Dodaj do ulubionych

do wszystkich znających dobrze program Word

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:54
poradźcie mi jak mam napisać tekst, który byłby w kształcie koła lub elipsy
oraz jak napisać tekst na około rysunku też w kształcie koła ? Pomoc którą
oferuje program WORD nie jest dla mnie zrozumiała.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzychu Re: do wszystkich znających dobrze program Word IP: *.bis / 212.244.80.* 11.12.05, 00:38
      O ile pamiętam (dawno już nie używam Worda) możliwość pisania dowolnego tekstu
      w formie innej niż poziomy stwarzały szablony. Wybierz szablon, który
      odpowiadać będzie Twojej wyobraźni. Wydaje mi się, że najpierw trzeba "zrobić"
      tekst, po czym wstawić rysunek w pole tekstu i zapisać to co wyszło:)
    • segel Re: do wszystkich znających dobrze program Word 11.12.05, 11:52
      Z paska u góry wybierz „Widok”
      Rozwiń, najedź na „Paski narzędzi”
      Zaznacz ptaszkiem pasek „Rysowanie”
      Z paska który Ci się pojawi wybierz „Wstaw obiekt Word Art.” Oznaczony ikonką w kształcie niebieskiej lekko pochylonej litery A (jak najedziesz wskaźnikiem myszy na ta ikonkę pojawi Ci się opis.
      Po przyciśnięciu tej ikonki pojawia się okienko „Galerii Word Art.”
      Wybierz jeden z łukowatych wzorów u góry, wybierz rodzaj i wielkość czcionki i wpisz tekst i zatwierdź
      Pojawi Ci się Twój tekst
      Kiedy najedziesz na niego myszą i klikniesz obok napisu pojawią się puste, małe kwadraciki i jeden wypełniony kolorem żółtym – służą do zmiany kształtu napisu. Przy edycji napisu pojawi się również pomocniczy pasek narzędzi, naciśnij na ikonkę z literami Abc i wybierz kształt w jaki mają ułożyć się litery

Wydrukuj sobie ten tekst połóż obok i wykonuj kolejne kroki ze ściągi, powinno działać.
      Przyjemnej zabawy

• segel Re: do wszystkich znających dobrze program Word 11.12.05, 11:55
        Drobna poprawka - tekst "Kiedy najedziesz na niego myszą i klikniesz obok napisu pojawią się puste, małe kwadraciki i jeden wypełniony kolorem żółtym
        – służą do zmiany kształtu napisu.", powinien mieć przecinek po słowie klikniesz, bo jego brak całkowicie zmienia sens zdania.
        Powinno byc tak:
        Kiedy najedziesz na niego myszą i klikniesz, obok napisu pojawią się puste, małe kwadraciki i jeden wypełniony kolorem żółtym
        – służą do zmiany kształtu napisu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka