Dodaj do ulubionych

Akcja policji drogowej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 16:59
Teraz już wiem dlaczego cała Częstochowa jest dziś zakorkowana. Jeszcze w
życiu nie widziałem tutaj takich korków. Brawo dla Policji !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: Akcja policji drogowej IP: *.21.pl / 213.199.204.* 29.04.05, 17:17
      taaaa
      Znów będą sie znęcać nad autami z przyciemnionymi szybami a nawaleni równo,
      będą sobie jeździć swobodnie.
    • Gość: LECHU Re: Akcja policji drogowej IP: *.lubliniec.sdi.tpnet.pl 29.04.05, 17:20
      Raczej nie dlatego. Wszystko przez wypadek ciężarówki na Jana Pawła. Wiezione
      rury uderzyły przy gwałotwnym hamowaniu w kabine ciągnika siodłowego. Poprostu
      widać jaki mamy "super" system dróg, że jeden wypadek potrafi sparaliżować całe
      miasto.
    • skedok Re: Akcja policji drogowej 30.04.05, 07:42
      A może by tak co 1-km karabin maszynowy - i nie ma mowy o korkach.
      • Gość: użyd PRECZ Z DROGÓWKĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 13:30
    • Gość: czytelnik Re: Akcja policji drogowej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.04.05, 22:36
      I bardzo dobrze niech trzepią, może barany dostosują prędkość jazdy do realjów
      naszych dróg
      • Gość: jaaaaaaa proponuje zakupić słownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 09:20
        realnje
        • Gość: driver Re: proponuje zakupić słownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 23:41
          hehe policja nie powinna przeszkadć ale ścigac "piratów"
          i niechodzi mi o szybko jeżdzących
          ale o jeżdzących NIEBEZPIECZNIE!!!
          kretyn wsiadł na "szlifierkę" albo do autka od "tatusia"
          i pokazuje swoja GŁUPOTE,KRETYNIZM,IDIOTYZM,BRAK SZACUNKY DLA SWOJEGO ŻYCIA I
          ŻYCIA INNYCH......
          to takie smutne....
          • Gość: xcv A jazda lewym pasem tylko w Polsce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 00:08
            Czemu tylko w Polsce policja nic nie robi z kierowcami jeżdżącymi lewym pasem.
            Przepis mówi iż mamy ruch prawostronny a lewy pas jest pasem do wyprzedzania.
            Oczywiście chodzi mi o trasy szybkiego ruch takie jak autostrady i drogi tylko
            dla pojazdów samochodowych.
            W całej Europie tego strasznie przestrzegają, a u nas można choroby nerwowej
            dostać jak się jedzie trasą.
            Pomijam to iż za wyprzedzanie biorą się jak już prawie jesteś przy nim i ledwie
            gościowi tyłka nie rozwalisz.
            Ale głównie chodzi o stałą jazdę lewym pasem. Proszę nie poruszać jakości
            prawego pasa na większości dróg. Goście nie patrzą czy ktoś za nim jedzie , czy
            się do niego zbliża.
            Ostatnio byłem świadkiem jak na drodze do Katowic jechał radiowóz lewym pasem.
            Zobaczyłam za sobą samochód prywatny a zanim Volkswagena policyjnego który
            patrząc po moich 120km/h zbliżał się do nas szybciej. Oczywiście auto posiadało
            na dachu koguty.
            Spanikowany szybciutko zjechałem myśląc że gość za mną też zjedzie, no i ci
            przed mną też.
            O dziwo facet który był za mną nie zjechał pozostali te. Z ciekawości
            zostawiłem sobie dystans i pojechałem podobną prędkością za nimi. Trzymali od
            130 do 140km/h.
            Jakieś dwa kilometry nikt im nie zjechał na prawy pas chodź często było ku temu
            miejsce.
            Po użyciu kogutów dopiero zjechali.

A wracając do ruchu prawym pasemko na wzór zachodnich , zachodnich nawet
            południowych sąsiadów zaczęliby karać.
            Zamiast pastwić się z radarami proponuje im tak jak za granicą lornetkę na
            końcu długiej prostej i wszystko.
            Gość dojeżdża zatrzymuje go i mandacik.

A miałem okazję dyskutować z policjantem w Czechach na ten temat.
            Gość powiedział krótko że tylko my Polacy nie przestrzegamy tego przepisu.
            I wydajemy się iż miał wiele racji.

• Gość: Kubiś Re: A jazda lewym pasem tylko w Polsce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 09:02
              Winę za jadę lewym pasem ponoszą pośrednio DURNOWACI INSTRUKTORZY !!
              To ONI NIE POTRAFIĄ w adeptach zaszczepić tego że lewy pas jest od wyprzedzania.
              Uwierz mi że mało brakuje Polakom do kultury jazdy Arabów .
              Tamci po prostu nadużywają klaksonu a reszta jest taka sama .
              Pozdrawiam ..... Kubiś
              • Gość: xxx Re: A jazda lewym pasem tylko w Polsce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 09:17
                Potwierdzam.

Nigdzie w Europie nie widziałem tak złych kierowców jak w Polsce.
                Mało tego, to jak ktoś na autostradzie wymusza ,lub blokuje lewy pas to
                najczesciej Polak.

Zgadzam się że to wina instruktorów, ale i policji.

Tak jak przedmówca wspomniał nie potrafią karac za jazde lewym pasem.
                Z tego co wiem to policjanci na obwodnicy trojmiasta dają za to ogrom mandatów.
                Jak widac to chyba tylko oni.

Wzywam policje by zaczeła walczyć z tym przekroczeniem.
                No chyba że jest tak iż policjanci nie wiedza która to lewa strona , a która
                prawa.

Pozdrawiam.
                • Gość: Kubiś Re: A jazda lewym pasem tylko w Polsce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 10:13
                  > Wzywam policje by zaczeła walczyć z tym przekroczeniem.
                  > No chyba że jest tak iż policjanci nie wiedza która to lewa strona , a która
                  > prawa.
                  > Pozdrawiam.
                  Policja drogowa parę dni temu dała popis swoich umiejętności zatrzymując
                  pijanego kierowcę . Wyprzedzili policjanci ciężarówkę i zatrzymali się przed nią
                  . W tym momencie pojazd wsprawcy najechał na tył radiowozu hahaha .
                  OD RAZU WIDAĆ ŻE NIE OGLĄDAJĄ FILMÓW AMERYKAŃSKICH , BO BY WIEDZIELI JAK SIĘ
                  ZATRZYMUJE POJAZD DO KONTROLI . A swoją drogą to " Czego ich uczono na szkoleniu
                  " ???? . Za takie " zatrzymanie do kontroli powinni wylecieć z pracy bo JA ZE
                  SWOICH PODATKÓW PŁACĘ ZA ROZBITY RADIOWÓZ PRZEZ "DURNIÓW" NIE ZNAJĄCYCH SWOJEGO
                  RZEMIOSŁA ..... Kubiś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka