Dodaj do ulubionych

Do ludzi z TRW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:52
cztałem post "liderka w TRW" i tak pomyslałem że moja żona nie ma pracy i co
musiała by zrobić aby zdobyć tam prace ? oczywiście że zacznie od udania się
na rolniczą bąć legionów.

Proszę o poważne odpowiedzi dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: ch Re: Do ludzi z TRW IP: *.s.dial.de.ignite.net 21.02.06, 20:04
      czesc,

TRW przyjmuje do pracy przez firme Work Service albo Worker ale place sa tam
      mierne ok 800 zl a perspektywa przejscia do TRW odlegla.

Ch
    • Gość: gin Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:32
      płaca jak płaca jak wszędzie
      ale gdzie znajdują sie te agencje w czwie ?
      • barabasz43 Re: Do ludzi z TRW 21.02.06, 20:42
        Ja byłam we Wręczycy i tam się ludzi przyjmuje do TRW.Inaczej -ogląda,bo od
        zgłoszenia już 1,5roku czekam i nic,wysłano nas z PUP było nas 10 osób za
        pierwszym razem ,za drugim jeszcze więcej i do dziś cisza.Niewiem poco to było
        tylko PkS na nas zarobił.
        • Gość: marcin_r Re: Do ludzi z TRW IP: *.21.pl / *.21.pl 22.02.06, 19:24
          Z tą Wręczycą sobie daj spokój. Moja siostra tam wytrzymała ok. 2 miesiące.
          Warunki g..., jakieś pyłki azbestu czy inne unoszą się tam w powietrzu, oczy
          spuchnięte po całym dniu pracy. Kobiety tam pracujące mówiły, że jeśli nie masz
          dzieci, a chcesz je mieć to lepiej najpierw urodzić i... poszukać innej pracy.
          Naprawdę trudno jest sytuacja na rynku pracy, ale nie oddawajmy zdrowia za 600
          pln. Nie żebrzmy o pracę, bo niedługo będzie sie pracowało za 100 pln
          miesięcznie, bo coraz to nowi obniżają swoje wymagania płacowe.
          • Gość: marcin_r Re: Do ludzi z TRW IP: *.21.pl / *.21.pl 22.02.06, 19:25
            Oczywiście praca nie jest we Wręczycy (żeby mnie nikt źle nie zrozumiał), ale
            tam ma swoją siedzibę ta firma, która zatrudnia.
        • Gość: Anka Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:53
          asdasdasdasdasdasdasdsadasdasdsadas
    • Gość: gin Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:35
      ok znalazłem Work Service a tego workera nie moge
      • Gość: miko Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:56
        Worker, ul. Dąbrowskiego 7, II piętro, Czestochowa
        • usser Re: Do ludzi z TRW 22.02.06, 12:06
          przez workservice ani przez worker za cholere sie nie oplaca!trw czy inna firma daje workowi np 5zl/h a my dostaniemy 4zl/h minus podatek!!!!pracowalem poprzez workservice, mowie wam, lepiej sobie cv napisac i jechac tam samemu!!
    • Gość: Mmadziks Re: Do ludzi z TRW IP: *.echostar.pl 22.02.06, 19:53
      Ludzie!!Ja wiem, ze nie ma prazy, ale czy Wy noe ogłupieliście z tym TRW?Jak
      widzę każdy tu chce pracowac w TRW, nawet za fizycznego przez Work Serwices?
      Ja nie mieszkam w CZ-wie od 1.5 roku.Mieszkam w innym mieście w Polsce, bo tu
      trzeba było chleba i nieba by godnie żyć.Jesli macie mozliwości to nie
      płaszczcie się za 800 pln. bo przez to jest jak jest.Juz wiedza, ze bezrobotni
      zrobia wszystko aby pracowac, stąd to złe traktowanie,z którego zakład słynie i
      te pieniądze, które nawet jak na pensje TRW(ok 2000 PLN) za taka prace nie sa
      wielkie.Wiem, niektórzy maja podłą sytuacje, ale może wystarczy troche odwagi i
      uporu, a nie przyjmowania batów leżąc plackiem.Tęsknie za miastem( za
      przyjaciółmi) bardzo, ale poczekam, na lepsze czasy.Może wrócę.Tak samo mnie
      zalewa jak czytam o Polonteksie, czy Dospelu.Czy tu nie ma normalnej pracy?????
      • Gość: ghost Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:30
        normalnej ?? normalnej to chyba nie ma nigdzie w polsce a przynajmniej nie
        słyszałem o takiej w polsce a żyje już tu ponad 30 lat
        • Gość: Mmadziks Re: Do ludzi z TRW IP: *.echostar.pl 22.02.06, 21:51
          No widzisz, to mało wiesz jak na 30 lat.Fakt, że to zalezy od zawodu, ale jest
          w Polsce( czyt. nie w Cz-wie) normalna praca.Może nie tak płatna jak w UK, ale
          jak na Polskie warunki dość przyzwoicie( powiedzmy wiecej niż jako dobry barman
          w Londynie), tyle, ze nie jako barman, a specjalista z danej dziedziny.Niestety
          z Cz-wy siły fachowe wybywają od dawna, nikt nas tu nie chce:(.....wynagradzać
          i doceniać.
          • Gość: prowokator Re: Do ludzi z TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 07:54
            do Barabasza: nie pracowałam w TRW, o pyłkach azbestu słyszałam już kilka lat
            temu, o tym się nie mówi jak również o kobietach w ciąży, które od razu idą na
            zwolnienie.Często wiele kobiet poroniło , ale te sprawy się wycisza.Niech się
            tym ktoś zajmie, może ktoś z Gazety Wyborczej?
            • barabasz43 Re: Do ludzi z TRW 23.02.06, 09:27
              Mnie tam wysłano z pośrednictwa z grupą innych kobiet.Spisano nas,pużniej dano
              nam ankiety do wypełnienia pozabierano nam dowody osobiste i zrobiono ksero.Ja
              jestem dociekliwa pytałam dlaczego robią ksero ,bo za tydzień do pracy pani
              idzie,a ,co to za praca,będzie pani wycinać precyzyjne żeczy proszę sobie kupić
              dobre nożyczki i czekać na telefon.Wracałyśmy wszystkie zadowolone.Po miesiącu
              telefon, czy można dotrzeć jak najszybciej do wręczycy bo od jutra do pracy.Na
              miejscu (było nas sporo kobiet) wszystkie tak jak ja, telefon pilne,zabrano
              dowody ,jeszcze raz ksero i oświadczono nam że się w Częstochowie pmylili i nie
              trzeba ludzi.Opisałam to bo może ktoś wie poco półtora roku temu był ten cały
              cyrk strata czasu i pieniędzy.
              • Gość: marcin_r Re: Do ludzi z TRW IP: *.21.pl / *.21.pl 25.02.06, 09:09
                Właśnie co do tej Wręczycy to dopiero po poście barabasza też mi się
                przypomniało, że siostra musiała swoje nożyczki z domu przynosić, jeśli nie
                miała to na dzień dobry dostawała zjebkę od Wielce Szanownej Pani Brygadzistki
                (uchodzącej za BOGA w tym zakładzie pracy niewolniczej). Praca polega na
                sprawdzaniu i wycinaniu nitek z pasów. Druga sprawa to pracowała na stojąco,
                podczas gdy starsi pracownicy wygodnie na krzesełkach. Oczywiście praca na akord
                i jeśli coś się nie spodobało Pani Brygadzistce to nie zaliczała wykonanej pracy
                (pasy pakuje się do pudełek). Cały czas oczywiście ciśnienie na wszystkich, bo
                jeśli masz słabą wydajność to załoga nie dostanie premii przez Ciebie (takie
                120% normy jak kiedyś bywało).
                • Gość: MALA Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:02
                  WY BTO MOWICIE CHYBA O FIRMIE BERGER,SIEDZIBA BIURA WE WRECZYCY,A BERGER A TRW
                  TO DWIE ROZNE FIRMY,PRACOWALAM W BERGERZE A TERAZ PRACUJE W TRW TO TROCHE NA
                  TEN TEMAT WIEM.
                • Gość: mala Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:14
                  pomylily ci sie firmy ty o bergerze kolego mowisz a nie o trw,ktos cie zle
                  poinformowal i jestes w bledzie.nie wiesz jak jest w trw a sier wielce
                  wypowiadasz jak chcesz wiedziec towal z pytaniami ja tam pracuje to ci odpowiem
                  prawde a nie jakies bajki,a co do nozyczek to u nas na dzien dobry kazdy
                  dostaje z zakladu i inne potrzebne rzeczy tez.
    • Gość: gość Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 08:54
      Znam taką jedną osobę z TRW która twierdziła jak ją zapytałem czy to prawda,że
      na zakładzie jest szkodliwy azbest-"nie no co ty jaki azbest, ludzie głupoty
      wymyślają"Osoba ta nie pracuje na hali, tylko się po niej przechadza. I co się
      okazało,kiedy zaszła w ciąże z miejsca poszła na zwolnienie na całe 9 miesięcy
      i to w wielkim pośpiechu, dlaczego? przecież tam nie ma nic szkodliwego!!! Jak
      twierdziła.To jednak daje dużo do myślenia.
      • Gość: Caps Lock Re: Do ludzi z TRW IP: *.man.czest.pl 24.02.06, 23:32
        Niech ktoś z was zatrudnionych w TRW napisze skargę do PIP w Katowicach. Nie
        trzeba się podpisywać na anonimy też reagują. Drugie pismo do Sanepidu i też
        do Katowic. Może to coś da? W częstochowskich urzędach boją sie ,,władzy" z
        Katowic.
        • Gość: MALA Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:05
          WSZYSCY TAK NARZEKAJA NA TO TRW A NIKT SIE NIE CHCE ZWOLNIC,DLACZEGO? BO FAJNIE
          SIE DZIESIATEGO PO KASIURKE IDZIE CO?
      • Gość: Jola Re: Do ludzi z TRW IP: 212.244.33.* 08.03.06, 11:50
        Ty naprawde jesteś tempy. Kobieta zachodząć w ciąże może pracować TAK, ale nie
        na nocki, i poziom hałasu dopuszczalny dla kobiety w ciąży jest inny.
    • Gość: dmuchacz Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:18
      jeśli chodzi o azbest to w komozji jest go w k....rwe i nic sie nie dzieje

oczywiście żartowałem

ludzie trzymajcie sie razem bo demokracja nas wp.....dli

pozdrawiam ludzi pracy choć to nie pierwszy maj
    • Gość: norma jak chcesz żeby była zwykła robotnicą.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 23:48
      ...to tylko i wyłącznie przez Worker, ale szansa że zostanie zatrudniona przez TRW w ciągu najbliższego roku są równe 0%, no chyba że będzie zapieprzać lepiej od starych pracowników i liderka ją przyuważy, ale to z kolei rodzi problem że na danej lini niemoże znajdować się osoba która jest zatrudniona w Workerze a ma u liderki plecy, bo wtedy to ona przejdzie a twoja żonka będzie dalej dybać za grosze, no chyba że będą jakieś przejścia większe ale na nie się nie zanosi. Jak będzie miała szczęście to przejdzie gdzieś po 2 latach. Do tego musi się zbiedz parę kożystnych zbiegów okoliczności, trochę to zagmatwane ale tak jest przynajmniej na legionów, niewiem jak na rolniczej. A propo pracy w workeże jeśli zostanie zatrudniona to musi jescze trafić na linie gdzie jest praca bo w przeciwnym wypadku będzie robiła 5-10 dni w miesiącu i zarabiać około 300 zeta. Nieźle to wykombinowali co, jak byś miał jakieś pytania to służę radom.
      • Gość: pracownik Re: jak chcesz żeby była zwykła robotnicą.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:51
        Azbest,swoje nożyczki, stanowisko do ucinania nitek????I ktoś kto to pisze
        pracuje w TRW?wieszego debila na forum nie widziałem,jak sie nie znasz na
        polityce kadrowej i na zarządzaniu zasobami ludzimi to lepiej siedz cicho!Dawno
        takich głupot nie czytałem.Co do workera...pewnie jak ktoś dostanie robote to
        OK,mnie też sie nie podoba zatrudnianie pracowników"sezonowych",ale takie czasy
        i niestety nasz ustawodawca zezwala na takie zatrudnianie.Co do robienia ksero
        dowodów osobistych w trw nikt nie robi takich rzeczy, wiem to napewno !
        • Gość: marcin_r Re: jak chcesz żeby była zwykła robotnicą.... IP: *.21.pl / *.21.pl 25.02.06, 20:58
          Nie, nic nie rozumiesz. Moja siostra pracowała dla jakiejś firmy, która ma
          siedzibę we Wręczycy (dokładnie biura) i która wykonuje pracę dla TRW. Między
          innymi te czynności, które opisałem. Hala jest gdzieś w okolicach Zawodzia.
          • Gość: Technolog TRW Re: jak chcesz żeby była zwykła robotnicą.... IP: *.s.dial.de.ignite.net 26.02.06, 10:36
            W TRW nigdy nic z azbestu nie robiono i się robić nie bedzie, co za idiota to
            wymyślił? A że warunki są cięzkie to wiadomo, kobiety chodzą na zwolnienie bo w
            ciąży a szczególnie w pierwszych miesiącach nie można dzwigać a tam trzeba caly
            cas coś podnosić i przenosić. Dziewczyny z biura pracują w ciąży.
            • Gość: x85 j77 do technologa lub mechanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:30
              filtry byście wymienili na montażu osi na x85 i j77 przecież tam pracować się nieda dlatego że w powietrzu lata pełno opiłków żelaza czy jakiegoś stopu.
              po ośmiu godzinach człowiek jest zachrypnięty, niewspominając o oddychaniu i ciekawe czy Zajączkowski o tym wie, a tyle razy zwracano na to uwagę.
              • Gość: xx Re: do technologa lub mechanika IP: *.s.dial.de.ignite.net 26.02.06, 23:16
                sm możesz do niego iść, napewno zrobią wszystko berdzo szybko
            • Gość: Do technologa Re: jak chcesz żeby była zwykła robotnicą.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:12
              Akurat ta osoba, która poszła na zwolnienie w ciąży to nic nie dźwiga i nawet
              ciężko nie pracuje. Sprawdza....To, dlaczego wydawała opinie, że nie wiedząc,
              że jest w ciąży pracowała 2 miesiące, a teraz się boi czy wszystko będzie OK.
              Bo jakaś tam dziewczyna pracowała w ciąży i urodziła chore dziecko czy to jakaś
              psychoza? Dlaczego ludzie mówią o tym tak głośno, skąd mają te wysypki na
              ciele, różne alergie, spadek czerwonych krwinek, chore gardła??? Ci, co są
              mądrzy zwalniają się, czym prędzej, bo za parę złoty nie będą marnować sobie
              zdrowia, a panie liderki czy kontrola jakości itd. zarabiacie krocie dzięki tym
              ludziom, którzy ciężko tyrają za marne grosze. I proszę nie pisać, że zarabiają
              b. dobrze gdyby zarabiali tak jak wy to owszem, ale tak nie jest. Teraz do
              kontroli czy gdzie indziej ciężko się dostać. Wszyscy muszą znać język, wyższe
              wykształcenie itp. A kogo wcześniej przyjmowaliście, po zawodówkach bez
              znajomości języka pracują do dziś w kontroli jakości i nie tylko, ale miały
              znajomości. Czemu ich nie wymienicie na lepiej wykształconych? A później takie
              niewykształcone liderki czy kontrola myślą, że wszystkie rozumy pozjadały i są
              ciężko przepracowane. Niech by potyrały trochę na hali za parę złoty to byśmy
              widzieli jakby mówiły, ale dostanie taka jedna z drugą 3000 i więcej (same, co
              niektóre się chwalą) i udaje jeszcze zmęcząną.Żeby to jeszcze studia miały,
              uczyły się zgoda, ale co niektóre mają gorsze wykształcenie od tych, co na hali
              robią. Jak wymagać wykształcenia to od wszystkich, a nie od wybranych, a po
              znajomości już nie.
            • Gość: gosciowa Re: jak chcesz żeby była zwykła robotnicą.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:45
              Nieprawda, dziewczyny z biura w ciąży nie pracują
              • Gość: goś Re: jak chcesz żeby była zwykła robotnicą.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 16:47
                Potwierdzam, że tam z biura w ciąży nie pracują.Dlaczego???,przeciecież
                twierdzą,że nie ma nic szkodliwego....????
                • Gość: gosc gg2075400 do technolog IP: *.inds.pl / *.inds.pl 27.02.06, 18:49
                  jestes?
                • Gość: Technolog TRW Re: jak chcesz żeby była zwykła robotnicą.... IP: *.s.dial.de.ignite.net 28.02.06, 01:19
                  A wlasnie nie masz racji wiekszość dziwczyn z biura ktore sa w ciazy pracuja
                  inne idą na urlop bo im sie należy, wiec prosze głuptnie opowiadać, tak samo jak
                  to inni zarabiają cięzkie pieniądze a wiekszoeść tyra za marne grosze, być może
                  za prostą robotę nie wymagająca umysłowego wysiłku więcej się nie należy, też
                  bym chciał popracować od 6 do 14 i dowidzenia a jak się coś zepsuje albo jest
                  jakiś problem to mnie nie obchodzi nie umiem i tyle, ale ja musze umieś wszystko
                  i nikogo nie obchodzi że czegoś nie wiem, nie umiem zrobić, doba ma 24 godziny i
                  jestem tak zmęczony że nie potrfie myśleć MA BYC ZROBIONE i tyle. tego samego
                  się wymaga od liderów plan ma zejść i jakość ma być dobra to znaczy ZERO BLĘDÓW
                  nie ma żadnych tlumaczeń. Za to właśnie liderzy dostaja swoje pensje. proponuje
                  sie niektórym postawić na ich miejscu. A jak ktoś ma więkse spiracje niż praca
                  na linii nie stara się uzyskać awans wewnętrzny, w naszym zakładzie są takie
                  osoby. Które z produkcji przeszły do mechaników, z mechaników do działu
                  technoloicznego, a z technologii do konstrukcji. I to bez żdnyh "pleców" a tylko
                  dzieki własnej determinacji.

Podrawiam T.
                  • Gość: xxy Re: Chyba się domyślam kim ty jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 05:14
                    Doskonale o tym wiem T że mnóstwo osób przeszło do wyższych działów, tylko że to było pare lat temu i od tamtej pory jest tam stały skład osobowy tgz "wąskie grono" które niedopuszcza innych pracowników młodszych do jakiegokolwiek awansu, a niewątpie w to że na lini pracuje sporo mądrzejszych osób od was tylko że nie mają doświadczenia, które w przez te pare lat zdobyliście, a te śmieszne szkolenia które są organizowane w ramach ":) akademi TRW to ... . A skoro skoro sobie rady nie dajesz to ty się przenieś na produkcję, tam się nie zmęczysz pszychicznie, ale nogi ci wysiądą, więc niepieprz głupot.
                    • Gość: gość Re: Chyba się domyślam kim ty jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:41
                      Potwierdzam, że ci co awansowali to byli przyjęci na samym początku jak
                      powstało TRW. Była tam taka jedna, pracowała na maszynie szyła, ale tak była
                      zmęczona tym szyciem, że poszła sobie na zwolnienie. W tym czasie oczywiście na
                      zwolnieniu awansowała do kontroli jakości bo miała znajomości, do pracy też
                      dostała się po znajomości.I od tamtej pory do dziś tam pracuje. To jak ktoś
                      inny, bardziej wykształcony awansuje? Jak w ogóle można awansować kogoś kto
                      jest podobno chory i nie wykazuje się w pracy. A techn. pisze,że awansują
                      dzięki swojej pracy, Nie opowiadaj bzdur, pewnie też jesteś protegowany i
                      pracujesz tam od początku.
                      • Gość: Technolog TRW Re: Chyba się domyślam kim ty jesteś IP: *.cust.tele2.de 01.03.06, 01:38
                        >>Nie opowiadaj bzdur, pewnie też jesteś protegowany

za takie oskarżenia móglbym cie pozwać, nigdy nie korzystale z zadnej protekcji,
                        wszystko osiągnolem dzięki ciężkiej pracy, nie zaprzeczam że być może miałem
                        trochę szczęścia bo zgłosiłem się kilka lat temu ale o tą pracę starałem się
                        długo, przeszedlem romowę kwalifikayjną po angielsku i radziłem sobie dobrze w
                        okresie próbnym. Nie wszyscy przyjęci z mety zostają stałe, trzeba sięnaprawdę
                        wykzać umiejętnosciami, chęcią pracy i radzić sobie w różnych sytuacjach,
                        zarówno z zagadbnieniami technicznymi (mnie mój kierownik kilka razy przepytywał
                        z PKM) a i na linii produkcyjnej. muszę powiedzieć że te pracowałem na linii i w
                        zakładzie gdzienie było wolnych sobót, przerw na posiłki pomieszczenie było
                        słabo ogrzewane a właściciela nicnie obchodziło. Wiec nie opowiadaj jak to w TRW
                        jest źle.
                        Na temat awansów na produkcji ię nie wypowiadam, bo zgadnienia nie znam, ale z
                        tego co widzę żeby się utrymać na stnowisku lidera też trzeba się starać, bo już
                        kilka osób zwolnino przynajmniej w moim zakładzie.
                        ktoś tu napisał o "Akademii TRW" to szkolenia przeznaczone tylko dla liderów nik
                        t z mojegodziału od roku nie był na żadnym szkoleniu, nie ma na to czasu, kieyś
                        firma sponsorowała języki, też już tego nie ma. wszysko można znieść ale
                        pracownicy z działow technicznych się zaczynają walniać i odchodzić do
                        konkurencji, o mnie martwi.

T

T
                        • Gość: gość Re: Chyba się domyślam kim ty jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 08:33
                          Zwracam honor, ale przyznasz po cichu,że nie jest tak jak się należy.Ty jeśli
                          jesteś wykształcony, znasz język to zgoda takim ludziom się należy i
                          przepraszam jeśli cię to uraziło.Ale jest tam wiele ludzi na stanowiskach co
                          nie mają wykształcenia, technolog no niestety musi się znać na robocie, ale
                          liderka czy kontrola jakości tego można się nauczyć już po awansie. Teraz
                          napewno przyjmowani są z wykształceniem, bo takie były ogłoszenia w prasie. A
                          tak na marginesie uważam, że ta cała rozmowa do niczego nie prowadzi, ludzie
                          sobie ubliżają wzajemnie i podsycają drugich. Jeszcze raz przepraszam jeśli
                          ciebie to uraziło.
                          • Gość: Gość Re: Chyba się domyślam kim ty jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:08
                            Ucinam ten głupi wątek w którym niestety brałem udział. Pozdrawiam T
                  • Gość: gosciowa Re: jak chcesz żeby była zwykła robotnicą.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:15
                    Nie gadaj glupot. Kobiety z biura w ciązy nie pracuja!!! A JAK CI ZA CIEZKO
                    JAKO TECHNOLOG TO IDZ NA PRODUKCJE. Na twoje miejsce jest duzo madrzejszej
                    mlodziezy!!!!
                    • Gość: Technolog TRW Re: jak chcesz żeby była zwykła robotnicą.... IP: *.cust.tele2.de 01.03.06, 01:45
                      > Nie gadaj glupot. Kobiety z biura w ciązy nie pracuja!!! A JAK CI ZA CIEZKO
                      > JAKO TECHNOLOG TO IDZ NA PRODUKCJE. Na twoje miejsce jest duzo madrzejszej
                      > mlodziezy!!!!

ja znam kilka które pracowały bardzo długo w ciąży, jakoś tej zdolnej młodzieży
                      nie widać, przez wiele miesiecy były nabory na technlogów i jakoś nikt akładu
                      się nie zgłaszał, zaledwie jednstki, a co się zgłszali aż tak bardzo się nie
                      wykazywali, ledwo co było wybrać. A choś jest cieżko to nie amierzam się
                      przenieść, nie dlatego, że się boje, ale nie mam zwyczaju iść na łatwiznę.

T
        • Gość: MALA Re: jak chcesz żeby była zwykła robotnicą.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:10
          popieram jakis debil to pisze o tych swoich nozyczkach itd,ale to tak jest jak
          ktos tam nie robi a wie lepiej,jak niektorych slucham co mowia to mi sie
          scyzoryki w kieszeniach otwieraja.
    • Gość: Rozśmieszona Re: Do ludzi z TRW IP: *.echostar.pl 26.02.06, 13:37
      Luudzie!!!
      Przestańcie sie w końcu podniecać TRW.To jest juz smieszne.Jakby to było
      niewiem co.Ludzie maja lepsza prace i tak sie nie rozpisują.

• Gość: była L Re: Do ludzi z TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 21:54
        Popieram!!!
        Ten zakład wcześniej czy później runie, bo nikt tam nie będzie chciał pracować.
        starsi pojdą na renty i emerytury a młodzież głównie wykształcona znajdzie
        prace lepszą gdzie indziej.TRW znów bedzie firma "rodzinną" gdzie będzie
        pracować tylko rodzina dyrektora
        • Gość: xxy Re:Poglądy rodem z PRL-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 05:02
          Jak ma runąć to tylko i wyłącznie dlatego że gospodarka rynkowa tak zadecyduje, stanie się w polsce nieopłacalny więc wywiozą go do gruzji czy kazachstanu, a młodzież zawsze będziemy mieć niedouczoną która zechce tam pracować.
        • Gość: mala Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:20
          jak narazie to sie trw rozbudowywuje i bedzie zatrudninych w tym roku duzo
          nowych pracownikow.tak szybko to nie runie jesli beda zatrudniac madrzejszych
          od ciebie,skad u ciebie ta wizja ze firma bedzike firma rodzinna,co ty
          bierzesz.?
    • Gość: Rozśmieszona Re: Do ludzi z TRW IP: *.echostar.pl 28.02.06, 23:07
      Ludzie z Cz-wy , otwórzcie oczy.Może warto spróbować w innych miastach, gdzie
      są naprawde dobre i przyszlościowe firmy.Nie mówie o wyjeździe za granice, bo
      to już bardzo duże wyrzeczenie( inna kultura, język), ale sa tu inne, większe
      miasta i zakłady, nie ma się co pchac gdzie nas nie chcą i chamsko traktują.
    • Gość: gin Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:47
      a ja się tylko zapytałem w jaki sposób moja żona może się tam dostać do pracy :)))

ale widze że sytuacja w TRW jest taka sama jak w innych zakładach w PL , mobbing
      lizusostwo i protekcja stają sie powrzechne w naszym kraju

Pozdrawiam
      • Gość: Greg Re: Do ludzi z TRW IP: *.cust.tele2.de 03.03.06, 00:19
        no przeez ci napisali ze do tego work service trzeba sie udać a tych wszystkich
        sfustrowanych idiotow nie sluchaj zaklad jest calkiem normalny jak sie pilnuje
        swojej roboty i nik tutaj nikogo nie mobbinguje itp. te wsystkie opowiesci to
        wymysly sfrustrowanych zazdosnikow i znudzonych bab.

Greg
        • Gość: asa Re: Do ludzi z TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 16:51
          Nie do Work servis tylko do Workera na Dabrowskiego.
      • Gość: mala Re: Do ludzi z TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:25
        nie sluchaj tych ludzi co chca zablysnac i sie wymadrzaja a nie wiedza jak
        jest.narobic sie trzeba to prawda ale wszedzie trzeba pracowac,polak to by
        chcial lezec,nic nie robic i kase brac.zeby sie tam dostac to przez workera
        trzeba pracowac ok.roku,a pozniej sie przechodzi do trw,sa tacy co robia w
        workerze ponad rok a np. moj mąz przeszedl po 3 miesiacach bo akurat
        zapotrzebowanie bylo,tak ze nie sluchaj glupot i zona niech zalatwia,bo oni
        wszyscy gadaja ale prace maja to sa madrzy.
        • Gość: pracownik Re: Do ludzi z TRW IP: 213.199.204.* 08.03.06, 21:25
          co do przejsc do trw to sie cos zablokowalo ludzie zasuwaja juz ponad rok i
          wiecej i nic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka