Dodaj do ulubionych

JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 22:01
Jak wykończyć "bezkonkurencyjne" Radio Maryja?
1. W urzędach pocztowych znajdują się specjalne druki o następującej
treści: "Cel Radio Maryja Dar dla Radia Maryja w Toruniu Bank Pocztowy SA
pierwszy oddział w Toruniu 131263-61580-27006-100-0/0".
2. Wypełniamy druk i wysyłamy na rzecz Radia Maryja 1 grosz. W urzędzie mogą
nie chcieć przyjąć jednego grosza, ale wtedy trzeba się kłócić, bo pocztowcy
nie mają prawa odmówić przyjęcia naszego wsparcia na rzecz naszej "ulubionej"
stacji.
3. Za nami staje nasz kolega i tez wpłaca 1 grosz. Uwaga: nie płacimy nic za
przekaz, ponieważ płaci za niego odbiorca - taka jest umowa radia z pocztą.
4. Za nim staje nasz trzeci kolega i również wpłaca grosz.
5. Następnie znowu my wpłacamy 1 grosz i tak w kółko.
6. Wysyłamy w sumie 120 groszy, trzy razy (w sumie 360 groszy, czyli 3,6 PLN).
7. Operacja ma sens. Za każdy z przekazów Radio Maryja płaci poczcie opłatę
pocztową (ok. 3,6 zł). 3,6 x 360 to 1296 zł opłaty pocztowej zapłaconej przez
radio.
8. 1296 zł odjąć wpłacone przez nas 3,6 zł daje 1292,4 zł ujemnego wsparcia
dla rozgłośni.
9. Wpłacać pieniądze na rzecz radia mogą również niewierzący.
Roześlij to dalej a wykończymy Rydzyka
Obserwuj wątek
    • Gość: halincia Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.05, 22:03
      niestety spozniles sie z pomyslem...:)juz taki tutaj byl,ale niestety pomysl
      upadl,gdyz minimalna wplata wynosi 4 lub 5 pln(juz nie pamietam)
    • Gość: nudy Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 00:29
      A słuchałeś kiedyś tego radia czy tylko wiesz z telewizji, że jest "be"??
      • Gość: Fredu Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 01:17
        Podstawowy zarzut rydzykowców wobec ich przeciwników: to słuchałeś...?
        Warto rzeczywiście posłuchać Rozmowy Niedokończone w godzinach późnonocnych by
        przekonać się o jego skrajnie nacjonalistycznej wizji Polski.Jednak na dłuższą
        metę nie polecam,po co narażać się na przysłowiową pralnię mózgów.
        Pamiętajcie misja ewangalizacyjna tego radia to zasłona dymna przed doskonałą
        manipulacją ich audytorium.
        Zarzucą wam antyklerykalizm,nie to nie są opinie antykościelne.
        Wystarczy posłuchać dla porównania inne media katolickie w tym kraju,które
        częstokroć oddcinają się kategorycznie od utożsamiania ich manipulatorami Rydzyka.
        W Częstochowie nadaje Fiat,czy słyszeliście do tej pory jakiś bełkot
        nacjonalistyczny w stylu Rydzyka?,nigdy,bo te radio jest radiem katolickim bez
        rydzykowej chorej ideologii podporządkowania sobie mas,więc nie wierzcie że RM
        pełni jedynie misję ewangelizacyjną.
        • Gość: ja Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:51
          Ty to rozumiesz, ja to rozumiem, ale niektórzy, no cóż...
          • Gość: ja Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 13:19
            Ludzie!! Dajcie spokój!! A czym różni się RM od np TVN?? Nawiasem mówiąc około
            północy do radia dzwonią słuchacze - i to jest demokracja: jak ktoś ma jakieś
            poglądy to może je wyrażać!! Znajdzcie jakiąś rozgłośnię gdzie można mówić
            takie słowa - wszędzie wytną cenzorzy: wiem bo sprawdzałem. A jak np we
            wspomnianym TVN ( czy innej telewizji ) redaktor nie przedstawia faktów tylko
            jawi się jako wszechwiedzący człowiek krytykujący i obrażający myślących
            inaczej - to co jest bardziej nie OK?? Przypomnę w RM to w większości słuchacze
            na żywo - w innych mediach specjalnie realizowany spektakl wciskający nie
            mniejszy kit. Jak się nie podoba to nie trzeba słuchać lub oglądać, w czym
            problem??
            • Gość: Pikuś Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 13:28
              Dokładnie. Nie odpowiada to nie słuchać lub nie oglądać, a nie organizować
              jakieś śmieszne krucjaty i wymyślać jakieś bzdury typu "jak wykończyć radio
              maryja", a może "jak puścić z torbami tvn". Zajmij się człowieku czymś
              pożytecznym w życiu a nie wymyślaniem bzdur.
              • Gość: lol Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:18
                No tak, ale TVN nie wpływa na setki osób, nastawiając ich wrogo wobec swoich
                przeciwników. Ostatnio oglądałem taki reportaż, chyba w uwadza na TVN. Chociaż
                nie przepadam za TVNem to zaciekawil mnie temat tego reportażu - radio Maryja.
                Między innymi były tam pokazane starsze osoby, które mieszały wszystkich z TVNu
                z błotem, mówiły niecenzuralne słowa, popychały, wyrzucały dziennikarzy z
                miejsca audycji. Ja rozumiem, ze ktos moze nie lubic TVNu, ale to nie znaczy,
                ze ma klnąć i szykanować wszystkich dziennikarzy TVNu. Po prostu paranoja.
                RM na pewno pomogło wielu, szczególnie chorym, którzy nie mogą pójść do
                kościoła, albo Polakom za granicą. Niestety jak się jednak zastanowić, to tak
                na prawdę RM większej ilości zaszkodziło, zrobiło z nich nacjonalistów,
                rasistów, którzy nienawidzą wszystkich Żydów i Masonów itp. Z punktu widzenia
                Kościoła i religii, Radio Maryja jest sektą, która uczy nienawiści w stosunku
                do drugiego człowieka.
            • Gość: ziggy TVN górą!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:16
              W TVN w odróżnieniu od Radyja Maryja w piatki lecą niezłe filmy.
              w TV Trwam leci tylko różaniec....
    • Gość: Hgon Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 13:31
      Goebels też nie miał cenzury i nadawał.
      Źle pojmowana wolność słowa jest gorsza od cenzury.
      • Gość: TmS Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.iurid.amu.edu.pl 06.12.05, 14:44
        Wasza tolerancja to brak tolerancji dla Radia Maryja.
        • Gość: Dziadek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.myspeedyhost.net 06.12.05, 14:53
          Za pare lat radio wykonczy sie geriartycznie.amen
          • Gość: Krzysiek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.prenet.pl 06.12.05, 15:42
            Dziadku, przepraszam, nie masz racji, ponieważ ojczulek Ryzyk (nazwisko z
            uczniowskiego kabaretu) już kształci przyszłe kadry. Na pohybel Ryzykowi.
    • Gość: Otto Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:41
      Radio Maryja 14lat.
      14 lat awnturnictwa
      14 lat nacjonalizmu
      14 lat balastu na granicy prawa
      Za 14 lat Polska potęgą w produkcji beretów
    • Gość: Michał Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:56
      Ludzie to co w większości piszecie to śmieszne jest!! Większość z Was zapewne
      jedyną wiedzę jaką o RM posiada to wyniosła ją popularnych programów
      informacyjnych. Sprawdźcie ją z tym co jest.
      Podam przykład: - na początek zaznaczam, że zdecydowanie nie jestem fanem
      Młodz. Wszechpolskiej - z okazji Dnia Niepodległości były wiązanki pod
      pomnikiem itp. itd. - a w TV co?? Stwierdzono, że Młodz. Wszechpolska jak
      zwykle darła mordy z hasłami nieprzyzwoitymi, wyzywała itp. itd - byłem na tych
      obchodach i stwierdzam co na własne oczy widziałem: Wszechpolacy nieśli
      transparent, nie krzyczeli, a już tym bardziej się nie darli - głosu z siebie
      nie dawali :) Tylko jakieś ulotki rozdawali (niewiele ich mieli). Zastanówcie
      się czy takiej TV można wierzyć?? Kto tu kogo robi w konia??!!
    • Gość: Fredu Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:41
      Michał wiesz powiedzieć,że nie jestem zwolennikiem M.Wszechpolskiej to ja sobie
      też tak mogę powiedzieć.
      Mam wrażenie,żę robisz za pijarowca tej organizacji(Public Relations)działanie w
      sytuacji kryzysowej?
      Czy możesz podać która telewizja powiedziała wymieniony przez ciebie cytat?
      Wielu zna te " patriotyczne" zachowanie Młodzieży Wszechpolskiej i naprawdę
      twoje przedstawienie jej w pozytywnym świetle niczego do sprawy nie wnosi.
      Imperium Rydzyka manipuluje społeczeństwem jak każde inne medium,z tą różnicą,że
      media publiczne a może zwłaszcza one,nie wmawiają ludziom,że wszystkie
      nieszczęścia kraju czerpią źródło w spisku antypolskim itd.
      Nawet nie porównuj bo brzmisz z całym szacunkiem śmiesznie.
      Skupienie w jednej ręce radio+tv+gazeta+ośrodek nauki o technikach medialnych i
      manipulacji nie jest zbiegiem przypadku jest zamierzoną polityką środowisk
      radykalnych.
      Wystarczy porównać inne media katolickie w Polsce by przekonać się jak wiele je
      różni od nadętej manipulacji Rydzyka.
      • Gość: Michał Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 00:30
        Naprawdę nie jestem miłośnikiem MW. Jestem naukowcem piszącym doktorat z
        socjologii - i stąd mój udział w forum ( jest częścią doktoratu).
        Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i znajdź własne nonsensy.
        Podpowiem:
        Skoro wg różnych ośrodków i tv Radia M słuchają prawie w 100% starsze panie
        emerytki i na dodatek tylko ich niewielki odsetek w skali kraju to gdzie tu
        porównanie do publicznej telewizji z milionami widzów odnośnie sterowania
        społeczeństwem??
        Posługujesz się językiem Tv - jak niewierzysz to niech ci ktoś przeczyta Twoją
        wypowiedź.
        Ile znasz osób co wiedzą co się mówi w RM? Skąd oni to wiedzą?? Prawie w 99% z
        tv. Taka jest prawda (statystyczna). Podsumowując: pogląd większości ludzi na
        temat RM został ukształtowany przez inne media ( Często tam krytykowane.
        Zemsta ?! Nie wiadomo.), więc nie jest on poglądem wykrystalizowanym ze źródła
        tylko opinii. Rozumiesz?? To ile on jest wart w istocie??
        Nawiasem mówiąc kiedyś studenci przez miesiąc siedzieli w nocy i spisywali co
        się tam mówi ( chcieli mi udowodnić jakie to radio jest "be" ), i co ??
        Stwierdzili, że w zasadzie to co usłyszeli nie łamało przyjętych powszechnie
        standardów audycji na żywo. A jeśli coś było raczej incydentalnie to nie
        sprawiało to wrażenia sterowanego programu tylko prawdziwego programu na żywo -
        bez selekcji publiczności - bo dzwonili różni ludzie, tacy anty radiowi też.
        Zastanów się więc: Kto bardziej steruje ludźmi.
        PS
        To co pisałem o obchodach Dnia Niepodległości to prawda.
        byłem też " z urzędu " na innej demonstracji MW i też nie darli obraźliwych
        haseł - a w tv mówili co innego... I komu tu wierzyć??
    • Gość: Fredu Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 02:01
      Jeżeli jesteś naprawdę piszącym pracę naukową,gratuluję wyboru tematu.
      Nieprawdą jest,że audytorium Radia Maryja to tylko ludzie starsi,skoro
      krytykujesz ośrodki telewizyjne,dlaczego zatem przytaczasz ich według ciebie
      nieprawdziwe dane(dane socjologiczne powinieneś przecież to wiedzieć,mówią co
      innego,chyba,że są to dane z uczelni o. dyrektora)
      Nieprawdą jest,że RM propagując swoje wizje skrajnie nacjonalistyczne odbiera
      wyłacznie telefony od słuchaczy- goście w studio, choć ludzie z tytułami
      naukowymi używają sformułowań przyjętych za skrajnie narodowe.
      Niektórzy obrońcy Rydzyka odwołują się do praz Mc.Luhana,zapominają,że twierdził
      także ,iż treść danego medium przysłania jego prawdziwą postać.
      Imperium medialne Rydzyka owszem używa treści religijnych które podobno
      przeważają tutaj,ale w rzeczywistości przysłaniają jego prawdziwą postać,postać
      skrajnie nacjonalistyczną.
      Ciągle wracasz do wątku Młodzieży Wszechpolskiej,jesteś dość mało
      przekonowujący,mam osobiście i nie tylko osobiście okazję widzieć skrajnie
      negatywne zachowanie osób z nimi związanych( nie chodzi tu o parady i inne tego
      typu imprezy).
      Radio Maryja+TVTrwam+Nasz Dzienik+Ośrodek szkolenia Medialnego i manipulacji.
      Rydzyk doskonale zdaje sobie sprawę z jego wpływu na ludzi(w różnym wieku).
      Posłuchaj Radia Maryja osobiście,bo potwierdziłeś,że czerpiesz źródło o nim
      tylko od innych,a przekonasz się,że to co napisałeś nie odpowiada rzeczywistemu
      obrazowi,obrazowi ukrytej a jakże widocznej manipulacji.
      Nie wiem czy słuchałeś inne mediów,bo powołujesz się wyłacznie na TV publliczną
      i jak niektórzy nazywają tą niekomercyjną(liberalną?)
      Może rzeczywiście warto posłuchać jak wspominałem wcześniej innych mediów w tym
      katolickich,a może przedewsztkim ich,by porównać manipulację ojca dyrektora
      Rydzyka z prawdziwym pojmowaniem misji ewangelizacyjnej:rozgłośnie
      diecezjalne,prasa katolicka itd.)
      Inne media cóż manipulują w myśl koncepcji agenda setting,taka jest ich
      podstawowa rola,ale dopuszczają do głosu różne środowiska,podczas gdy RM trwa
      przy jednym nacjonalistycznym środowisku.
      Dl
      • Gość: Michał Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:02
        Myślałem, że wymiana zdań jest z człowiekiem o znacznie błyskotliwszym umyśle
        stąd moje stwierdzenia.... Nie zauważyłeś, żę kiedy piszę o słuchających RM
        starszych emerytkach i rencistkach to jest z lekkim przekąsem?? Przecież w 9 na
        10 audycji telewizyjnych tylko takie panie są pokazywane jako "wierne
        słuchaczki RM"
        A swoją drogą mój kolega zdeklarowany socjalista Anglik ( władający polszczyzną
        lepiej niż niejeden Polak ) nie możw wyjść z podziwu dlaczego w Polsce ktoś o
        prawicowych poglądach musi być przedstawiany jako świr niosący lepszemu światu
        tylko klęskę... Dla niego (pomimo innego światopoglądu) to pomimo wszystko
        zaleta!! Inność to już zaleta!! A powiedzenie w jakichkolwiek mediach czegoś co
        nie odopwiada lansowanemu przez większość światopoglądowi - to już jest WIELKI
        powód żeby podchodzić do delikwenta z należnym szacunkiem.
        A powiedz czym się różni RM od tv ( tvp, tvn, polosat itp) w której dziennikarz
        przedstawia sytuację w duzym uproszczeniu tak: kto za PO ten OK a kto za PIS i
        LPR i S to idiota. Oczywiście mówi to pięknie, jawi się jako wszyskowiedzący
        pan ( pani) i wbija do świadomości jakieś dziwne stereotypy. Wniosek: co jest
        niebezpieczniejsze? Czy mówienie wprost co nie pasi czy pod płaszczykiem
        bezstronności przekazywanie wiadomego przesłania??
      • Gość: Michał Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:04
        pozdrowionka
        już nie będę pisał ( bo mi się nie chce) ale miło było podyskutować!! :)
        • Gość: UR Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 19:02
          Ludzie czy to jest wporzo że taki rydzyk jeździ furą za 2,4 miliona złotych
          Czy nielepiej było by gdyby te pieniądze przeznaczył na biedne dzieci czy coś w tym stylu, ludzie przecież to jest ksiądz, a zachowuje się jak milioner budujący swoje imperium
          • Gość: t.rydzyk rydzol my life IP: *.g.pppool.de 07.12.05, 20:22
            na kolana psy!!! ja rządze w tej krainie!!!
            • Gość: UR Re: rydzol my life IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:16
              Naczytałeś się bajek w dzieciństwie. Spadaj do krainy OZ psie niewierny :\ wierzący w rydzyka i jego imperium
    • Gość: katon2 Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 20:25
      wykończyć rydzyka, reszta sama się rozleci "w ....izdu"
    • Gość: t.trydzyk2006 Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 21:39
      T.rydzyku ty rządzisz w tej krainie?
      Wydaje mi się,że pomyliłeś adres jedyne psy w tej krajnie to wszypolskie
      • Gość: JUDASZ Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.21.pl 07.12.05, 22:34
        Radio jak radio,ma ono swoich wyznawców i nie można tego nikomu zabronić.Szkoda
        tylko że służy ono tylko ,,wybrańcom,,a wybrany demokratycznie RZAD właśnie tam
        prezentuje swoje zamiary,pomijając ogólnopolskie media.Ale TATUS ma kasiorę
        zarobioną w różny sposób tak jak dawniej prominenci i to właśnie ludzi myślących
        denerwuje! Jest to typowy przykład robienia pieniędzy dla siebie pod przykrywką
        berecików...A swoją drogą gość ma niezłe koneksje że nie jest rozliczany jak
        reszta słuchaczy!!
        • Gość: Gosc Re: Zły POMYSŁ Wykończenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 22:41
          Jeżeli nawet faktycznie tysiące osób chciałoby poprzez te druczki usadzić radio
          maryja to Rydzyk napewno dogadałby się z Pocztą Polską która nie egzekwowałaby
          od rozgłośni zaległej kwoty:-).Czyli tak czy tak to Dyrektor by za to nie
          zapłacił .:)))))))
    • Gość: Częstochowianka Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 06:45
      GDzies już widziałam ten temat! On jest skopiowany!
    • Gość: marek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:02
      Puknij się w łeb!
      Sam nie bardzo wiesz dlaczego to radio trzeba wykończyć, ale powtarzasz to co
      ktoś ci przysłał. Radio to zagraża interesom pewnej wąskiej grupie ludzi w tym
      kraju i to im zależy żeby takie matoły jak ty szerzyły wrogość do radia. A ty
      nawet nie rozumiesz po co to czynisz. Jesteś jak kukiełka i jeszcze się z tego
      cieszysz.
      Jak łatwo to nasze "społeczeństwo" za nosek wodzić...
      • Gość: Fredu Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:15
        Nikt z tych osób przeciwnych Rydzykowi nie jest tutaj matołem.
        Jaka to wąska grupa osób,której nazwy nie wymieniłeś.
        Czy dostałeś już wytyczne z Torunia by nie rzucać wprost fałszywych oskarżeń i
        haseł przeciwko innym narodom.
        A może masz na myśli " tych niedobrych liberałow" o których piszą takie szuje z
        Kurska.
        • Gość: Witek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 01:34
          Tak sobie czytam te posty trochę dziwne i muszę przyznać, że choć nie należę do
          zwolenników RM to zarzutami przeciwko temu radiu możnaby obdarować każde inne
          medium w Polsce - może tylko skrajna prawica należałoby zmienić w skrajne coś
          innego i zmienić cel ataku; albo jak to kolega mój mówi oglądając tv: skrajne
          coś niejaka ta telewizja!!Pozornie!!
          Tak naprawdę myślę, że na RM, TVN, TVP, Polsat i co tam jeszcze macie potrafię
          spojrzeć bardziej obiektywnie od większości Polaków gdyż 80% czasu spędzam za
          granicą i naprawdę widzę to trochę z boku.
          Poza tym dla ludzi co nie mają pojęcia o historii ( a z wykształcenia jestem
          historykiem - co doktorat zaczął i nie skończył... hehehe, biznesik
          przeszkodził....) wyjaśniam, że poglądy głoszone przez RM to nie tzw: "skrajna
          prawica", ktoś kto to wymyślił miał 2 z historii i wosu w szkole podst.!! To
          pojęcie zostało ułożone przez media i jest używane do różnych grup społecznych
          i organizacji a zupełnie do nich nie pasuje!! Tak np. Młodzież Wszechpolska na
          tym wątku widzę często wymieniana to też nie "skrajna prawica" a po prostu
          organizacja prawicowa o narodowych poglądach. Jak ktoś ma wątpliwości proszę
          poczytać troszkę książek. Nie zaszkodzi. Łatwo używać pojęć których używa się
          dla uproszczenia sytuacji - jednak nie zawsze jest to odpowiednie.Mogą być
          również inne powody częstego używania "skrajna prawica" - chęć
          zdyskredytowania, braki wiedzy u redaktorów lub np. bo już ktoś tak powiedział
          i zostało. Można byc przeciw RM, MW ale żeby być godnym przeciwnikiem należy
          posiąść odpowiednią wiedzę w innym wypodku to jest się po prostu "medialnym
          oszołomem". :)
          • Gość: ReWitek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 13:52
            Niedokończony doktorze historii.
            Nie padło na tym forum słowo skrajna prawica, a skrajnie nacjonalistyczne
            środowisko a to zmienia postać rzeczy.
            Cenzura,Goebels też nie miał cenzury a propagował swoje treści wiadomo jakie.
            Źle pojmowana wolność słowa jest gorsza od cenzury.
            Jeżeli Polska ma takich historyków,którzy dostrzegają historię fragmentycznie,to
            możemy niestety dalej trwać w minionej epoce,gdzie historia była pisana w imię
            poprawności politycznej-pomijającej niewygodne fakty.
            Nie neguję twojej wiedzy historycznej,ale widzisz by logicznie wnioskować trzeba
            mieć obraz całości a nie jedynie fragmentów.Pozdrawiam.
            • Gość: Witek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:23
              Klapki na oczach masz......, niestety.
              A swoją drogą "skrajnie nacjonalistyczne" jeszcze bardziej nie pasuje do RM i
              MW!!!! Człowieku doczytaj, doucz się bo na razie to posługujesz się sloganami
              telewizyjnymi a nie fachową wiedzą!!
            • Gość: Witek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:26
              Człowieku!! Z tym Goebelsem to jakieś kretyństwa piszesz!! On nie miał
              cenzury??!! On był cenzurą!! A jaka wolność słowa w III Rzeszy??!! Smiechu
              warte!! Kłania się historia na poziomie szkoły pdst.....
              • Gość: REwitek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:35
                Człowieku to ty odwracasz kota ogonem,cztasz to co chcesz przeczytać doktorku
                niedokończony.
                Był cenzurą,był także ministerm propagandy Rzeszy więc wybacz,ale zaczynam
                wątpić w twoje wykształcenie historyczne.
                • Gość: Witek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:45
                  Poprostu doczytaj i zastanów się czy można łączyć Goebelsa, Hitlera itp z
                  wolnością słowa. A tak masz rację pewnie Goebels i Hitler to miłośnicy wolności
                  słowa, pokoju i narodu polskiego!! Puk, puk...
                  • Gość: Rewitek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:56
                    Przepraszam nie mogę już,k... kto tu broni nazistów ja?
                    Przecież ty mi wstawiasz słowa które nie powiedziałem.
                    Próbuję ci uzmysłowić jedynie podobieństwo Goebelsa i rozgłośni toruńskiej w
                    metodzie głoszenia ideologii,negatytwnej w obu przypadkach.
                    Czytaj,czytaj,czytaj dokładnie to co ktoś napisze,a później pisz.
                    Zastawiasz poglądy Rydzyka wolnością słowa.
                    Jeszcze raz: Żle pojmowana wolność słowa jest gorsza od cenzury.
                    Żegnam,nie mam zamiaru komentować więcej swoich wcześniejszych wypowiedzi tylko
                    dlatego ,że je interpretujesz na swój sposób.
                    • Gość: Witek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 18:38
                      Paranoja!! To kto ma decydować gdzie jest granica wolności słowa?? To jest
                      właśnie cenzura - jak się ogranicza wolność słowa, a Ty chcesz ją ograniczyć
                      RM!!
                      To co mówisz jest logicznie błędne - chyba nie rozumiesz co piszesz....
                      • Gość: Rewitek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 20:18
                        Trwaj Witku przy tej swojej ideologii obrony RM,twoja poprawność polityczna
                        polega na tym,że można opluć właściwie wszystko poza ojcem dyrektorem.
                        Tylko uważaj,bo któregoś dnia,obudzisz się i może okazać się,że ktoś przekroczył
                        cienką granicę wolności słowa,która jest ciągle przesuwana,coraz,dalej i
                        dalej,aż w końcu zatracisz sens znaczenia wolności słowa,a może już straciłeś?
                        • Gość: Witek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 21:34
                          Klapki na oczkach..... Trwaj człowieku bez imienia w miłości do cenzury,
                          Trybuny Ludu i Wyborczej! Myślę, że męczysz się w tym kraju, powinieneś
                          poszukać dla siebie miejsca gdzieś w partii kubańskiej lub chińskiej. Coprawda
                          mają tam własnych speców od cenzury ale zawsze to jakaś świeża krew...
                          A tak właściwie ......, nie chce mi się już odpisywać na twoje posty człowieku
                          bez elementarnej wiedzy historycznej, miłośniku OGRANICZONEJ wolności słowa (
                          czyli cenzury).
        • Gość: Witek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 01:49
          Twój pogląd jest z błędem logicznym!! Chcesz bronić wolności słowa ograniczając
          ją!! Totalny nonsens!! Tęsknisz za cenzurą?? Powinieneś się cieszyć, że jest
          rozgłośnia co mówi to i owo co się wielu notablą nie podoba. To jest prawdziwa
          wolność wypowiedzi - chyba o to chodzi. Zresztą w mediach jestteż tzw wolny
          rynek, sprzedawca gnijących pomidorów bankrutuje a pięknych czerwonych
          triumfuje.... Zostaw sprawę "niewidzialnej ręce wolnego rynku".
          • Gość: HK. Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 08:36
            Ale mondre, aż mi buty spadły. Na Uniwerstytuty mentorze(to nie obrażliwe). A
            jeśli chodzi o temat, to nie słuchać, nie oglądać. Proste jak konstrukcja cepa.
            Pozdrawiam!
            • afekt Rydzyk musi odejść 09.12.05, 19:00
              poważnie.
    • Gość: rewitek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:42
      Z mojej strony plug.
      Historyku od siedmiu boleści,przez takich jak ty polska historia ma białe plamy.
      Takim historykom to kury szcz.. prowadzać a nie historią władać.
      • Gość: MarekM Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:51
        Czytam co jakiś czas posty na wybiórczej (weekendy) i ciągle ci sami
        flustraci!! To tu widzą samych skinów czychających na ich nieogolone głowy to
        znowu gdzie indziej jakiś R im się śni. I z miłości do kraju i obrony
        demokracji buldożerem przejechaliby każdego co inne zdanie ma - i to byłaby
        demokracja! Fe! Panowie jesteście sflustrowanymi ludźmi nienawidzącymi
        wszystkiego i wszystkich co inne zdanie mają.
        Hahahahaha. Spaaaaaaaać. Może się Wam PRL przyśni ( i już szczęśliwość w Wasze
        umysły zawita).
        • Gość: ReMarek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 23:01
          Dziękuję za życzenia miłych snów,PRL? Raczej nie ten adres.Pozdrawiam.
          • Gość: MarekM Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:03
            Widzę, że nie zrozumiałeś aluzji...
            Ale czytając wcześniejsze posty i Twoje opinie nie dziwie się. No cóż, przed
            chwilą jeszcze raz przeglądnąłem dyskusję z kimś tam i muszę stwierdzić, że
            jesteś typowym człowiekiem któremu gdy brak argumentów to jakieś wyzwiska,
            obrzucanie błotem itp. No tak ale jakoś braki w wiedzy musisz rekompensować. Co
            prawda jakiś historyk co tu coś pisał, może 100% racji wg mnie nie ma ale
            przynajmniej posługuje się rzeczowymi argumentami i racjonalnie broni własną
            opinię- a Tobie argumentów brakło i zaczęły się wyzwiska ( to chyba dokładnie
            jest wg Ciebie język MW jaki krytykujesz, tak?? - cóż, belki we własnym oku nie
            zobaczyłeś).
            • Gość: Remarek Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:17
              Dziękuję,od oceniania moich braków wiedzy to byli profesorowie na studiach,które
              już jakiś czas temu skończyłem z całkiem dobrym wynikiem.
              Oczywiście,uniosłem się,ale nikt mi nie będzie proponować zasilenie partii
              komunistycznej w Chinach czy na Kubie,napewno nie człowiek z którym miałem
              wątpliwą przyjemność rozmawiać.
              • Gość: MarekM Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:36
                Bicie w piersi nie pomoże...
                Każdy kto przeczyta te posty po kolei nie będzie miał wątpliwości: wygrał
                historyk, po prostu Cię zmiażdżył i pokazał jasno błędy Twojego rozumowania.
                Bez 2 zdań.
                Poza tym z tą belką to prawda. Zobacz: generalnie to z tego co tu napisane
                wynika, że RM to "oszołomy", jednak z tego co widać to Ty jesteś nie
                mniejszy "oszołom".
                Może moja krytyka jest nieprzyjemna dla Ciebie ale siedzę właśnie na baaaardzo
                luźnej imprezce ( 14 osób ) i przegrałeś w głosowaniu 12:2.
                Nie da się ukryć, argumenty historyka są racjonalne, poparte ogólnie dostępną
                wiedzą ( mamy 4 licealistów na imprezie, reszta po studiach - niech żyje UJ i
                Kraków, łaaaaaa - ) a Twoje... cóż.... "oszołomstwo".
                Może to Cię pocieszy, że te 2 osoby co głosowały za tobą to całkiem ładne
                dziewczyny.
                PS
                Jeśli chodzi o Twoje zdanie: "napewno nie człowiek z którym miałem
                wątpliwą przyjemność rozmawiać." - jak słusznie tu obok kolega zwrócił uwagę
                to raczej Pan historyk miał wątpliwą przyjemność ( a jednak tego nie naopisał a
                Ty napisałeś - znowu się uniosłeś??)
                • Gość: FREUD Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 18:44
                  Pan jest zerem panie kolego.
      • Gość: Izka Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:06
        Ha,dobre,podoba mi się.
    • Gość: Katti Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:28
      Widzę jakiś poważny spór na tym forum.
      Panowie nie macie,o co się kłócic.
      Żaden z panów nie ma tutaj racji wyzywajac jeden drugiego pan od historii to już
      całkiem przesadził.
      • Gość: Ania Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:38
        Eeeeee, spór jest to fakt. Lepiej się nie wtrącajmy i patrzmy co na tym ringu!
        Ale przyznasz, że ten historyk to choć argumenty ma logiczne a ten drugi to
        takie slogany :)
      • Gość: Ania Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:41
        I zobacz- na tym forum jeszcze jeden podobny ring się pojawił - sami zawzięci a
        przecież jak się komuś radio nie podoba to może wyłączyć. A potem na spacerek
        dla ukojenia nerwów.
      • Gość: Ania Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:48
        Widzisz coś mi się jeszcze przypomniało ( ach, jak roztrzepana jestem ), gdybym
        miała wybierać jednego albo drugiego do jakiś władz nad netem to na 100%
        stawiam na historyka - przynajmniej nic cenzurować nie chce.
        Ale fakt poniosło ich - może to jacyś porywczy emeryci??
        • Gość: ReAnia Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 17:48
          A co ta Ania z Młodzieży Wszechpolskiej tu robi jeszcze? Idź do swoich,bo
          rozpętałaś poważną dyskusję na tym forum.
          Wasze metody to tylko podszywać się za historyków i innych ot taka faszystowska
          skłonność.
          • Gość: reReAnia Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 17:23
            Jsteście superflustratami, którzy jak nic nie mogą to choć sobie anonimowo
            pogadają na necie, hehehehehehee
            banda anty wszystko co inne....., nijaka banda...( być nijakim to przynajmniej
            bezpiecznie )
            Podszywanie się pod innych to metoda faszystowska?? Niezły prymitywizm myślowy.
    • Gość: Freduantywsza Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 17:49
      Precz.
      • Gość: t.rydzyk rydzol na premiera! IP: *.g.pppool.de 10.12.05, 23:25
        a lepperos na prezydenta!
        • Gość: music BigCyc tu gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 10:48
          no to na rozluznienie mp3.wp.pl/i/sciagnij?id=128415
    • Gość: mateusz Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 11:07
      Przepisane z krakowskiego forum:

Moherowy song.

Poprzez Polskę wionął wiatr nadzieją,

naród czeka na ratunek swój,

komuniści nienawiścią zieją,

opluwają to, co święte jest.

ref.: Moherowy beret sobie włóż

i przy radiu stój jak anioł stróż.

Pokaż im, jak Polakiem być,

Pokaż, jak uczciwie z Bogiem można żyć.

Garną się pielgrzymki do Torunia,

w modłach powierzając życie swe,

kocha cię lud, ojcze Tadeuszu,

prawdą i miłością obroń się.

ref.: Moherowy beret sobie włóż...
    • Gość: mateusz Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 11:10
      A teraz na odmienną nutę:

Moherowy beret włóż.

Znów nad Polską wiatr ciemnoty wieje.
      Zadumany cywilizowany świat.
      Łeb podnoszą znowu moherowe chwieje,
      Zagrzybione wojsko, zacofania kwiat.

ref.: Moherowy beret sobie włóż
      i przy radiu stój jak nocny stróż.
      Pokaż im, jak oszołomem być,
      Nienawidzić, szydzić, z innych kpić.

Pchają się pielgrzymki do Torunia,
      sekcie powierzając życie swe,
      kocha cię lud, ojcze Tadeuszu,
      kłamstwem i bluźnierstwem obroń się.

ref.: Moherowy beret sobie włóż...
    • Gość: Fredu Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 23:58
      Hm..To drugie bardziej oddaje rzeczywisty stan rzeczy.
    • Gość: Unkas Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:20
      Wchodzę sobie dziś na forum, czytam, zabieram głos w sprawie tvn z Cz-wie,
      czytam dalej o imionach żydowskich, zwracam uwagę na to że nijaki Fred nie
      powinien nikogo obrażać w sposób jaki to czyni a on mnie bez powodu obraża i
      wyzywa ( podpisywałem się "reFred". Nie bardzo wiem o co mu chodzi, może taki
      człowiek.
      Czytam dalej forum a tu na pierwszej stronie pojawiają się krótko po sobie 2
      kolejne wątki w których nijaki Fred zabiera głos.
      Forumowicze, poczytajcie wątek o żydowskich imionach to zobaczycie z kim macie
      doczynienia. Przestrzegam, może również kogoś z Was bardzo zwyzywać. Ten
      delikwent jest po prostu chamski. Nie dajcie sobie mydlić oczu. Pozdrawiam.
    • Gość: Fred Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:54
      Wydaje mi się,że próbujesz zamazać pewne słowa,które ty powiedziałeś o
      narodowości żydowskiej,obraźliwe.Jedyne moje obraźliwe gesty były skierowane do
      twoich poglądów MW.
      Zauważyłem,że zależy ci na ukryciu prawdy,a sam nagłaśniasz pewne fakty.
      Powyższy,wcześniejszy mój przekaz,powinien ci coś zasygnalizować,widocznie
      jesteś dośc mało inteligentny skoro sam sobie próbujesz przeczyć,ewidentnie
      posuwając się do kłamstwa by nikt postów nie czytał.
      Powtarzam bo widzę,że twoja pijarowska intuicja zawiodła cię.
      Nie moja sprawa,twoje kłamstwa nie są mi do niczego potrzebne.Dziękuję
      • Gość: Unkas Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 01:05
        Ja powiedziałem coś obraźliwego o Żydach?? Chyba nie te posty czytasz. No tak,
        widząc twoje wzburzenie nie dziwię się, że patrzysz a widzisz co innego.
        Niestety. Jak zaczynałem przeglądać posty z podpisem "FRED" to na początku
        wydawałeś się kolesiem poważnym - a teraz? cóż wszyscy czytają i widzą.
        Ciekawe na ilu jeszcze wątkach to samo będziesz pisał? Nie widzisz, że jak ktoś
        przeczyta twoje posty to niechybnie dojdzie do wniosku że to twoje pisanie robi
        się żałosne. Ciągle to samo, oskarżenia, wcześniej wyzwiska itp.
        • Gość: Fred Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 01:49
          Chłopcze wydaje mi się,że jak będę chciał coś pisać to będę to dalej
          czynił,niekoniecznie na forum,jest wolność słowa,więc nie krytykuj,chociaż
          możesz,nie zabraniam.
          Pozdrowianka PP.
      • Gość: Unkas Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 01:10
        Może więcej nie pisz, niewielu tego oczekuje.....
    • Gość: przeciwnik radio ma-ryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:29
      radio ma-ryja to shit
    • Gość: hose Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.pcz.pl 14.12.05, 15:58
      radio ma glosniki a nie ryja :P
    • Gość: obserwator Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: *.cable.ubr04.edin.blueyonder.co.uk 18.12.05, 19:21
      twoj sposob na wykonczenie radia jest bardzo prosty ,mysle ze ta informacje
      powinienes umiescic na jak najwiekrzej liczbie portali internetowych,w
      przeciwnym razie rydzyk w krotkim czasie zmieni ta niekorzystna dla niego umowe
      z poczta a wiec czas to ... pieniadz. Powodzenia
      • Gość: wierszyk Re: JAK WYKOŃCZYĆ RADIO MARYJA IP: 82.160.8.* 19.12.05, 12:22
        TORUŃ WIOCHA!!! Toruń psy! tylko w Toruniu rydzyki rodzą się... W Toruniu to
        radio, w Toruniu ten chlew. To z tamtąd na Polskę pierdoły roznoszą się! rydzyka
        wytępić, rydzyka trzeba zamknąć bo przez rydzyka powstanie IV Rzeczkaczusza
        Polska...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka