Gość: zakonnica? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 00:10 Czy ktoś wie czy organizowany jest zjazd absolwentów szkoły. Dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 12:25 też chciałabym wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:01 Przeczytałam w innym wątku, że kończyłaś IX LO w 1977. Ja też, wiec pewnie się znamy. Chodziłaś do a czy do b? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakonnica? Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:31 Ukończyłam TCh klasa IVb. Na pewno się znamy.Czy może coś bliższego powiesz o sobie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Zakonnicy Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:52 TCH 5A Finał 1973.Pamiętam wyjścia na poranki do Filharmonii."Czoło"szkoły wchodzilo do Filharmonii, "ogon" wychodził ze szkoły.Granatowe ortaliony a pod spodem cała gama kolorów,bo przecież musiałyśmy się podobać tym z TZN-u. Dyr. Hawro- łapanka na ulicy a tu ani beretu z antenką,ani prawidłowo przyszytej tarczy. I wiele, wiele innych teraz już odbieranych sympatycznie sytuacjii. KIEDYŚ TO BYŁA SZKOŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 10:12 A pamiętacie numerki na obuwiu zmiennym? I dostojne przechadzki w kólko po korytarzowym spacerniaku podczas przerw? To były czasy..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakonnica? Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 22:44 Ja rozumię, że można nie mieć dobrych wspomnień ze szkoły, ale czy nikt z maturzystów TCh z 1977 roku nie ma ochoty na pogaduszki czy spotkanie. Faktycznie nasza klasa do zgranych nie należała ale może jednak ktoś się odezwie. Czekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Zakonnicy? Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 18:16 to se ne wrati Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okija Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: 217.97.165.* 15.02.05, 07:48 Moj rok ukończenia szkoły - 1979. Wychowawca śp. J. Bereziński A pamiętacie nauczyciela od historii P. Pydzika (Pyzik) później zastąpiła go Gdeszowa. Każdorazowe jego wejście do klasy po dzwonku i pytanie do nas "Czy przyniesiono już ścierki bo dzisiaj będzie żeź i poleje się krew", albo rumieńce Lorenckiego na trochę beszczelne zaczepki dziewczyn, albo pana Mroczka, kiedy sprawdzał obecność i chociaż w klasie było nas 10 to każdy odzywał się po 3 razy (nie tylko za siebie) i klasa odliczała się na jego lekcjach w "komplecie", albo moją najukochańszą panią Liczberską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do okija- następna Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:37 Ja przyszłam do Findera w 1980 i moim wychowawcą też był p.Bereziński,zmarł pół roku po mojej maturze. Nie wiem czy byłeś-aś na pogrzebie? Nie wiem,czy którykolwiek nauczyciel był tak żegnany,jak on. My,jego wychowankowie,bardzo go kochaliśmy.Dużo potrafił nam załatwić,np. zmianę nauczyciela,który był" nieodpowiedni".Np.zamiast p.Rybki,która potrafiła pytać trzy osoby jednocześnie,matmy uczyła nas już w 2 klasie p.Wawrzak,która była mniej chaotyczna i miał więcej taktu.Przez 4lata czuło się ,że on w jakiś sposób nad nami czuwa.Wszyscy doszliśmy do matury,po drodze patrząc,jak choruje na ciśnienie.Do tej pory odwiedzam jego grób i ciągle go pamiętam i te jego powiedzonka. Fajny był z niego GOŚĆ.Chętnie powspominam całą resztę p.Gdeszi p.Nowakowską...Odezwij się jeszcze. wsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:04 Strasznie młodzi jestescie :). A czy u was obowiązywały jeszcze numerki na obuwiu zmiennym? I bereciki z antenką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okija Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: 217.97.165.* 16.02.05, 08:41 Na pogrzebie nie byłam (dowiedziałam się o śmierci Berezińskiego już po fakcie) Czasami jak byłam na cmentarzu na Rakowie to szukałam jego grobu ale niestety nie znalazłam. Co do PP Gdeszowej i Nowakowskiej to jakoś nie bardzo symatyzowałam z ich osobami albo i odwrotnie. Historii nigdy nie znosiłam i do tej pory nie znoszę, a Małgosia lubiła mnie pytać z lektur a ja ich niestety nie czytałam. Zawsze mniej problemów miałam z przedmiotami ścisłymi. Mnie też 2 lata uczyła Rybka a później Wawrzakowa. Z obydwiema nie miałam problemów. Nie miałam również problemów z Markowską od fizyki chociaż dużo uczniów jej nie cierpiało. Pamiętam też woźną (ale nie pamiętam jak ona się nazywała) ale to był ktoś ważny dla uczniów - kobitka była bardzo fajna. Na maturze jako przedmiot dodatkowy zdawałam matematykę. W komisji był śp. Bereziński. Nie wiem skąd wiedział ale podszedł do mnie jak się przygotowywałam do odpowiedzi i podał mi nr strony w tablicach matematycznych a tam było jedno calutkie rozwiązane zadanko z mojego zestawu Wizyty mamy w szkole co 3 dzień za nienoszenie bereta, za źle przyszytą (przyczepioną szpilkami) tarczę, za ucieczkę spod filharmonii. A czy później czyli po roku 79 szkoła była też zamykana dla spóźnialskich?? Albo czy Czyżowa wysyłała uczniów na lekcji po zakupy dla siebie i mówiła "jak was ktoś złapie to ja nic nie wiem"? Kurcze już dużo rzeczy się zapomina ale ogólnie było fajnie i chyba był ze mnie niezły ananas. Ze swoimi dziećmi nie miałam takich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwo Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.21.pl / 213.199.204.* 15.02.05, 22:04 No dobra - a co z tym zjazdem absolwentów? W tym roku zdaje się 40 lat stuka Findero-Norwidowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:11 24 06 2005 Podleśice ok? ja rocznik 1979 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwo Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.21.pl / 213.199.204.* 15.02.05, 22:16 Dla mnie bomba :) Ale jednak myślałem o czymś hmm... takim nieco bardziej oficjalnym. Jak 10 lat temu. W mordę jaka była impreza... Jestem nieco młodszą emisją, zakładając że podany przez Ciebie rocznik to zakończenie edukacji w tym przemiłym przybytku. Zacząłem Findera, opuściłem już Norwida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:16 Te lata to nie wiadomo jak liczyć. 10 lat temu była feta z okazji XXX-lecia Technikum Chemicznego. Samo IX LO rozpoczęło przyjmowanie uczniów w 1973 - wiem, bo jestem z pierwszego maturalnego rocznika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IV BT 1982 rok Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.realestate.net.pl 12.03.05, 19:53 Aktualnie możecie coś się dowiedzieć norwid@zsno.ids.czest.pl lub www.zsno.ids.czest.pl bo znalazłam to w informatorze o szkołach srednich. Pozdrawiam wszystkich skazonych Finderem1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 21:39 No to co z tym zjazdem - szykuje się czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakonnica? Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:37 Pamiątką jubileuszu szkoły (40 lecia) pozostaje wydana z tej okazji Monografia Chyba jednak nie doczekam się na informację czy szkoła coś organizuje. Pozostają więc Zalesice. Ale czy w moim wiektu to jeszcze uchodzi, przypominam matura 1977r. Odpowiedz Link Zgłoś
fan.liberalizmu Re: absolwenci Findera obecnie Norwida 17.02.05, 23:14 Witam. Ja jestem "swiezym" absolwentem Norwida (obecnie 4 rok studiow). Ciesze sie, ze na tym forum sa ludzie, ktorzy przeszli przez te same mury i milo je wspominaja. Jestescie Panstwo juz osobami starszymi, z doswiadczeniem zyciowym, wielu zapewne udalo sie na sciezce kariery. Mam pewna propozycje i nie ukrywam, ze zainspirowala mnie "konkurencja". W Traugucie dziala Stowarzyszenie Przyjaciol Traugutta (absolwenci). Mysle, ze stworzenie czegos podobnego na gruncie finderowsko/norwidowsim byloby czyms bardzo ciekawym. Prosze mnie zle nie zrozumiec, nie chodzi mi tu oczywiscie o finansowe wspieranie szkoly, ale o forme wspolpracy np. spotkania z obecnymi uczniami ludzi, ktorym sie powiodlo i moga opowiedziec o swoim sukcesie. Czekam na odzew zainteresowanych. Pozdrawiam fan.liberalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 12:11 A czy są jakieś przygotowania do jubileuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakonnica? Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 23:49 Moje pytanie pozostaje w dalszym ciągu bez odpowiedzi.Chyba należy to już skończyć.Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też absolwent Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.panki.sdi.tpnet.pl 04.03.05, 22:41 wiem,że w ubiegłym roku mlodzież Norwidowska wyszukiwała adresy absolwentów w związku z przygotowaniami do zjazdu-jest nadzieja że coś się z tego urodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwo Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.21.pl / 213.199.204.* 04.03.05, 23:36 To mojego jeszcze chyba nie wyszukali... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 18:20 Mojego tez nie.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re84 Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 18:50 mój adres był potrzebny po to,żeby im dołożyć do sztandaru hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkk Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:35 hoop, podnoszę wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwo Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.03.05, 15:39 Trzeba podnosić, może w końcu ktoś coś będzie wiedział... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwatore Romano Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 10:19 Mnie ta Szkola Findera zawsze się w latach 90 kojarzyla z największą komuną . Pamiętam te obowiązkowe czapeczki no i tarcza musiala byc starannie przyszyta . Oczywiście tylko do granatowego sweterka . Mieliście tam Pana nauczyciela jednego chyba od Historii nazywal się Oś...i który wcześniej ucząc w szkole podstawowej stosowal "Gestapowskie metody " -klęczeć pod lawką i trzymać teczkę w rękach w górze . Poprzednio tez byl podobno w ZOMO . Nie mam zamiaru wam bylym uczniom dogadywać . Tylko piszę o tym co wiem . Dyrektora też mieliście ciekawego . Momentalnie zmienil orientacje polityczną ale i tak mu to nie pomoglo . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:38 No to HOOOP. Dalej nic nie wiadomo o imprezce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:37 Dalej nic nie wiadomo chyba mieliśmy zapyziałą szkołę,to Ty jesteś z ORMO,i mnie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:43 Wcale Cię nie znam. Chociaż mozna pewne fakty skojarzyć;) A ORMO było, ale jesteś za młody, żeby pamiętać ;) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:33 Doprawdy napisałen kiedy zdałem maturę,jasno wynika że mam 46 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:35 No to ORMO pamiętać musisz :). Ale to raczej niemożliwe,z tym wiekiem, coś ściemniasz, niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:38 Tak napewno zle odczytałem z dowodu osobistego ,może go nie mam?Do szkoły Norwida przyjmowała mnie Pani Dyrektor Jędryka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:47 Wicedyrektorka. Mnie Hawro - to se ne wrati Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:23 cześć Ariel,ja też jestem z Findera...ale z rocznika 1980/ 84.Fajna to była szkoła.Parę razy mieliśmy okazję "pozgrzytać" na siebie na różnych forach.Trochę jesteś bezwzględny,jak na gin.-poł.I złośliwy,brachu.Cześć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:45 Zapomniałaś Koko że tu to nie jest praca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:09 czemu sądzisz,że jestem kobietą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:19 Jak jesteś facetem to po pierwsze przepraszam,i w takiej sytuacji to mogłem się z Toba pospórkować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 16:03 te fora o ginekologach są żenujące,czytam z przekory Odpowiedz Link Zgłoś
yo_soy_rubia Re: absolwenci Findera obecnie Norwida 16.04.05, 01:13 Odczep ty się człowieku od jednego z fajniejszych profesorów w naszym mieście. Jak nie byłeś jego uczniem, to po co się wypowiadasz? Metody nauczania ma dość nietypowe, ale wg mnie dość dobre. Poza tym, jesli ktoś nie jest na tyle inteligentny, żeby poznać się na jego żartach, to nie powinien wybierać tej szkoły. Przypomina mi się grupa obrażonych księzniczek-feministek. To one rozsiewają takie ploty o "złym profesorze". Ludzie! Ten nauczyciel zmusza do myślenia, a to nieczęste w szkołach polskich- to sie powinno chwalić, a nie ganić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: absolwenci Findera obecnie Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 09:42 A o kim piszesz? Pogubiłam się trochę... Odpowiedz Link Zgłoś