Dodaj do ulubionych

Straż Miejska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:07
Straż Miejska miała ochote pewnie wlepić mi mandat za to że szedłem ze swoim
pieskiem (waga około 4kg) ale piesek był nie na smyczy. Smycz miałem w ręku.
Uszedłem z życiem. Ale dlaczego jak lezie jakieś 50-kilowe "bydle" nie na
smyczy ze swoim panem to nie mają odwagi zwrócic na to uwagi? Czy strażnicy
miejscy dalej będą łapać właścicieli retlerków i babcie handlujące kwiatkami,
żeby miec na lekarstwo? Starzyńskiego 1 i okolice.
Obserwuj wątek
    • Gość: s Re: Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 10:38
      ogolnie SM jest smieszna, w nocy zamiast patrolowac to siedza w megasamie.
      • Gość: ads Re: Straż Miejska IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:49
        doucz się obowiązujących przepisów,a tak poza tym to pewnie te chłopaki robią
        więcej dobrego podczas jednej słuzby niż Ty zrobiłeś przez całe swoje
        zycie.pozdrowienia.
        • Gość: s Re: Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:35
          smieszny jestes tak jak oni.
        • Gość: adwi Re: Straż Miejska IP: 82.160.42.* 10.01.05, 09:41
          przepisy to na tyle znam. tyle tylko że życzę ci dwóch przypadków: 1. żeby cie
          ugryzł mój retlerek, 2. żeby cie ugryzł rotweiler sąsiada. wszystko niezgodnie
          z przepisami. czy będziesz widział różnice? Chyba że jesteś strażnikiem
          miejskim. To wtedy ten rotweiler cie zeżre. I nie będziesz widział różnicy.
      • Gość: przewodnik8 Re: Straż Miejska IP: *.inds.pl / *.pl 09.01.05, 21:02
        Na Pólnocy zajmuja sie tylko psami i sukami.
        • Gość: ktos Re: Straż Miejska- a imie Waleryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:20
          Ja dzieki bohaterskiej postawie strazy mam sprawe u prokuratora. Za wyjscie z
          psem. Ustrzegajacie sie ludzi o imieniu Waleryn. I tyle
    • yamaneko Re: Straż Miejska 10.01.05, 09:57
      spójrz na to z innej strony - prawo jest prawo (dura lex sed lex), ale z drugiej
      strony masz rację - są gorsze rzeczy niż biegający ratlerek bez smyczy i to nim
      powinni się przyjrzeć, ale przecież o wiele łatwiej i bezpieczniej jest zająć
      się ratlerkiem czy babcią z pietruszką pod sklepem niż jakimiś agresywnymi,
      bezmózgimi gó..arzami zaczepiającymi ludzi (na przykład). A tak wogóle, to
      straż miejska jest wg. mnie całowicie ZBĘDNA, a kasa jak na nich idzie powinna
      pójść na policję i to oni powinni się zajmować porządkiem !
      • Gość: hehe Re: Straż Miejska IP: *.cn.com.pl 10.01.05, 11:29
        Wszyscy robieni na jedno kopyto:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=19183806&a=19209529

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=19000504

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=18936762

Tak zle i tak niedobrze. Ale za to jest ciekawie, przynajmniej na forum :).

• Gość: pediatra Re: Straż Miejska IP: *.realestate.net.pl 18.01.05, 20:41
        Wiesz co yamaneko? Umyj sie i idź do lekarza pierwszego kontaktu.
      • Gość: hehehe Re: Straż Miejska IP: *.cn.com.pl 19.01.05, 09:19
        miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,2500681.html
    • zyglis Re: Straż Miejska 10.01.05, 15:14
      Proponuję zmianę nazwy Straży Miejskiej na Straz Spacerową, bo według moich
      obserwacji, spacer to Ich główne zajęcie.
      • Gość: ofnucy Re: Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:52
        na spacerze to cię zrobili burku
        • Gość: s Re: Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:24
          ja znowu widzailem straz spacerowa jak sobie siedzieli ponad 2 godziny w
          megasamie i z babcia klozetowa rozmawiali. pewnie ktos nie chcail zaplacic 50
          gr. hehehe

ciekawe czy Prezydent sie tym zajmnie bo to jest po prostu smieszne, ciagle sie
          widzi straz miejska jak zalatwia swoje prywate sprawy podczas "sluzby". np
          kupuja garnitury w sussetcie. my za to placimy.
          • Gość: babas Re: Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:26
            Nie wierze abym płacił za garnitury Straży od Sanset Suits.Palnij się w łeb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka