Dodaj do ulubionych

udane dwa lata Wrony

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:29
Ja tam uważam, że te dwa lata Wrona dobrze rządził miastem. Wreszcie coś się
dzieje w kulturze, remontuje się Ratusz i kamienica przy Alejach za nie nasze
pieniądze. wreszcie ktoś się odważył zabrać za III Aleję. Reszta to przytyki
tych co nie mogą ścierpieć, że już nie rządzą i nie mają kolesi do prywatnych
interesów jakie w całej Polsce robi SLD
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: udane dwa lata Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:43
      A za kogo pieniądze?
      • Gość: xxx Re: udane dwa lata Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:48
        Nie za nasze? A z czyich pieniędzi będą płacone odszkodowania (bagatela ok. 200
        tys. zł) byłemu zarządowi MPK. Nie byłoby tego, gdyby zostali normalnie
        odwołani. Proponuję aby właśnie prezydent zapłacił z własnej kieszeni i będzie
        wtedy OK (chyba, że zrobi to Nabrdalik). A może szanowny rzecznik UM wypowie
        się z kogo kieszeni pójdą na to pieniądze (oczywiście głupie odpowiedzi niech
        sobie podaruje).
        • Gość: gosc dac im jeszcze wiecej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:58
          w powyższym celu warto byłoby wydac wieksze pieniadze na odprawy - to była
          dobra inwestycja - dzieki temu w tym roku MPK wyjdzie po raz pierwszy na plus -
          w najgorszym razie na zero
      • Gość: gosc udane dwa lata Wrony - popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 00:55
        hehehehe dawno sie tak nie ubawiłem w ubraniu:
        a za czyje pieniądze rządzi władza? jakakolwiek? po to rzadzi żeby te pieniądze
        wydac - dobrze. i jak widać dobrze mu to idzie.
        • Gość: inny Re: udane dwa lata Wrony - popieram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:14
          Częstochowa ma szansę rozwoju bo jest zarządzana przez człowieka, który wie
          czego chce i chce coś zrobić. Reszta czyli te miernoty sflustrowane zmyślają
          nieprawdziwe historie, bo nie mogą ścierpieć, że mieszkańcy Częstochowy wybrali
          Wronę a nie SLD.
    • Gość: luk Re: udane dwa lata Wrony IP: 212.130.22.* 18.11.04, 22:27
      a ja mam problem w ocenie wrony
      przyzanc musze ze stara sie cos robic dla miasta, czasami wychodzi lepiej
      czasmi gorzej
      ja mam ciagle nie dosyt inwestycji zarowno publicznych jak i prywatnych(ktorych
      prawie w ogole nie mama) jaka czesc odpowiedzialnosci ponosi za to prezydent
      nie wiem
      no i totalnie nieudane pomysly wrony co do IIIaleji (zaczal cos robic to plus
      ale reszta jego dzialan to wielkie minusu z wykrzyknikiem) i najbardziem
      popsulo mi opinie o nim
      • Gość: wiesław to rzeczywiscie udane dwa lata Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 00:52
        jest akurat odwrotnie - inwestycji w miescie stale przybywa. sa takie miesjca
        gdzie jak grzyby po deszcu zaczynaja sie zmieniac całe ulice (pisz o tym nawet
        wyborcza). a tegoroczny budzet jest rekordowym pod względem inwestycji. a wiec
        albo nie wiesz o czym piszesz albo wiesz bardzo dobrze i cynicznie kłamiesz
      • Gość: inny Re: udane dwa lata Wrony IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 00:22
        Luk Twoje słowa po mimo, że się z nimi nie zgadzam są jedynymi mądrymi, które
        zobaczyłem na forum podczas dyskusji. Jednak odnosząc się do tego co napisałeś
        to zważ, że inwestycji jest tyle na ile jest pieniędzy. To że Miasto ma ogromne
        długi (pozostały one po poprzedniej ekipie SLD)nie pozwala na zaangażowanie
        tych środków na innwestycję a jedynie na spłatę kredytów. Zważ też ile robi się
        inwestycji za pieniądze pozyskane z zewnątrz. Przypomnę : Ratusz, droga łącząca
        Wręczycką z Okulickiego (lisiniec z tysiącleciem to przełom w histori miasta),
        kamienica w II Aleii to są pieniądze ekstra, które jestem tego przekonany gdyby
        nie upór Wrony to Katowice by nam ich nie dały.
        Co do III Aleii to myślę że dajesz wiarę pismaką z wyborczej, którzy już nie
        raz udowodnili że się mylą w swojej krytyce. Ich strategia polega na tym żeby
        tylko pisać źle o mieście i Wronie. Zeczywistość jest zgoła odmienna od postów
        na forum. działania Wrony w tym zakresie są podyktowane przepisami prawa i
        wcale to nie musi ozanczać gorszego projektu czy też źle wykonanej pracy po
        przetargu. takie są przepisy a za ich złamanie wyborcza krytykowała by Wronę że
        daje zlecenia swoim.
        Tak myślę a co Ty na to Luk?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka