Dodaj do ulubionych

PILNIE POTRZEBNA KREW!!! ARH -

IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 15.10.04, 10:10
Pilnie potrzebna krew ARH- (minus) dla naszej koleżanki, pracownicy Urzędu
Miasta w Częstochowie, Pani Magdy Kaczmarzyk. Wczoraj urodziła dziecko i
walczy teraz o życie w szpitalu!

NR TEL. KONTAKTOWEGO : 501 705 926

Można się zgłosić także do stacji krwiodawstwa na Waszyngtona podając
nazwisko pani Kaczmarzyk.

Za pomoc dziękuję
Ireneusz Leśnikowski
rzecznik prasowy Urzędu Miasta Częstochowy
Obserwuj wątek
    • Gość: Iris Re: PILNIE POTRZEBNA KREW!!! ARH - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:28
      Niestety nie mogę pomóc bo ani nie mam tej grupy krwi a na dodatek kobiety krew
      mogą oddawać nie częściej niz co 3 miesiące.Nie o tym jednak chciałam pisać
      lecz przy okazji,że apel wyszedł od samego Rzecznika UM pragnę zwrócić uwagę na
      tragiczny wygląd Stacji Krwiodawstwa.Czy ktoś z Urzedu odwiedził kiedykolwiek
      to miejsce?Tam ludzie oddaja cząstkę siebie żeby ratować życie innych
      ludzi.Dlaczego odbywa sie to w takich strasznych warunkach?Cóż z tego ,ze osoby
      tam pracujące są przemiłe i robią co mogą ,żeby to miejsce miało jaki taki
      wygląd?Żenujący stan tego miejsca to wstyd dla naszego miasta!Pozdrawiam!
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI MOGŁO BYĆ JUŻ ZAŁATWIONE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 15.10.04, 12:35
        Szanowana Pani

Stacja krwiodawstwa mogła mieć już lokal zagwarantowany i wyremontowany w
        ubiegłym roku, przy wydatnej pomocy Gminy Częstochowa – warto bowiem wiedzieć,
        iż STACJA NIE JEST ADMINISTROWANA PRZEZ SAMORZĄD.
        Miasto przeznaczyło na pomoc w remoncie pomieszczeń w Zespole Szpitali
        Miejskich 50 tysięcy złotych na stację krwiodawstwa.
        Jak wszyscy wiedzą - aby wynająć pomieszczenie w budynkach należących do gminy
        trzeba w myśl Ustawy o Zamówieniach Publicznych spełnić "drobną" formalność -
        oddać je w drodze przetargu. Niestety, katowickie kierownictwo stacji
        krwiodawstwa NIE PRZYSTĄPIŁO DO PRZETARGU NA WSKAZANE POMIESZCZENIA W SZPITALU,
        choć wygrana była oczywista. Potwierdziły się wcześniejsze oceny - w efekcie
        do przetargu nikt nie przystąpił. A stacja wciąż nie ma pomieszczeń.

Nie chciałbym aby wyglądało to na częstochowski szowinizm, ale moim skromnym
        zdaniem urzędnikawcześniejdziennikarza, dyrekcja w Katowicach zamiast
        systematycznie twierdzić, iż za kłopoty lokalowe częstochowskiej stacji
        odpowiada gmina Częstochowa, mogłaby problem państwowej instytucji jaką kieruje
        łatwo załatwić. Mogłaby np. porozumieć się z innymi urzędnikami państwowymi w
        Katowicach - przedstawicielami Skarbu Państwa. Po sąsiedzku, za miedzą, z
        dysponującymi budynkami w Częstochowie. Np. w opuszczanym właśnie przez
        częstochowski Sanepid...

Na razie obserwujemy... bezczynność. Od miesięcy nikt z Katowic w tej sprawie
        się nie odezwał.

PS. Mogę zapewnić, iż Prezydent jeśli będzie trzeba, pomoże także stacji
        krwiodawstwa. W tym roku, Prezydent Częstochowy przeznaczył dla potrzeb
        częstochowskiego Sanepidu budynek przy Jasnogórskiej...
        Wcześniej przekazał na potrzeby sądu rejestrowego budynek przy Rejtana. Efekt-
        sąd rejestrowy jest - jutro uroczyste otwarcie. Na Jasnogórskiej powstanie
        certyfikowane laboratorium zgodne z normami Unii Europejskiej - nie będzie
        trzeba jeżdzić z badaniami np. na Śląsk.
    • Gość: Corka Re: PILNIE POTRZEBNA KREW!!! ARH - IP: *.prenet.pl 15.10.04, 10:30
      Mam grupe RH-B moze być?
      jak coś to prosze dać znać

trzymam kciuki za kolezanke.

Prosze sie nie bac napewno bedzie dobrze.

czekam na wiadomość
      • Gość: I.L Re: PILNIE POTRZEBNA KREW!!! ARH - IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 15.10.04, 10:52
        Wyłącznie ARH- (minus).

IL
    • storima Re: PILNIE POTRZEBNA KREW!!! ARH - 15.10.04, 10:46
      nie mam takiej grupy krwi i mieszkam poza krajem
      ale podbijam watek do gory
      • iwonnkaa Re: PILNIE POTRZEBNA KREW!!! ARH - 15.10.04, 11:44
        My co prawda wszyscy A RH + ale mam ludzi znajomych o takiej grupie, już do
        nich mailuje, tyle że nie częstochowianie ale Warszawa.......mam nadzieję że
        pomogą .................Pozdrawiam Ruda z Bandą
    • Gość: beata Re: PILNIE POTRZEBNA KREW!!! ARH - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:47
      szukamy wśród znajomych , napewno się uda !!!
    • Gość: tita Re: PILNIE POTRZEBNA KREW!!! ARH - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:34
      Niestety nie moge pomóc. Czy stan koleżanki poprawił się? Znalazły się osoby
      które mogły pomóc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka