Dodaj do ulubionych

Rachunki za gaz

IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 04.02.06, 10:14
to juz przesada, wczesniej dawlai 2 rachunki - za zuzycie i prognoze, a wczoraj przyszlo 5 - 1 za zuzycie i 4 prognozy. Nie byloby to nic zlego gdyby nie to ze prognozy kosztuja mnie 25zl wiecej miesiecznie niz jest w zeczywistosci zuzywane - po roku niby mi zwroca, znaczy sie nie zaplaca chyba ze 2 rachunkow z naliczenia, albo nie zaplace jednego bo gaz zdrozeje i strace na tym kase, czy jest jakas szansa na odwolanie sie od takich praktyk ? przeciez to kradziez, nikt mi po roku nie policzy po starej cenie gazu tylko po nowej i nie oplace z tych 100zl dajmy na to 50m3 gazu tylko 30m3 - to jest przegiecie.

Jest szansa zeby sie od tego odwolac ? 25zl przy napietym budzecie domowym to jednak jest sporo, nie wyobrazam sobie nawet ile nadplaca ci co placa wiecej za gaz.
Obserwuj wątek
    • nieswietymikolaj Re: Rachunki za gaz 04.02.06, 10:18
      Nie licz na to Bo u nas teraz jest tak że każda instytucja to państwo w
      państwie Ustala sobie prawo sama
    • Gość: zibi Re: Rachunki za gaz IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 04.02.06, 22:16
      czyli plac i placz, znow mnie wychujaja w majestacie prawa.
      • ja_corka Re: Rachunki za gaz 04.02.06, 22:28
        A wcale nieprawda
        Ja nigdy nie place zadnej faktury, ktora wysyla Gazownia.
        Co dwa miesiace sama odczytuje stan licznika i dzwonie podajac
        stan...........oczywiscie zapisuje nazwisko i termion zgloszenia.
        Potem oczekuje na wlasciwa fakture i oplacam za faktycznie zuzyte metry.
        Przy ostatniej podwyzce w pazdzierniku okradli mnie na 34 m3.
        Zadzwonilam to kazali przyslac fakture ale machnelam reka ale teraz juz nie
        popuszcze
        • Gość: . Re: Rachunki za gaz IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:49
          To jest nic. Ja po 3 prognozach (przyslali mi na caly rok!) jestem juz 100 m3 do
          przodu. Ciekawe kiedy mi za to zwroca gotowka. Inaczej sobie nie wyobrazam. Co
          mam gazownie kredytowac? Moze by tak wyborcza zainteresowala sie tamtem czy w
          ogole jest to zgodne z prawem i jak sie od tego odwolac. Wole comiesieczny
          rzeczywisty odczyt stanu.
          • Gość: BUUUM Re: Rachunki za gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 02:53
            Gotówkę to sobie obejrzysz w swoim potrfelu.
            Gazownia Ci jej napewno nie zwróci, jedynie odliczy Ci a'konto nastepnej
            faktury.
            To co pisze ja_corka jest chyba lepszym rozwiązaniem.
        • Gość: zibi Re: Rachunki za gaz IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 05.02.06, 10:36
          wlasnie myslalem nad takim rozwiazaniem, i chyba cos takiego bede musial zastosowac, przeciez to przesada ze mi oddadza to w kolejnej fakturze ta kase nadplacona, ale policza po nowej cenie gazu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka