Dodaj do ulubionych

***** i znowu pojdzie KASA*****

IP: *.246.100.94.tisdip.tiscali.de 01.09.05, 02:53
IPN sie budzi i bedzie sprawdzal wyroki z czasow przed stanem Wojennym
Pojda zaraz za tym sprawy o odszkodowania i horrendalne wyplaty z funduszu
Panstwa
czyli takze moich podatkow.
Znowu Panstwo bedzie musialo wybulic kase, dzieki ktorejniejednemu starczy
jej do konca zycia.

A moze by tak sie cofnac jeszcze do czasow Gierka? Jaruzelskiego? Bieruta?
Stalina?Hitlera

Za tych czasow tez mnostwo ludzi mialo wyroki niesprawiedliwe.

W COFANIU JESTESMY SUPERRRR

gorzej jak juz braknie miejsca i nie bedzie sie dokad cofnac.

UUUUUUFFFFFFFFFFFFFFF szkoda slow !!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bobi Re: ***** i znowu pojdzie KASA***** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:09
      sprawiedliwosc jest wazniejsza od kasy...
    • Gość: Marcyś Re: ***** i znowu pojdzie KASA***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:46
      Ważniejsze od odszkodowań jest słowo przepraszam. Poza tym odszkodowanie nie są
      tak duże jak sobie myślisz i tylko żałuję że nie zrobiliśmy tego zaraz po
      okragłym stole. Część ofiar niestety nie doczekała się oczyszczenia z zarzutów
      przez opieszałość władz wolnej już Polski.
    • Gość: Roman Re: ***** i znowu pojdzie KASA***** IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:00
      O ile mi wiadmo-Polska ma jedne z większych obciążeń podatkowych w Europie więc
      problemu nie widzę by płacić jakies marne odszkodowania dla
      represjonowanych,skoro starcza na wysokie emerytury dla zomowców,ubeków i innych
      szmatławców to czemu miałoby nie starczyć dla tych którym się to bardziej
      nalezy??A i zakładając owe,wysokie podatki to gdzież znikają te pieniążki skoro
      wszystko cierpi na brak funduszy?Kto je przejada??A może własnie tacuy krzykacze
      co wołają głośno by skończyć rozliczenia z przyszłością i starym oprawcą dać
      spac spokojnie,może im jeszcze poduszki wstrząsać za to że garbowali skóry wielu
      z naszych rodziców,hmmm?
      A ci co rzeczywiście robili coś dla kraju,z miłosci-mają dostać kopa w dupę,tak??
      I mów tu o honorze Polaka.
      • ulisses_czwa Re: ***** i znowu pojdzie KASA***** 01.09.05, 09:13
        Kyo je przejada?? Górnicy... Bo najgłosniej teraz krzyczeli i umieli rozwalic pół Warszawy... Do nich własnie popłyną te pieniądze... Popieram w tej kwestii Belkę i tak jak on składam kondolencje reszcie grup zawodowych...
        • kubiss Re: ***** i znowu pojdzie KASA***** 01.09.05, 15:54
          W powojennej historii Polski było wiele krzywd uczynionych własnym niewinnym
          obywatelom . Co do tego nie ma wątpliwości . I nawet ci oprawcy którzy
          nierozliczeni za swe czyny po dziś dzień jeszcze żyją napewno spokojnie nie śpią .
          Ja głeboko wierzę że jeżeli nie tu to po śmierci każdy odpowie za swoje winy .
          Czy kiedyś w Polsce będzie budowana przyszłość bez ciągłego powracania do upiornej
          przeszłości . Ile jeszcze grup zawodowych wystraszy posłów i ministrów dostając
          podwyżki ? A kasa cały czas ucieka zwłaszcza przed wyborami ..... :-(
    • pragmatyk_realny Re: ***** i znowu pojdzie KASA***** 01.09.05, 18:02
      Niewielu przedstawicieli władz PRL osądzono za przestępstwa z okresu stanu
      wojennego. Do dziś trwa kilka procesów. Pion śledczy Instytutu Pamięci Narodowej
      prowadzi 56 śledztw. Według ustaleń sejmowej Komisji Nadzwyczajnej do Zbadania
      Działalności Ministerstwa Spraw Wewnętrznych w okresie X kadencji Sejmu RP
      (1989-1991), skutkiem działań funkcjonariuszy MSW w okresie od wprowadzenia
      stanu wojennego do 1989 roku było 91 przypadków zgonów; zdecydowana ich
      większość nastąpiła w stanie wojennym. Jednak niewiele spraw trafiło do sądów.
      Jest to rzeczywiście temat budzący wiele emocji. Walczymy o swoje prawa dot.
      (słusznie) odszkodowań od Niemców. Dlaczego osoby poszkodowane, represjonowane
      nie mają prawa dociekać swoich praw od zbrodniarzy - oprawców PRL-u ?. Nie
      przesadzajmy również z ową "kasą, która ma skończyć do końca życia"...choć
      czasami może i tak powinna być. To Córko zabrzmiało jak zarzut a czym zawinili
      ci pobici okaleczeni ludzie...tym, że dali się złapać ????. Rozumiem, że budżet
      jest nasz dziurawy nie stać nas.. nie stać nas również na potężne uposażenie
      posłów i posłanek. Na chorendalne pensje prezesów takich organizacji ja ZUS,
      NFZ. Ufff.........tu szkoda słów
    • Gość: jh Córka - były SBek?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:11
      tak mówia i pisza tylko byli SB-ecy
    • Gość: ole CORA, KUBISS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:43
      Cora, kubis ? a wy co zal wam pieniedzy na ofiary PRL-u ?

Kubis tak ?
      nie spia spokojnie ?
      a skad wiesz spisz z nimi ???

Tak, tak stana przed "niebieskim trybunalem", zatem wypuscmy pedofili, mordercow
      i wszelkiej masci zbrodniarzy oni tez stana !!!!
      bzdety piszecie. wstyd !!!!!!!!
      • Gość: oszołom do Córki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 00:40
        moja matka będąc w ciąży została pobita przez zomowców i w efekcie poroniła.
        Oczywiści dla Ciebie jest to głupotą, że IPN zajmuje się tego typu sprawami.
        Dla mnie nie.

pozdrawiam...choć nieco gorzko
    • Gość: gosc Re: ***** i znowu pojdzie KASA***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:20
      a co dupe sciska ??????????????
      • Gość: Aleksander K. przyznaje sie...przepraszam was, prosze wybaczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:53
        taktak to ja sprzedałem nasza Polske.Przeszłęm duzo szkoleń zeby osiagnąc taki
        wzór madskujacy moje zycie kapitalistyczne,zdałem w Warszawie szkołe
        komunistyczna pod rękami radzieckich uczonych,tam sie tego nauczyłem ze teraz
        powiedziec ci prosto w oczy jestem najuczciwszym człowiekiem w Polsce.wszystko
        zaczeło sie od magdalenki gdzie wraz z kolegami popijalismy wóde z komunistami i
        obmyslalismy głebokie plany nad tym jak zarobic na Polsce.wszstkie plany zostały
        dopiete na ostatni guzik przy okrągłym stole.i sie zaczeło wielkie układy z
        Auganowem na sprzedasz rafinerii itp. kasy przytym tyle sie pozskało ze mołbym
        wybudowac kilkanascie ładnych stadionow piłkarskich.w tych układch moja prawa
        reka był adaś michnik,cmioszewicz.pozostali z okrągłego
        stołu(mi.tusk,l.kaczyski) pomagali i dostali swoja kase.
        przepraszam was za to i prosze wybaczcie!!!amen.
        • ja_corka Re: przyznaje sie...przepraszam was, prosze wybac 02.09.05, 00:29
          Ole przeczyatj co napisalez i zastanow sie czy dobre masz porownanie bo chyba
          nie pasuje tu ........

• Gość: ole Re: przyznaje sie...przepraszam was, prosze wybac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 01:46
            nie pasuje tu bys pisala
            "Znowu Panstwo bedzie musialo wybulic kase, dzieki ktorejniejednemu starczy
            jej do konca zycia" to jest nie namiejscu, myslisz, ze zwroci to "niejednemu"
            zdrowie i zycie ??????????
            podatki, bidna stracisz bardzo wiele gdy panstwo wyplaci rekompensaty rodzina
            zamordowanych i okaleczonych !!!!!!!!!
            a jak jest roznica miedzy jednymi a drugimi zbrodniarzami dokonasz jakiejs
            gradacji ?????
            nie pasuje by na naszym forum pojawialy sie takie bzdurne watki.
            • iwonnkaa Re: Awantura ........ 02.09.05, 10:15
              Po co rozdrapywac stare rany, po co wracac do przeszłości ......
              Ile ludzi już nie żyje.................
              Moi rodzice tez by takie odszkodowanie otrzymali NAPEWNO OJCIEC I TEŚĆ .......
              I co z tego .............już lata nie żyją .................
              Dajcie spokuj temu co było ..........
              Zajmijmy się tym co jest..............
              Bo bida i głód ...........
              A Wy wytaczacie armaty ..........
              Ruda
              • Gość: dim Re: Awantura ........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 10:44
                tu nie chodzi o rozdrapywanie ran, ale o przyszłość. Niegodziwości dzisiejszej
                władzy wynikaja w pewnym stopniu z tego, że zbrodnie poprzedniej władzy nie są
                osądzone. Więc dla wielu wniosek jest prosty. Skoro dawni złodzieje i oprawcy
                chodzą spokojnie po swiecie, wiec i ja będę kradł, bo za 20 lat zawsze znajdą
                się tacy, który będą protestować przeciw rozdrapywaniu ran i nic mi nie będzie
                grozic.

pozdrowienia
                • iwonnkaa Re: Awantura ........ 02.09.05, 12:19
                  Szanowny dim-ie............
                  Zawsze będą jakieś krzywdy, zawsze niegodziwości.............
                  Najważniejsze żebyśmy MY działali zgodnie z sumieniem i poczuciem prawości.....
                  Punkt widzenia , zależy od punktu siedzenia............
                  I nikt tego nie zmieni, a ile może być niezawinionych tragedii, pomyłek i pomówień.
                  Doświadczamy tego na codzień wystarczy właczyć TV lub wziąść gazetę .
                  Pozdrawiam . ach jakie piękne słoneczko...........
                  Ruda
                  • Gość: ole Re: Awantura ........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:57
                    szanowna Iwonko nie uwazasz, ze prezentujesz tu podejscie komformistyczne ?..
                    (nie bede komentowal podejscia corki)
                    "Zawsze będą jakieś krzywdy, zawsze niegodziwości" i my mamy nad tym przejsc do
                    porzadku dziennego ???
                    w swiecie istnieje zawsze zwiazek przyczynowo -skutkowy
                    wlasnie mowimy tu o zmianach o egzekwowaniu kar, to jak mamy dzialac teraz
                    dzisiaj z "poczuciem prawosci" skoro ta prawosc mamy zgodnie z twoja sugestia
                    odlozuc na bok ??? zapomniec bo liczy sie terazniesjszosc. Liczy - fakt, ale ona
                    byla formowana przez przeszlosc.
                    pozdrawiam
                    • ja_corka Re: Awantura ...eeeeeee chyab NIE???? 02.09.05, 23:16
                      Wiecie dlaczego mamy tak zle?????
                      Miedzy innymi dlatego, ze ciagle patrzymy w tyl........
                      Ze Jagiello rozwalil Krzyzakow,
                      ze Szwedzi nie zdobyli J. Gory,
                      ze Hitler przegral wojne,
                      ze Bierut, Stalin, Jaruzelski, Gomolka, Gierek,
                      Ze Walesa, Ze Kwasniewki............

Ciagke nam nie pasuje, ciagle o cos pretensje.

Nalezy wiec teraz jeszcze wziasc sie za kobiety,ktore poddaly sie w latach
                      wczesniejszych aborcji, bo to teraz zabronione!!!!!!!!!

LUUUUUUDzieeeeeeeeeeee

zastanowcie sie!!!!!!

"Trzeba z zywymi naprzod isc
                      po zycie siegac nowe
                      a nie w uwiedly kwiatu lisc
                      spowrotem chowac glowe"

.....nie wiem czy dobrze zapamietalam to ze szkoly???
                      ale przeslanie tego poety jak RAZ odnosi sie do nas Polakow.

a wiec nie lepiej myslec o przyszlosci???
                      Moj Dziadek tez mial klopoty z UB i co ??????
                      do kogo mam teraz zlozyc zazalenie?///

echhh szkoda gadac.

• Gość: Ruda Re: Awantura ...eeeeeee chyab NIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:39
                        Całkowicie przytwierdzam ................
                        Dajmy spokój ............
                        Rację ma Ja córka .............
                        Odpuśćmy,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
                        Ruda
                        • Gość: joop Re: Awantura ...eeeeeee chyab NIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:46
                          tak jest dajmy im świety spokój! dzisiaj kradna jutro zapomnimy bo trzeba
                          patrzec na to zeby isc do przodu.....opanujcie sie najpierw trzeba rozwalic ta
                          kaste nietykalnytch z okrągłego stołu co zapewnia lpr i wtedy mozna tak
                          mowic,jako Polacy niemozemy zostawic tego o tak sobie co zabrali musza oddac.
              • bohgdan Re: Awantura ........ 31.01.18, 21:53
                iwonnkaa napisała:

> Po co rozdrapywac stare rany, po co wracac do przeszłości ......
                > Ile ludzi już nie żyje.................
                > Moi rodzice tez by takie odszkodowanie otrzymali NAPEWNO OJCIEC I TEŚĆ .......
                > I co z tego .............już lata nie żyją .................
                > Dajcie spokuj temu co było ..........
                > Zajmijmy się tym co jest..............
                > Bo bida i głód ...........
                > A Wy wytaczacie armaty ..........
                > Ruda
                Oj działo się dawniej .Teraz nędza została.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka