Dodaj do ulubionych

Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 11:30
Zrobił sie z tego forum Punkt Ludzi Zaginionych :). To i ja tym razem spytam:
czy są tu absolwenci podstawówki nr 2 z 1973 r.? Miesciła się wtedy na ul.
Dąbrowskiego 14. Odezwijcie się, proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:59
      Naprawdę nie ma nikogo????
      • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 18:29
        Hoop
    • Gość: wspomnienia Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 19:32
      są niektórzy nawet teraz tam pracują dzisiaj to sie nazywa Instytut Plastyki :-
      (((( smutna instytucja martwa nie ma nic wspólnego z naszą dawną szkołą nr. 2,
      kto pamieta dyrektorkę Miller i Stasię Paciorkowska wróciła wtedy z canady
      pamiętacie, a woźny Musik to był świrek jak nas gonił, wyzywał i bił pamiętacie
    • Gość: asia Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 19:36
      a pamiętacie pania Rydz od polskiego jest po wylewie często ją widuję a woźnego
      i jego małżonkę to wszyscy pamietająto były egzemplarze ponoc do tej pory tam
      mieszkaja
      • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.ids.czest.pl / *.czest.pl 08.03.05, 17:29
        Pani Rydz nie pamiętam (może uczyła jak mnie nie było, może skleroza, a może
        chodzi o kogoś innego?) A co do woźnych, to ja pamiętam jeszcze pana Knasia i
        panią Knasiową (chyba tak się nazywali - niewysocy, niepozorni) za moich czasów
        przeszli na emeryturę. Za to pamiętam swoją polonistkę i zarazem
        wychowawczynię - panią Rydecką - doskonała nauczycielka i wzorowy wychowawca,
        teraz już takich nie ma. Fajna była buda, chociaż czasy nieciekawe...
        • Gość: asia Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:19
          sory to chodzi o Pania Rydecką, pomyliłam się w nazwisku, a co do woźnych to
          nie na K a na m byli nawet zamieszkiwali w szkole pamiętasz????
          • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 21:06
            Jasne, że pamiętam - byli to państwo Musikowie. Knasiowie byli przed nimi
            (chyba jeszcze przed remontem szkoły. Ja chodzić do "dwójki zaczynałam, gdy
            trwał remont i szkola zajmowała chwilowo budynek na Staszica (tam, gdzie tera
            jest chyba dom Caritasu, a przedtem był Dom Dziecka)
            • dwat59 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego 11.03.05, 11:05
              Ja zaczynałem w 66 na Staszica( w 67 przenieśli na Dąbrowskiego), skończyłem w
              74. A pamiętacie panią Smiejewską, Skrzypczyk, Wesołowską, Starostkę, Eliasz.
              74r - 8a. Pozdrawiam T.T
              • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:32
                Czyli zaczynałeś rok po mnie :). Jasne, takich ludzi pamięta się do końca
                życia! I tylko szkoda, że nasze dzieci nie chodzą do takich szkół - zgroza mnie
                ogarnia, gdy dowiaduję się, że na chemii nie ma ćwiczeń a na fizyce
                doświadczeń. Jedni nauczyciele się boją, innym się nie chce, inni nie potrafią
                a jeszcze innym władza nie pozwala. Eeeech, to se ne wrati...
              • dwat59 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego 12.03.05, 10:49
                dzisiaj nie mam czasu, ale wpadnę tu jeszcze
                • dwat59 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego 14.03.05, 11:24
                  no co jest, rocznik 59 nie chodził do dwójki ???
                • dwat59 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego 17.03.05, 18:30
                  czekam
                  • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:21
                    A propos rocznika 59, to owszem ja z niego jestem, ale nietypowo zaczynałam
                    1965. Pewnie z widzenia znaliśmy się. A byłeś bity po łapach przez dyrektora
                    (wtedy kierownika) Kokoszczyka :)?
                    • dwat59 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego 21.03.05, 20:28
                      Właśnie,Kokoszczyk, nie mogłem sobie przypomnieć. Nie dostałem od niego, ale za
                      uszy mnie wytargał. A to, że Musik walił gdzie popadnie, to bzdura. Jedna
                      koleżanka z mojej klasy pracuje w Realu, a pozostałych:Jola Zielińska, Ewa
                      Świątek, Janek Szymczyk nie widziałem ponad 20 lat.
                      • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 00:31
                        Jak podałeś nazwiska, to już wiem, pewnie chodziłeś do VIII a, która kończyła w
                        1974 roku
                        • dwat59 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego 25.03.05, 15:52
                          no tak
    • Gość: dixi Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 17:00
      Pamiętam, pamiętam ta szkołę horroru, i woźnego Musika który walił po ciele
      gdzie popadnie?????ponoć jest po wylewie ale nie jest mi go żal, gdyby to były
      inne czasy staneli by przed sądem.
    • dwat59 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego 01.04.05, 20:53
      wychodzi na to, że tylko trzy osoby chodziły do tej szkoły
      • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 14:36
        Może i trzy, ale wynika z postów, że pomimo podeszłego (hihi) wieku pamięc mają
        niezlą!
        • dwat59 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego 04.04.05, 18:41
          nieżle się trzymamy, co ?
          • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 11:28
            No cóż, pewnie lepiej niż ci z "czterdziestki" i "dwudziestki piątki", którzy,
            nie wiedzieć czemu, chcieli z nami konkurować :P
    • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 10:05
      Hoop, musiałam dźwignąc watek w nadziei, że jednak ktoś dołączy... Czy ktoś z
      Was pamięta, jak zaczynaliśmy rano naukę od deklamowania
      przyrzeczenia: "Ojczyzno, nasza, Polsko Ludowa, tyś owocem walki i pracy
      pokoleń najlepszych twych córek i synów...."? Z podstawówką to kojarzę, ale czy
      w szkole średniej też tak było?
      • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:50
        hoop
        • dwat59 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego 11.06.05, 19:51
          Wszyscy już poumierali ? Niemożliwe !
    • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 17:06
      Faktycznie, chyba wszyscy poumierali :( ...
    • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 20:43
      Siostra, wpisuj się :)
      • Gość: aa Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:57
        chodziłąm do 25tki, a do 2 na Dąbrowskiego na świetlicę którą prowadziłą Pani
        Kowalska , ktoś to pamięta?
      • dwat59 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego 21.06.05, 18:47
        może zaczniemy od nowa ?
        • dwat59 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego 24.06.05, 17:09
          ciągnę
          • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:39
            a ja nie ciągnę, a samo idzie :)
            • Gość: rycząca_40 Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:07
              rocznik 1963, kto pamięta klasę i panią Stasię Paciorkowską????, wpisujcie
              sie???, a tak na marginesie była moja wychowawczynią.
              Pamiętam że do klasy ze mną uczęszczały Danusia Achtelik, Gosia Szyrej, Gosia
              Musik,Jurek Dziuba, Darek Sus, Jadzia Zięba, odezwijcie się??? jakie macie
              wspomnienia.
              A może zrobimy spotkanie naszej klasy co o tym sądzicie????
    • Gość: erka Re: Szkola Podstawowa nr 2 na Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 23:23
      Nastała moda na absolwentów podstawówek, to jeszcze raz ciągnę do góry...
    • janusz19500 SZ.P nr.2 22.10.13, 21:36
      Ja do tej szkoły chodziłem 1956-1963.Obok była sala symfoniczna a na przeciwko sklep spożywczy.Kierownikiem był p.Kokoszczyk a zastępcą p.Sławiński.W ławkach były kałamarze.Kary były bardzo proste lecz skuteczne/ciągnięcie za uszy,stanie w kącie lub bicie drewnianym piórnikiem po wewnętrznej stronie dłoni.Ale było super.Nikt się nie skarżył i szanował nauczycieli.Nie to co dzisiaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka