Dodaj do ulubionych

Szanownie Panujący Prezydent Wrona !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 19:28
nie wiem czy wiecie ale w czestochowie przesłuchuje sie kilkadziesiat osób ,
policja robi wielką aferę, bo rok temu forum poddało krytyce prezydenta i
czesc osob nie przebierało w slowach. Niestety wiekszosc to studenci a w
akademiku jak jest kazdy wie haha Zastanawiam sie czy policja nie ma co
robic, ze przez uraze pana Wrony ciaga 100 osób i traci setki godzin swojej
pracy, papieru , telefonów etc.
Ciekawe co Pan Prezydent na to !!!
Obserwuj wątek
    • obserwator_czwa Re: Szanownie Panujący Prezydent Wrona !!! 21.02.05, 19:36
      Jesli wykorzystywali pozorną anonimowosc sieci zeby obrazac w sposób wulgarny i
      obelzywy a nie krytykowac to bardzo dobrze.
      To ma byc forum DYSKUSYJNE a nie miejsce do wylewania pomyj na kazdym kroku.
      • Gość: dociekliwy Re: Szanownie Panujący Prezydent Wrona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 19:40
        nie jest l;epszym rozwiazaniem np oplacenia za takie pieniadze wywalane w bloto
        komisariatu na dworcu PKP? troche dziwne ,ze jest forsa na kaplice a policjanci
        musza dymać 10 minut na interwencje.!!!
        • obserwator_czwa Re: Szanownie Panujący Prezydent Wrona !!! 21.02.05, 19:45
          co ma kaplica do sledztwa w sprawie forum ....
          cos sie zdecydowac nie mozesz o co ci chodzi ....

a kaplicy nic nie ruszy.
          • Gość: dociekliwy Re: Szanownie Panujący Prezydent Wrona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 19:49
            kaplica ma to do sledztwa,ze jak ktos napisze co mysli to sie biega zeby
            policjanci robili sprawy . Ale jak policjanci cos potrzebują to nie ma
            zmilowania. ostatnio bylem swiadkiem jak zatrzymano pociag na 10 minut ,bo nie
            bylo nikogo do pomocy a w srodku lalo sie gowniarstwo. Wazniejsze jest zeby
            mocherowe berety mialy gdzie odpekac kilka zdrowasiek niz bezieczenstwo na lini
            laczacej stolice ze sląskiem, paranoja
            • obserwator_czwa Re: Szanownie Panujący Prezydent Wrona !!! 21.02.05, 20:09
              > ze jak ktos napisze co mysli to sie biega zeby policjanci robili sprawy

nie przeinaczaj. sledztwo (o ile jest) na pewno nie dotyczy krytykowania tylko
              obrażania i lżenia.
              • Gość: owszem Re: Szanownie Panujący Prezydent Wrona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 20:11
                owszem kilka osob chyba za abrdzo sie wyluzowalo i uzylo zlego slownika.
                ale gdyby kazdy biegal po sadach z takimi sprawami to bysmy czekali w kolejce
                po 15 lat na sprawe...
                • Gość: Kasia Re: Szanownie Panujący Prezydent Wrona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 21:17
                  Obrażanie i lżenie w internecie jest karygodne. Wszystko, nawet najgorsze -
                  można opisać bez wulgaryzmów i obrażania, używając tylko argumentów. Trzeba
                  jednak zrozumieć, że takie jest forum internetowe GW w Częstochowie (i wszędzie
                  indziej). Jego zasięg i skutki są niezauważalne z medialnego punktu widzenia, a
                  zatem także z punktu widzenia lokalnej opinii publicznej (na razie). Tak samo
                  powinna być mierzona reakcja adwersarza. Jeśli prawdą są opisy o prowadzonych
                  przez policję sprawach przeciw internautom częstochowskim, to jest to
                  przygnębiająca wiadomość. Czy pozamykacie tych ludzi, albo ukarzecie
                  grzywnami? To przypomina coś bardzo strasznego z dobrze nam znanych czasów, co
                  było wykonywane innymi analogicznymi sposobami przez komunistyczną, polityczną
                  MO. Dajcie sobie spokój, a pieniążki z tego przekażcie do domów dziecka. Tam
                  są bardzo potrzebne.
                  Zwracam się do Pana Rzecznika Leśnikowskiego aby zechciał powiedzieć ile takich
                  spraw jest prowadzonych przeciw częstochowskim internautom. Opinia publiczna
                  będzie domagać się takiej informacji.
                  • Gość: to_ja Re: Szanownie Panujący Prezydent Wrona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 21:20
                    Kasiu jest jedna wielka afera ktora obecnie dotyka 100 osób , wiecej takich nie
                    ma ponoć ;-)
                  • Gość: Marcyś Re: Szanownie Panujący Prezydent Wrona !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 09:05
                    Poza tym wina leży także po stronie admina w GW. Potrafią błyskawicznie wycinać
                    wszelkie posty reklamowe a nie potrafią wyciąć postów jawnie naruszających
                    regulamin Forum. Ale szczerze mowiąc też chciałbym się dowiedzieć więcej o
                    dochodzeniu policyjnym w tej sprawie.
                    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI SPRAWA STARA JAK ŚWIAT IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 22.02.05, 09:58
                      SPRAWA STARA JAK ŚWIAT

Przy okazji dyskusji na temat strefy ograniczenia sprzedazy alkoholu przy
                      Dekabrystow, zwolennicy sprzedazy alkoholu obrzucali błotem nie tylko samego
                      Prezydenta: także jego najbliższą rodzinę. W najgorszy, obrzydliwy sposób.
                      Wbrew temu co napisano wczesniej - znakomita większosć postów pochodził od
                      kilku a nie 100 osób.
                      Informacje w GW podawano na ten temat już dawno - na przesłuchanie zaproszono
                      bowiem także admina forum. Zupełnie niepotrzebnie, bo ukarać powinno się
                      autorów wpisów, do Gazety nikt nie ma pretensji.

Ireneusz Leśnikowski

• redakcja_czestochowa Re: Posty usunięte 22.02.05, 10:00
                        Marcysiu, mylisz sie. Posty, o które chodzi zostały - zgodnie z regulaminem -
                        usunięte natychmiast po informacji rzecznika prasowego UM Ireneusza
                        Leśnikowskiego, że godzą one w dobra osobiste Tadeusza Wrony. Pozdrawiamy.
                      • Gość: Tomasz Re: SPRAWA STARA JAK ŚWIAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 01:33
                        Wie Pan co to jest powództwo cywilne? Czy tym ma się zajmować w Urzędzie
                        Miejskim kilkunastu urzędników? Chyba nie! Stare Państwo macie przyzwyczajenia.
                        Nic nie może spotkać się z KRYTYKĄ! Czyż nie jest to aby syndrom twierdzy!
                        Zaczyna być to wszytsko śmieszne. Pamiętam jak prezydent Wrona bagatelizował
                        sprawę Pana z wydziału GEODEZYJNEGO zasąłaniając się certyfikatami z
                        Transparency International. I to było wprowadzanie w błąd społeczeństwa
                        Czestochowy. I wreszcie wystąpiła Pani Julia Pitera i stwierdziła , iż to że
                        miasto uczestniczy w projektach i posiada certyfikat nie WYKLUCZA
                        NIEPRAWIDŁOWOSCI! Innymi słowy ABW nie czyściłą dywanów w Urzędzie MIejskim więc
                        była zapewne w innym CELU! Poza tym, nie uważam marnotrawienia czasu za
                        właściwe. Przy takim bowiem podejściu, kiedy w POLSCE krytyka jest publiczna a
                        poza tym podpisana nazwiskiem nawet bez inwektyw!] kończy się jak w każdym
                        PRZYPADKU SYNDROMU OBLĘZONEJ TWIERDZY!!!] - Chorobliwym wręcz dażeniem do
                        KARANIA owej osoby! Po prostu kultura polityczna NAS wszytskich jest niewielka.
                        Mam nadzieję, że za 10 - 15 lat standartem będzie krytyka, wyrażona w sposób
                        kulturalny i racjonalny, wręcz racjonalny, ale i PRZYJĘCIE KRYTYKI I ODPOWIEDNI
                        POZIOM KRYTYCYZMU nie spowoduje iż każda rónica zdań będzie pojmowana jak
                        ososbiste uderzenie w OSOBĘ jakąkolwiek. [nawet tę namaszczoną] Nie zmienia to
                        faktu, iż inwektywy oraz uderzanie obrażanie i inne niegodne zachowania na forum
                        powinny być piętnowane i KARANE!
            • Gość: expertum credere p chuligani do kaplicy IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 10:09
              a nie wziąłeś pod uwagę faktu że zamiast na bijatykę na peronie można iść na
              modlitwę do kaplicy?? Nie mieszaj porządku rzeczy. Komisariat rzecz potrzebna.

Żeby nie babki w mocherowych beretach, które kiedyś dzielnie i z samozaparciem
              wychowywały swoje dzieci na dobrych chrzecijan i wzorowych katolików, to i sto
              szeryfów na mieszkańca by ci nie pomogło.

Prewencja, prewencja przede wszystkim, kowboju.
              • Gość: SHERMAN1 Re: chuligani do kaplicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 10:52
                Jaka gazeta takie forum. Ech ta nasza zapyziała Częstochowa...
              • Gość: Kasia Re: chuligani do kaplicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 11:08
                Expertum! Określony przez Ciebie "dobry chrześcijanin i wzorowy katolik" nie
                jest żadnym wzorem dla naśladowania - poza doktrynerami chrześcijaństwa. Znam
                wielu takich "dobrych". Ich wartość oceniam na mniej niż przegniłe śmieci w
                kuble. Powód - oni tylko nieustannie dają dowody (puste zakłamane i pruderyjne
                gesty) swej wiary, zgodnie z zapisanymi gdzieś chrześcijańskimi wymaganiami, a
                rzeczywistość jest straszna - nawet dla obojętnych obserwujących, potrafiących
                pokojarzyć nieskomplikowane i widoczne gołym okiem fakty.
                Operujmy raczej pojęciami dobrego, uczynnego i uczciwego człowieka.

Pan Leśnikowski nie odpowiada na moje zapytanie (też w dowód niskiej kultury),
                bo musiałby podać szczegóły, a te są kompromitujące dla całej sprawy, zarówno
                dla powoda i pozwanych. Dla powoda dlatego, że pokazał jak należy rozprawić się
                z "kilkoma ptaszyskami robiącymi kupy na dostojnym pomniku" - za pomocą całej
                armii (jak szybko przejmuje się takie niechlubne metody). Dla pozwanych - z
                powodu ich niskiej kultury.
                Ja jestem analitykiem i myślę, że skoro taka machina została uruchomiona, to
                chyba już wszystkie nazwiska forumowiczów są znane, a wilcze bilety dla
                niepokornych obecnej władzy "już się mściwie drukują".
                Mylę się?
                • Gość: expertum credere p mylisz się IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 11:30
                  1. żałuję szeczerze i gorąco iż ukuta przeze mnie niegdyś figura retoryczna
                  ptactwa robiącego kupsko na pustą głowę i pstrzącego klawiaturę z której nic a
                  nic mądrego nie wypływa została użyta przez ciebie w tekście powyższym.
                  Niestety w przeciwieństwie do debila bluzgającego obelgami, porządny autor i
                  przykładny rzemieślnik słowa nie są do końca w stanie przewidzieć wszystkich
                  skutków swej twórczości. Co innego internetowe chamstwo - ci to zawsze powinni
                  przewidywać że poniosą prawne konsekwencje popełnianych przez siebie niegodziwości.

2. wnioskując z intelektualnej płycizny twoich poglądów należy podejrzewać nawet
                  po pobieżnej analizie że swe przekonania przy najbliższej okazji zmienisz na
                  "przeciwpołożne" (cyt za stryjko: "4pancerni").

3. Oczywiście każdy po odpokutowaniu kary orzeczonej przez sąd ma miejsce
                  należne mu w społeczeństwie (na ten przykład ja). Tak że o nich się nie bój,
                  zapłacą, odsiedzą albo nie, dostaną ewentualnie wpis o karalności i jak
                  zmądrzeją to więcej prawa nie złamią. Zostaną porządnymi obywatelami.
                  • Gość: Kasia Re: mylisz się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:43
                    Szanowny Panie Expertum. Jaka nienawiść i złość z ciebie zionie. Ja tylko
                    napisałam kilka ogólników, a ty wyrzuciłeś swoją złość i żółć i obraziłeś mnie.
                    Sam pokazujesz swoja kulturę i nadajesz sobie przynależne miejsce. Szkoda.
                    • Gość: expertum credere p szkoda? IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 16:05
                      jaka złość?? jaka nienawiść??

troche ogólników wystarczyło do tego żeby miliony ludzi do komór wysłać, pare
                      ogólników usprawiedliwiało najgorsze morderstwa. Szerzysz antychrześcijański
                      irracjonalny zabobon i to dostateczny powód by z Tobą się nie zgadzać.

Jest kolosalna różnica między babciami różańcowymi, a chuliganami z pociągów czy
                      z zadymiarzami z interetu. Mniej więcej taka jak między mną a intelektualnym
                      zapleczem łobuzerii.
                      • Gość: Kasia Re: szkoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:44
                        Expertum! Pogubiłeś się. Wg słownika jezyka polskiego zabobon oznacza: "Wiara
                        w tajemnicze, nadprzyrodzone związki między zjawiskami, w magiczną moc słów,
                        przesąd; wykonywanie praktyk magicznych wypływających z tej wiary, opartych na
                        przekonaniu o ich skuteczności".
                        Zatem coś w Twoim stwierdzeniu - do moich słów zupełnie nie pasuje. Popraw się.

Ja niczego nagannego nie szerzę. Trzeźwo patrzę na zachodzące wokół mnie
                        zjawiska i wydarzenia i potrafię je analizować (mam dość szeroką "doczesną"
                        wiedzę).
                        • Gość: expertum credere p %^%4#(*^(&^%^$& IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:05
                          niby to co piszesz jest sensowne. jednak umysł analityczny dba o szczegóły bo w
                          nich tkwi diabeł. I takie rzucanie ogólników to ani synteza, ani analiza.
                          Raczej przypomina umysłowość magiczną i wiarę że własne słowa posiadają magiczną
                          moc zaklęcia mogącego otumanić czytelnika.
                          • Gość: expertum credere p treuga Dei IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:09
                            zawieszam dyskusję z Tobą na czas późniejszy. Choć nie potwierdzam Twoich
                            deklaracji o posiadaniu przez Ciebie zdolności analitycznych to jednak
                            zaświadczam o posiadaniu przez Ciebie zdrowego rozsądku. Po odbiór
                            zaświadczenia można się zgłosić jutro w godzinach urzędowania to jest międy
                            00:00 a 24:00.
                            i to by było na tyle ;-)
                            • Gość: Kasia Re: treuga Dei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 19:49
                              Dzięki za zaświadczenie. Będę niezawodnie.
                • Gość: I.LEŚNIKOWSKI OCZYWIŚCIE TAK - MYLI SIĘ PANI IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 22.02.05, 12:07
                  Napisała Pani tekst półtorej godziny po mojej informacji. Opisywana przeze mnie
                  sprawa jest jedyną z jaką zwrócono się do organów ścigania.

Ireneusz Leśnikowski
                  • Gość: dociekliwy Re: OCZYWIŚCIE TAK - MYLI SIĘ PANI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:08
                    byc moze kilkadziesiat postow napisalo kilka osób ale przesluchano ponad 100
                    bo nie mozna bylo w sieciach ustalic kto co wpisał , nie myle się? jestem
                    jednym z tych ktorzy nic nie wpisali a stracili caly dzien na tlumaczenie
                    bzdur ,bo ktos kogos uraził . Co ja mam z tym wspolnego ? Trace czas ,bo wladza
                    miasta nie pozwoli sobie na nic.
                  • Gość: Kasia Re: OCZYWIŚCIE TAK - MYLI SIĘ PANI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:55
                    Dziękuję Panu za odpowiedź. Mam nadzieję, że postraszycie tych "wulgarystów"
                    pismami i na tym się skończy cała sprawa. W moim odczuciu ta sprawa jest tylko
                    tyle warta. Studenci to przeważnie rozumni ludzie i drugi raz w bagienko nie
                    wejdą z całą pewnością.
                    • Gość: Zoll-Granice Re: OCZYWIŚCIE TAK - MYLI SIĘ PANI IP: *.246.79.251.tisdip.tiscali.de 24.02.05, 01:37
                      EXPERTUM CREDERE PISZE...........Żeby nie babki w mocherowych beretach, które
                      kiedyś dzielnie i z samozaparciem
                      wychowywały swoje dzieci na dobrych chrzecijan i wzorowych katolików, to i sto
                      szeryfów na mieszkańca by ci nie pomogło

A kto Ci powiedzial, ze tylko dobry chrzescijanin i wzorowy katolik to
                      wartosciowy czlowiek?
                      Masz przerost na tym tle. chcialbym widziec jak sie tu prowadzisz w niemczech
                      jako WZOR ??????

Ja sie zastanawiam jak by tu zrzucic z siebie pietno chrzescijanina Polaka, do
                      ktorego zmuszono mnie podejmujac za mnie decyzje o chrzcie swietym, komunii i
                      bierzmowaniu.
                      Tu u nas koscioly sa skromniutkie a wierni maja czas na modlitwy a nie
                      podziwiania zlotego luksusu, ktorego Chrystus nie potrzebowal, aby szerzyc
                      swoje slowo.
                      A kaplice na dworcach, komisariatach, krzyze w szkolach urzedach,komendach
                      Policji, kapelani na etatach oficerow to juz totalny fanatyzm godny Polski.
                      Nigdzie tego nie ma w calym Swiecie...............Polska przoduje w tym
                      fanatyzmie
                      Ale mam nadzieje ze pomalu otrzasnie sie z tego
                      • Gość: expertum credere p uwaga - 666 IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 02:26
                        znowu do znudzenia to samo - jakby kto nie był w Niemczech, jednym z
                        najbogatszych krajów świata, to by Ci uwierzył.
                        Tak więc widzisz, ja i w Niemczech byłem i z Niemiec pisałem, i Chrześcijan
                        widzę i od humanistów czerpałem i niczym stary wróbel na końskie pączki się
                        łatwo złapać nie dam.

Z glistą to na ryby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka