Dodaj do ulubionych

PKP nie sprzyja pasażerom?

IP: *.21.pl / 213.199.204.* 16.12.04, 22:53
Kolejarze pojechac do Czech i zobaczyc jak układa się rozkład jazdy oraz
obiegi i zestawienie skladów. Przecież tu nie ma zadnej logiki. Jaki problem
rozpiąc skład w Częstochowie. Dlaczego w piatki wieczorem i niedzielne
wieczory nie wzmocnic składów na okreslonych kierunkach. dlaczego pociągi nie
moga kursowac tylko w okreslone dni tygodnia w zalęzności od potrzeb.
przeciez pociąg do Krakowa przez Koniecpol mozę wrocić "orlikiem" tylko
trzeba chciec i umiec. Przeciez uciekają pasażerowie i za jakiś czas okazać
się może ze nie ma kto jeżdzić do Koniecpola. To samo do Wrocławia dlaczeo
pociąg w Kluczorku jadący z Czestochowy wieczorem nie ma skomunikowania z
wrocławiem ludzie ratunku!!! Gdyby p. Dyr Jastrząb życzy sobie
innych "rewelacji" chetnie służę. Janek
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 16.12.04, 23:02
      A teraz rewelacja pociąg "pośpieszny" Wrocławianin do Opola jedzie 2 godz 20
      min. a pociąg osobowy 2 godz 12 tak o 8 min krócej Oleńka "jedynie" 2.10 coś
      to chyba nie tak dobrze że nie jeździ już ex OPOLANIN bo jechałby chyba 2,5h.
      Czy ktoś może powiedzieć kiedy zniknie ograniczenie prędkości na odc Lubliniec -
      Herby 20 km/h przecież to linia magistralna!!! i jedyne okno na Europę z
      Częstochowy ale
    • Gość: norbert Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:10
      wiadomo ze w pkp jest pełno absurdów np. nie moge teraz dojechać do poznania
      pociągiem bezpośrednim :(:(:(
      "Na Podlasiu więc można, na Śląsku - co widać po przykładzie Koniecpola -
      jeszcze nie."-a od kiedy koniecpol jest na śląsku pierwszy raz słysze

• Gość: xx Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.icis.pcz.pl 17.12.04, 00:29
        Masz absolutna racje - jechalem raz przez Koniecpol i pomyslalem sobie jaki to
        absurd ze Koniecpol znalazl sie w wojewodztwie slaskim. Przeciez nic ich nie
        laczy z Katowicami.
        • Gość: pasiu Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:57
          Mylisz sie xx że nic nie łączy - łączy to że Kępski chciał jak najwięcej kasy
          wtedy kiedy Buzek likwidował województwa.
          A teraz możecie mnie wszyscy wyzywać od komunistów, żydów, sld-owców, masonów,
          czerwonych, czarnych, cyklistów, pedałów, feministów, gejów, etc.
          To co napisałem na wstępie to jest rzeczywistość.
    • Gość: adwi Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: 82.160.42.* 17.12.04, 08:30
      cała kolej to wielki absurd. Absurdem jest układanie rozkładów, ale i absurdem
      jest podejście władz Częstochowy do dbałości o mieszkańców . A jeszcze absurdem
      jest i głupotą że mieszkam w woj. śląskim. Jestem takim ślązakiem jak żaba
      koniem.
      • Gość: łojki to great po co kolej wsiorom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:51
        powinni doczepić wagon węglarkę albo drezyne i niech trenują hihi
    • Gość: Gal Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 10:14
      Banda zlodzieji i debili. W Rzerzęczycach to wszyscy nieraz nie wejda do
      pociągu bo niestety brakuje miejsca.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kierowca Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 11:08
        Najlepiej zrobić prawo jazdy i mieć samochód.Bezpieczniej taniej i bez ścisku
        oraz wszędzie sie dojedzie i to 2 razy szybciej niż pkp
    • Gość: dzudzu Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.icis.pcz.pl 17.12.04, 10:36
      Nie wiem co to za kretyn przydziela pociągi na poszczególne trasy, ten pociąg o
      8.00 rano Koluszki-Kłomnice-Częstochowa to jest tragedia, zwłasza w
      poniedziałki. Ludzie z Kłomnic to się jeszcze zmieszczą, ale ludzi z Rzerzęczyc
      to już tylko ma półki układać. Ludzie się denerwują, lecą wulgaryzmy. Niech
      tylko konduktor by zaczął sprawdzać bilety to by oberwał. Kiedyś chodził jakiś
      koleś i spisywał na jakiej stacji się wysiada i cene biletu jaką sie
      płaci(wszyscy miesięczne), że niby liczą rentowność pociągu, ludzi od ch*** a
      pociąg jak tramwaj.
      ----------------------------------
      Zbulwersowany mieszkaniec Kłomnic.
    • Gość: Tewika Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.12.04, 11:47
      Dowiedziałam się,że pod www.pkp.pl jest specjalny formularz , w którym podróżni
      mogą wpisać swoje propozycje odnośnie połaczeń. Podobno są zasypywani
      mailami.Przyłaczmy się niech PKP przekomna się jak wielkie buble tworzy
      (czyt.rozkłady jazdy)
    • Gość: ucho Wieczny pan Jastrząb IP: 62.148.88.* 17.12.04, 12:38
      Pan Jastrząb z panią Pierzchałą już chyba będą dożywotnio rozpierniczać
      rozkłady jazdy w woj. śląskim. Może wreszcie byście poszli na zasłużoną
      emeryturę i oddali pola młodszym, z jasniejszym unysłem?
    • Gość: Podróżnik Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.cst.tpsa.pl 17.12.04, 14:20
      PKP tak sprzyja pasażerom że od czasu nowego rozkładu jazdy czyli od pon.13.12
      w pociągu Regio Plus 5.25 Cz-wa-Katowice , powrót 15.20 nie ogrzewa składu
      dwóch jednostek ETZ . Dotykając grzejników pod siedzeniami ( takie srebrne
      skrzynki ) nie zaznacie ciepła są ledow letni jakby nagrzewane przez siedzących
      nad nimi pasażerami .Czy na tym polega ogrzewanie w pociągu ??
    • Gość: miki panie Jasztząb... IP: 62.148.88.* 17.12.04, 15:41
      a Miechów i Kozłów to się panu znikły, co?
    • Gość: MAGIC Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.kl / 80.50.214.* 17.12.04, 16:14
      QWA CO TO MA BYC ZEBYM DO POCIAGU NIE MOGŁ SIE ZMIESCIC ALBO KTOS PO TYŁKU MNIE
      MACAŁ JAK JADE(W HOOJ MIEJSCA NIE MA CO)
    • Gość: Mysz Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 17.12.04, 18:08
      A w Myszkowie zlikwidowali postój Hutnika do Warszawy i teraz nie mam jak
      wrócić bezpośrednio z Warszawy !
    • Gość: Adam Re: PKP nie sprzyja pasażerom? IP: *.biblioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 18:56
      Panie Tomaszu ma Pan szczerą racje ,bo monopolista taki jak pkp zawsze będzie
      robił to co musie podoba a oddział śląski to jak wydaję się w tym przoduje
      pozdrawiam częstocowianin ,który od 1 roku pracuje w stolicy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka