Dodaj do ulubionych

w ktorym banku zakladac konto?

IP: *.107.inds.pl 28.08.05, 15:47
poradzcie mi w ktorym banku oplaca sie zalozyc konto?kompletnie sie na tym nie znam.gdzie nie bedzie problemow
Obserwuj wątek
    • lookas.prv.pl Re: w ktorym banku zakladac konto? 28.08.05, 16:06
      Ja mam w Banku Śląski i nie narzekam. Płacę tylko 2zł na miesiąc. Przelewy i
      inne operacje mam za darmo przez internet.

Są jeszcze banki internetowe (mBank i Inteligo) tam nic nie płacisz, ale nie
      mają swoich oddziałów w terenie - tylko przez telefon i net. Mają kilka
      bankomatów (np. w M1).

• Gość: m Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.prenet.pl 28.08.05, 16:37
        w slaskim zawsze kilometrowe kolejki sa.
        przynajmniej w alejach.
        ja polecam kredyt bank na pilsudzkiego.
        bankomatow maja duzo w cz-wie.
        a przelewy przez net po 40 gr.
        • lookas.prv.pl Re: w ktorym banku zakladac konto? 28.08.05, 16:42
          Ja wszystko (prawie) załatwiam przez internet za friko :-) Byłem ostatnio
          osobiście w banku i czekałem... no nie wiem.. ze 3-4 minuty do kasy.

• Gość: jasiu... Tylko nie internetowy! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.08.05, 16:54
            Wyobraź sobie taką sytuację - Chcesz zeby ktoś wpłacił ci pieniądze na twoje
            konto (powiedzmy niewielka suma). Masz konto np. w mbanku. I co - musi płacić
            prowizję. To są bardzo niewygodne banki dla wszystkich i tylko pozornie tanie.

Polecam każdy bank, który ma dużo oddziałów w całej Polsce. Może być PEKAO (ale
            raczej nie PKO), zachodni, multibank i inne - zobacz gdzie i jak cię potrzktują.
            I pamiętaj opłaty za prowadzenie konta wbrew pozorom liczą się najmniej. Sprawdź
            opłaty za korzystanie z bankomatów, wypłat w okienku, zlecenia stałe, przelewy.
            Zobacz z czego korzystasz najczęściej. Czas to pieniądz, a więc sprawdź też
            kolejki w tych bankach i wybierz sama - zawsze możesz zmienić bank.:)
            • Gość: Lesio Re: Tylko nie internetowy! IP: *.org / *.cn.com.pl 28.08.05, 19:03
              A ja polecam www.inteligo.pl bo jest troche bankomatow i placowek w czestochowie
              gdzie mozna wyplacic/wplacic kase. Nie polecam citibanku gdzie ostatnio wplacic
              kase lub zalatwic cos to min 45 minut straconych na czekanie az ktos sie toba
              zainteresuje.
              • Gość: . Re: Tylko nie internetowy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:30
                tyle, ze nasze inteligo notorycznie ma awarie i co rusz laduje z blokada na
                1000-2000 zl na 8 dni gdy chcialem cos wyplacic a bankomat PKO powiedzial
                wypchaj sie. Ostatnio jest troche lepiej i co w ogole najwazniejsze na
                Kosciuszki maja juz terminal POSNET! Wreszcie nie tylko mozna za free wplacac na
                konto ale i wycofac kase w kasie, a nie w bankomacie.
    • Gość: Piter Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.prenet.pl 28.08.05, 21:59
      Ja mam konto w Inteligo. Jestem zadowolony.

Zobacz sam!
      www.inteligo.info

• Gość: spoko gość Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 22:08
      Ja polecam BANK BPH.
      Małe kolejki , przelewy za darmo przez net ,bankowość telefoniczna ,bardzo miła
      obsługa,mozna wypłacać za darmo z wszystkich banokomatów sieci "euronet"
      ,preferencyjne kredyty,debet w koncie i wiele innych.
      I co najważniejsze klienta traktują jak człowieka a nie jak bydło co zdarza się
      w śląskim.pko,i innych.....
      A zapomniałem w rankingu polskich banków na 3-cim miejscu co do ilości klientów.
      • Gość: Lesio Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.org / *.cn.com.pl 28.08.05, 23:55
        BPHahahahaha :) taa zapewne 3 banki, tylko czemu tyle ludzi z niego odchodzi ?

Polecam grupe dyskusyjna pl.biznes.banki <- tam jest wszystko opisane co i jak,
        zapewne kazdy znajdzie cos dla siebie.
        • lookas.prv.pl Re: w ktorym banku zakladac konto? 29.08.05, 00:30
          Ta reklama, że wszystko za darmo itd to jedna wielka lipa :-))) Dobrze, że się
          dowiedziałem o szczegółach, bo kto wie, być może bym też "przeszedł" jak Weiss.

• Gość: Wojtek Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 01:19
            Ja mam PKO BP S.A. i fakt place za konto ale wszystkie przelewy za darmo i jak
            ktos ci wplaca kase (a tych oddzialow jest duzo i jeszcze agencje) to wplaca ci
            kase za friko ( a np. millenium bierze z 25 zł od wplaty jak nie masz u nichh
            konta).
            Jestem zadowolony .
            Mialem kiedys konto w slaskim i nie bylo za dobrze z obsluga--chyba mieli
            problemy kadrowe bo tam byly tylko 2 osoby do obslugi,BPH jest dobre ale jak
            masz firme(konto firmowe) bo dostajesz doradce, a inne ... nie wiem ale banki
            internetowe nie maja oddzialów i jak zdarzy sie wiekszy problem to nawet nie ma
            kogo opierniczyc:)
            • Gość: Lesio Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.org / *.cn.com.pl 29.08.05, 09:54
              Niestety ale tak to jest. ING swoich reklamach mowi ze darmowe przelewy! tak ale
              dlaczego nie dopowiada ze darmowe do konca 2005 roku ? Takich kruczkow mozna by
              wymieniac i wymieniac. Od paru ladnych lat (6 - 7) bylem klientem Banku
              Handlowego a obcecnie citibanku. Wszystko bylo ok nawet oplata 7 zl za mc byla
              do przelkniecia... az pewnego dnia przypadkiem udalo mi sie z konta za pomoca
              bankomatu wyplacic wiecej niz mialem na koncie :). Nie mialem przyznanego debetu
              a nic podobnego, posiadalem zwykly ROR. Ta przyjemnosc kosztowala mnie 20 zl
              kary + miesiac czasu klotni z bankiem ze to nie moja wina za maja system do
              dupy. Podziekowalem im jako ze wczesniej mialem konto z Inteligo zeby robic
              zakupy przez neta. Pozatym bezpieczentwo citi = 0! znajac nr karty i pin mozesz
              przez neta zrobic co chcesz na koncie, a w dzisiejszych czasach gdzie pelno
              wszedzie keylogerow itp to bardzo latwo mozna stracic cala zawartosc konta.
              • Gość: Meg Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:21
                Eurobank! Opłata za konto=0, za wydanie karty 0zł. Za posiadanie i używanie
                karty bankomatowej 0.95 gr miesięcznie. Przelew do innego banku=2.95.Przelew na
                inne konto w eurobanku=0.
                Wady: brak dostępu przez internet, mało bankomatów na mieście, brak możliwości
                zaciągnięcia debetu.
                Co jeszcze możemy dla ciebie zrobić.
              • Gość: gość Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.grosz.prenet.pl 29.08.05, 21:50
                "Pozatym bezpieczentwo citi = 0! znajac nr karty i pin mozesz
                przez neta zrobic co chcesz na koncie"

dla sprostowania powiem , że PIN karty nie musi być PINem do citibank online . poza tym odpowiedzialność za bezpieczeństwo PINu spoczywa na użytkowniku karty .
    • segel Re: w ktorym banku zakladac konto? 29.08.05, 15:03
      Pekao SA - wiele bankomatów - własne, a także w sieci Euronet, gdzie można wypłacać bez prowizji. Wygodny dostęp do konta poprzez Internet, darmowe przelewy, dość prosta obsługa. Karty kodów jednorazowych do realizacji przelewów, jako zabezpieczenie. W ROR debet 300 zł standartowo, limit kredytowy do ustalenia.
      • Gość: xkx Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.org / *.cn.com.pl 29.08.05, 17:57
        Analizujac oferte banków mozna stwerdzic dwie sprawy: Po pierwsze wszedzie
        gdzie sa np. darnmowe przelwey i siec oddzałów troche kosztuje prowadzenie
        rachunku. Jesli zas chodzi o zabezpieczenie to niestety poza trzema wyjatkami
        (Lukas Bank SA, VW Bank Direct oraz chyba BZWBK SA które oferuja tokeny)
        zabezpieczenie standartowo jest na tym samym pozomie czyli Karta kodów
        jednorazowych. Co do zas banku który nprawde mozna polecic to jest to chyba
        faktyczne jednak PEKAO SA zwłaszcza w tej chwili kiedy uruchomiono file gdzie w
        zasadzie wszystko mozna załatwic. Co prawda miesieczna opłata za konto jest
        dosc spora ale rekompensuje do duza siec bankomatów mozliwosc wpłąty bez
        prowizji oraz bezpłątne wypłaty z bankomatów Euronetu oraz to iz w dosc
        niedalekiej perspektywie nastapi połączenie z bankiem BPHPBK SA a co za tym
        idze dojdze tylkow naszym miescie jeszcze jedna filia i 3 bankomaty.
    • Gość: . Re: w ktorym banku zakladac konto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:36
      jesli marza Ci sie zakupy w necie to zostaje jedynie inteligo. Jako jedyny bank
      ma mozliwosc rzeczywistego korzystania z autoryzacji cvv2. Kilka bankow mimo,
      ze ma nadrukowany kod w praktyce nie autoryzuje go :( Z inteligo spokojnie
      zlecisz stale platnosci w USA, Niemczech czy UK. Przynajmniej ja tam karta z PKO
      place swoje rachunki. Kurs dla USA jest naprawde dobry ... w koncu to Visa.

Na dzis dzien polecam zamiast zwyklego inteligo usluge PKO Inteligo. Jest duzo
      wygodniejsza :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka