Dodaj do ulubionych

Gdzie warto kupować kompy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:05
Chciałam podjąć ten temat aby wszystkich ostrzec przed sklepo-hutrownią na
Jesiennej. Banda to mało powiedziane... jeśli sie wydaje u nich pieniądze...
bardzo mili, ale jeśli się coś zepsuje i trzeba skorzystac z gwarancji ...
zgroza. Odradzam, np. walnięty RAM - diagnoza że jest zepsuty trwa 21 DNI
ROBOCZYCH a i tak nie jesteśmy pewni czy się wyrobią.... Oczywiście
telefonicznie mówiż - prosze przjechac, jestem na miejscu i reklamcja jeszcze
nie rozpatrzona .... A jaki to problem sprawdzić na poczekaniu MEMTESTEM (tak
robią w PROFICIE) - sklep na Wałach Dwernickiego (Biznes Centrum)paw. 27.
Moze zrobimy tutaj reklame dobrym sklepom z kompami ....
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 22:15
      No Profit raczej nie nalezy do najlepszych...
    • Gość: niki Re: Gdzie warto kupować kompy IP: 212.160.108.* 09.09.05, 12:17
      Ja kupowałem na Mirowskiej - vis a vis PUCHATKA. Jestem zadowolony.Tego typu
      uszkodzenia to sprawdzą na poczekaniu w ciągu pół godz.To nie jest żadna
      filozowia zmienić pamięci i już widać co grane. Zaznaczam że tu są osoby
      kompetentne w sprawach komputerowych.Nie stwarzają żadnych problemów.
    • Gość: student Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:07
      ja polecam Bino na Ogrodowej, rzetelna i miła obsługa, nie ma problemów z
      reklamacją, cóż więcej pisać, jak kupować nowy komputer to tylko w Bino.
    • Gość: waldus Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:47
      u pana Karola koło estakady;tylko uważajcie na tę blondynkę / jest niegrzeczna!
      poza tym ok...
      • Gość: Miszcz Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:51
        A ja polecam X-kom na Wolności - fachowa obsługa i najlepsze ceny
        • utunia Re: Gdzie warto kupować kompy 09.09.05, 16:22
          Nie kupujcie przypadkiem w Vobisie. Mój znajomy walczy z nimi dwa lata, łącznie
          z polubownym sądem konsumenckim...
          • Gość: M Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 19:09
            A ja polecam chłopaków w Merkurym. Szybko zwięźle i na temat. Nie ma problemu z
            gwarancjami :)

Nie jednego kompa u nich składałem
            • Gość: Michał Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.idea.pl 09.09.05, 20:09
              Zdecydowanie X-KOM. Są najbardziej profesjonalni, ceny też mają najlepsze.
    • Gość: . Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 20:30
      Inter-Es nie jest hurtownia z prawdziwego zdarzenia, a serwis praktycznie nie
      istnieje wiec ... potencjalni kupcy strzezcie sie. Ja i wielu znajomych czekalo
      na naprawe tam wiecej niz 14-dni.
      • Gość: Tom Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:10
        X-kom Wolności 17.
        • Gość: andrzej Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:18
          Ta "hurtowania" na Jesiennej jest beznadziejna. Mam do niej blisko a mimo to tam nie chodze, poniewaz obsluga jest bardzo niemila...
    • Gość: hitman Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:17
      Inter-es zawsze był raczej podłą firmą, po zmianie obsady niezbyt wiele się
      zmieniło, obsługa po sprzedaży czyli serwis raczej nie istniał, a jakie "wały"
      tam kręcili to historia, gorąco polecam Bino, to taki ewenement jeżeli chodzi o
      częstochowski rynek, miło, solidnie, i jak czegoś nie ma to będzie i to w
      umówionym terminie
      • Gość: INTERES Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 17:46
        Przyjeżdzam kiedyś w sobotę do interesu. Przyjeżdzam z 1000-lecia. Jest
        14.05 ... już zamknięte, ale dzwonię. Otwiera koleś .. mówię że chcę kupić
        DVD .... bo na 100% chciałem. A on "proszę przyjechać w poniedziałek bo już
        zamknięte". Jak ja bym był jego pracodawcą to by normalnie na drugi dzień już
        nie robił. Czy w dobie wysokiej konkurencji na rynku tak się traktuje
        klienta????????? Oczywiście kupiłem w poniedziałek ale u Kowalskiego na
        Niepodległości. W sumie tam nie jest najgorzej.
    • Gość: arek Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.trustnet.pl 09.09.05, 23:20
      W Częstochowie tylko X-Kom na Wolności,zawsze coś od nich wytarguję za friko,a z
      gwarancjami czy usterkami nie ma problemu i do tego najtaniej
      • Gość: hitman Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:23
        targować trzeba się wszędzie, to wiele mówi o firmie i podejściu do klijenta
    • Gość: Nawaho Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.05, 23:22
      PAT-ROX na Strażackiej. Profesjonaliści, sympatyczni i rzetelni.
      Osobiście jednak odkryłem to za późno i kupiłem kompa w Katowicach w hurtowni
      na Wojewódzkiej 22 (niedaleko kina Ralto).
      W kilka minut skonfigurowali i następnego dnia przysłali mi go do domu (za
      free). Z wymianą części też nie ma problemu (walnął mi zasilacz).
      • Gość: Poducha Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:42
        Zdecydowanie w PAT-ROX.
        Chyba najstarsza firma komputerowa w miescie.
        Szczegolnie polecam rozmawiac z takim gosciem wysokim (chyba szef), czarnym, na
        imie ma Michal. Jak cos nawali to powiedziec ze bardzo zalezy i dadza od reki
        drugie.
        Upadł mi kiedys dysk na dworze. Poszlem i powiedzialem ze nie dziala.
        Koles popatrzal i spytal czy nie upadl, bo ma taki slad na boku.
        Powiedzialem ze nie bede sciemnial i ze mi upadl. A kolo na to ze lubi jak ktos
        mowi prawde i kazal z magazynu przyniesc drugi.
        Wymienil od reki, choc powiedzial ze bedzie mial problemy z tym dyskiem u
        importera bo jest slad ze upadl. (a upadl mi na chodnik bez zadnego opakowania)

Od tego czasu wyslalem tam kilku znajomych i sa zadowoleni.
        • Gość: Scalak Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 08:51
          Ten Michał w Patrox to szef.
          Też polecam ten sklep i kontakt z nim.
          Nawet jak kupiłeś nie u nich to ci pomogą.
          Ja trochę sprzedaje komputerów. Dawniej zaopatrywałem się w Enterprise, ale
          teraz ze względu głównie na ceny kupuje w Patrox.
          Kupowałem też u chłopaków w X-kom. Problem w tym że goście robią cennik z
          asortymentem którego już nie ma i dają na niego zaniżone ceny, a jak idziesz
          kupić to się dowiadujesz że tych procesorów już nie ma i nie będzie( to samo z
          płytami).
          A ja jak ustalę z klientem coś, bazując na danym cenniku to później, co mu mam
          powiedzieć.
          Nawet teraz można wejść i zobaczyć w cenniku, że 40% towaru, który reklamują
          jest już niedostępny, a 80% towaru mają na zamówienie i nie ma go na stanie.
          Wystarczy zobaczy na te słupki, które pokazują stan.
          U Michała w Patrox podjeżdżam i wychodzę od razu z towarem.
          • Gość: ja Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 09:38
            X-kom najlepszy.Patrox nie jest taki dobry.Ja z klientem chyba z 10 razy
            jezdziłem do patroxu i w końcu oddałem sprzęt.Inter-es nie jest taki zły tylko
            trzeba z nimi umieć rozmawiać. Miałem problem wziąć kiedyś na raty monitor w
            interesie-poszedłem i porozmawiałem z szefową i załatwiła to co chciałem.
            • Gość: Michał Ś. Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 13:03
              Witam.
              Mam na imię Michał i prowadzę firmę PAT-ROX.
              Nie będę reklamował na forum własnej firmy bo nie o to chodzi.
              Moim zdaniem jedna z firm prowadzi na forum kampanię reklamową.

Co do powyższego wątku muszę stwierdzić że w historii naszej firmy nigdy nikt
              nie oddał komputera.
              Osoba która napisała ten wątek dotyczący oddania nam komputera jest kłamcą i
              urządza reklamę prawdopodobnie jakiejś firmy.
              Nigdy nie było takiej potrzeby by klientowi oddać komputer.
              Powtarzam nie mam zamiaru się reklamować , a jak moja konkurencja chcę, to
              proszę bardzo.

Pozdrawiam i decyzję co do sklepu pozostawiam klientom.
              • Gość: ja Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 22:37
                Nie tylko ja oddawałem do patroxu komputer ale również moi znajomi i to
                nieraz.Nie będe wymieniał co Wy mówiliście na temat zepsutego kompa.Zresztą
                tłumaczy sie winny. Ja polecam przedewszystkim x-kom ale również inter-es.Jeśli
                ktoś sobie z moich klientów życzy to zawsze polecam te dwa sklepy,żeby klient
                miał prawo decydować.Przyjrzeć sie patroxowi bo robią machloje albo zamknąc tak
                będzie najlepiej.
              • Gość: fd Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:27
                Mow co chcesz. Ja juz pare razy u was bylem i zawsze jak pytam to super fachowe
                odpowiedzi otrzymuje. Pytam o dobry zasilacz min. 450W dajecie mi jakiegos
                ColorShita. Jak mowie o Tagnie i BeQuiet to OO takie pracownicy maja oczy. Pytam
                o obciazalnosc pradowa poszczegolnych lini i g.. sie dowiem. Na stronie
                wypisujecie, ze zajmujecie sie X'ami i innymi konsolami, a g.. z tego bo to
                tylko pusta reklama. Nie wspomne, ze z nagrywarka kumpla jezdzilismy chyba z 10x
                bo podobno byla ok .. to byl 5-6 lat temu i od tego czasu mam wyrobiona opinie o
                firmie. Fakt jestescie nie do zajeb...

Ze sklepow w Czestochowie to ja nic nie polecam. Odkad Apollo nie ma, nie ma z
                kim rozmawiac. Na szczescie duze zakupy w ramach firmy mozna robic w ACom'ie.
                Dla klientow instytucjonalnych nie ma w miescie alternatywy.
                • Gość: arek Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.trustnet.pl 10.09.05, 23:40
                  w Apollo to się dopiero znali,tyle że nie na kompach!,w Merkurym faktycznie są
                  ok,ale trochę drożej,Na Warszawskiej gosciu ma klienta w d...,i sprawia wrażenie
                  jakby mu przeszkadzał(vis a vis Puchatka),zwiedziłem parę sklepów i zostałem
                  przy X-Komie,jakoś najbardziej mi spasował,co do oferty,trudno żeby mieli na
                  stanie 50 różnych płyt głównych,albo100 grafik,gdzie by to pochowali?,tak jest
                  wszędzie,że w cenniku jest więcej niż w sklepie,ja raczej trafiałem na towar od
                  ręki,ewentualnie sprowadzali na następny dzień i zawsze dzwonili do domu,że już
                  jest,do PATROXU nie chodzę ,bo mam nie po drodze więc się nie wypowiem i nie
                  robię nikomu reklamy tylko dzielę się doświadczeniami pozdrawiam
                  • Gość: Arek Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.trustnet.pl 10.09.05, 23:54
                    to jeszcze raz ja,od pewnego czsu olałem tez X-kom i kupuję na necie bo czasem
                    jest o połowe taniej np.wentylator na procka za 20pln z wysyłką w X-Komie ten
                    sam 40 parę
                    • Gość: Scalak Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 04:42
                      Ty o nicku "Ja" , przesadziłeś z tymi machlojami.
                      Przez takie pomówienie to możesz trafić do sądu, a policja sprawdzi twoje ip z
                      którego pisałeś.
                      Ale nie o to chodzi, miałem nie poruszać tego tematu lecz mnie zmusiłeś.
                      Wiesz, dlaczego kupuje w PAT-ROX i w jednej firmie z Katowic?
                      Bo nie skupują używek. A twoim X-kom, stary to biorą, co się da.
                      Może nie ?
                      I zastanów się, co z tym robią? Jak nie prowadzą komisu?
                      Opychają klientom jako nowe.

I dopiero to są machloje.
                      Moi kolesie już kilka razy sprzedawali tam sprzęt.

Idź do chłpaków do Mercurego to zobaczysz co ci powiedzą o X-kom.
                      Możesz też iśc do Bino lub Interesu i spytac się o opinię.

• Gość: Michał (x-kom.pl) Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.idea.pl 11.09.05, 08:29
                        Miło mi powitać wszystkich forumowiczów. Właśnie dostałem linka do tego tematu
                        i niestety niezbyt chętnie ale muszę zabrać głos i wyprostować kilka spraw
                        poniewiaż jedna osoba (zapewne konkurencja) oczernia dobre imię naszej firmy.

1. Nie sprzedajemy i nie skupujemy rzeczy używanych. Zaprzestaliśmy tego około
                        roku temu i zapewniam, że nikt kto kupował nowy podzespół nie otrzymał
                        używanego.

2. W przeciwieństwie do konkurencji mamy cennik zawierający kilka tysięcy
                        produktów i mimo tego JEST ON ZAWSZE AKTUALNY.

3. Co do dostępności towarów to można dywagować kto ma więcej na stanie, trudno
                        abyśmy mieli wszystkie pozycje z cennika - na to może sobie pozwolić ktoś kto
                        ma w tym cenniku 200 pozycji.

4. SCALAK: Sądząc po tonie wypowiedzi i nienawiści, która pałasz do naszej
                        firmy nie jest ciężko stwierdzić, że jesteś powiązany z konkurencją. Piszesz o
                        karalności za pomówienia a sam to robisz. Nie sądze aby Pani z Bino mówiła o
                        nas w ten sposób, co do "chłopaków" z Markurego i Interesu to już ich sprawa,
                        najwidoczniej mocno od nas dostają w kość skoro muszą uciekać się do takich
                        metod.

5. Do Pana Michała z Patroxu.
                        W świetle wypowiedzi Scalaka (nie trudno wywnioskować z kim jest powiązany)
                        jakoś ciężko mi zrozumieć zapewnienia o pozytywnym nastawieniu do naszej firmy.
                        Jeśli już o kimś coś pisać to może warto by to było zrobić uczciwie?

Pozdrawiam
                        • Gość: Michał (x-kom.pl) Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.idea.pl 11.09.05, 08:37
                          Nie zamierzam już nic prostować na tym forum. Mógłbym napisać tutaj sporo na
                          temat naszych przeciwników, rzeczy które pokrywają się z prawdą, jednak to nie
                          ma sensu, Klient sam zdecyduje kto jest lepszy i bardziej uczciwy. Proszę
                          jedynie o uczciwą konkurencję bo nie w naszym interesie jest wzajemne
                          obrzucanie się błotem, na pewno nikt na tym nie zyska.
                          • Gość: Michał (pat-rox) Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:44
                            Witam serdecznie.

Jak parę wątków wcześniej napisałem, ocena mojej firmy należy do klientów.
                            Przykro że niektórzy z klientów mają tyle uwag pod adresem mojej firmy.
                            Ale ogólnie lubię słuchać wszelkich, i wyciągać z tego wnioski.
                            Któryś z klientów napisał o machloiach , czy jakoś. Tu zapewniam, że nigdy nic
                            takiego się nie działo i nie dzieje. Przykro, że ten pan to tak postrzega.
                            Co do profesjonalizmu moich pracowników to może zdążyć się tak że ktoś kto jest
                            na okresie próbnym, palnie głupotę. Dla przykładu, teraz jest trzech gości,
                            którzy przy rozmowie wstępnej, twierdzili że nie ma z niczym problemu, a jednak
                            widzicie jeden z formułowiczów zwrócił uwagę na sprawę z zasilaczem. I
                            przypuszczam że ma rację iż usłyszał odpowiedź, ColorShit. Sprawa jest krótka.
                            Trzeba podziękować za pracę tym panom, bo sama umiejętność składania i ogrania
                            komputera dziś nic nie daje.

I do Michała z X-kom.

Michale dobrze wiesz, że nie mogę jak sam widzisz wpływać na opinię klientów i
                            tą negatywną i tą pozytywną w stosunku do mojej czy do twojej firmy.
                            Też mógłbym dużo tu napisać o różnych firmach, ale tego nie czynię.
                            Jeżeli ta osoba, a przypuszczam kto nią jest (Scalak) , tak się wyraża na temat
                            twojej firmy, to już jego sprawa.

Spotkamy się to porozmawiamy.

Pozdrawiam wszystkich Michał.
                            • Gość: Michał (pat-rox) Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:49
                              Szukam pracownika z dobrą znajomością tematyki komputerowej ( na bieżąco )
                              Jeśli znacie kogoś, kto się dobrze zna i ma dużą praktykę w komputerach to
                              zapraszam.

Oczywiście osoba, która spełni te wymagania może liczy na dobre wynagrodzenie.

Pozdrawiam Michał.
                              • Gość: fd Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 12:55
                                ja pracy zmieniec nie zamierzam ale z ciekawosci co bedzie dalej z dzialem
                                konsole? Modujecie czy jak? Bo nie wiem wciaz po co jest na stronie.
                                • Gość: klient x-komu Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 18:49
                                  I dlaczego patrox daje na wszystko roczna gwarancje, gdy gwarancja producenta
                                  jest na 3 lata, w x-komie jest tak jak byc powinno. A i jeszcze co do wiedzy
                                  sprzedajacych, Artur z patroxu jest najlepszy, kiedys wciskal mi karte z szyna
                                  64 bitowa, mowiac ze jest to swietna karta, pojechalem do x-komu i tam mi to
                                  wyjasnili.Juz nie kupuje w patroxie.
                                  • Gość: mmmm Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.prenet.pl 11.09.05, 20:30
                                    podejrzewam ze na te czesci co maja 3 letnia gwarancje jest gwarancja zewnetrzna, czyli jak sie zepsuje to sie sam martwisz wysylajac do producenta - ale pewnosci 100% nie mam bo nie wiem o jakich czesciach mowisz.
                                  • Gość: . Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:40
                                    nie wiem czy wiesz ale jestesmy w Unii Europejskiej i zaden sklep laski nie robi
                                    ale MUSI dac Ci dwa lata z tytulu odpowiedzialnosci sprzedawcy co do
                                    niezgodnosci towaru z umowa. Osobiscie we wszystkich sklepach dostaje 2 lata ale
                                    jak sie upomne. Sprzedawcy dobrze znaja przepisy konsumenckie co nie przeszkadza
                                    niedoinformowanych i naiwnych ladowac w kanal z roczna gwarancja. Gwarancja
                                    producenta to jedno, a prawo konsumenckie daje klientom wieksze uprawninia i
                                    obowiazuje ponad wewnetrznymi przepisami producenta.
                              • Gość: creess Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.matrix / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:04
                                Moje zdanie jest takie to wszystko co tu piszecie to bzdury niema nigdzie
                                idealnego sklepu poprostu nigdzie.Obczernianie sie nawzajem niema sensu lepiej
                                dogadajcie sie jakoś.wspólnie zróbcie coś RAZEM np.jakąś impre dla swoich
                                stałych klijentów to będzie coś wtedy.
                            • Gość: mrr Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 20:57
                              Scalak - nick brzmi jak już nie istniejący sklep komputerowy.
                              Tam było OK - dobre ceny, dobra obsługa, szkoda, że padł :(
                              • Gość: Miś Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 07:49
                                A wiesz że Scalak znajdował się na czarnej liście nieuczciowych dłużników,
                                jeden z niewielu w Cz-wie :)))
                            • Gość: adek Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:59
                              zawsze macie kogos na okres probny,a pozniej wkrecają mi do kompa rzeczy ,za
                              ktore nie zapłaciłem bo nie wydał bym kasy na dziadowstwo. dziwie sie ,ze
                              wogole ten sklep jeszcze funkcjonuje ... ...ja juz tam nic nie kupie nawet
                              dyskietki bo pewnie bedzie uzywana!!!!!!!!sorry,ale tak jest
        • Gość: adek Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:05
          tak ten pan "michał "bardzo miły i przystojny pan,ale ten drugi starszy co
          siedzi przy kasie i taki młody to juz nie tacy mili ........
    • Gość: adek Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:54
      byle nie na strażackiej "na rogu"pat rox czy jakos tak ,najwieksze złodzieje w
      czestochowie, kupilem nowy komp ,wkręcili mi stare czesci ,a pozniej nie chcieli
      wymienic,do tego musialem jeszcze zapłacic za to na gwarancji!!!tragediaa..
      .kupujcie wszędzie byle nie tam. Ja polecam skle Elbo!!!nie pamietam dokładnie
      na jakiej ulicy,ale w okolicy Erka.Joselewicza.
    • Gość: Wesoły gość Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.pl 12.09.05, 00:41
      Witam, bardzo ciekawy temat :) odnośnie sklepów, myślę że najlepiej wymienię swoje za i przeciw:

1) PATROX - Sklep ma swoje klikanascie latek na rynku i faktycznie najatrakcyjniejsze ceny (to co jest na stronie czy w cennikach zawsze sie zgadza z stanem rzeczywistym). Co do reklamacji jeszcze nie zdażyło mi sie aby był problem z wymianą jakiegoś podzespołu ze strony niechęci pracowników bądź tzw mataczenia.Tu jest OK. Co do wiedzy pracowników ...hmmm wiadomo nikt nie jest nieomylny ... ale można byłoby zapłacić trochę więcej chłopakom wtedy może bardziej by sie przykładali. :( I kilka słów do Pana Artura - więcej luzu !!! czasami jest Pana tak spięty ...a po co. Ale generalnie jest OK, pomyślcie trochę jak rozbudować lokal a napewno przyciągniecie więcej klientów.

2) BINO - w zasadzie konkurencja PATROXU (znajdują sie w niewielkiej odległości od siebie) Ceny zbliżone (tzn tez niskie) jedyne co mnie nieraz drażni to kiepskie opisy w cennikach podzespołów.Jeżeli chcecie przedstawić dokładniej jakiś produkt to go dokładniej opiszcie. Co do przyjmowanych reklamacji czy awari sprzetu nigdy nie mialem problemu z wymianą, wszystko jak po masle a czasami nawet expresowo od reki. Moze jeszcze jakies minusy - maly lokal czasami jest poprostu tłoczno, a PANI ANIA przeciwieństwo Pana Artura z konkurencji zawsze rozesmiana. Generalnie OK

3) ENTERPRISE - Też jedna z najstarszy firm komputerowych w Częstochowie, rozrosła sie to trzeba przyznać jest na wałach dwernickiego, na krótkiej , visa-vi bino na ogrodowej i bóg jeden wie gdzie jeszcze. Ceny - troszkę droższe niż u poprzedników, reklamacje hmm szczerze powiedziawszy nie mialem mozliwosci sprawdzac no nie wiem czy to dobrze czy żle. Dobrze że sprzęt sie nie psuje a źle jak sie popsuje a ONI zaczną coś kombinować. Ale myśle ze są na tyle stara firma i cwana ze nie pozwolo sobie na lekcewazenie klientów. Nie podoba mi sie tylko to ze nieraz znajdujesz sprzet w cenniku, dzwonisz, jeździsz a na samym końcu okazuje sie że nie są w stanei go załatwić, trochę to jest drażniące jeżeli na czymś bardzo ci zależy. I wielki minus dla sprzedawców zwłaszcza z ulicy ogrodowej (rozumiem ze sa nowi w tym fachu) ale nieraz nie za bardzo mają pojęcie o co klient pyta ;) A w przypadku sklepu na wałach jest taki jeden Pan bodajże PATRYK który sprawia wrażenie sympatycznego i życzliwego faktycznie taki jest w przeciwieństwie do swojego drugiego kolegi, no ale to już są charaktery .... Generalnie zejdźcie z ceną a będzie ok

4) InfoComp w Merkurym - Faktycznie fajni goście, ukłony dla MAćKA ale ceny troszeczkę za duże, pamietam jak zaczynali na Piłdsuckiego to aż przyjemnie było czytać cennik a teraz ...ja rozumiem że apetyt rośnie w miarę jedzenia ale bez przesady. W sumie z gwarancjami tez nie bylo nigdy problemów. A wkurza mnie to że po waszym sklepie kręci sie czasami masa ludzi którzu nie mają o komputerach zielonego pojecia a występują tam tylko gościnnie. No i te cenniki proponuje drukować rozmiarem czcionki 6 na formacie etykietki od zapalek a zamiast nazwy podzespolów używać jakiegoś kodowania :(

5) BIS pod estakadą na Alei Pokoju. Pan Karol to taki Człowiek z bajki o czarodzieju z krainy OZ. Jezlei juz u niego coś kupuje to tylko z musu bo nie chce mi sie jechac dalej, przy tym zawsze próbuje przekonac mnie do rzeczy zupełnie mi nie potrzebnej, a po sfinalzowaniu transakcji zawsze sie pomyli na moją kożyść (ostatnio byłem 80 pLN do przodu poprostu nic tylko robić zakupy).A blondyneczkę to bym najchętniej wsadził w rakietę i wystrzelił daleko za PLUTON aby więcej nikomu nie prawiła przykrych i przemądrzałych uwag. Zresztą rzęsy jej sie odklejają i wogóle szkoda linijki tekstu na ta Pania. Zadko kiedy po zakupach w tamtym sklepie bylem zadowolony. :(

6) INTERES na Jesiennej bądź południowej - faktycznie niemiluchy zraziłem sie do nich parokrotnie i przestałem u nich kupować.Goście są aroganccy i chamscy.Serwis tragiczny praktycznie nie istnieje. Podpisuje sie pod tym co napisał jeden z wczesniejszych autorów że jeżeli jeszcze nie mają pieniążków w ręku to są przemilusi a później pocałuj się w dupę. Myślę że doskonale spisaliby się w branży np usług pogrzebowych albo pracowników Miejskiego Wysypiska Śmieci. A i wydaje im sie że majac znajomych przepychających im zapytania ofertowe o dostawy sprzętu do firm i zakładów pracy dostarczają sprzęt doskonałej jakości.Ale niech myslą sobie tak dalej ich dni są policzone :(

7) No i przesympatyczny sklepik u Jagielończyków - narazie go obserwuje i nic nie kupuje, ale zdemaskowalem właściciela który wczesniej kupę lat zajmował się prowadzeniem szkoły jazdy. Ciekawe co wyjdzie mu lepiej :)..... Raz sprzedawca w tym sklepiku usilowal mnie przekonac do super hiper wypasionego sprzetu za jedyne 2199PLN jaka on mial gracje i takt, gadana rodem z MTV a co za tupet.....i wiecie co powiedziałem że przemyślę sprawę ;)

Narazie to tyle bo chce mi sie strasznie spać...ale nalezy pamiętac o jednym że jest to tylko i wyłącznie moja opinia a nie załyszna od kolegów i znajomych znajomych.Wiele firm które w czestochowie handlowało istniało bardzo krótko i pozostawiło po sobie tylko smród można kilka wymienić np: Apollo, Tempest, Rubikon, Scalak, Monel, czy kilka różnych sklepików które powstawały w okolicach Biznes Centrum nazw już nie pamiętam bo to było dawno temu. Chociaż dla mnie absolutnym rekordzistą jest firma MONNEL rodem z KATOWIC proponuje zajżeć na stronę www.uwagakomputery.pl/.

POZDRAWIAM wszystkich przyszłych użytkowników komputera, zastanówcie się tysiąc razy zanim odpowiecie sobie na jedno zasadnicze pytanie: Do czego chcecie wykożystywać komputer i czy odrazu warto za niego płacić kilka ładych tysiaków.

DOBRANOC

P.S. Sorki za błędy zawsze miałem problemy z ortografią. :(

• Gość: Miś Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 07:54
        Ładnych parę lat wstecz fajny sklepik był tez na Piłsudzkiego po schodkach w
        dół (na przeciwko dworca). Prowadził go śp. Sylwek i taki drugi szczupły facet.
        2x kompa i różne części dawali na krechę. Takie niepisane raty ... co miesiąc
        im dolę przynosiłem i było ok :))) Dawne dzieje ...... Sylwek miał ledwie ponad
        30 lat jak poleciał :((
      • Gość: madaa Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:29
        w twojej wypowiedzi trafiło się zdanie "tylko smród można kilka wymienić np: Apollo, Tempest, Rubikon, Scalak, Monel, czy kilka różnych sklepików które powstawały w
        okolicach Biznes Centrum nazw już nie pamiętam bo to było dawno temu. Chociaż dla mnie absolutnym rekordzistą jest firma MONNEL"

Przepraszam ale jaki smród pozostawiła po sobie firma TEMPEST
        wybacz ale pracowalem w tej firmie i szczerze mówiąc Wesoły Gościu obrażasz mnie pisząc tak o niej...
        Przy okazji pozdrowienia
        • Gość: madaa Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:33
          ooops wysłało się za wcześnie a miałem dodać
          Pozdrowienia dla wszystkich świetnych ludzi których poznałem w tej firmie.
          madaa
    • Gość: vankwas Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:13
      Witam moja opinia na temat sklepów jest różna. Ciesze się ze zamkneli tą
      mordownie "Apollo" bo niedośc ze debile to dotego oszuści powinni siedzieć za
      te przekręty.Patrox też jakiś dziwny tego pana Artura w tym jego wdzianku to
      powinni z roboty wywalić pojęcia chłop niema żadnego no może na wałkach się
      zna, jego metody to modne były w czasach PRL-u. Bino w miare choć ta pani też
      czasami ma chumorki. Polecam kupowanie na necie jeszcze nigdy się nie
      zawiodłem. Częstochowa to wieś z tranwajem i tu nic niema. Pozdrawiam
      • Gość: arek Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 21:29
        hmmm w pewnym stopniu zgadzam sie z moim poprzednikiem ze w patroxie pan artur
        troszke lubi podwyzszyc cene danego podzespolu ze czasem sie mozna za glowe
        chwycic, co do tego nie ma watpliwosci. jednak ceny sa w miare przystepne a on
        mimo wszytsko sie zna na swojjej obocie to trzeba mu przyznac
    • Gość: chinczyk w chinach i na tajwanie tam najtaniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:38
      opzdrawiam
      • Gość: SsMyK Re: w chinach i na tajwanie tam najtaniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 00:05
        TYLKO I WYŁACZNIE X-KOM NA WOLNOSCI...

FACHOWO,BEZ ZBEDNYCH PROBLEMÓW,CENY NAJKONKURENCYJNIEJSZE W CAŁRJ CZESTOCHOWIE...

JESLI CHODZI O GWARANCJE NIE SPOTKAŁEM SIE Z MILEJ POTRAKTOWANYM KLIENTEM W
        KTÓRYM KOLWIEK ZE SKLEPÓW Z AKCESORIAMI KOMPUTEROWYMI!!

JA KUPUJE U NICH JUZ OD JAKIŚ PONAD 2 LAT I NIEZAWIODŁEM SIE,NIE PÓJDE DO INNEGO
        SPRZEDAWCY BO NIEWARTO...

OGÓLNIE I TEMATYCZNIE TYLKO X-KOM,CHŁOPAKI GODNI ZAUFANIA I GODNI BY DAĆ IM
        SWOJE PIENIĄDZE.

POZDRAWIAM JESIENNIE...SsMyK:)
    • Gość: Marcin Re: Gdzie warto kupować kompy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 18:07
      Witam!!!

Niestety nie spotkałem się tutaj jeszcze z prawdziwą opinią. X-kom najtańszy???
      PATROX??? Osobiście kupiłem komputer w firmie Amikon na Krakowskiej, gdyż
      różnica pomiędzy wycenami z Patrox była 87zł z X-KOMU 64zł a z BINO aż 220zł na
      korzyść Amikonu. Wystarczy porównać cenniki na stronach. Tak jak już ktoś pisał
      większość tych postów jest związana z osobami z powyższych firm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka