Gość: Student IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 08:46 Cześć, jestem studentem 4 roku na BM. Zastanwiam sie, która firma oferuje większe szanse rozwoju, lepszą atmosferę w pracy, lepsze zarobki. Dzięki za poważne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Konrad Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:06 Gomma wciażsie rozwija wiec chyba lepiej tam gdzie są perspektywy rozwoju zakładu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eldom Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 17:14 A kto powiedział, że pozostałe zakłady sie nie rozwijają? Prespektywy rozwoju wszędzie sa jednakowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.57.jawnet.pl 24.06.06, 11:07 Po wypowiedzi widać, że jestes jeszcze studentem. Nie wiem gdzie jest najlepiej bo znam tylko jedną z tych firm ale powiem ci że podanie złożysz do wszystkich i pójdziesz pracowac tam gdzie cię przyjmą. Nie jest łatwo o prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:56 Z tego co słyszałam stawki w zależności od stażu mniej wiecej tak wygladają ( na rękę) : Gomma - inżynier od 1200 do 2500 zł TRW - inżynier od 3000 do 5000 zł Brembo - inżynier od 1500 do 2800 zł Gomma - prac.prod do 1400 zł Trw - prac.prod do 1900 zł Drembo - prac.prod do 1500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XP Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 09:22 oczywiscie że TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.prenet.pl 25.06.06, 14:34 kolego na ziemię,też skończyłem PCz i doły kopałem a kierownikiem moim był tuman po zawodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 15:58 no czesć. A ja ci powiem że są studenci i studenciki. Ludzie po zawodówce mają wiekszą wiedze niż co nie którzy studenci. Ty sie do nich zaliczasz skoro masz takie doswiadzczenie. Ja sie nie bede chwalił, ale jestem przekonany, że moja wiedza, doświadczenie ( praktyki) pretendują mnie do tego, iż moge sobie wybierać firmy, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.prenet.pl 25.06.06, 16:02 powodzenia i takiego entuzjazmu,studenciku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 16:22 dlaczego jestes tak negatywnie nastawiony??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.prenet.pl 25.06.06, 16:59 kolego wiem jakie jest życie i majac rodzinę na utrzymaniu łapałem co było ale i to byłem niewygodnym pracownikiem bo moi szefowie lub "kierownicy" w porywach mieli maturę i bolało ich bardzo że inż. jest ich podwładnym {wcale się nie madrzyłem}tagże nigdzie nie zagrzałem dłużej miejsca.Niestety miałem tą wątpliwą przyjemnosć,że poznałem swoją specjalizację od podstaw,teraz jestem kierownikiem w dużej firmie gdzie moi podwładni pracownicy mnie cenią bo wiedzą,że znam sie na robocie i robiłem to własnymi rękoma a świeżych mgr.inż. olewają,bez urazy i obyś nie przeszedł podobnej drogi choć mimowszystko ma to swoje plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwy-życzliwy? Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.pl / *.di-com.pl 25.06.06, 19:06 dokładnie... samo życie... (oczywiście jeśli nie jesteś jakimś pociotkiem, znajomym Królika lub też innego Zająca ;) Nie chcę być złośliwy, ale chyba drogi studencie masz nieprzystające do rzeczywistości wyobrażenia/oczekiwania. Jeśli nie spełniasz wcześniejszego warunku to tak jak radzi Ci "inż" zejdź na Ziemie, im szybciej tym lepiej. Może będziesz miał szczęście, ale lepiej unikać przykrych rozczarowań. Gdybyś był naprawdę świetny, miał już jakieś wybitne osiągnięcia jak na miarę studenta, to już byś wiedział (4 rok) gdzie będziesz pracował lub znajdował się na shortliście jakiegoś headhuntera... a tak po prostu będziesz jednym z wielu dumnych :) absolwentów rywalizujących na do końca nie znanych Ci zasadach o miejsce, jeśli gdzieś będą wakaty/przyjęcia... Nikt specjalnie dla Ciebie nie będzie tworzył stanowiska, oczywiście jeśli nie - patrz początek. Zawsze też można poczekać ileś-tam miesięcy aż TRW, Gomma, czy inne Brembo "zapukają do drzwi" i zapytają, co wybierasz... ale nie każdy jest dzieckiem bogatych rodziców, bądź ma czelnośc doić ubogich bez końca, nie każdy ma też ochotę być utrzymankiem swojej kobiety, czekając na Godota... Poza tym na tych trzech zakładach (i na Częstochowie w ogóle) życie się nie zaczyna, ani nie kończy. Częstochowa to jest na tyle mały rynek pracy, że trudno tu o jakieś przebieranie w ofertach. Ze swojej strony mam chyba w miarę podobne doświadczenia i spojrzenie na "ścieżkę kariery" co gość: inż - i jestem jej zwolennikiem. Pozdrawiam złośliwy-życzliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinomaniak Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: 87.239.176.* 25.06.06, 18:47 jest tak nastawiony bo zna rzeczywistosc w przeciwienstwie do Ciebie jak widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwit Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:29 do Brembo sie nie pchaj bo i tak przeniosą do Dąbrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elton Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 08:53 święta racja !!! Tylko to jest tylko i wyłącznie wina naszycg rządzących w cz- wie. Nie kawapili sie do ułatwienia wybudowania zakładu w cz-wie wiec przeniesli do dąbrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 05:39 ja stawiam na trw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ioe złośliwy-życzliwy dobrze gada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:18 życie jest brutalne czy to ci się podoba czy nie, pracuję w jednej z tych wymienionych firm i wcale słodko nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: złośliwy-życzliwy dobrze gada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:41 a czy gdziekolwiek jest rózowo w cz-wie. Czy jest jakis zakład gdzie człowiek na nic nie narzeka :(? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACA ZBIOROWA Re: Gomma TRW czy Brembo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:45 Dla tyh co szukają pracy w Brembo FRAGMENTbrembowo.fora.pl/viewtopic.php?t=63 "proponuje powołanie nowego stanowiska w brembo.. praca na akord.. chodzi o tak zwanych wycieraczy !! kazdy wycieracz miał by swój rewir wycieracze biegali by od operatora do operatora i scierali mu POT z czoła !! my zapie..my jak dzikie woły, pot leje nam sie z czoła, jaja gotuja sie na twardo we własnym pocie, pot po dupie spływa, kominy nawilrzone tak ze czasem strach schylic sie po tarcze gdy co bardziej spedalony kolega stoi za plecami, problem z dojsciem do domu bo odparzona dupa, smród stóp, smród butów roznosi sie po szatni.. a ONI ?? a ONI mają to w dupie (duzo tych odbytów w tym poscie) nad nami wiszą jakies turbiny* które mają niby odprowadzac cały ten syf!! widział ktos zeby to kiedys działało ?? a moze myslą ze jak nam uchylą lufciki to nam ku.. dobrze bedzie!! prze..e!! " "I do tego wdzierające się promienie słońca w których widać tego smoga. Jak by wszyscy jarali trawe na chali, tyle że po trawie jest fajnie." Odpowiedz Link Zgłoś