Dodaj do ulubionych

Tysiąclecie

IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:26
Na samym początku chciałbym serdecznie pozdrowić Pana Profesora xx , do
którego zresztą jest skierowany ten list.
Domyślem sie , iż uważa Pan dzielnice Tysiąclecia za miejsce spokojne , w
którym można czuć sie bezpiecznie. Udowodnię jednak , że jest wprost
przeciwnie.
Po pierwsze weźmy blokowiska przy ulicy Szajnowicza ( wieżowce ).
Przesiadujące tam grupki małoletnich bandytów w realny sposób zagrażają
bezpieczeństwu mieszkańców. Statystyki policyjne mówią samo za siebie. W
ostatnim czasie głośna była sprawa pewnej grupy mężczyzn , którzy pod groźbą
zamordowania próbowali wyłudzić korzyści materialne od bogatszych mieszkańców
tamtejszych regionów.
Rozpatrzmy teraz ulice Kiedrzyńską. Ciemna , ponura , z dużą ilością
blokowisk także jesr rajem dla blokersów. Szczerze mówiąc w dzień nie można
tam czuć sie bezpiecznie , a co dopiero pod wieczór nie mówiąc już o nocy.
Ale najbardziej zbulwersowało mnie to , drogi Panie Profesorze , jak na
własnych oczach widziałem , że grupka chłopców w wieku 11-12 lat stacza na
złą droge dziewczyne z Ulicy SOBIESKIEGO. Skandal!!
Tak więc , przedstawiwszy wiele argumentów , z całą pewnością mogę
stwierdzić , iż Tysiąclecie pod względem bezpieczeństwa wcale nie jest lepsze
od Rakowa.
Obserwuj wątek
    • morning.calm Re: Tysiąclecie 23.08.05, 09:28
      Rozbiegnij sie i jak zobaczysz mur - nie zatrzymuj sie, prosze!
      • Gość: kiedrzyński Re: Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:30
        panie profesorze proszę zadzwonić pod 112 bo nam na złą drogę sprowadzą
        dzoewczynę (baczność!!!) z Sobieskiego;)
        • Gość: kiedzrzyńki Re: Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:04
          tam na końcu jest ;)!!!!!!!!!!!
    • Gość: Obywatel Re: Tysiąclecie IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:01
      Gdy zobaczyłem ten incydent z dziewczyną to miałem ochote poprostu dać tym
      chłopakom w ryj. Ale powstrzymałem sie. Szkoda , że nie wpadłem na pomysł żeby
      zadzwonić na Policje.
      • Gość: SOAD Re: Tysiąclecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:12
        a cóż to był za incydent?
        ehh.. przesadzasz pan...
    • Gość: Obywatel Re: Tysiąclecie IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:15
      I Wy jeszcze bagatelizujecie ten incydent. Czym przy nim jest afera Rywina??
      Popatrzcie. Pożądna , miła , inteligentna dziewczyna z Ulicy SOBIESKIEGO
      siedziała na piaskownicy ( prawdopodobnie osikanej przez psym ) wśród grupki
      małolatych meneli , którzy sprowadzali ją na złą drogę. Skandal!!!
      Szkoda że nie miałem aparatu , bo bym sfotografował wydarzenie.
      • Gość: kiedrzyński Re: Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:23
        szkoda, że nie miałeś kamery, to by dopiero było! biegnij Obywatelu niegnij...;)
      • Gość: DigitAZS Re: Tysiąclecie IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:24
        Nie no bez przesady ! Owszem, są na 1000 patologiczne ulice, ale nie
        generalizujmy ! Przecież na tej dzielnicy sie kompletnie nic nie dzieje ... Jak
        ktoś szuka kłopotów to je znajdzie wszędzie bez problemu, podobnie jak ktoś
        próbuje na siłe udowodnić, że jest tu tak a nie inaczej ! Każda nie "swoja"
        dzielnica jest potencjalnie niebezpieczna ! Przeraża mnie Wasze podejście do
        życia, naprawde ... Zgodnie z tokiem rozumowania kolegi Obywatela, najlepiej
        nie wychodzić z domu :]

PS.
        Gdzie na Szajnowicza są wieżowce ?!?!?!?!
    • Gość: Obywatel Re: Tysiąclecie IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:26
      Naprzeciwko sklepu Obi.
      • Gość: dim Re: Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:28
        te blioki są na KWIATKOWSIEGO!!!!
    • Gość: Obywatel Re: Tysiąclecie IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:33
      Może. Nie mieszkam na Tysiącleciu więc nie wiem dokładnie.
      • Gość: dim Re: Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:40
        ja też nie mieszkam, ale jak się o czymś pisze tak kategorycznie jak Ty to
        chyba wypada wiedzieć

pozdrawiam

więcej pokory i dystansu a będziemy lepsi
        • Gość: 1000lecianka Re: Tysiąclecie IP: *.man.czest.pl 23.08.05, 13:04
          mieszkam na tysiącleciu i szczerze mówiąc są tu zarówno miejsca bezpieczne jak
          i takie które trzeba omijać łukiem...
          ogólnie rzecz biorąc chyba bezpiecznie tutaj nie jest,wystarczy sobie
          przypomnieć historie morderstwa dwóch bezdomnych w lasku aniołowskim,zabójstwo
          ochroniarza M1 wracającego z pracy przez park przy promenadzie, i wszelkie inne
          napady z nożem w ręku czy tez pobicia,jednak mimo wszystko czuje się tu
          bezpiecznie przynajmniej w dzień..
          • aha123 Re: Tysiąclecie 23.08.05, 13:23
            OBYWATELU!!! A z jakiej Ty wywodzisz się dzielnicy?
            Z pewnością jest piękna, zawsze świeci tam słoneczko, sąsiedzi kłaniają się
            sobie w pas, na ZAWSZE równiutko przystrzyżonych trawnikach kicają różowe
            zajaczki, motylki fruwają i w ogóle... PIĘKNIE JEST! RAJ NA ZIEMI!!!

...Tak się składa, że przez prawie trzydzieści lat mieszkałam na ul.
            Kiedrzyńskiej i nie mam do zarzucenia nic tej ulicy, a tym bardziej dzielnicy.
            "Po drodze" mieszkałam jeszcze na Północy i w Rudzie śląskiej.Obecnie na ul.
            Niepodległości(raczej z "musu", niż wyboru...). Przeprowadzajac się
            gdziekolwiek zawsze mysllałam, że NIGDY sięnie zadomowię;czułam niepokój : jak
            to będzie? I wiesz co? Jest O.K.
            Dzielnica trochę głośniejsza niż 1000lecie. Wiadomo - trasa blisko, tramwaj
            prawie pod oknem... Ale to wszystko nie ważne! Mieszkam tu z mężem i synkiem i
            jest mi tu dobrze. Dzieciaki z patologiami? To chyba najpierw kwestia
            wychowania, a w drugim rzędzie dzielnicy...?
            A menelstwo pijace z gwinta wódę o 13:00 na ławce pod "moim" blokiem? Cóż ?
            Jest wszędzie, nawet pod Jasną Górą... I tu jest miejsce na "popisy" straży
            miejskiej i policji...

Pozdrawiam...
          • Gość: :/ Re: Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 19:38
            Hej, 1000lecianko, od kiedy to Lasek Aniołowski, M1 i promenada to Tysiąclecie?
            Ja zawsze żyłam w przekonaniu, że to Północ. Oj, burzysz mój światopogląd swoim
            postem...
    • Gość: Obywatel Re: Tysiąclecie IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:43
      Dokładnie 1000lecianko! Wspomniane przez Ciebie wydarzenia oraz moja informacja
      co do blokowiska na Kwiatkowskiego wybitnie świadczą o niebezpieczństwie tej
      dzielnicy.
      A co do Kiedrzyńskiej - jeżeli mieszkałaś tam KIEDYŚ , miałaś szczęscie - było
      w miare spokojnie. Ale to co wyrabia sie teraz zapiera dech w piersiach.
      Popatrzmy chociaż na masy blokersów kręcących sie w tym rejonie.
      • Gość: DigitAZS Re: Tysiąclecie IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 23:56
        Chłopie, jak pozwolisz sobie wejśc na głowe, to Cie w Beverly Hills zniszczą !
        idziesz kiedrzyńską, ma ktoś coś do Ciebie to krótka piłka ... ! Jezu co za
        gość.. odnosze wrażenie że czujesz się zagubiony w dzisiejszym świecie ! Jak Ty
        na widok 14latków przechodzisz na drugą strone ulicy i potulnie "główka w dól i
        byle dalej" to nic dziwnego, że KAŻDA dzielnica jest dla Ciebie patologiczna !
        My Cie mamy uczyć podejścia do takich frajerów ? ehhh ...
        • Gość: też "1000lecianka Re: Tysiąclecie IP: *.man.czest.pl 24.08.05, 20:19
          cóż, mój drogi, teraz 14-latki mordują, kradną, biją. Więc nic dziwnego że
          przechodzi ktoś na ich widok na drugą stronę. Czasem są nawet gorsi w swoich
          zachowaniach (zwłaszcza wgrupach) od ich starszych "kolegów". A już jak popiją
          piwa!!! Ale wielu kontratakujących Obywatela "czepia" się Jego znajomości
          miasta, topografii, itd. a clou tematu jakoś ich nie bulwersuje. Ciekawe,
          NAJCIEKAWSZE!, jak wychowają swoje dzieci? jakie wzorce im przekażą? Czy od
          blokersów bluzgających wyzwiskami o północy pod oknami śpiących (ha,ha!) ludzi,
          lub szalonych, bezkarnych! motocyklistów, pędzących ulicami miasta- w dzień,
          doprowadzających do przerażenia kierowców, w nocy, powodujączych, że talerze na
          stole drgają, a śpiący zrywają się z biciem serca na równe nogi,czy od takich
          młodych ludzi można oczekiwać, że swoje dzieci nauczą szacunku dla drugiego
          człowieka? niestety śmiem twierdzić że nie. Jakie społeczeństwo nam wyrośnie?
          czy komukolwiek z Was, forumowiczów, traktujących Forum, jak ktoś tu napisał, z
          przymrużeniem pka, wogóle ten temat przychodzi czasem do głowy? Czy na Forum
          można pisać tylko o bzdetach,"pierdołach" i żużlu?
    • Gość: Obywatel Re: Tysiąclecie IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:46
      A co do dziewczyny z Sobieskiego , którą staczali na złą droge wyrostki z
      Tysiąclecia - sytuacja na dzień dzisiejszy jest opanowana. Ale pomyślcie jak
      wielka tragedia mogła sie stać dla całej Częstchowy a nawet i Polski.
      Załóżmy że owi menele stoczyli tą piękną i jakże inteligentną dziewczyne. I co
      sie dzieje dalej? Ona może staczać swoich znajomych , ci z kolei swoich i
      łańcuch sie ciągnie. Ponad połowa Polski patologiczna i stoczona!!!
      • Gość: filo Re: Tysiąclecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:23
        Obywatelu lecz się!!
    • Gość: Obywatel Re: Tysiąclecie IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:26
      NIedawno byłem przeziębiony ale już sie wyleczyłem.
      • aha123 Re: Tysiąclecie 23.08.05, 21:37
        OBYWATELU!!!
        ...przedmówca mial z pewnościąna myśli raczej głowę, a nie gardło...
    • Gość: aro Re: Tysiąclecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:44
      OBYWATELU TY TO JUŻ SIĘ CHYBA STOCZYŁEŚ. O CO CI CHODZI Z TĄ DZIEWCZYNĄ? MARTW
      SIĘ O SIEBIE BO NIKT INNY O CIEBIE SIE NIE MARTWI!!!
    • Gość: Obywatel Re: Tysiąclecie IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:51
      A oto chodzi z tą dziewczyną że ją troche znam i mi zależy żeby sie nie
      stoczyła bo jeszcze prawdopodobnie dłuuuuuugooo będe ją spotykał.
      • Gość: 1000lecianka Re: Tysiąclecie IP: *.man.czest.pl 23.08.05, 22:48
        przepraszam faktycznie lasek jest juz na polnocy jednak bardzo blisko)
        natomiast promenada jest jakby obiektem przjsciowym pomiedzy tysiącleciem a
        północą.. tak mi sie przynajmniej zawsze wydawalo
        • Gość: DigitAZS Re: Tysiąclecie IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 23:58
          Taki mały offtopic
          TYSIĄCLECIE WSZYSTKICH ZMIECIE ! :)
          Obywatelu nie przyjeżdzaj do nas, prosze Cie :)

Pozdro
    • Gość: Obywatel Re: Tysiąclecie IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 09:09
      Ja mieszkam na Trzech Wieszczów , gdzie jest spokój , cisza , ludzie uprzejmi ,
      brak kradzieży i pobić.
      • Gość: mrzezyno252 Re: Tysiąclecie IP: *.prenet.pl 24.08.05, 20:35
        Ja też mieszkam prawie na Sobieskiego czyli prawie na Trzech Wieszczy, Obywatelu
        ten nasz rewir jest taki sobie ale trzeba się pilnować jak wszędzie. Zgadza się
        jak da sobie człowiek wejść na głowe to już po człowieku.Pozdrawiam.
    • Gość: Obywatel Re: Tysiąclecie IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:44
      Dokładnie 1000lecianko! W ostatnich czasach w telewizji nagłaśnia sie sprawy
      przestępczości u nieletnich. Głośno było chociażby o 14-latkach ( a nieraz
      nawet i 13-latkach ) , którzy bez żadnego powodu zabili swojego
      kolege/koleżanke lub rodzica. Tak wieć , widząc idącą grupę ( nawet 14-latków )
      nie możemy przewidzieć , jaki głupi pomysł przyjdzie im do głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka