Gość: anka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:45 Już się nie mogę doczekać!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nocnik:) Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 23:34 i ja i ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tofik Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 00:55 chce zeby moje male,ukrainskie, mowiace po lacinie GOBU kochalo mnie jak kiedys.....<przytul> dla Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOBU nie na temat nocy kulturalnej:P sorry all IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 03.06.06, 13:39 kocham Cię ciagle...i ja tez chcialabym poczuc sie kochana tak jak kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tawariszczi my dajemy odpór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 03:16 my - chłopaki z młodziezówki, dajemy odpór takim niecnym pomysłom. prosimy pisac że nic sie w czwie nie dzieje, a nie jakieś chore tasiemcowe programy imprez. wrrrrrona, wrrrrrrrona a kysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.D. Re: my dajemy odpór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:18 A propos "towariszczi" pisze się przez "o" - nieuku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambus banana lol IP: *.pcz.pl / *.pcz.pl 03.06.06, 11:33 Lipa, program podrzedny ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: banana lol IP: *.juranet.czest.pl 03.06.06, 18:14 Mam zamiar dzsiaj się tam wybrać, a wie ktoś możę czy dojade z tamtąd autobusem w nocy do Blachowni, bo normalnie to możliwe nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quistiska Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 11:47 pokaz baniek pod ratuszem o 24.00...żenada i czyste kpiny! Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: 3. Noc Kulturalna - program 04.06.06, 12:04 Hehe no zabłysnęli z tymi bańkami... nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MŻ Niezła lipa była IP: 212.87.236.* 04.06.06, 11:57 Ogółnie to się zawiodłem, kupiłem karnet ale okazuje sie że wiekszosc atrakcji można obejrzeć bez niego. Myśle ok, pójde na koncert o 22.00, jestem pod klubem po 21.00 i sie okazuje że nie można wchodzić, a koncert się opóźni. To może coś z repertuaru Milesa Davisa? Wchodze w brame i się okazuje że ludzi jest tak wiele, że się nawet do piwa nie można się dopchać. Zdesperowany poczedłem obejżeć galerię do OKFu (oczywiście można było wejść bez karnetu), całkim przyjemnie, ale po co karnet za 8zł? Chciałem też zostać na przeglądzie reklam ale było opóźnienie, więc postanowiliśmy się udać koncert Waglewskiego i Pospieszalskiego dużo wcześniej aby gdzieś usiąść. Wchodzimy, Pan ładnie sprawdza karnet, myśle super, chociaż to na koniec. Okazuje się że pod tą mikroskopijną sceną jest kilka małych stoliczków już dawno zajętych, ktoś siedzi na schodach... Mocno zmęczony i poirytowany udałem się do akademika nawet juz nie miłem siły na browar w Biffie (którego tez juz niedługo zamykają). Nie wspomne tez, że nie dostałem się na kulturę japońską, ale za to obejżałem pokaz break dance, który był zupełnie za free. Aha wykład w pałacy ślubów prof. Wszołka tez można było obejżeć bez karnetu, jak i wiele innych atrakcji. Po cholere są karnety, skoro nie ma się pewności że do czegoś się przydadzą! Wołabym te 8zł wydać na coś innego niż na próby dopchania się się do lokalu, zważywszy na to, że nie przychodziłem za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Niezła lipa była 04.06.06, 12:06 I dodam jeszcze - po co karnet skoro na większości imprez trzeba było dowód pokazać żeby wejść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d-marc Re: Niezła lipa była IP: 195.189.52.* 04.06.06, 14:54 No to chyba dobrze bo to nie byly imprezy dla dzieci bez dowodu. A jezeli juz tak bardzo chcialas/es skorzystac z Nocy Kulturalnej to mysle ze muzea i wystawy staly przed Toba otworem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: .... IP: *.icis.pcz.pl 04.06.06, 12:09 Bylo wiele innnych alternatywnych miejsc gdzie mozna bylo mile spedzic czas w trakcie Nocy - bez zadnych ograniczen. Po prostu klania sie stara sprawa - jak ktos na codzien nie chodzi na tego typu imprezy, to nagle czuje sie zagubiony w tym natloku propozycji. W taka Noc trzeba dac sie uniesc i troche powedrowac po miescie - od Rynku Wielunskiego do Starego Rynku lub w odwrotna strone. No i z pewnoscia nie bac sie tloku i przygod. Nie mozna w niej uczestniczyc z mysla ze bedzie sie siedzialo w lokalu w trakcie imprezy przy stoliku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MŻ Re: .... IP: 212.87.236.* 04.06.06, 12:16 Tego wieczora nocy zszedłem to miasto wzdłuż i wszerz, takkże o wędrowaniu miałem pojęcie, Denerwuje mnie że wydałem z dziewczyną niepotrzebnie kase na karenety bo nic nie zapewniały, tyle. Oczywiście można było spędzić czas alternatywnie, tylko chciałem zobaczyć coś wiecej niż ta alternatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: .... IP: 212.87.236.* 04.06.06, 12:18 miało być: Tego wieczoru/nocy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: .... IP: *.icis.pcz.pl 04.06.06, 12:25 Mozna bylo pojsc do teatru - jednego i drugiego - mozna bylo wysluchac i obejrzec taperke w znakomitym wykonaniu i film w filharmonii - tam nie bylo jak sadze problemow. Byly inne imprezy plenerowe gdzie rowniez nie bylo ograniczen na liczbe widzow. A te 8 zl ? Ich wydanie - w koncu sumy nieduzej - to dla mnie kwestia pewnej elementarnej uczciwosci i solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: .... 04.06.06, 12:27 > tam nie bylo jak sadze problemow. To źle sadzisz jak zwykle , dal nas szaraczków nie ma wstępu no chyba że włamanie sie przez okna toalety, bo taka koncepcja tez była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: .... IP: *.icis.pcz.pl 04.06.06, 12:28 Gdzie wlamywalas sie przez okno do toalety ? Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: .... 04.06.06, 12:22 Szanowny Panie xx-ie, może przestaniesz nam juz wciskać tą tanią papke zachwytów. Kolejny raz okazało się, że noce kulturalne ś atylko wyciąganiem pieniędzy od ludzi, bo i tak nikt nie posiadający karty VIP-owskiej lub nie czekajacy w ogonku od godziny nie wejdzie tam gdzie by chciał. Osobiscie mam dość Twojego karmienia nas marnymi "atrakcjami". Uważasz, że mieszkańcy Częstochowy nie zasługują na nic innego prócz tanich jarmarków, muzeum zapałek, dziesiątków kościołów i pseudo lokali o wyglądzie kostnicy ? Dlaczego z takim uporem namawiasz nas do chwalenia mierności i tandety ? Dlaczego Częstcochowienie nie maja prawa do kultury na poziomie, dobrze zorganizowanej, dlaczego nie mogą wejść tam gdzie chce tylko tam gdzie im wolno ? Czyżby szanowny Pan wył piewca obok miernego miasta tezy, że sa równi i równiejsi, czyżby to miasto było ostatnią enklawą PRL-owskiego stylu życia ? Mam małą sugestię, przestań nam mówić co jest ciekawe czy nie i szanuj subiektywne odczucia innych i ich wrażenia estetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: .... IP: *.icis.pcz.pl 04.06.06, 12:28 Zajmujesz sie propaganda. To nie to forum. Mnie propaganda nie intersuje. Uczestnicze w kulturze w naszym miescie na codzien gdyz na codzien jest tutaj wiele do obejrzenia. Powiedz konkretnie gdzie nie weszlas ? Od tego zacznijmy - od konkretow, a nie od ogolnikow w stylu innej-bajki. Ja pisze o konkretnych propoizycjach do obejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: .... 04.06.06, 12:34 Zadałam kilka pytań, dlaczego, po co, dla kogo ? A kto tu nie pisze o konkretach ustaliliśmy wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: .... IP: *.icis.pcz.pl 04.06.06, 12:37 Ja podalem konkretne propozycje i zapytalem o konkrety na jakie imprezy nie udalo ci sie wejsc przez okno od szaletu ? Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: .... 04.06.06, 12:44 Przygoda z WC była w zeszłym roku w teatrze, ale to była tylko jakaś propozycja z tłumu oszukanych ludzi. W tym roku, postanowiłam z siebie 3 raz idiotki nie robić. Pamiętam kilka lat temu były organizowanie Mezis kabaretowe lub teatralne, takie wyłudzanie pieniędzy od ludzi nie miałao miejsca. Ale ludzie, którzy się tym zajmowali niestety robia kariery w innych miastach. Z tamtej ekipy nie został nikt. A to co się teraz dzieje to jakaś .......... to miasto umiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: .... IP: *.icis.pcz.pl 04.06.06, 12:50 :) Wszystko jasne - no comments. Dodam ze glowni organizatorzy Mezis robia kariery rowniez w Czestochowie - oni zalozyli TFP, ktory dzisiaj wlasnie obchodzi roczek. Zapraszam na wieczor - beda 2 spektakle i w ogole fajnie - jak to w TFP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:45 Pani Małgosiu, pleciesz Pani bzdury i nie masz Pani pojęcia o kulturze, ciągle się kompromitujesz i gadasz, jak przekupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.D. Re: .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:40 Zgadzan się z opinią, że wszystko to miernota i brak koncepcji kulturalnej. Jedynie poprawię Pana/Panią , że pod logiem "XX' występuje kobieta z "Gaude Mater". Skóra jej się pali i grunt powoli wali się pod nogami. Ale to już jej problemy, pozdrawiam W.D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morning calm Re: .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.06, 14:01 Pod pseudonimem xx wystepuje Profesor Politechniki Czestochowskiej czlowieku propagandy i spisku. Przynajmniej po imieniu i nazwisku Ci nie napisze mimo, ze bym mogl. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redkhmer Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:06 gwóźdź nocy kulturalnej - 24.00 - pokaz baniek HAHAHA :P porazka to była, gwizdy mówiły same za siebie, dobrze ze nie wybuliłem 8zł na karnet bo nie było warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfiatek Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:55 A ja nie narzekam....Posłuchałam Layli w Skrzynce,dostałam się na wieczór japoński do ratusza(strzał w dziesiątkę przede wszystkim dzięki lekcji najprawdziwszych Japończyków- ktoś kto nie miał karnetu nie mógł się dostac, było to dokładnie sprawdzane), potem koncert Pod Gruszką- też karnety sprawdzane i wcale nie było aż tak duzo ludzi, następnie dzidziniec Zebrano-tez sprawdzane karnety i tylko pokaz baniek mydlanych okazał się porażką...Naprawdę, jestem zadowolona:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <-> Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:59 ogolnie takiej muzyki nie slucham ale niektore kawalki mi sie podobaly, fajna imprezka, super sprawa :) ps. okolo 23:30 na przeciwko namiotu staly dwie mile, ładne blondynki jedna nizsza, druga wyzsza heh moze ktos wie o kogo chodzi albo je zna :) chetnie bym je poznal bo wczoraj nie mialem zabardzo jak ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: A ja wam powiem . . . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:04 Że jak na powiat to imprezka jest na 4 :) Inne dziury nie mają wogóle takich imprez i tylko mogą pomarzyć o czyms takim. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniecmasowejwyobrazni mnie najabrdizej podobal sie pokas ogni 04.06.06, 13:08 Najlepszy z tego wszystkiego był chyba pokaz ogni. Młodiz ludzie ale przygotowali sie naprawde nieżle. Mam nadzieje ze wszystko jest OK z tym, który sie popażył. Generalnie troszke za duzo rozgłosu jak na tak przeicętny program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zolti mnie też najabrdizej podobal sie pokas ogni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:20 pokaz świetny, ale szkoda tego gościa co sie poparzył, masakra jak mu sie twarz zapaliła. i czemu ta karetka tak długo tam jechała?? Nie wiem, ale ogólnie pokaz warty obejrzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quistiska Re: mnie też najabrdizej podobal sie pokas ogni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:39 w sumie karnet kupilam i wykozystalam tylko na wejscie do teatru na "Odyseja2", zreszta nie podobalo mi sie. Pozniej nie dostalam sie na fragmenty nocy reklamożerców w OKF-ie. W parku nawet niezla byla impreza. A pokaz baniek naprawde żałosny.. Skoro kupuje sie karnet, powinien sie on do czegos przydac jednak. Pozatym skoro to jest "Noc kulturalna" a nie "wieczor kulturalny", to powinno byc jednak wiecej imprez w nocy, a tak to wiekszosc wg rozkladu toczyla sie miedzy 20.00 a 24.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qbu$ Re: mnie też najabrdizej podobal sie pokas ogni IP: *.man.czest.pl 04.06.06, 13:52 Ja byłem w Vivie, w autobusie angielskim :) i w Zebrano. Było genialnie ale jak wyszedłem na chwilke z vivy to mnie nie chcieli juz wpuścić - dowód :/ W Zebrano było mega elegancko, wręcz cudnie! Planowałem iść na koncert DAABa ale było mega dużo ludzi w Utopii i zrezygnowałem. A co do wchodzenia bez karnetu to ja tego nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
salsomaniaczka Re: 3. Noc Kulturalna - program 04.06.06, 13:50 a mnie sie najbardziej podobala impra w cinema art restaurant...bo z racji mojego nicku kocham salse... <love> ale wlasnie fajne bylo to,ze mogli tam wejsc tanczaacy z 3 szkol saly jakie mamy w czestochowie...ROSA LATINA do ktorej chodze oraz SABORES DE SALSA i oczywiscie organizatro SALAS FEVER... szkoda tylko,ze pan organizator nie zaznaczyl,ze tanczacy to nie wszyscy z jego szkoly;/ wydaje mi sie to taka etyka i kultura oosbista...ale coz fajnie,ze tyle ludzi bylo ...i autobusik oczywiscie tez byl super!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsomaniaczka2:) Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 16:54 Nie przypominamsobie, żeby Saboresi czy Rosa Latina wspominali kiedykolwiek colokwiek o Salsafever na swoich imprezach, więc nie widzę powodu, by Salsa Fever miało to robić...A swoją drogą impreza świetna ,tylko ruedy troszkę malutko...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa Latina Member Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:40 Odnosząc się do togo, iż grupa La Rosa Latina nie wspomina o grupie tanecznej Salsa Fev**, chciałbym przypomnieć, że dostaliśmy zakaz uważania tej nazwy przez właściciela szkoły. O SdsS wspominamy, jak tylko się pojawią i tańczą ... że nas odwiedzili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:52 A tak naprawdę, to ktoś już pisał, iż organizatorem było " Gaude Mater". Jestem zdania- ta instytucja powinna zniknąć z mapy naszego miasta i nie drażnić ludzi kulturalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qbu$ Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.man.czest.pl 04.06.06, 13:54 Hehe, racja!!! Mi się nie podobała tylko ta cała akcja z dowodami... Całe gó..arstwo weszło przed 22 i siedziało sobie sącząc browarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martha Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.21.pl 04.06.06, 14:01 autobusik byl rewelacyjny :) w vivie calkiem niezla impreza, chociaz momentami czulam sie jakbym byla na jakims weselu ale i tak bylo super:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: 212.160.86.* 04.06.06, 14:10 No tak znowu w przewadze częstochowscy malkontenci, nic Wam się nie podoba, ciągle tylko krytykujecie, a to Wam nie pasuje, a tego za mało, a to źle zorganizowane, a po co te karnety. Dajcie wreszcie coś od siebie zaściankowi ludzie a nie tylko pustobrzmiącą krytykę. Po co karnety? Czy ktoś z Was zastanowił się ile kosztuje przygotowanie takiej imprezy? Nikt z wykonawców nie robi show za free, to wszystko kosztuje, a karnety mają finansować tego typu przedsiewzięcia. Oczywiście, że nie wszędzie da się z nimi dostać, przede wszystkim dlatego, że część imprez była w tych samych porach w różnych miejscach miasta, ale na tym rzecz polega, by było urozmaicenie, by ludzie nie tłoczyli się tylko w jednym miejscu lecz by uczestniczyli w imprezach porozrzucanych w terenie. Wiadomo, że na wiele impez była duża liczba chętnych i dostali się tylko ci, którzy przyszli wcześniej, ci którym zależało, to normalna rzecz, "kto późno przychodzi sam sobie szkodzi". Było wiele pokazów, spektaklów, na które nie trzeba było mieć karnetów i cieszyły się dużą popularnościa i uznaniem. Mnie osobiście zadziwił "Taniec żywiołów", świetna oprawa, doskonałe wykonania młodych ludzi, którzy jak widać było robili to z pasją i wielkim zaangażowaniem, warto było obejrzeć jeden spektakl i czekać na następny. Wielkie współczucie dla tego młodego chłopaka, który za wszelką cene chciał jak najlepiej odegrać swoją rolę i uległ wypadkowi, współczucie i ogromne brawa dla niego i całej grupy! Trzymajmy kciuki za jego zdrowie! Dla mnie ten spektakl to najlepszy punkt całej Nocy. Głosy sfrustrowanych ludzi, którym nic sie nie podoba i potrafią tylko krytykować nie powinny zniechęcać tych, którzy to zorganizowali i organizować będą. Wielkie dzięki Wam za to, chociaż za ten jeden dzień, Noc w Częstochowie, którą z pewnością tak trudno i ciężko było zorganizować w mieście, w którym przeważają ludzie o jakże trudnym pomyślunku, ludzie nieumiejący docenić pasji i zaangażowania, wiecznie niezadowoleni, szarzy, o duszy wypranej z piękna i zrozumienia sztuki. Malkontenci i krytykanci - może w końcu Wy coś dacie od siebie, może Wy zorganizujecie jakąś impreze na miarę Nocy Kulturalnej, która będzie doskonałym uzupełnieniem wczorajszej, która będzie świetna pod każdym względem i na którą nie będziecie mogli narzekać! Zapomnieliście przede wszystkim, że taka impreza powinna dać Wam nieco ogłady i kultury, chociaż raz w roku, ale jak widać nie bardzo umieliście sie tam odnaleźć. Pozdrawiam wszystkich tych, którzy uczestniczyli w tej Nocy i ze zrozumieniem wiedzą, że tego typu imprez nigdy nie da się "zapiąć na ostatni guzik". Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: 3. Noc Kulturalna - program 04.06.06, 14:13 Jaka pasja, jakie zaangazowanie ? Wszedłeś to sie ciesz, ja mam dość całowania klamek po 8 zł. Bałagan i tyle. Nie mam zamiaru cieszyć się jak murzyn z blaszki. Pewnie byłeś w świcie organizatorów tego spisku. CZY CZĘSTOCHOWIANIE NIE ZASŁUGUJĄ NA NIC INNEGO OPRÓCZ PAPKI ?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: 212.160.86.* 04.06.06, 14:26 Droga Pani Bajko,niestety nie należe do ludzi którzy to organizowali, bo byłbym z tego dumny, że chciało mi się coś zrobić dla takich malkontentów jak Ty i Tobie podobni (bez urazy, ale masz taką osobowość lub kreujesz się na taką). Potrafisz tylko narzekać, weź się do pracy i zorganizuj coś jeśli potrafisz, może będzie doskonałe w swej prostocie. Jestem młodym człowiekiem, który potrafi dostrzec pozytywy takiego przedsiewzięcia. Jeśli nie zauważasz pasji i zaangażowania ludzi, którzy chcieli coś dla Was zrobić, to nie będę z Tobą dyskutował, bo nie sądzę, bys potrafiła zachować obiektywizm. Przemyśl to, bo słowa Twoje nie trzymają się prawdy, no chyba, że rzeczywiście nie potraficie się odnaleźć na tego typu imprezach. Nie pochodzę z Częstochowy i przeraża mnie Wasze podejście do własnego miasta, zwłaszcza, że sami niewiele robicie by coś w nim upiększyć, zmienić na lepsze. Oczywiście, że nie zasługujecie na jakąś "papkę", Częstochowa powinna się rozwijać, lecz tego nie robi, ale myślę, że dzieje się tak właśnie dzięki takiemu myśleniu jak (wybacz) Twoje. Mam nadzieje, że teraz Tobie będzie się chciało zorganizować coś dla innych i samej siebie, ja wówczas chętnie przyjdę. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morning calm Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.06, 14:31 Podzielam zdanie faceta, a Tobie inna-bajko, chory frustracie proponuje wyprowadzic sie z Czestochowy. Ot, na przyklad do Wachocka. Wszedzie szukasz spiskow, kazdy jest zly i niedobry, wszyscy sa niekulturalni - oczywiscie poza Toba. Moze ksiezniczce powinni organizatorzy rozwijac czerwony dywan przed wejsciem do kazdego lokalu? Szampan, jakuzzi? Cos jeszcze? Osobiscie jestem pelen szacunku dla organizatorow tego wydarzenia. Zadne inne miasto sie nie moze pochwalic czyms takim. A przede wszystkim, drodzy malkontenci, wiecznie niezadowoleni czestochowianie (badz nie czestochowianie) robia to spolecznie, za darmo, dla nas. Jak nie znasz kulisow tego wydarzenia (poza plotkami i domyslami) to proponuje sie zamknac, zaszyc w swoich czterech scianach i poogladac sobie taniec z gwiazdami albo showtime. Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: 3. Noc Kulturalna - program 04.06.06, 14:39 Cieszę się, że przynajmniej wam się udało wejśc na impezy, a nie kolejny raz wyrzycić pieniądze w błoto na ułudę nazywaną karnetem. I tylko o to mi chodzi, ale widać w wioskach z których pochodzicie systemy wartości mijaja się z oczekiwaniami Częstochowian. > Zadne inne miasto sie nie moze pochwalic czyms takim. Czy ty kiedykolwiek wytknąłeś nos z tej dziury ? Bo chyba nie wiesz jak świat wygląda. Gratulacje , właśnie dzięki takim jak wy, to miasto zaniża poziom, o ile tu kiedykolwiek był jakiś poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morning calm Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.06, 14:40 Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.wroclaw.dialog.net.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: morning calm 04.06.06, 14:31 + odpowiedz Szczegolnie pragne zwrocic uwage na: *.wroclaw.dialog.net.pl Ach ta dziura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfiatek Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:48 No naprawde...inna bajko...jesteś z innej bajki...nic ci sie nie podoba i tylko narzekasz...wg ciebie ludzie zadowoleni to ludzie o mniejszej wrazliwości i potrzebach?..."gratuluję" wyczucia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: 87.239.176.* 04.06.06, 14:48 sam fakt ze cos takiego sie odbylo swiadczy o poziomie naszej kultury - w sensie pozytywnym.. najlepiej przeciez jest rozlożyc swoj wlasny tylek i narzekac prawda?? nie podoba sie to do widzenia :/ i jak tu wogole miec ochote cokolwiek robic jesli widzi sie takie komentarze.. jest tyle interesujacych miejsc spotkan spektakli ze naprawde warto sie zainteresowac.. moze to nie krakow ani warszawa ale coz zawsze cos sie znajdzie wystarczy troche incjatywy zeby obudzic to miasto przeciez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: 212.160.86.* 04.06.06, 15:02 Masz poczucie humoru Bajko, chociaz chyba sama o tym nie wiesz:) Nie dziwią mnie Twe słowa, gdyż jak to w bajkach, zawsze jest "dużo lanej wody". Nie wiesz skąd pochodzę i czym sie zajmuje w życiu, ale za to widze, że masz awersje na wieś, no cóż mieszczki też się czasem muszą czymś wyróżnić (bo albo jestes rodowita mieszczką albo na siłe chcesz się nia stać i robisz się bardziej częstochowska niż jej mieszkańcy;) Powiem Ci w sekrecie, że wiele podróżowałem, wiele widziałem i mam pewne wyobrażenie o ludziach, miastach i wsiach i często właśnie na wsiach ludzi organizują sobie życie lepiej niż w miastach, widocznie tego nie wiesz. A o poziomie miasta, o którym mówisz, mogą świadczyć Twoje głosy wiecznego niezadowolenia, ciągłego narzekania i trzymania rąk w kieszeni. Obudź się i zrób wreszcie coś z czego inni tez będą mogli się cieszyć, przestań wreszcie narzekać na szarą rzeczywistość którą sama też kreujesz, zmień to zaściankowe myślenie. A tak na marginesie, to...Częstochowa nie jest pępkiem świata jak mylnie uważasz (z całym szacunkiem dla jej mieszkańców). Pozdrawiam i zdaje mi się, że dalsza polemika z Tobą jest bezcelowa, gdyż prawdopodobnie masz przysłowiowe klapki na oczach i nie dotrzegasz nic prócz czubka własnego nosa. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: 3. Noc Kulturalna - program 04.06.06, 15:09 Zakałą tego miasta są ludzie, którzy nie potrafią czytać ew. czytać ze zrozumieniem. Więc po raz 10 piszę, teraz drukowanymi literami. NIE WIEM O CZYM PISZECIE I JAK ŚWIETNIE SIĘ BAWILIŚCIE, BO TE IMPREZY KTÓRE MNIE INTERESOWAŁUY BYŁY DLA WYBRAŃCÓW, KTÓRYM UDAŁO SIĘ DOSTAĆ, A IMPREZY NA POWIETRZU BYŁY PONIŻEJ KRYTYKI. Czepiacie się każdego mojego słowa, bo jako jedyna nie boję się pisać swojego zdania na ten smutny fakt naszego miasta i jestem zalogowana. Gdybym miała klapki na oczach z pewnością bym nimi klapała w zachwycie dla wrony i jego świty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morning calm Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.06, 16:17 Jesli uwazasz, ze to co bylo w parku Staszica, Tina Tuner i visualfetish byli slabi, to proponuje Ci sie przeniesc za granice Polski, bo w najbardziej kulturalnych miastach (Wroclaw, Krakow, Poznan itd) w/w robia niezla furore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:06 Świta, spisek, układy, imprezy tylko dla wybrańców. Inna bajko czy Ty należysz do Pisu? Wszędzie jakieś teorie spiskowe widzisz. Ja na nocce bawiłem się świetnie C4, Utopia i Zebrano :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: 3. Noc Kulturalna - program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:09 Oczywiście co się nie wydarzy w naszym mieście to jest beeeeeee. Inna bajka dała nam się już nie raz poznać jako czołowy malkontent forumowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś