: *.icis.pcz.pl 11.09.04, 14:30
                    Ciesze sie z tego ze czlowiek o takim poziomie kultury (i nie tylko kultury)
                    nie otrzymal stopnia doktora na naszej Uczelni, a tym bardziej habilitacji.

Wyrazam tylko wspolczucie tamtej Uczelni.

Sadzac jednak po szybkosci z jaka dowiadujemy sie o kolejnych Twoich tytulach,
                    nie zdziwie sie ze bliski jest czas, gdy okaze sie ze mamy do czynienia z
                    czlonkiem PAN :))) W sieci wszystko jest mozliwe.

• Gość: Gość Re: UCZCIWIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 14:38
                      Gdyby wydział na którym studiowałem miał prawa doktoranckie to pewnie bym
                      zrobił. No ale jak widać POLITECHNIKA CZĘSTOCHOWSKA BAGNO I 10 METRÓW MUŁU.
                      A jeszcze jedno poziom kultury wcale nie zależy od stopnia naukowego. Stopień
                      naukowy dostałem za wiedze a nie za poziom kultury !
                      • Gość: xx Re: UCZCIWIE???? IP: *.icis.pcz.pl 11.09.04, 14:44
                        Cytuje:

>A jeszcze jedno poziom kultury wcale nie zależy od stopnia naukowego.

No comments.

• Gość: Gość Re: UCZCIWIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 14:45
                        A zadam Ci pytanie. Skotro mnie zarzucasz brak kultury w stosunku do posiadaneg
                        stopnia naukowego to odpowiedz mi czy profesorowi wypada pić wódke i chodzić
                        pijanym po wydziel ? tak właśnie było na moim wydziale który kończyłeś, czy
                        uważasz że profesorowi wolno powiedzieć studentów "przykro mi wszyscy idioci
                        nie zdali egzaminu" ? każdy mógł mieć zły dzień i niezdać. Czy uważasz że
                        profesor może chodzić taki smierdzący że nie można w sali wysiedzieć ? u mnie
                        tak na wydziale było czy to nie jest brak kultury osobistej ??
                        • Gość: xx Re: UCZCIWIE???? IP: *.icis.pcz.pl 11.09.04, 15:13
                          Ja nie dyskutuje na forum o "przewinach" osob, ktorych nie znam i ktorych
                          oceniac przez to w ogole nie moge. Na forum tez obowiazuja pewne zasady, o
                          ktorych nie masz pojecia, ale wiadomo (cytuje Twoje slowa):

poziom kultury nie zalezy od stopnia naukowego

Dla mnie ocena Twojej kultury - na podstawie Twoich wlasnych wypowiedzi -
                          wypada wprost druzgocaco. Wydajesz tez bardzo watpliwe swiadectwo Uczelni,
                          gdzie teraz ponoc jestes - dlatego pewnie wolisz sie nie przyznawac do niej.

Wiec w sumie dobrze to nawet swiadczy o naszej Czestochowskiej Alma Mater, ze
                          juz Cie na niej nie ma.

• Gość: Gość Re: UCZCIWIE???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 15:15
                            POLITECHNIKA CZĘSTOCHOWSKA = BAGNO I 10 METRÓW MUŁU
                            • Gość: Iris Jest jedno wyjście! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 11.09.04, 22:46
                              Wrzucić dyplom do kosza i uzyskać drugi!Ja na twoim miejscu tak własnie bym
                              zrobiła.Skoro sie wstydzisz to nie ma innego wyjścia.Taki zdolny człowiek nie
                              będzie miał przeciez problemu ze zdobyciem drugiego!!!!Jak narazie to z twoich
                              wypowiedzi wynika tylko tyle że muł wyszedł z mułu!
                              • Gość: Gość Re: Jest jedno wyjście! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 12:25
                                Po raz n-ty
                                POLITECHNIKA CZĘSTOCHOWSKA = BAGNO I 10 METRÓW MUŁU

a na www.gazeta.pl można przeczytać inny artykuł o tej "wyśmienitej" uczelni.
                                Widać nawet dobrej kadry wam brakuje - sami łapówkarze.
              • Gość: tomi Re: UCZCIWIE???? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 11:57
                Święta prawda
    • Gość: mw Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.aster.pl 10.09.04, 11:36
      To w Częstochowie też? W Częstochowie, aż się wierzyć niechce, ale się porobiło.
    • Gość: diwo kilka słów na temat IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 13:29
      Ta sobie chciałem skomentować kilka spraw poruszonych powyżej.

1. Żeby nie było wątpliwości: fundusz z którego obrotni "samorządowcy"
      wypłacali sobie zapomogi może być wykorzystany wyłacznie na stypendia, dopłaty
      do stołówki lub akademików albo jednorazowe zapomogi. Nie ma takiej mozliwości
      żeby kierowano go np. na zakup sprzętu komputerowego. Są to po prostu pieniądze
      przyznane przez ministerstwo i uczelnia musi się z nich rozliczyć.

2. Ciekawe jest to, że nie ograniczono wysokości takiej jednorazowej zapomogi
      do określonej kwoty (np. 500 zł). Bo to mogła być tylko zapomoga. Nie ma mowy
      o "nagrodach" czy czymś w tym rodzaju (przynajmniej nie z funduszu pomocy
      materialnej).

3. Zarzut postawiony rektorowi Szopie polegający na tym, że pozwolił zapomogi
      przyznawać przez Samorząd a nie przez dziekana czy komisję stypendialna jest
      lekkim pieprzeniem głupot pod publikę. Komisja Stypendialna zazwyczaj jest
      prostą pochodną Samorządu czyli to masło maślane. W końcu samorząd studencki
      jest wybierany przez studentów właśnie i powinni to być przynajmniej z
      założenia ludzie uczciwi. Oczywiście jak my wszyscy czasami nie są. Niepokój
      budzi całkowity brak kontroli nad pieniędzmi - wypłatę z kasy musi podpisać
      kilka osób (pracowników uczelni) i żadna nie zainteresowała się ogromną - jak
      uważam - kwotą 1600 zł zapomogi dla kilku osób.

3. Wspomniany powyżej zarzut jest również zabawny z innego powodu - środki z
      funduszu pomocy materialnej przeznaczone są dla studentów. Rektor Szopa
      pozwalając samorządowi je rozdzielać pozwolił więc, aby studenci sami nimi
      dysponowali i przyznawali pieniądze osobom najbardziej potrzebującym zapomóg
      (na normalnych uczelniach są to np. osoby okradzione, chore, sieroty, młode
      matki z dzieckiem - oczywiście studenci danej uczelni, którzy potrafioą takie
      przypadki losowe udokumentować). Studenci więc sami siebie okradli tak
      naprawdę. I sami siebie powinni winić a nie władze. Bo sobie takich orłów
      wybrali.

4. Chciałbym zobaczyć ten przepis o komisji i dziekanie. Bo śmiem twierdzić, że
      może tam być mowa o odpowiedzialności za rozdział środków dziekana i komisji a
      nie o rozdziale jako zadaniu komisji.

5. Dopłacanie do zakwaterowania studentowi zamieszkałemu poza akademikiem - a
      czy przypadkiem nie jest to już najzupełniej legalne?

Tak czy owak - a gdzie byli dziekani poszczególnych wydziałów i komisja
      stypendialna w chwili wydawania tego rozporządzenia przez rektora Szopę (i
      wcinania się podobno w ich kompetencje)? Spali? A Senat? Rady Wydziału? Nikt
      nic nie wiedział a teraz jest afera?

Ciekawe jeszcze, jakie skandale czekają na nas przed przyszłorocznymi wyborami
      nowego rektora (który ma być starym rektorem)...

I jeszcze jedna sprawa: czy w roku akademickim 2002/2003, o którym mowa,
      rektorem nie był już przypadkiem rektor Dyja? Tak sobie szybko policzyłem na
      kartce, że chyba już był... :)

A
      • Gość: gość Re: kilka słów na temat IP: *.bud.pcz.czest.pl 10.09.04, 13:40
        Ale afera. Siatkarki i trener dostały po pare groszy. Umiemy się tyko chwalić
        ich sukcesami ale na mecze mają jeżdzić za swoje. A że jedna nie jest jeszcze
        studentką to może biec za pociągiem bo nie ma na bilet. Ale obłuda
        • Gość: ala Re: kilka słów na temat IP: 217.153.80.* 10.09.04, 15:24
          Jestem też ciekawa dla czego na Zarządzaniu były takie niskie stypendia
          naukowe. Czy też przechodziły na zapomogi.
        • Gość: shu Re: kilka słów na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:41
          Dwie nie byly studentkami (rocznik 85). Diety sportowca obcieli i dlatego
          roznice jako socjal dostaly.
    • Gość: student Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:31
      Nareszcie wzięli się do d... tym co trzeba, a prpopo ciekawe jak biedny:)
      student Wojtek Igras jexdził sobie na uczelnie przez dłuższy czas czerw.Golfem
      III, a co do nagrody,kolega koledze jej nie odbierze, więc tytuł primus inter
      pares pozostanie w rękach CWANIAKA z politechniki :(
      • Gość: gość Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:15
        Kolega IGras jezdzil czerwonym golfem i nadal jezdzi bo go stac! Ma najlepszy
        burdel pod czestochową - to teraz najbartdziej intratny interes.
        5 rumunek, 3 bulgarki, 6 polek
        oj powiem Wam :) niezle lody panie kreca ;)
        polecam
        • Gość: gość Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:19
          Pewnie też sam sobie dorabia. Ma ryj jak niewypał tylko jako lodziarz może
          pracować ;)
    • Gość: michał Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 16:30
      Czyżbyś tez w tym maczał palce szaraczku, skoro jesteś taki pewien czubka góry
      lodowej?
    • Gość: janus TYCH NIEPRAWIDLOWOSCI JEST CALE MNOSTWO IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:07
      Zgadam sie z poprzenimi przedmowcami, ze to poczatek kampanii wyborczej. To co
      obecnie przecieklo do prasy (byc moze celowo) ma odwrocic uwage od spraw
      bardziej istotnych...
      Notorycznie na uczelni gdzies przepadaja pieniadze. Ciage widac remonty, itp.
      Kibelki sa na rzeczywiscie na poziomie europejskim lub swiatowym. Brak jest
      natomiast pieniedzy na dzialanosc statutowa uczelni. Ostatni ciekawy wybryk
      obecnych wladz to np. brak pieniedzy na nagrody Rektora za poprzedni rok i
      ZERWANIE umow dotyczacych stypendiow doktorskich i habilitacyjnych...
      Mozna by pisac dlugie listy na ten temat...
      Wcale nie dziwie sie ze wladze (jakie by nie byly, a ostatnio wygrywala zawsze
      ta sama opcja polityczna - nawiasem mowiac obecne wladze rowniez wywodza sie z
      tej opcji - CHYBA MUSIELI SIE POKLOCIC O ...) ZABIEGAJA o studentow. Wszak
      wybory tuz, tuz, a wg statutu uczelni studenci maja wieksza liczbe glosow niz
      grupa adiunktow i magistrow... WIADOMO O CO CHODZI.
      Jezeli przyjrzec sie wydzialom to tam tez jest niezly kabaret. Dziekan
      (wybierany glownie przewaga glosow studentow) zachowuje sie jak GNIEWNY BOG i
      oczywiscie decyduje (jednososobowo...) kto ma dostac dodatkowe pieniadze na
      badania, kto moze jechac na konferencje... (pomimo, ze ma pieniadze w BW lub BS
      to i tak nie moze jechac jezeli nie nalezy do GRUPY TRZYMAJACEJ WLADZE), nie
      wiadomo czy wyplaca (lub kiedy) nadgodziny juz przepracowane, zatrudnianie
      ciotow i pociatkow oraz innych krewnych nie majacych nic wspolnego z
      prowadzeniem badan i ksztalceniem studentow, ogromne zroznicowanie pensji dla
      ludzi zajmujacych to samo stanowisko (jak jests w GRUPIE TRZYMAJACEJ WLADZE to
      masz gorne widelki, a jak nie to...). Jak to mowia: NIE LICZY SIE SPRAWA TYLKO
      KTO Z NIA PRZYCHODZI. Jest caly ogrom takich roznych spraw, ktore skaniaja do
      postawienia zarzutu NIEGOSPODARNOSCI PUBLICZNYMI PIENIEDZMI.
      Jak w takich warunkach mozna rozwijac sie naukowo.
      Ciag dalszy dopowiedzcie sobie sami...
      • Gość: xx Re: TYCH NIEPRAWIDLOWOSCI JEST CALE MNOSTWO IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 20:13
        Kilka sprostowan:

o ile mi wiadomo, nie ma jeszcze dyzcyzji o to czy nagrody w tym roku beda
        poparte pieniedzmi;

remonty w tym roku sa minimalne, tylko takie ktore sa absolutnie nieuniknione

nie jest absolutnie regula na Wydzalach ze Dziekan jest wybierany glosami
        studentow

Dziekani sa w trudnej sytuacji bo naprawde pieniedzy brakuje.

A generalna przyczyna jest taka, ze za duzo wydajemy na koszty osobowe czyli
        place w stosunku do mozliwosci finansowych.

Politechnika nasza, jak i inne uczelnie panstwowe, spelnia rowniez liczne
        funkcje socjalne dajac zatrudnienie prawie 2000 osob. Liczba ta w latach 90-
        tych gwaltownie sie zwiekszyla i doszlismy do momentu, ze przeroslo to nasze
        mozliwosci finansowe.

Dodatkowo wladze panstwowe zmuszaja nas do podwyzszania plac nie dajac na to
        odpowiednich funduszy.

To dlatego brakuje na BS i BW i zaden Dziekan-cudotworca tego nie zmieni jesli
        nie dostosuje sie kosztow osobowych do mozliwosci.

Jak to zrobic, to juz sprawa Uczelni. Latwe czasy sie skonczyly i im szybciej
        to zrozumiemy tym lepiej. Prostych recept nie ma i kogokolwiek wybierzemy, z
        ktorejkolwiek opcji, to cudu nie bedzie.

Dodam jednak ze barzo duzo zalezy od naszej inicjatywy, np. od wynikow w
        zdobywaniu pieniedzy na granty i inne projekty badawcze - tych pieniedzy zaden
        Dziekan czy Rektor Ci nie zabierze.

To tylko kilka uwag. Dodam ze o tych sprawach duzo sie mowi ostatnio na Radach
        Wydzalow i Senacie.

Pozdrawiam,

• Gość: konrad Re: TYCH NIEPRAWIDLOWOSCI JEST CALE MNOSTWO IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 23:36
        Znowu zacznie sie wymiana doktorat za glos a samorzadowcy jak kur.. beda sie
        sprzedawac kandydatom na stanowisko rektora.
    • Gość: forumowicz www.forumczestochowa.info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:35
      Tylko u nas możecie wypowiadać się bez żadnych obaw że wasz post zostanie
      usunięty. Wejdź i zobacz: www.forumczestochowa.info - zaczynamy !!!
    • Gość: Warto zbadac Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: 194.152.88.* 11.09.04, 10:41
      Proponuje przyjrzec sie blizej dzialalnosci sekcji koszykowki na
      Politechnice,tam tez jest studnia bez dna, a do samych zawodnikow (studentow)
      trafija grosze.A wyniki sa imponujace!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: xx Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.icis.pcz.pl 11.09.04, 11:59
        Zrobilbys kolego blyskawiczna kariere w poprzednim systemie, chociaz pewnie
        zapotrzebowanie na ten rodzaj aktywnosci nie zalezy od systemu :)))
    • Gość: Anonim JESTEŚCIE ŚMIESZNI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 14:36
      Nie rozumie czemu się każdy dziwi że Igras "ukradł" pieniążki ? Dziwicie się
      jemu ? Ja mu gratuluje pomysłu a współczuje że się to wydało. Też bym "ukradł"
      pieniążki na jego miejscu. Pewnie większość z was myśli "qrde ale kolesiowi
      było dobrze że też mnie się taka posadka nie trafiła". Każdy w tym kraju
      kradnie i nie ma się co czarować: sprzątaczka wynosi środki
      czystości,ściereczki ; magister wynosi papier do drukarki,tusz ; a koleś miał
      dojście do kasy to sobie uszczknął troszke. I co dziwicie mu się ?? Bo ja mu
      się nie dziwie.
      Igrasowi i całemu samorządowi gratuluje pomysłu !!
      PS. A myśle że to się wydało dlatego że ktoś właśnie tego chciał -czyżby pan
      Dyja ? I pewnie gdybyśmy sprawdzili roczniki 80/81;81/82;82/83.....03/04 to w
      każdym bo się znalazły jakieś przekręty. Takie jest życie. Jak umiesz
      kombinować to żyjesz godnie. I zamiast tyle pisać negatywnych postów na ten
      temat uczcie się jak się zarabia pieniążki i jak sobie można dać nieźle rade w
      zyciu !!. Igras jest dobrym przykładem. Państwo też was okrada i jakoś się nikt
      się nie bulwersuje.
      Pozdrawiam.
      • Gość: xxx Re: JESTEŚCIE ŚMIESZNI IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.04, 13:20
        Bardzo chciałbym spotkać się z panem osobiście i powoli, metodycznie obić panu twarz. Czy dało by się to zorganizować?
        • Gość: gość Re: JESTEŚCIE ŚMIESZNI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 15:56
          Oczywiście że tak. Jeśli pan zechce przyjechać do Krakowa -> miasta wielkich
          umysłów. A wy szczurki gnijcie na tej waszej politechnice czętochowskiej pełnej
          wielich osobistości hahaaha właśnie widać jak was opisują w gazetach :)))) A co
          do obijania twarzy to widze że nie tylko w defraudacji pieniędzy jesteście
          dobrzy w biciu też jesteście dobrzy na tej politechnice? no no widze że przez
          kilka lat mojej nieobecności wiele się zmieniło.
          • Gość: Politechnik Re: ROMAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 16:37
            Ciekawe jak ma się pani Roman - pewnie jej też pieniędzy nie brakuje ,ona też
            się na chłapała starczy jej na długo. A jak braknie to jakiś koleś z "branży"
            załatwi dobrą posadkę i znów się będzie interes kręcił.
            • Gość: ktos kasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:43
              No super, tutaj samorzad sobie kase fajnie zabieral, a ja jadac na polibude
              pytac sie czy bym stupendium socjalne dostala- ladnie i grzecznie odpowiedziano
              mi, ze...nic nie wiadomo, ze moge liczyc na dofinansowanie z UE, na ksiazki
              itp. Tylko co ja mam zrobic skoro dochod w mojej rodzinie wynosi 208 zl /netto.
              Czy to jest sprawiedliwe, ze tam tylu ludzi dostalo pieniadze, skoro im sie nie
              nalezaly? teraz to sie odbija na nas, studentach ktorzy sa w ciezkich
              sytuacjach zyciowych. To jest caly efekt tych machinacji Pcz.
          • Gość: xx Re: JESTEŚCIE ŚMIESZNI IP: *.icis.pcz.pl 13.09.04, 10:52
            Jestes czlowiekiem chorym na nienawisc i pare innych niegodnych normalnego
            czlowieka przypadlosci i cale szczescie ze kogos takiego jak Ty nie ma juz na
            naszej Uczelni.

Gratuluje Krakowowi takiego nabytku.
          • Gość: diwo Re: JESTEŚCIE ŚMIESZNI IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 12:22
            Kraków - miasto wielkich umysłów. :)

Tak było chyba do Twojego wyjazdu z Czewy. Teraz to będzie miasto wielkich
            przekrętów :)))))
        • Gość: tomi Re: JESTEŚCIE ŚMIESZNI IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 12:03
          to pewnie jakiś kolo z poliukładów. nie ma co brudzic brudzic jego zasranym
          ryjem!

POLIBUDA = REPUBLIKA KOLESIÓW

z poważaniem

tomi
    • Gość: xyz Re: Finansowe machinacje na Politechnice Częstoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:09
      ludzie,co sie dzieje,najlepiej to moze wszystkich pozamykac:)i dac wladze
      tym,ktorzy juz ja maja i robia to co widac na codzien:)
    • Gość: Kornel Danuta Płusa rektorem to nieszczęście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 15:48
      Dr Danuta Płusa nie jest żadnym profesorem zwyczajnym. Ten ograniczony babsztyl
      z metalurgii tylko przez koneksje rodzinne może ubiegać się o stanowisko
      rektora. Zobaczcie co robi jej mąż "profesorek", filolog francuski na WSP, w
      jaki sposób skończył studia magisterskie na Wydziale Elektrycznym, co robi jej
      córeczka na Uniwersytecie Śląskim. Taka to jest uczona rodzina rodem z zapadłej
      wsi rzeszowskiej.
      To skandal, że taka prymitywna kandydatura może być w ogóle brana pod uwagę.
      • Gość: ivan- czarne oczy Re: Danuta Płusa rektorem to nieszczęście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 19:30
        Tak wlasnie dziala ekipy Pana Rektora. Najpierw niszczy sie Pana Ruska, teraz
        Panią Płusę. Tak tak ,przyjrzyjcie się a zrozumiecie o co tu chodzi. Rusek na
        rektora. A co !!! Ale macie metodę walki. Tak chcecie wyDyjmać wszystkich
        kandydatów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka