Gość: nadya IP: *.107.inds.pl 28.08.05, 15:47 poradzcie mi w ktorym banku oplaca sie zalozyc konto?kompletnie sie na tym nie znam.gdzie nie bedzie problemow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lookas.prv.pl Re: w ktorym banku zakladac konto? 28.08.05, 16:06 Ja mam w Banku Śląski i nie narzekam. Płacę tylko 2zł na miesiąc. Przelewy i inne operacje mam za darmo przez internet. Są jeszcze banki internetowe (mBank i Inteligo) tam nic nie płacisz, ale nie mają swoich oddziałów w terenie - tylko przez telefon i net. Mają kilka bankomatów (np. w M1). ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.prenet.pl 28.08.05, 16:37 w slaskim zawsze kilometrowe kolejki sa. przynajmniej w alejach. ja polecam kredyt bank na pilsudzkiego. bankomatow maja duzo w cz-wie. a przelewy przez net po 40 gr. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: w ktorym banku zakladac konto? 28.08.05, 16:42 Ja wszystko (prawie) załatwiam przez internet za friko :-) Byłem ostatnio osobiście w banku i czekałem... no nie wiem.. ze 3-4 minuty do kasy. ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Tylko nie internetowy! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.08.05, 16:54 Wyobraź sobie taką sytuację - Chcesz zeby ktoś wpłacił ci pieniądze na twoje konto (powiedzmy niewielka suma). Masz konto np. w mbanku. I co - musi płacić prowizję. To są bardzo niewygodne banki dla wszystkich i tylko pozornie tanie. Polecam każdy bank, który ma dużo oddziałów w całej Polsce. Może być PEKAO (ale raczej nie PKO), zachodni, multibank i inne - zobacz gdzie i jak cię potrzktują. I pamiętaj opłaty za prowadzenie konta wbrew pozorom liczą się najmniej. Sprawdź opłaty za korzystanie z bankomatów, wypłat w okienku, zlecenia stałe, przelewy. Zobacz z czego korzystasz najczęściej. Czas to pieniądz, a więc sprawdź też kolejki w tych bankach i wybierz sama - zawsze możesz zmienić bank.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Tylko nie internetowy! IP: *.org / *.cn.com.pl 28.08.05, 19:03 A ja polecam www.inteligo.pl bo jest troche bankomatow i placowek w czestochowie gdzie mozna wyplacic/wplacic kase. Nie polecam citibanku gdzie ostatnio wplacic kase lub zalatwic cos to min 45 minut straconych na czekanie az ktos sie toba zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tylko nie internetowy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:30 tyle, ze nasze inteligo notorycznie ma awarie i co rusz laduje z blokada na 1000-2000 zl na 8 dni gdy chcialem cos wyplacic a bankomat PKO powiedzial wypchaj sie. Ostatnio jest troche lepiej i co w ogole najwazniejsze na Kosciuszki maja juz terminal POSNET! Wreszcie nie tylko mozna za free wplacac na konto ale i wycofac kase w kasie, a nie w bankomacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.prenet.pl 28.08.05, 21:59 Ja mam konto w Inteligo. Jestem zadowolony. Zobacz sam! www.inteligo.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko gość Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 22:08 Ja polecam BANK BPH. Małe kolejki , przelewy za darmo przez net ,bankowość telefoniczna ,bardzo miła obsługa,mozna wypłacać za darmo z wszystkich banokomatów sieci "euronet" ,preferencyjne kredyty,debet w koncie i wiele innych. I co najważniejsze klienta traktują jak człowieka a nie jak bydło co zdarza się w śląskim.pko,i innych..... A zapomniałem w rankingu polskich banków na 3-cim miejscu co do ilości klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.org / *.cn.com.pl 28.08.05, 23:55 BPHahahahaha :) taa zapewne 3 banki, tylko czemu tyle ludzi z niego odchodzi ? Polecam grupe dyskusyjna pl.biznes.banki <- tam jest wszystko opisane co i jak, zapewne kazdy znajdzie cos dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: w ktorym banku zakladac konto? 29.08.05, 00:30 Ta reklama, że wszystko za darmo itd to jedna wielka lipa :-))) Dobrze, że się dowiedziałem o szczegółach, bo kto wie, być może bym też "przeszedł" jak Weiss. ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 01:19 Ja mam PKO BP S.A. i fakt place za konto ale wszystkie przelewy za darmo i jak ktos ci wplaca kase (a tych oddzialow jest duzo i jeszcze agencje) to wplaca ci kase za friko ( a np. millenium bierze z 25 zł od wplaty jak nie masz u nichh konta). Jestem zadowolony . Mialem kiedys konto w slaskim i nie bylo za dobrze z obsluga--chyba mieli problemy kadrowe bo tam byly tylko 2 osoby do obslugi,BPH jest dobre ale jak masz firme(konto firmowe) bo dostajesz doradce, a inne ... nie wiem ale banki internetowe nie maja oddzialów i jak zdarzy sie wiekszy problem to nawet nie ma kogo opierniczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.org / *.cn.com.pl 29.08.05, 09:54 Niestety ale tak to jest. ING swoich reklamach mowi ze darmowe przelewy! tak ale dlaczego nie dopowiada ze darmowe do konca 2005 roku ? Takich kruczkow mozna by wymieniac i wymieniac. Od paru ladnych lat (6 - 7) bylem klientem Banku Handlowego a obcecnie citibanku. Wszystko bylo ok nawet oplata 7 zl za mc byla do przelkniecia... az pewnego dnia przypadkiem udalo mi sie z konta za pomoca bankomatu wyplacic wiecej niz mialem na koncie :). Nie mialem przyznanego debetu a nic podobnego, posiadalem zwykly ROR. Ta przyjemnosc kosztowala mnie 20 zl kary + miesiac czasu klotni z bankiem ze to nie moja wina za maja system do dupy. Podziekowalem im jako ze wczesniej mialem konto z Inteligo zeby robic zakupy przez neta. Pozatym bezpieczentwo citi = 0! znajac nr karty i pin mozesz przez neta zrobic co chcesz na koncie, a w dzisiejszych czasach gdzie pelno wszedzie keylogerow itp to bardzo latwo mozna stracic cala zawartosc konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:21 Eurobank! Opłata za konto=0, za wydanie karty 0zł. Za posiadanie i używanie karty bankomatowej 0.95 gr miesięcznie. Przelew do innego banku=2.95.Przelew na inne konto w eurobanku=0. Wady: brak dostępu przez internet, mało bankomatów na mieście, brak możliwości zaciągnięcia debetu. Co jeszcze możemy dla ciebie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.grosz.prenet.pl 29.08.05, 21:50 "Pozatym bezpieczentwo citi = 0! znajac nr karty i pin mozesz przez neta zrobic co chcesz na koncie" dla sprostowania powiem , że PIN karty nie musi być PINem do citibank online . poza tym odpowiedzialność za bezpieczeństwo PINu spoczywa na użytkowniku karty . Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: w ktorym banku zakladac konto? 29.08.05, 15:03 Pekao SA - wiele bankomatów - własne, a także w sieci Euronet, gdzie można wypłacać bez prowizji. Wygodny dostęp do konta poprzez Internet, darmowe przelewy, dość prosta obsługa. Karty kodów jednorazowych do realizacji przelewów, jako zabezpieczenie. W ROR debet 300 zł standartowo, limit kredytowy do ustalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.org / *.cn.com.pl 29.08.05, 17:57 Analizujac oferte banków mozna stwerdzic dwie sprawy: Po pierwsze wszedzie gdzie sa np. darnmowe przelwey i siec oddzałów troche kosztuje prowadzenie rachunku. Jesli zas chodzi o zabezpieczenie to niestety poza trzema wyjatkami (Lukas Bank SA, VW Bank Direct oraz chyba BZWBK SA które oferuja tokeny) zabezpieczenie standartowo jest na tym samym pozomie czyli Karta kodów jednorazowych. Co do zas banku który nprawde mozna polecic to jest to chyba faktyczne jednak PEKAO SA zwłaszcza w tej chwili kiedy uruchomiono file gdzie w zasadzie wszystko mozna załatwic. Co prawda miesieczna opłata za konto jest dosc spora ale rekompensuje do duza siec bankomatów mozliwosc wpłąty bez prowizji oraz bezpłątne wypłaty z bankomatów Euronetu oraz to iz w dosc niedalekiej perspektywie nastapi połączenie z bankiem BPHPBK SA a co za tym idze dojdze tylkow naszym miescie jeszcze jedna filia i 3 bankomaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:36 jesli marza Ci sie zakupy w necie to zostaje jedynie inteligo. Jako jedyny bank ma mozliwosc rzeczywistego korzystania z autoryzacji cvv2. Kilka bankow mimo, ze ma nadrukowany kod w praktyce nie autoryzuje go :( Z inteligo spokojnie zlecisz stale platnosci w USA, Niemczech czy UK. Przynajmniej ja tam karta z PKO place swoje rachunki. Kurs dla USA jest naprawde dobry ... w koncu to Visa. Na dzis dzien polecam zamiast zwyklego inteligo usluge PKO Inteligo. Jest duzo wygodniejsza :D Odpowiedz Link Zgłoś