Dodaj do ulubionych

Upały minęły głupotka nie ....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:02
treść z www.jaskola.pl

Radni zachodniopomorscy jada do Chin za 140 tyś. PLN na koszt podatnika … maj
25th, 2005

Jedzie sobie Polak samochodem w końcu maja. Ukrop leje się z nieba jakby
piekło zeszło na ziemię. Myśli sobie tak: „Aby dziś od tej temperatury nie
zwariował! Oj! Boże żeby jakiś polityk znów swej głupoty nie wyjawił. Pogoda
sprzyjająca! Jeszcze ktoś wymyśli niezrozumiałe podejście do problemu – takie
chińskie!” Aż tu nagle pewne Radio podaje wiadomość: „Zachodniopomorscy radni
z Sejmiku wojewódzkiego wybierają się do Chin. Delegacja liczy blisko 40 osób.
Koszt, 140 tysięcy PLN oczywiście pokryją podatnicy”. Radnych pytano dlaczego
wybierają się do Chin. Oczywiście każdy oburzał się serdecznie! Niemalże
pomstował. Dlaczego? Jak śmieją patrzeć władzy na ręce? I to jakiej władzy –
„interesa będziemy załatwiać … [sic!]”. Poza głupimi usprawiedliwieniami, były
również bardziej oryginalne. Wszystko to jednak po to, aby polski podatnik
czuł. My – czyli władza Wam załatwimy. Ciekawe. Bardzo ciekawe. Tylko co …. ?
Zachodniopomorscy obywatele powinni się postarać o bilety w jedną stronę dla
swojej delegacji. A kiedy owe POLITYKIERY żyjące na koszt podatnika [czyli,
ZŁODZIEJE] chcieliby nadal wyjechać, to należałoby podrzucić Chińczykom myśl,
których Prezydent nazywa się Hu – Jin – Tao, że został On [Jego Ekscelancja ma
się rozumieć] nazwany przez polskich radnych np. …………. wiadomo jak, i żeby za
obrazę majestatu WSADZONO ich do więzienia na 60 lat. I to właśnie uznałbym za
największy wkład Chin we współpracę z VII Ligą Powiatowych polityków polskiego
establishmentu. A my wtedy dorobimy się normalnej klasy politycznej, która jak
np. w Częstochowie nie zniszczy 65 letniej kobiety podatkiem od psów …. w
wysokości 46 złotych. Panie Boże ja Ciebie proszę. Niech będzie może do
października chmurna i mglista pogoda. Ja proszę, bo zupełnie już słońce
zniszyło zwoje mózgowe naszej “elyyyty [oryginalna nazwa elita :)] np. z
zachodniopomorskiego.
Aha Częstochowa tak efektywnie zbiera podatki od PSÓW, gdyż zapłaciła za
koncenrt Maanamu jedyne 76 tysięcy złotych! Gratuluję … Ileż to właścicieli
psów trzeba oskubać!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kubiś Re: Upały są i głupotka też .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:12
      Z tymi " Psami " akurat mam inne zdanie :-)
      > np. w Częstochowie nie zniszczy 65 letniej kobiety podatkiem od psów …. w
      > wysokości 46 złotych.
      > Aha Częstochowa tak efektywnie zbiera podatki od PSÓW, gdyż zapłaciła za
      > koncenrt Maanamu jedyne 76 tysięcy złotych! Gratuluję … Ileż to właścicie
      > li
      > psów trzeba oskubać!
      >>>>>Czyli proponuje pan przymykanie oka na pieski starszych pań i panów ??:-)
      Mój sąsiad ma trzy wielkie psy , drugi jednego wielkiego i głupiego .
      Nie będę liczył tych dalszych ale URZĄD MIASTA co najwyżej ściąga tem podatek
      z 15 procent piesków na 100% :-) Czyli ściągalność jest licha .
      Ja jestem za tym żeby nie płacący podatku zapłacili karę 400 złotych za swoją
      pociechę . Skutek byłby natychmiastowy - mniej gówien na trawnikach i ciszej w
      nocy :-)
      W Częstochowie przymyka się oczy na :
      1.Nagminne przechodzenie na czerwonym świetle wszystkich ludzi
      Ale po akcji z mandatami zaraz zacznie się hałas że staruszka zapłaciła 100
      złotych i zabraknie jej na leki i umrze :-) Albo student lub bezrobotny będzie
      głodował jak zapłaci .
      2. Podatek od psów tak jak mówię 15 % ściągalność czyli zerowa
      3. Złe parkowanie też biedni kierowcy nie będą mieli jak zapłacić
      Złym rozwiązaniem jest jak stosowanie jak dotychczas przymykania oka na drobne
      wykroczenia . Tym bardziej że należymy do Zjednoczonej Europy i uważamy się
      Cywilizowanym i najlepiej roziniętym krajem z dawnego układu warszawskiego
      Jednak nieprzestrzeganie i przymykanie oka na Babcię z pietruszką lecimy z "
      PRAWEM " w stronę państw Islamskich lub Wietnamu . Polecam panu wycieczkę do
      jakiejkolwiek stolicy w AZJI np. Kair . Zobaczyć można wszystko i wszędzie .
      Jak na dużym skrzyżowaniu nie przestrzegane są żadne przepisy i światła . Każdy
      jedzie do przodu i jakoś dojeżdza każdy łażi jak chce . Handlować można gdzie
      się chce . Ot rozkładasz stragan i już klienci przychodzą i oglądają .
      CZY w Polsce ma być też taki dziki afrykański " BRUDEK " i Anarchia przepisów ?
      :-) Pozdrawiam Pana ..... Kubiś
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI SZANOWNY PANIE WWW.JASKUŁA IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 02.06.05, 10:27
      Czytając tekst o chińczykach, podatku od psa w Częstochowie i koncercie Maanamu
      rzeczywiście można odnieść wrażenie, że upały szkodzą.
      Mam jedynie nadzieję, że podobnej logiki i toku rozumowania nie przedstawia Pan
      w szkole dzieciom podczas wykładów, gdyż jak z przerażeniem można wyczytać na
      usilnie reklamowanej przez Pana stronie internetowej, jest pan nauczycielem.

Zanim zabiera pan publicznie głos, radziłby dobrze sprawdzić to, o czym Pan
      pisze. Napisał Pan bowiem, że "klasa polityczna w Częstochowie niszczy 65
      letnią babcię podatkiem w wysokości 46 złotych" i w tylko dla siebie zrozumiały
      sposob powiązał Pan ustawowy obowiązek podatkowy ze sfinansowaniem koncertu
      Maanamu.

Stosując tę "logikę" równie dobrze można powiązać podatek za psa z Pańską
      pensją, bowiem samorząd dokłada w ciągu roku kilkadziesiąt milionów złotych na
      utrzymanie szkół - państwowe dotacje są jak Pan zapewne wie, delikatnie mówiąc
      daleko nie wystarczające...
      Niszczenie 65-letniej babci ma polegać zapewnie na "umorzeniu" jej przez
      Prezydenta podatku. Domaganie się przez Panią S. zwolnienia z podatku było w
      jej przypadku niemożliwe. Umorzono jej podatek, wcześniej sprawdzając sytuację
      materialną.
      Stosując Pańską "logikę" nie wolno zbierać podatków a tym bardziej organizować
      koncertów rockowych.
      Proszę tę demagogię w widocznym miejscu zapisać na pańskim plakacie wyborczym,
      bo jak znam życie, nagłe pojawienie się w tym okresie na internetowym forum
      Pańskich tekstów ma oczywisty związek ze zbliżającymi się wyborami.

Ireneusz Leśnikowski
      • Gość: Marcyś Re: SZANOWNY PANIE WWW.JASKUŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:37
        Z takimi ludzmi niewarto polemizować. Zaraz zaczną się posty że Pan Rzecznik
        kożysta z internetu i łazi po stronach www w godzinach pracy. No cóż Jaki mamy
        elektorat takie i jego przedstawicielstwo. Dlatego może profesjonalizm pewnych
        urzędników razi Pana nauczyciela. Razi go także to że ktoś robi coś sensownego
        w obliczu własnej niemocy nie tyle nawet do jakichkolwiek działań ale nawet do
        znikomego wysiłku intelektualnego. Żal mi Pana Panie nauczycielu, tak
        zwyczajnie po ludzku żal...
        • Gość: Marcyś Re: SZANOWNY PANIE WWW.JASKOŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:09
          Korzysta oczywiście przez "rz" a Jaskóła przez O z kreska. Przepraszam więc za
          dwa błędy!
          • Gość: Kubiś Re: SZANOWNY PANIE WWW.JASKOŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:02
            Ja też robię byki :-) :-) to nic haha ..... Kubiś
            • Gość: Baba Re: SZANOWNY PANIE WWW.JASKOŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:35
              Jezu, ku..a, czy wy nie pracujecie ????????????????? Macie tyle czasu na
              pierdoły. CO NA TO WASZ PRACODAWCA??????????????? Ja się chętnie zatrudnie.
            • Gość: Marcyś Re: SZANOWNY PANIE WWW.JASKOŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:40
              Kubisiu ale dzięki Angeli wszyscy wiedzą że jesteś prowokatorem i ile pijesz
              podczas spotkań piw i że pożniej proowadzisz pojazd mechaniczny więc te parę
              błędów które czasem Ci wpadną nie ma dla mnie znaczenia. A jedynym
              usprawiedliwieniem dla moich błędów byłby fakt picia i prowokacji. Chyba muszę
              zacząć.... Pozdr.
        • Gość: nerwus Re: SZANOWNY PANIE WWW.JASKUŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 21:58
          lesnikowski zabierz sie do pracy w godzinach urzędowania a nie bierz udziału w
          forum (chyba że po pracy)
          juz kurde wiem na co idą moje podatki....
          i mandaty za złe parkowanie i nielegalny chandel staruszek na promenadzie...

• Gość: Kubiś Re: SZANOWNY PANIE WWW.JASKUŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:07
            Odczep się nerwusie od Leśnikowskiego i weż się do pracy bo tylko kwinkasz
            dookoła jak jest żle a sam nic nie robisz ..... Kubiś
      • Gość: ToMNR Szanowny Panie Lesnikowski IP: *.bis / 212.244.80.* 02.06.05, 13:50
        A ja czekam dalej na odpowiedz - co bedzie na miejscu zburzonego Polmozbytu????

Pozdrawiam
        ToMNR
        www.rakow.com.pl
      • Gość: Baba Re: SZANOWNY PANIE WWW.JASKUŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:53
        Panie Leśnikowski, czy wy to naprawdę macie tylko taką swoją prasówkę?. Nic
        konkretow, nawet na waszym gazetowym zdjęciu wiadomo kto rządzi na forum. A MY
        SZARACZKI TO C???????????????????? Storimy, Wlodki, Córki, Rude..... i inne.
        Na NASZE POSTY NIKT NIE ODPOWIADA. WSTYDŻCIE SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: www. .....:P. pl Wielce Szanowny Panie Rzeczniku.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 09:33
        Szanowny Panie Rzeczniku!
        Niezmiernie cieszę się, że "wstąpił" Pan do tego wątku. Tylko sądzę, że długo
        Pan jednak miejsca tu nie zagrzeje. A to, dlatego, że kiedy ktoś odpowie
        argumentem [w przeciwieństwie do Pana], to informuje Pan niegodziwca, iż nie
        będzie Pan odpowiadał na jego posty. Broń niezła, ale obosieczna. Warto przecież
        uzmysłowić sobie, że nie jest to moje tylko zdanie. Jest to powszechne odczucie,
        internautów.
        Postaram się szybko odpowiedzieć konkretnie na Pana wątpliwości:
        - Co do Logiki - stosuję ją oczywiście w szkole, a i owszem. Sądzę, że uczniowie
        mnie rozumieją. Są inteligentni i zawsze w nich wierzę. Zresztą ciągle im to
        mówię, zatem są dowartościowani.
        - Co do klasy politycznej w Częstochowie - proszę raz jeszcze przeczytać o jaką
        klasę chodzi [zachodniopomorskiego, przykład jest tylko potwierdzeniem]. Co do
        nazewnictwa "Klasa POLITYCZNA Czestochowy" jest wielkim nadużyciem. Wolę
        REPREZENTATNÓW SAMORZĄDU!
        - co do podatku: Skoro 65 letnie osoby są zwolnione z podatku od psów [przy
        bardzo niskiej ściągalności należałoby się zastanowić nad likwidacją takiego
        podatku, który jest fikcją], to nie jest chyba demagogią pytanie dlaczego ta
        konkretnie kobieta nie była [bo chyba została] zwolniona z tegoż podatku.
        Oczywiście poszło o to, czy mieszkając razem prowadzi wspólne gospodarstwo z
        dziećmi. Jeśli w przepisach tak jest to oczywista bzdura! To, że mieszkamy
        wspólnie i jesteśmy krewnymi 1 stopnia, nie oznacza, że razem utrzymujemy
        gospodarstw! Równie dobrze wszyscy Paulini mogliby rozliczać się z fiskusem jak
        "JEDNA WIELKA RODZINA" adres zamieszkania Jasna Góra - [SWOJĄ droga byłoby to
        nawet zabawne:P] ciekawe, kto dbałby o finanse..... Na kolejny wykup mafiozo
        paliwowego.
        Co do podatków: Proszę przedstawić [I TYM SAMYM NIE ROBIĆ WODY Z MÓZGU LUDZIOM
        NIE ZORIENTOWANYM], W JAKIM STOPNIU SAMORZĄD CZESTOCHOWSKI UTRZYMUJE SIĘ Z
        ŚRODKÓW?.. WŁASNYCH. Tylko proszę się nie mylić [tak jak już Pan zrobił myląc
        subwencje i dotacje]. Mam wrażanie, że w niewielkim procencie. I proszę jeśli
        Pan może powiedzieć skąd wyszły Panu takie liczby. Ale mogę się mylić. Zatem
        jest ot prośba.
        Co do koncertów: Proszę Pana Rzecznika! Nigdy wydawanie publicznych pieniędzy
        nie podoba się normalnym podatnikom. Wolałbym, aby koncert sponsorowali np.
        przedsiębiorcy częstochowscy, którzy w ramach rewanżu pojadą np. z jakąś misją
        gospodarczą UM do kolejnego kraju, np. USA, Chin, czy gdziekolwiek. A ja
        czekałbym, [I TU UWIDACZNIA SIĘ MOJA DEMAGOGIA NA.. ....] na ogłoszenie, że
        pieniądze - owe 76 tysięcy złotych PRZEZNACZACIE PAŃSTWO NP. NA SWIATEŁKA
        ODBLASKOWE DLA KAŻDEGO DZIECKA W CZESTOCHOWIE LUB NA ZESTAW LEKCJI JĘZYKA
        ANGIELSKIEGO DLA DZIECI PRZYKŁADOWO Z TERENÓW DOTKNIĘTYCH PATOLOGIĄ.
        Co do wyborów: Odpowiadałem już w wielu wątkach na to pytanie. Proszę Pana
        Rzecznika, gdybym chciał kandydować to pierwsze co zrobiłbym TO PUBLICZNIE
        OGLOSIŁBYM TO NA MOJEJ STRONE. Wiadomo wszem i wobec że umie Pan czytać. Zatem
        czy przeczytał Pan taką wiadomość na stronce www.jaskola.pl [ah ta reklama ....
        a niektórzy to się czują właścicielami forum GW]??? Nie lubie gierek
        politycznych w stylu częstochowskim. Zatem Panie Rzeczniku odnoszą się w
        ostatnim zdaniu nie zna Pan życia, gdyż zawiodę Pana - nie KANDYDUJĘ. Kiedy
        jednak będę chciał być Obywatelem uprawiającym politykę [A NIE POLITYKIEM, GDYŻ
        DO TYCH ŻYWIĘ ODCZUCIA RACZEJ NEGATYWNE Z POWODU PROSTEGO: IM WIĘKSZY DUREŃ, TYM
        WIĘKSZĄ MA MISJĘ DO SPEŁNIENIA] wtedy powiem WPROST - kandyduję! I już. To jest
        przecież nie trudne słowo. W postach uprzednich czytał Pan na pewno moje
        oświadczenie, że wybory na jesieni MNIE NIE OBCHODZĄ. Zatem dlaczego Pan tego
        nie rozumie? Czyżby najprostsza logika wyrazu z partykułą "NIE" była jednak zbyt
        trudna? Może, dlatego właśnie nie rozumie Pan logiki większości moich
        wypowiedzi? Proszę o przeczytanie raz jeszcze moich postów. Proszę o
        wypunktowanie owej demagogii, którą jakoby nasączam swoje teksty.

Pozostaję w szacunku
        Tomasz Jaskóła
        www.Jaskola.pl

PS / Proszę nie mieszać mojego zawodu wyuczonego i wykonywanego z treścią mojej
        strony internetowej. Jedno i drugie nie mają nic wspólnego! Jestem zaszokowany
        Pana wypowiedzami w tym "stylu". Był to chwyt poniżej pasa, dlatego apeluję do
        Pana o większy takt i wyróżnienie się kulturą na forum.
        • Gość: www.jaskola.pl Re: Wielce Szanowny Panie Rzeczniku.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 20:37
          No i stało się! Jak kąsać to Pan wie jak! A kiedy trzeba odpowiedzieć to zabrał
          Pan zabawki z piskownicy i już ..... ? Smiechu warte.
        • Gość: Wlodek Re: Wielce Szanowny Panie Rzeczniku.... IP: *.vf.shawcable.net 04.06.05, 05:38
          > Szanowny Panie Rzeczniku!

Tomku!
          Skracaj sie bo lekcji na temat nie starczy.
          Zacznij pisac pamietnik w zeszycie, a nie na lamach forum.
          Ja to czytam wieczorkiem przy piwku, ale wiekszosc pewnie nie.
          Proponuje zwiezlosc wypowiedzi wzorem Rzymian. Starozytnych...
          Pamietaj, ze gledzacych senatorow skracano ....
        • Gość: www.jaskola.pl Re: Wielce Szanowny Panie Rzeczniku.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 12:57
          Może mi się nudzi, ale nadal czekam na Pana odpowiedź. Bez zgryźliwości proszę o
          odniesienie się do mojego postu. Oczywiście o ile pozwala Panu na to czas.

z poważaniem TJ
      • Gość: www.jaskola.pl A ja nadal czekam na odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 09:30
        Panie Rzeczniku - bardzo proszę o odpowiedź - Wręcz nalegam teraz.
      • Gość: Tomasz Jaskóła Szanowny Panie Rzeczniku ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 20:31
        Umie Pan współczuć mnie jako nauczcycielowi oraz moim uczniom. I tylko na tyle
        Pana stać? Czekam na odpowiedź uargumentowany. A jakoś po mojej wypowiedzi jakoś
        Pan nie odpowiada.
        • Gość: ola Re: Szanowny Panie Rzeczniku ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:10
          Jak dpbrze,że zrobiło się chlodniej.Może przygrzany Jaskóla skończy się
          popisywać.
        • Gość: Wlodek Re: Szanowny Panie Jaskula IP: *.vf.shawcable.net 05.06.05, 03:48
          Gość portalu: Tomasz Jaskóła napisał(a):

> Umie Pan współczuć mnie jako nauczcycielowi oraz moim uczniom. I tylko na tyle
          > Pana stać? Czekam na odpowiedź uargumentowany. A jakoś po mojej wypowiedzi
          jakoś Pan nie odpowiada.

Toz ci odpowiedzial. Przeczytaj jeszcze raz ... i wolno.
          Ja tez wspolczuje twoim uczniom.... Kolejny raz.
          Za aktywnosc na forum masz mocne 3= ...
          I zapamietaj raz na jutro...
          NADGORLIWOSC JEST GORSZA OD FASZYZMU!!!!!!

Wiecej myslenia mniej aktywnosci.
          Aktywisci zyja krocej:)))

Wlodek
          • Gość: kurz Nieladnie Panie Wlodku :0) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.06.05, 04:57
            Gość portalu: Wlodek napisał:
            > Ja tez wspolczuje twoim uczniom.... Kolejny raz.

Czyzbym wyczuwal w powietrzu irytacje?
            Mysl pozytywnie. Pan Jaskola jaki ozywczy np. w porownaniu z Filipem ;))
            Uczniom nie ma co wspolczuc - swoj rozumek maja. Madra mamy mlodziez.
            Co Wy tam w Kanadyji przyslowia o jaskolkach nie znacie? ;))

• Gość: Wlodek Re: Nieladnie Panie Wlodku :0) IP: *.vf.shawcable.net 05.06.05, 05:51
              Pan kurz napisał(a):

> Czyzbym wyczuwal w powietrzu irytacje?
              Irytacje??? Okocim dowiezli wiec raczej rozbawienie, niz irytacje nas trapi:)))

> Mysl pozytywnie. Pan Jaskola jaki ozywczy np. w porownaniu z Filipem ;))

Tez jestem podobnego zdania.
              Filip ponoc z Toroncia, a tam na wschodzie tak maja... Jak to na wschodzie..
              Jak nie zima, to .... jak w Keleckiem na dworcu - co szkodzi:))))

> Uczniom nie ma co wspolczuc - swoj rozumek maja. Madra mamy mlodziez.
              I w tem nadzieja cala nasza....
              Ale co Tantalowych mak doznaja, to im nikt nie zwroci...

> Co Wy tam w Kanadyji przyslowia o jaskolkach nie znacie? ;))
              >
              U nas jeno te o spolkach, ale jaka tam spola z rzeczonym Jaskola byc moze,
              kiedy on jakis dziwny jest...
              Niby chcialby ladnie, a ....jakos mu marnie wychodzi:)))
              Jak z opowiesci sp Kazia Grzeskowiaka.
              Odmieniec, albo gacopyrz ... do wyboru:)))

Najlepszego
              Wlodek
              • Gość: kurz Jezdziec Burzy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.06.05, 06:26
                Gość portalu: Wlodek napisał(a):

> Ale co Tantalowych mak doznaja, to im nikt nie zwroci...

jak to bylo w tej reklamie - tantal - trudne slowo ;))

> > Co Wy tam w Kanadyji przyslowia o jaskolkach nie znacie? ;))
                > U nas jeno te o spolkach, ale jaka tam spola z rzeczonym Jaskola byc moze,
                > kiedy on jakis dziwny jest...
                > Niby chcialby ladnie, a ....jakos mu marnie wychodzi:)))

Coz , ta galopada mysli, ten lomot fraz ... powiem komplement -istny Jezdziec
                Burzy ;))
                Co pozwala mi wrocic do porzekadla ze jedna jaskolka burzy nie czyni,;) ale cale
                stado..... no slowem, czlowiek jest oryginalny, ale gdyby go bylo wiecej -
                musielibysmy go polubic na Amen ;))
                • Gość: osa Re: Jezdziec Burzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 09:53
                  Skończcie,wy kretyni się wymadrzać.
                  • Gość: Wlodek Re: Jezdziec Burzy IP: *.vf.shawcable.net 06.06.05, 04:47
                    Gość portalu: osa napisał(a):
                    > Skończcie,wy kretyni się wymadrzać.

Bardzo cie przepraszam! Byc moze niechcacy cie urazilem, ale jesli czegos nie
                    wiesz PYTAJ. Sprobuje jeszcze raz i JASNIEJ.
                    Bylo nie o BURZY Szekspira, a o przyslowiu... o jaskolce.

• Gość: Tomasz Jaskóła Re: Szanowny Panie Jaskóła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 10:37
            Włodku nie irytuj się ..... założyłem nowy wątek, na który nie dostałem
            odpowiedzi. I nadal czekam na pytania, które postawiłem Panu Panie Rzeczniku.
            • Gość: Kubiś Re: Szanowny Panie Jaskóła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 11:49
              Panie Jaskóła! Na pańskie odpowiedzi też nie można się czasem doczekać więc nie
              widzę nic niestosownego w tym żeby pan sobie troszkę poczekał na odpowiedż
              Rzecznika Leśnikowskiego . On też może sobie odpocząć i być np.W Kasynie w
              Monaco :-) . Przez te parę dni bez odpowiedzi chyba pan nie osiwieje ? .....
              Kubiś
            • Gość: Wlodek Re: Szanowny Panie Jaskóła IP: *.vf.shawcable.net 06.06.05, 04:59
              Gość portalu: Tomasz Jaskóła napisał(a):

> Włodku nie irytuj się ..... założyłem nowy wątek, na który nie dostałem
              > odpowiedzi. I nadal czekam na pytania, które postawiłem Panu Panie Rzeczniku.

I slusznie! Pewnie Lesnikowskiemu -urzednikowi szkoda czasu na bleblanie kiedy
              juz raz jasno ci odpowiedzial, a osobie prywatnej nie wypada, bo zaraz go
              sponiewierasz, ze wystepuje jako urzednik za twoje pieniadze.
              A co do moich "nerw" to Tomeczku! Poniewaz jestem od lat kilku pilnym
              obserwatorem, a czasem i uczestnikiem tzw zorganizowanego zycia polonijnego, to
              zadne fanaberie polskich frustratow NIE SA MI OBCE:))))
              Nie stanowisz jakiegos wyjatku we wszechswiecie....
              Wrocilem wlasnie z jednego takiego konwektyklu i mozesz mi wierzyc, albo nie,
              ale ....Tomaszow Jaskolow jest ci u nas bez liku... I co jeden to bardziej
              pomyslowy Dobromir INO ROBIC NIE MA KOMU!!!
              Pyszczyc i proponowac, nie mowiac o LUSTRACJI i dekomunizacji JEST OD METRA,
              ALE PRZYJSC I ZROBIC cus" wlasnorecznie podjac decyzje i odpowiedziec za jej
              wykonanie...to gdzie tam!!!!
              Od tego som ONE!!!
              Nam latwiej szczuc i ujadac. Na Wrone, Kuciapskiego i Unego!!!

Przemysl i pogadaj o tym na lekcji.... Warto, bo to moga zmienic chyba tylko
              twoi uczniowie jak dorosna.
      • Gość: ala Cały rzecznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 06:59
        NIe trzeba się martwić. Zwykle rzcznikowoi coś nie odowiada to po prostu nie
        odpowiada. Ale dowalić to umie.
    • Gość: www.jaskola.pl Re: Upały minęły głupotka nie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:48
      Nadal czekam i staję się coraz bardziej cierpliwy. Będę czekał Panie Rzeczniku
      ... :)
      • Gość: ewa Re: Upały minęły głupotka nie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:05
        I się kretynie nie doczekasz.Skończ już,bo zaczynasz być nudny.Nie szkoda ci
        czasu?.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Upały minęły głupotka nie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:33
          cóz za poziom ... no ... Kto Cię wychował? Ulica?
        • Gość: www.jaskola.pl Re: Upały minęły głupotka nie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 07:57
          NIe Ewuniu, nie szkoda. Czasami dobrze postawić pytanie. czywiście oczekuje się
          odpowiedzi. A odpowiedź może być każda. Byle nie była to odpowiedź chamska vide
          Twoja! I właśnie to mnie nudzi. To, że odowiadają ludzie, którzy poza słowem
          "kretyn" niczego ciekawego ani wnoszącego nie mają do powiedzenia. Zatem droga
          Ewo mniej chamstwa i więcej myślenia, mniej porywczości więcej skupienia życzy
          Tomasz Jaskóła .....

pozdrawiam
          www.jaskola.pl
          proczestochowa
    • Gość: www.jaskola.pl Re: Upały minęły głupotka nie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 14:34
      Panie Rzeczniku .... jeśli Pan podejmu się krytyki, to dobrym zwyczajem [a w
      myśl prawa prasowego obowiązkiem - kto jak kto ale Pan powinienen to wiedzieć]
      powienien Pan udzielić odpowiedzi. Jesli to jednak nie następuje, to uznaję
      swoję rację.

z poważaniem Tomasz Jaskóła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka