Dodaj do ulubionych

Absolwenci podstawówki nr.44

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:00
Obecnie jest tam gimnazjum nr.5
Skończyłam ją w '95, więc chciałabym, by odezwał się ktoś z mojego
rocznika.Moją wychowawczynią była pani Niewmierzycka.
Odezwijcie się może uda nam się zorganizowac jakieś spotkanie.
Czekam na was :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolka Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:51
      ja jestem troche młodszą absolwentką,ale miło taki wątek przeczytać...swojego
      czasu to była najlepsza podstawówka w mieści...mialam ang od zerówki i
      informatyke:) teraz ta "Piątka" "niby szkoła z klasą"... a kto Cię jeszcze
      uczły. Moge powspomniać z Tobą, chociaż wirtualnie:)
      pozdrawiam
      • Gość: mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 13:56
        No nareszcie ktoś się odezwał :)))Oj tak, tak, tak masz rację była to najlepsza
        podstawówka w mieście, można by rzec, że nawet "elitarna", przecież kupa osób
        była z poza rejonu.
        A co do nauczycieli to polskiego uczyła mnie p.Masłoń, matematyki p.Cichoń,
        historii p.Pietrzykowska, fizyki p.Pytlewska(o zgrozo), chemi p.Radziewicz,
        geografii p.Kałwińska(późniejsza dyrektorka, ale nie za mojej kadencji),
        biologii p.Limbach, a w-fu najwspanialsza pod słońcem p.Miszewska.
        Trochę mi tęskno za tamtymi czasami, bo były to najlepsze lata mijego życia.
        Napisz w którym roku ty ją skończyłaś.
        pozdrowionka
        • Gość: Karolka Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 15:12
          wiesz jak Ty kończyłeś to ja byłam w zerówce :) teraz jestem w liceum...ale
          większość nauczycieli znam. Pani Masłoń to żywa legenda, p.Cichoń -świetna
          babeczka, uczyła mnie też dyr.Kałwińska,mojej kochanej geografii, to ona
          zaszczepiła we mnie miłość do tego przedmiotu :)córka p.Limbach uczyła mnie w-
          f, a dla mnie zgrozą była p.Radziewicz, tzn przez naszą klasę MUSZKIETER :P, a
          p.Pytlewska nie była taka zła 6 z fizyki u niej miałam :) czasem ją spotykam na
          zapukach. a znałeś może pania pedagog Lidie Barczyńską i panie z biblioteki
          Wasik i Lichterowicz, to były najwspanialsze kobiety jaki spotkałam w tej
          szkole,nauczyły mnie miłości do literatury i poszanowania dla książek.
          Ja też mam z tej szkoły moje najlepsze wspomnienia, w licemu jest ok (chodze do
          traugutta) ale podstawówka to była która kształtowała moja osobowość, moje
          ideały i bardzo jestem wdzięczna mojej mamie że woziła mnie przez te lata przez
          pół miasta do 44, ja jestem z tych dzieci z poza rejonu:)
          może by zorganizować jakieś spotkanie absolwentów...tylko nie wiem jak się za
          to trzeba zabrać
          • bevella Re: Absolwenci podstawówki nr.44 06.03.06, 16:08
            Tez skonczylam 44 :) potem zostałam w gim 5, ale to już nie to samo...
            Moją wychowawczynią była p.Bator, a pózniej pani Klajnowska. Dobrze wspominam
            panią Mistarz- od biologii (chyba dobrze pamietam nazwisko...) Polskiego uczyla
            mnie przez pewien czas p.Baranowska, p.Wasik.Ze Ś.P. p.Barczynska miałam
            matematykę. Do dziś czuję nienawiśc do Pytlewskiej przez ktora nieznosilam
            fizyki. Z wuefistą Ratmanem fizyka była śmieszna :)
          • Gość: mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:47
            No to faktycznie dzieli nas kilka lat.Pani pedagog nie pamiętam, ale panie z
            biblioteki owszem, tylko już mi się ten obraz zaciera.
            Miałaś szczęście co do Pytlewskiej, bo ja choćbym się wykuła na blachę to i tak
            zawsze miałam gorszy stopień i to samo jeśli chodzi o klasówki.Pamiętam to jak
            dziś - na tę klasówkę naprawdę się porządnie przygotowałam, siadłam tuż przed
            jej biurkiem, patrzyła mi na ręce, a po dwóch tygodniach oddając sprawdzone
            klasówki zobaczylam , że dostałam pałę, a "prześwietna" p.Pytlewska
            powiedziała, że ściągałam.Była afera może nie na całą szkołę, ale na pół na
            pewno.To tak w skrócie.
            A jeśli chodzi o spotkanie to pewnie ,że byłoby miło spotkać się z ludźmi z
            naszej podstawówki,tylko coś nie chcą pisać.Wydaje mi się, że musimy jeszcze
            poczekać, ażwęcej osób się tu odezwie.
            Pozdrowionka
            • Gość: ja21 Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.trustnet.pl 08.03.06, 14:07
              Witam,ja podstawowke konczylam w 2000roku moja wychowawczynia byla
              p.Radziewicz(zgroza)a co do Pytlewskiej to fktycznie lekcje fizyki nienalezaly
              do przyjemnosci.Za to bardzo milo wspominam P.Baranowska i P.Adamca no i te
              niezapomniane szkole dyskoteki...ah to byly czasy:)Pozdrawiam wszystkich
              absolwentow!!!
              • ja-kasiaa Re: Absolwenci podstawówki nr.44 08.03.06, 14:57
                Witam:) Ja 44 skończyłam, znaczy można powiedzieć, że skończyłam w 2001 roku,
                niestety skończyłam wtedy dopiero 5 klasę a szkołę zliwkidowali... Moją
                wychowawczynią najpierw była p. Skrobek, potem p.Baranowska. Milo wspomninam
                czas w 44 bo była to naprawdę Szkoła z klasą:P nie to co teraz gim5:/. Pamiętam
                ś.p. p.Barczyńską - miałam z nią przyrodę w którejś klasie i 6 na koniec:D Miło
                wspomoniam róweniż p.Cichoń, p.Klajnowską, oczywiście p.Wasik i moje
                wychowawczynie:P
                • Gość: gorzata Re: Absolwenci podstawówki nr.44 - ucz.gim 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:07
                  A ja może troszkę nie na temat , ale .... Chodzę teraz do drógiej klasy gim. nr
                  5 a do szkoły podstawowej nr 44 chodził mój tata... Pani Radziewicz odeszła ze
                  szkoły w wakacje 2005 roku . Teraz za nią jest inna pani ale p Radziewcz czasem
                  się jeszcze w szkole pojawia ( nie prowadzi lekcji ) :) Bardzo lubię tą szkołę i
                  grono nauczycielskie ... :) pozdrawiam :)
                  • Gość: Lesio Re: Absolwenci podstawówki nr.44 - ucz.gim 5 IP: *.org / *.org 08.03.06, 17:30
                    Ja skonczylem 44 w '95, pierw wychowawczynia byla Pani Skrobek (serdecznie
                    pozdrawiam) a pozniej Pani Radziewicz (tez serdecznie pozsrawiam). Szkoda ze
                    taka fajna szkole przemianowali na gimnazium :(
                    • Gość: mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 - ucz.gim 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:56
                    • Gość: mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 - ucz.gim 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:00
                      ups.
                      No jak to milo ze nareszcie odezwal sie ktos z mojego rocznika :)))
                      Tak droga dedukcji doszlam ze byles w klasie "c".
                      Ach... co to byly za lata...Najlepsze lata mojego zycia.
                      Mam nadzieje ze za jakis czas bedzie nas na tym forum znacznie wiecej i damy
                      rade zorganizowac jakies mile spotkanie.
                      Pozdrawiam- uczennica klasy 8"b"
                      • Gość: Lesio Re: Absolwenci podstawówki nr.44 - ucz.gim 5 IP: *.org / *.org 09.03.06, 23:26
                        tak bylem z 8 "c" chyba najgorszej klasy w tej szkole :)
                    • Gość: mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 - ucz.gim 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:08
                      Swoja droga, nawet jesli chciec zorganizowac spotkanie absolwentow 44to gdzie???
                      Przeciez jej juz nie ma :(((
              • Gość: Karola Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:54
                zapomniałabym o Panu Adamcu...ale wstyd on był dobrym duche 44, bardzo go
                lubiłam i bardzo brakuje mi teraz dobrego inforamtyka, moja sorka z liceum jet
                po jakimś przyśpieszonym kursie i nic nie wie. Pan Adamiec nauczły mnie
                wszystkiego co wiedziałam o komputerach i dzięki niemu rodzice kupili mi mój
                pierwszy komp...to był super nauczyciel. uwielbiałam rajdy i marsze na
                orientacje...kawał Polski nam pokazał :)
                • Gość: Lesio Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.org / *.org 09.03.06, 23:24
                  Pani Siwka i tak byla najlepsza :D
                • Gość: koszmar Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.trustnet.pl 09.03.06, 23:26
                  w ktorej jestes klasie karola jesli mozna spytac:)?
    • ja-kasiaa Re: Absolwenci podstawówki nr.44 08.03.06, 17:30
      Gim 5 to beznadziejna szkoła.... wypowiadałam się na ten temat już wiele razy
      na forum i nie będę tuttaj się wypowiadać ale mimo wszsytko smieszy mnie jak
      ktoś pisze że w gim5 jest fajnie itd... Chyba nie wiecie jak wygląda prawdziwa
      szkoła w której jest fajnie..... Ale mimo wszystki nie bierzcie sobie tego do
      serca:P
      • Gość: dolly Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.trustnet.pl 09.03.06, 23:21
        tez chodzilam do 44:) ale jak bylam w piatek klasie to zlikwidowali podstawowke:
        ( moja wychowawczynia byla wowczas p. H. Sokolnicka:) ale teraz to co sie z gim
        zrobilo to wielkie buu :) kasiu popieram :D
    • Gość: mala Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:59
      UP

konczylam SP 44 w 1992r
      Szkola the best !
      • Gość: gosia Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.Red-217-126-15.staticIP.rima-tde.net 09.03.06, 16:02
        czesc, ja konczylam podstawowke 44, w 1995 roku!! tez bylam w 8c. moja
        wychowawczynia byla Pani Radziewicz, i milo ja wspominam, choc miala z nami
        bardzo duzo problemow. tez bardzo milo wspominam ta szkole, tak dla podpowiedzi
        jestem jedna z trzech dziewczyn, chorku, ktory speiwal zawsze na akademiach.
        rowniez milo wspominam, murek z boku szkoly, gdzie tez spedzalo sie ciekawie
        czas.... pozdrawiam serdecznie!!!!!
        • Gość: Lesio Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.org / *.org 09.03.06, 17:00
          Gosia M. ?
          • Gość: gosia Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.Red-217-126-15.staticIP.rima-tde.net 09.03.06, 18:11
            Tak Lesiu, tak Gosia M. pozdrawiam, niestety jesli bedzie jakies spotkanie to ja
            nie przyjde, jestem w Hiszpanii. buziaki dla wszystkich absolwentow 44
            • Gość: Lesio Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.org / *.org 09.03.06, 23:25
              Ja Ciebie tez pozdrawiam Malgosiu, co do spotkania to ciezko moze byc, z naszej
              starej 8"c" widze tylko ze 4 osoby :(
              • Gość: Lesio Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.org / *.org 09.03.06, 23:29
                A czy ktos pamieta Pana Bozka, On uczyl muzyki. Na przerwie chodzil po korytarzu
                z linijka i kazdego kto chcial isc do WC bil nia po rekach.
                • Gość: mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:17
                  tobie to dobrze bo odezwal sie ktos z twojej klasy.a z mojej nikt bo tam same
                  buce byli.wy byliscie zgrani a my dopiero zgralismy sie po komersie, chyba
                  troszke za pozno.
                  a pana bozka doskonale pamietam,troszke mu oczka sie rozjezdzaly i nigdy nie
                  wiedzialam do kogo mowi, ale wedlog mnie byl spoko gosciem.
                  a jesli chodzi o adamca to moze byl on sympatyczny ale informatyki to on mnie
                  wcale nie nauczyl.moze potem sie zmienil,ale o ile dobrze pamietam to na
                  informatyce tylko gralismy w kolo fortuny :)))
                  • Gość: Lesio Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.org / *.org 10.03.06, 16:45
                    Informatyke mialem z Pania (nazwiska nie pamietam :( ) ale tez bylo fajnie i
                    gralo sie w Wolfensteina 3d :]
                  • Gość: Lesio Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.org / *.org 10.03.06, 16:46
                    Moj sasiad a twoj kolega z klasy: Tomasz W. chyba czasami tu zaglada.
                    • mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 11.03.06, 08:41
                      jesli zaglada to milo by bylo gdyby sie odezwal.
                • Gość: mikito a moze ktos z 8"b" sie odezwie z ' 95r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:18
                  czekam z niecierpliwoscia :)))
                  • Gość: Karolka Re: a moze ktos z 8"b" sie odezwie z ' 95r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:53
                    a Pani Siwka Was uczyła? na jej lekcjach to było wesoło :)
                    • ja-kasiaa Re: a moze ktos z 8"b" sie odezwie z ' 95r 10.03.06, 15:17
                      Gość portalu: Karolka napisał(a):

> a Pani Siwka Was uczyła? na jej lekcjach to było wesoło :)

w 44 pani Siwka była jeszcze spoko ale teraz się już zepsuła... nie jest już
                      taka fajna i lajtowa jak była.. a szkoda
                      • Gość: aga Re: a moze ktos z 8"b" sie odezwie z ' 95r IP: *.man.czest.pl 10.03.06, 21:33
                        pozdrawiam absolwentow z '85
    • Gość: Andzia Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.nwrk.east.verizon.net 11.03.06, 00:22
      Ja rowniez bylam w 8c, tyle tylko ze konczylam podstawowke w 85 roku! Moja
      wychowawczynia byla p.Sokolnicka, a p.Radziewicz uczyla nas chemii. Serdeczne
      pozdrowienia z USA dla calego mojego rocznika i nastepnych rowniez.
      • Gość: Slavko Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.man.czest.pl 11.03.06, 00:45
        Miło słyszeć głos koleżanki z klasy :D Gorąco pozdrawiam.
        Szkoda tylko że Mariusz odszedł od nas [']
        • mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 11.03.06, 08:39
          no jak to milo!!!
          robi sie nas coraz wiecej
        • Gość: Andzia Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.nwrk.east.verizon.net 11.03.06, 13:35
          Slavko znaczy sie Slawek T.? Jak to Mariusz odszedl od nas. O czym Ty piszesz?
          Moj adres e-mail to andzia_17@yahoo.com
          pozdrawiam. Aneta W.
    • Gość: J Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: 212.160.156.* 11.03.06, 09:20
      Ha! To były czasy... Skończyłem '44' w 1991 roku, i do dziś wspominam tą
      wspaniałą atmosferę początków kapitalizmu w Polsce. Jakoś czuło się te zmiany w
      powietrzu. Potem egzaminy do liceum gdzie wybrałem jakąś recenzję dzieła
      literackiego, no i napisałem... :) Recenzję HMS Ulissess MacLean'a. :D Przeszło
      na "db" o ile pamiętam. ;)

Podstawówka na Worcella to była jazda, zwłaszcza na początku. Oj niezłe numery
      się odwijało, że nie wyleciałem to się dziwię. :> Dyrekcja okazała się
      wyjątkowo tolerancyjna. Z lekcji, po latach dobrze wspominam nauczycieli którzy
      wymagali - p. Limbach, czy matematyczkę p. Grzelińską. Szkoda tylko że sam nie
      przykładałem się do nauki tych przedmiotów, niewiele brakowało a oblałbym VIII
      klasę u p. Pytlewskiej. Jakoś się wybroniłem, ale ocena na ostatnim świadectwie
      jaka jest taka jest.

Fajne czasy to były...
    • Gość: Mefior Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 14:30
      Ja takze jestem absolwentem tej podstawowki choc troszek mlodszym bo konczylem w
      99 i dobzre pamietam matematyke z p Cichon (wychowawczyni), fizyke p
      Pytlewska,geografie z p Kałwińską (wychowawczyni do 6 klasy bodajze ) chemie z p
      Radziewicz biologie a paniami Limbach i Mistasz i oczywiscie polski z p Rotkiel
      i Dorożyńską pozdrawiam wszytkich absolwentow i grono nauczycielskie
    • Gość: mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 16:53
      mysle ze byloby milo gdyby odezwal sie ktos z nauczyciel.
      zapraszam do wspolnego wspominania
      • Gość: Karolka Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:31
        o właśnie mi się przypomniało że p.Dorożyńska ma jeszcze moją książke...jeśle
        to czyat to prosze o kontakt. to książka francusko-polska...panie wie, to
        ważne, przydała by mi sie teraz a nie można juz takiej kupić..
    • Gość: mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:26
      martwi mnie to ze tak nagle przycichlo.
      ludzie piszcie ... nie bojcie sie wspomnien ... tylko one nam zostana ...
      • Gość: kraola Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 19:23
        śnił mi się dzisiaj facet o w-fu...pan Wojtowicz :/
        dziwne... :)
        • Gość: Piotrek Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.czest.pl.auchan.com, / 62.148.92.* 23.03.06, 20:05
          Witam
          Skonczylem 44 chyba w 95 nie moge sie doliczyc dokladnie. Bylo OK !
          Wychowawczynia byla Pani Siwka!!! Pozdrawiam
          Malo ludzi sie widuje z tamtych czasow niestety
          • Gość: mloody Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:56
            Ja chodzę do gim 5 i to nie prawda że Pani Siwka nadal jest lajtowa i wcale się
            nie zepsuła ,na lekcjach jest fajnie...
    • Gość: Lukas Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:57
      Rocznik '95, wychowawczyni p. Niewmieżycka. Czy jest ktoś z klasy 8b???
    • Gość: Lukas Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:58
      Hej, ja też jestem z rocznika '95 Pani Niewmieżyckiej, pisz na e-mail
      lukasprez@poczta.onet.pl
      • Gość: mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:47
        No nareszcie sie doczekalam :))))
        Zaraz sklece jakiegos maila.
        Pozdrowienia-Olka J.
    • Gość: mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:18
      Oj!Coś nas malutko.
      Czyżby tylko tyle osób ukończyło przewspaniałą 44?
      • Gość: Karolka Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:40
        spotkałam dzisiaj panią Grzelińską...
        i tak sobie pomyślałam że możnaby ją powspominać..:)
        nie uczyła mnie ale zawsze odkąd pamiętam była, i co dziwne odkąd pamiętam
        zawsze tak samo wyglądała, zawsze mnie to dziwiło...
        co Wy na to?
        ktoś pamięta coś...
        pozdrawaim :)
        • Gość: Mefior Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:39
          Mnie osobiscie tez ta pani nie uczyla ale masz racje niezle sie "konserwuje" bo
          dla mnie wciaz wyglada tak samo jak kilka lat temu.Swoja droga widzialem
          ostatnio pania Cichon (byla wychowawczyni) tez sie nic nie zmienila. Chyba ta
          matematyka tak dziala na cere :P
          • Gość: mikito Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:51
            A wlasnie jesli o p.Cichon chodzi, to mam pytanko.Czy ktos wie jak dlugo uczyla
            matmy w podstawowce i czy w gimnazjum tez uczyla?
            • Gość: karolka Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 15:32
              wiesz nie uczyła mnie ale z tego co pamietam to odeszłam jak sie nasz 44
              przerodziła to w dziadostwo... (gim5)
              • Gość: Mefior Re: Absolwenci podstawówki nr.44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:44
                z tego co wiem to p Cichon w 44 troche czasu spedzila bo uczyla nawet mame mojej
                dziewczyny a to bylo kilka dobrych lat temu :)kilka pokolen matematyki wyszlo
                spod reki p Cichon :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka