Gość: Mun-Lee IP: *.inds.pl / *.inds.pl 16.10.05, 12:46 Mnisi z tego klasztoru żyją z datków , a w Polsce biorą tyle kasy za bilety. Od razu widać wpływy europejskiej cywilizacji. Brawo!!!!!! . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaz Re: Masters of Shaolin w filharmonii IP: *.prenet.pl 18.10.05, 09:26 Miałem iść i zabrać chrześniaka, ale myslałem, że za bilet zapłace około 30-40 zł. Szkoda, że tak drogo sie cenią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Masters of Shaolin w filharmonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 19:52 A mnie stac i ide Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Masters of Shaolin w filharmonii 18.10.05, 20:22 70 zl. to okolo 10 dni palenia papierosow; 20 butelek dobrego piwa; kilka politrowek. Warto postawic te cene na bilet dla Mistrzow. Byc moze przerodzi sie ta skromna inwestycja w wysoko procentujace konto. Konto zycia, dobrego samopoczucia i pomyslnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
devileq Re: Masters of Shaolin w filharmonii 19.10.05, 16:52 Idę i już się doczekac nie mogę. Do zobaczenia w filharmonii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Masters of Shaolin w filharmonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:20 Wole wydac 70 zloty na to i isc niz na glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Masters of Shaolin w filharmonii 19.10.05, 17:30 Gość portalu: ja napisał(a): > Wole wydac 70 zloty na to i isc niz na glupoty Mialem to szczescie. Spotkac sie z uchodzcami z Tybetu. Bez zadnych procentowych trunkow. Wzieli mnie w kat i wyjasnali. Wladza w Tybecie porozumiewala sie telepatycznie. (oczywiscie to skrot to czego sie nasluchalem; a ucho mialem otwarte; milczalem) Tak tez dzialano w przypadku inwazji , a i chinskich czolgow. Mozna indywidualnie rozbijac mury naga piescia. Zbiorowo parapschychologia, zwlaszcza ta socjalna; nie dziala. Myslelismy, ze sila woli powstrzymamy chinskie karabiny; Kazdy wie jaki jest tego efekt. Istniejemy jednak indywidualnie; kazdy z nas nosi w sobie ziarno kultury; tradycji, ktora nie zaginie; zaginie jesli zamorduje sie ostatniego z nas; ale gdzie jest ten ostatni??? trzymamy to w wielkiej i wiekuistej (na wzor chrzescian); TAJEMNICY. Odpowiedz Link Zgłoś
anakastyczny Re: Masters of Shaolin w filharmonii 19.10.05, 19:14 Nie ma jak misja filharmonii - albo serwuje nam ona rozrywkę na najwyższym Światowym poziomie ,zupełnie hermetyczna zresztą i przeznaczoną dla najbardziej wytrawnych i wyrobionych umysłów, albo też szacowna ta instytucja serwuje nam muzyk z kręgu lekko rozrywkowej. A przecież aż się prosi żeby zaprosić choćby jakiś balet do Częstochowy (niedawna trasa po Polsce jednego z najlepszych na świecie), czy wystawić monumentalną operę, kantatę(zainteresowanie choćby Carminą Burana - świadczy o zapotrzebowaniu na takie rzeczy). Ale nie lepiej mnichów z Chin – „no dobre dobre – tylko po co?” Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Masters of Shaolin w filharmonii 19.10.05, 22:06 nakastyczny napisał: > Nie ma jak misja filharmonii - albo serwuje nam ona rozrywkę na najwyższym > Światowym poziomie ,zupełnie hermetyczna zresztą i przeznaczoną dla najbardziej > > wytrawnych i wyrobionych umysłów, albo też szacowna ta instytucja serwuje nam > muzyk z kręgu lekko rozrywkowej. A przecież aż się prosi żeby zaprosić choćby > jakiś balet do Częstochowy (niedawna trasa po Polsce jednego z najlepszych na > świecie), czy wystawić monumentalną operę, kantatę(zainteresowanie choćby > Carminą Burana - świadczy o zapotrzebowaniu na takie rzeczy). Ale nie lepiej > mnichów z Chin – „no dobre dobre – tylko po co?” Dlaczego popelnieles ten wpis??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
anakastyczny Re: Masters of Shaolin w filharmonii 19.10.05, 23:50 Przy całym szacunku dla filozofii Zen, (chociaż szczerze mówiąc bardziej mnie interesuje los Tybetańczyków cierpiących w infernalnych warunkach), to nie wydaje mi się aby filharmonia częstochowska obrała dobry kierunek działania - i to było przyczynkiem mojego wpisu. Shaolin jak Shaolin ani mnie ziębi ani parzy. Nie chodzi mi o to żeby takich imprez nie było ale ostatni to właśnie one są sztandarem instytucji wyżej wspomnianej. Odpowiedz Link Zgłoś
devileq Re: Masters of Shaolin w filharmonii 19.10.05, 21:46 Warto było wydać te pieniądze. Oni byli niesamowici!! W życiu czegoś takiego nie widziałam i nie było mowy o żadnym oszukiwaniu... Tego się nie da opisać. Malec był cudowny, a i innym niczego nie brakowało. Show świetne, tylko żałuję, ze nie siedziałam w pierwszym rzędzie - lepiej bym wszystko widziała niż siedząc w trzecim :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: Masters of Shaolin w filharmonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:10 No fajnie było zobaczyć chiński film na żywo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Masters of Shaolin w filharmonii 19.10.05, 22:13 Gość portalu: =R= napisał(a): > No fajnie było zobaczyć chiński film na żywo. :) Chinski film nie ma z tym przestawieniem nic wspolnego. Jesli was nie interesuje system zen; praktyczne wykorzystanie cwiczenie na codzien w Tybecie (np) to nie piszczcie fanaberii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: Masters of Shaolin w filharmonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:22 Och, jejku, wybacz moją profanację. Dla mnie było to zobaczenie na żywo "Klasztoru Shaolin", dla Ciebie uduchowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Masters of Shaolin w filharmonii 19.10.05, 22:28 Gość portalu: =R= napisał(a): > Och, jejku, wybacz moją profanację. Dla mnie było to zobaczenie na żywo > "Klasztoru Shaolin", dla Ciebie uduchowienie. Jetsem za Tybetem. Pisalem o tym powyzej. Profanem to i ja jestem. Nic dziwnego, ze zawsze bede szukal uduchowienia. Serdecznie, storima Odpowiedz Link Zgłoś
devileq Re: Masters of Shaolin w filharmonii 19.10.05, 22:13 Bez 'podrasowywania' filmowymi efektami specjalnymi. To wszystko działo się na naszych oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Masters of Shaolin w filharmonii 19.10.05, 22:19 i nie chinski film. teatr. rowniez nie chinski. ignorantom precz od bzdurnych wpisow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Masters of Shaolin w filharmonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:24 To było świetne widowisko. Coś na ten temat wiem bo sie interesuje różnymi sztukami walki.Teraz czas na pokaz capoeiry brazylijskiej sztuki walki.Też jest dość ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś