Dodaj do ulubionych

Spinning , już od 01-05-06!

28.04.06, 02:19
Wędkarscy włóczykije ,czy sprzęt już przygotowany? Trasy zaplanowane, a
rodziny uprzedzone o czasowej nieobecności?
Gdzie na ryby??????
Czy spinnnig rzeczny ma perspektywy w naszej rybnej okolicy???
Ja zacznę od wycieczki nad Wartę ,Ważne Młyny, czy ma ktoś lepszy pomysł?
Obserwuj wątek
    • hanss25 Re: Spinning , już od 01-05-06! 28.04.06, 09:09
      witam
      wlasnie lapiesz moze cos w waqznych mlynach??,bo ja jakos kurde nie ma sczescia:
      (jedyne co tam zlapalem to lesczyka i pare kóz;/
      • Gość: PZW Re: Spinning , już od 01-05-06! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:18
        W waznych mlynach mam swoje miejsca:) I sa tam naprawde pokazne sztuki. Po
        drugie Warta w tym roku moze byc lekko zdradziecka przez to co dzialo sie z
        poziomem wody po zimie... ale okaze sie przy pierwszej wyprawie na polow :)
      • raab70 Re: Spinning , już od 01-05-06! 29.04.06, 00:14
        Przez ostatnie 3 lata ,trzy ponad wymiarowe szczupaki, dwa ładne okonie, i
        kilkanaście sztuk młodzieży. Chodzi pewnie o lichy poziom umiejętności.
        Gdyby przynęty pozostawione w wodzie mogły mówić, okazałoby się jak wielkie
        miałem chęci!
        Najbardziej podobają mi się odcinki dzikie ,gdzie chociaż o głębokość się nie
        muszę martwić. Widziałem też parę razy ataki większych szczupaków ,ale na
        oglądaniu się skończyło.
        Ciekaw jestem ,jakie wyniki osiągają spiningiści na górskim odcinku Warty
        powyżej tamy na Bugaju. Fajnie by było , bo blisko.
        • Gość: agusia szczupak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 10:56
          czy to prawda ze przedluzono date polowu szupaka o miesiac - zamiast od maja to
          od czerwca mozna lowic ?
          • hanss25 Re: szczupak 29.04.06, 12:11
            w lowil ktos na mirowie kolo stadniny koni, na tych starorzeczach i na warcie??
            jakie brania??
        • ka-8 Re: Spinning , już od 01-05-06! 29.04.06, 11:28
          Pare razy było mi dane łowić na górskim odcinku Warty, koło Poczesnej. Rzeka
          całkiem przyjemna, trochę chaszczy ale pstrągi były ładne i brały często. Nie
          wiem jak to teraz wygląda po zatruciu górnej Warty jakiś czas temu. Na Bugaju z
          kolei Warta nie była dla mnie za ciekawa. Szeroko rozlana, ale płytka - nie
          spodziewałbym się wielu ryb. Póki co nic tam nie złowiłem. Dopiero powyżej
          mostu w Słowiku zaczynało się robić lepiej.

Ciekawi mnie za to czy jakieś ryby są w starożeczach Warty na Kręciwilku i
          Bugaju, w górę od mostu na Warcie na Bugaju (w stronę Słowika właśnie), po
          lewej stronie idąc pod prąd. Łowił ktoś z Was tam?
    • Gość: tubylec Re: Spinning , już od 01-05-06! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 18:49
      a może Krzepice???
      • raab70 Re: Spinning , już od 01-05-06! 30.04.06, 23:16
        Krzepice. Byłem dzisiaj. Woda podwyższona ,i ani ogonka. Nawet spinningiści i
        żywcowi <<wcześniacy>> narzekali. Bardzo lubię tam zaglądać , ale przy wysokiej
        wodzie ,to wyniki z reguły zerowe. Nie pamiętam jak to jest ,czy przy wysokiej
        ryba do brzegu czy odwrotnie.Sprawdziłem oba warianty i nic. Z tego co
        widziałem ,to lokalni łowcy raczej przy brzegu. Po minach widać jednak było ,że
        dziś na kolacje suchy chleb ,bez rybki.
        Jeden z Częstochowiaków mówił mi ,że płotka trze się w Mirowie, aż huczy, to
        może w Krzepicach też.
        Co do szczupaka nic mi przy składce nie mówili, ale zajrzę jeszcze na ich
        stronę może coś skrobneli.
        Dzięki za opis odcinka górskiego, dobrze by było tam zajrzeć ,bo blisko nie
        traci się czasu na dojazdy.
        A łapał ktoś w Skrzydłowie ,od mostu w dół lub w górę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka