Dodaj do ulubionych

********Prohibicja **********

22.05.06, 23:59
chcialabym poznac wasze opinie na ten temat. Na 24h wprowadzą zakaz sprzedazy alkoholu na terenie calej czestochowy na czas wizyty papierza, zastanawiam sie tylko dlaczego az cala dobe skoro papierz bedzie raptem 2 godziny. i to od 17:15.
Czy to prawda ze maja tez wprowadzic zakaz na 1 czerwca ??
Obserwuj wątek
    • Gość: storima Re: ********Prohibicja ********** IP: *.d4.club-internet.fr 23.05.06, 00:10
      Propozycja zakazu sprzedazy 1 czerwca i zakaz sprzedazy alkoholu w miejscach
      pielgrzymki to sa dwie rozne sprawy.

Tutaj znajdziesz opinie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=42238892
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=42205356
      Powtorze to co napisalem wczesniej:
      Rada Ministrow wydawala rozporzadzenie zakazujace sprzedazy napojow alkoholowych
      w czasie poprzednich pielgrzymek papieskich w Polsce.
    • kasia26_a Re: ********Prohibicja ********** 23.05.06, 00:25
      no suuuuper poprostu zajer fajnie ale w takim razie co z 1 czerwca??????Faktycznie ma byc tez ten zakaz wprowadzony??
    • Gość: domino Re: ********Prohibicja ********** IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 01:35
      Duża liczba pielgrzymów równa się z dużą liczbą pijanych, syfem, smrodem itp...
      • Gość: thx Re: ********Prohibicja ********** IP: *.org 23.05.06, 09:18
        przecież na każdej pielgrzymce Papieża tak było, a jak nie możesz wytrzymać
        doby bez alko to zakup w czwartek i po sprawie
        • Gość: Saracen Re: ********Prohibicja ********** IP: *.man.czest.pl 23.05.06, 09:29
          Włącze sobie w piątek utwór EL DUPA ( KAZIK ) - PROHIBICJA
          :)
          • kasia26_a Re: ********Prohibicja ********** 23.05.06, 10:14
            To nie chodzi ze ja bez alkoholu wytrzymac nie moge bo nie pije poniewaz w ciazy jestem ale z tego ZYJE a piatek i w sumie caly weekend jest jedynym czasem w calym tygodniu kiedy sie ZARABIA. Kto zwroci mi straty?? To nie jest 50zl zeby sobie olac. Niedlugo to wprowadza na poczatku roku szkolnego na ferie, moze na zakonczenie roku szkolnego tez i najlepiej w cale wakacje bo lepiej zeby ludzie odpoczywali na lonie natury a nie w knajpie
    • Gość: ja Re: ********Prohibicja ********** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:30
      up
      • Gość: pingwin albinos Re: ********Prohibicja ********** IP: *.trustnet.pl 23.05.06, 23:27
        A może by tak się wreszcie zabrali za MINI spódniczki!!!!!
        Albo za te nagie brzuchy i dekoldy !!!
        Ciekawy jestem jaka część miejscowych naprawdę cieszy się z tej wizyty? i czy
        aby na pewno jest to większość?
    • Gość: Irma Re: ********Prohibicja ********** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:42
      Jestem zmęczona ciągłym przepychaniem się pomiędzy pijaczkami pod każdym sklepem "spożywczym". Póki sprzedawcy nie mają egzekwują "nie spożywania" pod własnym sklepem, póki w każdym sklepie znajduje się przy kasie otwieracz (chyba nie do coli, bo tej już dawno w butelkach nie widziałam) - dopóty nie znajdą u mnie ani grama współczucia. Cholernie się cieszę z prohibicji, choć żałuję, że tak krótko. Może choć przez jeden dzień to miasto nie będzie wyglądało jak żulernia.
      • Gość: Irma Re: ********Prohibicja ********** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:45
        Ups.
        Wyszło " Póki sprzedawcy nie mają
        egzekwują "nie spożywania" pod własnym sklepem"
        a miało być bez "mają" - coś się wstrzeliło z okazji maja chyba...
      • Gość: yyy Re: ********Prohibicja ********** IP: *.prenet.pl 25.05.06, 16:35
        Moim zdaniem nie masz racji twierdząc że dzięki temu przez jeden dzień to miasto
        nie będzie wyglądało jak żulernia. Kto będzie chciał pić to i tak będzie bo jaki
        problem zrobić zakup na zapas dzień wcześniej. Dzięki temu może być natomiast
        więcej awanturujących się którzy nie zostaną obsłużeni a będą chcieli kaca zapić.
        • Gość: student Re: ********Prohibicja ********** IP: *.prio138.trustnet.pl 25.05.06, 17:27
          albo kupic alkohool w Auchan bo to juz jest za Czestochowa ;-)
      • Gość: alkomat To nie sprzedawcy powinni te zakazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 00:18
        egzekwować ale straż miejska i policja.
        Póki alkohol jest towarem legalnym i państwo czerpie z niego pełnymi garściami
        opłaty do budżetu (akcyza,podatki itp.)- hipokryzja.
      • Gość: marcin_r Re: ********Prohibicja ********** IP: *.21.pl / *.21.pl 27.05.06, 09:17
        A wiesz o tym, że prohibicja to nie jest wyjście z sytuacji ? Spytaj się
        pijaczków, gdzie kupują alkohol, gdy jest zakaz sprzedaży. Wczoraj w osiedlowym
        sklepiku kupiłem piwko, a zapewniam Cię, że nie jestem alkoholikiem.
    • Gość: pila Ja chciałbym poznać opinię mieszkańców i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 01:44
      turystów Szczyrku, Wisły, Cieszyna ?
    • Gość: Sussi Re: ********Prohibicja ********** IP: *.prenet.pl 27.05.06, 09:52
      Właśnie jakiś czas temu usłyszałam w TV że w Warszawie podczas czwartkowej
      prohibicji jedynym miejscem gdzie można było kupić legalnie alko była
      restauracja sejmowe. I co wy na to?
      • Gość: hej Re: ********Prohibicja ********** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:17
        Jedziem do Sejmu i już

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka