Gość: Gość Kościół mówi IP: *.cable.satra.pl 08.02.06, 15:11 kobiety do garów a nie szlajać się po świecie. Chyba że zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.toya.net.pl 08.02.06, 15:13 ale reklama !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.02.06, 15:20 machina nie jezdzi po muzulmnach bo sie boi...najlepiej obrazac tych ktorzy nie beda grozic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:28 czy ktoś może podać adres strony internetowej "Machiny", na której można zobaczyć tą całą okładkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.devs.futuro.pl 08.02.06, 15:29 A nie wydaje Wam sie dziwne powstanie strony tolerancja.net jako oddolnej inicjatywy katolickiego internetowego społeczeństwa? Nie chcę tutaj spiskować, lecz sądzę, że może to być sprytna sztuczka Wydawcy do niekonwencjonalnej formy wprowadzenia tytułu na rynek!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek cd Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.devs.futuro.pl 08.02.06, 15:42 No pieknie! Sprawdziłem kiedy została zarejestrowana domena: tolerancja.net. Okazało się, że domena została zarejestrowana w październiku 2005!!! Fajnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzag Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:16 No przecież od października rozpoczęła się PRAWDZIWA tolerancja w 4RP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.de.ibm.com 08.02.06, 15:50 Chcemy szanować czyjeś uczucia to przede wszystkim swoje. Niektórzy 'artyści" myślą, że im wolno wszystko. I nie jest to powrót Inkwizycji. Poprostu poczucie godności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vero_Nick już są pierwsze efekty bojkotu!!! Philips zerwał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:55 umowę na zamieszczanie reklam! Informuję, że dziś o godz. 14.30 PR Manager wystosował pismo do bojkotujących i wstrzymał jakąkolwiek współpracę z Machiną! Oby tak dalej! Nie ma kasy, nie ma plucia! Tak 3mać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: już są pierwsze efekty bojkotu!!! Philips zer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:03 Ot i znak kaczych i jajogłowych czasow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grze niech się wypowiedzą ci, którzy uważają, że nie IP: *.stat.gov.pl 08.02.06, 15:59 powinno się umieszczać w prasie karykatur Mahometa katolicy są w tej gorszej sytuacji, że nie mają kałaszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sromotnik toruński Re: niech się wypowiedzą ci, którzy uważają, że n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:09 gratuluje fajny temat zastępczy macie jak nie będziecie mieli co do garnka włożyć, a to już niedługo, to przestaniecie pleść wkoło macieju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz jak była przeprowadzona ankieta dopuszczalności IP: *.stat.gov.pl 08.02.06, 16:04 publikacji karykatur Mahometa wyszło, że większość była za tym,że nie powinno się tego robić. Z wyników ankiety umieszczonej obok wynika, że protest katolików jest wyrazem ciemnoty i chęcia wprowadzania cenzury. Jak to więc jest - raz tak, raz inaczej. Wiecej logiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Artur No. Kenya Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.qc.sympatico.ca 08.02.06, 16:05 moim zdaniem osoba odpowiedzialna ktora obrazila uczucia religijne i narodowe spoleczenstwa katolickiego polskiego i nie tylko polskiego winna poniesc kare w postaci utraty kierowniczego stanowiska w redakcji oraz kare pieniezna na rzecz katolickiego wydawnictwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sromotnik toruński Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:12 Popieram. Kara powinna wpłynąć na osobiste konto ojca Tadeusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka_sz Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:06 przegięcie... i to mocne... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do Machiner 08.02.06, 16:10 Gość portalu: Machiner napisał(a): > Inkwizycja wróciła. Wolnosc slowa - tak. Obrazanie uczuc religijnych - NIE! A Tobie, Machinerze, przydaloby sie aby pare mahmutow zrobilo Ci porzadny masaz. Moze bys wtedy pamietal co mozna a czego nie powinno sie robic. Pamietaj, maly czlowieczku, - nie wolno obrazac uczuc religinych innych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sromotnik toruński Re: do Machiner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:20 kogo wg ciebie wet3 obraził machiner? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do sromotnika torunskiego 08.02.06, 17:39 Gość portalu: sromotnik toruński napisał(a): > kogo wg ciebie wet3 obraził machiner? Masz wyrazne problemy z mysleniem. Wstyd mi za Ciebie, bo pochodze z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: do sromotnika torunskiego 08.02.06, 19:14 wet3 napisał: > Gość portalu: sromotnik toruński napisał(a): > > > kogo wg ciebie wet3 obraził machiner? > > Masz wyrazne problemy z mysleniem. Wstyd mi za Ciebie, bo pochodze z Torunia. To jest dowód... nieodparty... Na głupotę!!! Choć to piękne miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
apokalipsa111 HOMOFOBIA ma korzenie w Kosciele Katolickim? 09.02.06, 04:26 news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4694328.stm ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: do Machiner 08.02.06, 19:13 wet3 napisał: > Gość portalu: Machiner napisał(a): > > > Inkwizycja wróciła. > > Wolnosc slowa - tak. Obrazanie uczuc religijnych - NIE! > A Tobie, Machinerze, przydaloby sie aby pare mahmutow zrobilo Ci porzadny > masaz. Moze bys wtedy pamietal co mozna a czego nie powinno sie robic. > Pamietaj, maly czlowieczku, - nie wolno obrazac uczuc religinych innych ludzi! ty też pamiętaj... Odpowiedz Link Zgłoś
normalkk Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 16:23 Dzieki za reklame :). Chetnie sobie zamówie ta gazetę. A swoją droga o co wrzawa? Przecież to tylko obrazek Maryi, a nie Boga? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do normalkk 08.02.06, 17:42 normalkk napisał: > Dzieki za reklame :). Chetnie sobie zamówie ta gazetę. A swoją droga o co > wrzawa? Przecież to tylko obrazek Maryi, a nie Boga? Kali obrazic - nie grzech. Kalego obrazic - wielki i ciezki grzech. - Mysl, maly ludku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HYCEL Re: do normalkk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:50 Berecik...a ty czym myślisz? Burku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 19:16 normalkk napisał: > Dzieki za reklame :). Chetnie sobie zamówie ta gazetę. A swoją droga o co > wrzawa? Przecież to tylko obrazek Maryi, a nie Boga? Żebyż to jeszcze Maryi... Madonny tylko.. z Lourdes... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:32 Kto mi wytlumaczy,czy wizerunek Chrystusa na ulotce wyborczej jest profanacją czy nie.Ulotki te lażaly na ulicach , a były wrzucane do skrzynek pocztowych. Odpowiedz Link Zgłoś
bos30 Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 16:46 Znakomita promocja nowego pisma. Nie dajcie nabrać się na przekazanie waszych danych osobowych, które wymagane są abyście otrzymali "bezpłatny" egzemplarz Machiny. Ja czekam na SMS z kodem aktywującym od godziny 11 i NIC!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sromotnik toruński Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:54 a fe po i co ci to plugawstwo? po co tracisz czas, czekasz i to od godziny? pooglądaj telewizję masz przecież trwam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smg Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:52 "reaktywowanego po czteroletniej nieobecności na rynku" Pieprzyć protest. Ale jakie to żałosne jak wszystkiego się chwytają, zeby mieć rozgłos. I przynajmniej z tym im się udaje, bo sprzedaży im nie wróżę. Znowu padną. Podobnie było ze słynną gejowską okładką. Prócz zamieszania niewiele im to dało. Cóż tytuł miał swoje chwilę świetności. Ale teraz do piachu, szkoda pompować kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sromotnik toruński Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:56 amen trwamy w nadziei że tak się stanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vero_Nick pierwsze efekty bojkotu! Philips Polska przeprasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:08 i zrywa umowę z Point Media Group na zamieszczanie reklam! Informuję, że dziś o godz. 14.30 PR Manager wystosował pismo do bojkotujących i wstrzymał jakąkolwiek współpracę z Machiną! Oby tak dalej! Nie ma kasy, nie ma plucia! Tak 3mać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:16 Redakcjo!!! jak mogłas obrażać moje uczucia religijne! Bojcie sie Boga. Jeżeli chcecie żeby Was ludzie szanowali to najpierw uszanujcie innych i ich nie obrażajcie> Wizerunki religijne należy szanować nawet wtedy kiedy samemu się nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sykiz Re: paulini-JG z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:35 do paulinów z JG nazywacie się ojcami ,a tak ściślej to czyimi ojcami jestescie ? macie bank spermy ? i "nią" zatruwacie Polaków?. Jaki to jest teraz wizerunek tego"swietego obrazu z JG" (kradzionego przecież i wam paulinom kradzione malowidło przekazano). Po(?) mafijnej działalności paulinów z Jasnej Góry w Częstochowie to temu świetemu obrazkowi brakuje węża od pompy paliwowej ze stacji paliwowych ,które paulini przejeli od mafii paliwowej. WSTYD NA CAłY SWIAT PAULINI Z JASNEJ GóRY W CZęSTOCHOWIE! JESTESCIE BANDą ZłOCZYNCóW,NACIAGACZY!mafia paulinska pod wezwaniem watykan-ratzinger uber alle!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do sykiz 08.02.06, 17:52 Napisz tak samo o Mahomecie, dupku zoledny! Zycze Tobie z calego serca, aby potem dorwali Ciebie wyznawcy Allaha i wpoili Tobie szacunek dla ludzi wierzacych! Zaslugujesz na to ponad miare! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sykiz Re: do sykiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:22 wet3 a Ty w kogo wierzysz ? w Boga? czy przekrety mafijne paulinów z JG?/znasz je,słyszałeś?- uważasz ,że mozna kraść,otumaniać ludzi w imię wiary?/. Ja nie mam nic do wierzacych w " cudowny obraz"!!!!!!!!!!!. Moje zdanie jest do działalnosci paulinów z Jasnej Góry w Częstochowie! Dlaczego porównujesz "czarna madonnę z JG do mahometa? ( pewnie ty tym "okreslenie" jesteś). Jeszcze raz ja pisałem o zachowaniu pulinów jako naganne / nie mahometan których tez uwazam zachowanie jako naganne/. Odróznij ludzi i ich walke o władze od wiary. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sromotnik toruński Re: wet3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:04 wet3 napisał: > Napisz tak samo o Mahomecie, dupku zoledny! Zycze Tobie z calego serca, aby > potem dorwali Ciebie wyznawcy Allaha i wpoili Tobie szacunek dla ludzi > wierzacych! Zaslugujesz na to ponad miare! wet3, budzisz we mnie co najmniej ambiwalentne uczucia czy tak pisze katolik, osoba wierząca? Odpowiedz Link Zgłoś
apokalipsa111 HOMOFOBIA to cecha Katolikow? 09.02.06, 04:34 news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4694328.stm news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4694328.stm news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4694328.stm news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4694328.stm Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do ireny 08.02.06, 17:47 Gość portalu: irena napisał(a): > Redakcjo!!! > jak mogłas obrażać moje uczucia religijne! Bojcie sie Boga. Jeżeli chcecie żeby > > Was ludzie szanowali to najpierw uszanujcie innych i ich nie obrażajcie> > Wizerunki religijne należy szanować nawet wtedy kiedy samemu się nie wierzy. Masz 100% racji, ale wielu uwaza, ze mozna chlapac g....m w kolo. Jednak jak ono na nich spadnie, to wtedy rozdmuchuja wielka burze ... w nocniku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 17:23 JAKBY REDAKCJA ODPALIŁA OJCOM dolę to protestu by nie było.Z tą obrazą uczuć to ja mam uczucie, że mój rozum jest poważnie obrażany i zastanawiamsię czy tym katolickim idiotom nie założyć sprawy za obrazę mojego rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinz Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: 195.117.55.* 08.02.06, 17:24 A mnie obraża głupota, a w szczególności przesadna służalczość wobec środowisk religijnych, przedstawicieli naszej władzy (z każdej opcji politycznej) utrzymywanej z moich, wcale niemałych podatków. Składam stanowczy protest! A mój znajomy wegetarianin twierdzi, że ja obrażam jego uczucia konsumując w jego obecności schabowego. Nasi żołnierze w Iraku obrażają pacyfistów, poczucie dobrego smaku obrażają w TV reality shows, moje uczucia człowieka rozumnego obrażają dyrdymały na temat takich czy innych cudów i zdarzeń nadprzyrodzonych. Przykłady możnaby mnożyć w nieskończoność. Ludzie opamiętajcie się! Przestańcie się na siebie obrażać. Wasza energia jest naprawdę warta jest dużo lepszej sprawy. Z równym entuzjazmem proponuję pomagać głodnym dzieciom, chorym, ludziom dotkniętym przez los chorobą. Tak wszakże nakazuje większość religii tego świata jak też humanistyczne do niego podejście. Pozdrawiam wszystkich zacietrzewionych w stanie obrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesteRRo Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:29 hmmm zeby sie o czyms wypowiedziec musialbym zobaczyc ta okladke... ale nie wydaje mi sie zeby byl to jakis straszny incydent.. tak samo jak swiat islamski jest obÓÓzony karykatura, ktora sama w sobie ma smieszyc... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Inkwizycja ?? Wróciła?? Porównaj ilość jej ofiar 08.02.06, 17:36 z działaniem czerwonych!! To ulamek promila!! Słyszłes o masowych grobach ofiar inkwizycji czy kanibaliżmie ( CCCP-Ukraina) ! Miarkuj słowa i opinie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoga Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.02.06, 17:36 Teraz beda sie wszyscy na wszystkich obrazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 08.02.06, 17:37 I tak jest to lepsze od qtassa na krzyżu Nieznalskiej. Ciekawe, że różne beztalencia jak Metz czy pani Nieznalska muszą koniecznie zwracac na siebie uwagę. Nie wiem, czy nie byłoby lepiej aby Kościół zachował wzgardliwe milczenie wobec takich żałosnych indywiduów. Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 [...] 08.02.06, 17:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atos Niech się braciszkowie jasnogórscy przyznają... IP: *.icpnet.pl 08.02.06, 17:40 Tracą impet handlowy na rzecz pielgrzymek do Torunia. Potrzebny jest impuls marketingowy, by owieczki nie traciły kasy w Toruniu, tylko w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
apokalipsa111 Jasna Gora to HOMOFOBIA? 09.02.06, 04:32 news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4694328.stm news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4694328.stm ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymachiner Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.aster.pl 08.02.06, 18:02 Gość portalu: Machiner napisał(a): > Inkwizycja wróciła. Nie inkwizycja a głupota. I nie wróciła a jest od lat. Machiner jest tego najlepszym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś