Dodaj do ulubionych

Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizyki?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 02:21
Mnie nie było dane takich spotkać. Ci, którzy uczą, są niekompetentni,
niedouczeni, tacy, którzy studia te wybrali z konieczności. Nie umieją uczyć,
nie wysilają się, żeby nauczyć. Stawiają jedynki i mają
opinię "wymagających". A przecież fizyka to ważny przedmiot. Potrzebna, by
dostać się na wiele kierunków studiow. I przez takich "nauczycieli" wiele
osób ma zamkniętą drogę
Obserwuj wątek
    • Gość: kalinka Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 09:54
      Zgadzam się , ja kończę teraz gimnazjum i nic nie umiem z fizyki! A to nie
      dlatego , że się nie uczę bo uczę się i mam piątki , ale jak przyszło co do
      czego na egzaminie to nic nie napisałam! ;/
    • Gość: zzz TZN IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 08.05.06, 09:58
      Zapraszam do TZN'u. Jak ja konczylem ta szkole (z 10 lat temu) byli tam swietni
      nauczyciele fizyki, wymagajacy i to bardzo duzo ale trzeba przyznac ze pozniej
      sie wiedzialo co doczego i dlaczego. Zreszta nie tylko od fizyki, reszte
      wspominam tez bardzo dobrze. Pozdrawiam byłych absolwentów Liceum Technicznego
      :) kierunek: elektronika.
      • Gość: Harry_man Re: TZN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 21:21
        Kończę właśnie TZN i miałem to szczęście, że fizyki uczyła mnie profesorka
        "starej daty". Jedno trzeba przyznać - co semestr 3/4 klasy miała zagrożenie,
        ale fakt jest taki, że fizyke teraz mam w jednym palcu! Niestety fizyczki starej
        daty już powoli odchodzą, a nauczycielki które są przyjmowane na ich miejsce nie
        zastąpią ich nawet w 5% :(

Nie ma złych nauczycieli - są tylko tacy którzy nie potrafią zmusić ucznia do
        nauki. A te żylety po latach wspomina się najmilej :)
        • angrusz1 Re: TZN 29.06.13, 12:52
          Harry_man napisał :

"Nie ma złych nauczycieli - są tylko tacy którzy nie potrafią zmusić ucznia do
          nauki."

Hmm, według mnie głównym celem nauczyciela nie jest zmuszanie ucznia do uczenia się .
          Od tego jest sam uczeń i jego rodzice .
          A nauczyciel ma wiele innych zadań , z których mówi się wywiązać .
          Choćby postawić stopnie w oparciu o rzetelne sprawdzenie wiedzy .
    • Gość: Kinga Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.05.06, 18:56
      Bardzo dobrą nauczycielką fizyki jest profesorka Wiaderek z Norwida, przy niej
      wszystko jest jasne.
      • Gość: ania Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 19:01
        fajna byla jadwiga krol ale juz nie pracuje :(
    • Gość: tropiciel Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:51
      To bardzo dobrze, że są dobrzy nauczyciele tego przedmiotu. Niestety, ja mógłbym
      tylko podać nazwiska tych do niczego
    • Gość: Anna Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:31
      w Norwidzie najlepszy był Bugała:) hit sezonu,ten kogo uczył to na bank to
      potwierdzi!
      • Gość: mat Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 15:25
        To prawda, Bugała to totalna pomyłka. Zatrzymał się w rozwoju jakieś 20 lat
        wstecz. Kto odpowie za to, że ci których "uczył" nic nie umieli? Umieli jedynie
        ci którzy chodzili na korki. Czy dyrekcja tego nie widziała? Dawała mu jeszcze
        nagrody!!! Dlaczego milczeli wychowawcy uczniow, którzy prosili ich o
        interwencję, o zmianę nauczyciela? Szkoda gadać...
      • Gość: dale Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 22:25
        popieram, najlepszy byl prof. Bugała:) ulubiony nauczyciel...
    • Gość: miśka Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:31
      ja kończyłam szkołę średnia kilka lat temu i z ręka na sercu moge wymienić
      tutaj jedno nazwisko - Pan Kozerski, uczył, może robi to nadal,nie wiem,
      w szkole przy ulicy Prusa 20, najlepszy nauczyciel fizyki jakiego kiedykolwiek
      moje oczy widziały;)
      zaangazowany na każdej lekcji, pasjonat z talentem do zarażania swoimi
      zainteresowaniami, obowiązkowy i wymagający w stosunku do uczniów i do siebie,
      sprawiedliwy i uczciwy wobec swoich wychowanków,a przy tym nietuzinkowa
      osobowość i charyzma,
      aż miło się o Nim pisze:)
      pozdrawiam
      • Gość: miśka Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:34
        aż dziw że ja pierwsza wymieniłam to nazwisko
      • harry1983 Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy 12.05.06, 00:00
        P. Wiesiek Kozerski rządzi :D

Ja tam nie będę popychał pierdół, tylko powiem jak było :D

Jakaś tam lekcja, gość tłumaczy nam energię :

"Jak stoję na krześle, to mam energię potencjalną, jak z niego lecę na glebę to mam kinetyczną" - tyle w temacie - z takim podejściem można uczyć.

Szkoda, że dla większości nauczycieli takie podejście to abstrakcja, wolą klepać wzory i reguły nie tłumacząc wogóle na czym polega sama idea fizyki.
        Kozerski potrafił w prosty sposób wyjaśnić o co chodzi.

Pozdrawiam :)
        • Gość: Ja Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 19:32
          harry1983 napisał:

> P. Wiesiek Kozerski rządzi :D
          >
          > Ja tam nie będę popychał pierdół, tylko powiem jak było :D
          >
          > Jakaś tam lekcja, gość tłumaczy nam energię :
          >
          > "Jak stoję na krześle, to mam energię potencjalną, jak z niego lecę na glebę to
          > mam kinetyczną" - tyle w temacie - z takim podejściem można uczyć.
          >
          > Szkoda, że dla większości nauczycieli takie podejście to abstrakcja, wolą klepa
          > ć wzory i reguły nie tłumacząc wogóle na czym polega sama idea fizyki.
          > Kozerski potrafił w prosty sposób wyjaśnić o co chodzi.
          >
          > Pozdrawiam :)
          > Czytam temat i miałem o Kozerskim z ,,Prusa" napisać, uczył mnie naście lat temu. Ale do dzisiaj pamiętam jak uczył. Ale lepsze były Pani Węgrzyn od Ptikm- fanka Pana Tadeusza pismem technicznym i Pani Wójcik - to mistrz nad mistrze, takich nauczycieli już nie ma ze szkodą dla edukacji. Pozdrawiam obydwie panie.
    • Gość: Absolwent Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:07
      Ukończyłem LO Traugutta, gdzie fizyki uczył mnie profesor Jacek Napieralski.
      Spokojny, logiczny, kulturalny. Zdołał przekazać solidną wiedzę z tego trudnego
      przedmiotu, a wcześniej miałem sporo zaległości i nie lubiłem fizyki. Okazało
      się jednak, że lekcja może być i wesoła i ciekawa. Czasami na lekcjach było tak
      wesoło, że starczało humoru na inne lekcje. Na studiach korzystam ze zdobytych
      wiadomości i licealnych notatek w moim zeszycie. Do Traugutta wybiera się teraz
      mój brat i mam nadzieję, że trafi właśnie na Napieralskiego (astromomia!)
      • Gość: jan3k Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 19:55
        nie chodzilem do Prusa, ale do matury przygotowal mnie Kozerski i nikt mi nie wmowi ze istnieje ktos kto uczy lepiej niz on
    • Gość: kołek Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:53
      Ta... Bugała wykończył psychicznie wielu ludzi. Wiem coś o tym. Zaznaczam że
      nie byłem ani leniem ani nierobem ani kretynem. Dzięki "profesorowi" musiałem
      się pożegnać ze studiami na uczelniach gdzie była potrzebna fizyka
    • Gość: mama Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:48
      A kogo polecacie na korepetytora? Moj syn ( od września uczeń III klasy lo)
      myśli o stomatologii. Kto z nauczycieli skutecznie przygotowuje do rozszerzonej
      fizyki?
      • Gość: Absolwent Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 10:13
        Napieralski z Traugutta przygotowywał w zeszłym roku moją sąsiadkę i dostała się
        na medycynę. Ale równolegle douczała się też biologii i chemii (jakaś babeczka z
        WSP), a to było mnóstwo pracy...

Godzin fizyki w liceum jest za mało, aby dobrze zdać maturę na poziomie
        rozszerzonym.
    • Gość: była uczennica Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:25
      W I LO im J. Słowackiego Pan Kołodziejczyk - najlepszy psor od fizyki na
      świecie!
    • Gość: ola Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 12:32
      W Sienkiewiczu jest Profesorka Lechowicz. Kochana, mądra i fizyki potrafi
      nauczyć. :)
      • Gość: xx Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: 212.160.93.* 12.05.06, 20:15
        daj ty spokoj dziewczyno niewspominaj mi tej hetery!!!
    • Gość: katon2 Klan Zapartów na polibudzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 19:54
      Miałem z nim niezłą przeprawę na pierwszym roku, uwalił ponad połowę studentów
      • harry1983 Re: Klan Zapartów na polibudzie 13.05.06, 01:34
        przy ciezszych przedmiotach to możliwe, ale żeby u Pana Z. na 1szym roku uwalić, to trza być naprawdę "zdolnym"
    • Gość: ania Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 00:10
      Najlepszą Nauczycielką fizyki jest Pani Halina Głowacka z TZN-u. Ma ogromną
      wiedzę i potrafi uczyć. Poza tym, a może przede wszystkim jest wspaniałym
      Człowiekiem
      • Gość: Wojtek Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 11:43
        Bugała jest świetnym fizykiem, jeżeli nie boisz się go i nie wertujesz kartek przerażony, że zaraz Cię spyta (mimo, że do końca lekcji tylko 5 minut).
        To pogrążało jego zajęcia - metoda odpytywania, jaką przyjął, zmieniała wszystko - może gdyby pytał tylko na początku lekcji, byłoby inaczej. Inaczej zachowywalibyśmy się też, gdyby pytał tylko z ostatnich trzech lekcji, a nie np. z zajęć sprzed pół roku :)
        Przekonałem się o tym na fakultecie z fizyki, gdzie nie było takich zmartwień, bo nie było odpytywania.
        Ten facet tłumaczy świetnie, ma wspaniały dar przekazywania wiedzy. Naprawdę.
        Wcześniej nie znosiłem go, teraz jest chyba moim ulubionym nauczycielem z Norwida (podobnie z panem Osickim - też nie należał do moich ulubionych nauczycieli - chociaż nie miałem z nim w ogóle zajęć - a zmieniło się wszystko na fakultecie z historii).
        My zamiast słuchać p. Bugały i skupić się na tym, co mówi - baliśmy się, że zaraz wywoła do odpowiedzi i kartkowaliśmy zeszyt, żeby coś jeszcze z niego wyciągnąć.
        Pozdr.
        • szczepek1989 Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy 14.05.06, 11:58
          Gdy chodziłem do gimnazjum to uczyła mnie mgr Katarzyna Pasiuk. Bardzo dobra
          nauczycielka fizyki, gdyż ucząc tłumaczyła wsyzstkie zadania, regułki, oraz
          pokazywała duzo doswiadczen. ;))
          • Gość: gm Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 12:32
            Najlepsza jest pani BARBARA ŁEBEK wszystkiego ciebie nauczy super babka :P
            • Gość: tylko nie łebek Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.96.230.40.tvksmp.pl 29.06.13, 00:35
              to właśnie jest najgorszy nauczyciel na świecie pogrąża i znęca się nad dziećmi
      • Gość: dr Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 13:59
        To prawda . Dziękuję.
    • Gość: gość Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 00:49
      nie ma
      • dyziek_o Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy 29.06.13, 05:16
        Z postów wynika, ze sporo nauczycieli ma doskonałą opinię. Reszta to nauczyciele "normalni".
        Wniosek, - należy się do nauki przykładać.
        Tłumoka albo lenia nawet mistrz świata niczego nie nauczy.
        I tak trzymać. Nikt nikogo do nauki zmuszać nie powinien. A "na zmywaku" w Albionie
        fizyka potrzebna jest jak zającowi dzwonek.
        Chociaż........o energii spadającego / i potłuczonego/ - talerza dowie się jak mu szef potrąci z wypłaty.
        Znaczy, - jednak fizyki uczyć się należy.
        Dyzio.
    • angrusz1 Re: Czy są w Częstochowie dobrzy nauczyciele fizy 29.06.13, 12:39
      Tropiciel napisał :

"Mnie nie było dane takich spotkać. Ci, którzy uczą, są niekompetentni,
      niedouczeni, tacy, którzy studia te wybrali z konieczności. Nie umieją uczyć,
      nie wysilają się, żeby nauczyć. "

Zapewne są i tacy . Jako nauczyciel takich widziałem .

I dalej tropiciel pisze :

"Stawiają jedynki i mająopinię "wymagających"."

A jeśli stawiają jedynki to chyba musi być dowód za co : np klasówki - trzeba przechowywać dość długi czas . Zawsze można sprawdzić .
      Ustne odpowiedzi już trudniej i ocenić i potem udowodnić , ze ktoś nie umiał albo bzdury mówił . No ale ustne odpowiedzi mają znacznie mniejszą wartość niż klasówki .

I dalej tropiciel pisze :

"A przecież fizyka to ważny przedmiot."

O tak , bardzo ważny .

I dalej :
      "Potrzebna, bydostać się na wiele kierunków studiow."

I nie tylko , w codziennym życiu też się przydaje .

" I przez takich "nauczycieli" wiele osób ma zamkniętą drogę " .

A jeśli ktoś chce być studentem , to powinien sam również się umieć uczyć . Jeśli jakiś nauczyciel zaniedbuje swoje obowiązki , to jest tyle możliwości , tyle źródeł wiedzy , że chcący zawsze może nadrobić zaległości .
      Leń i przygłup będzie narzekał .

• angrusz1 Jednym z zadań 29.06.13, 12:55
      nauczyciela jest to pilnować się przed takimi sytuacjami :

podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,14167581,_Obys_cudze_dzieci_nianczyl___Co_robia_nasze_dzieci.html#MT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka