Dodaj do ulubionych

MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowice !

IP: 80.48.49.* 30.05.06, 13:02
Miałem przyjemność jechać pęknym nowoczesnym autobusem nowej lini Częstochowa
- lotnisko Pyrzowice! Kursuje kilka razy dziennie, a godziny kursowania
zsynchronizowane są z rozkładem lotów. Na razie "tłukliśmy" się trasą DK1 ale
jak wybudują autostradę to dopiero będzie "Kanada". Ceny umiarkowane, za to
autobus - piekny, kolorowy, różnojęzyczne napisy - "zapraszamy do Częstochowy"
na "pudle" symbole miasta i regionu: herb, Jasna Góra, Jura, zamki itd. W
środku - super, nie nudziłem sie w czasie jazdy - na pokładzie dostępne
bezpłatnie rożnojęzyczne mini-przewodniki po mieście i regionie, plan,
informacje o aktualnej ofercie inwestycyjnej, turystycznej, imprezach
kulturalnych, hotelach itp.(podobno zrobili to we współpracy ze związkiem gmin
jurajskich - super pomysł !) Jechałem, autobus kołysał, chyba się trochę
zdrzemnąłem... - obudziło mnie energiczne szturchanie w ramię - kontrola
biletów ?? nie, bo głos jakiś znajomy- "wstawaj, czas do pracy" - o rany !!!
to był tylko sen....
Obserwuj wątek
    • Gość: thx Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.org 30.05.06, 13:05
      dobre
      • henryczek-czewa Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi 30.05.06, 13:31
        oj bogdan,okrutny gościu jesteś,do ostatniej linijki myślałem ze to prawda
        • Gość: an Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: 80.48.49.* 30.05.06, 18:18
          czytałam, podbijam
        • Gość: Olo Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:08
          henryczek-czewa napisał:

> oj bogdan,okrutny gościu jesteś,do ostatniej linijki myślałem ze to prawda

nie Ty jeden, niestety.
        • Gość: pomysł nierealny?? Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:23
          Czy to jest nierealne???
      • Gość: Pełnomocnik SLD w swoim programie przewiduje takie połączenie, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 10:15
        Krzysztof Matyjaszczyk przewodniczący SLD w Częstochowie w ramach swojego programu wyborczego na funkcję Prezydenta Miasta Częstochowy przewiduje powstanie ekspresowego połączenia Częstochowa - Pyrzowice, Pyrzowice - Częstochowa. Połączenie takie miało by być obsługiwane przez przewoźnika wyłonionego w przetargu publicznym i w znacznej części dotowane przez miasto.
        • ulisses_czwa Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz 12.06.06, 20:34
          Jak Wy chcecie coś "załatwić" jak nawet nie potraficie się posługiwać internetem? Trzeba było wysłać posta jeszcze 5 razy... A wystarczy przeczytać, że posty są publikowane w ciągu 1 minuty od wysłania... Dodatkowo wychodzi brak umiejętności czytania ze zrozumieniem... Już widze tych kompetentnych ludzi... Nie tylko ze sztabu SLD...
    • Gość: Olek Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.elsat.net.pl 03.06.06, 01:38
      Sen bardzo piękny.;) Mi się marzy droga ekspresowa łacząca lotnisko z
      Częstochową i Katowicami. Jak wiadomo ten drugi wariant ma powstać, a ten
      pierwszy....
      Zostają busiki i podróż po dziurawej drodze.
      • Gość: t Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 01:43
        Dobre, szkoda tylko ze nieprawdziwe, bo czytajac juz mialam plany podrozy :)
      • Gość: b Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: 84.216.47.* 03.06.06, 01:46
        <a moze droga lotnicza co ha ha ah
        • Gość: Recenzent Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 01:50
          Nagroda sie należy od GW
          Najlepszy artykuł jaki cztalem od......................ho ho ho
          Masz u mnie plus.plus jakiego nie ma nikt u nikogo
          • Gość: Boki_czwa Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.policja.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 02:21
            Rany ... bo już sie wystraszyłem, że to prawda :))))))))))))
      • Gość: xx Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.icis.pcz.pl 03.06.06, 10:58
        Autostrada laczaca Czestochowe z lotniskiem juz zaczyna powstawac, wiec to nie
        jest problem.

Problem to ten ruch ze strony MPK czy PKS z Czestochowy - takie proste, a takie
        trudne.
        • Gość: smerf Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 03.06.06, 11:57
          Mieszkam tu trochę lat i od ciagle słyszę, że ma powstać. Podejrzewam, że
          przestanę tu mieszkać i dalej będzie powstawać. Życzę cierpliwości.
          • Gość: xx Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.icis.pcz.pl 03.06.06, 13:07
            Trwa juz wykupywanie ziemi pod autostrade wokol Czestochowy, a na odcinku od
            Piotrkowa juz trwaja prace pzrygotowawcze.

Polecam artykul w Zyciu Czestochowskim:

zycie.czest.pl/
            Wszystko jest tam rozpisane. Kase tez trzeba w koncu wydac.
    • Gość: ha ha ha Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 13:56
      oj bogdan, ale mnie nabrales, szukam wlasnie mozliwosci dojazdu do Pyrzowic
      poniewaz wylatujemy z tamtad na wczasy, a swoja droga czy naprawde nikt nie
      chce zawieźć częstochowian do Pyrzowic? co na to MPK, PKS i prywatni
      przewoźnicy?
      • Gość: xx Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.icis.pcz.pl 03.06.06, 14:00
        Dla mnie to tez niepojete.

Czy naprawde nikomu sie to nie oplaca ?

Drazmy te sprawe i nie dajmy jej umrzec smiercia naturalna na tym forum.
        • dock2 Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi 03.06.06, 14:05
          A już sobie nadziei narobiłem. Wydawało mi się to zbyt piękne by było
          prawdziwe, aż "nastało" przebudzenie. To tylko sen... niestety. Choć tak realny
          to w naszym mieście wręcz niewykonalny. Pozdrawiam
          • Gość: causa Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:19
            Bogdan. Nawet mnie nabrałeś. Masz 6 pkt. (nota maxymalna).
          • Gość: ha ha ha Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 15:53
            dock2 dlaczego jestes niedowiarkiem, trzeba myslec pozytywnie pozadrawiam
            • Gość: Bela Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 06:29
              podciagam, dobry temat
    • Gość: zxc Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 08:15
      Swietny tekst moze jak ktos z UM
      przeczyta go uswiadomi sobie
      ze w dluzszej perspektywie nawet
      przynoszaca straty (powinna byc
      dotowana przez UM ewentualnie
      przez jkas inna organizacje - Szkoda
      ze mnie na to nie stac:)linia
      musi przyniesc wiele korzysci dla naszego
      miasta. W koncu to takze nasze lotniko.

• Gość: MjM Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 09:15
        Bogdan na prezydenta!!
    • Gość: cxz Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:39
      podbijam
      • Gość: Bela Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:23
        podbijam
        • Gość: bogdan Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: 80.48.49.* 07.06.06, 21:51
          up
    • Gość: Inga Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:43
      R E W E L A C J A

Dałam się nabrać.
      Pozdrawiam Bogdana
    • Gość: Olek Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.elsat.net.pl 08.06.06, 00:10
      Skoro już o lotnisku mowa to rzućcie okiem na to:
      miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3397492.html
      miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3399739.html
      Jak widać, Skarbu Państwa nie zależy na rozwoju lotniska w Pyrzowicach i wygląda
      na to, że wszystko po to by Balice wygrały walkę o pasażera z naszego 5mln
      województwa. Bo co ciekawe w spotach reklamujących Balice można usłyszeć, że
      balicki port znajduje się w regionie, gdzie mieszka 9 mln ludzi. Nikt słowem nie
      wspomina, że to razem z mieszkańcami naszego województwa, którym bliżej jednak
      do Pyrzowic. :(
    • Gość: Wlodek Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.vf.shawcable.net 08.06.06, 04:34
      Szkoda Bogdanie, ze Twoj sen, to nie jawa i zapewne tak bedzie jeszcze dlugo.
      Kiedy ostatnim razem wybieralem sie do Europy to ladowalem na lotnisku Gatwick
      chyba ze sto km od Londynu.
      Do centrum miasta z lotniska i do innych lotnisk regularnie odjezdzaja autobusy.
      Ceny biletow dosc spore, ale podroznym oplaca sie wydac pare ekstra funtow i
      dojechac do celu w przyzwoitych warunkach.
      W warunkach czestochowskich powinien dojsc jeszcze jeden element, a mianowicie
      eliminacja transporu prywatnego. Po co jechac do Pyrzowic wlasnym autem, skoro
      bylby komfortowy dojazd srodkiem komunikacji publicznej.
      Z Vancouver do Seattle [350 km], gdzie jest czasami lepsze polaczenie z Europa
      lepiej dojechac autobusem, niz wlasnym autem i ...taniej jesli sie policzy
      paliwo i stracony czas..
      Czy jednak takie polaczenie mialoby fundowac miasto, to mam pewne watpliwosci,
      ale napewno miasto mogloby wspomagac solidnego przewoznika np z funduszu
      ekologicznego. W koncu iles ton spalin nie uzyzniloby gleb przydroznych i
      powietrza. Reklamy w/g Twojego pomyslu tez bylyby warte jakiejs gratyfikacji.
      Jesli juz Pyrzowice mialyby byc czestochowskim lotniskiem na swiat, to warto
      byloby jakos zwiazac je z Rudnikami. Chocby przy pomocy np.20 osobowych lekkich
      taksowek powietrznych.
      Przydaloby sie jakies ekonomiczne studium Twoich sennych marzen.
      • Gość: turysta Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 13:19
        hop, czy nikt nic nie powie?
        • Gość: gosc Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 02:56
          up
    • Gość: bebe Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.pl / *.net-komp.pl 11.06.06, 09:13
      brawo
    • Gość: Pełnomocnik SLD w swoim programie przewiduje takie połączenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 10:14
      Krzysztof Matyjaszczyk przewodniczący SLD w Częstochowie w ramach swojego programu wyborczego na funkcję Prezydenta Miasta Częstochowy przewiduje powstanie ekspresowego połączenia Częstochowa - Pyrzowice, Pyrzowice - Częstochowa. Połączenie takie miało by być obsługiwane przez przewoźnika wyłonionego w przetargu publicznym i w znacznej części dotowane przez miasto.
      • Gość: turystka Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 10:30
        Byle na obietnicach sie nie skonczylo, trzymamy za slowo
        • Gość: ja Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 10:55
          Najlepiej kupić busa zarejestrować firme dostać pozwolenie i już wykorzystana trasa i można zarabiać.Co za problem.Nie mam kasy na busa ale tak bym zrobił
      • Gość: Wlodek Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz IP: *.vf.shawcable.net 11.06.06, 19:28

Gość portalu: Pełnomocnik napisał(a):

> Krzysztof Matyjaszczyk przewodniczący SLD w Częstochowie w ramach swojego
        programu wyborczego na funkcję Prezydenta Miasta Częstochowy przewiduje
        powstanie ekspresowego połączenia Częstochowa - Pyrzowice, Pyrzowice -
        Częstochowa.

Podobnie jak i w przypadku innego dzialacza funkcyjnego, ktory obudzil sie
        przed wyborami zapytam ,,
        Co przeszkadzalo do dnia dzisiejszego ob. Mtyjaszczykowi i jego partii
        spowodowac, ze takiego polaczenia nie ma?
        Teraz to pewnie KAZDE startujace w wyborach ugrupowanie bedzie mialo "w
        programie" taki numer... i jeszcze pare innych.

• Gość: Pełnomocnik Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:49
          Jeśli Pan nie wie to władze wykonawczą w tym mieście sprawuje Pan Wrona i wszystkie pomysły radnych lewicy przyjmuje do realizacji jako swoje własne nawet nie zapraszając autorów wniosków na oddanie czy otwarcie zrealizowanych projektów. Poza tym lotnisko w Pyrzowicach dopiero od 2 lat ma 100% przyrost pasażerów. Do tego podejżewamy że juz kilka naszych pomysłów zostało poprostu skradzionych przez słuzby Tadeusza Wrony między innymi pomysł na skate park w Częstochowie. To pomysł który pojawił się w drugiej połowie kwietnia na zebraniu komisji ds rozwoju Miasta Częstochowy wypracowującej program lewicy a następnie upubliczniono go na platwormie SLD z udziałem Sekretaża Generalnego SLD Grzegorza Napieralskiego na początku maja. Nadmieniam, iż na spotkaniu była dziennikarka Gazety a rzecznik UM Leśnikowski był jej współpracownikiem.
          Następnie po 2 tygodniach pomysł Skate Parku pojawił się w Urzędzie Miasta jako pomysł prezydenta. Dlatego Sojusz jest ostrożny z ujawnianiem swojego programu dla Częstochowy przed wyborami bojąc się, że zostanie poprostu okradziony przez współpracowników Pana Wrony.
          • Gość: xx Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz IP: *.icis.pcz.pl 11.06.06, 21:01
            Wystarczy czytac forum, a nie trzeba chodzic na zadne zebrania - te wszystkie
            pomysly byly dyskutowane tutaj na forum niejednokrotnie.

A poza tym - radni SLD stanowia polowe radnych w Czestochowie i czy nie powinni
            oni proponowac cos do realizacji dla dobra miasta ? Inaczej pojawia sie
            pytanie - co oni tam robia w tej radzie ? Tylko biora kase ? :))

Prosze wiec uwazac z argumentami tego typu - trzeba zglaszac pomysly do
            realizacji a co najwyzej rozreklamowac ich autorstwo - sesje rady miasta to
            znakomita okazja do tego.

• Gość: Olek Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:37
              Większość z tego co realizuje Prezydent Częstochowy to pomysły radnych SLD tylko niestety jest różnica w tym jak to jest traktowane przez media. O pomysłach radnych SLD prasa nie pisze lub pisze na 4 stronie dwie linijki a o realizacji tych pomysłów z udziałem tylko Prezydenta Częstochowy pisze się na pierwszej stronie z kolorowymi zdjęciami. Po prostu media mają swoją linie polityczną której się trzymają. Są poza tym prywatne poglądy i kontakty dziennikarzy z politykami. Powszechnie wiadomo iż Redaktor Dorota Steinhagen o SLD pisz źle lub wcale a o Tadeuszu Wronie nawet jeśli są poważne zarzuty to tylko pozytywnie. Nikt się na to nie obraża po prostu czytając jej teksty trzeba o tym pamiętać.
              • Gość: xx Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz IP: *.icis.pcz.pl 11.06.06, 23:45
                Najlepiej powiedz wiec jakie pomysly zglosili radni SLD - ale rzeczywiscie
                wlasne, a nie takie o ktorych np. caly czas mowi sie na forum i sa przez to
                wlasnoscia publiczna.

• Gość: Wlodek Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz IP: *.vf.shawcable.net 11.06.06, 23:50

Gość portalu: Pełnomocnik napisał(a):

> Jeśli Pan nie wie to władze wykonawczą w tym mieście sprawuje Pan Wrona i
            wszystkie pomysły radnych lewicy przyjmuje do realizacji jako swoje własne
            nawet nie zapraszając autorów wniosków na oddanie czy otwarcie zrealizowanych
            projektów.
            > Poza tym lotnisko w Pyrzowicach dopiero od 2 lat ma 100% przyrost pasażerów. D
            > o tego podejżewamy że juz kilka naszych pomysłów zostało poprostu
            skradzionych przez słuzby Tadeusza Wrony między innymi pomysł na skate park w
            Częstochowie.

- I wiatr wial i sniegiem zacinalo, a zlej tanecznicy majtasy w lotach
            narciarskich przeszkadzaly...:)))
            Jak sie chce rzadzic w 250 tys miescie, ku wygodzie jego mieszkancow, to trzeba
            miec odrobine wyobrazni i takie sytuacje, jak wzrost liczby uzytkownikow
            samolotow przewidywac.
            Chyba, ze czekamy na dyrektywy od tow. Sekretaża Generalnego SLD :)))

>To pomysł który pojawił się w drugiej połowie kwietnia na zebraniu komisji ds r
            > ozwoju Miasta Częstochowy

Ten i inne pomysly przewijaja sie na tym forum od lat. Trzeba tylko je czytac i
            wyciagac wnioski.

.....program lewicy a następnie upubliczniono go na platwormie SLD z udziałem
            Sekretaża Generalnego SLD Grzegorza Napieralskiego na początku maja

Towarzysz "Sekretaż" powinien z "platwormy" SLD w pierwszej kolejnosci wyrzucic
            na zbity pi.k Pelnomocnika.
            Malo mnie wprawdzie obchodza wyczyny SLD w radzie miejskiej i innych takich,
            ale jesli SLD ma byc jakas konkurencja dla PiS, LPR, Samoobrony, Wrony i
            wszystkich innych, to powinna zatrudniac pisatych i czytatych do roboty na
            odcinku propagandy.
            Chyba, ze wzorem kolegow z PiSu znowu wprowadzamy w zycie hasla z cyklu: "Nie
            matura, lecz chec szczera zrobic z ciebie oficera".
            My "podejżewamy" tow, Pelnomocnik z SLD "studiowal" nauki u jednego
            nauczyciela licealnego, o ktorym niedawno bylo dosyc glosno na tym forum???

A co do prez. Wrony, to moze czasem czyta to co ludzie pisza na forum i wyciaga
            wnioski. Rzecznik Lesnikowski moze byl czyims wspolpracownikiem, a moze nie.
            Faktem jest, ze forum nie omija i pomysly Wrony na forum propaguje.
            Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby bardziej porzadnie pisaty Pelnomocnik SLD
            popisal sie pomyslami swojej partii przed ich kradzieza przez Wrone:))
            • Gość: beer Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciągaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:04
              wnioski.
              • Gość: ela Re: Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciąga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 07:14
                Dyskutujcie, kłóćcie się ale tak abym ja mieszkanka tego miasta mogła spokojnie
                tu życ i od czasu do czasu pojechała do Pyrzowic porządnym przewozem, chyba
                stac na to nasze miasto
                • Gość: nowy Re: Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciąga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:11
                  Niestety mnie też nie stać na busa.Najchętniej bym kupił busa zarejestrował firme i zapłącił za licencje i można już wzić ludzi.Wy tylko potraficie mówić,że posłowie nie robią tego czy tamtego ale niektóre można zrobić samemu
                  • Gość: xx Re: Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciąga IP: *.man.poznan.pl 12.06.06, 14:51
                    Tez sie dziwie ze zaden Czestochowianin-przedsiebiorca nie chce zrobic interesu
                    na busiku do Pyrzowic.
                    • dock2 Re: Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciąga 12.06.06, 15:15
                      Nie jestem raczej człowiekiem wyznającym teorię spisku, ale to bardzo dziwne,
                      że do tej pory nikt nie uruchomił takiego połączenia. Może po prostu komuś nie
                      jest "na rękę" by na tej trasie kursowały busy dotowane przez miasto bo
                      straciłby na tym spore pieniędze. Pamiętam tylko, że jak ostatnio wracałem z
                      Pyrzowic do Częstochowy, to był jeden przewoźnik oferujący przejazd z lotniska
                      do naszego miasta w cenie 180pln za busa(dlaczego tylko jeden??). A co do
                      obietnic P. Matyjaszczyka to jestem pełen nadziei, że nie skończą się tylko na
                      słowach (tak jak z profesjonalną halą sportową- obietnica z wyborów w 2002roku,
                      której jak dobrze wiemy nie ma do tej pory). Pozatym nie oszukujmy się, gdzie
                      Pan był z tymi "nowatorskimi" pomysłami w czasie 4 letniej kadencji??
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Józek Re: Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciąga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 15:26
                        dock2 na prezydenta
                      • Gość: xx Re: Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciąga IP: *.ibch.poznan.pl 12.06.06, 16:05
                        Chyba rzeczywiscie to jedyne wyjscie - oglosic przetarg na taki bus dotowany w
                        czesci przez miasto.

To super wazne dla Czestochowy.
                        • dock2 Re: Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciąga 12.06.06, 16:18
                          Owszem takie połączenie jest bardzo ważne dla rozwoju i promocji Częstochowy,
                          tylko czemu taki pomysł ma szansę zaistnieć dopiero w okresie przedwyborczym a
                          nie conajmniej dwa lata temu kiedy zaczął się boom na przeloty tanimi liniami
                          lotniczymi- o ile więcej turystów przyjechałoby przez te dwa lata do
                          Częstochowy- nie da się tego dokładnie określić tak jak pieniędzy których tu
                          nie zostawili. Dlatego tym razem nie możemy dopuścić by skończyło się tylko na
                          obietnicy, którą (jak znam życie i kampanie przedwyborcze) zaraz podchwycą
                          wszyscy kandydaci.
                          pzdr.
                          • Gość: xx Re: Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciąga IP: *.ibch.poznan.pl 12.06.06, 16:33
                            Lepiej pozno niz wcale - mysle ze jednak sprawa staje sie na tyle wazna, ze
                            raczej nikt nie zlamie w tym przypadku obietnicy.

A jesli sprawa sie w koncu zakonzcy pozytywnie, to jednak jakas czesc sukcesu
                            bedzie zasluga tego forum.
                            • dock2 Re: Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciąga 12.06.06, 18:05
                              Z tego co zauważyłem to nie tylko to byłoby zasługą tego forum i ludzi tu
                              udzielających się- to bardzo dobry znak naszych czasów, że internet jako
                              nowoczesna forma przekazu m.in. wiadomości i opinii jest w stanie wpływać i
                              kształtować rzeczywistość... lepszą rzeczywistość... dlatego nie ma co się
                              załamywać tylko należy nadal otwarcie mówić co nas denerwuje w zarządzaniu
                              naszym miastem.

Pozdrawiam ludzi, dla których los Częstochowy nie jest obojętny.
                              • Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciąga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:12
                                Bogdan gdybyś nie napisał że to chodzi o MPK to tez bym się nabrał ale za dobrze
                                znam tą "firmę"
                      • Gość: b Re: Panie Leśnikowski, no to czytaj Pan i wyciąga IP: *.prenet.pl 29.08.06, 23:45
                        Bardziej nośny wyborczo "odgrzany" ostatnio temat - to lotnisko w Rudnikach.
                        Jedno nie wyklucza drugiego, podbijam.
            • Gość: kkkkor Włodek przeczytaj netykiete i walnij sie w głowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:43
              Jak bys znal netykiete to bys widział glonbie ze twoje uwagi jesli chodzi o pisanie w necie sa glopie i ze robisz z siebie palanta. Wiec jak chcesz pisac w necie to zachowj swoje uwagi dla glupiego Soltysa.
          • ulisses_czwa Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz 12.06.06, 20:59
            > Jeśli Pan nie wie to władze wykonawczą w tym mieście sprawuje Pan Wrona i
            > wszystkie pomysły radnych lewicy przyjmuje do realizacji jako swoje własne
            > nawet nie zapraszając autorów wniosków na oddanie czy otwarcie zrealizowanych
            > projektów.

Każdy projekt uchwały można podpisać, oznaczyć datą... Jeśli istnieje obawa, że pomysł zostanie skradziony, wówczas można udać się do notariusza i prosić o potwierdzenie daty (w przypadku ważnego projektu wiadomo byłoby kto był pierwszy)... Później przedstawia publicznie... Teraz każdy mówi, że "to nasz pomysł" i "mamy to w planach"... Przez 4 lata nie zrobiono nic... Ten pomysł pojawił się już 2 lata temu na forum i doskonale to pamiętam...

> Poza tym lotnisko w Pyrzowicach dopiero od 2 lat ma 100% przyrost pasażerów.

Brak analitycznego myślenia... Od dawna było wiadomo, że polskie niebo zostanie otwarte i spowoduje to zwiększony ruch pasażerski... Lewa jak i prawa strona o tym nie widziała... I częśc do tej pory nie wie... Przecież po co mieszkańcom Częstochowy dostęp do lotniska?

> przez słuzby Tadeusza Wrony

Prosze wybaczyć ,ale zabrzmiało zabawnie :) Chodzi może o służby specjalne? ;)

> między innymi pomysł na skate park w Częstochowie.
            > To pomysł który pojawił się w drugiej połowie kwietnia na zebraniu komisji ds
            > rozwoju Miasta Częstochowy wypracowującej program lewicy

Bardzo ciekawe... Rozumiem, że do SLD należy kilkuset skat'ów? To był ich pomysł o którym mówili od lat i od dawna zabiegali o utworzenie takiego skate parku... Już widze jak 70 -letni pan Wosik, albo równie sędziwy i nowoczesny pan Wiatrak zgłaszają taki pomysł...

> platwormie SLD z udziałem Sekretaża

Jesteście żałośni... Chcecie stanowić o sile i rozwoju miasta, a pełnomocnik nie zna ortografii? Co oznacza "platWorma"? Zastanawiam się również nad "sekretaŻem"... Takiego pełnomocnika pozbawiłbym od razu umocowania...

> Dlatego Sojusz jest ostrożny z ujawnianiem swojego programu
            > dla Częstochowy przed wyborami bojąc się, że zostanie poprostu okradziony
            > przez współpracowników Pana Wrony.

Darujcie sobie takie tłumaczenie... I tak nic nie zrealizujecie, czy program zostanie ogłoszony, czy głęboko ukryty (o ile jest)... Przypomnicie sobie o założeniach przy kolejnych wyborach i znów będziemy wysłuchiwać to co napisał Pan wczesniej w swoim poście... Prosze traktowac ludzi poważnie...
            • Gość: mlody Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:51
              W SLD jest ok 200 osób w wieku od 18 do 30lat do tego FMS czyli młodzi od 16 roku życia liczą ok ok 180 osób. Ulisses ty tez poczytaj netykiete to sie czegos dowiesz o sobie
              • ulisses_czwa Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz 13.06.06, 11:01
                Netykieta nie ma nic wspólnego z realiami życia miasta... Problem SLD i wielu innych partii politycznych polega na tym, że 90% zapowiadanych spraw kończy się na niezrealizowanych pomysłach... Gdy ktoś już wykona inwestycję, to podnosi się alarm, że "ja byłem pomysłodawcą"... Lepiej, aby od razu przechodzić do realizacji... Np. Pan Maras wiele obiecywał i niewiele zrealizował... Był do tej pory najsłabszym Prezydentem Miasta... Doprowadził do stagnacji Częstochowy... Takie sa fakty... Nie muszę chyba wspominać o utracie pieniędzy na rewitalizację Parków Jasnogórskich (należa do miasta, nie do JG - to dla niezorientowanych)... Żarty z obywateli się skończyły i jesień zweryfikuje wszystko...

P.s. Młodzi ludzie z zaplecza politycznego są tylko marionetkami w rekach dużych partii i tych najstarszych... To góra decyduje, a nie Wy... Może być Was nawet i 5.000 - i tak niewiele zdziałacie poza kilkoma pochodami... Pozdrawiam

P.s. 2 Nie należę do żadnej partii - zaznaczam, aby mnie nie posądzać o sympatyzowanie z konkretnym ugrupowaniem lub o "wyżywanie się" na innym... Piszę to co widzę...
      • ulisses_czwa Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz 12.06.06, 20:32
        @ Pełnomocnik (a może i sam Pan Matyjaszczyk):

Bardzo ciekawe... Szkoda, że tego problemu nikt nie widział przez 4 lata (choćby 2 ostatnie), a dziwnym zbiegiem okoliczności zainteresowanie wypływa z ust kandydata na prezydenta tuż przed wyborami... Przypadek? Nie sądzę... Pan Matyjaszczyk przez 4 lata nie zrobił nic w tym kierunku (proszę mi przedstawić pisma, że Pan zabiegał o takie połączenie wcześniej, proszę to udowodnić), a teraz nagle pali się do pracy? Proszę wybaczyć, ale nie jestem idiotą... Poza tym jestem ciekawy, który z kolegów partyjnych ma firmę przewozową (albo z ich rodzin)... Przetarg to fikcja - zwłaszcza jak SLD o nim mówi... Wystarczy spojrzeć na Pana Chudzika i firmę jego żony jak się prężnie rozwija... Wygrała przetarg za przetargiem... SLD ma problem... Zaprzeczy Pan? Zaznaczam, że nie popieram żadnej partii i do żadnej nie należę...
        Poza tym zadałem pytanie Panu Matyjaszczykowi, (a wiem, że przegląda forum) w sprawie związanej z utratą pieniędzy na rewitalizację Parków Jasnogórskich przez Pana Marasa... Do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi - rozumiem, że niewygodne pytanie i najprościej nabrać wody w usta... Uprzedzając ewentualną Pańską prośbę o ponowne przytoczenie tego pytania, to odpowiadam: proszę sobie poszukać w archiwum i tam udzielić odpowiedzi...
        Na koniec dodam moje spostrzeżenie... Jest Pan za słaby na Prezydenta Miasta... Za bardzo Pan "siedzi" w partyjnych układach i za bardzo Pan pozwala się sterować przez starszyznę z SLD... Nie ma Pan swojego zdania... Prezydentem musi być żelazny człowiek, jednoczesnie potrafiący współpracować ze wszystkimi opcjami politycznymi... Pan nie gwarantuje, ani jednego, ani drugiego... Jedynym Pańskim plusem jest wiek... Jestem jednak przekonany, że to za mało asów w rękawie... To na tyle Panie Matyjaszczyk...
        • Gość: bingo Re Kielbasa wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:42
          Tak jak napisalem powyzej
          "bogdan na prezydenta"
          tak jestem pewien ze pomysl ten bedzie kielbasa wyborcza jednego z kandydatow
          na to stanowisko
        • Gość: Mirek Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:00
          Po pierwsze Pan Chudzik nie jest członkiem SLD po drugie po tym co pan pisze to prawdopodobie jest pan idiotą. Napisałem to dlatego że obraża pan uczciwych ludzi - członków SLD przypisująć SLD przestępstwa popełnione przez kilku byłych jej członków. W ten sposób można by dowieść że wszyscy księża to pedały i pedofile jak niejaki biskup na P. A chrześcijanie to zwykli mordercy i żeźnicy jak konkwistadorzy czy inkwizycja. A internałci to debile jak niejaki Ulisses -małe debile w debilnych okularkach. bez obrazy tylko tylko przypuszczenia:)
          • Gość: xx Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz IP: *.man.poznan.pl 13.06.06, 00:24
            Warto by pojsc najpierw do szkoly, a potem dopiero wypowiadac sie na forum.
          • ulisses_czwa Re: SLD w swoim programie przewiduje takie połącz 13.06.06, 10:50
            Rozumiem, że głos zabiera Pan Pełnomocnik, tylko pod kolejnym, innym nickiem... Wystarczy porównać charakterystyczną znajomość ortografii i wszystko staje się jasne... I nie wiem kto tu wychodzi na idiotę... Pozdrawiam marnego prowokatora...
        • Gość: Migdał Ulisses nie onanizuj sie tym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:08
          Zachowujesz sie jak bys byl omnibusem a poza netem jesteś małym wągrem na pośladku słonia. Ludzie ktorzy cie znają pisza że byles najwieksza menda i kablem w klasie. I że twoj chłopak przyprawia ci rogi w miejskich szaletach.
          • dock2 Re: Ulisses nie onanizuj sie tym forum 13.06.06, 13:35
            Michał- wiesz co to są pomówienia- jeśli nie to radzę zapoznać się z art. 212
            kodeksu karnego i sprawdzić sankcję jakie za to grożą. I porzuć złudzenia że w
            internecie jesteś anonimowy.
            pozdrawiam i życze rozwagi na przyszłość
            • dock2 Re: Ulisses nie onanizuj sie tym forum 13.06.06, 13:36
              Przepraszam za lapsus post powyżej jest oczywiście do Migdała.
              pzdr.
              • Gość: bogdan MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowice ! IP: *.prenet.pl 18.06.06, 07:47
                Aż się prosi aby kursował tam nowoczesny solars czy citaro - z wykorzystaniem
                także funkcji promocyjnej - dla miasta i regionu...
                • Gość: bingo Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 07:54
                  rozumie,ze przejazd dla posiadaczy biletow lotniczych przejazd gratis
                  • Gość: bogdan Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.prenet.pl 18.06.06, 08:10
                    przejazd płatny, za to kawa gratis.....
                • Gość: xx Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.netcafe.waw.pl 18.06.06, 13:24
                  Mam nadzieje ze to sie zisci w tym roku - bedziemy trabic do skutku :))
                  • dock2 Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi 18.06.06, 17:21
                    Nie ma wątpliwości że pomysł ten stanie się jednym z punktów programów
                    wyborczych wielu kandydatów. Oby tylko po elekcji "nie zachorowali" na
                    anmezję.
                    Pzdr.
                    • ulisses_czwa Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi 18.06.06, 17:26
                      Przed wyborami kandydaci na Prezydenta będą wszystko obiecywać... Zdecydowana większość kandydatów na radnych także - nawet rzeczy na które nie będą mieli nigdy wpływu... Najważniejsze dla nich, aby zarobić głos...
        • Gość: Nina Ulisses jesteś bystry jak woda w klozecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 17:59
          Mały gnomie z błeszna w dziadoskich okularkach a skąd ty możesz mieć pojęcie o polityce i politykach jak ty nawet sam zakupów nie robisz a brudne majtki ci pierze mamusia. Mam cie pociagnać z imienia i nazwiska ty obsrajtku jeden. Może tobie sie w główce pomieszało od tego jak ci koledzy głowe w klopie wymaczali. Piszesz o sprawach o których pojęcia nie masz. Zostań szefem jakiejś partii choćby 15 osobowej, zostań radnym psia szczyno i dopiero sie wypowiadaj ty prawiczku. O hutnikach też bzdury pisałeś może powiesz ile ci za to i kto płacił? Nie rób z siebie internetowego cw..a no chyba, że lubisz.
          • Gość: Turystka Re: Ulisses jesteś bystry jak woda w klozecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 20:57
            Wymądrzacie się, ublizacie sobie i to jest wstretne a ja nie mam jak dojechac
            do Pyrzowic
            • ulisses_czwa Re: 18.06.06, 22:27
              Niestety, ale w chwili obecnej pozostaje Ci taksówka albo liczyć na czyjąś uprzejmość... Nie mamy połączenia z lotniskiem i taka jest prawda... Być może ostatnią deską ratunku będzie PKS do Siewierza - może byłoby bliżej się dostać do lotniska, choć nigdy tego nie praktykowałem...
              Pozdrawiam
              • Gość: Turystka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 07:34
                Dziękuje za odpowiedz, nie jest tak zle , jade z mężem , mamy samochód, ale
                chce podtrzymac temat i problem , ale nie w takim wulgarnym wydaniu. pa
          • ulisses_czwa Bez komentarza... 18.06.06, 22:21
            Marna prowokacja...
            Pozdrawiam
            • Gość: ja Re: Bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 07:10
              Podtrzymuje problem bo jest a rozwiazania brak
              • Gość: xx Re: Bez komentarza... IP: *.netcafe.waw.pl 26.06.06, 23:34
                Ja tez podtrzymuje - musimy drazyc do skutku.

Rozwiazanie musi sie znalezc.
                • Gość: aaa Re: Bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:05
                  Każda droga po której będą jeżdziły stare rozlatujące się samochody ciężarowe
                  załadowane np węglem ponad 40 ton rozleci się .To jest paranoja żeby ze Śląska
                  na Mazury wozić takie ciężary.
                  • Gość: bogdan Re: Bez komentarza... IP: *.prenet.pl 30.06.06, 22:43
                    Podbijam - są wakacje więc temat szczególnie aktualny...
                    • Gość: ja Re: Bez komentarza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:58
                      Pomysl doskonaly!!! JA tez dalam se nabrac, bo mecze sie okrutnie, kiedy mam
                      leciec z Pzryowic lub witac tam kogos. Wspaniałomyslni Znajomi dowoza mnie, ale
                      jest to niesłychanie krepujące. Brawo i powodzenia w realizacji pieknego snu!!!
    • Gość: Elżbieta Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 18:49
      A juz myslałam ,że to prawda i miałam przesłać to mojemu synowi ,że koniec
      jego kłopotów jak przyjeżdza do Polski samolotem do Pyrzowic, a my nie mamy
      samochodu zeby go odebrać z lotniska.Nie wiem czy to prawda ale słyszałam ,że
      jest jakis samochód dowożący do Zawiercia
    • Gość: xx Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.icis.pcz.pl 02.07.06, 13:19
      Ja tez podbijam - dzwonilem do Redakcji i ibiecano zajac sie tym tematem
      kompleksowo po powrocie z urlopu Pana Haladyja :))
      • Gość: Ela Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:28
        podrzucam
        • Gość: bogdan Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.prenet.pl 08.07.06, 19:27
          Podbijam, można zażartować, że (od wczoraj) zanosi się na to że ruch do
          Pyrzowic będzie coraz większy.....
          • Gość: bogdan Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.prenet.pl 11.07.06, 22:25
            Jedna ze spółdzielni organizuje wycieczkę na lotnisko - ciekawy pomysł..ale
            potrzebna jest nam regularna komunikacja, konsekwentnie podbijam.
            • Gość: xx Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.icis.pcz.pl 11.07.06, 22:42
              Dzieki za pamiec ale ja tez sie przylaczam jak zwykle i podbijam - do skutku.
              • Gość: bogdan Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.prenet.pl 14.07.06, 00:04
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=45180709
                Temat jak widać aktualny...
                • nito_94 Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi 14.07.06, 10:54
                  A to ciekawe!
                  Tak sobie myślę, że sprawną obsługę tego lotniska mogłyby równie dobrze zapewnić połączenia kolejowe:
                  1) Gliwice-Katowice-Sosnowiec-Pyrzowice
                  2) Częstochowa-Myszków-Zawiercie-Pyrzowice
                  160 km/h jakimś komfortowym (w sensie nie odrażającym podróżnych) szynobusem, czy czymś takim, częstotliwość co 60 min., reszta snu bez zmian (heh, jak to brzmi).
                  Ale to też sen, bo obecnie na torach pomiędzy Porębą a Siewierzem pewnie v max. ok. 20-30 km/h wynosi, a dalej w stronę lotniska to tory chyba w ogóle już nie istnieją.
                  Dlatego przy obecnym stanie torów pewnie dłużej by się jechało z Cz-wy do Pyrzowic, niż leciało z Pyrzowic do Paryża na ten przykład.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: xx Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.icis.pcz.pl 15.07.06, 16:32
                    Z koleja problemy maja wszyscy :))

Ja w kazdym razie podtrzymuje temat.
                    • Gość: Bogdan Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.prenet.pl 21.07.06, 22:55
                      "Nasz region mało atrakcyjny ?" !!!
                      miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3492720.html
                      Wygląda na to, że jak się sami nie "wypromujemy" jako region i miasto to na
                      Katowice, urząd marszałkowski itp. - nie mamy co liczyć.
                      "Turystyczno-informacyjny" autobus łączący nasze miasto z lotniskiem to (także
                      jako element promocji miasta i regionu) - pomysł nadal aktualny. Odświeżam wątek.

• Gość: Ela Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:52
                        podtrzymuje watek tym bardziej ze termin mojego wyjazdu do Pyrzowic sie zbliza
    • Gość: xx Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.icis.pcz.pl 22.07.06, 13:15
      Ja tez podtrzymuje - do skutku - wybory sie zblizaja :))
      • Gość: xx Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.icis.pcz.pl 24.07.06, 21:19
        Podbijam :))
    • Gość: bleble Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 11:49
      piękny sen!
      My z mężem od czasu kiedy wykupiliśmy wczasy z wylotem z Pyrzowic też
      zastanawiamy się jak tam się dostać i dlaczego jeszcze nikt nie oferuje
      transportu. Czyżby jednak teoria spisku...?
      A swoją drogą to nie pojmuję dlaczego lotnisko reklamuje się jako "Katowice
      Pyrzowice"? Przecież jest pośrodku drogi z Cz-wy do Katowic. Nawet na biletach
      jest skrót "KAT".
      • Gość: naiwna Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 19:43
        No cóżcoraz blizej do wyborów, moze ktos cos wymysli,albo chociaz obieca
    • Gość: jo Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:13
      up
      • Gość: B Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.prenet.pl 03.08.06, 18:22
        Odświeżam, a może Pan Rzecznik się wypowie w w /w sprawie
        • Gość: Ela Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 18:47
          A do wyborow coraz blizej, potrzeba takiego połączenia jestjak widac i slychac
          na forum.
          • Gość: 100 Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:34
            Tyle wpisow i nic
            • Gość: zbychu Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 20:47
              up
            • Gość: zuzanna Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 20:55
              no własnie tyle wpisów i nic sie nie robi dla potrzeb ludzi.popieram
            • Gość: zuzanna Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 21:00
              no właśnie tyle wpisów i nic , tylko dlaczego nic.
    • dowoz.na.lotnisko.pyrzowice Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi 05.08.06, 08:47
      Jeśli potrzebujesz dostać się z Katowic lub okolic na lotnisko w
      Pyrzowicach,Balicach lub na Okęcie to napisz do mnie maila-oferuję transport
      samochodem kombi z klimatyzacją, w tygodniu transport możliwy w
      godz.popołudniowych i wieczornych oraz nocnych , w weekendy 24h.Cena
      atrakcyjna-do uzgodnienia w zależności od ilości km.
      W razie zainteresowania proszę o kontakt mailowy:
      dowoz.na.lotnisko.pyrzowicemalpkagazeta.pl
      • Gość: bogdan Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.prenet.pl 10.08.06, 20:16
        Będziemy "drążyć temat" do skutku
    • Gość: karla Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: 212.87.234.* 30.08.06, 08:08
      hi hi a ja już żałowałam, że ostatnio jak tam jechałam to nie skorzystałam z
      tego cudeńka...:))
      • Gość: b Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.prenet.pl 13.09.06, 17:47
        Temat wciąż aktualny, zbliżają sie wybory - kandydaci!! macie temat do
        realizacji podany "na talerzu". Linia do Pyrzowic !!
        • Gość: B Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.prenet.pl 30.09.06, 20:33
          Wątek nieco pokrył się kurzem - odświeżam.......
          • Gość: Bogdan Będzie połaczenie z Pyrzowicami.....!!! IP: *.prenet.pl 07.11.06, 22:53
            tyle że dla Katowic....- kolejowe - za sprawą ministra Polaczka

W przyszłym roku rozpocznie się budowa połączenia kolejowego między
            Katowicami, a Międzynarodowym Portem Lotniczym w Pyrzowicach

cytat: ..."Gazecie (Dziennik Zachodni - uwaga moja)udało się dowiedzieć, że
            przed wizytą szefa rządu na Górnym Śląsku Ministerstwo Rozwoju Regionalnego
            odwiedził Polaczek i nakazał wpisać do Programu Operacyjnego Infrastruktura i
            Środowisko (to strategiczne projekty finansowane przez Unię Europejską, jednym
            z celów programu jest "Transport przyjazny środowisku - rozwój transportu
            kolejowego") pozycję opiewającą na 30 mln euro. To pieniądze właśnie na budowę
            kolejowego połączenia Katowice-Pyrzowice.

Decyzja była to nagła, bo nawet podwładni Polaczka w Ministerstwie Transportu
            nie chcą się na ten temat wypowiadać. Nie znamy szczegółów - ucina krótko
            Sławomir Sadowski z biura informacji i promocji Ministerstwa Transportu.
            Większość kosztów budowy poniesie UE, ale część - gwarantować musi także
            strona polska. Ten wkład własny ma pokryć główny inwestor przedsięwzięcia,
            czyli Polskie Linie Kolejowe, na których barkach będzie też spoczywać zakup
            nowego taboru.

Zapachniało kampanią - usłyszał "DZ" w Śląskim Urzędzie Marszałkowskim. Jerzy
            Polaczek przekonuje jednak, że to nie jest część PiS-owskiej promocji przed
            wyborami. Temat połączenie z Pyrzowicami jest przecież znany od lat. I bardzo
            ważny dla naszej aglomeracji - przekonuje minister. (PAP)"

Może należałoby zatem siłami naszego miasta uruchomić regularną linię autobusową
            z Cz-wy do Pyrzowic , a z ministrem Polaczkiem powalczyć przynajmniej o porządną
            bezpieczną drogę (remont, przebudowa itp.) - inaczej będziemy "Daleko do szosy"
            (tzn. lotniska)
            Kandydaci do władz - to temat dla Was !!!!
    • Gość: ewa Re: MPK i UM uruchomiły linię na lotnisko Pyrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:32
      dobre!!!!
      • Gość: Bogdan Nowym radnym IP: *.prenet.pl 15.11.06, 10:22
        Nowym radnym - tytułem przypomnienia o problemie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka