Dodaj do ulubionych

TELEPIZZA - troche przeginają !!!

IP: 80.51.57.* 21.07.05, 17:37
Ostatnio miałem ochote na pizze więc zadzwoniłem do Telepizzy. Pan
przyjmujący zamówienie zapytał mnie o adres po czym poinformował mnie że
koszt dowozu wynosi 3 złote. Troche mnie to zdziwiło, bo zawsze dowóz był
bezpłatny. Pan wyjaśnił mi że osiedle Północ jest poza strefą bezpłatnego
dowozu. Oni troche przesadzają - nie dość że mają chyba najwyższe ceny to
jeszcze dowóż płatny zrobili. Zawsze uważałem że te ceny takie mają bo w tym
jest dojazd. Poza tym Częstochowa to nie jest jakieś wielkie miasto jak
Wrocław czy Warszawa. Co Wy na to ???????
Obserwuj wątek
    • Gość: Al Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:50
      Ja zamawiam zawsze w Allegro. Mieszkam na Rakowie i dojazd zawsze jest
      bezpłatny. Polecam, bo robią tam zajebiste pizze!
      • Gość: ZIELE Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: 80.51.57.* 21.07.05, 17:51
        Kiedy ostatni raz zamawiałeś ??
        • Gość: Al Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:54
          Jakis miesiac temu. Tak mi sie wydaje, bo dokladnie nie pamiętam. Choc bylem na
          nich troche zly, bo podniesli cene pizzy.
          • Gość: dżordżio armani Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: 80.51.57.* 21.07.05, 17:59
            Musialbym byc niespelna rozumu zeby zamawiac to obrzydliwe dziadostwo z Telepizzy. Nie dosc ze sama chemia, ciasto jakies dziwaczne to jeszcze ceny nowojorskie.
            Jest wystarczajaco duzo innych pizzerii, Telepizza jest dla snobów.
            Za jedna pizze od nich mozna kupic dwie albo dwie i pol w innych pizzeriach.
            • Gość: ZIELE Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: 80.51.57.* 21.07.05, 18:08
              Ja już ich numer wykreśliłem
              • Gość: herman Re: TELEPIZZA - nie pasuje , nie korzystać IP: *.trustnet.pl / *.trustnet.pl 21.07.05, 18:13
                nie rozumiem w czym problem - za drogo nie kupuje u nich, proste jak drut, jest
                tyle innych pizzerii do wboru do koloru
                • Gość: ZIELE Re: TELEPIZZA - nie pasuje , nie korzystać IP: 80.51.57.* 21.07.05, 18:16
                  No i zakończyłem z nimi interesy. Mnie tylko dziwi przy tak wysokich cenach
                  płatny dowóz i dzielenie średniej wielkości miasta na jakieś strefy.
                  • yanoooosh Re: TELEPIZZA - nie pasuje , nie korzystać 21.07.05, 19:52
                    a ja sobie sam robie pizze i jest taka jak chce ,smakuje mi ,dowoz z kuchni do pokoju mam gratis i jest tania hehe

pozdrawiam
                    • Gość: Szczęki Polecam Da'grasso IP: *.111.inds.pl 21.07.05, 20:03
                      To jest jedyna pizzeria, z której usług korzystam od jakiegoś czasu i jestem
                      zadowolony, tylko zapodziałem gdzieś do nich numer.
                      • Gość: gość Re: Polecam Da'grasso podaje nr.tel IP: *.trustnet.pl / *.trustnet.pl 21.07.05, 20:45
                        tel do dagraso -374-07-07 ul wały dwernickiego 11 paw.48/49
                        tez ostatnio jadłem od nich pizze i naprawdą dobra
                      • Gość: IKS Re: Polecam Da'grasso IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 22.07.05, 22:22
                        Fakt są tani ale dostajesz za niską cenę niskiej jakości syf!!! To jest niezła
                        chemia, składników jak na lekarstwo - na 1/4 wielkości pizzy, kiepskiej
                        jakości, kupowone po promocyjnych cenach bo data im się skończyła i nawet nie
                        przetrzymywane w lodówce. Za to czas oczekiwania jest gratis!!! Ja czekałem
                        kiedyś dwie godziny i odechciało mi się Da Grasso. Ale jak ktoś lubi poczekać i
                        do tego się zatruć to polecam!!!!!!!!!!!
                    • Gość: aka Re: TELEPIZZA - nie pasuje , nie korzystać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:50
                      kiedys zadzwoniła do mnie miła pani z telepizzy w celu przeprowadzenia ankiety-
                      czy pizza była ciepła, czy obsługa miła itp. Na koniec zapytała mnie o to co mi
                      się nie podoba.Odpowiedziałam że cena bo jest bardzo wysoka i złożyłam
                      zamówienie tylko dlatego że była promocja(2 w cenie 1).Po kilku dniach
                      zadzwoniła do mnie miła pani z telepizzy i oznajmiła mi że więcej nie mogę
                      składać u nich zamówień ponieważ jestem poza strefą dowozu. Moja sąsiadka z tego
                      samego bloku jest w ich strefie- a ja nie . Od tej pory nigdy nie jadłam
                      "telepizzy" nawet na miejscu. Po prostu mnie wkurzyli.
                      • Gość: gg Re: TELEPIZZA - nie pasuje , nie korzystać IP: 213.199.204.* 21.07.05, 23:27
                        właśnie przestałam korzystać, ostatnio była ledwo ciepła,godzina czekania,
                        miała być promocja co nie było prawdą, proszą o zwrot paragonu jeśli nie jest
                        potrzebny........./może "cofka" na kasie fiskalnej/
    • veennusss Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! 21.07.05, 23:51
      polecam pizzę z La Belli tel. 3671214. Pyszna !! na cienkim cieście, ciągnący
      serek itd... Najlepsza z majonezem. Piwo też dowożą jak się zamówi do pizzy. Ja
      zamawiam u nich od kilku lat. Próbowałam innych - są dobre, ale z tych "z
      dowozu" jest najlepsza. ........a i ceny mają malutkie !!!!!
      • Gość: mrzezyno252 Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.prenet.pl 22.07.05, 08:52
        A ja wam polecam Pizza w deche, na północy w okolicach przejscia podziemnego
        koło plusa. Robią swietną i smaczną, dobre cisto, swierze dodatki, szybka
        obsługa. Po co dzwonić do Telepizzy skoro spacerkiem mozna sobie zamówić Pizze w
        deche, pozdrawiam. Ps. narobiłem sobie smaka.
        • veennusss Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! 22.07.05, 13:37
          popieram. Pizza w Dechę. Zapomniałam, że od niedawna również dowożą do domu!!!
          Jest super i ogromna. Polecam.
        • Gość: ZIELE Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: 80.51.57.* 22.07.05, 22:50
          Właśnie jak sie zdenerwowałem na Telepizze poszedłem tam na pizze. Była 14.50,
          a ogródek zamknięty na kłódkę choć według tabliczki powinno być otwarte. Widząc
          że w lokalu jest jakaś pani zapytałem ją czemu jest zamknięte. Ona powiedziała
          oburzona że otwiera o 15. Ja jej na to że na tabliczce inaczej jest napisane (
          od 12 z tego co pamiętam). Ona poiwiedziała że to już nieaktualne i poszła do
          środka. Jeśli było 10 minut do otwarcia i byli głodni klienci to myśle że
          powinna mnie wpuścić i przyjąć zamówienie a nie zachowywać sie jak ekspedientki
          za komuny. Nigdy już tam nie pójde i każdemu będę odradzał tę pizzernie bez
          względu na to jak smaczną pizze tam robią bo NIE SZANUJĄ KLIENTA !!!!!!!!!
      • agnieszka71 Re: pizza - nie róbcie tu smaka ;)) ;)) 22.07.05, 13:45
        Dobre są też na ul. Wysockiego Giovanni, oraz z ul. Berka Joselewicza - te
        tylko na tel.
        Mniam mniammm ....... :)) :D
        • yanoooosh Re: pizza - nie róbcie tu smaka ;)) ;)) 22.07.05, 14:42
          pomimo ceny polecam pizzerie grecka na ul gloggera
    • Gość: marcin_r Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 22.07.05, 09:10
      Co prawda dawno u nich nic nie kupowałem i w lokalu, i dostawie, ale widzę, że
      się zaczynają cenić :) Z rok temu nie płaciłem za dowóz, mieszkam na Błesznie.

Jak ktoś tu powiedział, najlepsza jest pizza zrobiona samemu. A Telepizza z
      jeszcze jednego względu mi nie pasuje. Dawno temu roznosiłem u nich ulotki i
      taka jedna pani, o twarzy zołzy nigdy do mnie nie przemawiała. Miała okropną
      fizys i charakter.
      • Gość: leandrao Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: 80.51.57.* 22.07.05, 16:57
        Popieram, Pizza w Deche jest doskonala. Za pizze wielkosci kola samochodowego, no, powiedzmy, zaplacicie gora trzydziesci kilka zlotych. Poza tym ona jest naprawde smaczna! Nie ma w ogole porownania do Telepizzy. Nigdy mi nie smakowala i bynajmniej nie z uwagi na cene, po prostu jesli ktos sie ceni to niech sie ceni w kazdym aspekcie, a nie tylko cenowo:)
        • Gość: mrzezyno252 Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.prenet.pl 22.07.05, 17:00
          To robimy spotkanie w Pizzy w Deche na degustacjii, kto jest za?? zapraszam.
        • Gość: xxc Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.org / *.org 22.07.05, 18:11
          no cuz tak Telepizza jak i Pizza hut to najdroższe pizzerie nie tylkow miescie
          ale i podejzewam w całej Polsce. Choc w przypadku Telepizzy sa miasta gdzie
          cyny sa jakby to okreslic przyzwoitsze (o ok 40 -50%0 nioszsze niz w Cz-wie). Z
          czegoto wynika niewiem moze maja tak dziwna polityke. Co do dostawy to z tego
          co wiem sa pizzerie które dowoaza bezplatne nie tylkow Cz-wie ale tez np. poza
          Czestochowe np. do wyrazowa czy gorzelni czy innych miejscowosci pod
          Czestochowa. Słyszałem od znajomych ze chyba w Allegro bezpłatnie zdodzono sie
          na dowóa do Blachowni. No ale to jzu zalezy co i jak sie komu opłaca. A jesli
          ktos ma zastrzezenia do postempowania kierownictw czy do czegokolwiek w
          Telepizyy to zawsze morzna przedzwonic do ccentrali i wyrazic swoja opinie
          czasem po kilku telefonach okazuja sie ze cos sie nagle da doplaty juz nagle
          niema itd itp. Podaje tu numer telefonu wziety z ulotki od nich 0801-111111.
          Moze w przydało by sie aby sie ktos w centrali (w Warszawie) obudzil i
          zainteresowa sie tym co sie dzieje w Czestochowie.
          • Gość: mrzezyno252 Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.prenet.pl 22.07.05, 18:29
            Ja mam gorącą prośbe xxc żeby czytać to co się napisze, bo straszne błędy
            robisz, jak to czytam to aż trzeszczy w zębach. Wstyd tak pisać, czytają to
            różni ludzie i jakie oni mają o nas zdanie!! A jak nie to podaj namiary na
            siebie to indywidualnie kupie ci okulary żeby lepiej widzieć i do tego słownik
            ortograficzny, pozdrawiam.
            • mshiri Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! 22.07.05, 18:53
              Mnie najbardziej z pizzy smakuje sos czosnkowy z DaGrasso.... jest boski... polecam:)...mniam:)
              • Gość: .............. Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:03
                W życiu telepizza. Pizza w dechę - Osiedle Północ, ale też ul Strażacka,
                okolice Katedry - SMACZNEGO.
                • Gość: pizza i like it Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 22.07.05, 22:45
                  Pizza w dechę jest prawie spoko ale popatrzcie na ceny!!! Szok!!! Oni cenią się
                  niewiadomo za co??? Jakość w porównaniu do ceny wypada bardzo kiepsko. A w
                  Telepizzy we wtorek lub środę zamówisz za połowę ceny lub dopłacisz 5 zł i masz
                  dwie, jak to przeliczysz to za jedną wychodzi dużo taniej niż gdzie indziej.
                  Przynajmniej gwarantują pewną jakość. Pracowałem w telepizzy i wiem że tam jest
                  wszystko dopilnowane w 100%, świeże, przydatne, bez chemii, przechowywane w
                  lodówkach i ladach chłodniczych i mają częste kontrole z SANEPIDu i innych
                  takich - zawsze wypadają dobrze. Mimo wszystko polecam, wiesz za co płacisz i
                  nawet jak się spóźnią to niewiele. Przynajmniej następnym razem dostaniesz
                  zniżkę. Ja kożystam.
                  • Gość: xxc Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.org / *.org 22.07.05, 22:56
                    Czyżby rozdwojenie jaźni? Z pod jednego IP dwa różne nicki :) :) :) - nie
                    lepiej pisać pod jednym :) :) - i najlepiej prawdziwym :) :) :) - peany
                    pochwalne są tak cudowne że od razu suferują osobe związaną z firmą której
                    dotyczy post.
    • Gość: Rav Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 22.07.05, 22:07
      Jeśli chodzi o dopłaty do dowozu to może jest to trochę dyskonfortujące ale z
      drugiej strony napewno nie zgodzę się znajwyższymi cenami. Jeśli weźmiemy pod
      uwagę promocje jakie oferuje TelePizza to jest chyba najtańszą pizzą w
      mieście: "szalone wtorki i środy" - pizza za połowę ceny lub druga pizza za
      5zł. Poza tym oferta na lokalu - "pizza mała za 4,99 i średnia za 7,99". Z
      miesiąca na miesiąc oferty są coraz bardziej agresywne i korzystne dla klienta
      i stąd napewno wzięły się dopłaty - niestety na czymś trzeba zaoszczędzić aby
      coś dać za półdarmo i na niektórych musi wypaść. Przymajmniej robią to legalnie
      a nie jak Pizza Hut pobierała dopłaty a nie było ich na paragonie - nie
      odprowadzali od nich podatku i trafiały do prywatnych kieszeni. Moim zdaniem
      TelePizza i tak jest OK!!!
      • Gość: xxc Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.org / *.org 22.07.05, 22:49
        O czyżby odezwał się ktoś z Telepizzy? No to dyskusja będzie ciekawsza. Zawsze
        warto posłuchać i drugiej strony :):). Choć jeśli chodzi o ścisłość to
        statystycznego polaka szaraka mało interesuje czy dopłata jest oficjalna czy
        nie czy figuruje na paragonie czy tez załatwia sobie to firma w inny sposób.
        Szarego kowalskiego interesuje cena końcowa zamówienia a niestety w przypadku
        Telepizzy i Pizzy Hut ceny te są dość wygórowane i w porównaniu do pozostałych
        pizzerii niestety mało konkurencyjne. I niestety jest to prawda wystarczy
        porównać sobie ofertę cenową np. Telepizzy i Allegro czy Telepizzy i
        jakiejkolwiek innej wymienioniej w poprzednich postach pizzerii i niestety
        okaże się ona bardziej atrakcyjna cenowo. Kwestią kolejną jest jakość produktu.
        Tu w zasadzie jest to rzecz porównywalna co więcej w ofercie Telepizzy brak
        wśród składników tzw. Frutti di Mare czyli owoców morza w innych lokalach to
        funkcjonuje. Podsumowując nie przeczę może i faktycznie „z miesiąca na miesiąc
        oferty są coraz bardziej agresywne i korzystne dla klienta” - nie mniej klient
        widzi głównie to że płaci za produkt podobnej jakości jak gdzie indziej więcej
        niż gdzie indziej a to skutkuje właśnie tym czym skutkuje czego obraz mamy w
        postach że Telepizza ma opinie pizzerii co tu ukrywać bardzo drogiej której
        produkt nie odbiega od tego co serwują w innych miejscach za dużo niższe
        pieniądze.
        • Gość: Rav Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 22.07.05, 23:08
          Odpowiednia cena za odpowiednią jakość. Podobna sytuacja jest z butami adidasa,
          nike, reeboka itp. w porównaniu do butów kupionych np. na bazarze. W sektorze
          spożywczym panują takie same reguły. Równie dobrze można powiedzieć że adidas
          jest dla snobów jak ktoś wypowiedział się trochę wcześniej o TelePizzy. Każdy
          ma wybór. Pizza ogólnie nie jest tania a oferta TelePizzy do tej pory
          skierowana była raczej do klientów bardziej zamożnych, cenami i wysokiej
          jakości produktem i obsługą budowała sobie markę. W tej chwili zaczyna
          obsługiwać równierz sektor klientów mniej zamożnych którzy nie mogą pozwolić
          sobie na pizzę za 30 czy 50 zł, konkurują w ten sposób z tańszymi pizzeriami
          ale nie ma się co oszukiwać dobre marki zawsze będą drogie - jak Pizza Hut i
          wiele innych.
          • Gość: xxc Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.org / *.org 23.07.05, 00:50
            Że firmy gastronomiczne o rodowodzie „zagranicznym” są droższe niż Polskie to
            widać. Natomiast czy lepsze? To trudniej stwierdzić zwłaszcza w sytuacji dość
            niemiarodajnej, jaka jest branża gastronomiczna. W sytuacji, kiedy większość
            polskiego społeczeństwa ogląda każda złotówkę niestety podstawowym argumentem
            przy podejmowaniu decyzji o wyborze miejsca zakupu jest niestety cena. Możemy
            się sprzeczać na temat tego gdzie i jak są przestrzegane standardy gdzie
            produkt jest wyższej jakości - problem w tym, że większość osób i tak nie widzi
            większej różnicy, bo najczęściej Pizza jest Pizza natomiast liczy się jedno:
            cena, jaką trzeba zapłacić za ten produkt. A tu z przykrością musze stwierdzić,
            iż Telepizza nie jest nie tylko tania, ale nawet nie plasuje się w średnim
            poziomie cenowym. Dodatkowo z treści poprzednich postów wnioskuje, iż
            zdecydowano się zmienić zasady gry w czasie jej trwania to znaczy zwiększono
            obszar gdzie dostawa jest płatna. Rozumiem, że zapewne spowodowały to
            jakieś „ważkie” przyczyny nie mniej taka sytuacja w powiązaniu z dość wysokim
            poziomem cenowym oferowanego produktu powoduje, że liczba klientów, którzy
            zaczynają się zastanawiać czy to się jeszcze opłaca zaczyna wzrastać, bo cena
            wysoka + teraz trzeba jeszcze zapłacić za dowóz, — więc może miast z usług
            Telepizzy skorzystamy z usług innej pizzerii gdzie produkt tańszy a i dowiozą
            gratis. Jeśli do tego dołożymy sytuacje, kiedy dowieziony produkt jest zimny
            czy też nastąpiło spore spóźnienie w dostawie (powód naprawdę bądźmy szczerzy
            klienta nie interesuje) to również zniechęca do korzystania z usług i powoduje,
            iż klient się zastanawia czy następnym razem nie skorzystać z usług innej,
            pizzerii może będącej bardziej punktualnej i dowożącej pizze ciepłą (i w
            terminie obiecanym podczas przyjmowania zamówienia).
            • Gość: xxc Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.org / *.org 23.07.05, 00:57
              Aha to nie znaczy, że ja twierdze, iż gdzie indziej (poza Telepizza) jest
              idealnie, ale tamte Pizzerie maja jeden poważny argument - dużo niższą cenę za
              oferowany przez siebie produkt i często dodatkowo BEZPŁATNA DOSTAWE i to nie
              tylko na terenie Częstochowy, ale ponoć zdarza się też, że poza nią.
              • Gość: Rav Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 23.07.05, 14:58
                Stawiasz bardzo konkretne argumenty i z przykrością muszę się z tobą zgodzić.
                Taka jest polityka tej firmy a przynajmniej strategia na najbliższy okres. Czy
                krótkoterminowa? Pożyjemy, zobaczymy! Narazie firma ta weszła w okres
                stabilizacji, nadal się rozwija lecz znacznie wolniej, do czego doprowadzą te
                dopłaty to się okaże. Może zawęzi się grono klientów zamawiających w Telepizzy
                ale dzięki promocjom cenowym zwiększy się powtarzalność? Trudno przewidzieć ale
                taka jest ekonomia, taki jest business.
                P.S.
                xxc jesteś bardzo ciekawym rozmówcą. Miło było wymienić się z tobą opiniami.
      • Gość: leandrao Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: 80.51.57.* 23.07.05, 13:31
        Druga pizza za polowe ceny albo za 5 zl? Dziekuje, postoje, zapomniales dodac, ze pierwsza za 40 kilka albo 50. W sumie wychodzi i tak trzy razy wiecej niz za pizze gdzie indziej. Tak czy siak sie nie kalkuluje:)
        • Gość: Rav Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 23.07.05, 15:02
          We wtorki i środy wszystkie średnie pizze są za połowę ceny a nie druga!!! Poza
          tym polecam jako lekturę ulotkę - przy promocji druga pizza za 5 zł. kupisz
          dwie pizze średnie za niecałe 30zł. - wychodzi po 15 zł. za jedną a jest to
          sporo jedzenia dla 4 osób - czyli po 7,50 na głowę. To chyba nie drogo???
          • Gość: leandrao Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: 80.51.57.* 23.07.05, 17:19
            Niedrogo???
            W Allegro za dwie duze pizze z dostawa zaplace okolo 20 zlotych, bo tez maja fajne promocje.
            Wieeeelka pizza z Da Grasso kosztuje dwadziescia kilka zlotych plus sosy (mniam), pizza z Pizzy w Deche tak jak mowilem (jest wersja 4 osobowa) do 30 kilku zlotych.
            I Ty mowisz ze to niedrogo? To juz nawet nie chodzi o cene ale o ilosc tej pizzy i jej rozlozenie np. wtedy gdy spotykamy sie w domku z czworka znajomych.
            Zbankrutowalbym gdybym zamowil z Telepizzy dla 4 osob, z pozostalych pizzerii miesci sie wszystko w normie cenowej.
            Poza tym jak mowilem, nie jadam juz Telepizzy, bo sa w Czestochowie pizzerie tansze i produkujace znacznie smaczniejsze pizze.Dlatego wole ich oefrte. Dla mnie i wielu naszych znajomych, a takze z tego co widze dla wielu forumowiczow Telepizza po prostu nie istnieje. Oprocz ywsokich cen zwyczajnie ich pizza mi nie smakuje.Ot, co.
            • Gość: xxc Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.org / *.org 23.07.05, 20:30
              Jak to mówią gusta nie podlegają dyskusji jednemu smakuje w Allegro drugiemu w
              Telepizzy trzeciemu w Pizzy HUT a czwartemu jeszcze w innym miejscu. Natomiast
              faktem jest, iż nawet przy uwzględnieniu 50% zniżki na średnie pizze rachunek
              wynosi dość dużo. Niema się, co oszukiwać 30 zł to nie mało. Zwłaszcza, jeśli
              weźmie się pod uwagę, iż w wielu miejscach jest ciągle taniej. I to podejrzewam
              jest przyczyną, iż dużo osób rezygnuje z usług Telepizzy. Drogi Rav piszesz, że
              taka jest strategia firmy (z tej wypowiedzi wnioskuje, że mam do czynienia
              zapewne z którymś z kierowników lokalu), lecz zastanawiam się czy przypadkiem
              nie jest ona nieco błędna, bo jako żywo przypomina mi to historie z akcyzą na
              paliwo, którego cena sięgnęła absurdu a ministerstwo z uporem maniaka odmawia
              jej obniżenia. To samo jest z poziomem cen w Telepizzy, jeśli spada ilość
              klientów, jeśli dokoła jest dużo taniej to może warto, aby odpowiedzialne osoby
              zastanowiły się, co jest lepsze – czy lepiej mieć niższe ceny i więcej klientów
              a przez to może nawet zarobić więcej niż przy normalnym (wysokim) poziomie
              cenowym i przy dość skromnej liczbie odbiorców. To jest przecież logiczne.
              Podobnie jest z dopłatami – rozumiem, że osiedle północ jest dość daleko, ale
              przez długi okres czasu z tego jak ktoś tu napisał była ona w bezpłatnej
              strefie dowozu. I nagle mamy dopłatę – mimo wszystko to chyba nie uczciwe w
              stosunku do klientów, którzy nagle dowiadują się, że zmieniły się zasady. Takie
              postępowanie na pewno nie przynosi chluby firmie, bo to jest nic innego jak
              zmienianie zasad gry w czasie jej trwania. Nie jestem fachowcem, ale jestem
              zdania, że powinno się szanować swoich klientów i nie robić im takich
              niespodzianek, bo coś takiego na pewno skutkuje utratą zaufana do firmy a
              konkurencja jest niemała i wydaje mi się, że Telepizza nie powinna tracić przez
              paro złotową dopłatę klientów, bo to woda na młyn konkurencji. Jeśli zaś chodzi
              o ceny to z tego, co wiem w niektórych miejscach w Polsce są one dość sporo
              niższe i chyba tam firma też jakoś wychodzi na swoje, bo nie uwierzę, aby
              dokładano do interesu. Może, więc warto, aby ktoś się zastanowił czy i w
              przypadku naszego miasta, jeśli nie dać takich samych to może przynajmniej
              obniżyć coś niecoś podstawową cenę produktu tak, aby stał się zbliżony do cen u
              konkurencji a jeśli jest to niemożliwe to przynajmniej niech nie odbiega od
              nich w drastyczny sposób.
              • bevella Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! 23.07.05, 21:26
                ceny sa wysokie, a przeciez przygotowanie i skladniki to na pewno nie jest duzy
                koszt ;/
                • Gość: ania Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.net 24.07.05, 11:22
                  kiedys chodzilam do pizzy w deche byla spoko na samym poczatku, tania , dobra a
                  wlascciciele bardzo mili.... ale jak to zwykle bywa troche kasy i sie w glowkach
                  poprzewracalo..... pizza droga a od czasu zbiorowego zatrucia ani ja ani moi
                  ziomale tam nie chodzimy, a jakie ceny,,, kosmos.
                  poza tym zobaczcie jaki tam jest wystroj moze i to ladne ale jakie siedlisko
                  kurzu nad samym blatem do robienia pizzy poza tym jeszcze mi sie nie podoba
                  jak osoba robiaca pizze wita sie przez oddzielajaca szybe z goscmi, znajomymi,
                  reka w czasie dotykania "swiezutkich" skladnikow. dla mnie lipa i to
                  straszna..............łłłłłeeeeeeeeee
                  • Gość: Artur Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.org / *.cn.com.pl 06.08.05, 08:24
                    Potwierdza to tylko jedna rzecz, że niestety w kwestii przestrzegania
                    standardów czystości mamy jeszcze dużo do zrobienia. Niestety w Telepizzy,
                    której dotyczy, wiekszośc wypowiedzi w tym wątku tez nie jest za różowo, jeśli
                    chodzi o czystości. Byłem tam niedawno i musze stwierdzić iż cześć dla klientów
                    robi dość przygnębiające wrażenie ( nieposprzątane stoliki po poprzednich
                    klientach, resztki jedzenia walające się po podłodze, czy wysypujący się
                    (przepełniony) kosz na śmieci) Ja rozumiem ze osoba sprzedająca się nie
                    rozdzieli, ale akurat mnie za bardzo nie interesuje, bo porządek i czystość to
                    podstawa. Okazuje się ze jednak, mimo zapewnień ze strony kierownictwa, że
                    wszystko jest idealnie nie zawsze jest tak jak powinno być. I dotyczy to nie
                    tylko Telepizzy czy wspomnianej wcześniej pizzy w dechę, ale tez wielu innych
                    lokali. Niestety czystość i Polska to okazuje się dwie różne sprawy a stantarty
                    są tylko standartami napisanym na kartce i niewprowadzanymi w życie.
            • Gość: Roman Re: TELEPIZZA - troche przeginają !!! IP: *.org / *.cn.com.pl 14.08.05, 19:17
              Niestety Telepizza jak wiekszosc firm które przyszły do nas z zachodu to droga
              firma. A ze jakośc produktu jest taka sobie (co wynika moze tez z faktu iz
              Telepizza bazuje na gotowym mrozonym ciescie przygotowanym i poporcjowanym) a
              ceny wysokie to i zainteresowanie firma dosc nikle. I zadne promocje tego nie
              sa w stanie zmienic. Dodatkowo jesli popatrzy sie na standarty czystosci to nie
              jest tam za ciekawie. Wystarczy dokładnie popatrzec na produkcje pizzy i nic
              wiecej nie trzeba dodawać. W zwiazku z tym nie dziwi tez fakt ze Telepizza
              wygrała ankiete na forum GW w Cz-wie na najgorsza pizzerie Czestochowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka