Dodaj do ulubionych

HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL

• Gość: KASIA Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:26
      JA WAM POWIEM TAK PRACUJĘ CO DRUGA SOBOTE I NIEDZIELE W MARKECIE PO 12 GODZ. W
      NIEDZIELE TROSZKE MNIEJ BO 10 GODZ. ALE PRACA W BOŻE CIAŁO, 15 SIERPNIA, ALBO W
      DRUGI DZIEN ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA TO NAPRAWDE SKANDAL, I SKLEP CHYBA OD TYCH
      3 DNI NIE ZBIEDNIEJE PRAWDA ?
      • Gość: Ewa Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:50
        Boże Czy ktoś cie zmusza do tej pracy ? Jeśli jest to niezgodne z twoim
        wyznaniem albo poglądami albo rodzina ci nie pozwala to się zwolnij Żyj jak
        chcesz i daj innym zyc jak chcą To nie ja cie zmuszam do pracy Mnie jest
        obojętnie kto mi sprzeda towar
        • Gość: ? Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:52
          INTELEKTUALNE DNO
          • Gość: Ewa Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:56
            No faktycznie nie ma co z wami pisać Ja na wasz zasiłek dawać nie zamierzam Mam
            nadzieje że po wyborach takie osoby co pracować nie chcą za darmo nic nie
            dostaną Zasiłeczki ,dodateczki zapomogi A do pracy a nie z łapką i roszczeniami
            • Gość: Meg Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:54
              Droga Ewo czy ty czytasz to co piszesz? Przeciez nikt nie pisze ze nie chce mu
              sie pracowac tylko ze swieto chciałby miec wolne.A potem odpoczety wrócic do
              pracy. Ja nie wiem czy to jest takie trudne do zrozumienia. Chodzi tu o
              wielkanoc, Boże Narodzenie, Boże ciało, 15 sierpnia, Wszystkich Swiętych i
              Dzień Niepodległości, 1 maja. To tyle siedem okazji w 365 dniach roku to tak
              duzo? Napisz Ewa ile razy byłas w niedziele w pracy?
              • Gość: Meg Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:59
                Co za konsumencki naród. Jak wolne to tylko kupować i żreć.Szkoda ze nie
                umiecie sobie zrobic zakupów w sobote i jakoś fajnie zorganizowac czas wolny ze
                znajomymi: grilek , w piłe pograc, na rowerze pojeżdzić jest tyle możliwości a
                wy po tym realu z koszorem zapitalacie swiatek piątek. Smutne to jest troche.
                • Gość: sykis Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:38
                  podsumowując posty - chcesz pracodawco - pracowniku pracować to pracuj ,nie- to
                  nie twoja sprawa. Nie wymagaj ,nie wymuszaj na innych by się do Ciebie
                  stosowali potencjalni klienci!Nie wymuszaj/wzorem bandyckim jak górnicy!/
                  świadczeń nienależnych a uzalezniających innych! Proste.
                • Gość: gośc Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:41
                  Hm z waszych postów tzn. tych pracujących w marketach wychodzi mi że pracujecie
                  30 dni * 8 godzin albo i 10 co daje 240 godzin w miesiącu!! W którym markecie
                  się tyle pracuje że przez cały miesiąc dzień w dzień świątek piątek pracujecie
                  i tak ciężko wam jest. Jesli tak jest to może do PIP byście zadzownili i tam
                  się poskarży że musicie pracować na okrągło i w święta !! Bzdury tu
                  wyspisujecie szkoda gadać.
                  • Gość: BB Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 18:35
                    CO TY PISZESZ ! NIKT WCZESNIEJ NIE PISAŁ ŻE PRACUJE NA OKRĄGŁO TZN. W NIEDZIELĘ
                    SOBOTY ORAZ CODZIENNIE W TYGODNU OWSZEM MA WOLNE W TYGODNI ALE JA MÓWIE O
                    NIEDZIELI WIEC NIE MYL FAKTÓW, A JAK JESTES TAKI CWANY LUB CWANA TO SAM SOBIE
                    PRACUJ W NIEDZIELE I SWIETA A W TYGODNIU WEŹ SOBIE WOLNE !!!!!!!!!!
                • Gość: Ewa Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:07
                  Wykonuję wolny zawód I nie musisz mi wierzyć ale pracuję również w święta
                  Pracuję bo tak sobie życzy mój zlecenodawca i nie sądze że go obchodzi jakieś
                  tam moje wolne, jakieś tam święto .Do mnie zależy wybór Albo biorę zlecenie
                  albo nie I nie płaczę .Poza tym ja chcę to robić I byle co mi nie przeszkadza A
                  z rodziną pojadę na Kretę bo zapracowałm I tam wypocznę A ludzi innych nie
                  uszczęśliwiam swoimi problemami i nie próbuję ich nakłonić jak mają zyć i kiedy
                  zakupy robić Trzeba pilnować siebie a nie pouczać innych
                  • iwonnkaa Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL 19.08.05, 12:12
                    Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Wykonuję wolny zawód I nie musisz mi wierzyć ale pracuję również w święta
                    > Pracuję bo tak sobie życzy mój zlecenodawca i nie sądze że go obchodzi jakieś
                    > tam moje wolne, jakieś tam święto .Do mnie zależy wybór Albo biorę zlecenie
                    > albo nie I nie płaczę .Poza tym ja chcę to robić I byle co mi nie przeszkadza A
                    >
                    > z rodziną pojadę na Kretę bo zapracowałm I tam wypocznę A ludzi innych nie
                    > uszczęśliwiam swoimi problemami i nie próbuję ich nakłonić jak mają zyć i kiedy
                    >
                    > zakupy robić Trzeba pilnować siebie a nie pouczać innych

Popieram w CAŁEJ rozciągłości..........
                    Ruda
                    • Gość: ////// Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:22
                      sykis,gość,Ewa,Iwonnka - określili wszystko. i wszystko .

------
                      lody bambino jedz latem i zimą
                      /popęd seksualny?/ tylko margaryna mleczna przeciw ciąży jest skuteczna!
                      tylko margaryna mleczna zrobi z ciebie Gagarina . (to I -kosmonauta?)
    • Gość: Johnny Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 19:43
      Cud nad Wisłą czy też święto kościelne, jakie to ma znaczenie. W Poznaniu sobie
      świętowali i na odcinku Dw. PKP - Starówka nie można było kupić wody mineralnej
      ani biletów na tramwaj. To jest SKANDAL. Ja bardzo chętnie robię zakupy w
      weekend, także w niedziele. To co może autobusy też mają stanąć, bo wszyscy idą
      tylko do kościoła i siedzą z rodziną? Nie, nie, Polska to jeszcze nie Watykan,
      ani tego typu państwo kościelne. Tu są różne religie i wbrew pozorom ludzie
      niewierzący, których guzik to obchodzi, że jest święto kościelne. Mam ochotę
      iść na zakupy to idę jak mi się zachce, do tego m.in. dążyliśmy - do Zachodu, a
      teraz co? Już nam się znudziło??? Ludzie, zdecydujcie się...
      • Gość: Hiacynta Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.05, 15:16
        Chcę zauważyć, że to sobota (szabas) była dniem świątecznym, a niedziela była
        uważana za pierwszy dzień tygodnia. Tylko później ktoś to zmienił i narzucił
        innym wbrew nakazom pierwotnej religii.
        • Gość: ANIA Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.08.05, 18:14
          Hiacynta, nie pisz takich rzeczy bo najinteligentniejsi forumowicze stwierdzą że
          " wyzywasz ich od żydów" a tego nie zcierpią bardziej niż pracy w niedzielę. :-)))
      • xkx2 Re: HIPERMARKETY DZIŚ PRACYJĄ TO SKANDAL 21.08.05, 10:26
        Moim zdaniem ta dyskusja w tej chwili niema juz najmniejszego sensu bo stała
        sie bezprzedmiotowa. Sprawa jest prosta w najblizszym czasie i tak sie nic nie
        zmieni a tak naprawde to trzeba by zaczac nie od zmiany przepisów prawa na
        zakazujace hndlu w dni swiateczna a od zmiany podejscia ludzi. Na zachodzi z
        uwagi na takie czy inne sytuacjje zakupy w weekendy traktuje sie jako
        ostatecznosc bo to okres na na zakupy a na wypoczynek wiec i handel w tym
        okresie jest ograniczony do minimum. U nas na ogdwrót tłumy w kazdym miejscu
        kazdego jednego marketu czy hipermarketu wiec trudno sie dziwic własciciela
        tych przybytków ze ja otwieraja skoro mozna zarobic. Dodatkowo gogantyczne
        bezrobocie sprawia ze osoby pracujace w marketach sa zmuszane do pracy w te dni
        na zasadzie wlasciwie przymusu bez jkis dodatkowych pieniedzy. Podsumowujac
        szans na zamninecie marketów w niedzele i swieta niewidze za bardzo zesmy sie
        przyzwyczaili do tego ze zakupy robi sie przez 7 dni w tygodniu. Czytak powinno
        byc to juz inna sprawa nei mniej jestem zdanai ze ogrniczanie prawne do niczego
        dobrego nie doprowadzi bo tworzone u nas prawo jest najczescie ardzo
        niedopracowanie i sposobów na jego obejscie jest sporo. Poza tym jesk juz
        pisałe wczesniej jesli zamykac to wszystko bo inaczej bedzie sytuacja co
        najmniej dziwna kiedy osoby pracujace na podobnym stanowisku w róznych firmach
        beda traktowane inaczej czyli jedie osoby beda mialy prawo do wolnego inne nie.
        Tylo ze byłby to defakto powrót do sytuacji z przed 15 lat - pozostaje tylko
        kwestia tego czy tego chcemy i czy potrafimy znowu sie przestawic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka