Gość: pijak IP: *.brama.prenet.pl 11.01.06, 19:42 Czesc ! Czy woda w naszych kranach jest dobra czy zla ? Czy kupujac wode TIP przypadkiem nie pije tego samego ? Moze ktos sie na tym zna ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dale Re: Woda z kranu IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:45 Częstochowa ma dobra wodę (spełniająca wszystkie wymogi), niektóre miasta maja gorzej:( Woda Tip (z reala?) to raczej nie kranówka, zawiera trochę wiecej mikroelementów Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Woda z kranu 12.01.06, 13:19 Zawsze spotykałem się z opiniami że w Częstochowie mamy jedną z najlepszych wód w Polsce. Takie też jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Woda z kranu IP: *.grosz.prenet.pl 12.01.06, 13:24 bo wodę mamy ze studni głębinowych , a nie z rzeki . woda TiP jest nie wiem jaka , dla mnie dobra , a że ma więcej minerałów itp to wystarczy przypomnieć sobie takie domowe minibutle do wody gazowanej z nabojami CO2 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedno piwo Re: Woda z kranu IP: 212.87.240.* 12.01.06, 15:54 Woda jest dobra, to fakt, ale tutaj "dobra" to naprawde pojecie wzgledne. Mam w domu filtry na instalacji wodnej, to jak wyglądają nowe wkłady po miesiącu używania przeraża, jeden wielki syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiq Re: Woda z kranu IP: *.brama.prenet.pl 13.01.06, 01:09 Ja wole kranówke od TIPa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: Woda z kranu IP: 195.116.81.* 13.01.06, 03:14 Dokladnie "dobra" pojecie wzgledne Wydaje mi sie ze duzo tez zalezy od stanu rur i wieku instalacji Ja np mam filtr do wody kenwood (taki dzbanek z filtrem przez ktory bardzo wolno przeplywa woda) Herbata smakuje calkiem inaczej Naprawde roznica jest bardzo duza Co do wody butelkowanej polecam evian z tym ze jest troche droga Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Woda z kranu 13.01.06, 09:33 A wiecie jak sprawa wody wygląda w Warszawie? Tam, w wielu dzielnicach woda w kranie ma kolor herbaty i nadaje się tylko do mycia. Po czystą wodę trzeba iść do specjalnych kiosków rozmieszczonych w mieście i tam pobiera się wodę pitną. Stolica 40-to milionowego kraju, a po wodę na poranną kawę trzeba iść w szlafroku na dwór. Zamurowało mnie jak usłyszałem że tam tak wygląda sprawa z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś