taniarada 14.10.16, 19:59 Że władze Politechniki Częstochowskiej nie mają wstydu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia-loi Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 14.10.16, 20:10 Mam ochotę iść na to spotkanie z Wałęsą. Problem jest taki, że trzeba wcześniej się zapisać na to spotkanie, a nie wiem czy mi coś nie wypadnie (wizyta u lekarza). Chcę na własne oczy, na żywo - zobaczyć Polaka, którego zna i szanuje cały świat, niestety poza rodakami. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 14.10.16, 20:39 Asia napisała.Świat przestał cenić Wałęsę co nic nie zrobił dla robotników .Za prezydentury miał siekierą odrąbywać ręce złodziejskie .A za jego rządów przekręty i afery goniły jedną drugą.Sbecy i komusze syny bogaciły się ponad miarę.Sympatyk KODu się znalazł .Niech pomału szykuje się do anielskiego orszaku.Asiu zadziwiasz mnie.Gdybym był w Częstochowie to podrzucił bym Ci moją legitymację studencką z Polibudy.Bez problemu byś zobaczyła swojego upasionego idola.Co za dziadostwo teraz rządzi w tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 14.10.16, 20:56 Wiesz co taniarada, ponieważ ja zawsze byłam marnym katolikiem, a teraz już nie praktykuję, to ja nie pałam taką nienawiścią do drugiego człowieka, jak katolicy chodzący do komunii, czyli cały PiS. Ja też czuję się zawiedziona, oszukana. Nie o taką Polskę ludzie walczyli, nie tak miało być. A okazało się, że zmieniły się tylko świnie u koryta. Za rządów każdego prezydenta w "nowej" Polsce były afery i będą. Niestety, ale tak już jest, że Polak-katolik = się złodziej, oszust, kłamca, kombinator, chociaż z katolickiej wiary wynika: prawda, uczciwość, dobro - niestety tylko w teorii. Dla mnie najważniejsze jest, że w Polsce nie doszło do wojny domowej, po upadku PRL-u. I to jest wartość bezcenna. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 14.10.16, 21:06 Niech przesłuchają kapitana SB Edwarda Graczyka prowadzącego Wałęsę.Wedle mediów umarł.Ale żyje i ma się dobrze.To tego kapitana Wałęsa wzywał na stronach społecznościowych do wyznania prawdy.Komunizm i tak by upadł ,czy był by Wałęsa ,czy by go nie było.Dzięki takim i całej grupie doradców ,kaci żyli w dostatku.A prawdziwi solidarnościowcy umierali w nędzy.Lub musieli czmychać zagranicę. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 14.10.16, 21:15 Fajnie jest się mądrować, jak się wie - jak się historia/wydarzenia potoczyły. Dzisiaj też jesteś w stanie przewidzieć, jaka Polska będzie za 10-20 lat? Ja np. uważam, że PiS nas: albo puści z torbami, albo nas do jakiejś wojny doprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 14.10.16, 21:46 asia-loi napisała: > Fajnie jest się mądrować, jak się wie - jak się historia/wydarzenia potoczyły. Otóż to. Podobnie można powiedzieć ze i bez pontyfikatu Jana Pawła II komunizm w Polsce i tak by upadł. Kiedyś tak. Ale nie wiadomo czy odbyłoby się bez masowego przelewu krwi? Identycznie nie można w ten bzdurny sposób kwestionować zasług Wałęsy. Świat cywilizowany tamtych czasów drżał aby nie doszło do rewolucyjnego przewrotu co spotkałoby się ze zdecydowana i nieprzewidywalna w tragicznych skutkach dla Polski i Europy katastrofa inwazji sowieckiej. Stąd Wałęsa jest postrzegany jako Gandhi Środkowo-Wschodniej Europy. To Polska pod jego przywództwem pokazała innym państwom pod sowieckim pręgierzem jak pokojowo i ewolucyjnie obalić reżym okupanta. Dużo nie brakowało aby gwałt odwetu, który spustoszył byłą Jugosławię hańbiąc Europę współczesnym okrucieństwem wojny, niewiele brakowało aby ta chęć odwetu przelała się przez zdominowana przez ZSRR Europę, w tym oczywiście Polskę. A orędownikiem rewolucji, odwetu, krwawego przewrotu w Polsce był wówczas nie kto inny jak dzisiejszy minister obrony narodowej Antoni Macierewicz. I jemu jeśli te oszołomskie idee doczekałby się realizacji "zawdzięczalibyśmy" morze krwi i śmierć milionów Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 14.10.16, 22:05 Storima napisał.Bez wspomagania JPII i Kuklińskiego długo komunizm nie pożył.Ale ten pan co nosi Matkę Boską w klapie marynarki.I ta Matka się za niego czerwieni nie.Ciekawi mnie jedno,że mnie uświadamiasz we wiadomych sprawach.A w postach drogiego pluta i dyzia co mają polskiego papieża za nic .Milczysz jak zaklęty. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 14.10.16, 23:30 A propos płk. Kuklińskiego, Prezydent: płk. Kukliński zasłużył na wdzięczną pamięć PAP 05.02.2014 01:25 "Ja patrzyłem na ten film jako nie tylko opowieść o pułkowniku Kuklińskim, ale również jako opowieść o Wojsku Polskim w latach 70., 60., w czasach, kiedy żołnierze, ludzie w mundurach, nie mieli tego wielkiego szczęścia służenia ojczyźnie wolnej i niepodległej. Służyli w armii, która z trudem utrzymywała elementy suwerenności, odrębności narodowej, a także respektowania narodowego interesu" - powiedział Bronisław Komorowski. "Myślę, że (...) w tym filmie dało się wyczuć coś, co można by nazwać panoramą postaw żołnierskich w tamtym trudnym czasie. Jak powiedział prezydent, Kukliński podjął "dramatyczną decyzję, dramatyczne wyzwanie służenia ojczyźnie tak, jak uważał za najlepsze". "Myślę, że w roku 25-lecia wolnej Polski, Polski niepodległej, gdzie także żołnierze mogą czuć, że służą wolnej Polsce i niepodległości narodu, możemy sobie powiedzieć, że postać pułkownika Kuklińskiego zasłużyła na wdzięczną pamięć, właśnie ze strony rodaków żyjących w niepodległym, wolnym państwie" - ocenił Komorowski. wyborcza.pl/1,91446,15400692,Prezydent__plk__Kuklinski_zasluzyl_na_wdzieczna_pamiec.html A propos gen. Jaruzelskiego: Do burzliwej debaty na temat płk. Kuklińskiego doszło w Sejmie w piątek przed głosowaniem nad uchwałą upamiętniającą tę postać. Marszałek Sejmu Ewa Kopacz zarządziła 10-minutową przerwę i zwołanie Konwentu Seniorów tuż po tym, jak część posłów PiS i SP zaczęła wznosić okrzyki "Precz z komuną". Potem poseł SLD Tadeusz Iwiński powiedział: "Czy wam się to podoba, czy nie, mówię do kolegów z prawej strony, bez gen. Jaruzelskiego i reformistycznych członków PZPR nie byłoby Okrągłego Stołu". wyborcza.pl/1,91446,15501142,Burzliwa_dyskusja_ws__uchwaly_upamietniajacej_plk_.html Odpowiedz Link Zgłoś
s.tabak Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 06:26 storima napisał: > A propos płk. Kuklińskiego, > Prezydent: płk. Kukliński zasłużył na wdzięczną pamięć ................. Kukliński zasłużył na taką samą pamięć, jak płk. Kuklinowski w "Potopie". Zdrajca i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 13:35 s.tabak napisał: > storima napisał: > > > A propos płk. Kuklińskiego, > > Prezydent: płk. Kukliński zasłużył na wdzięczną pamięć ................. > > Kukliński zasłużył na taką samą pamięć, jak płk. Kuklinowski w "Potopie". Zdraj > ca i tyle. Tabak odpowiedz na proste pytanie.Co zdradził i kogo.Czy ci się po nim pogorszyło.f Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 10:29 storima 14.10.16, 23:30 A propos płk. Kuklińskiego, Prezydent: płk. Kukliński zasłużył na wdzięczną pamięć xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Prezydent mógł sobie powiedzieć. tylko że Kukliński tak nadaje się na herosa narodowego jak Heniek Walezy na kierowcę odrzutowca z Kaczyńskim. Kulkiński był amerykańskim szpiegiem i jeśli chca to niech sobie go USmany czczą do US...nej smierci. Złapali go w Wietnamie jak chędożył kurtyzany i zadawał się z wrogim elementem klasowym i reakcyjnym i przerobili na swojego kapustę. I to tyle... A w PRL-u zasłużył się jako budowniczy socjalizma i sługus bolszewikom tak jak Jaruzelski, którego był zresztą serdecznym kumplem od czasów stalinowskich. Pomyśl ilu ludzi musiał zakapowac,ile zadów lizać i komu żeby dostać fuchę we władzach Układu Warszawskiego. Nie zrobił nic, żeby ostrzec przed stanem wojennym kogokolwiek. I nie zrobili tego ci którym kapował. I o tym trzeba pamietac jak się wymienia nazwisko Kukliński. A bredzenie że zapobiegł jakims atakom atomowym, to klechdy dla naiwnych równie istotne jak opowieści Konopnickiej typu Co słonko widziało I tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
n-jurek Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 10:45 Wałęsa nie jest z mojej bajki, ale dla Ciebie to powinien być Prezydent. Tak długo będzie w Polsce źle - jak długo nie będziemy się szanować na wzajem. A z twojej strony to szacunek należy się o. Dyrektorowi i prezydentowi tysiąclecia. Reszta to szuje i zdrajcy. Niestety odwaga staniała. I tyle w temacie. A w ogóle co mnie podkusiło wchodzić po długim czasie na to to beznadziejne forum, na którym tylko opluwanie, szarganie, chamstwo i leczenie się ze swoich kompleksów bzdurnymi wpisami pod nickiem a nie pod nazwiskiem TANIAODWAGO. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 10:45 storima 14.10.16, 21:46 Podobnie można powiedzieć ze i bez pontyfikatu Jana Pawła II komunizm w Polsce i tak by upadł. Kiedyś tak. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Całkiem niedługo. Bez USmanów nie byłoby pontyfikatu JPII. W ten sposób jedynie przyspieszyli upadek reżymu, który i tak padał na zbity pysk, bo był niewydolny ekonomicznie co okazało sie w latach 80- tych. Gierek skakał wokół Wojtyły w 79-tym z prostego powodu...liczył na kolejny szmal z Zachodu bo nie miał z czego spłacać odsetek od tego co przeputał na przemysłowe złomowiska typu HBB, H.Lenina, czy Katowice... I przypomnij sobie, że zarówno Wyszyński jak i potem Glemp do solidarnościowego wybuch podchodzili jak pies do jeża, bo kombinowali jak tu ...wyjść na swoje.. pssst Równie dobrze mozna rzec, że bez Gorbaczowa, bo gdyby wsparł szmalem jaruzela i podrzucił więcej wojska to ów dobrobyt, który Dyziek w chwilach słabości zachwala Dyziek trwałby dłużej, ale i tak padłby jak zużyta podpaska Andzi w jesiennym parku. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 12:46 pluto37 napisał: > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > Całkiem niedługo. Bez USmanów nie byłoby pontyfikatu JPII. W ten sposób jedynie > przyspieszyli upadek reżymu, który i tak padał na zbity pysk, bo był niewydoln > y ekonomicznie co okazało sie w latach 80- tych. To jest obecnie powszechnie znane co napisałeś. Pytanie jednak zawsze pozostaje zasadne, o czym przypomniałem powyżej, koniec komunizmu był nieuchronny, ale sposób w jaki konał mógł być katastrofalny w rzezi zemsty, odwetu niekontrolowanej, a podsycanej przez czerwonych rewolucji. > I przypomnij sobie, że zarówno Wyszyński jak i potem Glemp do solidarnościowego > wybuch podchodzili jak pies do jeża, bo kombinowali jak tu ...wyjść na swoje.. Akurat doskonale znam te czasy, bo w tych przemianach współuczestnictwem czynnie. Kościół Polski nie był tym czym jest obecnie. Dzieki pontyfikatowi, czyli Janowi Pawłowi II, i Kościołowi komuniści trzymali się w ryzach. A my mieliśmy ostoje bezpieczeństwa, energii duchowej która niezliczonym osobom pomogła przetrwać. To również dzięki Kościołowi prześladowani przez reżym, pozbawiani pracy, otrzymywali możliwość zarobku i utrzymywania swych rodzin. To tak w skrócie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 11:56 pluto37 napisał: > Prezydent mógł sobie powiedzieć. Przywołałem cytat o Kuklińskim. Przywołałem o Jaruzelskim. Obie wypowiedzi pochodzą z czasów koalicji PSL/PO: debaty nad uchwala upamiętniającą plk. Kuklińskiego. Uchwala przeszła większością głosów wbrew sprzeciwom SLD. Przywołałem ten fakt w relacji do wypowiedzi gnojącej Wałęsę, a nobilitującej innych z sceny polskiego komunizmu. Przywołałem bowiem ci którzy chcą zniszczy Wałęsę wraz ethosem który symbolizuje faworyzują inne postaci wynoszone na piedestał przez tych których uważają za swych wrogów. Taki paradoks. Braku konsekwencji w głoszonym i wpieranym światopoglądzie. Ktory dla swych własnych wyznawców jak widać, nie jest w pełni jasny i zrozumiały. Ot to Drogi Pluto. I tylko to. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 12:53 Dlatego Szanowny Storimo ludzi powinno się rozliczać za całokształt. A Wałęsę można lubic albo nie, ale dzięki niemu - I tu nie ma ściemy - zmienił sie geopolitycznie świat. I to on jest symbolem tych zmian, bo właśnie taki był potrzebny w tamtym czasie. I swoją role wtedy wypełnił jak należało. A dodatkowo robił wszystko, żeby zmiany gospodarcze mogły sie stać. Czasem mu to różnie wychodziło, ale w sumie jest chłop na plusie. I my też. A że jakies kacze ścierwa, które wywalił na zbity pysk kiedy zaczęły mu ogryzać kostki to jedynie chwała mu za to. Miał chłopskiego nosa do ścierwa. Racje ma Cimoszewicz, który twierdzi, że ten kurdupel na kaczych łapach żeby żył sto lat to i tak Wałęsie do pięt nie dorośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 13:06 Po wypowiedziach na tym wątku okazuje się ze komunizm to właściwie w Polsce samemu się obalił;))) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 16:28 Jesteś człowiekiem inteligentnym .Sam się nie obalił.To Wałęsa sam go obalił.Przy małej grupce robotników.Pisał to na Wykopie pl.Wtedy odleciał w pijackm zwidzie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 13:08 pluto37 napisał: > A Wałęsę można lubic albo nie, ale dzięki niemu - I tu nie ma ściemy - zmienił > sie geopolitycznie świat. Otóż to Drogi Pluto. Otóż to. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada @n-jurek 15.10.16, 13:59 Odwaga staniała .Wiesz dobrze że od urodzenia nie zmieniam poglądów.Dla mnie Wałęsa to marny człowiek.Nawet go rozumiem .Musiał podpisać Tylko dlaczego za prezydentury ciągnął to dalej i nie dobił komunistów.Figurant .Bez niego ,czy z nim komuna by padła.Piszesz nędzne forum.Na forum kraj nie protestujesz.Nawet ci pasi ta wymiana zdań.Gdzie nasza mała grupka walczy o prawdę.Tam morda w kubeł.Na innych forach podpisuję się swoim nazwiskiem. Tu wybacz raczej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 16:10 Pluto napisał.Gdybyś czytał historię teraźniejszą . A nie wdawał się w lektórę o księżach pedofilach.To byś wiedział .Dzięki Kuklińskiemu zawdzięczamy ,że nie było ataku atomowego.Bo waląca się komuna ZSRR była do tego gotowa.Wzamian to USA nie interniowały ostro ,jak Ślepiec Jaruzelski niszczył Solidarność?Tylko dzięki grzeczności ludzi możesz swoje idiotyczne posty swoje pod róźnymi nickami wklejać. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 17:50 taniarada 15.10.16, 16:10 .Gdybyś....... ========================================================= Gdybyś nie był rynsztokowe ścierwo to może bym cię olał, a tak to szkoda moczu. Chyba jasno się wyraziłem. I prędko nie powtórzę bo szkoda mi czasu i klawiatury na zajmowanie byle szajsem. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 20:00 I wężykiem, wężykiem.............! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 21:54 pluto37 napisał: > > taniarada 15.10.16, 16:10 > .Gdybyś....... > ========================================================= > Gdybyś nie był rynsztokowe ścierwo to może bym cię olał, a tak to szkoda moc > zu. > Chyba jasno się wyraziłem. > I prędko nie powtórzę bo szkoda mi czasu i klawiatury na zajmowanie byle szaj > sem. Widzisz chamie internetowy jakie masz fory na tym forum.Na innym byś miał bana chamski cycku. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 18:00 Storimo! Nie pisz, że wszystkim wiadomo... Bo od tamtych czasów upłynęło już kilka dziesiątków lat i poczęto sporo nie- i narodzonych, więc jest sens o tem wspominać. A ci poczęci w ok 1970 i potem w czasach przełomu byli drobnym siusiętami i raczej niezbyt kojarzyli co dzieje się wokół. A takie historie jak 68 -y czy wydarzenia z 70- ego to dla nich jak dla nas historie z obu wojen światowych. Weź też pod uwagę, że dziś są całe stada speców, którzy te wszystkie przełomy spreparowaliby szybciej-lepiej i skuteczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 20:23 pluto37 napisał: > Nie pisz, że wszystkim wiadomo... Bo od tamtych czasów upłynęło już kilka dzies > iątków lat i poczęto sporo nie- i narodzonych, więc jest sens o tem wspominać. > A takie historie jak 68 -y czy wydarzenia z 70- ego to dla nich jak dla nas his > torie z obu wojen światowych. Słusznie i prawidłowo. Popatrzcie ludzie, że my chcąc wiedziec więcej o wojnach światowych naszych dziadów i pradziadów wysłuchiwaliśmy, a teraz sami możemy służyc naoczną wiedzą młodzieży naszej. Dlatego piszcie jak najwięcej Pluta, Dyźki i Storimy, a także inni samą prawdę piszący bo są: > są całe stada speców, którzy te wszystkie przełomy s > preparowaliby szybciej-lepiej i skuteczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Ojcze Mateo 15.10.16, 20:32 Nie rozśmieszaj mnie bo zajadów dostanę.Piszcie jak najwięcej Pluta ,Dyźki i Storimy.I piszą .n-jurki ,kutze i inni.A ja sam bidulek przeciw wszystkim.Panie specjalisto od Pendolino i od skotów.Lol. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 20:37 Drogi Pluto, frazę "powszechnie wiadomo" odniosłem do padających tu stwierdzeń, ze komunizm "sam się obalił". Wymieniłem tu pontyfikat Jana Pawła II i legendę Solidarności Lecha Wałęsę jako nieodzowne i nierozerwalne elementy upadku komunizmu w Polsce i Europie, bezkrwawo i bez odwetowo. Przywoływałem przecież rzeźnie w byłej Jugosławii jako przykład tego co mogło się wydarzyć w Polsce jak i całej Europie a dzięki JPII i Walesie do tragedii rozpędzonej odwetem i prowokacjami, nie doszło. *** Chyba również jasno przypomniałem ze jednym ze zwolenników odwetowej, krwawej rewolucji antykomunistycznej był dzisiejszy minister obrony narodowej Antoni Macierewicz. Gdyby te pomysły obecnego ministra ziściły się to do dziś kapalibyśmy się we traumie wspomnień i odwetów za miliony zamordowanych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 21:25 Storima napisał rzeź.Takie bajki wciskaj Mateo.I Pluto się na to załapie.Już minęła ta historia o wejściu Rosjan i całej czołówki układu warszawskiego do Polski .To Jaruzelski wzywał na pomoc bratnie armie.I jeszcze gadowi robili państwowy pochówek.Czy ty jesteś człowieku tym za kogo się podajesz? Już pisałem ty jakaś popierdółka. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 15.10.16, 22:57 W 1983 r. środowisko "Głosu" (Macierewicz) wysunęło na łamach pisma koncepcję sojuszu Kościoła, "Solidarności" i wojska, przeciwko nomenklaturze komunistycznej (propagowaną do roku 1985). niezalezna.pl/81-sylwetka-antoniego-macierewicza Czyli krwawy zamach stanu. I o tym cały czas tu trąbie. O tym szaleńczym idiotyzmie Macierewicza, który zalał by Polskę bulgocącą krwią. Dobrze ze był Wałęsa i rozsądni KORowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 16.10.16, 12:22 storima napisał: > W 1983 r. środowisko "Głosu" (Macierewicz) wysunęło na łamach pisma koncepcj > ę sojuszu Kościoła, "Solidarności" i wojska, przeciwko nomenklaturze komunistyc > znej (propagowaną do roku 1985). > niezalezna.pl/81-sylwetka-antoniego-macierewicza > Czyli krwawy zamach stanu. > I o tym cały czas tu trąbie. O tym szaleńczym idiotyzmie Macierewicza, który za > lał by Polskę bulgocącą krwią. > Dobrze ze był Wałęsa i rozsądni KORowcy. Czy Ty wiesz żuczku o czym piszesz ?Macierewicz był w KOD.Michnik do niego dołączył.Ta gnida. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 16.10.16, 12:23 W KOR .Już mi się od tego uświadamia jebie. Odpowiedz Link Zgłoś
s.tabak Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 17.10.16, 07:20 taniarada napisał(a): > Czy Ty wiesz żuczku o czym piszesz ?Macierewicz był w KOD.Michnik do niego doł > ączył.Ta gnida. Nie cierpię inwektyw, ale czytając twoje wypowiedzi muszę stwierdzić, że sam jesteś gnidą. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 16.10.16, 23:34 Nikt nie kwestionuje zasług opozycyjnych w PRLu zasług Macierewicza, jego oddania i poświeceń w Komitecie Obrony Robotników tym bardziej. Rzecz w tym ze wokół utworzonego podziemnego pisma "Głos" zebrał grupę szaleńców, radykałów która przy pomocy Ludowego Wojska Polskiego miała dokonać zbrojnego zamachu stany w komunistycznej Polsce. Również wszystkie te propagandowo rozdmuchiwane przez reżym Jaruzelskiego sprzed i podczas stany wojennego w Polsce o rzekomych przygotowaniach do zbrojnego odwetu na komunistach miały swe pokrycie właśnie w działaniach grupy sterowanej przez Macierewicza. Ten nieodpowiedzialny typ, szaleniec, gotów był przelać krew milionów Polaków dla zaspokojenia swych autorytarnych, chorych ambicji politycznych. Dobrze ze mieliśmy Wałęsę, JPII, i rozsądnych ludzi KOR. Inaczej do dziś trwały by w Polsce akcje odwetowe, zemsty, nienawiści niegojących się ran po utracie mężów, żon, dzieci, wnuków, rodziców i dziadków. Europa stałaby sie terenem manipulacji, wojny, korupcji i degradacji, gospodarczego pata, tak jak dziś ujarzmiona Ukraina przez Rosję. I to właśnie dzięki takim śmiertelnie niebezpiecznym pomysłom macierewiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: bolek przyjedzie do Częstochowy 17.10.16, 21:26 Na historycznie potwierdzony atak szaleńców spod grupy "Głos" mający utopić Polskę w bagnie krwi tylko po to aby zapewnić chore, autorytarne, skrajnie nacjonalistyczne w połączeniu z Kościołem rządy zwolenników wieszania komunistów, wyzywa sie innych normalnych przedstawicieli Komitetu Obrony Robotników, jak Adama Michnika od gnid, a Lecha Wałęsę od współpracownika UB. I jak zwykle. Zwolennicy PiS w 99% ubliżają. A wiedzy jakiejkolwiek brak. Dominuje nienawiść PiSowskiej propagandy. I jak zwykle. Chamskie ataki. Jeden z nich z anonimowym nickiem "koyod" zniknął. Odpowiedz Link Zgłoś