Dodaj do ulubionych

cisnieniomierze

IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 08.02.06, 21:54
Czy ktoś wie gdzie można dokonać sprawdzenia poprawności działania zwykłych
ciśnieniomierzy lekarskich - dz.
Obserwuj wątek
    • Gość: rad. Re: cisnieniomierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 04:31
      zwykłych tzn jakich ? --rtęciowych?, spręzynowych? ze spirala ,rurką ? jaki.?
      • Gość: rad. Re: cisnieniomierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:17
        jak chcesz zbadać sam to udaj się do przychodni tam maja ciśnieniomierze
        rtęciowe ,porównaj wskazania i już wszystko wiesz , inaczej w aptece czy nawet
        targowisku porównaj ze wskazaniami manometru innych cisnieniomierzy. Naprawa
        sprzetu medycznego kiedys zajmował sie punkt w szpitalu na parkitce ale czy tam
        jeszcze jest? i czy jest sens tam jeżdzić skoro samemu mozna to sprawdzic wg. jw.
    • Gość: tv Re: cisnieniomierze IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 09.02.06, 22:20
      Chodzi o ciśnieniomierze zegarowe-sprężynowe, normale z pompką. Porównywałem z
      innymi w przychodniach /nie rtęciowe/ i wyniki były różne. Czy aby nie robia
      tego w urzędzie miar i wag - był taki ale czy jeszcze jest?
      • Gość: rad. Re: cisnieniomierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:36
        kontrola (legalzacja manometrów) ? zapytaj w Urzędzie Dozoru Technicznego
        ul.Kilinskiego 115 tel o34 3671900, 034 3671909. Watpię w efekty znalezienia
        takiego punktu w Cze-wie ,który by za rozsadna cene to robił.Manometry zazwyczaj
        posiadaja znak dop.UDT .Proszę napisz o efektach poszukiwań.Pozdr.
        • Gość: //seba tutaj IP: 212.203.133.* 10.02.06, 11:44
          nie wątp. wejście z tyłu lodowiska na Sobieskiego. robiłem tam kontrole.
          • Gość: rad. Re: tutaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:31
            dziękuję za rozwianie moich watpliwosci,znałem jeszcze zakład aparatury
            kontrolno pomiarowej przy Hucie Czestochowa - nie podałem ich gdyz własnie
            watpiłem w ich istnienie.Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka