Dodaj do ulubionych

Kaplice w Hipermarketach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 16:41
ciagle słyszymy o głupich zakazach handlu w niedzielę i świeta - czyli o
próbie ograniczenia wolności obywatelskiej , nie każdy Polak jest katolikiem -
ale te zakazy jakoś nie ruszają kramów pod Jasna Górą i kramów prowadzonych
przez siostry zakonne . Pomyslałem sobie ze sprawe rozwiązałoby powstanie
kaplic w hipermarketach , wtedy nikt nawet z LPR nie osmieliłby się zamknąć
takiego marketu bo moznaby powiedzieć że zamyka kaplicę , podczas zakupów
ludzie mogliby słuchać transmisji mszy świętej / nie wiem czy są msze nie
swiete ale wszyscy piszą wiec ja też / dla niektórych być może taka
transmisja w markecie byłaby jedyna msza jaka wysłuchali , a ci którym by sie
to nie podobało mogliby robić zakupy u cheretyków na prowincji .
Wówczas hipermarkety zaczęłyby spełniać bardzo wazna rolę ewangelizacyjną .
Podobno w niedziele odwiedza je znacznie więcej ludzi niz koscioły .

na koniec , wcale nie zapomniałem o najwazniejszym , przy wejsciach możnaby
umiescić skarbonki zamiast tacy .

to nie jest zart to powazna propozycja dla włascicieli marketów szczegóły mam
na dyskietce .

Obserwuj wątek
    • kubiss Re: Kaplice w Hipermarketach 03.11.05, 19:00
      W niedziele możnaby puszczać przez radiowęzeł mszę świętą no i nawet klękanie
      podczas błogosawieństwa byłoby przyjemniejsze niż w kościele gdzie jest ciasno.
      Uważam że to bardzo dobry pomysł z tymi kaplicami w hipermarketach :-)
      Jednak wprowadziłbym drobną modyfikację .
      Podczas odczepiania koszyka wrzucana moneta do odpięcia koszyka mogłaby być
      niezwracana lecz pobierana jako opłata " na tacę " . No i obowiązkowo wejście do
      hipermaretu tylko z koszykiem ! .....:-)
      • Gość: Ministrant Re: Kaplice w Hipermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 19:43
        a ja mam nadzieję że księża nie odwiedzają tej strony
        • Gość: Jaś Re: Kaplice w Hipermarketach IP: 80.51.236.* 03.11.05, 19:48
          Gość portalu: Ministrant napisał(a):

> a ja mam nadzieję że księża nie odwiedzają tej strony

A ja mam nadzieje, ze "donosiciele" im doniosą !!!
          Poza tym, pomysł rewelka !!!
          Pozdrawiam autora.
    • Gość: Roman Re: Kaplice w Hipermarketach IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 20:04
      Dla mnie bomba.
      W ramach akcji "Wyliż rodzyny swojemu duszpasterzowi" rozwinałbym pomysł o
      takową,proponowana przez Ciebie skrbonkę umieszczać przed kazdymi drzwiami do
      mieszkań.Otwierasz drzwi kluczem i wrzucasz monetę do specjalnej skarbonki.A że
      społeczeństwo bogate,zimia mlekiem i miodem płynąca,politycy w pocie czoła
      pracujący by ułatwić zycie obywatelom i kosciół biedny-proponuje za każdorazowe
      wejście do swojego domu-5 złociszy.Podobne skarbonki moznaby umieścić przy
      samochodzie,windzie,autobusie itd.Byłoby ekstra.
      A dla patriotów-druga skrbonka na biedne SLD-by mogły chłopaki lepiej się ubrac
      i jeśc coś więcej niźli smalec.
      • Gość: Piotrek Re: Kaplice w Hipermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 15:58
        Jestem ZA
        pod jednym warunkiem że udział w takiej mszy byłby jednakowo traktowany jak
        obecność na mszy np w moim kosciele parafialnym .
        Dodatkowo umiesciłbym telebim lub monitory żeby wiedzieli kiedy trzeba uklęknąć
    • Gość: luk Re: Kaplice w Hipermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:47
      tak dla ciekawostki,kaplic już się zdarzają w centrach handlowych, pierwsze w Polsce zdaje się będzie w silesia city
    • afekt Re: Kaplice w Hipermarketach 05.11.05, 17:54
      dobre peacekeeper! lol !
      oczywiście mc'donald w m1 sprzedawałby obok Coli, Fanty i Sprite'a wodę święconą ;)
      • Gość: peacemeaker Re: Kaplice w Hipermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 19:26
        w Tesco już sprzedaja poświęcona wode , właśnie dzisiaj zakupiłem buteleczke
        wódeczki , po przyjsciu do domku i rozpakowaniu okazało sie ze to ...drink 7 %

mac donaldsy to bym jednak zlikwidował tam kropidło nie pomoże , zbyt wielki
        syf .

Pomijam kwestię tacy ale taka kaplica i transmisja mszy podczas robienia
        zakupów bardzo by pomogły w ewangelizacji kraju , lepiej niż nie jedne misje

później mozna by transmitować na zywo pogrzeby ofiar zakupów u konkurencji

Hipermarkety beda nie do ruszenia nawet przez ZChN
    • muza111 Re: Kaplice w Hipermarketach 05.11.05, 18:09
      Miejscem Mszy świętych są Koscioły a nie hipermarkety!!!Poza tym ci co robią
      zakupy w niedzielę nie są chrześcijanami więc po co w takim miejscu kaplica?
      • Gość: buahahahahahahaha Re: Kaplice w Hipermarketach IP: *.inds.pl / *.inds.pl 05.11.05, 19:32
      • Gość: ministrant Re: Kaplice w Hipermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 19:33
        powiedz nam wszystkim gdzie zasady religii chrzescijańskiej zakazuja pracy w
        niedzielę ? i dlaczego nap tylko w handlu - nie dotyczy Jasnej Góry - a nie np
        kierowców wiozacych pielgrzymów na Jasna Górę ? To takze praca i to bardziej
        stresujaca .

Bóg przewidział ze dla niektórych logiczne myslenie bedzie ciężarem
        dlatego to dla nich przeznaczył ślepa wiarę
      • Gość: nadya Re: Kaplice w Hipermarketach IP: *.inds.pl / *.inds.pl 05.11.05, 19:33
        powariowaliscie chyba wszyscy?!!!!kaplice w hipermarketach!ogarnijcie sie?a co z tymi co nie zyczyliby sobie sluchania mszy podczas zakupow,wystarcza nabozenstwa w alejach,przeciez tego sie nie da sluchac!!!hahaha
        • Gość: ministrant Re: Kaplice w Hipermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 09:21
          ci którzy nie chcieliby nawet słuchać transmisji mszy omijaliby hipermarkety w
          niedziele i świeta , czyż nie o to chodzi ???
        • Gość: mIECIO Re: Kaplice w Hipermarketach IP: 80.51.236.* 06.11.05, 09:23
          Gość portalu: nadya napisał(a):

> powariowaliscie chyba wszyscy?!!!!kaplice w hipermarketach!ogarnijcie sie?a co
          > z tymi co nie zyczyliby sobie sluchania mszy podczas zakupow,wystarcza nabozens
          > twa w alejach,przeciez tego sie nie da sluchac!!!hahaha

NIKT NIE POWARIOWAŁ.
          OD PRZYSZLEGO LATA W/G NOWYCH PLANÓW, NA UL. Popieluszki. Pulaskiego, Barbary,
          Jadwigi, Rocha, Rynek Wielunski + wewnętrzne, rozwinie się radiowęzel który
          obecnie zamontowany jest w al. NMP.
          No i wszyscy będą musieli się nalerzycie modlić !!
          I będzie należalo wtedy słuchać, bo w innym przypadku biada temu kto bedzie na
          bakier !!
    • Gość: katecheta/człowiek Re: Kaplice w Hipermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 19:33
      Po co takie drogie inwestycje - odwróćmy : Markety w kaplicach , piękne
      połączenie czarnego z białym w promocyjnych cenach bo zaspakajające i ducha i
      ciało.
      • Gość: ministrant Re: Kaplice w Hipermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 09:26
        odwrotnie raczej sie nie da . Nikt nie zakazuje chodzenia do kaplic i kosciołów
        chociaż niektórzy głosza w nich herezje

ponad 20 lat słyszałem że Papież Jan Paweł II to Ojciec Świety a teraz kiedy
        umarł dowiaduje sie że aby został Świetym trzeba Go najpierw ...kanonizować .

takie kaplice w hipermarketach zrewolucjonizowałyby proces ewangelizacji RP .
        • ja_corka Re: Kaplice w Hipermarketach 06.11.05, 23:44
          Brawo......
          a wiecie ze przy okazji personel supermarketow mialby wieksze zarobki?
          DLACZEGO?

Ano dlatego, ze NIKT by sie nie osmielil wpieprzyc batona i nie zaplacic,
          zwinac jakis drobny przedmiocik, cos zniszczyc, popsuc,
          bo przy dzwiekach piesni koscielnych raczej sie nie odwazy.
          Tylko co by bylo ze sprzedaza potrzebnych dla bessspiecznosci "balonikow"
          chyba by ktos je specjalnie dziurawil?

a personel mialby dodatkowa kase, bo nir byloby strat.

Dobry pomysl........

Jestem ZA

hahhhaaa

"DOBRE CZASY CZESTOCHOWY -BIS"
          • iwonnkaa Re: Kaplice w Hipermarketach 06.11.05, 23:46
            No tos se pojechała !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Starzejesz się czy cóś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka