Dodaj do ulubionych

MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO

IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 25.11.05, 15:53
Próbując dostosować się do spsosbu rozumowania autora podpisującego
się "mlodzisicjalisci.pl" czyli osoby ktora kompromituje organizację pod tą
nazwą (jeśli istnieje w rzeczywistości):

1. Autor tego wpisu popiera działalność przestępczą, bowiem słysząc okrzyki
nawołujące do nienawiści rasowej nie uczynił nic aby przestepcę złapać i i
ukarać - nie zgłosił tego do tej pory do prokuratury. Tym samym przykłada
rękę do przestepstwa, albo jest kunktatorem lub okrzyków nie bylo.

2. Autor tego wpisu nawołuje władze miasta oraz policję do łamania prawa - i
ograniczania swobód obywatelskich. Autor "mlodzisocjali.pl" chce aby
urzednicy sami decydowali które poglądy są słuszne, dobre, a które są "be".

3. Jak do tej pory "młodzisocjaliści.pl" reklamuje z uporem maniaka na łamach
forum internetowego Gazety Wyborczej działalnośc ONR, o której wcześniej nikt
w Częstochowie nie słyszał, czym pewnie sprawia dzialaczom ONR niekłamaną
radość.

Policja i Urząd - nie przychylając się do próśb "młodzisocjaliści.pl" o
rozgonienie pałami pokojowej demonstracji ONR chronią "młodzisocjaliści.pl"
przed nim samym, a także chronią pozostałych forumowiczów, bowiem jeśli
urzędnicy mieliby decydować kiedy można spokojnie przejść przez miasto a
kiedy nie, to "młodzisocjaliści.pl" sam sobie nakłada knebel na ustach. Dziś
bowiem nie podobają się ONI a jutro MY, pojutrze WY.

Ale żeby to zrozumieć, trzeba wyzwolić się z gatunkowych ograniczeń
homo sovietikus.

Ireneusz Leśnikowski
Obserwuj wątek
    • Gość: lekarz Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 17:48
      Leśnikowski, lecz się!!!
      • Gość: v.ci Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 17:52
        >Jak do tej pory "młodzisocjaliści.pl" reklamuje z uporem maniaka na łamach
        forum internetowego Gazety Wyborczej działalnośc ONR

To Pan , Panie Leśnikowski w godzinach pracy "reklamuje z uporem maniaka na
        łamach forum internetowego" swoją osobę. Za pieniądze moje i wszystkich
        częstochowskich podatników .
    • mlodzisocjalisci.pl Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO 25.11.05, 17:57
      Panie Leśnikowski, dlaczego Pan nas publicznie obraża? Czy chce Pan spotkać się
      z nami w sądzie?
      • Gość: & Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 18:00
        Obraża Was????????
        Bo nie chwalicie jedynie słusznej władzy CZARNEJ i w swoich hasłach nie macie
        NIC co wiąże z Kościołem Katolickim i jego Przywódcą JWP Wroną
        • Gość: grek Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 13:47
          ja do poprzedniego jedynie postu / do tematu rzecznika nie odniosę się to
          wymaga głebokiego stacjonarnego leczenia mnie nie stać to może rzecznika ?/.

p.prez.Tadeusz Wrona nie jest przywódzcą Kościoła Katolickiego !

przywódzcą jest wychowany i wytresowany przez hitlerjugeng nijaki ratzinger
          ksywa benedyt xvi .
          P.Wrona to tylko terenowy jego ratzingera wyznawca ,wataszka kk, ........(wg.
          opisu działalności p.W przez GW ) szkoda słów,i klawiatury dla kre... .
    • harry1983 Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO 26.11.05, 16:45
      Szanowny Panie Rzeczniku...

Ma pan argumenty w stylu "a u was murzynów biją"

> 1. Autor tego wpisu popiera działalność przestępczą, bowiem słysząc okrzyki
      > nawołujące do nienawiści rasowej nie uczynił nic aby przestepcę złapać i i
      > ukarać - nie zgłosił tego do tej pory do prokuratury. Tym samym przykłada
      > rękę do przestepstwa, albo jest kunktatorem lub okrzyków nie bylo.

Nasze władze miasta chyba nie wiedzą, czym jest ONR i podobne organizacje, albo też dobrze wiedzą, i dlatego dają pozwolenie, na publiczne demonstracje tego typu organizacji.

Gdyby w naszym mieście chciały zrobić jakiś przemarsz środowiska mniejszości sexualnych, od razu by było "NIE" bo przecież... (i tu sterta argumentów przeciw, łącznie z tym, że są to "wrogo nastawione" środowiska)

> 2. Autor tego wpisu nawołuje władze miasta oraz policję do łamania prawa - i
      > ograniczania swobód obywatelskich. Autor "mlodzisocjali.pl" chce aby
      > urzednicy sami decydowali które poglądy są słuszne, dobre, a które są "be".

Urzędnicy już to robią, i to jest nic nowego. Tylko pan to potwierdził. gratuluję...

> 3. Jak do tej pory "młodzisocjaliści.pl" reklamuje z uporem maniaka na łamach
      > forum internetowego Gazety Wyborczej działalnośc ONR, o której wcześniej nikt
      > w Częstochowie nie słyszał,

Pan to się albo wczoraj urodził, albo tylko udaję ślepego i głuchego - wszyscy wiedzą czym jest ONR (tzn może wszyscy, poza urzędnikami)
      Gratuluję świadomości - nie słyszał pan nigdy o ONR-ze to kto pana zrobił rzecznikiem i po co ?? (wszyscy wiedzą kto ;) )

> Policja i Urząd - nie przychylając się do próśb "młodzisocjaliści.pl" o
      > rozgonienie pałami pokojowej demonstracji ONR

Rzeczywiście była pokojowa "precz z żydami" i podobne hasła - widać do pana takie argumenty nie trafiają. Proponuję poczytać kodeks karny i konstytucję RP, tam jest mowa o obrażaniu innych wyznań, ras itd. Czytał pan kiedyś?

> Ale żeby to zrozumieć, trzeba wyzwolić się z gatunkowych ograniczeń
      > homo sovietikus.

Ale żeby to zrozumieć, trzeba przestać być parobkiem kościoła katolickiego i powiązanych z nim organizacji, takich jak m.in. ONR, MW i im podobne, oraz (o zgrozo) nasz urząd miejski i cała świta obecnie nam panującego prezydenta.

I szukać worga we wszystkim, co kojarzy się z byłym ustrojem - co ONR ma wspólnego z komuną? Za komuną lali by ich pałami i nie było by problemu, ludzie z długimi włosami nie musieli by biegać po mieście ścigani przez "prawdziwych polaków" którzy wiedzą o swojej historii mniej, niż dzieci w podstawówkach.

Podsumowując - nie ma pan nic konkrentego do powiedzenia, więc atakuję pan młodych socjalistów, którzy jak podejrzewam są legalnie działającą organizacją, tak jak i wspomniany przez pana ONR - różnica jest taka,że jak organizacjom "patriotycznym" kończą się argumenty słowne do akcji wkraczają ich bojówki.

A to że obecna świta UM ich popiera - to nic dziwnego, na szczęście ludzie się na was poznali, mam nadzieję, że w następnej kadencji już was nie będzie.

Proponuję trochę otworzyć oczy, zasięgnąć informacji - człowiek uczy się całe życie, nauka to nie wstyd, nawet, jak się jest rzecznikiem UM
      Proszę rozważyć moje słowa, zanim walnie pan sobie następnego samobója no forum. Pozdrawiam
      • henryczek-czewa Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO 26.11.05, 18:29
        jezeli rzecznik wie o tym, ze ktoś toleruje jakieś przestępstwo to znaczy to również, ze wie o tym przestępstwie, wiec dlaczego sam je toleruje?

atak z państwowego serwera?

myślałem, ze kto jak kto, ale rzecznik czegoś takiego jak urzad duzego miasta powinien być obiektywną osobą
        Prosze o zaznaczanie kiedy wypowiada sie pan we własnym imieniu,a kiedy w imieniu UM

poza tym podpisuję sie pod postem harry'ego
        • Gość: storima Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.d4.club-internet.fr 26.11.05, 18:41
          Warto by bylo powrocic do oryginalnych watkow w tym temacie:
          Nr.1 i nr.2.
          Dystkutowalismy juz o tym w najdrobniejszym detalu.
          Nic nowego poza tym co tutaj teraz pisze, nie dodam bo juz sie w tym temacie
          wypisalem: rzeczowo i obiektywnie.

Pozdro,

• harry1983 Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO 28.11.05, 16:13
            No i się Pan rzecznik więcej nie wypowiada...
            • Gość: storima Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.d4.club-internet.fr 28.11.05, 16:39
              A po co mialby sie niby wypowiadac?
              Skoro na watku nr2, ktos stawia retoryczne pytanie (czyt. oskarzenie), to
              adresat odpowiada podobnie. Ja bym postapil identycznie.

Pozdro
              • Gość: Wlodek Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.vf.shawcable.net 29.11.05, 05:11
                Gość portalu: storima napisał(a):

> A po co mialby sie niby wypowiadac?
                > Skoro na watku nr2, ktos stawia retoryczne pytanie (czyt. oskarzenie), to
                > adresat odpowiada podobnie. Ja bym postapil identycznie.
                >

CZy mam rozumiec Storimo, ze tez odwrocilbys kota ogonem i uznal, ze to
                postronni widzowie maja wyreczac funkcjonariuszy panstwowych majacych za
                zadanie lapanie przestepcow???
                W swoim poscie tak wlasnie zrobil rzecznik prezydenta.
                Kiedys juz zrobil podobnie wpuszczajac forumowiczow w wyjasnienie zwiazane ze
                Stacja Krwiodawstwa, a jak rezultat byl nie po jego mysli, to wykonal
                artystyczne fugas chrustas:)))
                Teraz tez wyzyma kota i wywraca potrzewka na zewnatrz ze zrecznoscia chinskiego
                akrobaty:)))
                Zdaje mi sie, ze tez dales sie na to nabrac:)))
                Wlodek
    • Gość: Wlodek Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.vf.shawcable.net 29.11.05, 05:01
      Gość portalu: I.LEŚNIKOWSKI napisał(a):

> Próbując dostosować się do spsosbu rozumowania autora podpisującego
      > się "mlodzisicjalisci.pl" czyli osoby ktora kompromituje organizację pod tą
      > nazwą (jeśli istnieje w rzeczywistości):

Nie wiem czy ci mlodzi...itd kompromituja swoja organizacje, bo w ich tekscie
      trudno znalezc takie dowody, ale na 100% kompromituje sie rzecznik prezydencki.
      Jezeli przestepstwo mialo miejsce w obecnosci funkcjonariusza panstwa, a takim
      jest policjant, albo straznik miejski, to obywatel juz nie musi takiego
      funkcjonariusza zastepowac i skladac doniesienia do wladz.
      Inaczej trzeba byloby zlikwidowac policje i wprowadzic zwyczaje z Wlodowa.
      To w koncu rzecznik zapewnial na forum, ze przemarsz onr-u zglosila osoba
      prywatna bez wymienienia maszerujacej grupy z nazwy, a wiec owa osoba
      wprowadzila wladze samorzadowa w blad, czyli popelnila przestepstwo, albo
      rzecznik minal sie z prawda...

O pogladach i ich slusznosci w tym przypadku zadecydowala juz Konstytucja RP i
      kodeks uznajacy takie zachowania za przestepstwo.

Ale żeby to zrozumieć, trzeba wyzwolić się z gatunkowych ograniczeń
      > homo sovietikus.

Wlasnie!
      Za komuny tez byla calkiem zgrabnie - jak na komune - napisana konstytucja i
      homo sovieticus traktowal ja tak samo jak funkcjonariusze IV RP obecna.
      Nowe homo sovieticusem wraca????
      I to pod rzadami Wrony???
      Az mi sie wierzyc nie chce.
      • Gość: częstochowianin Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 09:19
        do "rzadów p.T.Wrony jako prezydenta miasta" mam bardzo wiele zastrzeżeń" -
        oddałem na niego głos(jam jest winien). Nie wszystko jednak robił żle(wg mnie).

Wiele zrobił dobrze!!!

Jednak te posunięcia Jego(wspólnie z tzw, rajcami??) to
        autorstwo/autoryzowanie/w GW tak podano/ projektu wiaduktu nad torami
        jagielońskiej/kpina/,
        pomniki jakoweś/kpina/ co to jest ? (bez względu na osobę- pomnikom
        NIE!),.

to ma być kampania wyborcza prez. CZĘSTOCHOWY .

NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p.prez.i rajcowie mają robić to co mówią obywatele !
        też na tym forum !
        dla dobra Częstochowy i częstochowian !

nie dla dobra obcego państwa i ich przedstawicieli
        kurii watykanskiej i .............

• mlodzisocjalisci.pl Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO 29.11.05, 10:44
        > To w koncu rzecznik zapewnial na forum, ze przemarsz onr-u zglosila osoba
        > prywatna bez wymienienia maszerujacej grupy z nazwy, a wiec owa osoba
        > wprowadzila wladze samorzadowa w blad, czyli popelnila przestepstwo, albo
        > rzecznik minal sie z prawda...

W rozmowie telefonicznej ze mną Pan Leśnikowski stwierdził, że wiedział, iż to
        ONR organizuje demonstrację. Oskarżył "Dziennik Zachodni" o zmanipulowanie jego
        wypowiedzi /"Prasa kłamie?"/. A więc Pan Leśnikowski wiedział o charakterze i
        działaniach ONR zarówno z tego Forum, jak i z pism, które przesyliśmy droga
        mailową, zanim wydano zgodę na przemarsz.
    • Gość: marcyś Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 10:01
      Co najmniej dziwny jest ten atak rzecznika na młodych socjalistów. Również
      przyłączam się do pytania czy jest to wypowiedź prywatna czy reprezentanta UM
      Częstochowy.
      1. W punkcie pierwszym wykazał się pan niesamowitą ignorancją. Proponuję samemu
      złapać bandę łysych wyrostków i doprowadzić ich do organów sprawiedliwości.
      Poza tym jest to chyba ustawowy obowiązek policji? A co do okrzyków, to nie
      sądzę aby tak dużo forumowiczów cierpiało na omamy słuchowe. Skoro Pan nie
      słyszał okrzyków nie znaczy że ich nie było. To jest właśnie gatunkowe
      ograniczenie Homo Sovieticus.
      2. Autor wcale nie nawołuje policji do łamania prawa. Wręcz przeciwnie dąży do
      tego aby było ono równe wobec wszystkich. Równe w tym sensie że egzekwowane
      wobec wszystkich. W państwie prawa nie ma miejsca dla orwellowskich "równych i
      równiejszych" Urzędnicy nie mają decydować które poglady są złe a które nie.
      Wystarczająca jest tu kodyfikacja prawna którą należy stosować.
      3. Jeżeli nie słyszał Pan jeszcze o ONR to mam pytanie gdzie pobierał pan naukę
      historii. Organizacja sięgająca korzeniami do 1934 wywodząca się z Obozu
      Wielkiej Polski nie mogła umknać uwadze dziennikarza. Nie mogło także umknać
      uwadze dzisiejsza działalność bojówek ONR. Chyba że ktoś ogranicza swoją
      rzeczywistość tylko do najbliższego przyjaznego otoczenia. Tylko jaki ma sens
      wtedy bycie dziennikarzem???

Poza tym nikt nie domagał się rozgonienia pałkami manifestacji. Chodzi tylko o
      piętnowanie pewnych zachowań. Z historii wiemy ile taki "grzech zaniechania"
      kosztował Europę po upadku Republiki Weimarskiej.

Śledząc od dawna Pańską retorykę wypowiedzi mniemam że napisze Pan pewnie
      iż: "styl i poziom naszych wpisów zwalnia Pana od odpowiedzi". Jeśli tak Pan
      uważa proszę bardzo. Nic jednak nie zwalnia nikogo od myślenia i odrobiny
      zdrowego rozsądku. A tego w tym poście według mnie po prostu brakło.
      Pozdrawiam...
      • mlodzisocjalisci.pl Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO 29.11.05, 11:03
        Dokładnie. Dlaczego policjanci nie mogli nawet zdobyć się na podejście do grupy
        inicjującej okrzyki i grzeczne poproszenie ich o zmianę treści, o nie
        wznoszenie przynajmniej tych dwóch, najbardziej drastycznych. ONR miało ich "w
        repertuarze" około dziesięciu. Nie wszystkie naruszały prawo. Nie chcemy, by
        kogokolwiek "pałowano".
    • Gość: storima Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.d4.club-internet.fr 29.11.05, 11:48
      Gość portalu: Wlodek napisał(a):

> Gość portalu: storima napisał:
      >

> CZy mam rozumiec Storimo, ze tez odwrocilbys kota ogonem i uznal, ze to
      > postronni widzowie maja wyreczac funkcjonariuszy panstwowych majacych za
      > zadanie lapanie przestepcow???

Wlodku, nie pierwszy to raz w Polsce wznoszono takie okrzyki. Te najbardziej
      zmedializowane: Krakow, Warszawa, i oczywiscie Poznan.
      Ponoc w Poznaniu ci, ktorzy wykrzykiwali podobnie maja zostac ukarani. Co jest
      chyba jednym z pierwszych, przynajmniej opisanym w mediach przypadkiem ukarania
      sprawcow (jak do tej pory jedynie zapowiedzia). Zauwaz prosze, ze manifestacja w
      Czestochowie zaskoczyla sluzby porzadkowe swoja liczebnoscia. Jeden ze swiadkow
      napisal wczesniej, ze jakakolwiek interwencja policji zakonczyla by sie
      zawierucha w centrum miasta, bo , aby opanowac sytuacje nalezaloby zciagnac
      wsparcie katowickiej policji.
      Temat ten zapoczatkowany zostal prosba do Rzecznika, aby nie dopuscil do
      zapowiadanej na FCz manifestacji ONR. Rozwinela sie dyskusja, ze ONR, jako
      organizacja istniejaca legalnie ma do tego prawo. I rozpoczela sie jalowa
      dyskusja, ze manfestacji trzeba zabronic. Ja o kostytucji, a inni ponownie o
      zabranianiu. Potem poszlo o delegalizacje ONR. To wszystko jeszcze zanim
      doszlo do prowokacji wilczkow. Prowokacja zostala dopelniona (tak dalej Panowie,
      to kiedys Was rozwiaza), i podniosly sie glosy aby Miasto rozwiazalo ONR. Musisz
      przyznac Wlodku, ze nie jest to powazne postawienie sprawy, bo adresat jak
      najbardziej nie ten. Sam sugerowales, aby zglosic sie do poslow, poslanek.
      Zreszta, jak pisalem wczesniej, organizacji nie rozwiazuje sie na przykladzie (w
      tym przypadku) forumowych wpisow. Musisz miec pokazna, rzeczowo udokumentowana
      dokumentacje, oryginaly w prokuraturze kopie u siebie. Do tego prawnicy.
      Moim zdaniem dobrze, ze policja w Czestochowie nie dala sie sprowokowac (byla
      zaskoczona liczba manifestujacych---bo jak kazdy kto przez ostatnie lata na
      oficjalnym pochodzie 11 listopada bywal, to wie, ze szla sobie mala grupa ONR,
      spokojnie, i zadnych okrzykow tego typu nie bylo).
      ONR, ta manifestacja powaznie sobie zaszkodzil.

Jesli wiec Wlodku w kontekscie wszystkich wpisow do Rzecznika (poczawszy od
      zabronienia manifestacji...) obwinia sie Miasto za prowokacyjne ekscesy wilczkow
      to ja sie nie dziwie, ze rzeczowe argumenty zanikaja, a rzeczowa dyskusja
      rozpoczyna sie na nowo.

> Teraz tez wyzyma kota i wywraca potrzewka na zewnatrz ze zrecznoscia chinskiego
      >
      > akrobaty:)))
      > Zdaje mi sie, ze tez dales sie na to nabrac:)))

No niestety dalem, stad tez powtorzylem to co pisalem szerzej wczesniej.

Pozdrawiam,

P.S. Nalezaloby sie rowniez zastanowic: w demokracji lepiej jest miec nie
      watpliwie zorganizowane i dzialajace grupy ekstremalnych pogladow (wciaz jednak
      nie lamiacych prawa) miec je pod kontrola, niz zakazac ot tak, i zepchnac je
      do podziemia. Ale to juz inny temat. I wlasciwie nie mam ochoty dykutowac na ten
      temat na otwartym forum.

Jeszcze raz Pozdrawiam Dyskutantow
      • Gość: v.ci Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 12:04
        Co to za argument , że w innych miastach też wznoszono podobne okrzyki ? To ma
        usprawiedliwiać częstochowskich krzykaczy ?

A więc policja jest od tego , by nie dac się sprowokować ? Nie sądzę , by
        ktokolwiek z tych ONRowców był uzbrojony . Czy rzuciliby się na policjantów z
        gołymi rękami ? Bywają agresywni , ale chyba nie do tego stopnia , by
        zaatakować całą grupę policjantów , których tam było naprawdę sporo ( było
        jeszcze sporo strazy miejskiej ) .

Kto domagał się , żeby miasto rozwiazało ONR !?
        • Gość: storima Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.d4.club-internet.fr 29.11.05, 13:03
          V.Ci., nie wiem gdzie jest ten watek, wystapil on w kontekscie poprzedzajacym
          wypowiedz Wlodka, aby sprawa ta zainteresowac czestochowskich poslow, poslanki.
          ____________________________________________________________________________

Natomiast samo rozpoczecie tego tematu przez Mlodych Socjalistow nie bylo zbyt
          fortunne:

"Masowy przemarsz głównymi ulicami Częstochowy jest zamierzoną prowokacją ONR
          i może doprowadzić do starć z ich przeciwnikami, jak również strat
          materialnych."
          Toz to podobna retoryka, ktorej uzywali przeciwnicy Marszow Rownosci.
          Retoryka szargajaca prawem konstytucyjnym.
          ______________________________________________________________________

Podalem przyklady z kraju, aby odniesc sie do tego tematu z perspektywy
          zaistnialych juz podobnych sytuacji. Nie jest to bowiem wylacznie problem
          Czestochowy.
          W Czestochowie zadarzylo sie to po raz pierwszy.
          Analogicznie zapytam Ciebie raz jeszcze dlaczego po pobiciu zawodnika Wlokniarza
          na oczach policjantow i telewidzow z calej Polski, pobicie podkreslam, a nie
          marna prowokacja wilczkow w Czestochowie, dlaczego to powazne przestepstwo ...

Zostawie to.

---------------------------------------------

Pisze stawiajac zagadnienie w perspektywie podobnych zadrzen w kraju.
          Bo retorycznym pytaniem (rozpoczeciem watku nr2), ktore stwierdza, ze
          czestochowska policja i miasto toleruja nienawisc,
          ja nie widze w takiej sytuacji konstruktywnego rozwiazania problemy, a jedynie
          usilne obwinianie, tego kto jest najblizej.

Zapytam raz jeszcze:

Gdzie BYLISCIE, gdy tutaj na FCz lamano prawo???

Stad tez, trzeba raczej byc konsekwentnym, i wypracowac sobie dokumentacje, ze
          to co glosicie robicie szczerze, rzeczowo, nie antagonizujac stron, ktore w
          naturalny sposob sa przeciwne ekscesom, lecz zjednywac sobie zwolennikow.
          Jak na razie, prosze wybaczyc, takie sa moje odczucia, postepujecie niezbyt
          fortunnie.

Pozdrawiam

• Gość: v.ci Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:08
            Przeciwnicy Marszów Równości odwoływali się raczej do retoryki obyczajowej .
            Epatowano groźbą roznegliżownych i całujących się pod czas Parad gejów ( co w
            Polsce nigdy nie miało miejsca ) . W najłagodniejszej formie zgłaszano
            wątpliwości , co do tego czy można publicznie demonstrować swoje skłonności (
            vide Zoll ).

Skoro władze miasta są z gruntu prawicowe , to odwoływanie się przez Młodych
            Socjalistów nie do ideologii , lecz do groźby zamieszek i powstania strat
            materialnych było jak najbardziej na miejscu . Dla Panów Wrony i Leśnikowskiego
            ONR to poczciwi "patrioci" , ale raczej nie chcieliby żeby zdemolowano Aleje i
            mówiono potem o tym w TV .
            • Gość: storima Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.d4.club-internet.fr 29.11.05, 14:49
              Nie interesuje nas ani cel, ani program tego marszu. Chodzi po prostu o
              bezpieczeństwo uczestników imprezy oraz poznaniaków i o ochronę mienia
              mieszkańców - mówi Katarzyna Wilk, dyrektor Wydziału Spraw Obywatelskich. Marsz
              miał przejść przecież deptakiem, w sobotę pełnym robiących zakupy mieszkańców i
              turystów.
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3016164.html
              V.Ci. dlaczego nie siegniesz do zrodel???
              Podobnie wyrazal sie swego czasu prezydent miasta stolecznego Warszawy.
              Retoryka niemalze identyczna do cytowanego przeze mnie fragmentu Mlodych
              Socjalistow.

Ale ja nie bede tracil czasu na wyszukiwanie tego cytatu.

I jeszcze cos dla Ciebie:

Ryszard Zaremba, rzecznik prasowy dolnośląskiej policji: - Wrocławska policja
              dysponuje ogromnym zapisem wideo z kamer telewizyjnych i systemu monitoringu
              zamontowanego na Rynku. Od poniedziałku Wydział Kryminalny Komendy Miejskiej
              Policji sprawdza i identyfikuje zarejestrowane na taśmach twarze najbardziej
              agresywnych uczestników zajść. Będą wzywani na komendę, żeby złożyć wyjaśnienia.
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3038094.html

Alt to w koncu Twoja dzialka?
              Dlaczego zwalasz robote na innych, zamiast dzialac konstruktywnie, a nie
              przykladowo w podekstach pisac mi, ze sie myle z cytatami???????

• storima Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO 29.11.05, 14:53
              Gość portalu: v.ci napisał(a):

Dla Panów Wrony i Leśnikowskiego
              >
              > ONR to poczciwi "patrioci" , ale raczej nie chcieliby żeby zdemolowano Aleje i
              > mówiono potem o tym w TV .

A co Ty bys chcial demolki????
              Przeciez gdzies tam pisales, ze policja moglaby "delikatnie" zwrocic uwage...

---------------------------------------

Czy Mlodzi Socjalisci zlozyli wniosek do prokuratury?????
            • storima Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO 29.11.05, 21:35
              Jeszcze o podobienstwie fragmentu cytatu Mlodych Socjalistow z przeciwnikami
              Marszow Rownosci:

Wojewoda zakaz uzasadnił tym, że Marsz Równości "stworzy" zagrożenie dla
              bezpieczeństwa i porządku publicznego, może stworzyć ryzyko zniszczenia mienia
              oraz utrudni ruch na ulicy.

V.ci, i z tym Zollem tez pokreciles:

"To nie zakazane pokojowe zgromadzenie stwarzało zagrożenie życia lub zdrowia
              ludzi lub mienia w znacznych rozmiarach, lecz nielegalne zgromadzenie
              kontrmanifestantów, którzy jawnie zmierzali do uniemożliwienia korzystania przez
              innych z konstytucyjnej wolności. Władza publiczna swym bezprawnym zakazem, w
              istocie postawiła się do dyspozycji tych, którzy wznosili okrzyki stanowiące
              jawne odwoływanie się do metod i praktyk faszyzmu" - napisał prof. Zoll.
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3039582.html

Mam powazne watpliwosci czy Ty i Mlodzi Socjalisci
              posiadacie swiadomosc oraz wiedze tego co w sprawach (opiniowanych przez Was
              autorytatywnie na FCzestochowa) rzeczywiscie sie dzieje.
      • Gość: marcyś Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 12:08
        Zgadzam się z Tobą Storimo. Ale fakt, że manifestacja przerosła zdolności
        interwencyjne naszych służb porządkowych nie upoważnia Pana Ireneusza
        Leśnikowskiego do oskarżania o łamanie prawa młodych socjalistów. Nie można też
        przeczyć faktom które miały miejsce, faktom łamania prawa. Pewnie można to tym
        razem kłaść na karb niskiej szkodliwości społecznej ale trzeba mieć swiadomość
        istnienia problemu. Problemu który sam się nie rozsupła...Pozdrawiam. Szkoda że
        nie będzie cię na spotkaniu Forum.
        • Gość: storima Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.d4.club-internet.fr 29.11.05, 12:42
          Marcysiu, trudno mi sie z Toba nie zgodzic, zwlaszcza, ze jak i Ty tak i Wlodek
          z ans tu obecnych na tym watku przeszlismy przez podobne tematy.
          Mnie do tej pory odbija sie to niezdrowym wspomnieniem wirtualnej czkawki.

Beda inne okazje do spotkan:)))
          Milego Spotkania Forumowiczow!!!
          • Gość: marcyś Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 12:56
            Jeden z moich profesorów powiedziął że "młodość i głupota zawsze ma swoje
            prawa". Obu nam się zatem nie czkało nawet wirtualnie. A z tego co nam się
            mogłoby czknać podobno się wyrasta. Pozdrawiam wszystkich weteranów w boju.
    • Gość: Ala Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO IP: *.34.pl / 80.51.236.* 29.11.05, 13:05
      No i widać, że Pan "rzecznik" nabrał słonej wody w usta !!!!
      • harry1983 Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO 29.11.05, 14:13
        Gość portalu: Ala napisał(a):

> No i widać, że Pan "rzecznik" nabrał słonej wody w usta !!!!

Może się poszedł poskarżyć swojemu zwierzchnikowi, a ten poskarżył się wyżej...znaczy do kurii. <ROTFL>

Forumowicze beee <LOL>
        • storima Absurdy. 29.11.05, 23:25
          harry1983 napisał:

> Gość portalu: Ala napisał(a):
          >
          > > No i widać, że Pan "rzecznik" nabrał słonej wody w usta !!!!

Ja sie tam wcale nie dziwie. Po tylu niespojnych i przeczacych sobie wzajem
          wypowiedziach, insynuacjach popierania przez Miasto faszystowskich tresci.
          Przekrecaniu wypowiedzi i nadawanie sfalszowanych parafraz. A to tylko dlatego, ze:
          "władze miasta są z gruntu prawicowe , to odwoływanie się przez Młodych
          Socjalistów nie do ideologii , lecz do groźby zamieszek i powstania strat
          materialnych było jak najbardziej na miejscu . "
          po czym:
          "Dla Panów Wrony i Leśnikowskiego
          ONR to poczciwi "patrioci" , ale raczej nie chcieliby żeby zdemolowano Aleje i
          mówiono potem o tym w TV ."

I jeszcze do tego trzeba dodac Zolla (prwicowe poglady) wiec mozna mu w usta
          wkladac slowa , ktorych nie wypowiedzial.

Ludzie, przeciez to to nijak sie nie odnosi do rzeczywistosci.

Moglbym tutaj z cytatow stworzyc nadrealistyczny przyczynek dialogow teatru
          absurdu. I to wcale nie jest smieszne. Taka manipulacja nie prowadzi do zadnych
          konstruktywnych rozwiazan.

Tym bardziej nie dziwie sie , ze Rzecznik napisal co napisal. Jak pisalem gdzies
          tam wyzej. Postapilbym , bedac na jego miejscu. Identycznie.
          • Gość: Wlodek Re: Absurdy. IP: *.vf.shawcable.net 30.11.05, 03:37
            storima napisał:

> > Gość portalu: Ala napisał(a):
            > >
            > > > No i widać, że Pan "rzecznik" nabrał słonej wody w usta !!!!
            >
            > Ja sie tam wcale nie dziwie. Po tylu niespojnych i przeczacych sobie wzajem
            > wypowiedziach, insynuacjach popierania przez Miasto faszystowskich tresci.
            > Przekrecaniu wypowiedzi i nadawanie sfalszowanych parafraz ....

Storimo!
            A nie dziwi Cie ta biernosc w sprawie ekscesow???
            Niedawno sam aktywnie brales udzial w protestach zwiazanych z wybrykami mlodych
            polhitlerkow na MIEJSKIM STADIONIE Rakowa.
            Bylo tam tez o jednym afiszujacym sie pod wlasnym nazwiskiem pogladami
            FASZYSCIE ...
            I to wszystko przy absolutnej biernosci Wladz MIASTA.
            Skoro MIASTO ustami prezydenta, albo jego podwladnych nie raczylo stwierdzic,
            ze takie zachowania sa conajmniej naganne, a rzecznik zamiast potepic krzykaczy
            poniewiera tymi co sa przeciw, to jaki wniosek z tego plynie???
            Najwyzszy miejski Wybraniec TOLERUJE i przyzwala na to co robia te -jak to
            nazywasz "mlode wilczki". Ja rzeklbym skundlone ratlerki raczej.

Wystarczylby w koncu jeden spojny komunikat wydany przez Najjasniejszego Pana
            Prezydenta, ze nie lubi jak w miescie, w ktorym milosciwie panuje biegaja rozne
            sieroty po Adolfie z hitlerowskimi flagami i inne podnoszace lapy a'la
            naziszkopy i wykrzykujace teksty, za ktore grozi w cywilizowanym miescie min,
            grzywna....
            Chcialbym tez wspomniec, ze sieroty po ONR-rze po wojnie przepoczwarzyly sie w
            bardzo katolicka organizacje pod specjalnym nadzorem....
            nazywala sie PAX.

• Gość: v.ci Pytanie do Pan Leśnikowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:33
              Czy pozwolenie na demonstrację można w Cz-wie uzyskac za pomocą komunikatora
              internetowego GaduGadu ?

• Gość: storima Re: Pytanie do Pan Leśnikowskiego IP: *.d4.club-internet.fr 30.11.05, 13:42
                Gość portalu: v.ci napisał(a):

> Czy pozwolenie na demonstrację można w Cz-wie uzyskac za pomocą komunikatora
                > internetowego GaduGadu ?

Tu maszs stronke internetowa UM Czestochowy. Znajdz sobie odpowiedni adres i
                zapytaj:

www.czestochowa.pl/samorzad/umcz/urzad
                P.S. Nie potrafisz prowadzic rzeczowej dyskusji. Zmyslasz, manipulujesz. Nie
                wiem czy Twoja ignorancja jest swiadoma, czy tez czescia planu "wiekszej gry".

• Gość: storima Re: Pytanie do Pan Leśnikowskiego IP: *.d4.club-internet.fr 30.11.05, 13:47
                  Powinno byc:
                  Nie wiem czy robisz to nieswiadomie, czy tez zwyrafinowania, ktore sluzy
                  lansowaniu Twojej organizacji na podstawie sfalszowanych wypowiedzi i insynuacji.
                  • v.ci Re: Pytanie do Pan Leśnikowskiego 30.11.05, 19:39
                    Nie wiem czy sobie zasłuzyłem na ten osobisty atak ? Kto Ci ,powiedział
                    storima , że jestem członkiem Młodych Socjalistów ?

Pytałem o możliwość uzyskania pozwolenia na zorganizowanie marszu nie bez
                    przyczyny . Dziś koło 13.30 na falach Radia Katowice był reportaż nt. tej
                    sprawy . Reporter dotarł do miejsca zamieszkania Jana Turopolskiego ,
                    organizatora przemarszu . Według słów jego ojczyma , Jan , przebywa od 1,5
                    miesiąca w Anglii , a przemarsz zorganizował za pośrednictwem GG !!! Przy
                    okazji ojczym odciął się od działalności syna i wyraził nadzieję , że dłuższy
                    pobyt za granicą go uspokoi .

Wychodzi , więc na to , że Jan Turopolski kliknął sobie na GG do Urzędu Miasta
                    i załatwił zgodę na masowy , jawnie antysemicki przemarsz .

• storima Czyzbym zapomnial??? 30.11.05, 15:30
      Wlodku, od dawien dawna pisalem na FCz do mlodych ludzi z Rakowa. Posrednio,
      badz bezposrednio. Pisalem uzywajac rozmaitych form z literackimi i
      'performance' wlacznie. Bylem sobie samotnym zaglem i nie bylo mi z tym zle. Po
      stadionowej prowokacji przyjalem forme protestu. Stopniowo przylaczyli sie inni
      Internauci w tym rowniez i Ty. Moim bynajmniej celem nie bylo formalne
      wniesienie oskarzenia do prokuratury. Nie bylem zainteresowany sadownym
      ukaraniem wilczkow za ich nieodpowiedzialne akcje. Staralem sie raczej , po
      przez prowadzone tu dyskusje, zrozumiec motywy ich dzialania, sposob myslenia i
      argumentacji, hierarchie wartosci i zrodla przyjmowanych postaw i ideologii.
      Przypomne najaktywniesze poza Twoim juz wspomnianym glosy Ali, Elzbiety
      i Kurza (ze starszej generacji) jak i mlodszych Inernautow: Lukasza, Marcysia,
      Siwego oraz wypowiedzi innych Forumowiczow, ktorych nickow sobie obecnie nie
      przypominam. Wlasnie ten fakt, ze byla to nasza wylacznie forumowa spontaniczna
      inicjatywa, bez zadnych mediow, przedstawicieli wladzy badz jakiejkolwiek
      organizacji, wlasnie ten fakt pracy u podstaw cenionej i ksztaltownej od
      dluzszego czasu w USA (grass roots) mnie osobiscie dal najwieksza satysfakcje.
      Okazalo sie bowiem, ze tego rodzaju dzialania wynikajace z poczucia
      wspoltworzenia spoleczenstwa obywatelskiego , nawet wirtualne, moga przyniesc
      wymierne efekty. Czy rowiazalismy dyskutowany problem? Oczywiscie, ze nie
      rozwiazalismy. Przyczynilismy sie natomiast do znikniecia okreslonych stron
      internetowych,
      ublizajacych ludzkiej godnosci wypowiedzi, cytatow i zdjec, przejasnialo rowniez
      na Forum Czestochowa uwolnionym od dominujacej swego czasu na okreslonych
      watkach: antykonstytucyjnej agitki.
      Dlatego tez odpowiadajac Tobie na pytanie "czy zapomnialem?" podkresle raz
      jeszcze, ze w sprawach spornych kieruje sie przeslaniem konstytucji, ktore jak
      dobrze wiesz nie zawsze pokrywa sie z glosem wiekszosci. W sprawach spornych
      szukam partnerow i nie strzelalbym sobie samoboja atakujac potencjalnych
      sprzymierzencow. Szukam rozwiazan konstruktywnych, konkretnych i wymiernych.
      Wstepnie raczej zaproponuje rozwiazanie, badz tego rozwiazania bede poszukiwal u
      innych. Przygotuje sie merytorycznie, aby dany problem rozwiazac. Zdobede wiedze
      w temacie z innych analogicznych sytuacji, ale przenigdy nie bede podawal w
      watpliwosc mojej wirygodnosci po przez nachalne demonstrowanie ignoracji w tej
      dziedzinie, przekrecanie cytatow, czy tez powolywanie sie na konkretne osoby,
      badz instytucje
      i publiczne propagowanie sfalszowanych przekonan tych osob badz instytucji.
      Gdy przesledzisz ten oraz inne watki na ten temat to nie trudno bedzie Ci to
      zauwazyc. Szczegolnie ostatnie wpisy utwierdzily mnie w przekonaniu, ze nie
      chodzi tutaj o szczerosc intencji uwienczonych konkretnymi rozwiazaniami, lecz
      walke ideologii wspierana konfliktujacymi ze soba wypowiedziami i swiadoma badz
      nie ignorancja. Dodam, ze raczej sklonny jestem wierzyc, iz wynika to raczej z
      braku wiedzy i doswiadczenia Mlodych Socjalistow niz z wyrafinowania. Nie mniej
      manipulacja jest manipulacja, ewentualni 'koalicjanci' zostali znieslawieni, a
      cel pozostal gdzies utopiony w forumowej pianie.
      • Gość: storima Czyzbym zapomnial??? IP: *.d4.club-internet.fr 30.11.05, 17:24
        Jako
        Instytucja Sama w Osobie
        zapomnialem sie podpisac:

Marek Pacholec
      • Gość: Wlodek Re: Czyzbym zapomnial??? IP: *.vf.shawcable.net 30.11.05, 19:29
        Dodam, ze raczej sklonny jestem wierzyc, iz wynika to raczej z
        > braku wiedzy i doswiadczenia Mlodych Socjalistow ....

-
        • Gość: storima Re: Czyzbym zapomnial??? IP: *.d4.club-internet.fr 30.11.05, 19:37
          Wlodku, ja nie podpisuje sie pod petycja Mlodych Socjalistow.

Podpisalem sie pod nasza.

"Nasza" petycja dla mnie to nie bylo postawienie przed sadem mlodych wilczkow z
          Rakowa.

Masz inne intencje. Dzialaj.

Ja watek Mlodych Socjalistow, uwazam za niefortunne wejscie.

Bedac (nie bylem) bedac obecny w tej manifestacji, zakrylbym sobie uszy raczej
          niz byl rozgoniony wsrod zadymy sprowokowanej przez wilczkow haslami
          wlasnie wzywajacymi do zadymy.

Myslisz inaczej, czujesz inaczej zwiaz sie z Mlodymi Socjalistami i doprowadz
          sprawe do prokuratury.

Gdybys mi pisal na nszych watkach, ze chcesz zaaresztowac tych wilczkow z Rakowa.
          Napisalbym Tobie jednako:

To nie jest moim celem.
          • storima PUDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.11.05, 20:58
            v.ci napisał:

> Nie wiem czy sobie zasłuzyłem na ten osobisty atak ? Kto Ci ,powiedział
            > storima , że jestem członkiem Młodych Socjalistów ?

Poczytaj Twoje wypowiedzi.

> Pytałem o możliwość uzyskania pozwolenia na zorganizowanie marszu nie bez
            > przyczyny . Dziś koło 13.30 na falach Radia Katowice był reportaż nt. tej
            > sprawy . Reporter dotarł do miejsca zamieszkania Jana Turopolskiego ,
            > organizatora przemarszu . Według słów jego ojczyma , Jan , przebywa od 1,5
            > miesiąca w Anglii , a przemarsz zorganizował za pośrednictwem GG !!! Przy
            > okazji ojczym odciął się od działalności syna i wyraził nadzieję , że dłuższy
            > pobyt za granicą go uspokoi .
            >
            > Wychodzi , więc na to , że Jan Turopolski kliknął sobie na GG do Urzędu Miasta
            > i załatwił zgodę na masowy , jawnie antysemicki przemarsz .

I dalej bijesz piane.
            Podaj dowody zarejestrowane na GG.
            Do tej pory na tym watku nie odniosles sie do Twych falszerstw wraz z z
            ublizajzacymi Konstytucji wypowiedziami sygnowanymi:
            Mlodzi Socjalisci (to dwulicowosc sluzyc i sie wzbraniac).

Na tym watku jestes po prostu chamskiom prowokatorem.
            W/g moich zrodel (nie od Miasta) a podawal ich oficjalnie nie bede:
            k l a m i e s z

zadne GG.

Stary, czy Ty masz limit na chamskie, ignoranckie , falszerstwa????

• storima Re: PUDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.11.05, 21:03
              Krecisz , macisz, klamiesz i przesalasz, razem z Twoimi Mlodymi Socjalistami
              i odwagi sie przyznac nie posiadasz.
              Z Toba to haniebnie sie dyskutuje. Stad ma czkawka po escesach z Rakowem.
              Oni przynajmniej sie przyznaja do kogo naleza.

Marek Pacholec
              • storima Re: PUDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.11.05, 21:22
                Nie, nie nie. Nie wierze.
                Ale jednak. Ideologia Cie zzarla.
                Do tego stopnia, ze nie widzisz swych bzdetow, konliktujacych wypowiedzi,
                szchrajstwa, braku ustosunkowania sie do swych kompromitujacych wpisow,
                tchorzostwem, belkotem, pomowieniami, zerowaniem na odczuciach wrazliwych
                forumowiczow, cigniecie w bezden chamskich oskarzen wpisow
                to TY
                i MLODZI SOCJALISCI.
                • storima Re: PUDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.11.05, 22:22
                  Gdbys nie wiedzial, bo nie wiesz (podlug Twych i Mlodych Socjalistow wpisow)

h o m o s o v i e t i k u s

nie jest i nie bylo okresleniem pokolenia czasu
                  lecz postway , ktora reprezentujecie i na ktora nawet weteran Wlodek sie
                  zalapal, podpisujac sie pod Wasza Petycja.
                  • aureliano4 Re: PUDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.11.05, 22:52
                    o Boże wirus, uciekajmy!!!
                    • Gość: storima Re: PUDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.d4.club-internet.fr 01.12.05, 00:45
                      Rozumiem, ze tak jak i
                      Wlodek
                      podisujesz sie od petycja
                      Mlodych Socjalistow.
                      • Gość: Roman Re: PUDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 00:49
                        Storimo,czy wszystko ok?Nie poznaję Cię,czy na pewno nic lub nikt nie wywiera
                        wpływu na Twoje wypowiedzi??Ja również odciąłbym się grubą krechą od
                        socjalistów,czy młodych czy starych lecz nie można oddawać patentu na racje
                        wyłącznie prawicowcom.
                        • Gość: storima Re: PUDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.d4.club-internet.fr 01.12.05, 00:58
                          Romku, pal licho czyjekolwiek racje.
                          Prawda , inne to czasy.
                          Stad Konstytucja.
                          Sa archiwa.
                          Storima sie nie zmienila.
                          Mozna, to zawsze sprawdzic , potwierdzic.

P.S. Zakazalem sobie samemu snic proroczych snow.
                          Do konca mego zywota, obietnicy tej dotrzymam.
                          Znaczy sie: sen taki sie pojawi; nie upublicznie go dostepnymi smiertelnkowi
                          mediami.
                          Takie moje bzdety. W innym, sam p^rzyznasz realnym wymiarze.
                        • Gość: storima Re: PUDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.d4.club-internet.fr 01.12.05, 01:39
                          Gość portalu: Roman napisał:

> Storimo,czy wszystko ok?Nie poznaję Cię,czy na pewno nic lub nikt nie wywiera
                          > wpływu na Twoje wypowiedzi??Ja również odciąłbym się grubą krechą od
                          > socjalistów,czy młodych czy starych lecz nie można oddawać patentu na racje
                          > wyłącznie prawicowcom.

Wlasnie nie jest OK.
                          Tym bardziej na tym watku, jak i watku nr1 i nr2.

Wybacz Romku, skoro dyskutuje, a w dyskusji, jakza dawnych w tym temacie czasow
                          rzuca mi sie w twarz klamstwa, badz totalna ignorancje to ja prosze o
                          sprotowanie insnuacji.
                          Gdy prosze, postepuja nastepne falszerstwa.
                          -------------------------------------------------------------------

Jak zazwyczaj na forach, autor ma sie tlumaczyc, z wypowiedzi ktore wczesniej
                          wqujasnil.
                          Szkoda naszego czasu.

Raz jeszcze Ty sie podpisujesz, Wlodek sie podpisal, Wasza to dzialka pod egida
                          Mlodych Socjalistow.

Ponownie MYFORUMCZESTOOCHOWA,
                          znaczy sie ja od tej spolki sie
                          o d p i su je

P.S. dziwie sie boMSocjalisci dalej szukaja dziury w calkach, nie potrafiac
                          nawet dodawac.

jest to moj ostatni wpis

zostalem obrazony
                          i to
                          O S TR O
                          • Gość: storima Re: PUDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.d4.club-internet.fr 01.12.05, 01:55
                            "P.S. Zakazalem sobie samemu snic proroczych snow.
                            Do konca mego zywota, obietnicy tej dotrzymam.
                            Znaczy sie: sen taki sie pojawi; nie upublicznie go dostepnymi smiertelnkowi
                            mediami."

moj tym bardziej idiotyczny wpis na publicznym forum.
                            jakies nie przemyslane watki z niedopisanego pamietnika.

-------------------------------------------------------------

Tym dalej odsuwam sie emocjonalnie od Waszych postaw i wpisow.

Potwierdzam absurdyzm dyskusji z przedstawicielami MS,
                            ktory jakby niebylo jest powyzej udokumentowany.

Szkoda mej energii i czasu.

Pozytywnie sie udokumentowalem.

O mojej osobistej satysfakcji pisalem powyzej.

________________________________________________________________

Milego Piany Bicia,

przekornie:

marek

• Gość: tasama Storima Re: PUDLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.d4.club-internet.fr 01.12.05, 00:51

> Rozumiem, ze tak jak i
                        > Wlodek
                        > podisujesz sie od petycja
                        > Mlodych Socjalistow.

p o d p i s u j e s z

sie
          • Gość: Wlodek Re: Czyzbym zapomnial??? IP: *.vf.shawcable.net 01.12.05, 03:40
            > Myslisz inaczej, czujesz inaczej zwiaz sie z Mlodymi Socjalistami i doprowadz
            > sprawe do prokuratury.
            >
            > Gdybys mi pisal na nszych watkach, ze chcesz zaaresztowac tych wilczkow z
            Rakowa.

Storimo!
            Czytaj uwazniej.
            W ktorym miejscu napisalem, ze trzeba te niewydarzone ratlerki wsadzac do
            pudla???
            Juz bardziej nadawaliby sie do sprzatania obiektow publicznych i ulic:)))
            Co tez kiedys proponowalem.

> Myslisz inaczej, czujesz inaczej zwiaz sie z Mlodymi Socjalistami i doprowadz
            > sprawe do prokuratury.

- Storimo. Dalej nie rozumiem o co Ci chodzi.
            To, ze zdarzylo mi sie zgodzic z nimi w tym przypadku, nie znaczy, ze od jutra
            zapisze sie do ich organizacji.
            Tak samo jesli Giertychowi zdarzy sie cos [w co watpie]` co uznam za sluszne,
            to tez wespre pomysl, a nie jego firme.
            A do doprowadzania do prokuratury w tym przypadku byly odpowiednie sluzby
            panstwowe i one powinny byly to zrobic. Co jasno mam nadzieje wyluszczylem.
            Na to obywatele placa podatki, zeby funkcjonariusze panstwowi wykonywali swoje
            obowiazki inaczej dalej bedzie totalny chaos.
            I jeszcze cos...jak zdarzy Ci sie zajrzec do kodeksow, to stwierdzisz, ze za
            pomniejsze brzydkie uczynki niekoniecznie trzeba wsadzac do pierdla.
            Czasem wystarczy upomnienie, albo nagana ...
            Czasem tylko ostrzezenie VIP -a.
            Natomiast brak reakcji skutkuje eskalacja brzydkich zachowan.
            Co mielismy okazje parokrotnie komentowac.

Co do mnie to uwazam, ze powiedzialem na ten temat wszystko co bylo do
            powiedzenia.
            Jak sie znowu pojawi cos nowego w "tem temacie", to wyraze swoja opinie.
            Najlepszego
            Wlodek
            • Gość: storima Re: Czyzbym zapomnial??? IP: *.d4.club-internet.fr 01.12.05, 11:46
              Wlodku, ja po prostu zaluje , ze dalem sie naiwnie zmanipulowac zalozycielom i
              moderatorom watkuNr1 w tym temacie. Tak jak ten watek sie rozwinal po przez
              ostatni wpis jednego z jego moderatorow nie mam zadnych watpliwosci, ze
              poslugiwanie sie pomowieniami, oszukanczymi cytatami jest jedyna rzecza, ktora
              moderatora ekscytuje i pewnie bawi.

P.S. sa sprawy, o ktorych nie dyskutuje sie na otwartym forum. wystarczy
              odrobina wyobrazni, aby sobie to uswiadomic.

Pozdrawiam Ciebie Wlodku,

Marek
    • Gość: storima Pamietam. IP: *.d4.club-internet.fr 01.12.05, 01:17

Wlodku, od dawien dawna pisalem na FCz do mlodych ludzi z Rakowa. Posrednio,
      badz bezposrednio. Pisalem uzywajac rozmaitych form z literackimi i
      'performance' wlacznie. Bylem sobie samotnym zaglem i nie bylo mi z tym zle. Po
      stadionowej prowokacji przyjalem forme protestu. Stopniowo przylaczyli sie inni
      Internauci w tym rowniez i Ty. Moim bynajmniej celem nie bylo formalne
      wniesienie oskarzenia do prokuratury. Nie bylem zainteresowany sadownym
      ukaraniem wilczkow za ich nieodpowiedzialne akcje. Staralem sie raczej , po
      przez prowadzone tu dyskusje, zrozumiec motywy ich dzialania, sposob myslenia i
      argumentacji, hierarchie wartosci i zrodla przyjmowanych postaw i ideologii.
      Przypomne najaktywniesze poza Twoim juz wspomnianym glosy Ali, Elzbiety
      i Kurza (ze starszej generacji) jak i mlodszych Inernautow: Lukasza, Marcysia,
      Siwego oraz wypowiedzi innych Forumowiczow, ktorych nickow sobie obecnie nie
      przypominam. Wlasnie ten fakt, ze byla to nasza wylacznie forumowa spontaniczna
      inicjatywa, bez zadnych mediow, przedstawicieli wladzy badz jakiejkolwiek
      organizacji, wlasnie ten fakt pracy u podstaw cenionej i ksztaltownej od
      dluzszego czasu w USA (grass roots) mnie osobiscie dal najwieksza satysfakcje.
      Okazalo sie bowiem, ze tego rodzaju dzialania wynikajace z poczucia
      wspoltworzenia spoleczenstwa obywatelskiego , nawet wirtualne, moga przyniesc
      wymierne efekty. Czy rowiazalismy dyskutowany problem? Oczywiscie, ze nie
      rozwiazalismy. Przyczynilismy sie natomiast do znikniecia okreslonych stron
      internetowych,
      ublizajacych ludzkiej godnosci wypowiedzi, cytatow i zdjec, przejasnialo rowniez
      na Forum Czestochowa uwolnionym od dominujacej swego czasu na okreslonych
      watkach: antykonstytucyjnej agitki.
      Dlatego tez odpowiadajac Tobie na pytanie "czy zapomnialem?" podkresle raz
      jeszcze, ze w sprawach spornych kieruje sie przeslaniem konstytucji, ktore jak
      dobrze wiesz nie zawsze pokrywa sie z glosem wiekszosci. W sprawach spornych
      szukam partnerow i nie strzelalbym sobie samoboja atakujac potencjalnych
      sprzymierzencow. Szukam rozwiazan konstruktywnych, konkretnych i wymiernych.
      Wstepnie raczej zaproponuje rozwiazanie, badz tego rozwiazania bede poszukiwal u
      innych. Przygotuje sie merytorycznie, aby dany problem rozwiazac. Zdobede wiedze
      w temacie z innych analogicznych sytuacji, ale przenigdy nie bede podawal w
      watpliwosc mojej wirygodnosci po przez nachalne demonstrowanie ignoracji w tej
      dziedzinie, przekrecanie cytatow, czy tez powolywanie sie na konkretne osoby,
      badz instytucje
      i publiczne propagowanie sfalszowanych przekonan tych osob badz instytucji.
      Gdy przesledzisz ten oraz inne watki na ten temat to nie trudno bedzie Ci to
      zauwazyc. Szczegolnie ostatnie wpisy utwierdzily mnie w przekonaniu, ze nie
      chodzi tutaj o szczerosc intencji uwienczonych konkretnymi rozwiazaniami, lecz
      walke ideologii wspierana konfliktujacymi ze soba wypowiedziami i swiadoma badz
      nie ignorancja. Dodam, ze raczej sklonny jestem wierzyc, iz wynika to raczej z
      braku wiedzy i doswiadczenia Mlodych Socjalistow niz z wyrafinowania. Nie mniej
      manipulacja jest manipulacja, ewentualni 'koalicjanci' zostali znieslawieni, a
      cel pozostal gdzies utopiony w forumowej pianie.

------------------------------------------------------

Udowodnilem merytorycznie, to co pisalem;
      Czy z lewa czy z prawa
      nie ma mego podpisu pod petycja Mlodych Socjalistow.

Podpis zlozylem pod zakonczana konstruktywnie przeprowadzona akcja na FCzestochowa.

• storima Re: MŁODZISOCJALIŚCI TOLERUJĄ PRZESTĘPSTWO 01.12.05, 18:06
      Stwierdzam na forum, ze
      Mlodzi Socjalisci
      oraz ich forumowi moderatorzy
      klamstwami i manioulacja godnosci Konstytucji
      szargaja prawem w celu osiagniecia ich ideologicznych korzysci.

Potwierdzam, ze szantazem moralnym jak i udowodnionym Im klamstwem prowokuja do
      masowych bojek w Czestochowie.

Sa to osobnicy nieodpowiedzialni, oszolomy, ktore nawet nie posiadaja odwagi
      przyzna sie forumowo o organizacji w imi ktorej si wpisuja.

Precz z V.ci
      Przecz z bojowkami Mlodych Socjalistow
      na FCzestochowa.
      • Gość: storima Przecz z bojowkami Mlodych Socjalistow IP: *.d4.club-internet.fr 01.12.05, 18:26
        > Precz z V.ci
        > Przecz z bojowkami Mlodych Socjalistow
        > na FCzestochowa
      • Gość: kurz Róbmy swoje ;)) IP: 82.160.8.* 01.12.05, 18:32
        Witam. ;)
        Przepraszam Storimo, że podpinam się pod Twoją odpowiedź, ale czytając zaległe
        posty - choć chyba właściwsze byłoby określić je jako zalegające ;))- tak mi
        się kołacze sznaps baryton Młynarskiego. Nie adresuję tego do kogokolwiek
        konkretnie ale ogółu, który już nie forum ale jatki częstochowskie przypomina.
        Do wszystkich tych co to zapędzili się poza granice -w klimacie świątecznego
        Pucio-Pucio ...

Raz kiedyś pewien statek był
        olbrzymi maszt jak sosna
        a na nim pływał majtek - szczyl
        jak również stary bosman

Aż kiedyś przyszedł straszny sztorm
        i majtka zmyła fala
        fala la la la
        bo zamiast trzymać się
        to on się brał i obcyndalaŁ
        A bosman spojrzał w wody toń
        i sam przypięty krzyknął doń

Masz za swoje, trzeba było trzymać się
        ja to mówię, a jak mówię no to wiem
        gdybyś się złapał, czegoś trzymał
        nie takie rzeczy byś przetrzymał
        a tak to
        masz za swoje, masz za swoje
        i se teraz możesz wiesz...

Początek zwrotki tej niech cię
        widownio nie zniechęci
        bo oto człowiek gałąź rżnie
        sam siedząc na gałęzi

by nie spaść człowiek trzyma się
        gałęzi jedną ręką
        po chwili trach i jebudu
        z piłką, z nim, z gałęzią.
        A dzięcioł z góry spojrzał nań
        i z pnia mu treść refrenu zdaŁ
        Tak właśnie powiedział dzięcioł

choć dobrze, żeś się trzymał czegoś
        trzymałeś durniu się nie tego
        co trzeba
        masz za swoje, masz za swoje
        i se teraz możesz wiesz...

Oponą dla mnie piosnka jest
        zawierać musi dętkę
        (dętkę?)
        tąże tu zawieram więc
        czyli w piosnce płętkę
        dziewczyno słuchaj chłopcze mój
        bo świta mi maksyma:
        jak już wybierasz, wybieraj dobrze
        a potem się tego trzymaj
        a wtedy nikt nie powie ci
        refrenu który brzmi
        jak? no jak? no tak samo jak przedtem! no to refren!

posłuchaj wujka, dobra rada,
        co niby śpiewa, ale gada
        i radzi
        róbmy swoje, róbmy swoje
        posłuchajcie mnie bo wiem
        i sobie jedną radę
        także z miłą chęcią dam
        niech się trzymam
        tego, by nie radzić wam
        bo stało mi się coś takiego
        pouczać wszystkich chciałbym wciąż
        dlatego
        na sam koniec coś wam powiem
        szaba daba daba
        łubu dubu dubu
        rebe debe debe
        dinks!

Z podrowieniami
        Kurz
        • Gość: storima Róbmy swoje ;)) IP: *.d4.club-internet.fr 01.12.05, 19:05

Nie zapomne.
          Zaprosiles mnie Kurzu, a i
          do kosciola Akademickiego w Czestochowie.
          Powiedzialem tam
          Tobie:

Hej
          Nawet w Paryzu!!!!!!!!!!!!!
          (nie ma takich przezyc;
          w Czestochowie,
          owszem:)))

istnieja tematy, ktorych na otwartym forum
          o c z y w i s t a
          sie nie mowi, ale sztuka sama przez swych niewolnikow artystow
          swobodnie sie wypowiada:

pouczać wszystkich chciałbym wciąż
          dlatego
          na sam koniec coś wam powiem
          szaba daba daba
          łubu dubu dubu
          rebe debe debe
          dinks!

Dinks,

storima

P.S. zakurzyles mnie ponownie. wdziecznie z apsikiem.

Róbmy swoje ;))
          • Gość: kurz rola rzeki w dzisiejszym swiecie ;)) IP: 82.160.8.* 01.12.05, 22:33
            > ale sztuka sama przez swych niewolnikow artystow swobodnie sie wypowiada:

Riposta byłaby na takowe dictum -jak to w czasach młodości swej śpiewał niejaki
            Jurek Stuhr :
            czasami człowiek musi, inaczej się udusi ;))))

a tak co by zupełnego offtopica nie było - jedyną trwalszą korzyścią z tego
            całego forumowego zamieszania jest odzyskanie granicy "pomiędzy".
            Tym co uchodzi a co zasługuje na infamię - tyle i aż tyle.
            Siląc się na alegorię- z demokracją jest jak z rzeką. Jedni stoją po brzegach w
            błocie, inni płyną z nurtem a jeszcze inni pod prąd. Są oczywiście i tacy
            którzy na przełaj usiłują ten Rubikon sforsować i tylko Ci sa prawdziwie
            niebezpieczni ;))
            Jak by nie patrzeć - dobry ponton zawsze w cenie ;))

W innym ujęciu są też i inne cieki wodne: juz to Styks, już to Archeron czy
            wreszcie Lethe. W tej to ostatniej chętnie nurkują różnej maści dzieci
            grzechu ;)) Tej nie polecam bo woda nieszczególnie zdrowa.

Archeon mijac łukiem i do Styksu zdążać
            to jest Życia sztuka.
            Dbajmy jeno o to, by po czub nurkować,
            choć dla wielu wazniejsza wytaplana
            .....pupa.
            Tym krótkim utworem wyrazam swe zdanie
            Takie Achillesy - jakie ich kąpanie ;))

z pozdrowieniami
            kurz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka