Dodaj do ulubionych

co myslicie o tym ze na maturze bedzie religia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 14:47
dla tcy ktorzcy chcą z niej mature zdawac??
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasiaaa Re: co myslicie o tym ze na maturze bedzie religi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:16
      Mysle ze to bardzo dobry pomysl.Przeciez jest wielu mlodych ludzi ktorzy chca
      studiowac teologie.
      • Gość: Maverick Re: co myslicie o tym ze na maturze bedzie religi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:34
        Taliban Europy...
    • Gość: ZIELE Re: co myslicie o tym ze na maturze bedzie religi IP: *.ar.wroc.pl 27.05.06, 15:23
      A z jakiej religii ma to być matura ??
    • Gość: zzz Re: co myslicie o tym ze na maturze bedzie religi IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 27.05.06, 15:30
      cofamy sie w czasie, niedlugo piekny roman wprowadzi inkwizycje
    • Gość: Teolog Re: Bardzo dobrze . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:36
      Myślę że to dobry pomysł.
      Teologia katolicka powinna być obowizkowa już od szkoły podstawowej z dużą
      liczbą godzin nauczania.Teologia to doskonała dziedzina życia dająca ogromne
      możliwości rozwoju gospodarczego.Jestem za religią oraz teologicznymi przedmiotami.
      Niech młodzi Polacy uczą się najwyższych wartości oraz patriotyzmu.
      • Gość: ZIELE Do Teologa IP: *.ar.wroc.pl 28.05.06, 00:06
        Polska to nie państwo wyznaniowe. Nie wszyscy są katolikami !!!!!!!! Nie wszyscy
        chcą aby religia katolicka wchodziła im z buciorami na siłe do domu i do ich
        prywatnego życia !!!!!!!!!! Jeśli młodzi chcą chodzić na religie, mają taką
        potrzebe duchową to prosze bardzo, niech chodzą, nikt im zabraniać nie będzie,
        ale do kościoła. Szkoła jest instytucją świecką i religi nie powinno w niej być.
        To samo tyczy sie krzyży w klasach i w urzędach. Dlaczego nie powiesimy jeszcze
        podobizny Mahometa czy Buddy ???? A co do matury z religii to jesli ma być to
        niech będzie z wiedzy o wszystkich wyznaniach, a nie tylko o katolickiej wierze
        !!!!!!!
        • andrzej.sawa Re: Do Teologa 28.05.06, 09:35
          Polska to nie jest państwo baletu,a zdaję się,że z wiedzy o tańcu można zdawać
          maturę.
          • Gość: AK Re: Do Teologa IP: 87.239.176.* 28.05.06, 17:53
            Zgadzam się z tym baletem hehe :)
          • Gość: ZIELE Re: Do Teologa IP: *.ar.wroc.pl 29.05.06, 13:07
            No właśnie, jak dobrze chyba zauważyłeś, taniec to nie tylko balet. To samo
            tyczy sie tej matury, niech nie będzie tylko z wyznania katolickiego - zobaczymy
            ilu chętnych będzie żeby ja zdawać...........
        • Gość: ss Re: Do Teologa IP: *.sprayadsl.telenor.se 28.05.06, 11:25
          ciesze sie ze nie wszystkich omamili w tym kraju jestes super i tak trzymaj
          • Gość: ZIELE Re: Do Teologa IP: *.ar.wroc.pl 29.05.06, 13:14
            Niestety takich trzeźwo myślących jak ja jest niewielu. W Polsce takie poglądy
            nadal są bardzo kontrowersyjne, no bo jak można coś złego powiedzieć na kościół,
            a można by dużo gadać.........
            POZDRAWIAM
        • Gość: ja Re: Do Teologa IP: *.man.czest.pl 18.09.06, 15:27
          brawo popieram cię ja jestem katoliczką ale nie każdy człowiek to katolik i
          może nie ma ochoty patrzeć na krzyże które są porozwieszane wszędzie jeżeli
          komuś potrzebny jest krzyżyk czy jakaś inna podobizna to może sobie zawiaesić
          na łańcuszku lub obrazek nosić w portfelu!!!!!!
    • Gość: AK Re: co myslicie o tym ze na maturze bedzie religi IP: 87.239.176.* 27.05.06, 23:43
      Uważam, że to naprawdę dobry pomysł. Jestem za. Jesteśmy w większości krajem
      katolickim, więc czemu by nie? Skoro inne przedmioty są wliczone do matury.
      Poza tym - tak jak ktoś już tu wspomniał na forum - byłoby to pomocne dla tych,
      którzy chcieliby wybrać się na Teologię. Sama żałuję, że maturę mam już za
      sobą, bo z chęcią zdałabym na niej właśnie religię. Poza tym, myślę, że mogłoby
      też być co pomyślane dla osób z innych religii, jeśli by oczywiście były takie
      osoby chętne, żeby nie poczuły się gorze, zdominowane. Ale to należałoby wtedy
      do kompetencji poszczególnych szkół, gdzie taka religia jest wykładana (a są
      takie szkoły na pewno). Poza tym, myślę, że mogliby przywrócić etykę do szkół
      (na pewno do licealnych). Nikomu nic by się nie stało, a chyba wręcz
      przeciwnie. Na zasadzie wyboru - albo religia, albo etyka. Podobnie mogłoby być
      na maturze. Byłby to przedmiot powiedzmy obowiązkowy (tzn. ci co chcą -
      religia, ci co nie - etyka). Nie jest to trudne, a moim zdaniem bardzo
      pożyteczne. No ale to tylko moje zdanie :) Pozdr.
      • Gość: konrad Re: co myslicie o tym ze na maturze bedzie religi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.05.06, 09:29
        Nadstepnym etapem kleryfikacji bedzie mianowanie o. rydzyka jako ministra
        finansow.
        • Gość: AK Re: co myslicie o tym ze na maturze bedzie religi IP: 87.239.176.* 28.05.06, 11:05
          Yyy... to niby do mnie? ;)
          • nataluk Re: co myslicie o tym ze na maturze bedzie religi 18.09.06, 15:16
            jestem za tym aby można było na maturze zdawać religię jeśli ktoś będzie chciał.
            z całego serca popieram ten pomysł!
    • Gość: piotr to z religią na maturze to na poważnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:38
      Bo jeśli tak to Polska właśnie sięgnęła dna. Mój dyplom wyższej uczelni i tak nie ma już wielkiego znaczenia - dziś prawie każdy dres ma wyższe z "malowanych" uczelni. Ale żeby naukę o mitach, gusłach, baśniach i umiejętnym wkręcaniu jej plebsowi, to nawet w Polsce bym się nie spodziewał, hehe w 21 wieku. Normalnie potraktował bym taki post jako abrurd, ale że jesteśmy w IV RP, to wszystko możliwe. Proszę cię, powiedz mi że to żart jakiś z tą religią, a wszyscy się roześmiejemy i będzie fajnie.
      • Gość: Kasia Re: to z religią na maturze to na poważnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:09
        dlaczego żart?
        ja też jestem za religią na maturze
        • Gość: nd Re: to z religią na maturze to na poważnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:17
          jasne!
          będzie można nie zdać z j. polskiego, wystarczy mieć 60% z religii
          • Gość: itd Re: to z religią na maturze to na poważnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:24
            Na maturze to powinno być obowiązkowe zdanie(czyt.zdanie ,a nie zaliczenie)
            1.j.polski
            2.matematyka
            dodatkowe
            • anna.scott Re: to z religią na maturze to na poważnie? 20.09.06, 10:29
              A do tego lepperoznawstwo, czyli problematyka ludowo-wiejska.
              ;P
            • anna.scott Re: to z religią na maturze to na poważnie? 20.09.06, 10:32
              Albo jeszcze: podstawy kaczyzmu, czyli socjotechnika stosowana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka