Dodaj do ulubionych

REAL - nie szanuje klientow!!!!!

IP: 80.53.75.* 28.03.06, 18:23
.... naszczecie jest w naszym miescie konkurencja!!!!! (tesco)
Mianowice bylo tak: wybralismy sie na zakupy do Real-a, jako iz jestesmy
studenci mamy zroznicowany plan, majac w planach wieksze zakupy aby nie nosic
tego w rekach wzielismy plecaki - i to byl blad!!!!!!!!!
Jest godzina 11:30 zachodzimy do Reala ( przechowalinia bagazy zaraz obok
euro banku) a pani mowi ze plecaki przyjmujemy dopiero po 13!!!!! no to ja
wielkie oczy!!! wiec chcemy wejsc na sklep z pleackiem - ochroniaz mowi STOP
prosze zaniesc bagaz do przechowalni????? wiec pomysalem o szafkach kolo
media market okazuje sie ze tylko dla klientow media i to dodatkowo kałcia
zwrotna 5 zloty za kluczyk!!!!!!!!!!!! TO JEST POPROSTU PARANOJA!!!!!!!!!
Ja rozumiem ze pewnie nie przyjmuja plecakow przed 13 z racji na uczniow
szkol ( i zjedej strony dobrze chwali sie to) ale tzn ze juz wogole nie mozna
isc z plecakiem na zakupy bo cie nie wpuszcza do Reala?????????
Ale nic z racji na to ze nie toleruje hamstwa w relacji do klienta moja noga
niesety juz nie stanie w Realu!!!!! wole wsiasc sobie pod Politechnika w
bezplaty autobus i jechac do Tesco gdzie normalnie mozna wejsc na sklep i
gdzie klient sie liczy i jest porzadana osoba w sklepie a nie wrogiem????????
Tymsamym mam prosbe do Redakcji GW moze zajela by sie tym tematem???????
Obserwuj wątek
    • Gość: grubas Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.21.pl 28.03.06, 18:29
      Kaucja za kluczyk obok Media jest logiczna, ale nie wiem jak niby mają zamiar
      sprawdzać czy jestes klientem Media czy jakiegoś innego sklepu w tym obiekcie.
      Trzeba było wytłumaczyć ochroniarzowi, że szatnia nie przyjmuje plecaków i tyle.
      • Gość: student Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 80.53.75.* 28.03.06, 18:46
        .... mowilem to powiedzial ze albo mam sobie poszukac innej przechowalni albo
        poczekac do 13 i wtedy przechowalnia bedzie przyjmowac plecaki!!!!! wiec
        poszedlem do szafek media a tam ochroniarz sie mowi pewnie nie przyjeli od was
        plecakow w przechowalni, i dlatego przyszliscie tutaj!!!! i zaczol mowic ze to
        szafki dla klientow media, dopiero po prosbach zgodzil sie na zostawienie
        plecakow i wydanie kluczyka!!!!! a kaucja owszem logiczna z tym ze uwazam ze
        jednak 5 zloty toche duzo jak dla niektorych!!!!!!!!!
        • Gość: student Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 80.53.75.* 28.03.06, 19:24
          a zreszta dobrze niech nie przymuja plecakow od uczniow ktorzy zamiast sie
          uczyc wlucza sie po Realu ale to znaczy ze wszyscy mamy chodzic z reklamowkami
          do sklepow - bo pani w przechowalni pwoiedziala mi jeszce ze gdybym mial
          reklamowke a nie plecak to by mi przyjela!!!!! jezeli ktosnie chce ciezrow
          dzwigac w rekach woli na plecach w pelacku to co?????? skazany jest na robienie
          zakupow w malych sklepach bo real-owi nie zalezy na takich klientach ??????
          tak?????? Jesli tak to gartuluje strategi, oby teak dalej - moze szybko
          znikniecie z lokalnego ryknu!!!!!!!
          • Gość: zet Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:34
            A piwo ile kosztuje studencie.
        • Gość: MAGDA Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:25
          tAK NA DOBRĄ SPRAWE SKLEP MOŻE SOBIE USTALIĆ CO CHCE nawet że np. dzisiaj nie
          obsługuje ludzi w czerwonych kurtkach no i albo się zastostujesz albo możesz
          iść gdzie indziej....Trzeba było wziąć reklamówkę , zapakować plecak w
          reklamówke i oddac do przechowalni i po sprawie. Wyobraźnia to podstawa;-)
        • Gość: Stusisko Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 82.160.21.* 28.03.06, 19:26
          No dla studentow to kazda kwota jest za duza:)Mogles negocjowac z panem
          ochroniarzem i moze mialbys jakas bonifikate "mister student"
          Jesli byles z kumplem to jeden z was mogl zostac z plecakami na pasazu.
          • Gość: student Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 80.53.75.* 28.03.06, 19:34
            przepraszam ale mnie nie rusza ta kwota 5 zloty to byla odpowiedz na poprzedni
            wpis ze dla niektorych to za duzo, glownie mowie o samej przechowalni!!!!!!
        • Gość: Adwokat diabła Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:26
          Dla mnie osobiscie nie ma w tym nic nadzwyczajnego ani tez dziwnego.Jeszcze by
          brakowalo zeby uruchamiac do tego Gazete...jezeli dobrze kojarze to jeszcze w
          Praktikerze jest przechowalnia,a 5 zl po to zeby klienci bardziej dbali o to by
          nie zgubic kluczyka-koszt wyrobienia nowego.

A z Realem wiadomo-mlodziez idzie na wagary do Media posluchac muzyki, gdzie
          idzie oddac plecaki?Do przechowalni Reala-bez zadnych kaucji-a potem klienci
          nie maja gdzie toreb czy nie wiem czego zostawiac bo wsyztskie numerki sa w
          Media:)Jeden minus-co jezeli ktos naprawde chce zrobic zakupy w Realu,a nie
          chce targac siatek z logiem supermarketu
        • Gość: grubas Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.21.pl 28.03.06, 19:29
          To faktycznie Was olali.
          Ale maluczcy wykonują tylko polecenia przełożonych - a jak widać tutaj polecenie
          Wyższej Władzy było jasne - miejcie w d**** klientów.
          Swoją drogą w Realu mają ceny jak z kosmosu, a wiadomo, że czym większy sklep,
          tym większa olewka zwykłego klienta. Tak więc nie polecam tam uczęszczać, a i
          przekonywać znajomych by też tam nie chodzili.
          • Gość: student Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 80.53.75.* 28.03.06, 19:38
            W 100 % zgadzam sie z toba "grubas" poprostut maja klientow w d*** jak to
            powiedziales, i naprawde nie chodzi mi ote kaucje tak starsznie ale skoro w
            media mowia ze szafki dla klientow media to gdzie mam zostawic plecak????
            Ale dziekuje Magdzie z ta reklamowka jest super pomysl!!!!!! choc jestem ciekaw
            czy pani tez by sie wtedy doczepila jakby przypadkiem zobaczyla ze w torbie
            jest plecak ?????
            • Gość: Magda Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:43
              Pewnie by kręciła nosem ale cóż reklamówki musi przyjmować;-) Przyszłam kiedyś
              z małymi zakupami typu masło , marchew i jakieś tam duperelki w normalnej
              zrywce z Promenady- też pani z przechowalni powiedziała ze zakupów nie przyjmie
              nie docierało do niej że to nie są zakupy z reala. Suma sumarum musiała przyjąć
              bo powiedziałam ze zapomniałam coś kupić i musze wrócić na sklep-a zatem jestem
              klientem ;-))
        • Gość: xx Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:48
          ale o co ci chodzi z tymi 5 zł?, przecież jak zwalniasz szafkę to oddają. W
          czym więc problem?
          • Gość: student Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 80.53.75.* 28.03.06, 19:51
            wlasnie nie chodzi o to 5 zloty, to bylo akurat wspaomniane przy temacie,
            chodzi o to ze nie chca przyjmowac plecakow w przechowalni przed 13!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Goofy Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 82.160.21.* 28.03.06, 19:57
              Moze ktos kto zarzadzil taki przepis jest ze starej gwardii i godzina 13 jest
              gleboko zakorzeniona u niego i kojarzy sie tylko z PRL z wiadomych przyczyn.
    • Gość: miki Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:37
      studencie szanuj język polski wtedy i Ciebie uszanują ^hamstwo,kałcia,iwchodzi
      na sklep^ uważaj nie zrób sobie krzywdy
      • Gość: student Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 80.53.75.* 28.03.06, 19:40
        .... poprostu uwielbiam na tym forum ludzi ktorzy nie wiedzac co powiedziec na
        dany temat a musza niesety sie wtracic wyszukuja roznego rodzaju bledy, jeszcze
        ortograficzne w porzadku ale bledy ze przy pisaniu nie dalem spacji po "i" to
        juz jest przesada!!!!!!
        • Gość: miki Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:45
          nie potrafisz pisać poprawnie to nie pisz ,nie musisz mnie uwielbiać
          • Gość: Donald Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 82.160.21.* 28.03.06, 19:50
            A skad Miki wiesz czy Student nie jest w ogromnym stresie i stad popelnia
            bledy?Moze w plecaku mial pliki biletow NBP z pobliskiego bankomatu a w sklepie
            chcial kupic jakas wode ognista.
            • Gość: student Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 80.53.75.* 28.03.06, 19:58
              ;-) no i zaprosic na impereze Donalda!!!
              • Gość: Donald Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 82.160.21.* 28.03.06, 20:01
                Na ktorej to imprezie Donald zagralbym w pokera ze Studentem o zawartosc plecaka;)
                • Gość: expertum credere p student! to brzmi dumnie. IP: *.localdomain / 83.141.95.* 28.03.06, 20:32
                  jeden z zarzutów stawianych mi kiedyś przez jednego z funkcjonariuszy na forum
                  to fakt pobierania nauk w szkołach wyższych bez zgody ówcześnie sprawujących
                  władzę, a nawet mimo wyraźnego ich sprzeciwu. Pomijając jednak ten haniebny
                  głos jaki pojawił się na forum (shit happens), warto wam przypomnieć że
                  dokumentem uprawniającym do ubiegania się o indeks jest zdana pomyślnie matura i
                  stndartem jest o ile dobrze pamiętam, jej olanie przez olewających zasady
                  ortografii i interpunkcji w minimum trzech niepoprawnie zapisanych wyrazach
                  jakie profesor czy profesorka zdoła wytropić w rozprawce*. Jeśli więc nie
                  umiecie wykazać się na forum sprawnością językową w stopniu dostatecznym to
                  pewno i na maturze nie było z tym najlepiej. Czy więc słusznie sięgacie po
                  tytuł wam nienależny? Wbrew pozorom problem społeczny jest rozległy, bo ludzi
                  którzy robią urzędniczą czy inną tam karierę np naukową nie dzięki osobistym
                  przymiotom czy zasłudze własnej pracy, lecz dzięki koligacjom rodzinnym, łutowi
                  szczęścia, cwaniactwu i kunktatorstwu jest sporo.

poza tym głosujcie nogami. Nie chcą Was w realu - idźcie gdzie Was oczy i
                  portfel poniosą.

-------------------------------------------------------------
                  * zdanie to dedykuję Pani Profesorce Bogumile J. która z mozołem wgłębiała sie
                  przez pięć niezapomnianych lat w wielokrotnie podrzędnie zbudowane konstrukcje
                  syntaktyczne.

a.s. Ve
        • dudi_82 Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! 28.03.06, 20:09
          Cóż ... Real ma sporo racji z nie przyjmowaniem plecaków przed 13. Tylko nie
          rozumiem dlaczego tyczy się to też studentów? Mogli poprosić o indeks i sprawa
          jasna. Plecaka od 40-to latka też nie przyjmą? Przesada. No ale jak to ktoś
          napisał jest rada. Plecak do reklamówki i po sprawie.
          Natomiast 5zł za kluczyk to nie przesada bo dorobienie klucza chyba właśnie tyle
          kosztuje. Kiedyś w Media kluczyki były gratis ale widocznie komuś się bardzo
          podobały a Media nie ma ochoty (i słusznie) być sponsorem kolekcjonerów kluczyków.
          • Gość: student Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: 80.53.75.* 28.03.06, 20:35
            no w porzadku tez za tym jestem aby nie tolerowac wagarow u mlodziezy ale chyba
            nie kazdy z plecakiem to uczen????? a o media mowie poprostu ze to troszke za
            duzo, ale to jest kwestia drugo rzedna bo ja juz nie bede robil zakupow w Realu
            gdyz nie mam ochoty latac przez caly pasaz po to aby zostawic plecak w media po
            czym nastepnie znow kolejna runde po plecak do szafek media przez caly
            pasaz!!!! no ale coz nie zalezy to ich problem naszczescie w tesco jest
            spokojnie i nie maja takich problemow, tym samym zyskuja klientow!!!!
            A tak a przy okazji to nawet najlepsza reklama nie pomorze jak klienci beda sie
            wyrazac zle o firmie!!!!!! a takie opinie rozchodza sie szybciej od chocby nie
            wiem jak dobrej reklamy!!!!!!!!
            • Gość: miki Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:01
              i znów "pomorze" cóż zatem taki pilny student chciał kupić ? piwko marki TIP bo
              tańszego już nie ma? Coż za nietakt ze takim klientom market się nie kłania w
              pas.
          • aha123 Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! 28.03.06, 21:11
            Oj DUDI DUDI!!!
            Od 40-latka przyjmą....-po sprawdzeniu dowodu osobistego, aktu ślubu i prawa
            jazdy....

;-)))
            "ROZBROIŁEŚ MNIE TYM PROSZENIEM O INDEKS"....
          • pfan Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! 28.03.06, 21:44
            i dobrze, ze nie przyjmuja

p.s.
            za zgubienie kluczyka jest oplata - 70zl ( takie informacje widnieja na szafkach )

mogles tez zostawic tam plecak, wejsc do media, zrobic spacerek i isc do reala ;)
    • Gość: do studenta Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:32
      Wiele bzdur studencie wypisujesz.A teraz policz ile błędów,Wstyd.Kompromitacja.
      Ale wymagania wielkie.
      • Gość: mister student Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.man.czest.pl 28.03.06, 21:54
        "żart" pewnie ówarzasz żę real to cut 21 wiekó i oglondasz brazylijskie serjale
        i teleturnieie na polscje, tak tżymaj
        • yanoooosh Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! 29.03.06, 14:33
          Ja tam zawsze wchodze z plecakiem i nikt mi nigdy nic nie powiedzial
          ochronarz tylko zawijal go w reklamowke ktora stemplowal swoja realowska naklejka

po drugie bywalem w realu wczesniej niz o godz 13 i nigdy nikt mi nie powiedzial ze nie przyjmie odemnie plecaka

po trzecie jak juz warianty jeden i drugi zawioda to sa szafki media markt ktorych sam sobie wyjmujesz klucz z dzwi a nie jak to powiedzial student czekasz az ktos ci go da jeszcze szafki na praktikerze chyba nawet za 2 zl

no i jeszcze jedno jezeli zostawisz plecak w media na szafkach wejdziesz do mwedia to bez wzgledu na to czy cos kupisz czy nie to juz jestes ich klientem ale czy klient wychodzac z media nie moze isc do reala ??

troche wyobrazni albo zakupy po 13
          • dudi_82 Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! 29.03.06, 15:19
            > po trzecie jak juz warianty jeden i drugi zawioda to sa szafki media markt ktor
            > ych sam sobie wyjmujesz klucz z dzwi a nie jak to powiedzial student czekasz az
            > ktos ci go da

To chyba coś zmienili ostatnio. Bo już od bardzo dawna żeby dostać kluczyk
            trzeba zostawić 5zł w informacji.
            • yanoooosh Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! 29.03.06, 15:25
              no w sumie nie bede sie klucil bo moge nie miec racji moze cos sie zmienilo

ale i tak kilka wariantow pozostaje
    • Gość: żart Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:44
      Chłopie, jak na studenta masz strasznie ubogi język!
      Nawet nie potrafisz poprawnie rzeczownika przez przypadki odmienić. No
      niestety, w Polsce "na studia" idzie się po to, żeby uniknąć "woja", lub żeby
      się mamusia mogła pochwalić przed sąsiadkami, jakie to ma zdolne pocholę.
      ...a potem i tak tylko Anglia i szorowanie garów! :)
      hehe
    • Gość: mister student Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.man.czest.pl 28.03.06, 21:48
      stódenci robiom błendy ortograficzne i co z tego ? masz problem widze?
      pżynajmniej majom w głofach połukładane...
      • Gość: zet Re: REAL - nie szanuje klientow!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 17:13
        Szczyt kompromitacji.Ale tak postępują mądrale którzy nic nie potrafią.
        • Gość: yyy Pisać każdy może IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 17:50
          Yanoosh i student to znani "pisarze",tworzący prawie na wszystkich forach.Można
          ich poznać po niesłychanej ilości błędów ortograficznych,po niezwykłych
          przemyśleniach i stworzeniu nowomowy. I pytam się tylko,dlaczego pozostali
          forumowicze mają się katować tymi grafomańskimi popisami,przecież są programy
          do nauki pisania na komputerze...ale nie,taki drąg chwali się że pisze na forum
          GW.
          I nie wie że wywołuje uśmiech,politowania niestety.:-((
          • Gość: student Re: Pisać każdy może IP: 80.53.75.* 29.03.06, 18:04
            byc moze i tak popelnilem bledy, ale to efekt szybkiego pisania i nie zwracania
            uwagi na monitor, ale nbajgorsze jest wasze zachowanie i tym za to wy sie
            kompromitujecie mam na mysli autora zet i autorke miki uwazajac ze student to
            tylko na piwie zyje i jak idzie do marketu to tylko po piwsko TIP pewnie sami
            takie pijacie siuski, zadko pije a jak juz pije to cos lepszego a nie takie
            resztki - a porownywanie wszytkich studentów do jednego przypadku jest wielka
            kompromitacja z waszej strony i swiadczy o ubogim rozumku!!!!!!!! ;-) no ale na
            tym swiat polega sa ludzie i ....... !!!!!!!!!!!
            • Gość: student Re: Pisać każdy może IP: 80.53.75.* 29.03.06, 18:07
              do yyy !!!!!!!! chyba mnie z kims myslisz i pochopnieoceniasz gdyz dlatego
              wpisalem jako autor student poniewaz nie ma poczty na gazecie a wcale nie pisze
              na wszytkich jak uwazasz byc moze ktos inny ma taki nick!!!!!!! takze ni9e
              oceniaj bys i ty kiedys nie zostal oceniony!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka