Dodaj do ulubionych

Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów

IP: 129.81.192.* 14.07.05, 23:21
Kosciol katolicki opetany przez szatana???
Obserwuj wątek
    • Gość: gosć Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 15.07.05, 00:18
      jesteś kolego nieuświadomionym psycholem, nie życzę ci abyś kiedykolwiek w
      życiu ty lub ktoś z twojej rodziny musiał korzystać z usług egzorcysty, a
      niestety przypadki opetania człowieka zdarzają się (może być to szatan) bez
      względu na wiek
      • Gość: fred Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:15
        SZATAN ????????????? ludzie czy wyście już całkiem zgłupieli
        • Gość: Art Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: 195.20.110.* 15.07.05, 12:53
          NIkt nie zgłupiał !Sam przeżyłem uwolnienie i to wszystko jest prawda !
          W imie Jezusa Chrystusa każde kolano się ugnie , nawet ludzi którzy nie wierzą.
          Dlatego dobrze wam radze szukajcie w swoim życiu Jezusa zanim będzie za późno.
          • prezu Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów 17.07.05, 12:54
            DEWOCJA NA KANALE CZESTOCHWA!
            A MYŚLAŁEM ŻE TYLKO NA LUBLINIE TAKIE DEWOTY BZDURY PISZA!
            MODLCIE SIE DEBILE!
          • Gość: Przechodzień Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.icpnet.pl 18.07.05, 06:36
            Nikt nie zgłupiał? Problem w tym, że obojętnie czy się komuś to podoba czy nie,
            to każdemu psychicznemu się wydaje, że jest normalny - egzorcystom również się
            wydaje :). Uwolnienie od problemów psychicznych lub psychologicznych przy
            pomocy guseł? Bzdura! W przypadku problemów szukajcie psychiatry, który da leki
            i psychologa, który pomoże powrócić do (względnej)normalności - zanim będzie za
            późno. Dlaczego względnej? No bo czasem trzeba się nauczyć żyć z problemem,
            którego nie można pokonać.
    • Gość: free Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.net.ircam.fr 15.07.05, 13:25
      antypatia wobec duchownych-naturalna postawa duchowni-siewcy niewoli,iluzji
      • Gość: fred Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:34
        Przecież to wszystko jest w nas, tylko dlaczego musisz wierzyć w jakąś siłę
        wyższą a nie w siebie, czy pomocną dłoń innego człowieka. Musi być BAT ???
        A tak to lepsza iluzja i można powiedzieć "Przecież diabeł mnie opętał co ja
        mogę ".
        • Gość: . Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.chello.pl 15.07.05, 15:51
          Szatan, buehehe...wymysł duchownych i tyle.
          zaczne mordować kraść,gwałcić itd. a póżniej powiem że byłem opętany:P
          zapomnieli dodać że pewne gatunki muzyczne przekazują treści satanistyczne:D
          • Gość: Pi-Vo Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:13
            Ciemnogrodzianie wszystkich krajów łączcie się!!Pod takim hasłem powinny takie
            zjazdy się odbywać.
            • Gość: free woman Ignoramus et ignorabimus... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 18:05
              Powiem tak: nie jestem specjalnie przekonana do skuteczności katolickich
              egzorcystów, bo jednak mają korzenie swej metody gdzieś na pograniczu dogmatyki,
              a to trochę mało, by się z niedokładnie widzialną rzeczywistością uporać. Jednak
              spłaszczanie problemu, jakie tutaj prezentujecie jest jak zachowanie dziecka,
              które chowając głowę pod koc woła: nie ma mnie! I dla niego tak jest. W ogóle
              media nauczyły was myśleć etykietkami, a to już niedobrze, bo utożsamiacie rzecz
              z etykietką, a poruszanie się w sferze pojęć abstrakcyjnych to nie jazda na
              rowerze, tego nie można się nauczyć. To kwestia inteligencji i wychowania
              intelektualnego, ale nie tylko. Zatem proszę: nie zabierajcie głosu w kwestiach,
              które dla was nie istnieją. Niezbyt pochlebną wystawiacie sobie cenzurkę...
              • Gość: kaj Re: Ignoramus et ignorabimus... IP: *.net.ircam.fr 15.07.05, 19:10
                oh,oh,oh,oh...czy ta pani cenzurka nie nazbyt przechlebna,pochlebna i
                popomidorna?
                • klekss Re: Ignoramus et ignorabimus... 16.07.05, 14:14
                  To naprawdę przerażające, że nie wierzycie w istnienie szatana- i to jest
                  własnie efekt jego działania. Dla was są to wymyślone bajeczki dla
                  niegrzecznych dzieci, a to świadczy o tym, jaką wodę z mózgu potrafią zrobić
                  media.
                  • Gość: bolek Re: Ignoramus et ignorabimus... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:55
                    jezeli cos jest na swiecie wymyslem szatana, to najpewniej kosciol katolicki,
                    hehe...
    • Gość: piotr Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: 83.168.106.* 15.07.05, 22:26
      Chrystus jest egzorcystą!!!!!!!!
    • Gość: gosc Re: Jasna Góra. Koniec zjazdu egzorcystów IP: *.nowytarg.pl 16.07.05, 17:56
      nam ateistom szatan nie straszny :-))))
      • Gość: Martin Tenetis ut vollestis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 01:46
        Wiara, czy w Boga czy w totemy, itp. to zasadniczy aspekt każdego człowieka.
        Nawet ateiści wierzą, choć nie przyznają się do zabobonów. Wiara jest
        potrzebna, jest to ważny element etyki i humanitaryzmu, który działa jak kodex
        praw w życiu. Mity, które powstają ze strachu a głównie z niewiedzy i
        ignorancji i braku prób zrozumienia problemu wiary, odznaczają się brakiem
        szacunku. Tak było jest i będzie. Tenetis ut vollestis.
        • Gość: Ateista Re: Tenetis ut vollestis IP: *.sggw.waw.pl 18.07.05, 12:04
          Ateista NIE wierzy, w zabobony tym bardziej. Wiara to nie zasadniczy aspekt
          każdego człowieka tylko zasadniczy jego problem. Wiara nie jest potrzebna, z
          etyką nie ma wiele wspólnego. Kodeks praw opartych na wierze w cokolwiek to
          prosta droga do zatracenia i rynsztoku umysłowego. Wiara to córka strachu i
          nadziei - tak było, jest i będzie. Więcej światła!!

Z pozdrowieniami
          Ateista
    • Gość: Belmond O opętaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 10:25
      Nigdy nie miałem styczności,ani nawet nie widziałem opętanej osoby,ale moja
      opinia na ten temat jest jednoznaczna.Szatan,jak go pojmujemy w naszych
      chrześcijańskich realiach,wstępuje w ciało człowieka i daje mu nadludzkie
      właściwości(zarazem niszcząc jego ludzkość).Tak,to nie jest bajka.Osobiście
      uważam iż egzorcyści to zbrojne ramię Kościoła,które walczy ze złem w każdej
      postaci.Kończąc,co może być w tym najgorszego? Najmocniejszym opętaniem,którego
      praktycznie nie da się wyleczyć jest opętanie umysłu i przeciwko takim
      opętaniom żołnierze Kościoła powinni wznieść miecze...dziękuję
    • Gość: dobrasekta no tak - np www.sekta.pl , dzialaja juz dawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:58
      ...i niby nikt tego nie widzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka