Dodaj do ulubionych

...nowobogacki z merola ;-)

19.03.06, 11:05
sobota, pod osiedlowy śmietnik podjeżdża ’wypasiony’ merol. Wysiada gość i
.... z bagażnika wyrzuca śmieci (zrobiłem mały fotoreportaż). Teraz wiem już
jak się zbiera na merola (ciekawe czy przerobił go na gaz). Gość na 100% nie
jest lokatorem.

PS. Mercedes był nowy i wyższej półki, nie jakis tam 20 letni
Obserwuj wątek
    • Gość: xxxx Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 11:51
      Ludzka zawisc nie zna granic!
      • Gość: piter Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:06
        zawisc? nie wkurzył by sie gdybys musiał płacić za wywóz smieci jakiegos lolka z
        mercedesa? pozatym zachowanie tego goscia to jest przejaw chamstwa.
        • Gość: jacek Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.czestochowa.agora.pl 20.03.06, 22:44
          Owszem, to wkurzające, ale gdyby facet przyszedł pieszo byłbym także wkurzony.
          fakt, że ktos ma mercedesa nie czyni go lepszym, ale też nie jest jakąś ujmą.
      • Gość: zzz taka prawda IP: 82.160.8.* 19.03.06, 12:09
        im bagatszy tym bardziej oszczedza na wywozie smieci, zamawia malutki
        pojemniczek ze sie nic nie misci a potem daje pracownikom worki ze smieciami
        zeby u siebie wyrzucic, wiec biora bo co zrobic inaczej z roboty wywali - taka
        jest prawda xxx !
    • Gość: Do Beghortona Re:Do beghortona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:14
      Od dawna nie czytałem głupszego wpisu niż twój.
      Niech sobie podjeżdza nawet złotym Lincolnem.
      Od tych śmieci ci nie ubędzie!
      Albo jak byś był sprytny to radzę nakręcić ze zoomem jak wygląda paczuszka i
      biegiem do klatki po schodach w dół i do śmietnika.Po nagraniu bez trudu
      znajdziesz paczkę.
      Jak gościu podjeżdza Mercedesem to napewno wyrzuca tam coś co tobie da szczęście.
      • Gość: Wywalam okazyjnie Re:W y j a ś n i e n i e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:21
        Jeżeli np.Pan Kowalski kupi sobie worek na odpady w MPO to taki worek pełen śmieci
        może wywalić do każdego kontenera MPO.Bez względu czy to się wam blokersom
        podoba czy nie.Jeżeli wam się tak bardzo nudzi to radzę zatrudnić "Straż
        śmietnikową".
        Do tego nadawałyby się panie z kółka różańcowego lub panowie w stylu Ferdynanda
        Kiepskiego.W każdej klatce znajdzie się podobny osobnik.A taki śmietnika będzie
        bronił jak swojej własności.
        • Gość: Ka Re:W y j a ś n i e n i e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:29
          Im bogatszy tym wiekszy burak i sep ,taka prawda.
        • Gość: Do gośćia Re:W y j a ś n i e n i e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:29
          Cwaniaczku wywalaj swoje śmieci do swojego pojemnika i płać za to.Trzeba Tępic
          takich ćwoków.Podawajcie numery samochodów na internet.Cwaniaku odezwij się
          teraz.
          • Gość: Gosc Re:W y j a ś n i e n i e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:40
            Odpowiadasz na :
            Gość portalu: Do gośćia napisał(a):
            > Cwaniaczku wywalaj swoje śmieci do swojego pojemnika i płać za to.Trzeba Tępic
            > takich ćwoków.Podawajcie numery samochodów na internet.Cwaniaku odezwij się
            > teraz.
            Przeczytaj sobie wpis Wywalam okazyjnie.
            Jak by ktoś przed twoim oknem włamywał się sąsiadowi do samochodu to siedziałbyś
            cicho ze strachu.Jak ktoś podjedzie do śmietnika to robisz się grożny jak LEW haha
            Kompleksy blokowe haha i do tego Merc :-0 Nie martw się ćwoku :0 Mercedesa
            możesz też mieć :) Ale tylko na tapecie hahaha
        • Gość: Do gościa Re:W y j a ś n i e n i e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:39
          Wywalaj sobie śmieci okazyjnie do swojego pojemnika. każdy płaci za wywóz
          śmieci ze swojego pojemnika.W blokach też płacą lokatorzy a mie podrzucający
          śmieci z różnychdzielnic gdze są domki jednorodzinne.To też jest problem
          ludzki.Zobaczmy ile worków z różnymi śmieciami zostawiają właśćiciele samochodów
          w lasach w lato.
        • Gość: Do gościaMPO Re:W y j a ś n i e n i e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:47
          Mądry go.....sciu.Dzisiaj już MPO nie istnieje.Każdy pojemnik na śmieci jest
          zarejestrowany w firmie która go opróżnia i wystawia rachunek za
          wywóz śmieci.
      • manderla Re:Do beghortona 20.03.06, 10:26
        To jest własnie czestochowska mentalność. Beghorton ma racje ze zwraca na to
        uwage. Inny przykład? Przejedź sie po osiedlach parkitka, grabówka i okolice
        nowobudowanych domków jednorodzinnych. Co zobaczysz? Zaśmiecone lasy, zwały
        cegieł, puszki po farbach i reszta całego świństwa powstałego przy budowie tych
        jakze pieknych czestochowskich osiedli! Stać ich zeby dom wybudowac, a juz
        zamowic kontener za 200 zł na wywóz własnych smieci to juz nie?! I nie
        przeszkadza im ze robią wokół siebie chlew. Bo to juz jest taka natura!
    • Gość: xx Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.icis.pcz.pl 19.03.06, 12:38
      Niestety to wcale nie rzadkosc - tak naprawde tacy ludzie pokazuja swoje
      buractwo w najczystszej postaci.
      • Gość: Wywalam okazyjnie Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:46
        No i sami widzicie że już się znalazła Straż śmietnikowa.
        Tylko niestety same Fyrdki blokowe :)
        Czekam jeszcze na głos pań z kółek różańcowych.
        • Gość: pier... okazyjnie Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 17:27
          mam nadzieję że jak Cie komornik zlicytuje to będziesz sie prosił żeby
          zamieszkać wsród "Fyrdków" blokowych a nie pod mostem. Hrabia De Nedza sie
          odezwał!!! Pewnie w soboty latasz do bloków sie wykopać, żeby zaoszczedzić na
          wodzie i gazie!!!
        • Gość: Do gośćia Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 09:58
          No niestety to jest problem ludzi mieszkający w bloku-opłata za wywóz śmieci.
          Gośćiu przypomni sobie gdzie mieszkałeś kilka lat temu.Problem opłaty za wywóz
          Smieci był zawsze.Cwaniaków nigdy nie brakowało.Cwaniaków którzy żyją na
          niedoli ludzkiej trzeba tępić jak szczury.Ponieważ gość który jeszcze próbuje
          szczekać w internecie nie ma żadnej kultury.Wstyd 1000 razy wstyd.
    • beghorton Re: ...nowobogacki z merola ;-) 19.03.06, 12:44
      Zdjęcie zrobiłem bo, nie zamierzam o tym zapomniec
      Buraków trzeba tępić.... nawet takich w merolach. Szkoda mu 20 zł na wywóz
      śmici. Pewnie jeszcze szambo oproznia do ogrodka bo wazywa sa takie drogie....

A owypowiedziach 'analfabetów umysłowych' nie wspomnę i nie będę komentował -
      widać za wcześnie to napisałem a mamusia pozwala im przed południem posiedzieć w
      necie.
    • beghorton wyjaśnienie ... 19.03.06, 13:08
      ... bo widze, ze niektóry nie do konca rozumieją o do chodzi...

...ani razu nie wspomniałem o pieniądzach. To jest dla mnie sprawa wtórna. Od
      kiedy mam wodomierz nadal się myje ;-). Merol to dodatek, tak samo wk... mnie
      gość w maluchu czy skodzie jeśli robi cos takiego. Jeśli cos robisz rób to z
      klasa (nawet komentarze na forum)

Nie robię tego z zawiści czy nadmiaru żółci w trzewiach. Jeśli stać go na merola
      to gratuluje. Jeśli dorobił się go na oszczędnościach – gratuluje dyscypliny i
      samozaparcia.
      Ale burak to burak czy w maluchu czy w merolu. Czy będzie pluł na klatce,
      parkował na miejscu dla inwalidów, czy wciskał się przede mnie w kolejce.

A merol w tym wypadku to dodatek do buraka - jesli uwazasz inaczej to napisza ...
      • Gość: yakoob78 Re: wyjaśnienie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:17
        Popieram Cię na 100 %, rzuć na neta ten nr rejestracyjny, niech każdy go zna,
        może uda się go zobaczyć na mieście. Pozdrawiam!
      • Gość: identyczny wpis... Re: wyjaśnienie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:17
        juz była na tym forum
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=38188945
        zaraz może bedzie inna marka samochodu
        • Gość: Ka Re: wyjaśnienie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:25
          Wrzuc zdjecia na imageshack i podaj linki ,popatrzymy na "panicza":)
          • beghorton Re: wyjaśnienie ... 19.03.06, 13:36
            niestety nie mam żadnych zdjęć - gość mnie wk... i przeprowadzam właśnie terapię
            grupową - widać że jeszcze długa droga przed nami ;-)

Pozdrawiam wszystkich myślących pozytywnie, co do reszty - proszę podajcie mi
            swoje adresy jutro przyjadę ze swoimi śmieciami - mam kombi więc dużo się
            zmieści...

jeszcze jedno może najwazniejsze - trudno w jednym poscie wszystko napisac - To
            nie jest mój smietnik, nie należy róznież do mojej SM. Tak więc to nie na mnie
            zeruje ta gnida
            • beghorton Re: wyjaśnienie ... 19.03.06, 13:41
              chyba powinieniem napisać "swoimi śmiećmi" a nie "swoimi śmieciami"
      • Gość: L--58 Re: wyjaśnienie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:29
        Doskonale to rozumiem,tj. żenada w najgorszej postaci i nie ma potrzeby używać
        tu słowa blokers.Ja mieszkam w domu tzw. luksusowym,pojemnik stał dla wygody
        bliżej bramy a śmieci w workach przerzucał mi przez płot ktoś z domu znaczniej
        luksusowego.Zrobiłam co to ty,z tą odmianą,że gościa ośmieszyłam
        publicznie.Przykro mi ,że byłam tak małostkowa i nie chciałam sprzątać cudzych
        śmieci ze swojego podwórka.Jeżeli mieszkałabym w blokach,też bym sobie nie
        życzyła,żeby ktoś wyrzucał swoje śmieci za których wywóz płacę...
        Pozdrawiam.
    • Gość: jasiu... A to Częstochowa właśnie. IP: 82.160.8.* 19.03.06, 14:00
      Ale lepiej, ze wyrzuca do tego spółdzielczego pojemnika i płacą za jego wywóz
      emerytki z M-2, niz gdyby miał te świństwa palić w swoim super centralnym.
      Przynajmniej do lasu nie wywozi.
      • Gość: do jasia Re: A to Częstochowa właśnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:46
        -a nie przychodzi Ci na myśl,że jest trzecie wyjście,aby ów pan po prostu
        płacił za swoje śmieci.Zapewniam Cię,że w super centralnym nie da się spalać
        śmieci a z jednym worem nie opłaca się jechać do lasu.Co innego po remoncie....
        wiem coś o tym,bo mieszkam na Jurze a śmieci nam nie przywożą mieszkańcy
        bloków.A wyjście jest proste;straż miejska powinna sprawdzić wszystkie umowy
        zawarte przez właścicieli posesji z firmami wywozowymi..
        • Gość: jasiu... Re: A to Częstochowa właśnie. IP: 82.160.8.* 19.03.06, 15:55
          Wiem, ze żadna z firm wywożących śmieci nie proponuje "to se pan mercedesem
          śmieci na osiedlowy śmietnik podwieziesz". Obowiązkiem firmy wywożącej śmieci
          jest wyposażenie nieruchomości w odpowiedni kontener i odbiór nieczystości w
          ustalonych wcześniej terminach. Jeśli ktokolwiek ma problemy, moze uzyskać
          większe kontenery, czy może zwiększyć częstotliwość ich opróżniania.

W piecu CO z palnikiem (jak na ekogroszek) trudno jest spalać butelki z PCW i
          naprawdę nie wiem, skąd się bierze charakterystyczny zapach nad Lisińcem, czy
          Grabówką. Może w kominkach spalają?

Rada Miasta moze (są na to przepisy) wprowadzić jednolity podatek od wywozu
          śmieci z nieruchomości, a wówczas to Urząd Miejski jest dysponentem kto, od kogo
          ma śmieci wywozić (zasady przetargowe). Tą regułę stosuje wiele gmin wiejskich,
          gdzie po wprowadzeniu obowiązkowych opłat z każdej nieruchomosci, wywożenie
          śmieci na dziko skończyło się raz na zawsze.
          • Gość: do jasia Re: A to Częstochowa właśnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 16:11
            Przyznaję Ci rację.Ten zapach unosi się w wielu miejscach.U nas są duże działki
            a płaci się od ilości pojemników,więc ludzie często palą śmieci na
            podwórkach.Jest to nie do zniesienia a na Grabówce dla mnie niewyobrażalne.
            Pozdrawiam.
          • Gość: Do gościa Jasia Re: A to Częstochowa właśnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:20
            Ma Pan rację.Ale czy na każdą rzecz trzeba w Polsce przepisów,zarządzeń.
            Nie utrudniajmy sobie życia nawzajem.Odrobinę kultury,a nie coraz większego
            cwaniactwa.Polacy zrozummy się nawzajem.Nie ubliżajmy sobie.Nie traktujmy
            sprawy,że ja mieszkam w domku i mam mercedesa to mi wszystko wolno.To tylko
            Tak ćpoki myślą i to jest złę.Wstyd.Kompromitacja.Moę wreszcie Ci bohaterowie
            zrozumią.Wychowanie i kultury odrobinę.No dość już pouczania -zobaczymy kto
            teraz się odezwie na
            forum.Zapraszam .
            • Gość: Kuba Re: A to Częstochowa właśnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 11:05
              Macie rację Wy , co piszecie, że wszystko zależy od kultury danego człowieka.
              Często widać kierowcę w pięknym samochodzie z komórką przy uchu. Stać go na
              samochód, na nowoczesny telefon komórkowy , ale na słuchawki do niego za 20 zł.
              już brakło. Tak jak brakło wyobraźni, że w tym momencie staje się zagrożeniem
              dla siebie i innych. Pozdrawiem
              • Gość: AAAAAAAAAAAAAA Re: A to Częstochowa właśnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:52
                No kto się jeszcze odezwie.Kto popiera mieszkańcow bloków,którzy chcą odrobinę
                porządku, czy tvch cwaniaków nowobogackich których nie s tać na opłacenie
                wywozu śmieci ze swojej chaty.Już niedługo lato.Znowu będziemy jeżdzić do
                lasu.Kto zostawia śmieci na skraju lasu.Ci co przyjeżdzają autobusem czy
                rowerem.Właścicielu samochodu zadaj sobie trud i zabież worek ześmieciami do
                swojego bagażnika.TAK tak tak stać cię na działkę w lesie. To zadbaj o porządek
                inie wyrzucaj śmieci po drodze o Tojest kultura Polaka.Przecież jedziesz z
                działki z dzieckiem-ucz dziecko porządku od małego.
    • Gość: xxx Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.hcz.com.pl 20.03.06, 14:15
      u mnie jest to samo , tylko że jak mają pecha ( akurat przechodzę koło
      śmietnika) to zwracam takiemu panisku uwagę ,że "miesięczna opłata od wywozu
      śmieci napewno go nie ogołosci". Głupio tłumaczą ,że mieszkają w tym
      bloku.tylko ,że takich worów nie wywozi lokator .Zwracajcie uwagę takim
      cwaniakom nich się chociaż wstydu najedzą .
      • Gość: yyyy Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:51
        -uwaga to za mało.Trzeba zrobić zdjęcie z komórki..Mieszkańcy bloków--brońcie
        się.
        Pozdrawiam:))))--mieszkaniec domku jednorodzinnego,który płaci za swoje śmieci
        od zawsze..
        • Gość: aaaaaaaaaa Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 15:02
          Prosimy o numery rejestracyjne na forum internetu tych co podrzucają śmieci do
          kontenerów mieszkańców blok,ow.
    • Gość: Bidny Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 15:19
      Powiedzcie czy źle robię. Wyrzucam mianowicie śmieci do kosza bloku w którym
      zameldowany jest jeden z członków mojej rodziny i opłaca co trzeba. Powtarzam,
      zameldowany bo mieszka gdzie indziej. Podjeżdżam i wyrzucam w czyimś imieniu.
      Mam to jakoś segregować pod względem masy? Należy mi się dostęp do tego kosza?
      • Gość: do bidnego Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 15:39
        -człowieczku,ależ Ty śmieszny jesteś...To śmiotki członka kolekcjonujesz w
        specjalnej torebusi osobno??? A za swoje oczywiście płacisz i tylko z tą
        torebusią przyjeżdżasz pod blok.A ponieważ członek płaci za światło na
        klatce,uważam że w ramach rekompensaty,powinieneś od czasu do czasu wykręcić
        żarówkę na klatce...zgadzacie się ze mną drodzy forumowicze
        • Gość: Zet Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 15:52
          Tak.TAK. TAK.TAK.TAK.10000000000xTAK.TOjest właśnie to cwaniactwo.Nic dodać nic
          ująć.Głupota kompletna.brak innego określenia.Kto wymyśli nieco mądrzejszą
          wypowiedż koniec z głupolami.
        • Gość: xxx Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.hcz.com.pl 20.03.06, 15:59
          brawo!
          • Gość: yyyyy Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 16:33
            Brawo.Tępić cwaniaków jak szczury.
            • Gość: ewa Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 17:39
              Ja też jestem przeciwna korzystania z cudzej własnośći.
              Mieszkam w bloku i nikomu za płot nie wyrzucam śmieci.A panicz ma pretensje
              że mu ktoś zwraca uwagę.No cóż jak na wsi wychowany i przyszedł do miasta to
              kultura ze stodoły.Jeszcze się rzuca to jest właśnie wychowanie.Nic dodać
              ni ująć tylko opluć panicza.
        • Gość: Bidny Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 17:13
          Pomyślę nad tą żaróweczką. Dziękuję za radę klatkowy Paniczu...
          • Gość: do bidnego Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 17:48
            >>i tu się b. pomyliłeś,nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo,maleńki
            człowieczku.Nigdy nie mieszkałem w blokach,tak się złożyło i nigdy bym ludziom
            nie podrzucał swoich gówien,chociaż mam mieszkanie dla moich dzieci.
            Musiałbym,tak jak Ty podjeżdżać z worem na Bialską i chyba bym się zapadł pod
            ziemię.Ty ten proceder chyba uprawiasz pod osłoną nocy bo jest tak wstydliwy
            jak publiczne sikanie......I ta pogarda..panicz z bloków... a ten członek na
            którego konto wyrzucasz śmieci,to kto???
            Maluśki,zawsze będziesz maluśki,zawsze będziesz głupio oszczędzał,zawsze
            będziesz śmiesznym człowieczkiem ,bo wielkość człowieka nie mierzy się metrażem
            swojego mieszkania a szacunkiem do bliżniego swego.
            Ale tego to Ty nie zrozumiesz ani w ząb[ chyba ,że Ci ktoś zrobi zdjęcie ]:((((
            • Gość: Gosc Re: ...nowobogacki z bloków ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 18:14
              I to mi się podoba.
              Ludzie z bloków najodważniej ze wszystkiego bronią swoich śmietników.
              Śmietniki blokowe:)Cielawy temat dla psychologów i socjologów.
              Nawet jak się wrzuci małe zawiniątko to stara babcia która wszystkiego się boi
              z wielką mordą opieprza.Skąd w was się bierze nagle tyle odwagi ???
              • Gość: do bidnego Re: ...nowobogacki z bloków ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 18:42
                >tacy bidni są plagą podczęstochowskich lasów,bo wyobrażcie sobie ludzie co się
                dzieje ,jak bidny ma remont:(((To dopiero jest temat,ale nie dla psychologów
                ale dla specjalistów od logistyki....>>jak w bagażniku zmieścić i starą szafę
                po prababci i starą lodówkę i częsci do roweru z czasów wczesnego Gierka a o 6-
                ciu rozwalonych krzesłach nawet nie wspomnę..I to wszystko jednym kursem,bo
                licznik w kieszeni tyka...
                Jeszcze chwila niepokoju,bo a nuż z krzaków wychyli się rozjuszony
                tubylec.iiii...trach ,otrzepać pył i po wszystkim..
                Nasz bidulek wraca do domku w poczuciu własnej wartości ,którą da się
                przeliczyć zaledwie na parę groszy..Cóż,jaki człowiek,taka wartosć...
                • Gość: do bidnego Re: .bidny z ....hihihi..pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 18:51
                  >>propnuję tym bidnym robić zdjęcia i publikować na słupach..
    • Gość: Lisa Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 19:34
      ech....ciekawe kiedy "zaradni" podjadą żeby szambo opróżnić na trwaniku przed
      blokiem bo do lasu, gdzie do tej pory jeździli, jest jednak sporo km i żal
      paliwka. Apeluje do oszczędnych inaczej aby własne kupska trzymali za stodołą
      bo spacer leśną dróżką w oparach waszej prywatności nie należy do przyjemności.
    • Gość: Bidny Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 19:43
      Mylimy tu pare kwestii. Po pierwsze płacę częściowo za używanie tego śmietnika
      przy waszych blokach więc to wykorzystuję i nie mam kaca. Nie robie tego
      codziennie tylko okazyjnie. Nie wrzucam tam ton gruzu pochodzącego z remontu
      blokowego apartamentu :)ani też nie rąbie sobie z nudów szyb pozostawionych po
      wymianie okien na "plastyky" przy koszach.
      Druga sprawa - nie podrzucam nikomu swoich gawien - miejsce śmieci jest w
      śmietniku nawet tak przez was ukochanym, będącym jak widzę miejscem magicznym,
      ezoterycznym punktem odniesienia waszego Ego.
      Trzecia sprawa - skoro wszyscy tak dbamy o czystość to powiedzcie mi drogie
      dzieci dlaczego wokół waszych blocks tyle sie papierów, petów i psich kupek
      wala?
      • Gość: Gosc Re: Do tych z bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 20:32
        Mylicie się uważając że ludzie z miasta z domów wywalają smieci do lasów.
        W lasach odpady zostawiają głównie wieśniaki ze wsi.
        Mieszczuch i właściciel domku raczej na pewno nie zaśmieca lasu.
        • Gość: do bidnego Re: Do tych z bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:51
          >chciałbym się z Tobą nieco pokłocić,ale skoro masz rację ,to nie mogę...Jest
          brudno,jest bardzo brudno,przed blokiem i na klatkach.Ludzie mają zakodowane,że
          po za mieszkaniem zaczyna się ziemia niczyja.Co innego jest w blokach
          wspólnoty,ogrodzonych i strzeżonych ale to już jest inna bajka...
          Z tymi szambami--też racja,tu gdzie mieszkam jest kanał sanitarny ale nie
          wszyscy się do niego przyłączyli,bo trzeba płacić.W takim urokliwym miejscu,w
          lasach pełno śmieci ale słyszałem,że przywożą je ludzie z obrzeży miast.Dużo
          chodzę po lesie z psami,więc jako "rozjuszony tubylec" może kogoś dopadnę a
          wtedy o nim usłyszycie,czego i jemu,i Wam i sobie serdecznie życzę.:_))))
          • Gość: Bidny Re: Do tych z bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:07
            Spoko Gościu! Możemy polemizować - nie przejmuj się że brudno jest wokoło - to
            nie jest zapewne jak sądzę Twoja wina. Wszak bard mego pokolenia śpiewa: "Niech
            się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi." Wcale też nie czuję się lepszy z
            bycia "obszarnikiem" bowiem każdy dzień zaczynam od sprzątania terenu wokół
            posesji. Tak , szczególnie teraz kiedy śnieg topnieje a pod nim zalega równie
            gruba warstwa śmiećków. Niestety to jest wina społeczeństwa - naszej "słusznej"
            polskiej mentalności... dziadów. Moje wcześniejsze wpisy miały bardziej
            charakter prowokacyjny, jednakże okazyjnie (średnio raz na miesiąc) będąc pod
            blokiem cioci wrzucam woreczek śmieci jak nie zapomne go z domu zabrać. Nie
            pochwalam tym samym regularnych wywózek. Swoją drogą ludzie w Polsce to "wielcy"
            racjonalizatorzy żeby z Mesia śmieciarke robić.
            • Gość: Gosc Re: Do tych z bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:19
              I to mi się podoba.
              Jak ktoś na osiedlu napada i kradnie to cisza.
              Buzia na kłódkę i ogonek podkulony.
              Jak śmieci to obrona jak klatkowa szarańcza.
              Leczcie swoje kompleksy.Jesteście biedni umysłowo.
              Zawsze lepiej jest wywalić worek do blokowego śmietnika niż do lasu.
              Zamiast się czepiać to znajdzcie sobie zajęcie.
              Wtedy nie będziecie mieli czasu na pisanie takich głupot.
              Za dużo naoglądaliście się Kiepskich z Polsatu i teraz Fyrdkujecie wy klatkowcy haha
              • Gość: nieblokers Re: Do tych z bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:20
                Hmm... tylko "co ma piernik do wiatraka" ??? To że "klatkowa szarańcza" nie
                broni napadniętych i okradanych nie usprawiedliwia tych "niezakompleksionych" ,
                którzy podrzucają im swoje smieci, żeby zaoszczędzić kilkanaście zł. miesięcznie.
                Taka jest nasza mentalność - jak ktoś podrzuca swoje śmieci sąsiadowi, to jest
                po prostu sprytny i bez kompleksów. W dodatku powinniśmy go docenić i być
                wdzięczni, bo przecież mógł wyrzucić śmieci do lasu, a on je tylko wrzucił do
                cudzego kubła. Jak się to komuś nie podoba, to pewnie jest zakompleksionym i
                tchórzliwym blokersem , który zazdrości że ktoś ma w czym smieci wozić po
                mieście ;-))
      • Gość: Lisa Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 13:24
        śmietnik miejsce magiczne i ezoteryczne......chyba dla tych, którym w
        czarodzijski sposób zniknął sprzed domu i dlatego teraz korzystaja z cudzych.
    • Gość: Krzysiek Re: ...nowobogacki z merola ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:21
      W czasach gdy wywózka kosza 240l. kosztuje 12PLN, zachowanie kolesia należy
      faktycznie określić jako chmastwo i cwaniactwo.Ja czasami jak mi makulatury
      uzbera też wywożę gdzieś pod blok (polonezem).Ja wyrzucę do kosza a tak sobie
      ktos zabierze. Ale to chyba nie to samo:))) NAtomiast zgadzam się z GOŚĆem, wieś
      wywala śmieci do lasu więc rzeczony mesio to raczj SC.
      • Gość: ano Re: ...kiepski z polsatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:39
        Gościu,rozumiem że jak kogoś napadają,to ty Boze broń,ogonka nie podkulasz
        tylko stajesz jak Jurand ze Spychowa.Daję głowę,że jesteś z tych co tracą wzrok
        i słuch .Nie martw się; na dysfunkcję wyżej wymienionych zmysłów [ czasową ]
        cierpi znakomita większość ludzi a prawidłowość jest jedna--im większa
        arogancja w necie tym mniejsza odwaga w realu..pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka