Dodaj do ulubionych

Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.05, 11:07

ach ci podli kierowcy z MPK, widac chyba nie lubi swojego kolegi z pracy ...

zróbmy akcję przeciwko gburowatym kierowcom z MPK ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ruda :o( Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 11:31
      No i wraca jak bumerang.......................
      • Gość: ja Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 11:36
        Pewno i tak mu nic nie zrobią
        • Gość: Krakoo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:09
          Powinien odpowiadac przed sadem za skladanie falszywych zeznan policji !!!
    • Gość: Ela Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.10.05, 11:37
      Władze MPK powinny dla przykładu zwolnić kierowcę za takie zachowanie.Ja
      spotkałam się już nie raz z agresją ze strony kierowcy autobusu, i zawsze
      twierdzili że nie jestem wstanie im nic zrobić gdyż wniesienie skargi do władz
      MPK kończy się na opini jaką wydadzą pracownikowi związki zawodowe zawsze
      pozytywną.Drugą sprawą jest to że wierzy się tylko kierowcy który kłamie w
      zeznaniach.Uważam że zarząd powinien zająć się tą sprawą a nie tylko narzekać
      na brak pieniędzy.
      • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 12.10.05, 12:31
        Ja bym mu jeszcze zabral uprawnienia do wozenia ludzi bo jest niebezpieczny niech stoi teraz pod urzedam pracy i zebra o nia wtedy sie nauczy ze nie jest panem tylko chamem

a o zwolnieniu nawet nie wspominam bo to oczywiste

z chamstwem trzeba walczyc sila i godnoscia osobista jak ktos to kiedys trafnie ujal

no mercy
        • Gość: Gosc Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 12:33
          Ma chłopak szczęście że nie dostał nożem tak jak pasażer w innym mieście został
          śmiertelnie ugodzony przez kierowcę.
          • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 12.10.05, 12:36
            a mnie sie wydaje ze kierowca ma szczescie bo jak by trafil np na jakis karkow badz skincheadow to by mu ten kiosk rozpierdzielili razem z nim
            • Gość: stefek burczymucha Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:39
              no ja może i karkiem nie jestem ale jakby mnie coś takiego próbował odstawić to
              bym mu te drzwi powyrywał a jego zmasakrował tak żeby zamiast zastępczego
              autobusu podesłali karetke
              • Gość: adam Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:02
                stefek z takimi jak ty ludzmi maja doczynienia kierowcy idz do lekarza zrob
                sobie badania prawko kat D i zobaczysz jaki to bajer wstawac o 3 i wysluchiwac
                pretensji KULTURALNYCH ludzi
                • Gość: stefek burczymucha Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:59
                  Jeśli gościu nie wytrzymuje to niech zwolni a jeśli robi jako kierowca autobusu
                  to bez względu na to jaki ma dzień musi sie zachowywać. Jeśli ma zły dzień to
                  niech sobie weźmie wolne albo zaciśnie zęby i tyle. Bo jeśli on odstawia takie
                  numery to na miejscu szefa MPK wywaliłbym go na zbity pysk. I powiem ci jeszcze
                  tylko że codziennie jeżdże autobusem do szkoły : zawsze wsiadam pierwszymi
                  drzwiami z przygotowanym miesięcznym w ręce. Nie mam zamiaru denerwować
                  kierowców, ale tego samego wymagam od nich.
        • Gość: olo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:52
          yanoooosh czy hamskie panie w ZUSIE tez zwolnic a te z poczty a tych LEKARZY a
          tych wspanialych poslow a ty co robisz? wymagajmy od wszystkich a nie
          znalezlismy sobie chlopca do bicia i przezywamy.przejdz sie po urzedach tam
          dopiero spotkasz kulture kazdy cie zlewa i ma cie gdzies
          • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 14.10.05, 17:47
            Gość portalu: olo napisał(a):

> yanoooosh czy hamskie panie w ZUSIE tez zwolnic a te z poczty a tych LEKARZY a
            > tych wspanialych poslow a ty co robisz? wymagajmy od wszystkich a nie
            > znalezlismy sobie chlopca do bicia i przezywamy.przejdz sie po urzedach tam
            > dopiero spotkasz kulture kazdy cie zlewa i ma cie gdzies

a ja nie mowie ze mpk ma monopol na chamstwo ja tylko twierdze ze jest go duzo
            a co do zusu urzedu skarbowego itp itd to wiem czasami musze tam isc i mnie trafia juz nawet kiedys o tym pisalem
      • Gość: adam Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:57
        ela ciekawe gdzie pracujesz i czy tobie nie zdarzaja sie potkniecia w pracy.z
        tego co wiem sytuacja wygladala inaczej niz opisuje to ten grubas.
    • Gość: olo Re normalka w tym kraju !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 12:38
      ale mu sie nie dziwie zarabia mało nie ma urlou żona sie puszcza facet ma
      ogólnie doły
      • yanoooosh Re: Re normalka w tym kraju !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.10.05, 12:39

no chyba ze tak
        • bez_emocji Re: Re normalka w tym kraju !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.10.05, 13:12
          proponuję tak jak on pasażerowi głowę drzwiami - tak samo jemu jajka!!!!!
          • maxx5 Skandal 12.10.05, 13:16
            Skandal, Skandal, Skandal !!!
            Dyscyplinarne zwolnienie z pracy natychmiast, oskarżenie z powództwa cywilnego
            przez pasażera i może wtedy nauczy sie rozumu. Chociaż bardzo wątpię ...
            Czekam na decyzję władz spółki MPK.
            • yanoooosh Re: Skandal 12.10.05, 13:30
              albo za kare kazac mu 500 razy przy tlumie ludzi wchodzic pierwszymi drzwiami i kupowac bilet
              • Gość: Krakoo Re: Skandal IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:14
                Do swojego? Ale kto mu wtedy sprzeda ;)
      • Gość: Krakoo Re: Re normalka w tym kraju !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:13
        Mam w glebokim 'powazaniu' czy jego zona sie puszcza czy nie...
        Zwiazki zawodowe maja, wiec pewnie urlopy tez maja...
        A kierowcy MPK do najmniej zarabiajacych w miescie nie naleza...
    • Gość: medyk1978 Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 14:20
      Nie chciałbym twierdzić że wszyscy tacy są,ale część kierowców z MPK to banda
      prostaków i chamów którym ja osobiście nie pozwoliłbym prowadzić nawet
      furmanki.Plują się czasami że nie chcę im okazać biletu.Ja bilet okazuję za
      każdym razem gdy kierowca przyjeżdża o czasie a nie z 5-10 minutowym
      opóźnieniem.Jeśli wymagają od nas ważnych biletów to my wymagajmy od nich
      kulturalnego zachowania i trzymania się ściśle rozkładu jazdy !!! To
      tyle,pozdrawiam :)
      • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 15:19
        Ludzie, ale jesteście prymitywni. Co Wy wiecie o utrzymaniu punktualności?
        Kierowcę który przyjeżdża przed czasem powiesiłbym za jajca, ale żeby mieć
        pretensje o opóźnienia, trzeba mieć nierówno pod sufitem.
        • Gość: seba Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:48
          lunch masz racje wiele razy slyszalem jak ludzie opieprzali kierowce ze
          przyjechal na opoznieniu a co on ma robic fruwac nad autami.jak ominac korki w
          alejach czy na trasie jak byl robiony wiadukt.
          • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 11:01
            No widzisz - doskonale znam działalność częstochowskiego MPK i wiem, że nie
            szczędzą pasażerom powodów, żeby ich nie trafić. Ale czepianie się czegoś, na
            co nie mają wpływu, to głupota.
            • Gość: Krakoo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:25
              Fakt.
              Ale jak pan kierowca wyjezdza z koncowego przystanku 5 minut przed czasem, zeby
              moc wczesniej skonczyc ostatni wieczorny kurs, to jest to chyba niezbyt ok.
              Do tego o tej porze malo ludzi jezdzi i przystanki sa puste, wiec kierowca sie
              na nich nie zatrzymuje i jego 'przewaga' potrafi wzrosnac do 10 minut...
              Na to ma sie wplyw...
              I niech nikt nie mowi, ze tak sie nie dzieje, bo wiele razy tak mialem!
              • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.05, 13:12
                Trochę masz rację, ale wystarczyło jakieś 20 lat i MPK to zauważyło. Od
                ubiegłego roku czasy przejazdów w ostatnich kursach są poskracane nawet i o 10-
                15 minut. Natomiast nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby któryś niepunktualnie
                ruszył z pętli.

Z kolei nie masz racji twierdząc, że chcą wcześniej skończyć. Moment zjazdu do
                zajezdni jest odnotywany i są z tego rozliczani. Jeśli kończyli wcześniej, to
                tylko z powodu głupiego rozkładu jazdy. W związku z tym ulica Źródlana pełna
                była wieczorami autobusów, których kierowcy czaili się w krzakach, by za
                wcześnie nie zjechać do zajezdni.
      • Gość: mariola z dzbowa Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.net / *.flatpla.net 20.10.05, 10:35
        Dajcie spokój z MPK, polecam PKS Częstochowa,tam to jest kultura -kierowcy
        extra inteligentni,a dla pańb informacja- podpowiedz bardzo przystojni,
        większość to kawalerowie.Dla kobiet wręcz 100% mili.A ponad to bilet na terenie
        miasta jest tańszy od MPK- kosztuje jedynie 2.00 zł.Polecam
    • Gość: medyk1978 Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 14:26
      ...a konkretnie co do zachowania tego kierowcy to będąc jego przełożonym już
      dawno bym go zwolnił.Powinien sobie zdawać sprawę z tego że nie jeździ dla
      własnej przyjemności tylko ma służyć pasażerom którzy za te przejazdy płacą !!!
      • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 12.10.05, 14:33
        Kiedys czekam na autobus spoznil sie 15 minut kit ze to byla wiosna wiec zadnych sniegow zamieci czy tym podobnych po prostu kierowca na koncowym sobie wiekrza przerwe zrobil

wchodze pierwszymi drzwiami bo srodkowych nie otworzyl a on bilet
        wiec grzecznie mu mowie ze jezeli wymaga od ludzi pokazania biletu i jest regulaminowy to moze niech przyjezdza na czas a on na mnie z morda szczeniaku to tamto a gosciu z pierwszego siedzenia do niego (nioe zdazylem nic powiedziec) zamknij morde chamie lepiej prowadz bo ci brudu narobie gosc sie uspokoil zadryndal i jechal po chwili juz caly autobus darl na kierowce ryja chyba mial dosc bo cos sie uspokoil tylko z predkoscia przeginal

a kiedys znowu jechalem 11 z legionow na miasto i gosc zastrajkowal powiedzial ze nie bedzie jechal bo ktos mu przycisk nacisnal i nie wysiadl skonczylo sie to tym ze autobus otwarty (bylo z minus 10)stal 15 minut na przystanku
        i juz nie odpuscilem zadzwonilem do mpk i wszystko opowiedzialem mam nadzieje ze go wywalili
        • Gość: Krakoo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:29
          Ja kiedys w odpowiedzi na chamskie 'Bilet!' poprosilem o pokazanie legitymacji
          uprawniajacej do kontroli biletow (wg przepisow musi miec takowa w widocznym
          miejscu i prawidlowo wypelniona). Cham zaczal sie wydzierac, a ja powiedzialem,
          ze nie pokaze mu dopoki on tego nie zrobi. Machnal mi czyms przed oczami co
          wygladalo raczej na jakis identyfikator kierowcy MPK (kanary maja inne) i
          wybelkotal 'Pasuje!?!'

Inna, dawna sytuacja: 3. kasownik (za przegubem) wybil mi na bilecie (na moje
          nieszczescie calodziennym) date sprzed 4 dni. Kierowca przy wszystkich wyzwal
          mnie od cwaniaczka, sprawdzil 1. kasownik i pojechal dalej. W MPK powiedziano
          mnie, ze ten sam autobus jezdzil 4 dni wczesniej na tej linii i dano do
          zrozumienia to samo...
          • Gość: olo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:26
            krakoo wsiadajac do autobusu bez pytania powinienes okazac bilet tak jest na
            zachodzie i pokazujesz go nie tyle kierowcy co pasazerom aby nikt nie wzial cie
            za zlodzieja.no ale my mieszkamy tylko w Polsce gdzie kierowcy to chamy a my
            jestesmy wspaniali.
            • Gość: Krakoo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:54
              Tak samo ja mu powinienem okazac bilet jak on mnie swoj identyfikator
              uprawniajacy go do kotroli...
              • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 14.10.05, 00:59
                on nic ci nie musoi pokazywac na kazdym autobusie jest napis kierowca ma prawo sprawdzic bilet a kierowce latwo poznac hehe to ten w kiosku jak do busa wchodzisz
                • Gość: Krakoo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 01:34
                  Przestudiuj sobie prawo przewozowe to sie dowiesz ze musi... Nie pisz glupot.
        • Gość: olo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 20:06
          yanoooosh nie masz pojecia z jakich powodow bus moze zlapac takie opoznienie to
          sa stare lumpy ktore lewdwo jezdza miedzy innymi dlatego ze 1/4 pasazerow
          jezdzi bez biletu 1/4 ma beplatne przejazdy bo sa tak chorzy ze jada o 5 rano
          na bor zasuwac 10 godzin przy kluskach.fajna praca cytuje caly autobus darl na
          kierowce ryja
          • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 13.10.05, 23:01
            Gość portalu: olo napisał(a):

> yanoooosh nie masz pojecia z jakich powodow bus moze zlapac takie opoznienie to
            >
            > sa stare lumpy ktore lewdwo jezdza miedzy innymi dlatego ze 1/4 pasazerow
            > jezdzi bez biletu 1/4 ma beplatne przejazdy bo sa tak chorzy ze jada o 5 rano
            > na bor zasuwac 10 godzin przy kluskach.fajna praca cytuje caly autobus darl na
            > kierowce ryja

mnoze tak moze nie ale po to mpk wprowadzilo zasade pierwszych dzwi zeby zaoszczedzic ,to gdzie te pieniadze sa ??

mozna bylo kupic fajne autobusiki a oni co?? nic, nie wspomne o tramwajach bo to to juz jest szczyt.
            a z reszta nawet starym trupem mozna dojechac na czas i to nie jest usprawiedliwienie

bronisz ich??
            • Gość: kszyszek Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:11
              @yanoooosh ... twierdzisz, że można było kupić fajne autobusiki ... ale powiedz
              mi ZA CO? Za zaoszczędzone na zasadzie pierwszych drzwi 700 czy 800 tys. zł?
              Przecież to nawet na 1 autobus by nie starczyło (nowy). A jeśli chodzi Ci o
              dotacje z UE ... no cóż. Rozdzielał je Urząd Marszałkowski w Katowicach, a jak
              dobrze wszyscy wiedzą, Katowice ostatni grosz by nam zabrali, więc o
              podarowaniu nie było mowy. Teraz ten wniosek jest w Warszawie i być może
              stolyca będzie nam przychylna i wspomoże to "chamskie i bezczelne" MPK. Może
              więc jednak w przyszłym roku będzie w mieście jeździło coś nowego. Może
              niektórzy kierowcy są jacy są, bo jeżdżą starymi klamotami. Ale nawet w
              Warszawie są takie sprzęty.
              • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 13.10.05, 23:30
                www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T22783 189 tys zl co prawda turystyczny ale fajny

moto.allegro.pl/show_item.php?item=67337826 40 tys zl

moto.allegro.pl/show_item.php?item=67030584 181 tys zl

moto.allegro.pl/show_item.php?item=67289794 55 tys zl

nie musza byc takie ale inaczej wyghladaja niz nasze stare

i cena tez ciut sie rozni od tego co zaproponowales

licytujemy dalej????
                • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 13.10.05, 23:34
                  a jeszcze jedno bo nie wiem
                  to zdjecie na stronie naszego mpk to pierwsze z tym tramwajem to czego to jest zdjecie bo ja takiego tramwaju nie iwdzalem u nas na oczy

www.mpk.czest.pl
                  • Gość: kszyszek Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:48
                    @ yanoooosh ... nie wiem co to za tramwaj. Ale z tymi autobusami na allegro to
                    troche lipę zasiałeś. W moim poprzednim poście napisałem, że to co zarobili na
                    pierwszych drzwiach wystarczyłoby na 1 NOWY autobus. Jeśli chodzi o używańce to
                    przecież MPK kupiło 10 sztu, właśnie za pieniądze zarobione na pierwszych
                    drzwiach. Te autobusy z allegro są już, że tak powiem przeżytkiem. Są
                    wysokopodłogowe, a poza tym MPK nie ma takich autobusów w swoim taborze. Busy z
                    Niemiec sąlepsze, bo kosztują po ok. 100000 zł sztuka, a mają niską podłogę.
                    Więc nie pisz, że MPK nic nie zarobiło, ani nie kupiło dzięki metodzie
                    pierwszych drzwi, bo jeździ po mieście 10 "nowych" autobusów, które są z
                    pewnością lepsze od starych Ikarusów i Jelczy.
                  • Gość: olo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:10
                    yanoooosh nie bronie chamskich kierowcow z mpk uwazam tylko ze nie wszyscy sa
                    zli.co do tego tramwaju ze strony mpk to jezdza takie w katowicach i sa
                    produkowane w polsce.to sa Karliki ponad 4mln zł za sztuke ale dzieki temu ze
                    naszymi pieniedzmi rzadzi urzad marszalkowski ( siedziba katowice )nie predko
                    je zobaczymy w czewie.pozdro
                    • misiak32 Re: Do Olo i Medalika... 14.10.05, 22:03
                      No "chłopcy" więcej odwagi.....
                      czemu nie piszecie pod zarejstrowanym nickiem???
                      boicie się???
                      hehehe
                      widać jacy jestescie "ODWAZNI"....
                      CWANIAKÓW RŻNIECIE ZAMKNIĘCI W SWOICH KABINKACH...
                      A niedługo zamontują wam tam sraczyki żebyście mogli robić eeee prosto w
                      muszelke jak się następni do was zaczną dobierać.
                      brak wam odwagi nawet żeby wypowiadać swoje opinie pod stałym nickiem....
                      CZEGOŚ SIĘ WSTYDZICIE????? A MOŻE OBAWIACIE????
                      Ale i tak damy wam radę!!!!
                      ilu was jest 300 a może 400 osób...
                      A W CZĘSTOCHOWIE MIESZKA OKOŁO 250 TYŚ
                      to teraz wiem czego się obawiacie....
                      że sąsiad was rozpozna i da w m...e
                • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.05, 13:14
                  Jaja sobie robisz? Po co komu turystyczne autobusy do komunikacji miejskiej?
                  Równie dobrze możesz jeść zupę widelcem.
        • wegatka Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 16.10.05, 16:22
          yanoooosh napisał:

> a kiedys znowu jechalem 11 z legionow na miasto i gosc zastrajkowal powiedzial
          > ze nie bedzie jechal bo ktos mu przycisk nacisnal i nie wysiadl skonczylo sie t
          > o tym ze autobus otwarty (bylo z minus 10)stal 15 minut na przystanku
          > i juz nie odpuscilem zadzwonilem do mpk i wszystko opowiedzialem mam nadzieje z
          > e go wywalili

To chyba jest ulubiona zabawa kierowców MPK, bo miałam przyjemność przeżyć
          podobną przygodę latem tego roku, jadąc na Wyczerpy 14-tką.
      • Gość: robak Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:04
        medyk poknij sie w glowe.co to znaczy SŁUZYĆ kierowca to nie sluzacy biorac pod
        uwage twoj nick to jeszcze nie pracowales moze w przyszlosci natrafisz na
        przelozonego ktory bedie taki jak myslisz
    • Gość: baron Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.acn.waw.pl 12.10.05, 14:32
      to fakt, obserwujac zachowanie i humory kierowcow MPK w czestochowie mozna
      dojsc do wniosku ze zapominaja o tym gdzie pracuja i jakie sa ich obowiazki.
      nie wspominajac o kulturze na drodze i w stosunku do pasazerow, klientow MPK.
      naturalnie nie odnosi sie to do wszystkich kierowcow.
      lepiej sytuacja przedstawia sie w wiekszych miastach czy np. w stolicy.
      a juz nieporownywalnie lepszy swiat komunikacji miejskiej jest w krajach
      zachodniej europy. tam naprawde jest milo i przyjemnie jezdzic miejska
      komunikacja, a nieprzyjemne incydenty sa niezwykla rzadkie.

• Gość: Piotr Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.pl / *.sfc.pl 12.10.05, 19:35
        Kierowcy w MPK to paniska zarabiają bardzo dobrze a to same ciemniaki kultury
        za grosz widziałem jak robił sobie jaja ze staruszka taki łysy niski palant
        zarobki obciąc 800 zł nic więcej a badania psych co pół roku nikt nie robi łaski
      • Gość: Luki Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.pl / *.sfc.pl 12.10.05, 20:03
        kierowcy w MPK TO
    • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 15:21
      Kierowcy MPK nie tylko się spóźniają ale również przyjeżdżają na przystanek 10-
      15 min wcześniej. Wrzeszczą jak tylko zwróci im się uwagę . A tego jełopa to
      odrazu powinni zwolnic i dać mu dyscyplinarne że by pracy nie mógł znaleźć.
      Często zdarza się że na 12 przyjeżdża 10 min wcześniej niż ma rozkład. Czy oni
      sobie myślą że ludzie nie maja nic do roboty tylko stać na przystanku 20 min
      wcześniej niż autobus jest według rozkładu.
      • Gość: jot Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: 195.116.81.* 12.10.05, 16:38
        Nie pierwsze takie zachowanie PANA kierowcy w Cz- wie.
        Malo to razy na forum było o gburach z MPK.
        A komentować nie ma czego. Normalka.
      • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 15:20
        A skąd wiesz, że to był ten autobus, a nie poprzedni? 10-minutowe
        przyspieszenie w Częstochowie nie jest fizycznie możliwe.
        • Gość: Konrad Pruciak Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.crowley.pl 16.10.05, 10:57
          W samej Częstochowie rzeczywiście nie da się wywalczyć 10-minutowego
          przyspieszenia, ale poza granicami miasta - owszem! W maju 2003 roku wybrałem
          sie na wycieczkę autobusem linii 52 do Malic (o 6:40 czy coś koło tego z
          Focha). W Malicach byliśmy równo 11 minut przed czasem.
          • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.05, 13:16
            Jeśli mowa o liniach podmiejskich to przepraszam obu zainteresowanych. One mają
            poj...ane rozkłady jazdy. Linie typu 53,68 itp. regularnie pojawiają się przy
            estakadzie w kierunku centrum 9 minut przed czasem. To samo z autobusami z
            Blachowni.

Zgodnie z zasadą dura lex - set lex winę za taki stan rzeczy mimo wszystko
            każdorazowo ponosi kierowca.
      • Gość: adam Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:04
        15 minut przyspieszenia to bzdura.kup sobie nowy zegarek.
    • mac77 Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 12.10.05, 17:04
      Odkąd wprowadzono nakaz wsiadania przednimi drzwiami na palcach jednej ręki
      mogę policzyć ilu kierowców podziękowało za okazanie biletu, a podobno tak miał
      czynić każdy. A co dokierowcy z artykułu, toobawiam się że i tak to wszystko
      rozejdzie się pokościach, chociaż powinno go się zwolnić bezwarunkowo z pracy.
      • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 12.10.05, 18:46
        Krecimy film boiograficzny o mpk

Scena pierwsza przystanek napakowany ludzmi w dali widac rozklekotany autobus

scena druga otwieraja sie przednie drzwi budka z kierowca (szoferka)w srodku swir(gruby w rozchelstanej koszuli z bebechem na wierzchu)(aha jeszcze owlosiona klata) najazd na twarz psychopata numer 1

scena trzecia Bilet prosze!!!!!!!!! (krzyk nadgorliwca)

scena czwarta caly autobus przeciska sie przez ludzi zeby skasowac bilet

i w reszcie piata oczekiwanie na otwarcie tylnych dzwi ktore po minucie stania na przystanku otwiera pan "kierowca''
      • Gość: k.k Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:22
        A wiecie co? Zdarzają się i tacy, którzy dziękują- przynajmniej skinieniem
        głowy i uśmiechem, i od razu się miło robi. Szkoda, że nie wszyscy :/
    • lookas.prv.pl Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę 12.10.05, 18:44
      Wprowadzić konkurencję. MPK przekształcić w PRAWDZIWĄ firmę - tzn. żaden związek
      nie grozi kierownictwu i nie terroryzuje pozostałych pracowników. O wszystkim
      decyduje związek - zarząd boi się zwrócić im na cokolwiek uwagę - i ślepo wierzy
      w zeznania swoich pracowników - nawet gdy przeciwko niemu występuje
      kilkudziesięciu świadków - w tym jak i w innych sprawach. Po prostu parodia.

Jak można dopuścić do tego, że kierowcy rządzą w MPK? Nie podoba się praca, za
      bardzo stresują czy coś - to do widzenia - jest kilkudziesięciu innych chętnych
      na to stanowisko. Ci ludzie są z minionej epoki.

Sam ostatnio spotkałem chama za kierownicą - biedak myślał, że nie mam biletu i
      upatrzył sobie mnie jako cel ujścia swoim kompleksom - niestety zamilkł gdy
      okazałem mu bilet i na dodatek skwitowałem go jednym krótkim zdaniem -
      momentalnie zmienił wektor swojego spojrzenia na przednią szybę i ruszył z
      hukiem - omało co by się nie zderzył z ciężarówką z nerwów :-/ Frustrat.

Oczywiście nikt nic nie robi (w tym Rada Miasta - jakieś wazeliniarskie
      porozumienia między UM a MPK), bo nikt się nie odważy powalczyć ze związkiem
      zawodowym. Rada Miasta powinna wymagać od MPK - bo im płaci (i to na dodatek nie
      ze swoich pieniędzy) za to co robi. Rada reprezentuje nas - a my mieszkańcy
      oczekujemy po MPK kulturalnego przewozu. Czy ktoś to w końcu w tym mieście to
      zrozumie??

A temu chamowi należy się zwolnienie natychmiastowe + proces cywilny. Tak na
      zdrowy rozsądek...

• Gość: lunch Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 15:21
        Gdyby w Częstochowskiej Republice Kolesiów nie panował monopol MPK (co jest
        nadużyciem), problem by nie istniał. Inni przewoźnicy na pewno by tak nie
        postępowali.
        • Gość: kkk Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:11
          lunch jedz do Walbrzycha tam jest konkurencja.jest kilka firm prywatnych i
          kazdy jezdzi jak chce niema rozkladow a jak sie auto popsuje to nie wysylaja
          rezerwy bo jej po prostu niemaja.no i o wejsciu do busika z wozkiem mozesz
          zapomniec.
          • Gość: Krakoo Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 01:13
            Kierowcow autobusow z Walbrzycha znam z toszke innej strony, powiedzmy ze
            z 'zewnetrznej' i powiem Ci, ze bardzo czesto dziekuja innym kierwcom za
            umozliwienie wyjazdu z zatoczki, mimo iz ci kierowcy powinni im umozliwic
            wyjazd z niej. Jak mnie to kiedys w czewie (1 czy 2 razy) spotkalo to sie
            strasznie zdziwilem.
            Swiadczy to chyba o pewnym poziomie kultury...
            • yanoooosh Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę 14.10.05, 01:25
              no u nas brak im kultury a tylko tego od nich ludzie oczekuja nie mowiac juz o lecie w ktorym jezdza z brzuchem na wierzchu
              kierowca powinien tez wygladac moze gajerek jest w robocie a nie na plazy
          • Gość: lunch Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 11:05
            No niestety, jak większość osób na tym forum, nie masz pojęcia, o czym piszę.
            Nieświadomość Częstochowian jest niestety ratunkiem dla MPK.

Bo tu nie chodzi o wpuszczenie prywaciarzy na linie, które sobie stworzą, jak w
            Wałbrzychu, tylko o wpuszczenie ich na linie miejskie organizowane przez
            komórkę budżetową - tak jest w Gdyni, Bydgoszczy, Wrocławiu, Zgierzu, Łodzi,
            Gdańsku, Gdyni, Warszawie, Lęborku, Radomiu, GOP i długo można wymieniać, bo
            taki system jest optymalny.
            • Gość: kszyszek Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:59
              Ale wiesz Rafał ... nie ma się co okłamywać, w Częstochowie nie ma firmy, która
              mogłaby wozić Częstochowian na liniach miejskich czy podmiejskich. Biesy
              posiadają tylko kilka autobusów kwalifikujących się do normalnych linii. Chyba,
              że zrobionoby tak jak u Warszawskich ajentów: Connex, ITS, Mobilis lub PKS
              Grodzisk Maz., czyli wziąć autobusy w leasing. Wtedy jeździłyby po Częstochwie
              nowe niskopodłogowe krótkie i przegubowe autobusy, ale troche wody się jeszcze
              w Warcei przeleje zanim się tak stanie :]
              • Gość: lunch Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.05, 13:20
                No przecież o to chodzi. Tak być w końcu nie tylko MOŻE, ale i MUSI, bo m.in.
                takie są wymogi UE. Ale przede wszystkim zdrowy rozsądek - to jedyny słuszny
                model komunikacji w dzisiejszych czasach.

Dlatego twierdzenie, że nie ma w Częstochowie takiego przewoźnika są po prostu
                śmieszne. W dzisiejszych czasach wzięcie w leasing 50 nowiutkich autobusów na
                potrzeby świadczenia usług komunikacji miejskiej. Ogłoś przetarg na obsługę
                linii, a zobaczysz ilu chętnych się zgłosi. Myślisz, że MPK bez powodu wbiło
                się pazurami w monopol? Zresztą ja nie mam nic przeciwko, by oni też wygrywali
                takie przetargi - przynajmniej będą funkcjonować na zdrowych zasadach.
        • lookas.prv.pl Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę 13.10.05, 17:59
          Otóż to - to właśnie mam na myśli i cały czas mam nadzieję, że kiedyś to nastąpi
          - zmiana warty - to MPK będzie błagać o klientów.

Nikt się nie skarży na obsługę w taksówce czy w tych prywatnych liniach. Co
          więcej nawet skarg na kierowców PKS-u nie ma tylu co na tych z MPK. Kierowcy w
          PKS-ie są zgoła inni! Z nimi można normalnie rozmawiać - nawet gdy się z nimi
          nie zna. Jeździłem swego czasu sporo PKS-em i przeważnie jak kupowałem bilet to
          zwracali się do mnie na "ty" (w pozytywnym znaczeniu) i kupowanie biletu zawsze
          odbywało się w miłej i przyjaznej atmosferze.

• Gość: misiek Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:56
        LOOKAS mam dobra dla ciebie wiadomosc sa w MPK przyjecia na kierowcow zrob
        prawko i na linie.przychodza nowi kierowcy i uciekaja bo niechca wstawac o 3 i
        milo wspominaja kontakty z kulturalnymi pasazerami.a co do dotacji
        Czestochowskie MPK jest najmniej dotowanym zakladem komunikacji w Polsce.
        • lookas.prv.pl Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę 13.10.05, 18:06
          Nie wierzę za bardzo w czystość Twoich intencji skoro to ma być dobra rada...

Swoją drogą bardzo lubię prowadzić, ale moją przyszłość chcę związać z nieco
          innym zawodem - więc sorry, ale już podjąłem moją decyzję życiową.

Uczę się, bo chcę być dobry w moim zawodzie - bo wiem, że pracodawcy dużo wymagają.

Wydaje mi się, że tak samo powinni pomyśleć ci kierowcy - skoro nie idzie im w
          zawodzie kierowcy to widocznie praca nie dla nich.

Co do dotacji - jeśli przedstawisz mi jakieś rzetelne źródło ten informacji to
          wtedy możemy polemizować. Swoją drogą, gdyby MPK robiło to co ma robić w taki
          sposób w jaki powinno - to uwierz mi, że byłbym za zwiększeniem dotacji.

• Gość: misiek Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:45
            lookas przez ostatnie 2 lata 4 razy jechalem pks raz wogole nie przyjechal 2
            raz musialem wracac do cz-wy stopem bo autbus nawalil w pol drogi a 2 razy bylo
            ok takze srednia nie wypada zbyt imponujaco.i komu mialem sie poskarzyc
            • lookas.prv.pl Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę 14.10.05, 18:26
              To ja nie wiem. Musiałeś mieć niesamowitego pecha, ale zdarza się :-) Tak jak
              ten koleś co mu za każdym razem przerywają seans w Cinema ;-)

Nie no, teraz na poważnie - my tutaj dyskutujemy, a przynajmniej mój post
              dotyczył kultury kierowców w PKS-ie - porównałem kierowców MPK z PKS.

Jaką masz opinię o tamtych kierowcach?

Pozdrawiam.

• Gość: misiek Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:00
                lookas kierowcy pks maja lzej maja mniej stresu.wszyscy pasazerowie wsiadaja 1
                drzwiami kto ma bilet miesieczny to go pokazuje a wszyscy inni wyciagaja kase i
                bez komentarzy kupuja bilety.pasazer pks to inna osoba niz pasazer mpk.
                • lookas.prv.pl Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę 14.10.05, 22:26
                  Czy ja wiem czy mają lżej. Moim zdaniem tamci kierowcy różnią się nastawieniem
                  do pasażerów i ogólnie do życia - tak jak mówiłem z nimi można normalnie
                  porozmawiać nawet podczas podróży (pozaprzepisowo... ale wiadomo jak to jest).
                  Tamci kierowcy chodzą ubrani w koszulach i schludnie wyglądają - ale przede
                  wszystkim chodzi mi o ogólne nastawienie do tego co robią i do tego z kim mają
                  kontakt.

Zimą mają na pewno większe stresy, gdyż jazda do miejscowości oddalonych o 50km
                  od Czwy po zaśnieżonych trasach i 30min spóźnienia są przyczyną pretensji
                  pasażerów - ale tam jakoś nerwy się wzajemnie tłumi - zarówno kierowcy jak i
                  pasażerowie (ktorzy często muszą czekać w szczerym polu na autobus) - moim
                  zdaniem właśnie poprzez budowanie dialogu kierowca-pasażer. Co tu dużo mówić -
                  tam zdarza się, że pasażerowie znają kierowców już z widzenia.

A u nas wręcz przeciwnie - wcześniej się budowało "kanciapy" żeby odciąć
                  kierowców od reszty autobusu, a teraz narzuca im się dodatkowe obowiązki, które
                  powodują konfikty między nimi a pasażerami.

Spora część sobie z tym radzi, bo wie, że to pasażerowie to ich chlebodawcy - a
                  ułamek który stanowi chamstwo rzutuje na całą resztę - i wg mnie ten ułamek
                  chamów powinnien zniknąć z MPK. Ale zarząd się ich boi... :-/

• ryzac Re: Przekształcić MPK w PRAWDZIWĄ firmę 24.10.05, 17:09
    • Gość: olo Re: GDYBY ............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 18:46
      gdyby wszyacy w tym kraju zarabiali godnie to nikt by się na nikim nie wyżywał
      • Gość: Olo Re: GDYBY ............ IP: 62.233.185.* 12.10.05, 18:53
        tak Ci się tylko wydaję.
        • yanoooosh Re: GDYBY ............ 12.10.05, 19:02
          To ze nie zarabiasz godnie to wcale nie jest powod zeby komus robic na zlosc

widziales kiedys bezdomnego ktory wyzywa sie na ludziach bo nie ma domu czy roboty jak by kazdy taki byl to pewnie przestepczosc by rosla a tak to widzisz sam
          • Gość: ewka Re: GDYBY ............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 19:22
            ale bezdomnego to rybka juz mu wszystko jedno poniekąd masz racje
        • Gość: Lee prawdziwych facetów juz brak ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 19:03

w sumie to prawda, dawniej jakby cos takiego zrobił to by po pysku dostał i tyle
          .. zawsze uwazalem wszelakiej masci kierowców (mpk, pks) no i krolowie polskich
          szosz (taxiarze) za szemrana zgraję ...

a teraz ? jęczenie bo głowka sie przystrzasnęla, a ciekawy jestem co temu
          kierowcy do łba strzeliło ze coś takiego zrobił ... ach draniu dostac cie w swe
          łapy ...

-----------------------------------------

kierowcy - uwazajcie ! pasazerowie czychaja ..........
          • Gość: Bella Re: prawdziwych facetów juz brak ... IP: *.pl / 80.53.3.* 12.10.05, 19:11
            Kilka lat wstecz gdy czekalam na autobus na pl.Daszynskiego slyszalam rozmowe
            kierowcow, ze po nacisnieciu przycisku zamykania drzwi,one po napotkaniu
            przeszkody zamykaja sie i otwieraja do czasu usuniecia przeszkody.
            Jezeli to byl syn kierowcy to powinien znac ta zasade -ja przypadkowo slyszalam
            a on jako syn nie wiedzial, nie rozmawial z ojcem/kierowca/?
            • Gość: Lee Re: prawdziwych facetów juz brak ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 19:19

moze maja z ojcem ciche dni ?

hehe pozdro
            • Gość: Krakoo Re: prawdziwych facetów juz brak ... IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:40
              Ale kierowca z pewnoscia moze w kazdej chwili przerwac procedure naciskajac
              guzik otwierajacy drzwi. Jesli tego nie zrobil, a zamiast tego jeszcze sie temu
              przygladal, to o czyms to chyba swiadczy....
              • Gość: Bella Re: prawdziwych facetów juz brak ... IP: *.pl / 80.53.3.* 12.10.05, 22:51
                Z tego co pamietam z ich rozmowy to wynikalo ze po wcisnieciu przycisku
                drzwi pracuja az do zamkniecia sie bez mozliwosci przerwania cyklu.
                • Gość: Krakoo Re: prawdziwych facetów juz brak ... IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:56
                  Chociazby wzgledy bezpieczenstwa na to nie pozwalaja...
                  Poza tym wiele razy widzialem, jak podczas zamykajania drzwi kierowca zauwazyl
                  jeszcze biegnaca osobe, jeden klik i na wpol zamkniete drzwi zaczynaly sie
                  nagle spowrotem otwierac, wiec...
            • Gość: lunch Re: prawdziwych facetów juz brak ... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 15:23
              To nie do końca tak, bo przede wszystkim mamy bardzo różne typy autobusów.
    • Gość: Pokrzywdzony Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 19:21
      ...mało tego że nikt z MPK niepotrafił się ustosunkować do moich żali i całej
      sytuacji, to jeszcze p.WIADEREK z MPK powiedział mi przez telefon gubiąc sie w
      faktach dotyczących zdarzenia (podawał zupełnie inne ulice), że jak mi
      niepasuje rozmowa to mogę się odrazu wybrać do sądu... Odpowiadając mu "Kultura
      nakazuje trzymania się faktów i proszę nie mylić tego zajścia z innym" -
      usłyszałem - "Kultury Mnie nie będziesz uczył"... i nasza rozmowa się skończyła.
      Natomiast prezes MPK był o wiele spokojniejszy, bo sprawy wogóle nie znał, ale
      coś "gdzieś" słyszał. Jego rada była taka...
      - "Proszę napisać skargę na piśmie, coś zrobimy" -

Moja rada dla MPK...

...Więcej takich kierowców, jeszcze droższe bilety !!!

...Pozdrawiam wszystkich pasażerów i kierowców oczywiście...

Rafał R.
      • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 12.10.05, 19:23
        To zaloz sprawe z powodzctwa prywatnego niech wywala debila jednego bedzie mniej
      • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 15:24
        Jak znam pana Wiaderka, to on sam nie wie, która ulica jest która i jakie linie
        nią jeżdżą, więc odpuść tłumokowi.
        • Gość: daro Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:48
          lunch gratuluje kultury.ciekawe jakim ty jestes madrym czlowiekiem ale czytajac
          co piszesz latwo sie domyslic
    • Gość: Sebastian PROPOZYCJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 19:34
      Witam.

Pomysł co zrobić by to zmienić.
      Pomysł dla każdego...
      Wpisujemy do swojego tel. numer do MZK i Gazety.
      Gdy tylko trafimy na chama, spóźnielskiego chama tym bardziej - od razu wykonujemy te dwa połączenia (podajemy nr autobusu, numer boczny i przystanek).
      Chodzi o to żeby to była masówka. Może zaczną coś robić gdy będą mieli setki telefonów dziennie. Łatwo też wyłowią największe zakały. Nie będzie wymówek.
      W końcu mamy demokrację - trzeba załatwić to samemu bo nikt tego za nas nie zrobi.
      Możecie potraktować tę akcję jako swego rodzaju flashmobing.

S.
      • Gość: Sebastian Re: PROPOZYCJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:26
        No i jak zwykle..
        Bezsensowne bicie piany...
        Kiedy nauczycie się brać sprawy we własne ręce?
        Może jak Donald Tusk zostanie prezydentem.
        Zero odzewu na moją propozycje, zero pomysłów..
        Gdzie postawa obywatelska?
        Liczycie że ktoś załatwi to za nas?
        ech.. Kiedy Polacy zrozumieją, że demokracja nie kończy się na wybraniu tego czy innego kandydata na urząd..
      • Gość: robak Re: PROPOZYCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:12
        sebastian podaj mi numer swojej pracy to bede tam zagladal i dzwonil do twojego
        szefa i do wyborczej gdy bedzie cos nie tak. zgadzasz sie.powiedz chociaz gdzie
        pracujesz jesli wogole pracujesz.
        • Gość: Sebastian Re: PROPOZYCJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:29
          Heh..
          Chcesz dzwonić do mnie ze skargą na mnie? :)

A na poważnie - uważasz, że nie ma problemu?
          To o co tyle bicia piany? Zobacz jak wątek się rozrasta..., a piana aż kipi.
          Dla mnie jednak największym zmartwieniem są już nie walnięci kierowcy, a postawa mieszkańców (przynajmniej tych którzy się tu wypowiadają).
          • Gość: robak Re: PROPOZYCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:25
            sebastian nie chce cie zwolnic tylko jest to moja propozycja na twoja zapisac
            numer mpk i gazety i dzwonic.czemu tylko mpk ma byc chlopcem do bicia.problem
            jest ale niedotyczy on tylko kierowcow mpk.co do nas to zgoda bo ludzie ida
            bardziej za zlodziejem bez biletu niz za kierowca ktory prosi o jego okazanie
            agdy ten niema biletu to pasazerowie powinni reagowac i wyrzucis takiego goscia
            z autobusu.pozdro.
            • Gość: Sebastian Re: PROPOZYCJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 14:58
              Drogi Robaku,

Moja propozycja nie jest ślepym atakiem furiata.
              To jest reakcja na głupotę i chamstwo.
              To jest reakcja na postawę godną najlepszych komunistycznych czasów.
              To jest atak na ludzi nie szanujących swej pracy - nie szanujących ludzi dla których świadczą usługi (niech by tylko taki MAZAN czy inny prywatny przewoźnik przytrzasnął kogoś dzrzwiami...).
              Takim ludziom i ich postawie mówię stanowcze NIE.
              Takich ludzi zwalniałbym bez ogródek.
              Gwoli wyjaśnienia - zawsze okazuję bilet (jednak przygłupy wpuszczające tylko 1 drzwiami na ogół gapią się wtedy w drugą stronę), zawsze PŁACĘ za przejazd.
              Jazdy na gape nie toleruję, a gapowiczów potępiam.
              Ja PŁACĘ i ja WYMAGAM, a kierowca ma być grzeczniutki i bezpiecznie dowieźć mnie na miejsce. Nie rozumiesz tego?
              Sytuacja szybko się zmieni gdy pojawi się konkurencja.

PS Czy Ty aby nie głosujesz na Kaczyńskiego? ;)
            • Gość: Sebastian Re: PROPOZYCJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 16:22
              Drogi Robaku,

Moja propozycja nie jest ślepym atakiem furiata.
              To jest reakcja na głupotę i chamstwo.
              To jest reakcja na postawę godną najlepszych komunistycznych czasów.
              To jest atak na ludzi nie szanujących swej pracy - nie szanujących ludzi dla których świadczą usługi (niech by tylko taki MAZAN czy inny prywatny przewoźnik przytrzasnął kogoś dzrzwiami...).
              Takim ludziom i ich postawie mówię stanowcze NIE.
              Takich ludzi zwalniałbym bez ogródek.
              Gwoli wyjaśnienia - zawsze okazuję bilet (jednak przygłupy wpuszczające tylko 1 drzwiami na ogół gapią się wtedy w drugą stronę), zawsze PŁACĘ za przejazd.
              Jazdy na gape nie toleruję, a gapowiczów potępiam.
              Ja PŁACĘ i ja WYMAGAM, a kierowca ma być grzeczniutki i bezpiecznie dowieźć mnie na miejsce. Nie rozumiesz tego?
              Sytuacja szybko się zmieni gdy pojawi się konkurencja.

PS Czy Ty aby nie głosujesz na Kaczyńskiego? ;)
              • Gość: robak Re: PROPOZYCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:43
                w zasadzie zgadzam sie z toba tylko nie bylismy tam przy tym zdarzeniu i
                niewiem kto ma racje.chodzi mi tez o to by tepic chamstwo wszedzie nie tylko w
                mpk.co do wyborow w 1 turze glosowalem na p Tuska i w 2 turze tez bede glosowal
                na p Tuska.pozdro.
    • Gość: jurek Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.inversas.jazztel.es 12.10.05, 19:44
      nie jest to jedyne.
      Jakis czas temu bylem w Czestochowie i chcialem wysiasc na dekabrystow (przy
      Galczynskiego), nie pamietam numeru autobusu ( moze 28-ale nie jestem pewien-
      jechalem z zawodzia na tysiaclecie).
      Zobaczylem ze pasazerowie przy drzwiach bizej kierowcy wcisneli guzik do
      wysiadania, wiec czekalem spokojnie az na przystanku kierowca otworzy wszytskie
      drzwi, - tak sie nie stalo, na moja slowna prosbe nie zareagowal, chcoc widzial
      mnie w lusterku i odjechal z przystanku.
      Myslalem ze nie uslyszal-zdarza sie. Wiec podszedlem do kierowcy, wczesniej
      nacikajac guzik, z pytaniem czemu nie otworzyl drzwi- uslyszalem ze nie ma
      obowiazku otwierac drzi jeli nie przycisne guzika.
      Nasuwa sie pytanie.
      A gdzie dobra wola i chec wykonania swojej pracy dobrze?
      Pojawia sie tez inne...
      Skoro MPK jest w czesci oplacane z naszych podatkow, plus kupiony i skasowany
      bilet, dzieki ktorym zawieram swego rodzaju umowe na wykonanie uslugi jaka jest
      przejazd autobusem, a prosba slowna jest wazniejsza niz guziczek, bo np. moge
      zle poczuc i musze wysiasc i informuje "glosem",- to gdzie jest zwykla uczciwosc
      zawodowa?

Kierowca to mocno lysawy, szczuply pan w mocnych duzych okularach, mysle ze
      wysoki ,45- 50 lat, a zajscie mialo miejsce miedzy 27 a 31 lipca.
      Szkoda , bo Czestochowa to ladne miasto i tylko brakuje jeszcze informacji w MPK
      ze moze by tak po prostu dobrze wykonywac swoja robote.
    • Gość: Andrzej I tak zrob kolego. Zarzadaj odszkodowania! IP: *.wh29.tu-dresden.de 12.10.05, 20:00
      Z tak zwyklym chamstwem trzeba skonczyc. Zachecam Cie, abys zlozyl sprawe w
      sadzie i zarzadal odszkodowania za swiadoma probe okaleczenia ciala. Dodatkowo
      mozesz zlozyc podanie, aby sad zwolnil Cie z oplat sadowych, poniewaz nie jestes
      w stanie ich oplacic, a chcesz dochodzic swoich praw. Byc moze ten idiota
      kierowca bedzie przez nastepne miesiace robil na twoje odszkodowanie. Pozdrawiam
      • Gość: henryczek Re: I tak zrob kolego. Zarzadaj odszkodowania! IP: *.com / *.strefa.com 12.10.05, 20:29
        ej a moze to z wami jest coś nie tak?jeżdze mpk niemal codziennie i jakos bez problemu wsiadam sobie środkowymi dzrzwiami w centrum,a na przedmieściach nie ma takiego tłumu zeby niemożna było wsiąść przednimi.A gdy na przystanku pełnym ludzi nikt nie wysiada to kierowca przeważnie otwiera dobrowolnie pozostałe drzwi.Nie wiem,moze mam szczescie poprostu

chamstwo jest wszędzie,nie tylko w mpk.Proponuje popatrzeć na siebie w trakcie pracy. Np.niektóre aroganckie panie z okienka,dziekanatów,pracownicy marketów-no ujawnijcie sie na tym forum

sądząc po tym forum mpk to dyżurny częstochowski chłopiec do bicia i w związku z tym nie zdziwiłbym sie gdyby wersja kierowcy była prawdziwa.Jeszce nic nie udowodniono,heh moze jakieś kamery montować w autobusach?

bądźmy kuluturalni wobec wszystkich,a wtedy inni(np.niektórzy kierowcy)sie wkońcu kultury nauczą

pzdr

:)
        • Gość: Andrzej Re: I tak zrob kolego. Zarzadaj odszkodowania! IP: *.wh29.tu-dresden.de 12.10.05, 22:06
          Witam henryczek

ja nie osadzam calego MPK, mowiac, ze tam to tak zwane chamstwo jest na porzadku
          dziennym. Absolutnie nie, poniewaz bylo by to proste uogolnienie. Natomiast w
          tym wlasnie szczegolnym przypadku jestem zdania, ze nalezy tego kierowce nauczyc
          dobrych manier. Jesli za ten swoj naprawde idiotyczny wyczyn poniesie
          powazniejsze konsekwencje, zastanowi sie nastepnym razem, co robic. W koncu
          pasazerowie sa kientami a nie petentami.

Co do winy kierowcy, to naturalnie nie moge stwierdzic jednoznacznie, ze tak
          wlasnie sie zachowal, ale z artykulu wnioskuje, ze tak. Swiadcza o tym pozostali
          pasazerowie, ktorzy potwierdzaja wersje tego chlopaka.

pozdrawiam
        • Gość: daro Re: I tak zrob kolego. Zarzadaj odszkodowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:43
          henryczek dzieki wreszcie cos madrego.kiedys bylem swiadkiem takiego
          zdarzenia.wsiada chlopak do autobusu i kierowca prosi go o bilet chlopak mowi
          ze niema to kierowca kaze mu wysiasc i wiecie jaka byla reakcja pasazerow
          bronili gowniarza a kierowcy kazali jechac. czy to nie glupie sami kupuja
          bilety a pozwalaja na zlodziejstwo pewnie to ci sami ktorzy gdy widza kradziez
          to odwracaja glowe.nastepnym razem chlopak ukradnie samochod nobo czemu nie.
    • Gość: lovempk Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.crowley.pl 12.10.05, 20:14
      U nas kierowcy mieli przecie różne szkolenia i co jakiś czas wychodzą mimo tego
      takie skandale. Teraz każdy będzie przedstawiał swoją wersję zdarzeń... Jeśli
      strony są zainteresowane takim rozwiązaniem, to moim zdaniem tutaj sprawę
      powinien wyjaśnić sąd.
      • ja_corka Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 12.10.05, 22:09
        kazdy swoja wersje?????
        Kierowca NIE MA nikogo na swoje uspawiedliwienie
        a pasazer ma swiadkow.

Z regoly w takich sprawach to jak z kijem
        "ma dwakonce"
        ale jakos koniec MPK jest tu wiecej nie wporzadku jak koniec pasazerow.

Wiec chyba wiekszosc ma tu racje.

A kierowcy powinni miec egzaminy z kultury.
        • Gość: lovempk Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.crowley.pl 12.10.05, 23:01
          Każdy ma swoją wersję - bo tak wynika z informacji, które czytamy w Gazecie!
          Ponieważ wszystko wskazuje na całkowitą winę kierowcy, moim zdaniem powinien
          zostać dyscyplinarnie zwolniony z pracy.
          Nie sądzę, by osoba poszkodowana w tym zdarzeniu chciała faktycznie zrobić
          cokolwiek na złość kierowcy i tym gorzej świadczy to przeciwko pracownikowi MPK
    • Gość: holka Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 20:57
      Od wprowadzenia bzdurnego zwyczaju wsiadania pierwszymi drzwiami kierowcy MPK z
      lubością zatrzaskują drzwi na częściach ciała i garderoby pasażerów. To czasem
      przypomina polowanie!
      A ja od pół roku nie muszę jeździć MPK; mam na tyle blisko do pracy że chodzę
      sobie na piechotę :-) Z komunikacji korzystam sporadycznie, gdy nie mogę gdzieś
      pójść lub pojechać rowerem. Jest taniej, zdrowiej i spokojniej :-)
      • Gość: medalik Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:53
        na zachodzie jest wsiadanie 1 drzwiami i kierowca nie wola o okazanie biletu bo
        ludzie sami pokazuja ale u nas kultury wymaga sie tylko od kierowcow
    • Gość: G Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: 80.51.57.* 12.10.05, 21:07
      Tak wogóle to ten chłopak szanuje pieniądze a nie szanuje dziewczyn. Kiedyś (on
      pewnie tego nie pamięta) kopnął mnie, co prawda przez przypadek ale przepraszam
      nie powiedział. Gdy zobaczyłam go na zdjęciu od razu go poznałam. Takiej mordy
      nie sposób zapomnieć. Zachowanie kierowcy było skandaliczne, ale może chłopak
      zmądrzeje wreszcie.
    • misiak32 Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 12.10.05, 22:00
      I znów MPK....
      To prawdopodobnie jedna z ostatnich "czerwonych" instytucji w naszym mieście.
      Te bydlęce zachowania to norma w 95%
      Kierowcy jeżdżą według własnego widzimisie
      Raz są za wcześnie a raz za późno....
      Na Pętlach otwierają pierwsze "wrota" i przyglądają sie zimą w wstecznych
      lusterkach jak pasażerowie marzną czekając na odjazd bydlaka za kierownicą ktury
      się uśmiecha z przekąsem jak widzi trzęsących się z zimna pasażerów.
      A jak rusza (szczególnie na liniach podmiejskich) to włącza ogrzewanie na
      minimum lub wcale.....
      a potem ma tzw."przepały" na których ma 2-gą wypłate.....
      Słyszałem ale nie jest to potwierdzone że Prezes MPK KIEROWCOM KTÓRZY
      ZAOSZCZĘDZAJĄ DUŻO PALIWA PŁACI DODATKOWĄ KASE!!!!!
      i co????
      pasażer to jedynie smiec który się wozi żeby zapchać puste fotele w
      rozklekotanych autobusach i wymaga sie od niego wiele samemu nie dająć w zamian
      podstawowych praw klienta.....
      CZERWONA ZARAZA!!!!!
      sprywatyzować MPK!!!
      wprowadzić DODATKOWEGO PRZEWOŹNIKA!!!!
      UTRZEĆ NOSA BYDLAKOM!!!!!
      NIECH ZACZNĄ SZANOWAĆ KLIENTA!!!!!
      • Gość: Krakoo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:50
        Kierowcy MPK kiedys dostawali 60% z zaoszczedzonego paliwa. Teraz o ile sie nie
        myle zmienilo sie juz to (wiem ze na pewno byl taki projekt) i dostaja 40%.
      • Gość: medalik Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:37
      • Gość: lovempk Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.crowley.pl 16.10.05, 11:06
        Moim zdaniem, kierowcy w ogóle nie powinni dostawać kasy za zaoszczędzone
        paliwo. Niektórzy chcąc zaoszczędzić, jadą za wolno, robią lekkie opóźnienia,
        stosują coś w stylu "jazdy wybiegiem". A efekt jest taki, że przez to także
        rozkłady jazdy nie mogą być napięte. Konsekwencja - komunikacja miejska w
        Częstochowie jest zbyt powolna w stosunku do możliwości. Oczywiście, w centrum
        nic nie da się zrobić, ale na skrajach miasta, kierowcy powinni jechać
        zdecydowanie szybciej, a nie toczyć się 30-35 km/h. I to mogłoby prowadzić do
        jeszcze kolejnej oszczędności: Zabierając czas na niektórych liniach, możnaby
        gdzieś próbować zaoszczędzić cały jeden autobus (redukcja ekpedycji).
        • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.05, 13:27
          Konrad, wybacz że to napiszę, ale mnie rozśmieszyłeś.

>>Niektórzy chcąc zaoszczędzić, jadą za wolno, robią lekkie opóźnienia,
          stosują coś w stylu "jazdy wybiegiem".

To zdanie typowe dla miłośnika-zapaleńca, który nie uznaje samochodów (i w
          związku z tym nie słyszał nigdy o jeździe na "luzie"), ale (jak na takiego
          przystało) doskonale zna się na prowadzeniu tramwajów.
    • Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.05, 22:52
      NIE PIERWSZE I NIE OSTATNIE, ostatnio też spotkałem takiego chama nr. boczny 91
      nie jestem pewien ale mordę pamiętam, nie otworzył kobiecie drzwi bo mu się
      lampka nie zapaliła a na moich oczach wcisnęła guzik i jeszcze ją zwyzywał. Jak
      Boga kocham następnym razem nie zdzierżę i poświęcę troche czasu, będzie sobie
      debil ochroniarzy na pętlę ściągał
      • Gość: Krakoo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 23:02
        Ostatnio widzialem jak kierowca nie otworzyl gosciowi ostatnich drzwi, bo ten
        nacisnal guzik dopiero na przystanku, a nie wczesniej. Zdziwilem sie bo do tej
        pory zawsze otwierali.
        Dla wyjasnienia - nie stalo sie to w momencie odjazdu autobusu, tylko tuz po
        podjechaniu na przystanek, a on chwilke na nim stal...
        • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 15:29
          Zależy jaki to był autobus, ale właściwie naciśnięcie przycisku już po
          zatrzymaniu jest nonsensem - w niektórych autobusach (np. poniemieckich manach)
          w ogóle niesktuteczne, a poza tym nigdzie nie ma takiego zwyczaju.
          • Gość: Krakoo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 01:26
            Nie byl to man tylko stary jelcz. Po wcisnieciu zapalila sie kontrolka, wiec
            mniemam ze w kabinie kierowcy tez dalo to o sobie znac.

Niestety nie kazdy jest stad i nie wie jakim regulaminem posluguje sie tu MPK...
            • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 11:10
              Co do regulaminu, miejscowi też nie wiedzą, bo nawet taryfa biletowa nie jest
              przejrzysta i chyba samo MPK już nie kuma, gdzie jakie bilety obowiązują. A jak
              wydali folder na ten temat, to wszystko się w nim wzajemnie wykluczało.

A jak oni zainstalowali światełka w jelczach, to cholera ich wie. Dawniej w
              jelczu można było wciśnąć dzwonek. W każdym razie wydaje mi się, że w ikarusie,
              gdy drzwi są zamknięte, to kontrolka musi się zaświecić, tylko że kierowca jej
              się nie spodziewa. Bo to logiczne, że stan kontrolek sprawdza tuż po
              zatrzymaniu, czyli przed otwarciem drzwi, a nie tuż przed odjazdem, kiedy w
              głowie mu raczej ich zamykanie.
              • Gość: Krakoo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:44
                W niektorych przegubowcach widzialem rynienki kablowe, wiec pewnie tak sobie z
                tym poradzili ;) (ewentualnie pod plastikami zaslaniajacymi laczenia na
                suficie).
                Wyglada na to, ze kierowcy 'na wyczucie' zamykaja drzwi, bo inaczej musieli by
                sie spojrzec co naciskaja i zauwazyli by pewnie zapalona kontrolke. A moze
                wynika to troche z checi kierowcy?
      • Gość: olo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:32
        kasprzyk idz do psychiatry moze ci cos pomoze.musisz miec niezle nasrane we
        lbie zeby pisac takie bzdury.co zrobisz zbijesz go wybijesz szybe to z
        pewnoscia bedzie kulturalne zachowanie GRATULUJE.
      • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 11:12
        Do Pegaza? Trochę poczeka...
    • Gość: anonim Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 07:10
      Znam Pana Redlickiego , poszkodowanego ! mieszka lub mieszkal na polnocy ! na
      jakiej ulicy nie powiem , ale powiem ze jego zachowanie na osiedlu nie slynie z
      dobrej opini wsrod ludzi ! ja osoboscie z nim takze mialem zatarg ... ale nie
      wspominajmy :) poznalem po zdieciu !
      • Gość: Poszkodowany Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.media / 195.136.30.* 13.10.05, 08:53
        Ujawnij sie bohaterze a nie żucasz słowa na wiatr...
      • Gość: znajomek Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.media / 195.136.30.* 13.10.05, 09:20
        Rafał to spoko chłop. Ale jak każdy ma wady i zalety. A wiadomo że bez winy też
        pewnie nie jest. Pan kierowca ma szczęście, bo inny facet który ma 190cm i 100
        kg wagi wyciągnął by go z kabiny i zaczął rozmawiać inaczej.
        Gratuluje bezmyślnej odwagi kierowcy.
    • Gość: kasek Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 12:13
      Hm.....najlepiej zaraz zlinczować kierowcę, na pal nabić chama, albo
      powiesić za pyte.Wszędzie są czarne owce (patrz pielęgniarki ze śląska)ale nie
      mozna generalizować i potepiać wszystkich w czambuł, to tak ...dla tych co tu
      głupoty wypisują.
      • t3d1 Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 13.10.05, 14:34
        HaHa nie raz juz widzialem jak kierowca zamykal sie w kabinie i bal sie wyjsc do
        osoby kotra zostala przez niego poszkodowana wychodzi jedynie jesli poszkodowany
        jest drobnej budowy ! a widzac takiego 200cm 140kg nie ma odwagi powiedziec mu
        tego prosto w oczy !!

misiak32 a co do tej pensji dodatkowej to tez slyszalem ze kierowca jest
        rozliczany z tego ile wyjezdzi paliwa :) a czym jest ogrzewany autobus nom musi
        spalic troche tej benzynki !!

Cwaniak tylko u siebie w kabinie grzeje jak sie przchodzi to czuc podmuch
        goracego powietrza jak w saunie ! a w srodu autobusu masakra!!

A i jeszcze w zwiazku z artykulem !! nie znam poszkodowanego ale z opisu wynika
        ze to wina kierowcy !! takiego chama zwolnic odrazu i sprawa w sadzie !! :D
        • Gość: olo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 20:26
          t3d1 gratuluje poczucia humoru.moze niedlugo bedziesz sie bal wyjsc z chaty bo
          bedzie tam stal taki 200cm 140 kg ciekawe czy wtedy bedzie tak wesolo.co do
          paliwa i ogrzewania, ogrzewanie jest zasilane z osobnego zbiornika z olejem
          opalowym i niema nic wspolnego z olejem napedowym.ogrzewanie jest slabe bo
          autobusy maja po 20 lat i powinny byc na zlomie.w kabinie jest cieplej bo jest
          mniejsza powierzchnia do ogrzania
      • Gość: olo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:21
        kasek masz racje chcialbym zobaczyc jak ciezko pracuja ci wszyscy co chca
        zwolnic tego kierowce a nie wiedza jak bylo naprawde.od czsu jak MPK
        zrezygnowalo z reklam w wyborczej to opisuje ona MPK tylko w zlym swietle czy
        to nie dziwne.
    • Gość: lunch Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 15:11
      > - Kierowca zupełnie inaczej przedstawił wydarzenia - mówi Zbigniew Wiaderek,

Dobre to jest! Wypowiedź typowo w stylu Wiaderka (miałem wątpliwą przyjemność
      poznać gościa), ale naprawdę dobra. Lepsze to od czytania dowcipów.

>Kiedy stwierdzili, że im brakuje w wyskrobanych drobnych, monety rzucili na
      > podłogę i pojechali na gapę, co kierowca zmuszony był zaakceptować.

Zmuszony? Grozili mu pistoletem czy pałką?

> W al. Bohaterów Monte Cassino młody człowiek, wsiadający do autobusu, chcąc
      > zbierać monety, nagle cofnął się i zamykające się drzwi, przytrzasnęły mu
      > nogę.

To jest najlepsze sformułowanie "nagle się cofnął". Ciekawe, bardzo ciekawe. No
      i cóż mógł innego zrobić biedny kierowca, jak nie zamknąć drzwi? Też prowadzę
      miejskie autobusy i wiem, że to niedorzeczność. Nie ma możliwości, żeby nie
      zrobił tego celowo i złośliwie.

A parafraza całego zdania to idealny sposób dla rodziców na wytłumaczenie
      dziecka, które właśnie w szkole pobiło kolegę:
      "Piotruś postanowił właśnie sięgnąć po kanapkę, gdy kolega gwałtownie schylił
      się i jego głowa zderzyła się z ręką Piotrusia. Wówczas upadł akurat pod nogi
      Piotrusia, który chciał zawołać pomoc. W efekcie Piotruś niechcący go kopnął."
      • Gość: medalik Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:35
        czytajac wasze listy od razu widac jakimi jestescie kulturalnymi ludzmi.jakies
        10% kierowcow to chamy ale reszta jest ok.
        • Gość: medalik Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:44
          misiak twoja kulture widac odrazu po twoich slowach.nie masz bladego pojecia o
          pracy kierowcy on w ciagu jednego dnia pracy ma 10 takich kulturalnych
          pasazerow jak ty.Sa przyjecia do mpk zatrudnij sie i zobaczysz jak to fajnie
          wstawac o 3 rano i uzerac sie z ludzmi
          • lookas.prv.pl Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 13.10.05, 17:54
            Fajnie czy nie fajnie, ale nikt nikogo nie zmusza pracować w MPK.

Jeśli warunki pracy kogoś przerastają (lub mu nie odpowiadają) to trzeba zmienić
            zawód.

A tych chamskich kierowców jest tylko jakiś mały %, więc jak widać reszta sobie
            radzi z tym i to w bardzo dobry sposób - a Ci nadnerwowi skoro sobie nie radzą
            ze swoimi nerwami lub kompleksami to pozostaje im zmiana zawodu.

• Gość: medalik Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:36
              lookas 100% zgoda z toba.ale czy nie robi ci sie niedobrze na te uogolnienia
              gdzie wszyscy sa be a ja jestem cool.masz racje chamstwo trzeba tepic wszedzie
              nie tylko w MPK to forum jest tego najlepszym przykladem pozdro
              • lookas.prv.pl Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 14.10.05, 18:33
                No jasne, że nie wolno uogólniać - np. dzisiaj wsiadałem do autobusu i kierowca
                życzliwie podziękował za okazanie biletu - odrazu zrobiło się milej.

Ja bynajmniej nie ogólniam tylko zwracam uwagę na zachowanie zarządu MPK i
                przede wszystkim związku zawodowego w MPK - to oni rządzą! A tak nie powinno być.

A jak związek rządzi to jego członkowie (kierowcy) czują się bezkarnie (czy.
                panami) i pozwalają sobie na takie zachowania.

Z kolei zarząd się ich boi, a po drugie zarząd nie będzie oczerniać swojej firmy
                jak i siebie samego.. co prowadzi do obrony swoich pracowników wszelakimi
                sposobami - nawet gdy te są małowiarygodne.

A powinna być sprawa jasna - jak ktoś w pracy przeskrobie coś to wylatuje za
                bity pysk i już. Szacunek do pracy musi być, a tym bardziej do klientów, a
                przede wszystkim do pieniędzy otrzymywanych z podatków na utrzymanie MPK.

• Gość: Zyzik Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:37
            A kto mu karze pracować w MPK. Nie chce wstawać o 3 rano to może o 12 trabić
            hejnał. Może na dachu przedsiębiorstwa MPK.
            • Gość: olo Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:31
              zyziu nikt mu nie karze pracowac w mpk ale chodzi oto by szanowac rowniez
              czyjas robote a nie walic klody pod nogi.
          • misiak32 Re:Do Medalika.... 13.10.05, 22:01
            Gość portalu: medalik napisał(a):

> misiak twoja kulture widac odrazu po twoich slowach.nie masz bladego pojecia o
            > pracy kierowcy on w ciagu jednego dnia pracy ma 10 takich kulturalnych
            > pasazerow jak ty.Sa przyjecia do mpk zatrudnij sie i zobaczysz jak to fajnie
            > wstawac o 3 rano i uzerac sie z ludzmi

Masz racje ....
            To ja jestem cham
            to ja dziś przyjechałem jak poj...ny autobusem lini 65 rano o 7.20 na pętle i
            zatrzasnąłem drzwi przed nosem dziecka głupio się przy tym uśmiechając...
            TO JA JAK JESZCZE RAZ SIĘ TO ZDARZY WYCIĄGNE KAŻDEGO SK......NA Z TEJ PI......EJ
            BUDY I MU BUŹIĘ OBIJE!!!

A JAK ZOBACZE ŻE JAKAŚ MĘDA SPUSZCZA JESZCZE RAZ PALIWO DO BECZKI
            DZWONIE NA POLICJĘ I BĘDĘ INTERWENIOOWAŁ Z TZW "ZATRZYMANIA OBYWATELSKIEGO"

A WTEDY TY I TWOI KOLESIE BĘDZIECIE ROBIC W SPODNIE ŻEBY TO NA WAS NIE TRAFIŁO!!!

A dla urozmaicenia kazdy wcześniejszy przyjazd któregokolwiek autobusu będe
            zgłaszał telefonicznie dyspozytorowi i pisał (jak uczy p. PREZES MPK) skargę ..
            z prośba o odpowiedz w ustawowym terminie.....
            a jak nie dostanę odpowiedzi ...
            to do urzędu konsumenta...
            jestem tak uciażliwy jak przysłowiowy wrzód na d...e
            i co mi zrobicie?????
            zatłuczecie mnie pałami????
            a moze nożem????
            POWODZENIA!!!!
            TRAFILIŚCIE NA CZUBKA GORSZEGO OD WAS!!

• Gość: medalik Re:Do Medalika.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:32
              misiak32 no comment
            • Gość: kuba Re:Do Medalika.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:47
              misiak mozesz dzwonic i pisac oni takich czubkow maja gdzies hehehe
            • Gość: medalik Re:Do Medalika.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:29
              to ze jestes czubkiem i kretynem widac od razu.pisac i dzwonic wrzodzie mozesz
              ile chcesz. ale przedewszystkim idz do psychiatry, mowie serio bo jestes
              zagrozeniem dla normalnych ludzi
            • Gość: olo Re:Do Medalika.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:34
              nie obiecuj tylko obij mu buzke pojdziesz siedziec to tam sie nauczysz rozumu
              jak ci z tylka zrobia kolowrotek hehehe.no i 1 swira mniej na wolnosci.
            • Gość: lunch Re:Do Medalika.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.05, 13:31
              Stary, a Ty myślisz, że ich te Twoje donosy coś obchodzą? Odpiszą Ci, że
              kierowca został pouczony...

Nie może jedna firma sama sobie zlecać, organizować, wykonywać i jeszcze
              kontrolować przewozów stanowiących zamówienie publiczne. I to jeszcze spółka
              prawa handlowego. To nadużycie.
      • Gość: misiek Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:58
        lunch zastanow sie co piszesz. Kierowca byl zmuszony jechac bo mamy
        spoleczenstwo ktore toleruje zlodzieji, bo jak by byli normalni pasazerowie to
        tych na gape powinni sami wyrzucic
    • Gość: SMYK Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:59
      POSZKODOWANY-twoj ojciecpracujacy w MPK jest porzadnym gosciem ty natomiast jestes zakala tej rodziny i na tym forum chcesz zyskac poklask i pokazac sie jak to zostales potraktowany przez MPK.Nalezy sie tylko dziwic ze z taka fizjonomia trafiles do gazety ,jak ci sie to udalo?
      • Gość: ed Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:51
        smyk ja tez znam ojca poszkodowanego to w deche facet musi sie teraz niezle
        wstydzic za synalka.brawo wyborcza jak zwykle podnosi sobie naklad piszac zle o
        MPK moze ze zlosci ze przestalo sie mpk oglaszac w gazecie.gratulacje za
        bestronnosc jak zawsze.
        • Gość: Bella Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.pl / 80.53.3.* 13.10.05, 20:36

a moze syn celowo robi taka reklame ,

moze ma z tego jakas forse obiecana,

wiadomo jako syn pracownika bedzie osoba wiarygodna,

Jesli jest zakala rodziny, to moze chce sie odbic na na ojcu /a moze to ojciec
          byl za kierownica/

Moze to porachunki miedzy synalkiem a porzadnym ojcem?
          • Gość: kszyszek Biznes is biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:02
            Ja KM nie jeżdżę zbyt często, ale jeśli już jadę, to zawsze okazuję bilet i
            nigdy żadna przykra sytuacja ze strony kierowcy w autobusie ani wobec mnie, ani
            wobec innych pasażerów nie zaistniała. Chamy się zdarzają, ale na pewno nie
            tylko w Częstochowie. I nikt mi nie wciśnie kitu, że u prywaciarzy jest 100%
            kultury. Kierowcy z Biesów wiele razy wydzierali się na pasażerów (a to że nie
            wstają jak chcą wysiąść, a to że to nie MPK i nie można wsiadać jak autobus
            wraca np. z TESCO itp). Gazeta już od dłużeszgo czasu nie napisała o MPK nic
            pozytywnego. Są tylko wieszane na nim psy. Czyżby to była zemsta z tego powodu,
            że MPK już się nie chce reklamować w Gazecie ? Być może Gazeta ma w tym swój
            cel, ale przez takie artykuły niektórzy pasażerowie będą patrzeć na drivera jak
            na potencjalnego mordercę. No cóż ... typowo polskie realia.
          • cham_z_mpk Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 13.10.05, 23:05
            Oj nie Bello! To nie ojciec (bardzo miły facet) był tego dnia za kierownicą.
            Ten niby poszkodowany jest synem Andrzeja z pierwszego małżeństwa. Do młodzika
            przyklejona jest etykieta, że jest p i e r d o l n i ę t y jak i jego mamusia.

I to by się niestety zgadzało!
            Kierowca, który miał tę "przyjemność" poznać tego Rafałka, twierdzi, że z
            takim psycholem nigdy w życiu nie miał jeszcze do czynienia. Kiedy Rafałek
            zaczął kopać w kabinę, walić pięściami po szybach (wrzeszcząc przy tym używając
            niewybrednego słownictwa), to ten kierowca (niezwykle spokojny człowiek w życiu
            jak i za kierownicą) doznał szoku. Mówi, że pierwszy raz spotkał się aż z tak
            agresywnym pasażerem. No właśnie, czy tak zachowuje się normalny człowiek?
            Myślę... że nie. Ale ćpun...

Świadkowie też są po jednych pieniądzach (dosłownie i w przenośni) z tym
            mięśniakiem ze zdjęcia. Dali mianowicie kierowcy garść drobniutkich żółtych
            monet (jako niby odliczone) na bilet normalny. Było tego całe, albo i aż 86
            groszy. Dalszy komentarz jest chyba zbędny.
            • Gość: alfa Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:36
              Nie przekonałeś mnie.
              Dalej uważam, że kierowcy częstochowskiego MPK to zgraja prostaków, nie mająca
              po pracy innych rozrywek prócz chlania.
              • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 13.10.05, 23:38

w kazdym autobusie powinien byc tajniak ktory by kontrolowal prace tych ppanow za kolkiem to bysmy mieli najlepszych kierowcow a tak to kupa
                • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 13.10.05, 23:40
                  a bo mi sie przypomnialo kiedys(moge troche przekrecic bo to dsawno bylo)
                  jechal autobus i zajechal droge jakiemus kierowcy tamten trabnal a kierowca autobusu cos mu tam odpysknal ze sp....... czy cos takiego no i polecial z roboty bo sie natknal na bodajze jakiegos wysokiego urzednika z urzedu miasta ktory zaproponowal dyscyplinarke za brak kultury

brawo
                • Gość: medlik Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:18
                  yanoooosh polska to nie izrael
            • Gość: RAFAŁ R Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 17:02
              Niewiem Przyjacielu czy jesteś przy zdrowych zmysłach nazywając Mnie i mą
              matkę "pie..iętymi", ale żeby zadać cios w twe kłamstwa jestem gotów
              przedstawić na forum publicznym świadków tego faktu, co do których też możesz
              Mieć pretensje o zadawany kłam.

1)Kilkunastu postronnych świadków może opisać tę moją "nerwowość" w stosunku do
              kierowcy...
              (Jak bym miał być nerwowy to bym nie wzywał Policji, tylko zrobili by to inni
              pasażerowie bądź to sam KIEROWCA)

2)Czemuż to ten KIEROWCA zbiegł z miejsca zdarzenia zaraz jak pojawili sie jego
              koledzy z MPK.
              (Nieczekał na Policje, może to on miał coś na sumieniu, a niedaj Boże we krwi.
              Czy ktoś to sprawdził?)

3) A co do tych 86 groszy, to sam naliczyłem kilka złotych...
              (Nawet jak to nie były pieniążki kierowcy, ani tego małżeństwa to czemu nikt
              pofatygował się ich pozbierać i policzyć? To jest właśnie szacunek do pieniędzy
              który posiadał kierowca. Nieśmiem myśleć jak traktuje osoby mu postronne na
              codzień, jak do pieniędzy nie ma szacunku).

- Za grosz prawdy nie ma w twym komentarzu...

P.S. A co do ćpuna to troszeczkę przesadziłeś i tu musisz liczyć sie z
              konsenkwencjami...

...ale nieobawiaj sie zdąrzyłem sprawdzić że pisałeś z kafejki INT. więc jesteś
              tak poważny jak klawiatura od tego komputera...

Ach... I prawie bym zapomniał... Postaram Ci się przesłać odpis wyroku sądowego
              po sprawie... Zobaczymy cóż wtedy będziesz miał ciekawego do napisania...

Pozdrawiam...
      • Gość: medalik Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:43
        smyku to proste fakt ze taki czubek trafil do gazety na 1 strone wiele mowi o
        poziomie tej gazety.w czewie tylko wyborcza tak jednostronnie pokazuje mpk. Hmm
        ciekawe dlaczego?
      • Gość: Poszkodowany Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 16:33
        Skąd Mnie znasz "SMYK"-u aby tak łżeć i oczerniać mnie i moją rodzine.
        Sam twój login "SMYK" jest bardziej wiarygodny od twych słów, skądkolwiek one
        pochodzą.
        Musisz wiedzieć że nie każdy jak ty ma udane życie i rodzice opłacają mu
        wszystko na co synalek kiwnie palcem.
        Bardzo Cie proszę abyś ważył swe słowa a tym bardziej opinie, bo sam fakt że
        pozostajesz anonimowy to nie oznaka bohaterstwa, a faktu że mnie nie lubisz
        albo mojej rodziny (jak ją oczywiście znasz?)niezmieni to że pleciesz pierdoły
        na lewo i prawo. Znasz mnie to zadzwoń do mnie i powiedz o co Ci się rozchodzi,
        bo ja mam na tyle odwagi aby z Tobą porozmawiać w cztery oczy, a nie ubliżam Ci
        na forum publicznym i nie mięszam twej rodziny z błotem. Wnioskuje z Twej
        kłamliwej wypowiedzi iż znasz mojego ojca i moją rodzinę, musisz być więc
        bliskim "przyjacielem" rodziny. Czekam na telefon !
        Pozdrawiam Rafał.
    • Gość: Aneczka Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 01:05
      masz zupełną rację ja też nie raz spotkałam się z niegrzecznym zachowaniem
      kierowcy lub motorniczego trzeba w końcu utrzeć im nosa może nauczą się że
      ludzi trzeba szanować trzymam kciuki anka w
      • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 14.10.05, 01:08
        moze zrobic ranking najglupszych kierowcow ze zdjeciami itp moze by sie nauczyli kultury jak by np ich rodziny znalazly ich zdjecia na jakiejs stronce z "czarnymi" kierowcami
        • Gość: Krzychu Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.bis / 212.244.80.* 14.10.05, 06:20
          Ja proponuję zrobić ranking najgłupszych i najbardziej chamskich forumowiczów. Obstawiam pierwsze miejsce: yanoooosh
          • Gość: medalik Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:22
            krzychu brawo.z tym ze ja stawiam na misiak 32.
          • yanoooosh Re: Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK 14.10.05, 17:42
            Gość portalu: Krzychu napisał(a):

> Ja proponuję zrobić ranking najgłupszych i najbardziej chamskich forumowiczów.
            > Obstawiam pierwsze miejsce: yanoooosh

ja jestem chamski czy ci kierowcy wez no pomysl czlowieku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka