Gość: Loyola IP: 129.81.192.* 14.07.05, 23:21 Kosciol katolicki opetany przez szatana??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosć Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 15.07.05, 00:18 jesteś kolego nieuświadomionym psycholem, nie życzę ci abyś kiedykolwiek w życiu ty lub ktoś z twojej rodziny musiał korzystać z usług egzorcysty, a niestety przypadki opetania człowieka zdarzają się (może być to szatan) bez względu na wiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:15 SZATAN ????????????? ludzie czy wyście już całkiem zgłupieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: 195.20.110.* 15.07.05, 12:53 NIkt nie zgłupiał !Sam przeżyłem uwolnienie i to wszystko jest prawda ! W imie Jezusa Chrystusa każde kolano się ugnie , nawet ludzi którzy nie wierzą. Dlatego dobrze wam radze szukajcie w swoim życiu Jezusa zanim będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
prezu Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów 17.07.05, 12:54 DEWOCJA NA KANALE CZESTOCHWA! A MYŚLAŁEM ŻE TYLKO NA LUBLINIE TAKIE DEWOTY BZDURY PISZA! MODLCIE SIE DEBILE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przechodzień Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.icpnet.pl 18.07.05, 06:36 Nikt nie zgłupiał? Problem w tym, że obojętnie czy się komuś to podoba czy nie, to każdemu psychicznemu się wydaje, że jest normalny - egzorcystom również się wydaje :). Uwolnienie od problemów psychicznych lub psychologicznych przy pomocy guseł? Bzdura! W przypadku problemów szukajcie psychiatry, który da leki i psychologa, który pomoże powrócić do (względnej)normalności - zanim będzie za późno. Dlaczego względnej? No bo czasem trzeba się nauczyć żyć z problemem, którego nie można pokonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.net.ircam.fr 15.07.05, 13:25 antypatia wobec duchownych-naturalna postawa duchowni-siewcy niewoli,iluzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:34 Przecież to wszystko jest w nas, tylko dlaczego musisz wierzyć w jakąś siłę wyższą a nie w siebie, czy pomocną dłoń innego człowieka. Musi być BAT ??? A tak to lepsza iluzja i można powiedzieć "Przecież diabeł mnie opętał co ja mogę ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.chello.pl 15.07.05, 15:51 Szatan, buehehe...wymysł duchownych i tyle. zaczne mordować kraść,gwałcić itd. a póżniej powiem że byłem opętany:P zapomnieli dodać że pewne gatunki muzyczne przekazują treści satanistyczne:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi-Vo Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:13 Ciemnogrodzianie wszystkich krajów łączcie się!!Pod takim hasłem powinny takie zjazdy się odbywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free woman Ignoramus et ignorabimus... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 18:05 Powiem tak: nie jestem specjalnie przekonana do skuteczności katolickich egzorcystów, bo jednak mają korzenie swej metody gdzieś na pograniczu dogmatyki, a to trochę mało, by się z niedokładnie widzialną rzeczywistością uporać. Jednak spłaszczanie problemu, jakie tutaj prezentujecie jest jak zachowanie dziecka, które chowając głowę pod koc woła: nie ma mnie! I dla niego tak jest. W ogóle media nauczyły was myśleć etykietkami, a to już niedobrze, bo utożsamiacie rzecz z etykietką, a poruszanie się w sferze pojęć abstrakcyjnych to nie jazda na rowerze, tego nie można się nauczyć. To kwestia inteligencji i wychowania intelektualnego, ale nie tylko. Zatem proszę: nie zabierajcie głosu w kwestiach, które dla was nie istnieją. Niezbyt pochlebną wystawiacie sobie cenzurkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Re: Ignoramus et ignorabimus... IP: *.net.ircam.fr 15.07.05, 19:10 oh,oh,oh,oh...czy ta pani cenzurka nie nazbyt przechlebna,pochlebna i popomidorna? Odpowiedz Link Zgłoś
klekss Re: Ignoramus et ignorabimus... 16.07.05, 14:14 To naprawdę przerażające, że nie wierzycie w istnienie szatana- i to jest własnie efekt jego działania. Dla was są to wymyślone bajeczki dla niegrzecznych dzieci, a to świadczy o tym, jaką wodę z mózgu potrafią zrobić media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Ignoramus et ignorabimus... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:55 jezeli cos jest na swiecie wymyslem szatana, to najpewniej kosciol katolicki, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: 83.168.106.* 15.07.05, 22:26 Chrystus jest egzorcystą!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.nowytarg.pl 16.07.05, 17:56 nam ateistom szatan nie straszny :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Tenetis ut vollestis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 01:46 Wiara, czy w Boga czy w totemy, itp. to zasadniczy aspekt każdego człowieka. Nawet ateiści wierzą, choć nie przyznają się do zabobonów. Wiara jest potrzebna, jest to ważny element etyki i humanitaryzmu, który działa jak kodex praw w życiu. Mity, które powstają ze strachu a głównie z niewiedzy i ignorancji i braku prób zrozumienia problemu wiary, odznaczają się brakiem szacunku. Tak było jest i będzie. Tenetis ut vollestis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ateista Re: Tenetis ut vollestis IP: *.sggw.waw.pl 18.07.05, 12:04 Ateista NIE wierzy, w zabobony tym bardziej. Wiara to nie zasadniczy aspekt każdego człowieka tylko zasadniczy jego problem. Wiara nie jest potrzebna, z etyką nie ma wiele wspólnego. Kodeks praw opartych na wierze w cokolwiek to prosta droga do zatracenia i rynsztoku umysłowego. Wiara to córka strachu i nadziei - tak było, jest i będzie. Więcej światła!! Z pozdrowieniami Ateista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belmond O opętaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 10:25 Nigdy nie miałem styczności,ani nawet nie widziałem opętanej osoby,ale moja opinia na ten temat jest jednoznaczna.Szatan,jak go pojmujemy w naszych chrześcijańskich realiach,wstępuje w ciało człowieka i daje mu nadludzkie właściwości(zarazem niszcząc jego ludzkość).Tak,to nie jest bajka.Osobiście uważam iż egzorcyści to zbrojne ramię Kościoła,które walczy ze złem w każdej postaci.Kończąc,co może być w tym najgorszego? Najmocniejszym opętaniem,którego praktycznie nie da się wyleczyć jest opętanie umysłu i przeciwko takim opętaniom żołnierze Kościoła powinni wznieść miecze...dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrasekta no tak - np www.sekta.pl , dzialaja juz dawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:58 ...i niby nikt tego nie widzi Odpowiedz Link Zgłoś