maatka 21.04.02, 16:38 Taka co rzuca na kolana i dreszcz na całym ciele wywołuje. Może być z dzieciństwa lub z przyszłości. Taka piosenka-jedynka. zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AlRahim Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 20:09 maatka napisał(a): Taka piosenka-jedynka. Oj truuuuudny wybór ale jak już to: KISS - Rock'n'Roll all Nite Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: Ulubiona piosenka! 21.04.02, 21:20 Kombinat Republiki - w latach 80-tych to był tekst, kory dokładnie opisywał moją sytuacje w zmilitaryzowanej szkole średniej. „Zasypiam w szufladzie dokładnie wskazanej. Nie wyrwę się” itd „W domach z betonu” Martyny Jakubowicz - za tekst i klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALKOCHOL Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 19:06 JEST TO OCZYWIŚCIE "wLAZŁ KOTEK NA PŁOTEK". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsh Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 21:55 Ostatnimi czasy "Les Champs Elysees" Joe Dassina. Ostatnimi dni Noir Desir "Le vent nous portera" A tak wogole to "The End" Doorsow, "Black Sabbath" wiadomo kogo, floydowskie "The Wall" i hymn ZSRR;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotnik Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 09:34 W sumie takich piosenek jest masę, ale to te które Kolejność przypadkowa 1. Nirvana - Jesus Doesn't Want Me For A Sunbeam 2. Czesław Niemen - Sen o Warszawie 3. T.Love - King, 1996 4. Bob Marley - Is this Love (w sumie to 99,9% piosenek Boba jest the best) 5. Rage Against the machine - Know your enemy 6. Piotr Szczepanik - Goniąc Kormorany... Dobra starczy bo bym stracił z pół dnia Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: Ulubiona piosenka! 23.04.02, 06:08 Air Supply - "I can wait forever" Ann Murray - "You needed me" Uriah Heep "July Morning" Deep Purple - "Child in time" Black Sabbath - "Changes" Pink Floyd - "The Final Cut" (cała płyta) i ze dwieście innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talent Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 19:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talent Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 19:09 proponuje piosenke "siciliano" - zespolu akcent, ruskie disco polo III-cala plyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelop Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 19:10 ja zaproponuje disco polo wszem i wobec wierzcie sobie jak tam chcecie ja powiadam krasnoludki sa na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 19:28 Przez wiele lat : " Fields of Gold " - STING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 20:25 A od tygodnia : " They're Not Gonna Get Us " ( "Nas nie dogoniat" ) - TATU / Rosja / Możecie zobaczyć i posłuchać na Vivie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pandora Re: Ulubiona piosenka! IP: 213.77.4.* 03.06.02, 20:06 Oj zgadzam się! Naprawde rzuca na kolana :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamG Re: Ulubiona piosenka! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.06.02, 21:54 IV L.O. zespolu T.love (to chyba o Czestochowie, prawda?):) Pozdrowienia z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
malkont Re: Ulubiona piosenka! 03.06.02, 08:23 "Ani ust, ani sił" - Pod Budą Pozdrawiam, Malkontent Odpowiedz Link Zgłoś
lady_in_red Re: Ulubiona piosenka! 03.06.02, 14:08 maatka napisał(a): > Taka co rzuca na kolana i dreszcz na całym ciele wywołuje. Może być z > dzieciństwa lub z przyszłości. Taka piosenka-jedynka. > > zapraszam Zadna pieosenka nie rzucila mnie na kolana, cio najwyzej wzbudzila zachwyt. Stad uwielbiam Stinga i jego Fragile po hiszpansku, Milord Edith Piaf, czy Zamiast Gepert. Na kolana rzuca mnie jedna aria Verdiego: Chor jencow z Na Bucco. pozdr. Lady in red Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnemo@wp Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 20:07 Kalin-ka-kalin-ka-kalin-kamja !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kuchar1 Re: Ulubiona piosenka! 03.06.02, 22:41 Ta nowa budki suflera chyba "solo" Odpowiedz Link Zgłoś
rkr Re: Ulubiona piosenka! 03.06.02, 22:54 Oczywiście Sting - w rozmaitych konfiguracjach (Fragile - No.1)i Chuck Mangione - muzyka do filmu "Dzieci Sancheza" i Sade "Smooth operator" i Louis Armstrong - "What a wonderfull world" i "Wielki spektakl na niebie" Pink Floyd" i Child in Timer Deep Purple i I wish you be here - Pink Floyd i Grzesiu Turnau Piosenka do ptaka (tytułu nie jestem pewna, ale mogę zanucić :)) i .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postac Re: Ulubiona piosenka! IP: 193.162.16.* 04.06.02, 10:27 rkr napisał(a): > Oczywiście Sting - w rozmaitych konfiguracjach (Fragile - No.1)i Chuck > Mangione - muzyka do filmu "Dzieci Sancheza" i Sade "Smooth operator" i Louis > Armstrong - "What a wonderfull world" i "Wielki spektakl na niebie" Pink Floyd" > > i Child in Timer Deep Purple i I wish you be here - Pink Floyd i Grzesiu Turnau > > Piosenka do ptaka (tytułu nie jestem pewna, ale mogę zanucić :)) i .... hmmmm wish you were here powinno chyba byc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rkr Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 23:27 Gość portalu: postac napisał(a): > > > hmmmm wish you were here powinno chyba byc ;-) > Jasne, "Wish you were here", dzięki, .....ale skoro znowu tu jestem to jeszcze dorzucę "Shine on you crazy diamond", a dla poprawienia humoru "Sambę sikoreczkę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimbo Re: Ulubiona piosenka! IP: *.pl 05.06.02, 21:03 Oczywiście "Riders on the storm" The Doors, "The End" The Doors, "Child In Time" Deep Purple, "Kashmir" Leed Zeppelin, "Paranoid" Black Sabbath, "Hej Joe" Jimi Hendrixa, i wiele, wiele innych........ Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: Ulubiona piosenka! 07.06.02, 08:39 "Lacrimosa" z Requiem Mozarta. Piosenka to to nie jest, ale zawsze mam dreszcze jak ją słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 10:21 "Szła dzieweczka do laseczka" Stary szlagier, chętnie śpiewany przez większość populacji, tych dorosłych i tych mniejszych, na większości imprezach i spotkaniach!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Ulubiona piosenka! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 12:00 Ja też odpowiem sobie na to pytanie, więc: U2 - I still haven't found what I'm looking for Radiohead - Street spirit Sigur Ros - Olsen Olsen Bjork - All is full of love Lali Puna - 603 The Doors - Riders on the storm The Who - My generation SDM - Jak R.E.M. - Drive John Lennon - Happy Xmas Radiohead - No suprises uff, mógłbym tak dosyć długo jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
bigpaolka Re: Ulubiona piosenka! 12.06.02, 17:49 Mam wiele takich piosenek. Jaki� czas temu odkryłam lata 70. Stšd słucham Budgie (polecam zwłaszcza płytę Bandolier), Black Sabath - zwłaszcza Paranoja (idealna na dzisiejsze czasy), Zeppeliny (D'yer Maker), no i Deep Purple, King Crimson itd. A z popu - Carpenthers itd. Nie znoszę natomiast Ich troje i nikt mnie nie przekona, że tego trzeba słuchać. Poza tym nie cierpię B-lady Punk, zwłaszcza dlatego, że kojarzy mi się z rywalizacjš w podstawówce i podziałem klasy na obóz Bladego Panka i Republiki. Odpowiedz Link Zgłoś