Gość: tokarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 03:50 Poznalam Blaszczecia kiedy ZChNowskie polityczne nadanie przynioslo go do WYKROMETu. Fachowe i moralne zero! Jego zyciowy drogowskaz, to koniunkturalny kierunek aktualnie tlustego korytka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agu_30 Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 06:45 Moze wszyscy ujawnijmy majatki ja pierwsza: Roczny dochod okolo 7.800zl,konta puste,nieruchomosci brak(12 lat wynajmuje mieszkanie) ruchomosci:sprzet agd,rtv z nizszej pulki. Praca owszem na czarno od 11 lat bo inaczej sie nie da,zarobki j/w. Ponadto troje dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym,malzonek z epilepsja,pies rasy bokser. Droga redakcjo uwzgledniajac powyzsze nie mam ochoty czytac co te cymbaly maja a czego nie maja. Czyzby nie bylo ciekawszych tematow do pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 21:20 Do czego potrzebny ci ten kundel rasy bokser. ile kosztuje jego utrzymanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Policjanci sprzedawali kobiety do agencji towarzys IP: *.kompania.net 13.05.06, 22:04 ]]]]] Policjanci sprzedawali kobiety do agencji towarzyskich Karolina Łagowska 12-05-2006, ostatnia aktualizacja 11-05-2006 20:34 Bogdan S. i Dariusz J. - dwaj policjanci z wydziału dochodzeniowego komisariatu Wrocław Krzyki - na początku 2004 roku wymyślili wspólny interes. Wyszukiwali dziewczyny na internetowych czatach i w agencjach towarzyskich. Wywozili je do Wiednia. Pracowały tam jako prostytutki, płacąc im 5 proc. od swoich dochodów ..... Policyjny serwis informacyjny ... www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 07:23 - ale jak pięknie całuje rączki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 07:35 No i prosze, prosze jest o co walczyc, jest o co sie bic, sama dieta to ladny kawalek chleba a co dopiero reszta i stanowiskowe mozliwosci panow "za-radnych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man A ludzie się dziwią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 09:10 A ludzie się dziwią czmu płacąc tak ogromne podatki ciągle na nic nie ma kasy. Ciągle cięcia w budżecie. Ciągle dziurawe drogi. "Darmowa edukacja".... Tak tak - te oświadczenia mówią same za siebie. Tak jest jak się żyje w państwie "opiekuńczym" zarządzanym przez złodzieji. Po prostu szlag człowieka trafia jak to czyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szopen Re: A ludzie się dziwią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 09:23 Takie cwaniaki, niech im dadzą najniższą krajową i zobaczymy ile euro sobie odłożą Szkoda strzepic język na komentarz :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 09:37 No a potem mamy przeciętne wynagrodzenie ponad 3 tysiące i dzisiwimy sie jak to jest że sami nie przekraczamy tysiąca a średnia skąd :/ nie mam sił na czytanie takich artykułów bo odechciewa mi się dosłownie wszytskiego a wogóle to jak to jest że ludzie mający cytuje " 30 tys. zł, diety radnego to 22 tys. No i na kontach ma sporo: prawie 600 tys. zł i ponad 180 tys. euro " mają jesscze prawo do świadczeń emerytalnych w wysokosci 40 tys rocznie !!!!!!! i wydaje mi się że to własnie tym powinna się zająść gazeta !!!!! bo dla najbiedniejszych po całkowitej lustracji finansowej kont i wynagrodzenia oferujemy dodatki w kwotach śmiechu wartych !!!! Pozdrawiam - wkurzona mieszkanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agu_30 Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 09:52 Wiec kochana redakcjo-moze cos z zycia przecietniakow napiszecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Kiedy MZD ujawni swoje majątki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 10:06 Kiedy MZD ujawni swoje majątki? Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Talenty Barbary Głąb... 13.05.06, 13:01 "Barbara Głąb (Wspólnota) najwyraźniej postanowiła zadbać o swoją przyszłość: za ponad 10 tys. zł kupiła akcje PGNiG. - Ale mam wyjątkowy "talent" do interesów: natychmiast po tym, jak zainwestowałam w tę firmę, jej akcje zaczęły spadać. Nawet się tym nie zdziwiłam - opowiada. - Do końca roku straciłam w ten sposób ponad 1000 zł." Podobne talent wykazuje w Radzie Miasta... Totalna porażka... Wracając do akcji PGNiG - trzeba być mega naiwniakiem, aby je kupować w sytuacji kryzysów naftowych, akcji woj. USA i Polski w Iraku, złych stosunków Polsko-Rosyjskich (straszenie "zakręcaniem" kurka), braku dywersyfikacji złóż i na dodatek teraz (choć to już po zakupie) budowie rurociągu omijającego Polskę z Rosji do Niemiec... Dodam, że np. polski gaz wystarcza na pokrycie 40% zapotrzebowania i te 60 % trzeba importowac... O ropie już się nie wypowiadam... Tu specjalistą od giełdy wcale nie trzeba być - wystarczy trochę pomyślec, ale cóż można się spodziewać po naszej radnej... Zawsze zrobi jakieś bzdury... Ostatnie głosowanie nad ulgami MPK (opisywane jakiś czas temu w GW) kosztowałoby budżet miasta 4 mln zł... Oczywiście przy takiej stracie też by się nie zdziwiła... O reszczie bezradnych szkoda pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Talenty Barbary Głąb... IP: *.icis.pcz.pl 13.05.06, 13:20 Maly komentarz: w przypadku PGNIG zewnatrzna sytuacja chyba nie jest przyczyna problemow. Firma ma problemy wewnetrzne i jest podatna na polityke wewnatrzkrajowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Talenty Barbary Głąb... 13.05.06, 14:51 Każde duże przedsiębiorstwo jest podatne na zawirowania zewnętrzne jak i wewnętrzne. Zwłaszcza z tej branży :) Oczywiście przepychanki polityczne swoją drogą. Jedno jest pewne - inwestycja w PGNiG była bardzo ryzykowna i nie dziwie sie, że przyniosła straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 14:33 Zgadzam się. Obserwuje go i znam od ponad 10 lat. Tylko kasa i obrzydliwe przyklękanie jak pajacyk. Czy jest ktoś, komu pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: 80.54.173.* 13.05.06, 16:31 Dlaczego kanclerzem P.Cz. nie został ktoś młodszy, tylko emeryt Wiatrak. Czyżby w Częstochowie nie było młodszych ludzi na dających się na to stanowisko?. Dla mnie jest tylko jedno wyjaśnienie - kumoterstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomo Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 01:30 Wiesiek jest kanclerzem dlatego teraz remonty instalacji na Politechnice robi Pan Gaz zdzislaw wolski. Może tym by się gazeta zainteresowała ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyt ????????????????????????????????? ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 03:59 ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 17:04 No fajnie.Niech zarabiają.Jednak należałoby po każdej kadencji rozliczyć każdego z nich co zrobili dla miasta,jakie są ich efekty pracy.Jeżeli mierne powinni zwracać z powrotem wypłacone im publiczne pieniądze, z odsetkami,zasilając tym sposobem budżet miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 18:44 Ja mam lepszy pomysł. Niech każdy radny/prezydent/parlamentarzysta dostaje miesięcznie tyle ile wynosi średnia krajowa. Wtedy może tym brudasom bardziej zależałoby, żeby w kraju działo się lepiej i byłby jakiś sens w płaceniu tych pieprzonych podatków... A tak? Tankujesz swojego diesla olejem po frytkach to "okradasz skarb państwa, bo w tym oleju nie ma zawartej akcyzy". Kto tu k**** kogo okrada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mical szczuka darmozjad IP: *.man.czest.pl 13.05.06, 22:05 pytam się za co taka kwota skoro w spółdzielni nie można go zastać!!! to skandal tyle brać pieniędzy i co troche podnosić czynsz "bo koszt rosną" teraz juz wiadomo ze to koszty zarządu rosną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: szczuka darmozjad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 22:44 A Świerczyński jak nigdzie nie mieszkał, tak nie mieszka. Trza rodzinę objąć opieką socjalną,bo mieszkając na tym polu co to nawet nie wiadomo ile jest warte, nasz radny nie doczeka następnej kadencji........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyt wybierz sobie nowy zarzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 04:02 na to jest sposób przeciez - wybory nowego zarzadu. nikt cie nie zmusza zebyś utrzymywał ten sam zarzad przez wiele lat, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: wybierz sobie nowy zarzad IP: 69.156.150.* 14.05.06, 07:59 W czym przeginam? Przecież to pod czujnym okiem miłośniczki genitaliów i szuflad, Luny Brystiger, stawiał pierwsze kroki w demokratycznej opozycji Pan Adam Michnik. Nic więc dziwnego, że pracownicy Pana Adama Michnika podrzucają studentom świetne pomysły na walkę z kołtuństwem. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianin Re: wybierz sobie nowy zarzad IP: *.pl / *.di-com.pl 14.05.06, 11:51 żeby oni mieli tyle pensji co przeciętny człowiek to ciekawe jak oni by umieli żyć za te pieniądze, jak oni mają tyle kasy to niech zainwestują je w coś pożtyecznego, jak np. w nasze drogi gdzie dziura na dziurze, brak słów tyle kasy mają a człowiek nie raz nie ma na chleb, gdzie tu sprawiedliwość!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
szczepek1989 Re: wybierz sobie nowy zarzad 14.05.06, 12:16 Nie interesuje mnie wogóle to, ile zarabiają radni, posłowie ani prezydent...Ważne jest to abym ja miał za co zyc...Oni wcale nie są lepsi od nas, tyle ze są powołani zeby rządzic miastem lub panstwem...kazdy wykształcony człowiek potrafi dobrze zarobić, jesli znajdzie dobrą pracę na dobrym stanowisku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rechot. Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 14.05.06, 12:52 A gdzie reszta orłów czestochowskich , bo sa i tacy co nic nie mają wszystko dali dzieciom czyżby się czegoś bali ? Pozałatwiali rodzinie ciepłe posadki , czy któs się intersował ilu zięciów , synów , zatrudniono tylko dlatego że radny to tatuś lub teść. Może by przejżec koligacje rodzinne w naszym Urzędzie . Panie Prezydencie ! Apel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: Radni ujawniają swoje majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:08 Ten temat nawet dla tadeusza jest mało wygodny, on kupował i kupuje poparcie w radzie za małe fanty. Umoczył wielu we wspólne bycie, nie tylko radnych ale i koalicjantów. Sam "jezuita" i pracowity a wszyscy BEEEE! Ten wontek wart jest zachodu. PS. Bezdomni radni i biedni, nie umiejący się gospodarować i oszczędzać - takim za zarządzanie majątkiem miasta powinniśmy podziękować! Prawda czy fałsz? Odpowiedz Link Zgłoś