Dodaj do ulubionych

Co na parki SLD?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 00:08
co na decyzje zarzadu województwa z SLD, powie nasza organizacja SLD? czy
ktos zada pytanie panu Matyjaszkiewiczowi, co on na decyzje swoich kolegów
partyjnych? co na to posłanka z SLD pani Janik? co na to inni senatorowie,
posłowie, a zwłaszcza poseł Szymon Giżyński, szef PIS? czy dziennikarze
zaytaja sól tej ziemi co zrobia w sprawie forsy na parki?

co zrobisz Gazeto Wyborcza?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wlodek Re: Co na parki SLD? IP: *.vf.shawcable.net 06.03.06, 14:13

Gość portalu: pytek napisał(a):

> co na decyzje zarzadu województwa z SLD, powie nasza organizacja SLD? czy
      > ktos zada pytanie panu Matyjaszkiewiczowi, co on na decyzje swoich kolegów
      > partyjnych? co na to posłanka z SLD pani Janik? co na to inni senatorowie,
      > posłowie, a zwłaszcza poseł Szymon Giżyński, szef PIS? czy dziennikarze
      > zaytaja sól tej ziemi co zrobia w sprawie forsy na parki?
      >
      > co zrobisz Gazeto Wyborcza?

Czy to nie mr W.Wiatrak byl niedawno obecny na tym forum???
      Tez chcialbym wiedziec co sadzi o swoim prteigenosse glosujacym przeciw.
      Odwagi towarzysze!!! Wszak Maras dodzi w "dobre imie partii", albo ...dziala na
      zlecenie imperialistow i wrogiej reakcji
      • jacoobs Re: Co na parki SLD? 06.03.06, 14:31
        Naprawdę zastanówmy się jak w Częstochowie ma być lepiej skoro sami plujemy
        sobie w twarz. Tylko w imię czego??
        Czyżby dla dobra SLD, bo im gorzej dla Wrony tym lepiej dla was??!!
        • ulisses_czwa Re: Co na parki SLD? 06.03.06, 17:17
          Jest bardzo dobra i prosta recepta na "konie trojańskie", bo tak należy od dziś nazywać wszystkich tych, którzy zostali wybrani, aby nas reprezentować i ewidentnie działaja przeciwko nam... Nie głosujemy na tego pana (sic!) nigdy więcej i przy okazji na SLD... Dlaczego krytykuję partię, choć nie mam w zwyczaju zabierać głosu w polityce? Ponieważ tu doszło do wyraźnego działania na szkodę naszego miasta... Wcześniej niejednokrotnie członkowie tej partii dzialali na naszą szkodę (prosze nawet nie próbować zaprzeczyć), ale teraz to juz przesadzili... Czekam niecierpliwie na "ogłoszenie duszpasterskie" członków SLD - tak jak to już mają w swojej tradycji informować nas o swoim stanowisku na forum... Rzucam Panu Marasowi, Matyjaszczykowi i innym z jedynej słusznej partii ciężką rękawicą w twarz... Żądamy wyjasnień, przeprosin i przyznania się do postawionych niżej zarzutów w sprawie pieniędzy "na parki":

1. Ewidentne działanie na szkodę miasta
          2. Niekompetencja i nieumiejętność walki o pieniądze (nasz wniosek zajmował 6. miejsce pozwalające na realizację zadania). Pan Maras jednak wsparł Gliwice tłumacząc, że i tak nie wystarczyłoby pieniedzy, a później usiłuje chaotycznie tłumaczyć, że może ze zwrotów coś się znajdzie (pomijam już brak logiki w tym co mówił "nasz" członek zarządu)
          3. Prywata Pana Marasa, czyli rzucenie kłody pod nogi przed wyborami Prezydentowi

Tylko proszę nie łgać, bo nie dam się oszukać...
          • toja69 Re: Co na parki SLD? 06.03.06, 18:28
            Uwazam, ze pieniadze (nieprzliczone) leza w sasiedztwie, powyzej parku. Ja tez bym chcial nic nie robic, a zeby mi panstwo, albo unia dala na urzadzenie ogrodu kolo mojego domu. A dla czego nie ??? PiSowska MORALNOSC!!!
            • Gość: Wlodek Re: Co na parki SLD? IP: *.vf.shawcable.net 06.03.06, 19:19

toja69 napisał:

> Uwazam, ze pieniadze (nieprzliczone) leza w sasiedztwie, powyzej parku. Ja
              tez
              > bym chcial nic nie robic, a zeby mi panstwo, albo unia dala na urzadzenie
              ogrod
              > u kolo mojego domu. A dla czego nie ??? PiSowska MORALNOSC!!!

Nie mieszalbym pojec i podpinalbym do Marasa i PiS-u i sasiadow parkow.
              Ani "sasiedzi" nie sa wlascicielami parkow, ani PiS nie glosowal przeciw
              unijnym dotacjom.
              Tu jest konkretny i jasny przypadek indywidualny i ...partyjny.
              I nie ma co zwalac na tych co "murzynow bija", "Zydow i cyklistow" tez sie w to
              wrobic nie da.
            • Gość: xx Re: Co na parki SLD? IP: *.icis.pcz.pl 06.03.06, 22:46
              W Parkach pod Jasna Gora odpoczywaja zwykli mieszkancy Czestochowy - to poza
              tym centralny kawalek miasta i razem z Alejami w duzym stopniu decyduje o
              obliczu Czestochowy.

• ulisses_czwa Nokaut... 09.03.06, 00:06
            Panie Maras? Panie Matyjaszczyk? (wiem, że Pan to czyta)... Czyzby moja rekawica rzucona mocno owineła się wokół twarzy? Najwidoczniej tak... Cóż można się spodziewać po takich ludziach... Nic!
      • Gość: miki Re: Co na parki SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 23:59
        a zauwazyłes włodziu wpisy spod adresu politechniki czestochowskiej? :-)))))
        • Gość: Wlodek Re: Co na parki SLD? IP: *.vf.shawcable.net 09.03.06, 04:46

Gość portalu: miki napisał(a):

> a zauwazyłes włodziu wpisy spod adresu politechniki czestochowskiej? :-)))))

Tutaj nie.
          A w jakiej sprawie, ze spytam..

A z drugiej strony patrzac, to SLD-owcy sami sobie gola strzelaja, bo to
          idealna okazja do odciecia sie od Marasa i zapalania sw. oburzeniem za numer
          jaki im wycial.
      • Gość: Ciekawa odpowiedż Re: Co na parki SLD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:12
        Ja bym na parki nie dał nic z pieniędzy unijny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Gość: Czestoch 07.03.06, 16:57 + odpowiedz

Co za debil wymyśli żeby wydać 11 miljonów na parki jasnogórskie a kiedy zostaną wyasfaltowane ulice na Stradomiu, które nie
        mogą się go doczekać od 30 lat!!! A stare miasto te syfiaste kamienice i uliczki jak z rynsztoka tam przecież mieszkają
        Częstochowianie a kamienice miejskie wokół Katedry i Wyższej szkoły Hotelarskiej a ul. Mała "Pekin" w sercu miasta a ul.
        Piłsudskiego? A Dąbie, ul. Rejtana wygląda jak super dojżały ser nawet śmierdzi jak on. A stary Raków z pohutniczymi blokami
        gdzie wychodki są na klatkach a wode nosi się w wiadrach a grzyb jest taki że strach wchodzić do tych ruder. Ale nasza Super
        Gwiazda Sołtys chce mieć sukces! jego walą pieprzeni mieszkańcy! (i tu mi się ciśnie na język najgorzsze określenie człowieka
        tak postępującego od sk...... i ch.... pie......) On na wybory chce pokazać piękne parki dla mocherowych beretów, które co
        niedziela zapieprzają na górke się pomodlić a mieszkańcy pekinu i tak nie głosują w wyborach więc niech żyją i zdychaja jak
        świnie. To strategia i polityka naszego sołtysa. To własnie obraz najbardziej zakłamanego skórwiela w mieście.

• Re: Ja bym na parki nie dał nic z pieniędzy unijn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Gość: TH 07.03.06, 17:01 + odpowiedz

Trochę racji w tym jest:)

100% unijnych pieniędzy na drogi!!!

• Re: Ja bym na parki nie dał nic z pieniędzy unijn IP: *.czestochowa.agora.pl
        Gość: szcz 07.03.06, 17:15 + odpowiedz

Ale pieniędzy z tego funduszu, o który stara się Częstochowa nie mozna wydać na
        co się chce, tylko na tzw. „zdegradowane obszary miejskie”, czyli np. odnowę
        obiektów zabytkowych, tereny zielone lub właśnie parków. A poza tym: darowanemu
        koniowi w zęby się nie patrzy. Skoro są fundusze możliwe do uzyskania, należy
        się o nie postarać, bo to, że parki podjasnogórskie wymagaja odnowienia jest
        oczywiste dla każdego, kto tam bywa, a samego budżetu miasta na to nie stać.

• Re:Od Częstocha Stradomsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Gość: Częstoch Stradomsk 07.03.06, 18:36 + odpowiedz

Co prawda z kilkoma wymienionymi przez priorytetami remontu obiektów w Cze-wie
        można się zgodzić,ale co do obrzucania kogokolwiek takimi inwektywami to
        stanowczo należy zaprotestować,nawet jeżeli Wrony nie trawisz.Co gorsza na forum
        Katowice,ktoś pomylił mój nick z twoim,dlatego już nie będę używał Częstoch
        Stradomsk,bo wzbudza zgorszenie.
        Muszę jednak przyznać w tym co piszesz,że jest trochę prawdy.

• Re: Ja bym na parki nie dał nic z pieniędzy unijn IP: *.icis.pcz.pl
        Gość: xx 07.03.06, 21:20 + odpowiedz

Potrzeb jest strsznie duzo - zgadzam sie. Na wszystko nie starczy - nie ma
        szans. Caly czas trzeba wybierac i ustalac priorytety.

Dla Czestochowy takim priorytetem w tej chwili jest bardzo zaniedbane przez
        cale lata powojenne centrum. III Aleja sie po prostu rozsypuje. W Centrum mozna
        osiagnac najwiekszy efekt wydajac pieniadze unijne.

Na Parki kase mozemy dostac wlasnie z pieniedzy unijnych, ktorych na zaden
        asfalt na Stradomiu nie da sie uzyskac.

A poza tym nigdy nie bedzie tak ze wszystko ktos zrobi za mieszkancow. Popatrz
        na Rynek Wielunski i Stare Miasto. Na tym pierwszym bardzo duzo sie zmienilo na
        lepsze, bo tam sa jednak normalni wlasciciele kamienic. Wiec tam srodkow
        wspolnych potzreba duzo mniej zeby osiagnac jakis efekt. Na Starym Miescie w
        wielu kamienicach i na wielu ulicach nie ma na kim sie oprzec - z wiadomych
        przyczyn. Tam jest prawdziwa studnia bez dna i bez prywatnego wspoludzialu nie
        ma szans na szybka poprawe. Tam tylko mozliwe jest jest to w pewnych enklawach,
        gdzie jest troche prywatnych wlascicieli z prawdziwego zdarzenia - np. na
        starym rynku, na Joselewicza, w rejonie Hotelu Sonex.

• nareszcie ktoś powiedział prawedę prosto w oczy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Gość: Olek 08.03.06, 17:28 + odpowiedz

To prawdaże w mieście robi się wszystko pod publiczke i pod dobrze wypasione grubasy z jasnej a reszta mieszkańców niech sie
        umartwia.
    • Gość: pytek Re: Co na parki SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 00:33
      ponawiam moje apolityczne pytanie. chciałbym wiedziec. co oni sadza na ten
      temat? gdybym pracował w jakiejs gazecie to byłoby pierwsze co zrobił. bym
      zadzwonił:
      słuchajcie obywatelu Wiatrak, czy to co zrobił wasz kolega partyjny (jesteśta w
      klubie SLD) jest dobre dla miasta? czy nie powinien sie podac do dymisji?
      panie posle, co zrobicie w tej sprawie w imie mandatu otrzymanego od
      mieszkancow?
      Panie wojewodo, ma pan teraz sposobnośc pokazac ze jest pan tam dla dobra
      regionu czestochowskiego także?
      • Gość: pytek Re: Co na parki SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 00:00
        boicie sie? tacy odwazni przeciez...
      • Gość: Veesta Re: Co na parki SLD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:27
        bardzo łatwo jest siedzieć na dupie i nic nie robić tylko na wszystko
        narzekac ... moze gdyscie zaczeli wszyscy chodzic na wybory - chociaz tyle ...
        A jak sie tak wszystko nie podoba to sie chlopie wez sam do roboty, zacznij
        dzialac wstap do jakiejs partii albo zaloz swoja wlasna , skoncz porzadne
        studia wyucz sie jezykow i do przodu. Prawde mowiac nie trzeba byc demonem
        intelektualnym, zeby w tym kraju cos osiagnac. Jesli tutaj nie potrafisz to
        nigdzie nic nie osiagniesz, mozesz wyjechac za granice i byc bialym murzynem.
        Zacznij cieszyc sie tym co masz bo inni maja duzo gorzej, patrz -> Bialorus,
        Ukraina, Bliski i Daleki Wschod itp ...
    • Gość: Windygod Co "ciekawa odpowiedź? zakończyła temacik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:24
      Do budy kundle Wrony!
      • Gość: sraczek Re: Co "ciekawa odpowiedź? zakończyła temacik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 00:31
        pod ziemie czerwone gnidy. tam wasze miejsce zdrajcy Czestochowy, sprzedajecie
        sie i nasze pieniadze za własne pensyjki. tfu
    • Gość: Chłop Pitek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:49
      Sorry zabardzo nie jażę tej waszej polityki i nie zamieżam, ale myślę że kasa
      zostanie przelana na konto stowarzyszenia chrześciańskiego. Które właśnie
      nabralo prawo do wieczystego użytku przedszkola w dz. Raków przy ul. Rapackiego
      i przy okazji połowę parku. Wtedy wasi koledzy przeleją pod pretekstem że
      będzie dosadzanych więcej drzewek większość tej kasy. Myślę Pitek że coś wiesz
      na ten temat. Podziel się tym i oświeć mnie i innych co ty na te podarki ze
      strony obecnych władz??!
      • Gość: nóż_w_brzuchu Re: Pitek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 12:21
        Parki zgodnie z koncepcją SLD należy sprywatyzować (czyt. sprzedać kolesiom za marne pieniądze i podłączyć się pod zyski).
        • Gość: miki Re: Pitek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 23:05
          można przeznaczyc je także na opał. oczywiście w naszych piecach.
          • Gość: kl Re: Pitek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 02:36
            w ICH piecach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka