IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.04, 23:06
Czy ktos wie co dzieje sie w II LO im. Traugutta w Cz-wie od piatku? Jesli
nie to radze sie komus kompetentnemu tym zainteresowac...uczniowie walcza o
wolnosc slowa...
Obserwuj wątek
    • Gość: Lobezzz Re: II LO IP: *.net.iton.pl 01.12.04, 01:34
      Wolność słowa, w wolnej Polsce. To co robi Janusz Kołodziejski, to sprawy,
      którymi powinno się zainteresować kuratorium.
      • kaja2110 Re: II LO 01.12.04, 15:10
        Niestety sytuacja w szkole nie jest za ciekawa:( została zamknięta strona
        naszego pedagoga ze wzgledu na umieszczenie newsa o "pomaranczowym piatku" a
        jeden z nauczycieli miał zostac wyrzucony ze szkoły
        • Gość: uczen traugutta II LO IP: *.trustnet.pl 01.12.04, 15:49
          poprostu naszemu dyrektorowi odbilo.kaze usuwac komus prywatna stronke poniewaz
          byl na niej news o "pomaranczowym piatku".cos tu jest nie tak.... :(((
          • Gość: Homo Sapiens Re: II LO IP: *.mim.pcz.czest.pl 07.12.04, 08:56
            Jestem trauguciakiem jeszcze z Czasów pani dyr Szyller i jak czytam i widze co
            sie teraz dzieje w mojej ukochanej szkole to mi sie scyzoryk w kieszeni
            otwiera. A swoja droga to kto tego czlowieka wybral na dyrektora tak dobrego
            liceum jakim byl Traugutt... chyba ludzie ktorzy chcieli zeby ta szkola zeszla
            na psy.
        • Gość: GoNia Re: II LO IP: *.mstow.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 16:21
          To na prawde skandal ze strona naszego LO zostala zlikwidowana bez niej ciężko
          się obyć!!! Można tam bylo znalezc najnowsze informacje dotyczace roznych akcji
          czy po prostu zwyczajnie zastępstw czy akademii!!! Bez tej strony w szkole
          zapanuje ogolna niewiedza:) przynajmniej w moim przypadku!!!! wiec uprzejmie
          prosze Pana DYREKTORA, aby pozwolil na dalsze prowadzenie strony prof.
          Podgórskiego!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Ufol Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:07
        Mam zaszczyt chodzić do Traugutta. Korzystałem ze stronki naszej szkoły kilka
        razy dziennie, były na niej najważniejsze informacje- zastępstwa, testy do
        matury, nowości w szkole. Mam wielu znajomych w innych liceach i wiem od nich,
        że oni również korzystali z www.traugutt.net (informacje o nowej maturze). Nie
        rozumiem, więc jak dyrektor może zablokować tym wszystkim ludziom dostęp do
        informacji. Przecież to wolny kraj!!!
        PS. Dlaczego dyrektor neguje słowa ministra, który prosił o poparcie dla
        Ukrainy w polskich szkołach???
        • Gość: Ufol Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:22
          Tak czytam te opinie, co do ściemy o serwerze- jakim cudem więc powstała i
          chodziła stronka www.traugutt.net.prv.pl skoro znajduje się na tym samym
          serwerze?! Dyrekcja chyba to przeoczyła. Mogli wymyślić coś lepszego.
          Do ludzi pracujących w radiowęźle: jak mogliście wogóle odczytać na froum
          szkoły taką ściemę?!
          • Gość: Bixor Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 09:00
            To, że teraz coś jest pod traugutt.net to
            zostało zrobione właśnie przez tego człowieka, który zalegał z opłatami za
            serwer, który nie chodził.(Zrobił przekierowanie, bo to on podpina domeny -
            zresztą moją prywatną też podpina...) Wiem to bo z nim rozmawiam codziennie.
            Gdybym podał adres swojej strony, której część nie działa (o której wspominałem
            w poprzednim poście), bo jest na tym serwerze, który nie został opłacony, to
            byście od razu wiedzieli kto to pisze. Ale jaja. Wszyscy myślą, że wiedzą
            najlepiej, że Pan Dyrektor w tym macza palce. Ale tak się składa, że tutaj Pan
            Dyrektor nie ma żadnych wpływów i niestety, zawiedli by się Ci, którzy uważają,
            że tak jest (no bo co on ma np. do mojej strony, która też nie działa? - ano
            nic - tak jak do wielu innych, które też nie smigają). Nikt nie jest
            wszechmogący i nie ma co przypisywać pewnym osobom takich właściwości...
            Błehehe
            • Gość: grot Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 11:38
              Inteligencją to ty nie grzeszysz! A nie pomyślałeś, że dla niepoznaki CUPI
              przetraszony i zastarszony przez dyrektora kołodziejskiego i borkowskiego
              wyłaczył wszytsko!!!! Aby nie czytano komentarzy o Jaskóle, który stał się wraz
              z podgórskim idolem młodzieży częstochowskiej!
        • Gość: czytelnik Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 13:21
          Bo marksista zawsze będzie taki!
    • Gość: maturzysta www.traugutt.net IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:23
      Nie trzeba patrzec w stone Ukrainy by szukac kominizmu, wystarczy zajzec do II
      LO w czestochowie. To co dzieje sie tam od piatku to jakas paranoja. Nie wiem
      czy wszyscy znali strone prof. Marka Podgorskiego (www.traugutt.net) ale byla to
      najlepsza strona o zyciu szkoly w czestochowie, a moze i w polsce, bo tak
      sprawnie i chetnie odwiedzanej strony o tematyce szkolnej naprawde nie widzialem
      nigdy (nawet 3000 wejsc dziennie). Owa strona przestala dzialac od Soboty gdyz
      prof. Marek Podgórki otrzymal odgorne zarzadzenie by owa strone usunac!
      Chcialbym sie dowiedziec dlaczego? Skoro strona nie zawierala wulgaryzmow,
      tersci erotycznych, nie glosila tez zadnych faszystowskich teori i nie godzila w
      nikogo! Jedynym prawdopodobny powodem bylo zamieszczenie na stronie napisu:
      "Piątek jest POMARAŃCZOWY", co wiazalo sie z tzw akcja: "witaminizacji" bo
      oficjanie nie bylo wolno mowic, ze to akcja poparcia dla demokracji na Ukrainie.
      Wlasnie dlaczego nie bylo wonlo, to co w Polsce tez nie ma demokracji? Ubolewam
      nad tym, ze nikt nic w tej sprawie nie robi!
      Niech wkoncu sie ktos tym zainteresuje!!
      • Gość: ala Re: www.traugutt.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:10
        Prywatna strona zamknięta! Najlepsze co działo się od dwóch lat w szkole
        zopstało podeptane! Wsytd! Dyrektorze odejdź WSTYDU OSZCZĘDŹ!
        • Gość: trauguciak Re: www.traugutt.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:45
          poprosilismy samorzad szkolny aby wstawil sie za sytronka. opiekunowie
          samoarzadu (zawisza i frendowski) powiedzieli "albo lojalnosc wobec dyrektora
          albo wobec podgorskiego".
          • Gość: snowie Re: www.traugutt.net IP: *.pl 01.12.04, 15:00
            Stronka wróci, tylko trzeba trochę odczekać. Lepiej się uspokójcie, bo tylko
            pogorszycie sytuację.
            • Gość: britney Re: www.traugutt.net IP: *.net 01.12.04, 15:49
              albo dyrektor albo pedagog?? co za smiech na sali!!! To nie byla oficjalna
              strona tej szkoly tylko PRYWATNA PANA PEDAGOGA!!! a podobno szkola jest
              tolerancyjna i panuje tutaj wolnosc slowa!!! Uwazam jednak , ze strona powroci
              tylko trzeba przeczkeac okres "burzy"!!!
            • Gość: ktoś Re: www.traugutt.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:31
              Snowie - to właśnie jest głos rozsondku!!!
              Przecież nie jest to szkolne forum na którym nie ponosiliście odpowiedzialności
              za pisane posty!!!!! Co najwyżej były kasowane . Tu Publikujecie swoje posty na
              stronie ogólnopolskiej gazety.
              Sami pokazujecie jacy jesteście, a swoimi wypowiedziami powodujecie że dajecie
              argumenty, ale dyrektorowi. Żadne kuratorium nic nie zrobi w tej sprawie, to
              tylko grupa dzieciaków, którzy nie chcą się pogodzić z decyzją dyrektora - TAK
              chcecie być traktowani ?????
              Zastanówcie się czego chcecie i jak to można osiągnąć nie poniżając żadnej ze
              stron.
              Skoro uważacie się za takich poliglotów, ponieważ jesteście TRAUGUCIAKAMI -
              pokażcie to - swoją kulturą , swoimi argumentami, wykażcie się w
              negocjacjach!!!!
              Skoro czegoś chcecie od dyrektora to rozmawiajcie z nim, a nie przez forum
              pokazujcie swoje niezadowolenie. GW ma temat - i to zaszkodzi wszystkim i
              uczniom i nauczycielom i dyrektorowi. Tego chcecie ???
              W szkole jest samorząd - tak???
              Więc niech samorząd w imieniu uczniów porozmawia z dyrektorem wysłucha jego
              racji i przekaże swoje racje, a wy zachowujecie się jak banda dzieci - typowy
              syndrom tłumu. W taki sposób nic się nie osiągnie.
              Pamiętajcie że wyjściem z każdej konfliktowej sytuacji jest kompromis, ale żeby
              mógł zaistnieć, to trzeba nad tym popracować, a nieforsować coś na siłę. W ten
              sposób nic się nie osiągnie.
              Też chciał bym, aby strona działała. To była chluba naszje szkoły. Jednak to co
              robicie na tym forum nie prowadzi do tego, aby przywrócić stronę, wprost
              przeciwnie.
              Dziwię się też rodzicą - pod spodem znajduje się post od kogoś kto tak się
              nazwał. Najpierw trzeba zapanować nad swoimi dziećmi, nad sposobem ich
              zachowania i nad ich kulturą, bo na tym forum spora część pokazała -CO Z DOMU
              WYNIOSŁA w tej materii.
              Mam nadzieje że mój post zamknie falę bezsensownych postów. Trzeba działać, ale
              rozsondnie, wtedy tylko jest możliwe jakieś rozstrzygnięcie, satysfakcjonujące
              obie strony.
              • Gość: Homo sapiens Re: www.traugutt.net IP: *.mim.pcz.czest.pl 07.12.04, 09:26
                Tak wszystko pieknie. Nie wiem czy to pan panie dyrektorze to pisze czy moze
                ktos inny. Ale jest jeden problem nie wiem czy pan wie ale jako ze stroan ta
                byla (jest) wlasnoscia prywatna to sluzbowe dzialania ktore dotycza prywatnych
                spraw pracownikow sa nie bardzo legalne. I gdybysmy zyli w normalnym kraju to
                pan dyr bu juz byl pozwany i pewnie tam by caly spor aie skonczyl. A swoja
                droga to polecam dyrektorowi, ktory jest przeciez pedagogiem zeby cos niecos
                sobie moze poczytal o dawaniu przykladow i o trudnej pracy z mlodzieza.
                • Gość: gość Re: www.traugutt.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 10:57
                  jemu już dawno pomyliło się odróżnianie wlaśnoiści prywatnej od państowej /
                  społecznej! Wiadać to w szkole,gdzie króluje jego prywata!
        • Gość: creat Re: www.traugutt.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:53
          oddajcie nam www.traugutt.net!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Johan Re: www.traugutt.net IP: 83.16.102.* 04.12.04, 18:04
            Nie dziwi mnie sytuacja w liceum, dyrektor Kołodziejski ma ciekawą przeszłość,
            w latach osiemdziesiątych był wykładowcą marksizmu - leninizmu na
            częstochowskich uczelniach, wygadywał banialuki o aresztowaniach Kuronia i
            Michnika (mieli jakoby przebywać w luksusowych ośrodkach wypoczynkowych) więc
            dlaczego niby człowiek tego formatu ma popierać demokratyczną rewolucję na
            Ukrainie ?
            • Gość: Leo Re: www.traugutt.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 18:22
              I co macie tę stronkę i co znów techinczne problemy
      • Gość: /-\78II/\/O Re: www.traugutt.net IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:45
        Przywrocic www.traugutt.net,z niej bralem wszystko na temat zycia szkoly :-(
        Zdaje sie, ze tu rządzą świnie a słaby ginie w tej szarej machinie
      • Gość: roman Re: www.traugutt.net IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:46
        Bronm wolnosci slowa.Zyjemy w czasach gdzie tego typu zagrywki (aluzja do Pana Dyrektora) sa spotykane z wielkim sprzeciwem...i slusznie. Trzeba przedsiewziac jakies kroki!!!1
      • Gość: Morgana Re: www.traugutt.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:46
        Uważam,że to co robi dyrektor ma bardziej na celu "poniżenie" Jaskóły i
        Podgóra,pokazania gdzie jest ich miejsce.To,że szkola ma być "apolityczna"
        chyba nie ma nawet tak dużego znaczenia.Nie od dzisiaj wiadomo,że dyrektor z
        Jaskółą i Podgórem nie kochaja się zbytnio...
        Cała ta sytuacja bezpośrednio wpływa na atmosferę w szkole...
        Mam nadzieje,ze gdy wszystko ucichnie stronka i Podgór powrócą w wielkim come
        back:D
        • Gość: Ktoś z I Re: www.traugutt.net IP: *.visp.energis.pl 01.12.04, 18:04
          blokowanietej strony jest do du... każdy trauguciak wie że to nie chodzi o
          strone tylko o stosunki dyrektora VS prof jaskóła a PODGÓR tylko napisał
          kilka artykułów o pomarańczach:(
          • Gość: ktoś Re: www.traugutt.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 08:16
            stronka przywrócona - pełne zwycięstwo i kwadratodziejska klęska!
      • Gość: uczeń Re: www.traugutt.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:58
        dyrkowi się poprzewracało i to się nazywa stosownie czyli totalitaryzm i
        tyrania {komunista} do piątku myślałem że to demokratyczne państwo:(
        szkoda że niktórzy nie zdążyli się przestawić PRL JUŻ UPADŁ!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: z 1B Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:46
      Stronka musi wrocic!!! Walczmy o nią!!! Jestesmy z pedagogiem, ktorego stronka
      zasluguje na ogromne uznanie ;)
    • Gość: yamakasi Re: II LO IP: 83.238.129.* 01.12.04, 15:46
      Strona musi wrócić !
      Nie ma wolności słowa !!!

• Gość: Maciek Kuroń(ex4a) Re: II LO IP: *.ists.pl / *.ists.pl 01.12.04, 15:46
      Jestem absolwentem Traugutta. Moim zdaniem super szkoła, ale nie o tym chciałem
      pisać. Niektóre decyzje dyrekcji były w niej conajmniej niezrozumiałe. W
      zasadzie ta też mnie nie dziwi. Słynne chowanie ławek, żeby uczniowie na ziemi
      siadali, naciaganie kolezankom bluzek na plecy by nie demoralizować... Szkoda
      słów. Dyrektora szanuję i jeszcze wierzę w to, że nie przekroczy pewnej
      absurdalnej wręcz granicy. Atmosfera w szkole nie moze być taka. Straszny
      ferment się zrobi i nie wiem czy jest to w interesie Dyrekcji. Niestety
      najwyraźniej należy zapomnieć o wzajemnej pomocy i wspólnym interesie,
      nauczycieli i uczniów oraz dyrekcji. Szefostwo się ośmiesza. Strona była (mam
      nadzieje, że będzie) jedną z moich ulubionych. A to za sprawą tego, że pomimo
      120km jakie dzieli Kraków i Częstochowe, mogłem nadal niejako żyć w Traugucie,
      szkole gdzie spędziłem 4 lata życia i poznałem mase ciekawych ludzi. Przykro
      mi, że ktoś ode mnie starszy, lepiej wykształcony, teoretycznie mądrzejszy
      wyprawia takie nielogiczne i głupie rzeczy. Uważam, że są inne ważniejsze
      problemy w szkole, którymi warto sie zająć. Staram się byc dość obiektywny, ale
      niestety dyrektor Janusz Kołodziejski nie wykazał się. Tak sie psuje dobrą
      marke szkoły. Wstyd mi trochę...
      • Gość: BoomSlang Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:07
        Szkoda, że strona została usunięta. Tymardziej jest to dziwne ponieważ była ona
        prywatna, więc nie powinien się nikt czepiać co do treści w niej zawartych ;/
      • Gość: KrzyŚ Brawata-ex4a Re: II LO IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 01.12.04, 17:10
        Nie będę dużo pisał, bo na samą myśl o tym co się stało, nawet żołądek ręaguję
        nienaturalnie. Ja ukończyłem "traugutta" dwa lata temu, ale dzięki stronie
        czułem, że nadal do niej należę i uczestniczę we wszystkich ważnych
        wydażeniach. Tyle tytułem wstępu. Człowiek który podaje się za dyrektora
        (czytaj dr.J.Kołodziejski) nie od soboty podejmuje nielogiczne decyzje i budzi
        zdumienie swoim postepowaniem. Z tego co dało się zauważyć w ciągu czterech lat
        bycia w szkole, to Gruby [czytaj: człowiek podający się za dyrektora(czytaj
        dyrektor dr.J.Kołodziewski)] nie potrafi znieść myśli o tym że ktoś robi coś
        pożytecznego z dobrej woli (warto przypomnieć że pan Marek POdgórski prowadził
        stronę zupełnie bez żadnych dodatków finansowych [to rzeczywiści zbrodnia w
        dzisiejszych czasach, robić coś za darmo], a która należała się mu zupełnie z
        czystej przywoitości [strona była chyba najleprzą kroniką życia szkoły]).
        Jednak życie to nie bajka, to wojna, parafrazując słowa Bogusława Lindy. Trzeba
        zabijać dobre inicjatywy, żeby przpadkiem się cos nie działo.
        Kończąc zawołam: Kierowco Tira {czytaj: Gruby [czytaj: człowiek podający się za
        dyrektora(czytaj dyrektor dr.J.Kołodziewski)]} wstyd!!!
        PS.panie prezydeńcie T.Wrono. Zwracam się z prośbą o zbadanie spraw jakie
        dzieją się w II. L.O. im.Romualda Traugutta w Częstochowie.
        z poważaniem KrzyŚ Brawata
        • Gość: Sidor Re: II LO IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 01.12.04, 17:27
          No cóż, kolejna "ciekawa" decyzja Pana Dyrektora. Chciałem tylko zapytać jakim
          prawem Pan Kołodziejski mógł nakazać Panu Podgórskiemu usunięcie strony???
          Dodam, strony, która była prywatną własnością pedagoga, opłacaną z jego własnej
          kieszeni. Panie dyrektorze, proszę się nie ośmieszać...
          • Gość: Gość Re: II LO IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 17:46
            W taki sam sposób w jaki dyrektor może coś nakazać nauczycielowi. Zrób to albo...
        • Gość: Gabor ojjj dyru, nie ładnie IP: *.espol.com.pl 01.12.04, 18:05
          Ja wiedzialem ze dyr. J. K. jest "zdolny" bo szkoła straciła renome w kilka lat
          ale to jak sie teraz popisał to już można skomentować tylko w jeden sposób, tak
          jak to robi pewien wielbiciel country music "ja bym ich wszystkich
          powystrzelał" !!!
    • Gość: Trau - matyczny Re: II LO IP: *.idea.pl 01.12.04, 16:00
      Jest kilku nauczycieli w naszej szkole, którzy podchodzą do swojego zawodu z
      pasją, owocem tej pasji byla wlaśnie nieofjicjalna strona traugutta,
      zdecydowanie najlepsza w częstochowie ( zajęła czołowe miejsce w konkursie
      eduseek ), było na niej zamieszczonych wiele pożytecznych informacji, ale i
      również zawierało się w niej całe życie szkoły, wydarzenia i newsy, twórczość
      trauguciaków, działało też forum na którym każdy mógł się wypowiedzieć. Strona
      niestety została zlikwidowana, z powodów politycznych ( dokladnie za poparcie
      dla wolnej ukrainy ), no i gdzie tu wolność i tolerancja dla poglądów?
    • Gość: Maciej Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:03
      To, że zablokowano www.traugutt.net to cios poniżej pasa dla uczniów... Tak się
      nie godzi!!!!
    • Gość: Gość Re: II LO IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 16:20
      Głupota i bezmyślność. Usuwaniem tej strony szanowny pan dyrektor jedynie
      zwiększa popularność Prof. Podgórskiego i Prof. Jaskóły (Bardzo dobrze zresztą)
      i wzbudza niechęć do swojej osoby. Co on chce osiągnąć? Dobrze że ta sprawa
      zaistniała, bo Ci co nie znali smutnej prawdy poznali ją. Przykre ale prawdziwe.
      A o strone nie ma sie co martwić bo wróci, musi wrócić.
    • Gość: Bzdeta Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:28
      Cała szkoła trzyma z profesorem Podgórskim!! Wszyscy bedą walczyć o
      przywrócenie strony www.traugutt.net! Sądze, że Pan Dyrektor podjął złą decyzje
      i powinien się do tego jak najszybciej przyznać!! No i oczywiście przywrócić
      nam stronke:-)
    • Gość: Autor Re: II LO IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 01.12.04, 16:38
      Widze - ze plotki przede wszystkim...
      Chcialbym sprostowac niescislosci ktore wynikaja z niewiedzy. Otoz jak
      wygladala ta historia - w zwiazku z sytuacja na Ukrainie zaczeto rowniez w
      Polsce wyrazac solidarnosc wobec idei pelnej demokracji w tym kraju. Objawialo
      sie to przede wszystkim wszechobecnym kolorem pomaranczowym. Rozniez uczniowie
      Traugutta przychodzili na lekcje ubrani na pomaranczowo. News na ten temat roaz
      zdjecia pojawily sie na traugutt.net. W miedzyczasie powstala idea (propagowana
      przez jednego z nauczycieli) 'pomaranczowego piatku'. Jednak - poniewaz tenze
      nauczyciel nie nalezy do grona pupilkow Kolodziejskiego nie uzyskal on zgody na
      oficjalna manifestacje wobec idealow demokracji. Informacja o tym rowniez byla
      na traugutt.net.
      W tym czasie o planach organizacji dowiedziala sie pani Czeladko z GW i
      opublikowala artykul na ten temat. Byla w szkole w piatek, przeprowadzala
      wywiady z uczniami. Skoro nie wolno bylo otwarcie demonstrowac - w piatek tenze
      nauczyciel o ktorym wspomnialem rozdawal w szkole mandarynki i mowil o zdrowej
      zywnosci.
      Teraz odpowiedz na fundamentalne pytanie - co bylo powodem zakazu prowadzenia
      strony traugutt.net? Nie sama demostracja, brak posluszenstwa - najbardziej
      rozszloscilo dyrektora to, ze wiadomosc o tym przedostala sie za posrednictwem
      traugutt.net do Gazety Wyborczej.
      • Gość: Autor Re: II LO IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 01.12.04, 16:43
        I jescze jedno - stronka w tej chwili nie dziala wogole, bo padl serwer na
        ktorym ona byla postawiona. Natomiast brak mi dokladniejszych informacji na
        temat powodow tego...
      • Gość: Gość Re: II LO IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 16:44
        Byłoby to nawet logiczne ale to wszystko wiązało się razem. Bez wątpienia jedyną
        możliwością 'wyjścia z twarzą' dla dyrektora byłoby przywrócenie strony i
        przeproszenie uczniów. To pierwsze zapewnie zrobi - gdyby jednak przeprosił
        uczniów szczerze bym się zdziwił...
      • Gość: Autor Re: II LO IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 01.12.04, 16:48
        A jesli juz tak bronicie traugutt.net i calej tej sprawy (to kieruje do uczniow
        Traugutta) to zrobcie cos zeby ta szkola wrocila do dawnego stanu. Istnieja
        pewne sposoby nacisku na dyrektora (podpowiem $$ - i nie z naczeniu dac, ale
        zabrac - jesli wiecie co mam na mysli).
      • Gość: II LO Re: II LO IP: 212.87.* / 212.87.240.* 01.12.04, 17:51
        serwer wcale nie padł!!! to jest tylko przykrywka!!! Stek bzdur!!! teraz już
        nie prosimy, ale żądamy przywrócenia naszej ukochanej, najlepszej na świecie
        strony!!! jeżeli nie, ta sprawa wyjdzie jeszcze dalej niż tylko do GW!!!
        • Gość: ja Re: II LO IP: 83.238.129.* 02.12.04, 11:42
          sprawa juz wyszla i radio RMF FM sie tym zainteresowalo
      • Gość: Szanowny Gość Re: II LO IP: 212.87.* / 212.87.240.* 01.12.04, 18:44
        Przykro mi stwierdzać iż bajka o upadnięciu serwera jest małoprawdopodobna
        ponieważ moja strona działa od wielu lat na tymże serwerze "....net" i nie było
        nigdy takiego przypadku aby serwer zaprzestał działalości nawet przez kilka
        minut a co powiedzieć o dłuższym czasie.
        • Gość: bixor Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:00
          serwer jednak najwyraźniej PADŁ. Zanim padł strona była CZARNA. A skąd wiem, że
          padł? ano mam na nim stronkę i niestety NIE DZIAŁA. Trafia mnie strasznie, ale
          nic na to nie mogę poradzić, bo to serwer z USA (niestety).
    • Gość: Naamah Re: II LO IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 16:47
      Co takiego było na tej stronie że trzeba było ją usunąć??? Ja jakoś nie
      zauważyłam niczego strasznego... To jest dość dziwna decyzja - i jak dla mnie
      całkowicie nieuzasadaniona... My chcemy www.traugutt.net z powrotem!!!
      • Gość: Autor Re: II LO IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 01.12.04, 16:49
        Nie chodzilo o to czyja to byla strona, ale kto ja prowadzil. Zainstniala
        sytuacja byla jedynia pretekstem do tego zakazu.
    • Gość: uczen traugutta Re: II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:59
      uwazam ze odebrano nam jedyne zrodlo informacji jakie mielismy o szkole, i
      niesprawiedliwe ze niewinni ludzie, takze ci ktorzy niawet nie wiedzieli ze
      piatek jest pomaranczowy, musza teraz za to cierpiec:/
    • Gość: pan prezydent Re: II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:00
      moim zdaniem to znacznie pogorszy reputację dyrektora. Nie damy się chodować na
      dyrektorskie robociki! I za jakie grzechy musimy gnić z tym gościem w jednym
      budynku?! Jestem jak najbardziej za Panami: Jaskółą i Podgórskim! Przynajmniej
      nie zakrawają na obsranych łapówkarzy!
      • Gość: Absolwent Re: II LO IP: 217.96.2.* 02.12.04, 18:20
        Kup se kolko i puknij sie w czolko. Jaskola to najwiekszy lapowkarz i finansowy
        wykorzystywacz w calej szkole... Spytaj kogos kto chodzil do niego na korki na
        jakiej zasadzie on postepuje!!!
        • Gość: uta Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 19:40
          o ludzie dyrektora?
    • Gość: konrad Re: II LO IP: 83.17.130.* 01.12.04, 17:13
      moim zdaniem w ten sposob tarugutt traci jeden z najwiekszych walorow a to na
      pewno nie pomoze tej szkole to tez dyrekjca powinna wziac pod uwage mam tylko
      nadzieje ze prof. Podgorski nie straci zapalu do pracy i bedziez dalej robil
      tyle fajny rzeczy a co do zasad demokratycznych i wolonosci slowa to chyba nie
      trzeba tego ju komentowac szkoda ze jeszcze sa tacy ludzie ktorzy uwazaja ze
      rzady autorytarne sa najlepsza metoda na prace z mlodzieza
      • Gość: Autor Re: II LO IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 01.12.04, 17:16
        Profesor Podgorski bedzie robil nadal tyle dobrych rzeczy... To zapytaj sie
        Kolodziejskiego czemu praktycznie nie wolno mu spedzac czasu z uczniami??
      • Gość: kaja Re: II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:20
        wszyscy mamy duzo nadziei na przywrocenie stronki i mysle ze w koncu pan dyr.
        zrozumie ze takim posunieciem nic nie zyskał a wrecz przeciwnie stracił!
        zyjemy w demokratycznym kraju i kazdy ma prawo do wyrazania własnej opinii ...
        a zamkniecie prywatnej strony nic tu dyr. nie pomoze a to tylko wywołało bunt
        uczniow
        • Gość: IILO Re: II LO IP: 212.87.* / 212.87.240.* 01.12.04, 17:40
          Pozwólcie nam nadal tworzyć stronkę Traugutta!!! cZY SZKOŁA APOLITYCZNA MUSI
          OZNACZAĆ POZBAWIONĄ DEMOKRACJI??? dLACZEGO ZASTAJE NAM ZABRONIONE TO, O CO
          CHCEMY WALCZYĆ??? NIE BĘDZIEMY SIEDZIELI CICHO!!! NIECH CAŁA POLSKA DOWIE SIĘ O
          TYM!!! MAM GDZIEŚ KONSEKWENCJE!!! CO Z TEGO ŻE LUBIĘ I SZANUJĘ DYREKTORA???
          UKARAŁ PEDAGOGA ALE TYM SAMYM I NAS, SPOŁECZNOŚĆ TRAUGUCIAKÓW!!! NIE BÓJCIE SIĘ
          O TYM MÓWIĆ!!! JESTEM ŚWIADOMA TEGO, ŻE DYREKTOR CELOWO ZAKAZAŁ PROWADZENIA
          STRONY WWW.TRAUGUTT.NET, BO WIEDZIAŁ JAK ONA JEST WAŻNA DLA TRAUGUCIAKÓW!!!
          UKARAŁ NAS ZA TO, ŻE DEMONSTROWALIŚMY W OBRONIE DEMOKRACJI>??? O CO W TYM
          WSZYSTKIM CHODZI??? WALCZMY O NASZĄ STRONĘ!!! NIE DAJMY SIĘ TYRANII!!!
          • Gość: II LO Re: II LO IP: 212.87.* / 212.87.240.* 01.12.04, 17:46
            Podgórze!!! Pamiętaj, że my Cię cenimy bardzo, bardzo, bardzo!!! Jesteś naszym
            najlepszym przyjacielem i nie pozwolimy, aby odebrano Nam i Tobie równocześnie
            nasze okno na świat!!! Nie pozwolimy!!! I boykotujemydecyzję dyrektora!!! Nikt
            nie będzie nam zabraniał przychodzenia do Pana!!! Nigdzie indziej kanapki nie
            smakują tak jak u Pana w pokoju!!! 3maj się!!!
            • Gość: QBa Szular (ex4a) Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:30
              nie bede zbytecznie powtarzal tego co wielokrotnie pisano.. po prostu podpisuje
              sie pod protestem...
              to nie pierwszy i obawiam sie, ze nie ostatni wybryk tego pana... pozostaje nam
              wierzyc, ze kiedys mu sie poprawi i zrozumie co dobre dla uczniow.
              • Gość: Łasek (ex4a) Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 20:54
                Dyrektor jest głupi. I jest komunistą, starym komunistą na dodatek, widać
                niereformowalnym.
                • Gość: Ktosik Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:57
                  To że już Piotrek skończyłeś szkołę to nie oznacza że możesz sobie bluzgać!!!!!!
                  Rozumiem że nie chcesz dać szansy swoim młodszym kolegą na uczęszczanie do tej
                  szkoły.
                  Po brudach jakie tu wszyscy wywlekają, a nie koniecznie miały miejsce to
                  najkrótsza droga do pozbycia się II L.O. przecież liceów w Częstochowie jest za
                  dużo wiec tak dalej PANOWIE ("bez kom.")
                  Brakuje tylko kolejnej "RYWIN GATE" a właściwje "KOŁODZIEJSKI GATE".
                  Ciekawe co wy byście zrobili na miejscu dyrektora.
                  Pamiętajcie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia!!!
                  Tak chcecie bardzo dokopać dyrektorowi???
                  I myślicie że nie poniesiecie konsekwencji ???
                  Tak - coż, gratulacje pomysłu i dozobaczenia po kontroli kuratorium w Żeromskim
                  Wspaniali i inteligentni "UCZNIOWIE".
                  Jak wam brakuje stronki to se sami załużcie i poprowadzcie co BRAK WAM IKRY????
                  • Gość: uczeń Re: II LO IP: *.cust.tele2.pl 02.12.04, 19:48
                    W pełni się z tobą zgadzam. Jeżeli ktoś nie wie co tak naprawdę się stało w II
                    L.O. to niech lepiej się w ogóle nie odzywa. Co z tego,że "słyszeliście z
                    pewnego źródła"- a na komunikowaniu nie uczyliście się jak powstaje plotka??
                    Nie macie co komentować bo niedługo sprawa się na pewno wyjaśni. Ludzie skoro
                    uczęszczacie do II L.O. to pokażcie że na to naprawdę zasługujecie. Nie bądzcie
                    wulgarni i nie komentujcie czegoś o czym nie macie pojęcia (bo uważam że
                    większość z was nie ma pojęcia o tym co pisze). Mi też jest przykro, że stronka
                    nie działa, bo była naprawdę SUPER ale mam nadzieję że to naprawdę tylko
                    kwestia serweru i już niedługo dowiem się jaki jest szczęśliwy numerek :) Bo
                    szanowny samorząd coś się nie kwapi aby wywiesić w kiszce aktualne numerki.
                    • Gość: uczennica II LO Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 20:35
                      ja bardzo juz tesknie za nasza wspaniała stronka i mam nadzieje ze szybko
                      zostanie przywrócona
                      ale jak na razie mam pewien pomysł:
                      jutro wszyscy którym brakuje naszej stronki ubieraja sie na czarno w końcu
                      nasza strona umarła:( i musimy jakos pokazac za na prawde nam jej brak
                      wiec jutro wszyscu traugciacy prztchodza na czarno !!!!!!
    • Gość: Trau - matyczny Re: II LO IP: *.idea.pl 01.12.04, 18:12
      Boje się, że to nie tylko popsuje opinie dyrektora, ale i całej szkoły, po raz
      wtóry. ( akcja przyjmowania tylko świadectw z paskiem ). Dyrektorowi niestety
      mimo, że wydaje się być bardzo inteligentnym i światłym człowiekiem,
      przesłaniają oczy porachunki prywatno-służbowe.
      • Gość: super druper Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:46
        No tak bywa wydaje mi sie ze w tej sprawie trzeba zadzialac stanowczo ale nie po
        chamsku. Wkrotce ruszy ruch ktory bedzie nawolywal do przywrocenia stronki
        internetowej, jesli to nie pomoze znajda sie inne srodki, Uczniowie beda walczyc
        o swoje, bo jezeli teraz nam zabrali strone internetowa to pozniej zaczna
        wyrzucac ulubionych nauczycieli, bedziemy musisli przychodzic w mundurkach itp.
        • Gość: britney Re: II LO IP: *.net 01.12.04, 19:21
          Zamkniecie jedynej najlepszej strony Traugutta wywolalo nie lada poruszenie!Mam
          nadzieje ze to nie popsuje jeszcze bardziej tej sytuacji!Teraz mozemy jedynie
          czekac i miec nadzieje ze Pan Dyrektor przeczyta to wszystko oraz zastanowi sie
          nad swoim błędem!!
    • Gość: Leila,Dziurka itd. Re: II LO IP: 212.87.240.* 01.12.04, 19:02
      Uwazam ze to co sie dzieje w naszej szkole jest chore. Nie mam na
      mysli "pomaranczowego piatku"-sama bylam pomaranczowa w piatek-tylko o pana
      dyrektora. Czy to co pan robi jest fair wobec ludzi, ktorzy promuja ta szkole,
      robia z nia cos takiego, ze kazdy jest szczesliwy ze do niej chodzi? Mam
      nadzieje, ze pan kolodziejski to przecztya- Nikt nie przyszedl do II lo
      dlatego, ze uwaza ze jego dyrektor jest fajny. Jezeli ktos przychodzil do
      szkoly to dlatego, ze uwaza ze jest cos warta. A co jest watra szkola w ktorej
      nie wolno wyrazac wlasnej opinii, uczuc, pogladow? Akcja popierajaca ukraine
      byla naprawde fajna rzecza, w tym momencie zastanawiam sie nad sensem
      posiadania pogladow, osobowosci. Szkola ma nas uczyc popierania dobrych rzeczy-
      pan nas uczy bycia bezwladna masa nie posiadajaca opinii. Chce pan nas wychowac
      na przyszlsc narodu? Zabraniajac nam wyrazania tego co myslimy przeszkadza nam
      pan w tym. Nie wiem czy zdaje pan sobie sprawe z tego, ze szkola nie ma byc
      budynkiem-to ludzie do niej chodzacy, pracujacy w niej ja tworza. Szkoda, ze
      nam nie wolno... Moze chce pan zebysmy do szkoly chodzili w mundurkach byli
      grzeczni cisi nie mowiacy tego co myslimy, za to po szkole-chodzili
      nieprzytomni, za to mogacy wreszcie powiedziec, WYKRZYCZEC to co myslimy...
      JA WLASNIE TERAZ KRZYCZE-DAJCIE NAM WOLNOSC, KTOREJ TAK BARDZO POTRZEBUJEMY!!
      DAJCIE NAM WSKAZOWKE, JAK NIE ISC ZA INNYMI, TYLKO PO TO ZEBY IM SIE
      PRZYPODOBAC!! Oddajcie nam wspaniala strone traugutta, ktorej strasznie mi
      brakuje-newsow, pogaduszek na forum... Oddajcie nam pana Pedagoga, z ktorym
      mozna o wszystkim porozmawiac-nie tylko o tym jakie mamy problemy w szkole...
      Ja osobiscie wolalabym lojalnosc wobec panow profesorow Jaskoly i Podgorskiego
      niz wobec dyrektora, ktorego zachowanie nie przypadlo mi do gustu...
      • Gość: uczeń Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:43
        Na początku witam wszytkich<br><br>

Patrząc na wszytskoe problemy okalajace szkole sprawa strony była tylko
        pretekstem do przelania sie szklanki wody. Osobiście uważam, iż strona powinna
        wrócic, prof. Tomasz Jaskóla wraz z prof. Markiem Podgórskim przeproszeni
        publicznie podczas zebrania uczniów na apelu. W całej Polsce, na całym świeci
        ludzie jednoczyli sie z ukraincami. To czego my doświadczylismy w latach 89-90
        oni przezywają teraz. To włąsnie my Polacy powinniśmy aktywnie popierać walki
        Ukrainy o wolny i suwerenny kraj. Każda szkoła w Polsce mogła podobna akcje
        przeprowadzi i nikt nie robił z tego problemów.<br><br>

Nie bardzo rozumiem z czym problem. Ewidentnym błędem w/w profesorów było pod
        koniec zakamuflowanie akcji pod kryptonimem "Zdrowia" trzeba było powiedzieć
        jasno o co chodzi... Nikt przeciez nikomu nie narzucał woli "ze musisz przyjść"
        chciałes to przychodziłes. Fakt ze pewnie część osób przyszłą bo przyszedł
        kolega i tak naprawde nie rozumieja powagi sytuacji ale nie o tym teraz mowimy.

Strona powinna wroc, a dyrektor powinien zostać rozliczony ze swojej
        aferalnej "kadnecji" Wpadka ze świadectwami, komitetem, wigilia, a w koncu
        znaczny spadek renomy szkoły. Niestety nie nadaje sie on na miano dyrektora
        szkoły. Nie wspominając o przebiegu rekrutacji o ktorej cos słyszalem. Sprawa
        nadaje sie najpier do gazety a potem do prokuratury.

Do samorządu: Cupi do ciebie należy zadanie w pomocy w odbudowaniu strony.
        Musisz cos z tym zrobic. Jesteś naszym przedstawicielem a nie marionetka
        profesorów Fredowskiego i Zawiszy.

Pozdrawiam,
    • Gość: Kamikaze Incognito Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:30
      Również jestem za przywróceniem stronki, ale - co to da ? Nie znam
      nikogo, poza dyrektorem, kto byłby innego zdania, ale to nadal nic
      nie zmienia. IMHO - dyrektor powinien abdykować (ewentualnie - być
      relegowany...), a Jego miejsce powinien zająć, dobrze wszystkim znany,
      wicedyrektor. Tylko, że od samego "chcenia" nic się nie zmieni.
      Trzeba mieć jakiś plan, by wcielić te zamysły w życie. Trzeb
      wiedzieć, co możnaby zrobić. Liczę, że ktoś zaproponuje jakieś
      konstruktywne rozwiązania zaistniałego problemu...
      • Gość: W Re: II LO IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 01.12.04, 19:34
        Wejdzcie na www.traugutt.net.prv.pl/
        • Gość: Rodzic Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 20:40
          Szanowny Panie Dyrektorze, jeśli zależy Panu na tym, aby II LO było uważane
          przez uczniów, rodziów za szkołę uczacą, wychowujacą w poczuciu demokracji,
          tolerancji, wzajemnego szacunku, powinien Pan zrezygnować z zasady BMW - Bierny
          Mierny ale Wierny. Powinien Pan szanowac i doceniać ludzi aktywnych,
          odpowiedzialnych,bo to oni przede wszystkim kształtują młodzież i wpływają na
          wizerunek szkoły. Mam nadzieję, że grono pedagogiczne nie będzie biernie
          przyglądać się lecz zajmie właście stanowisko.
    • Gość: złośnica Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 21:08
      Strona Traugutta- to chyba najlepsza rzecz w tej szkole, poza nia nic nie ma.
      To "historia",cos naprawde wspanialego. Dyrektor powinien cieszyc sie ze dzieki
      tej stronie (tylko i wylacznie dzieki niej) ktokolwiek wie o Trauguccie i ceni
      ja. Jednak niektorzy ludzie nie potrafia docenic czyjejs pracy i zaangazowania
      w to co robia. Tak naprawde liczy sie dla nich tylko jedno... Czy jeden
      czlowiek, ktorego nie znamy moze zabronic nam "wolnosci slowa"??? Inne szkoly
      bylyby dumne z tego, cieszylyby sie i szczycily. Strona powinna wrocic!!!!!
    • Gość: Piotr Sobczyk Dyrektor IP: 195.150.114.* 01.12.04, 21:39
      Przeczytawszy poprzednie komentarze stwierdzilem ze praktycznie wszystkie
      argumenty
      zostaly juz powiedziane. Ja ze swojej strony pragne tylko dodac slowa
      solidarnosci z tymi wszystkimi ktorzy sa za przywroceniem strony. Bedac
      absolwetem II Lo wiem jaka atmosfera panowala tam za sprawa czlowieka trafnie
      nazwanego jako osoba podajaca sie za dyrektora. Gdy zdawalem do tego Liceum (6
      lat temu) bylo ono jednym z najbardziej prestizowych w Czestochowie obecnie nie
      mam juz powodu by sie chwalic tym ze ukonczylem ta szkole pewne komentarze
      jakie uslyszalem na temat mojego dawnego Liceum nie nadaja sie do zacytowania
      . Lecz pytanie brzmi co sie zmienilo przez ten okres odpowiedz prosta :
      dyrektor.
      To co obecnie zrobil dr. Janusz Kołodziejski jest przekroczeniem pewnej granicy
      i od tego odwrotu juz nie ma. Wolnosc slowa nie jest czyms danym od kogos co
      mozna po prostu odebrac jest czym trwalym czyms czego pomimo zakazu odebrac nie
      mozna. Swoim postepowaniem Dyrektor rozpetal burze, ktora czego moze nawet sie
      On nie spodziewa, uderzy w niego z cala swa sila. Pamietac nalezy tez o tym ze
      Dyrektorzy sie zmieniaja i predzej czy pozniej ten tez odejdzie a na uwadze
      miejmy to ze w szkole po nim zostanie tylko uczucie glebokiego niesmaku i z
      pewnoscia nikt nie bedzie go milo wspominal (jesli ktos wogule bedzie to
      robil), wiec pamietajmy ze sam Dyrektor wymierzyl sobie kare, ktora jest
      zapomnienie.
      • dardilla SZTUKA WALKA 01.12.04, 22:42
        Dardi: Aż sie troche przerazilam, że aż tyle osób odpowiedzialo na mojego
        posta..ale to swiadczy o tym ze Traugutt chce, Traugutt potrafi...Nie ma juz
        czego dodawac, bo wszystko juz zostalo powiedziane. Mam jednak małą prośbe do
        naszego "szanownego" dyrektora. Ok. Pan tu dowodzi. Teoretycznie może zrobić
        wszystko. I robi Pan. Jednak, chyba coś nam sie należy. Niech Pan wyjdzie zza
        biurka, spotka sie z uczniami na np. apelu i powie dlaczego zostala zlikwidowana
        stronka, dlaczego nie moglismy zoorganizowac oficjalnie "pomarańczowego piątku",
        dlaczego dzieje sie teraz to co sie dzieje. Niech nam Pan to powie osobiście,
        niech Pan z nami na ten temat podyskutuje. My usłyszymy Pana argumenty, a Pan
        nasze...to chyba wazne...Nie sadzi Pan?
        • Gość: gosc Re: SZTUKA WALKA IP: 83.238.129.* 01.12.04, 22:53
          wydaje mi sie że pan dyrektor przemówi w piątek,
          ponieważ będzie miał dużo ważnych gości,
          i dużooo ludzi o nim usłyszy ...
          • Gość: March Re: SZTUKA WALKA IP: *.olsztyn.mm.pl 01.12.04, 23:01
            Skoro tak to chcialam powiedziec jeszcze kilka rzeczy o dyr. Kołodziejskim. Są
            to rzeczy które zadziwiły mnie w nim przez te 3 miesiace jakie jestem w II LO.
            Mianowicie jego teksty typu: "Im chłopcy niżej noszą spodnie, tym mniejszy mają
            iloraz inteligencji" lub dyrektor zapewniajacy o tym ze wyrzuci każdegoi kto sie
            wywyższa pochodzeniem i majętnością, zapewniajacy o tym ze tu wszyscy sa rowni i
            nie powinni uwazac sie za VIP-ów, a nastepnie mówiący: "Wagary? Inne tego typu
            numery? Chyba pomyliliście szkoły!!! Jeszcze raz takie cos, a wyladujecie w
            Żeromskim..."yyy...cóż...bez komentarza...
          • Gość: ala Re: SZTUKA WALKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:03
            o co chodzi >?
            • Gość: gość Re: SZTUKA WALKA IP: 83.238.129.* 02.12.04, 11:39
              będziecie mieć gości, wkońcu napisaliście tu na forum gazety wyborczej o tym.
              Radze wybrać jakiś komitet
      • Gość: Ktoś Re: Dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:38
        Ja myślę że wasza krytyka skierowana jest w niewłaściwym kierunku.
        Podważono autorytet dyrektora wieć zareagował jak? ... Cóż to mało istotne ...
        wiadomo że reakcja na takie coś mogła być jedna.
        Raczej zapytajmy Gazety wyborczej co takiego ciekawego jest w traugucie że
        trzeba ciągle go nękać, opisywać głupoty itp ....
        Przecież to Pani Czeladko należy podziękować że taka sytuacja miała miejsce. Po
        kiego przyszła do szkoły i dlaczego wogóle została wpuszczona. Z tego co wiem
        nie jest rodzicem ani uczniem uczęszczającym do szkoły i czy wogóle dostała
        pozwolenie od dyrektora placówki i rodziców uczniów niepełnoletnich na
        przeprowadzanie z nimi wywiadów??
        Po co te posty na derektora tak naprawde chodzi o to, że znów Pani Czeladko,
        wspaniała reporterka, swoimi reportarzami i szukaniem dziury w całym, powoduje
        nieodwracalne zniszczenia ...
        Dyrektor raczej po takich postach nie przywróci stronki , a jak uczniowie będą
        dalej bluzgali na niego i starali naciskać to znów ucierpi prof Jaskóła i prof
        Podgórski, czym to się skończy ??? Któż to wie . Fakt jest jeden - Pani
        Czeladko dopieła swego i ma temat - tyle !!!
    • Gość: gg Re: II LO IP: *.net.iton.pl 01.12.04, 22:42
      Dyrektorów dzielimy na 5 grup:
      1. Pedałów.
      2. Superpedałów.
      3. Antypedałów.
      4. Pedałów-magików.
      5. Pedałów-pirotechników.
      Dlaczego:
      Dyrektor pedał mówi: "Ja Was Podgórski&Jaskóła wypie....."
      Dyrektor superpedał mówi: "Ja Was wszystkich wypie..".
      Dyrektor antypedał mówi: "Ja się Podgórski&Jaskółaz z Wami pie..ć nie będę"
      Dyrektor pedał-magik mówi: "Ja Was Podgórski&Jaskóła tak wypie.., że Wy
      nawet nie zauważycie kiedy"
      Dyrektor pedał-pirotechnik mówi: "Ja Was Podgórski&Jaskóła wypie.. z hukiem".
      P.S.
      Jest jeszcze Dyrektor pedał-McGyver: "Ja Was Podgórski&Jaskóła wypie.. w
      kosmos gołymi rękami..."
      roześlesz ja wszystkim których masz na liscie
      kontaktów a w tym roku zdasz wszystkie egzaminy, jesli wczesniej nie wyrzucą
      Cie ze szkoły a jezeli jej nie odesliesz jej nikomu to będziesz powatrzać
      rok... Bo www.traugutt.net MUSI ISTNIEĆ
    • Gość: Marek Marecki ex4a Re: II LO IP: *.ists.pl / *.ists.pl 01.12.04, 23:23
      Osobiście nie znam p.Kołodziejskiego ale z jego zachowania wnioskuje ze uważa
      się za polskiego <częstochowskiego> pUTINA. Jego kadencja zbiega się niejako z
      moim pobytem w Traugutcie i wierzcie mi ze nic szczególnego dla tej szkoły nie
      uczynił. Po za kontrowersyjnymi pomysłami jak łączenie klasowych wigilii z
      opłatami na komitet rodzicielski. Nie wiem dokładnie kto lub co jest organem
      który dokonuje wyboru dyrektora i go później kontroluje ale chyba nie istnieje
      albo poddał się samo rozwiązaniu
      • Gość: Ktoś Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:44
        Masz rację Nie znasz dyrektora Kołodziejskiego.
        I lepiej nie przychodz do tej szkoły - bo jak się kogoś nie zna to nie wyraża
        się o nim opinii.
        Zrobił co zrobił i tyle.
        Trzeba było poczytać posty wcześniejsze jacy faszyści uczyli jak dyrektorką
        była szillerowa
        • Gość: KrzyŚ-ex4a Re: II LO IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 01.12.04, 23:54
          tu nie chodzi o to czy kiedys bylo gorzej, czy lepiej. sprawa jest jedna:
          obecny dyrektor podjął decyzję, która jest co najmniej dziwna i dyskusyjna co
          do swojej zasadności. Ważmne jest co jest teraz a nie to co było (chyba że
          jesteś Ktosiu z obozu Ligi Polskich Rodzin, albo z PiS-u). Nie chce tutaj sie
          wymądrzać tylko powrócić do tematu.
          • Gość: Ktoś Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:59
            Krzychu - 1 i wiesz co to znaczy
      • Gość: Aslan Re: II LO IP: 212.87.240.* 01.12.04, 23:53
        Cała ta sytuacja to paranoja. Jakiekolwiek dyskusje z dyr.Kołodziejskim nie
        mają sensu,bo z osobami niespełna rozumu,cierpiącymi na kretynizm, sie poprostu
        nie dyskutuje. Takich ludzi trzeba leczyć.
        • Gość: Ktoś Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:04
          Taki odwarzny jesteś ??
          Dlaczego się nie podpiszesz jak tak bluzgasz ??
          Myślisz że internet jest anonimowy ???
          Kto cię uczy informatyki???
          Pomyśl czasem co piszesz .
          Masz pogląd wyraż go ale bez personalnych wycieczek.
          Bo na każdego można se pobluzgać - nie
          Na ciebie pewnie tyż by się coś znalazło.
          Wystarczy że powiesz że nie zgadzasz się z tą decyzją .
          Twoje słowa świoadczą o tobie, a nie o tym na kogo bluzgasz.
          Chcesz stronke - to se ją zrób.
          Tym co robisz nie pomagasz sprawie tylko prowokujesz tą osobę na którą bluzgasz
          do podjęcia jeszcze bardziej radykalnych działań ... etc
    • Gość: mln [ex4a] Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:53
      W świetle zaistniałych faktów rodzi się zasadnicze pytanie:
      Czy gadowi można puścić płazem?

--
      • Gość: XXX Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:05
        <MGość portalu: mln [ex4a] napisał(a):

> W świetle zaistniałych faktów rodzi się zasadnicze pytanie:
        > Czy gadowi można puścić płazem?
        >
        No to chyba już można potraktować jako groźbę - tego chciałeś ??
        • Gość: mln [ex4a] Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:27
          >> No to chyba już można potraktować jako groźbę

"Groźbę"?
          ...ale czego "groźbę"?

--
          • Gość: ktoś Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:34
            Kolego zastanów się co piszesz.
            I skończcie ten głupi sposób załatwienia sprawy.
            Co chcecie zwiększyć popularność GW ???
            Bo tylko taki cel jest w tym co teraz robicie.
            Przeczytaj mój post Który jest pot postem Snowiego i zastanów się, i jak jutro
            przyjdziesz do szkoły może będzieś miał pomysł, jak rozwiązać tą sytuację.
            Pamiętaj Brudy szkoły pierze się w szkole!!!
            • Gość: kaz Re: II LO IP: *.its.monash.edu.au / *.its.monash.edu.au 02.12.04, 05:33
              Jestem absolwentka, ta sytuacja bardzo przypomina mi czasy lat 80-tych, wtedy
              grono Pedagog. paradowalo w bialo-czerwonych kokardkach na znak solidarnosci z
              Solidarnoscia, fajniejsze nawet zrobily sie lekcje historii;ale ale niedlugo to
              trwalo, wprowadzono stan W.i nauczyciele nabrali wody w usta nt zmian
              zachodzacych wtedy w Polsce.Uczniom tez nie wolno bylo mowic przede wszystkim o
              Katyniu (za co zmieniono dyrektora). Takiej hipokryzji zaznalam po raz pierwszy
              w zyciu i tu rozumiem bunt uczniow przeciwko wolnosci slowa. Jak widac historia
              osadza surowo i dosiegnie tez waszego dyrka (on ma vizus komucha).Ale w
              doroslym zyciu zrozumcie kazdy chce dociagnac jakos do spokojnej emerytury,
              szkoda ze ciagle jeszcze nie dochodza do stanowisk ludzie o nowoczesnych
              pogladach i konstruktywnym mysleniu.
            • Gość: Maciej Kuroń Re: II LO IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.12.04, 12:08
              Po pierwsze brudów w szkole wyprać się nie da. Jeśli szanowny "ktoś" (fajnie
              jakbyś się podpisał) wie jak to zrobić, to niech to czymprędzej uczyni.
              Osobiście jestem za zwiekszeniem popularności nawet Faktu, jeśli miałooby
              przynieść to coś dobrego dla szkoły. To czy serwer akurat padł czy nie, nie
              jest istotne. Ważne jest to, że Janusz Kołodziejski robi zwyczajne bagno! W
              dzisiejszych czasach tylko przez media można cokolwiek osiągnąć. Niech kazdy
              wie o tym, że w Traugucie jest brudno... Tylko po to by za kilka lat było
              czysciej!
              Uważam też, że również Janusz Kołodziejski powinien się oficialnie do
              wszystkiego ustosunkować. Robic tego nie musi, ale byłoby miło.
              PS.
              podpisujcie się nazwiskami, rozumiem, ze uczniowie mogą się bać, ale
              absolwenci... śmiało!
              • Gość: Marek Podgórski Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 16:30
                Uprzejmie informuję, że stronka www.traugutt.net NIE ZOSTAŁA ZLIKWIDOWANA!!!!
                Nie działa z powodu AWARII SERWERA, na którym jest "postawiona". Niestety -
                serwer jest w USA, tak więc muszę cierpliwie czekać na "naprawę".
                Marek Podgórski
                • Gość: Gosc :) Re: II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 18:10
                  >> START
                  >> URUCHOM
                  >> ping -t www.traugutt.net

O lol :) cos tam jednak dziala i to chyba nie awaria :>
                  • Gość: Tomasz Dutkiewicz Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 20:40
                  • Gość: Tomasz Dutkiewicz Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 20:42
                    Gość portalu: Gosc :) napisał(a):

> >> START
                    > >> URUCHOM
                    > >> ping -t www.traugutt.net
                    >
                    > O lol :) cos tam jednak dziala i to chyba nie awaria :>
                    Kolego ping może działac. Domena net poprostu działa.
                    Jak nie wiesz co to jest hosting to polecam się zapoznać - www.google.pl
                    Pozdrawiam wszystkich.
                    • Gość: Ktosik tam Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 20:45
                      Proponuje zorganizować tydzień żałoby bendoncy symbolem naszego protestu.
                      Proponuje ubierać się na czarno lub nosić przypientą do ubrania czarną tasiemkę.
                      Niech zobaczą chcociaż że jesteśmy smutni ....
                      • Gość: panna_ Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:49
                        Przeczylatam wszystko co napisaliscie i nie powiem lekki szok !!! Jesli chodzi
                        o pana dr.Kolodziejskiego ja go szanuje i wydaje mi sie ze dla szkoly zrobil
                        jednak kilka naprawde dobrych rzeczy tzn szafeczki , lazienki ,zmiana
                        bucikow :) itp aaaa chyba wszyscy popelniaja bledy !!!! Co do prof.Podgorkiego
                        cenny nabytek naszej szkoly , jego oddanie i poswiecenie godne pochwaly !!!!
                        Tylko opinie co do jaskoly mnie rozbawily sorry ale nie szanuje tego
                        faceta ...............................................pozdrawiam serdecznie
                        • Gość: Dardilla Re: II LO IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.04, 22:03
                          Mi osobiście nie chodzi tak bardzo o ta stronke, nie chce tez dyskutowac o tym
                          czy prof. Jaskóła jest taki czy inny. Nie warto tez juz rozprawiac na temat tego
                          co tak naprawde sie dzieje na Ukrainie.. Chodzi o sam fakt, zabraniania nam w
                          taki czy inny sposob głoszenia swoich opinii, a pochodnym tego jest
                          zlikwidowanie stronki. Zdecydowanie bardziej oburzyl mnie zakaz dyrektora w
                          sprawie "pomaranczowego piatku". Mi chodzi tylko o wolnosc slowa...czy to az tak
                          wiele?
                        • Gość: q Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:45
                          kolejny materac .... dyrektorski ?
                        • Gość: q Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:49
                          Uaktywnili się LUDZIE DYREKTORA! Podgórski i Jaskóła musieli się pewnie ukorzyć
                          a WY MYŚLICIE że serwer się ZEPSUŁ!!!!!!!!!!!!!1
                    • Gość: heh ?? Re: II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:33
                      Sory ale nie moge sie z toba zgodzic :| tu nie chodzi o domene net! Bo gdy
                      wpiszesz np. ping -t www.sksdkfmas.net to nie bedzie chodzic :) bo nie odnosi
                      sie do konkrentego adresu ip. A skoro pingujemy traugutt.net i mamy odpowiedz z
                      servera to mozesz mi wytlumaczyc jaka to awaria ze server dziala a stronka nie
                      :)? btw: Ile moze trwac awaria servera w USA? 10minut? 2 Godziny?? Bo chyba nie
                      półtygodnia :) LoL10 juz jest to ze mozna obecnie otworzyc strone
                      www.traugutt.net a na samej gorze widnieje napis: "Do czasu usunięcia awarii
                      serwera, newsy będą zamieszczane tutaj.". Jak to powiedziala jedna z profesorek
                      z Traugutt'a: "Awaria servera w USA bedzie trwała dopóki dyrektor jej nie
                      naprawi :)".
                      • Gość: Bixor Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:23
                        LUDZIE - wszyscy jak jeden nie wiecie co mówicie. Niestety. Serwer tak na
                        prawdę działa. Nie była to awaria, tylko ktoś kto wynajmuje ten serwer niestety
                        nie dokonał wpłaty w odpowiednim terminie i panowie Amerykanie (gdzie serwer
                        się znajduje) jako karę umowną stosują wyłączenie wszystkiego na 7 dni. Tak też
                        się stało. A skąd to wiem? Ano stąd: serwer ten to enon.pl. Możecie sobie
                        spróbować wejść na www.enon.pl - też nie wejdzie. Wiem to też dlatego, że SAM
                        MAM NA TYM serwerze około 700 MB materiałów z mojej strony, które niestety są
                        NIEDOSTĘPNE (tak jak traugutt.net) Wiem od osoby, która wynajmuje od Amerykanów
                        serwer, że wpłata została dokonana i że najpóźniej w poniedziałek wszystko
                        RUSZY. Jak ktoś ma wątpliwości nadal to bardzo mi przykro - niech idzie się
                        wyleczyć z "teorii spiskowej". Myślę, że temat na forum tej gazety powinien się
                        zakończyć...

I Pan Dyrektor nie ma z tym związku - WCALE !!! Wiem to z 1 ręki - wierzcie mi,
                        bo wiem co mówię...
                        • Gość: ret Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:10
                          Ale ty naiwny jesteś! A Dyrektor to ostatni osoba której można wierzyć! Jest
                          tchórzem, który często ZMIENIA ZDANIE! Wiesz jak był nazywany w Urzędzie
                          MIasta? Pan Marynarka ... zgadnij dlaczego?
                          • Gość: Bixor Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:24
                            Tak się składa, że wiem jak pewne osoby nazywali (i wiedziałem to już jakieś 5
                            lat temu...). Hahaha. Pewnie jesteśmy z tej samej strefy, tylko nikt nie chce
                            się tu podpisać na tym szmatławym forum. I nie jestem naiwny, tylko to co
                            napisałem wcześniej to wiem na 100%. To, że teraz coś jest pod traugutt.net to
                            zostało zrobione właśnie przez tego człowieka, który zalegał z opłatami.
                            (Zrobił przekierowanie, bo to on podpina domeny - zresztą moją prywatną też
                            podpina...) Wiem to bo z nim rozmawiam codziennie. Gdybym podał adres swojej
                            strony, której część nie działa (o której wspominałem w poprzednim poście), bo
                            jest na tym serwerze, który nie został opłacony, to byście od razu wiedzieli
                            kto to pisze. Ale jaja. Wszyscy myślą, że wiedzą najlepiej, że Pan Dyrektor w
                            tym macza palce. Ale tak się składa, że tutaj Pan Dyrektor nie ma żadnych
                            wpływów i niestety, zawiedli by się Ci, którzy uważają, że tak jest (no bo co
                            on ma np. do mojej strony, która też nie działa? - ano nic - tak jak do wielu
                            innych, które też nie smigają). Nikt nie jest wszechmogący i nie ma co
                            przypisywać pewnym osobom takich właściwości...
                            Błehehe
                      • Gość: Sympatyk Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 23:20
                        Zajmijcie sie wreszcie NAUKA - matura blisko, a wam stronka w glowie !!!
                        • Gość: chyba Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 23:33
                          sympatyk .... dyrektora beznajdzieji?
    • Gość: Krzysiek Re: II LO IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.04, 22:45
      Niestety dyr. Kołodziejski doprowadził szkole do upadku nad czym , jako
      absolwent (2001) , boleje. Szkoła jest pogardliwie nazywana Beverly Hills i
      jest w tym ziarno prawdy, oto do czego doprowadziła polityka przyjmowania
      zamożnych głąbów. Niemniej dyro musi mieć niezłe „plecy” skoro tyle razy
      lądował na stronach gazet w związku z aferami ( komitet rodzicielski,
      studniówka) i jak się stołka trzymał tak się dalej trzyma i nic nie wskazuje na
      zmianę. A co do ograniczania wolności słowa........ matka-partia wyuczyła
      • Gość: olo Re: II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 17:17
        Masz racje co roku jest gorzej,ale za dawnej dyrekcji też było podobnie.Nie
        każdy dyrektor szkoły pod koniec lat osiemdziesiątych jeździł nowym modelem
        mercedesa.Zawsze w tej szkole pojawiały się nieuki, które dostawały się za
        pieniądze,tylko dawniej łatwiej było ich przepchać na maturze
    • Gość: Kasia Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 23:28
      Dobra ludzie dajcie temu spokój, będzie jak będzie! A jak strony nie będzie
      spowrotem to co, porwiecie dyrektora i będziecie go szantażować? czy nie wiem..
      przecież ON i tak nie slucha i nie liczy sie ze zdaniem uczniów :/ .. Pan
      Podgórski na pewno jest zadowolony, że taka duża grupa społeczności
      uczniowskiej go wspiera i popiera, ale zostawcie to jemu bo MOŻE nie macie
      pojęcia o co tak na prawde w całej aferze chodzi? Ja się w to nie mieszam, choć
      przyznam, że strony mi brakuje.. Ale sprawy musza sie potoczyc same. Takie jest
      moje zdanie. Z resztą to nie koniec świata! (taaak taaak solidarność
      uczniowska, lojalność wobec pedagoga itp..)
      • Gość: juz student Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:56
        No ja już nie wiem czy to prawda ze sie zepsul czy nie panie profesorze
        Podgórski,ale wiem jedno!Ten głupi czerwony"komuch"juz dawno powinien wylecieć
        z tej szkoły,bo to co z nią zrobił przez ostatnie lata to przechodzi ludzkie
        pojęcie!!A jak tam ostatnio nie zatrudnia już swoich nic nie wiedzących
        studentek jako nauczycieli!?!?nic dziwnego że nie mozna popierać Ukrainy,bo i
        Moskwa na to nie pozwala a to chyba jedyni przyjaciele naszego wspaniałego
        Janusza!!!!!!!Jak ja się cieszę że już skoczyłem to liceum które kiedyś było
        fajną i dobrą szkoła!!
        • Gość: Marcin Polis Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 20:57
          Pan dyrektor powinien napisac ksiazke p.t. "Jak spieprzyc opinie dobrej szkoly w ciagu swojej kadencji". Na szczescie za dwa lata bedzie mogl napisac tylko "Juz wiecej spieprzyc sie nie da!"
          • Gość: Absolwent 1985 Re: II LO. IP: *.idea.pl 05.12.04, 01:12
            Chodziłem do tej szkoły w latach stanu wojennego. Zajęcia miał z nami obecny
            dyrektor. O ile pamiętam były to lekcje o polityce. Widzę, że obecny dyrektor
            nie zmienia poglądów, zastanaiam się tylko jak on mogł zostać dyrektorem takiej
            szkoły, szkoły z charakterem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka