IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:57
mieszkam na ulicy Glownej i mam prosbe kiedy policja bedzie zwracala uwage na
predkosc tira ktory jedzie w nocy. Jesli jedzie okolo 50 na godz. wszystko
jest ok ale TIRY w nocy jada znacznie szybciej i caly dom sie trzesie spac
nie mozna bo mieszkam blisko ulicy.mam propozycje moze policja bedzie
sprawdzala tachografy tirom zamiast jezdzic bez sensu po alejach w nocy
Obserwuj wątek
    • Gość: men Re: TIRY TIRY IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:00
      nareszcie ktos poruszyl ten temat brawo.Tiry to problem dla nas mieszkancow
      ulic wylotowych moze policja albo straz miejska weznie sie za to pozdrawiam
    • Gość: ggg Re: TIRY TIRY IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:05
      najgorsze sa puste lawety albo wywrotki dlugie
      • Gość: baba Re: TIRY TIRY IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 23:01
        no własnie przed chwilą przejechal mi taki skład -laweta i ciągnik - trzepało
        nim jak cholera. Hałas jakby wiózł metalowe szklanki booooo był bez ładunku.
        Jak jedzie z autkami to jest trochę ciszej. Podobno jesteśmy w Unii, tylko
        gdzie Unia a gdzie Polska ? U nas wolnoć Tomku w swoim domku a np. u Niemców
        spróbuj tak pohałasować ciężarówą między domami to cię zaraz zgarną i tyle.
        • Gość: klecha Re: TIRY TIRY IP: 84.216.47.* 03.06.06, 01:44
          ale Ci sie wyrwalo zaraaz zgarna wiecej maja cierpliwosci co nie jest nasza
          cecha
        • Gość: dd Re: TIRY TIRY IP: 84.216.47.* 03.06.06, 01:44
          a najlepiej zmienic miejsce zamieszkania i po bolu
          • Gość: wiocha Re: TIRY TIRY IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 00:26
            no popatrz jakie to proste. Weż sobie mieszkanko pod pachę i wioooo w Polskę.
            Po co budować drogi szybkiego ruchu z dala od domów i osiedli jak można te
            właśnie wyburzyć -nawet nowe- albo przenieść. To gorący temat z dzisiejszego
            dnia z TV. Dali ludziom zgodę na budowę domów, niektórzy nawet jeszcze nie
            zdążyli się do nich wprowadzić, a teraz będą wyburzać bo jakiemuś architektowi
            spodobało się akurat tak właśnie wytyczyć drogę. To jest Polska właśnie. Zero
            szacunku dla cudzej pracy i własności.
            • Gość: smerf Re: TIRY TIRY IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 06.06.06, 00:36
              Jaka droga? jakie domy? gdzie?
    • zakochana_zielonooka Re: TIRY TIRY 02.06.06, 21:43
      ...
    • Gość: ado Re: TIRY TIRY IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 06:15
      w nocy jezdza za szybko i wszystko drrzy gdzie jest policja
      • inna-bajka Re: TIRY TIRY 04.06.06, 11:25
        A może byście się wszyscy wyprowadzili na zabite dechami wiochy, tam gdzie
        wasze miejsce, jak wam cywilizacja doskwiera. Na mojej ulicy jest kilka firm
        transportowych i jakoś nie robię z tego powodu rabanu.
        • p_sc Re: TIRY TIRY 04.06.06, 12:21
          Pomieszkałabyś z tydzień na takiej Głównej czy Jadwigi to byś wiedziała co
          przeszkadz mieszkającym tam ludziom.
          Cywilizacja to chyba tobie przeszkadza.
          • inna-bajka Re: TIRY TIRY 04.06.06, 12:25
            Napisałm gdzie mieszkam, więdz trafiasz kulą w płot.
            Radzę sprawdzić w słowniku słowo "cywilizacja" bo chyba nie masz o tym bladego
            pojęcia.
            • p_sc Re: TIRY TIRY 04.06.06, 13:24
              Wiem co oznacza słowo cywilizacja.
              Rzeczywiście napisałaś gdzie mieszkasz. Zapewne ulica na której mieszkasz jest
              bardzo nierówna, jest na niej pełno wystających studzienek, a setki ciężarówek
              które codziennie jadą do i z tych kilku firm transportowych jadą z prędkością
              grubo ponad 50km/h. Ale tobie to nie przeszkdza bo w końcu to jest cywilizacja.
              • inna-bajka Re: TIRY TIRY 04.06.06, 13:43
                Wiesz jak na dzikim zachodzie pojawiły sie pierwse ciuchcie to Indianie
                sztrzelali do nich z łuku, bo robiły głośne "Uuuu Uuuuu". Może zacznij strzelać
                do tych TIR-ów. I jeszcze raz powtarzam, nie wiesz gdzie mieszkam, więc może
                zaraz wyjde na uliczę i policze studzienki i dziury na odcinku, powiedzmy 500 m.
                • p_sc Re: TIRY TIRY 04.06.06, 16:24
                  Widzę, że nie warto z Tobą dyskutowć zwłaszcza na temat o którym nie masz pojęcia.

• Gość: domino Re: TIRY TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 17:12
                  Jak strzelali do ciuchci to napewno nie dlatgo, że robiła uuuu-uuuu...
        • Gość: Sphinx Re: TIRY TIRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:55
          To, że ktoś z twojej rodziny żyje z transportu wcale nie musi znaczyć, że cała
          Częstochowa z tego powodu ma wyprowadzić się do Borów Tucholskich. Tylko
          dlatego, żeby wasze autka mogły hałasować do woli? Ty jednak masz coś z głową.
          Już raz była o to awantura i tak samo bredziłaś jak pijany dziad na nocniku.
          • Gość: Ewa Re: TIRY TIRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:07
            Jeżeli dla niektórych cywilizacja to huk i smród to gratuluję gustu Moim
            skromnym zdaniem koniecznie trzeba podjać działanie żeby tą "cywilizację"
            ograniczyć na terenie miejskim do minimum
        • Gość: tracer Re: TIRY TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:33
          masz coś do wiochy mieszczuchu posrany kiedyś wszyscy mieszkali na wsi nie
          pamieta wól jak cielęciem był
          • Gość: jas Re: TIRY TIRY IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 05:55
            Tiry moga jezdzic ale 50 km na godzine i prawym pasem tylko w polsce tak jest
            ze jedzie w nocy Tir jak szalony a policja nic nie robi. A na ulicy Glownej i
            Jadwigi to jest horror jak nikt tego nie ukruci to szok .Gdzie jest wladza
            miejska za co biora pieniadze WSTYD.
            • Gość: wiocha Re: TIRY TIRY IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:55
              władza sie cieszy, że TIRy szybciutko niszczą to co jeszcze pozostało po zimie
              i to co klei firma DROGBUD bo firma ma co robić. A policja ? Po co narażać się
              TIRowcom. NA "gierkówce" od Alei Pokoju do świateł z Jana Pawła takie cuda
              robią, że najlepiej spier... w pierwszą boczną. Tam jakoś naszej władzy nie
              widać kontrolującej tirowców bezmózgowców. Jaką władzę miejską żeśmy wybrali
              taką mamy. Przydałoby się w urzędzie miasta zrobić przeciąg żeby trochę świeżej
              krwi napłynęło. Niektórym tak tyłki do stołków poprzyrastały, że zapomnieli o
              tym kto jest dla kogo.
        • Gość: wiocha Re: TIRY TIRY IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 00:02
          Ty kochana, inna-bajka. Naprawdę jesteś z innej bajki. Próbujesz sie czasami
          wymądrzać ale średnio ci to wychodzi. Jedż na wieś tam się może jeszcze czegoś
          zdążysz nauczyć. Chociaż twoje wypowiedzi nie dają takiej nadzieji.
        • Gość: baba Re: TIRY TIRY IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 00:15
          No tak jak się chodzi 24h ze stoperkami w uszach to nic nie przeszkadza.
          Szczególnie jak transporcik daje niezłą kaskę. Tylko nie zawsze reszta musi się
          na to zgadzać. Jak jesteś taka chodząca inteligencja miejska to poczytaj sobie
          Konwencję o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności, która także
          została podpisana przez Polskę. Podobno jesteśmy w Unii. Ale tylko podobno.
          • inna-bajka Re: TIRY TIRY 06.06.06, 11:13
            Byle co jecie i byle co gadacie, teraz wam przeszkadzają TIR-y, a za rok
            dzieci, które za głośno się poruszają na rolkach.
            Jak czytam te wasze bzdury na tematy o których nie macie pojęcia, to się słabo
            robi. Może zorganizujcie sobie program "Pod napięciem" i tam popiszcie się
            swoimi mądrościami. Prostaczki z klapkami na oczach.
            • Gość: xxx Re: TIRY TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:35
              Przez moja miejscowość w zeszłym roku był objazd kiedy remontowali odcinek od
              Blachowni do Herb i wiem co to znaczy, te puste lawety w nocy i duża prędkość,
              nie zważali nawet na to, że w miejscowości nie ma chodnika(dzięki rządom w
              gminie)i że dzieci, ludzie chodzą, jada rowerem po ulicy która jest węższa od
              ulicy Głównej. I nie wypisuj bzdur inna bajko bo ograniczeniem od ciebie wali na
              kilometr. I nie ubliżaj ludziom od prostaczków, bo taki ruch jaki odbywa się na
              Głównej to dawno powinien być zlikwidowany dla TIR-ów, Tylko w Polsce to zawsze
              na wszystko brakuje i autostrady jeszcze długo nie będzie, więc powinni stosować
              się do przepisów i jeździć 50/h. Wtedy nikt by nic nie mówił, bo w tym wszystkim
              chodzi o to żeby TIR-y jeździły wolniej, a nie o zakaz jazdy o to chodzi tym
              ludziom.Czytaj ze zrozumieniem, a nie ubliżaj.
            • Gość: wiocha Re: TIRY TIRY IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 14:07
              Chodząca inteligencjo. Wiesz czego ci brak? -"Szanuj drugiego a odda ci to w
              dwójnasób"-. Jak byle co w sklepach sprzedają to byle co jadamy. Nie wiedziałam
              że dzieci jeżdżą na rolkach głównymi drogami po Polsce. Na to trzeba faktycznie
              tak dużej inteligencji jak twoja ,żeby takie porównanie przytoczyć. A "Pod
              napięciem " przydałoby się w Częstochowie. Może choć trochę przerzedziłyby się
              te układziki i kolesiostwo które dalej i od lat istnieje. No tak inna-bajka
              preferuje -"wolnoć Tomku w swoim domku"- a reszta niech spada na drzewo. Miłego
              dnia "nieprostaczko".
              • Gość: Sphinx Re: TIRY TIRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 23:42
                Pod napięciem? hahaha. Jeśli o to chodzi, to Inną Bajkę leczyłbym
                elektrowstrząsami. Może zaprzestanie pie..ć takie farmazony jakie czytamy
                wszyscy ilekroć jest rozmowa o tirach i kierowcach tirów.
                • Gość: kierowca Re: TIRY TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 00:13
                  Kolego ja mam do Ciebie zasadnicze pytanie: Czy wiesz co to jest TIR?
                  Bardzo prosze Cie o konkretną odpowiedź
                  • Gość: Sphinx Re: TIRY TIRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 00:32
                    Tak. Śledziłem już jedną taką dyskusję i nie raz padła już na tym forum ta
                    magiczna definicja. Jeśli wiesz co to TIR to dlaczego o to pytasz? Jeśli nie
                    wiesz, to jaki z Ciebie kierowca i gdzie kupiłeś prawo jazdy?

Co to ma do rzeczy? Dla przeciętnego obywatela TIR zawsze będzie dużym, trudnym
                    do zatrzymania w przypadku rozwinięcia nadmiernej prędkości pojazdem ciężarowym
                    z naczepą, śmiertelnym niebezpieczeństwem jeśli za kierownicą siedzi
                    nieodpowiedzialny idiota.

Zadam CI konkretne pytanie. Dlaczego w sposób typowy dla kierowcy TIRa
                    próbujesz sprowadzić dyskusję na jakiś boczny tor. Zupełnie bez sensu.
                    • Gość: :) Re: TIRY TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 01:27
                      Bład przyjacielu pomimo posiadania wszelkich uprawnień do wykonywania tego
                      zawodu niegdy nie kierowałem samochodem ciężarowym zarobkowo....coś Ci nie
                      poszło maleńki a może również nie wiesz co oznacza TIR???
                      • Gość: Sphinx Re: TIRY TIRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 08:00
                        Męczysz mnie już... spieprzaj dziadu :)
                        • Gość: :) Re: TIRY TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 22:30
                          prawda boli jak zły dotyk...na tyle Cie stać małolacie ze skuterkiem?
                          • Gość: Sphinx Re: TIRY TIRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 23:38
                            O jakiej prawdzie mówisz??
                            Nie wiem jak boli zły dotyk. Miałem od ciebie szczęśliwsze dzieciństwo. Tobie
                            współczuję.
                            • Gość: :) Re: TIRY TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 00:53
                              współczujesz mi tego że wiem co pisze? jestes żałosny:) a co do mojego
                              dzieciństwa to w przeciwieństwie do Ciebie nie jestem dzieckiem probówki
                              • Gość: Sphinx Re: TIRY TIRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 01:08
                                Siedziałeś w swojej probóweczce i spotkałeś kogoś podobnego do mnie? Moi
                                kochani reproduktorzy mają się świetnie. Nie sądzę więc pikusiu żebyśmy się
                                znali.

Idę spać bo już późno. Napisz znów coś tak pociesznie głupiego. Może jutro jak
                                znajdę chwilkę na rozrywkę to ci odpowiem.
                                • Gość: :) Re: TIRY TIRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 08:32
                                  nie bede pustaku z tobą rozmawiał bo sprowadzisz mnie do swego poziomu ZERA i
                                  pokonasz doświadczeniem....
            • Gość: stach Re: TIRY TIRY IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 12:20
              ale glupia z ciebie baba
              • inna-bajka Re: TIRY TIRY 15.06.06, 14:46
                Cała częstochówka z ciebie wyłazi, miernoctwo i brak argumentacji w epitetach
                na poziomie ludzi nic soba nie reprezentujących.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka