Dodaj do ulubionych

LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykolandia

08.01.06, 14:42
Ta partia od początku mnie szokuje. Wczoraj Giertych Romcio powiedział
Góralom, którzy protestowali przeciwko użytkowaniu ich ziemi przez Polskie
Koleje Liniowe, że można dla “interesu publicznego” ich wywłaszczyć. A ja się
pytam o jaki interes publiczny chodzi? PKL robią na stokach kokosowe interesy
a ludziom daje marne grosze! O jaki interes walczy LPR? Rozumię teraz
dlaczego ta rodzina zawsze była związana z PRL - em [czytaj Maciej Giertych
współpracujacy z grnerałem Jaruzelski]. Nie ma to jak socjalizm Drodzy
Gorale. Głosujcie zatem dalej na LPR ..
Obserwuj wątek
    • Gość: Lee wrrr .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 14:49

tak, przykro sie czyta o takich rzeczach ale co zrobic ....

-----------------------------------------

starym babom mówimy : NIE ....

:)
      • Gość: jasiu... JAK TY TAK MOŻESZ !!! IP: 82.160.8.* 09.01.06, 16:55
        Przecież to tacy sympatyczni ludzie. Nie wierzysz zobacz:
        img464.imageshack.us/img464/8633/romek2oi.jpg
    • Gość: yti Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 14:57
      Jaskóła ty żałosny liberałe!
      • Gość: do Jaskółki Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 15:56
        Przyznaj sie, ze chcesz startowac w wyborach samorzadowych! unikasz tej odpowiedxzi! Ludzie cie obserwuja juz jakis czas. Podnies rekawice i napisz, czy bedziesz startował. inaczej jestes nie wart złamanego pensa, a tym bardziej głosu.
      • Gość: Wlodek Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: *.vf.shawcable.net 08.01.06, 21:20
        Gość portalu: yti napisał(a):

> Jaskóła ty żałosny liberałe!

Nie przezywaj go od liberalow, bo jeszcze z rozpaczy do PiSuaru wpadnie...
        Czlowieczek napecznial erupcja prorewolucyjna i jeszcze nie wytrzezwial..
        Ale mu przejdzie... Pare razy juz tak mial. Wczesniej obgryzal Wronie skarpety,
        a teraz zabral sie za Szalonego Romka na "gie"...
        Przedrzemie chwile i znajdzie nastepnego przeciwnika... W koncu wybory do
        samorzadu sie zblizaja i trza dawac znac, ze sie istnieje...

Z Jaskoly liberal jak z Trockiego kapitalista w/g burzujskich wzorow.
        Ze zalosny, to ..... taki kawalek folkloru na tym forum.
        • Gość: tj Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 21:35
          A jednak się Pan nie ucywilizował. Szkoda. Zatem znów Pana nie komentuję. :)
    • Gość: !!! Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 16:12
      Gość portalu: admin_plock napisał(a):
    • Gość: . Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 16:34
      interesująca dyskusja admin_
      • Gość: . Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 17:20
        ludzie.gazeta.pl/frustrat/0,0.html
    • Gość: TJ Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:06
      Brońmy się przed Rydzykami, Giertychami i Benderami.
    • Gość: miki Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.01.06, 20:12
      LPR,SLD,PO,Samoobrona,PSL,PiS, to socjaliści którzy tylko rozdają nasze
      pieniądze które kradną nam przez podatki,a rozdają nierobom i innym
      nieudacznikom zyciowym !!!
      • Gość: Janosik lepszy socjalizm niz kapitalizm!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 21:08
        rozdają tym którzy ich potrzebują! tym którzy są oszukiwani przez pracodowców
        (kapitaliści) , tym którym się nie udało tak jak Tobie... niestety mamy taki
        ustrój że ci co są bogaci, są bogaci ale nie wlasną pracą ale innych ludzi!! i
        kto tu jest złodziejem nierobem i nieudacznikiem życiowym???
        ano ci którzy nie potrafią uczciwiw żyć (czytaj kapitalisci)!
        • Gość: Wlodek Re: lepszy socjalizm niz kapitalizm!!!!!!! IP: *.vf.shawcable.net 08.01.06, 21:39

Gość portalu: Janosik napisał(a):

> rozdają tym którzy ich potrzebują! tym którzy są oszukiwani przez pracodowców
          > (kapitaliści) , tym którym się nie udało tak jak Tobie... niestety mamy taki
          > ustrój że ci co są bogaci, są bogaci ale nie wlasną pracą ale innych ludzi!! i
          > kto tu jest złodziejem nierobem i nieudacznikiem życiowym???
          > ano ci którzy nie potrafią uczciwiw żyć (czytaj kapitalisci)!

Znowu lecisz tekstami ze szkolen na WUML-u...
          Zapomniales czasow kiedy biedni mieli w rece kartki, a napisy na nich w tv
          ogladali? Te twoje "dzialacze partyjne" to przypadkiem nie byli i nieroby,
          zlodzieje i nieudaczniki zyciowe z klasy "nie matura, lecz chec szczera zrobi z
          ciebie oficera"???
          Te twoje czerwone, to byly same uczciwe? Dasz sobie za nich raczeta oba uciac?
          Jakies pozyczki z Moskwy, jakies Interstery, jakies Sekuly, Gawroniki, Peczaki,
          to przypadkiem nie z twojej paczki uczciwi, A co z Rywinem, banda z Opola i
          dzielna Ola Jakubowska??? To tez wredne kapitalisty, czy z bandy hodowanej
          przez Jaruzela???
          Przypomnij sobie odprysk afery pt teksas w Cz-wie, czyli machloje z
          rozprowadzeniem km tkaniny wsrod kumpli w stanie wojennym, czy zaraz po
          nim...Kto tam byl sadzony?
          Nie przypadkiem byly sekretaz POP z U Woj i lektor partyjny z twojej partii???
          Tez uczciwy???
          Macisz w glowach mlodziezy...

Z jednym twoim zyczeniem sie zgadzam:
          Jaruzelski pod prad!!!!! ....z odpowiednio wysokim napieciem!!!!!

Dla mloszej mlodziezy!
          WUML, to Woj. Uniwersytet [-:))))] Marksistowsko Leninowski, czy jakos tak....
    • Gość: kleofas Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: 82.160.8.* 08.01.06, 21:52
      Ustawicznie zbaczacie z tematu! Ustawicznie rozdzieracie zaprzeszłe rany!
      Pomyślcie o przyszłości, o tym co trzeba zrobić, co JA mogę zrobić, żeby było
      lepiej, a nie ustawicznie grzebać w historycznym g... Ustawiczne zawracanie do
      przeszłości nie daje żadnego postępu! Nie jest negatywną cechą chęć działania,
      jaką wykazuje p. Jaskóła! Aberacją jest przeszkadzanie jeszcze przed startem!
      • Gość: Wlodek Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: *.vf.shawcable.net 09.01.06, 04:56
        Gość portalu: kleofas napisał(a):

> Ustawicznie zbaczacie z tematu! Ustawicznie rozdzieracie zaprzeszłe rany!

-
        • Gość: herkules Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 05:09
          Jaskóła wymyślił i poprowadził akcję Wolna Książka w Czestochowie. Uwolnił
          ponad 2000 tysiące książek. W kwietniu będzie organizował wielkie uwalnianie.
          Chcemy uwolnić 10 000 książek w szpitalach, sklepach itd. Zatem insunuacje, że
          Jaskóła nie zrobił nic jest chybiona. W związku z tym, że masz domenę
          kanadyjska domyślam się że istotnie piszesz z Kanady. Zatem podejrzewam, że
          zrobiłeś znacznie mnej niż Jaskóła. Poza tym jakbyś go znał z WSP to nie
          pisłąbyś bzdur.
          • Gość: Wlodek Re: LPR = PRL ...i Jaskula IP: *.vf.shawcable.net 10.01.06, 03:57
            Gość portalu: herkules napisał(a):

> Jaskóła wymyślił

Nie wymyslil, tylko skopiowal cudze, bo takie numery inni robili juz sporo lat
            temu. W zeszlym roku np. w Vancouverze. I wczesniej niz to zrobil Jaskula - to
            raz.
            Juz kiedys sie kajal za niepodawanie autorow wykorzystywanych pomyslow.. To tak
            na marginesie ..

i poprowadził akcję Wolna Książka w Czestochowie. Uwolnił
            > ponad 2000 tysiące książek. W kwietniu będzie organizował wielkie uwalnianie.
            > Chcemy uwolnić 10 000 książek w szpitalach, sklepach itd.
            • tomasz_jaskola Re: LPR = PRL ...i Jaskula 10.01.06, 21:39
              Naprawdę trudno składać jakiekolwiek komentarze pod Pana postami. Nie wiem
              tylko, dlaczego Pana zachowanie jest jeszcze tolerowane na forum. Pana posty
              nie wnoszą niczego poza zwykłym chamstwem. Proszę operować faktami a nie
              opiniami, które rodzą się w Pana umyśle. To, co Pan sobą reprezentuje - a jest
              to szczególnie przykre dla Polonii w Kanadzie, jest zaprzeczeniem uczciwości i
              pisania z pełną odpwoiedzalnością za słowa. Uznać należy, zatem, że Pan po
              prostu nie zmienię swojego stosunku do mojej osoby. Należy, zatem tego żałować,
              co podkreślam zważywszy, że mógłby Pan być mym przyszłym wyborcą. Z
              przyjemnością powitałbym również Pański głos.
              Oczywiście liczyłem się z Pana atakami na siebie. Ma Pan do tego prawo. Ja zaś
              mam prawo do odpowiadania na owa krytykę. Apeluję jednak, aby były to posty
              pełne argumentów a nie inwektyw, pełne nienawiści. Tak po prostu nie robi się
              demokracji. Tak powiela Pan tylko schematyczne opinie o Polakach, których pełno
              w zagranicznej prasie, o polskim bagnie, polskim piekle. Zdecydowanie odcinam
              się od dyskusji pełnej nienawiści, którą Pan reprezentuje a Pana ataki uważam
              za dowód, że droga, którą obrałem jest nie tylko słuszna, ale jest na niej
              jeszcze sporo do zrobienia.

Pozdrawiam
              Tomasz Jaskóła
              • Gość: Wlodek Re: LPR = PRL ...i Jaskula IP: *.vf.shawcable.net 11.01.06, 05:39
                tomasz_jaskola napisał:

> Naprawdę trudno składać jakiekolwiek komentarze pod Pana postami.

- Wiem.. Trudno. Szczegolnie jak sie dostaje widokiem z wlasnego lusterka
                prosto po oczach.
                Ale ..."Sam tego chciales Grzegorzu Dyndalo" ...

- Nie wiem tylko, dlaczego Pana zachowanie jest jeszcze tolerowane na forum.

Bo ....Nie lamie regulaminu. Komentuje to co na forum sie pokazuje w tematach
                mnie interesujacych. Komentowanie komentatora sprawia spora przyjemnosc.

> Pana posty nie wnoszą niczego poza zwykłym chamstwem.

No to pozwole sobie wkleic stosowny material archiwalny dla porownan:

Piszę Pan, gdyż mimo, iż istotnie kończyłem szkołę
                na Targowej, to nauczono mnie tam, [rodzice też, ale Pan chyba wychował się w
                rynsztoku]....
    • Gość: miki Re: do Janosika IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.01.06, 11:03
      rozdawać pieniądze to możesz swoje razem z partyjkami socjalistycznymi komu
      chcesz,ale od moich i innych uczciwie zarobionych pieniędzy wara ! każdy zna
      kogoś kto potrzebuje pomocy i takiej pomocy udziela ale socjaliści chcą jeszcze
      część tych pieniążkow dla siebie ! jeżeli PiS i inni głoszą takie hasła
      socjalistyczne niech wprowadzą ustawę zakazującą finansowanie partii z budżetu
      państwa to ogromne pieniądze !!!
      • Gość: Janosik Re: do Janosika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 00:05
        Panu coś się pomieszało w głowie!
        Ale spokojnie!
        1)Ja nie chcę zadnych pieniedzy;
        2)Jesli ktos zarobil uczciwie kase to oczywiscie niek nie moze jej mu
        zabierac... zwracam uwage na slowo uczciwie!!!
        3)np.: jesli koles ma firme i zatrudnia 10 osob, i te 10 osob ciezko harując
        wypracowują zysk 10000 zł, koles placi im po 600zł a 4tys zgarnia za nic do
        siebie to to jest nieuczciwe!
        4) jesli twierdzisz ze koles z punktu 3 postepuje uczciwie to obaj posiadamy
        ODMIENNE definicje słowa UCZCIWOSC!!!
        więc jeśli Ty nie zmienisz się (czytaj: nie przyjmiesz POPRAWNEJ (PRAWDZIWEJ)
        definicji słowa UCZCIWOSC to nie mamy o czy rozmawiać... po prostu nie ma sensu!
        wszystko zalezy od Ciebie!
        Powodzenia!
        • Gość: miki Re: do Janosika IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.01.06, 16:43
          pkt.3 jeżeli koleś zapłacił 6ooo zł. pracownikom,wypracował 10000 zł. zysku to
          on ma 0 zł. !!! ponieważ 40% dochodów oddaje państwu w podatkach i to jest
          właśnie socjalizm !!!
          • Gość: iksiński Re: do Janosika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:04
            tez uwazam ,ze uwalnianie ksiazek to zadna rewelka. ludzie chca to ida do antykwariatu, ksiegarni, biblioteki. To jest tylko gloryfikacja siebie w akcji :) Wielkie uwalnianie to juz pod publike przed wyborami. Wstyd panie Jaskoła. Miasto na tym nic nie zyskuje. Duzo lepsza akcja jest chocby masa krytyczna, a nie rozdawanie ksiazek. Bede chciał to pojde po odpoeirdnia do biblioteki.
    • jatubylam Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol 11.01.06, 01:48
      ucielo mnie....

Niech wiec Pan, przestanie byc Panem na tym forum.
      Zwracajac sie do forumowiczow, jak na forum przystalo.

Niech Pan nie cuduje "panskoscia" skoro byl Pan jednym z pierwszych
      wyrozniajacych sie chamstwem forumowiczow jako "proczestochowa".

I tu nie chodzi o merytoryke.

Watpliwa.

Zwlaszcz gdy nagle, gdzies tam krytykowal Pan publicznie dzialania jakiegos wojta.

Tylko dlatego, ze dotyczylo to Pana rodzinnej posiadlosci.

Jestes Pan nauczycielem w liceum.

Promujesz Pan manipulacje.

Przeraza mnie panski plan lekcji. Bo uzywaz Pan wszelkich chwytow, aby niestety
      nie wiedza sie dzielic lecz prosztacka
      manipulacja.
      Patrz na archiwalne wpisy "proczestochowa".
      Dorownuja one, przebijaja wypowiedzi LP-ru=Prlu.

To jest wlasnie Tomasz Jaskola, cham "proczestochowa".
      Udokumentowany w archiwach forum.
    • jatubylam Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol 11.01.06, 02:04
      Co mnie bawi najbardziej???????????????????

Panskie wpisy promujace 'Jaskole" pod innymi nickami.

Wychodza one oczywiscie spod Panskiej klawiatury.

Ucz Ty czlowieku mlodziez sztuki manipulacji medialnej.

Bo w tym temacie dobry jestes, mimo, ze Tobie to kiepsko publicznie wychodzi.
      Tym bardziej ucz.

"proczestochowa" to zwykly forumowy slabeusz, ktoey jako "Jaskola" nagle
      zmienil poglady.
      Jakie i gdzie????

Ty Tomaszu szukaj i swa nieuczciwosc odnajdziesz (udokumentowana, w archiwach,
      tu, na tym forum.)

• tomasz_jaskola Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol 11.01.06, 15:31
        Nic trudnego. Prosze zaapelować do dministratora tej strony i napisze które
        wpisy są moje. Jeśli sie do mnie zwróci to oczywiście daje mu takie prawo.
        Zatem proszę działać a nie gadać ...
        • Gość: uczeń Re: LPR = PRL ...sami sobie odpowiedzcie! Ryzykol IP: 80.51.229.* 13.01.06, 17:25
          Panie profesorze. Oni nigdy tego nie zrobią, bo wyjdzie na to że Pan miał
          rację. Będzie miał Pan niepodwarzalny dowód. Będą wyzywać, głupoty gadać i nic
          w tej kwestii się nie zmieni. Boją się, że wyjdą na idiotów (swoją drogą już
          wychodzą jakością swoich postów). Ale tak to jest, jak sie "wpuszcza chamstwo
          na salony". Dobrą drogę Pan obrał nie odpisując na te wyzwiska.

P.S. Teraz czekam aż mnie zmieszają z blotem... Tylko nie gorączkujcie sie za
          bardzo bo Wam żyłka pęknie
          P.S 2 Trochę kultury trzeba zachować i apeluję o poprawną pisownie nazwisk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka