Gość: milka IP: *.eu / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 13:35 to byla niezapomniana noc w cudownym Wrocku:) kto byl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flying in a blue Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 14:06 Trochę zazdroszczę.Napisz coś więcej o koncercie repertuarze , widowni .Podejrzewam że było pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:49 Koncert był na Rynku we Wrocławiu, wstęp wolny:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 14:58 A jaka była cena biletu? Kiedyś chciałem jechać na Joe jak był na WSJ ale cena biletu powyżej 200 PLN mnie zabiła. Nie licząc kosztów drogi do Warszawy i z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 15:33 oj zebym ja wiedzial ze jest jego koncert,zajefajny muzyk z niego a muza poprostu bomba!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:48 Ja byłam ;), REWELACJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.eu / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 21:28 zaraz buena vista zaczyna....:( niestety mnie juz tam nie ma.. ale wlaczam ich muze i tancze... el carretero... chan chan.. w ramach Wrocław NonStop trwa swietna impreza. bilet kolejowy 10 zl i troche piwa to jedyne koszty. repertuar? coz troche najnowszych kawalkow no i niesmiertelne starsze. wielka energia artysty, swietny kontakt z wroclawska publicznoscia. a potem impreza do bladego switu:) www.wroclawnonstop.pl Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Joe Satriani we Wroclawiu 02.07.06, 23:16 Gość portalu: mimi napisał(a): > Ja byłam ;), REWELACJA!!! Fakt, tego gościa nie wystarczy słuchać, to trzeba widzieć. Niestety nie miałem okazji oglądać jeszcze Satcha na żywo, ale wszystko przede mna :) A co zagrał, tak przy okazji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bird Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: 5.6.2R* / 24.66.94.* 03.07.06, 09:53 A któż to taki ten Satriani? Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Joe Satriani we Wroclawiu 03.07.06, 12:57 Gość portalu: bird napisał(a): > A któż to taki ten Satriani? Poważnie nie słyszałeś, czy prowokacja ?? :D Jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy) gitarzysta z obecnie żyjących. Nauczyciel takich sław, jak m.in. Steve Vai czy Kirk Hammett. www.satriani.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.icis.pcz.pl 03.07.06, 18:20 Ja tez nie slyszalem o nim :)) Ani tych nastepnych - podejrzewam ze wiekszosc Polakow tez nie slyszala o nich. Tak to juz jest ze slawa - Madonne zna prawie kazdy, chociaz czesto-gesto reprezentuje szmire, a muzyka bardziej ambitna jednak jest niszowa i jej znajomosc ogranicza sie do pewnego kregu osob. Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Joe Satriani we Wroclawiu 03.07.06, 23:45 Gość portalu: xx napisał(a): > Ja tez nie slyszalem o nim :)) O matko, xx, nie przyznawaj się publicznie bo wstyd nie wiedzieć :P Satriani zazwyczaj grywał solo (tzn z muzykami sesyjnymi, ale nie pod szyldem jakiegoś zespołu) chociaż gra w G3 - czyli on i jeszcze dwóch wirtuozów (skład zmienny) gra koncert - zazwyczaj jest to Satriani, Vai i ktoś trzeci. Satriani grał też z Deep Purple, kiedy odszedł Ritchie Blackmore, a zespół miał akurat trasę po Japonii - zaproponowali mu zagranie paru koncertów i zgodził się. Co do następnych - Vai grał kiedyś w Whitesnake i z Frankiem Zappą, też gra genialnie. Kirk Hammett gra w Metallice, praktycznie od samego początku istnienia zespołu (dołączył po wyrzuceniu z Metalliki Dave'a Mustaine'a, który później założył Megadeth) >podejrzewam ze wiekszosc Polakow tez nie slyszala o nich. No biorąc pod uwagę zainteresowania muzyczne obecnych młodych ludzi to się nie dziwię - tylko techno i hip hop, nic więcej. Ale są tacy co potrafią zaskoczyć znajomością tematu. kibic napisał(a): >Jest uczniem harrego1983 Oj chciałbym mieć takie umiejętności, aby uczyć grać samego Satcha, ale to chyba za 25 lat grając po 8 godzin dziennie. Kibic, proponuję wyłączyć rapujących chłopców z osiedla i posłuchać chociaż przez chwilę jak grają profesjonaliści. A, i Satch jak śpiewa to nie sepleni jak połowa rapperów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.icis.pcz.pl 07.07.06, 11:45 Mysle ze z pewnoscia wiecej niz 90 % Polakow nie slyszalo o Satrianim :)) Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Joe Satriani we Wroclawiu 07.07.06, 12:57 Gość portalu: xx napisał(a): > Mysle ze z pewnoscia wiecej niz 90 % Polakow nie slyszalo o Satrianim :)) Eee, myślę, że zawyżasz trochę statystyki ;) 90 to może nie, ja bym stawiał na jakieś 75-80 ;) Zresztą gość gra od lat 80-tych, wydał kilkanaście płyt, grał w Polsce kilka(naście?) koncertów (dosyć często przyjeżdża, zwłaszcza ostatnio) A każde show z jego udziałem jest dosyć mocno nagłośnione medialnie - chociażby w teleexpresie zawsze o tym mówią :D Zresztą xx, co ja Ci będę opowiadał - posłuchaj jakiejś płyty, jak lubisz gitarową rockową muzykę to Ci się spodoba - proponuję zacząć od płyty "Crystal Planet" z 1998 r - bardzo dobra pozycja :) lub ewentualnie "The extremist" 1992 - też świetny album. A dla tych Polaków którzy nie słyszeli wujek Harry ma coś specjalnego ;) pl.wikipedia.org/wiki/Joe_Satriani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 18:30 Jest uczniem harrego1983 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flying in blue Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:01 Jeśli większość Polaków słucha słodkiego miłego życia itd, jakiegoś muzycznego badziewia typu radio faxx to nie ma się czemu dziwić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.icis.pcz.pl 03.07.06, 19:10 Tak jest na calym swiecie - nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flying in a blue Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:12 To napiszmy jakiej słuchamy muzyki,jakich zespołów jakich rozgłośni radiowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.icis.pcz.pl 03.07.06, 20:41 Ja najchetniej slucham naszych: TLOve, Habakuk, Nefre, Natura Style, Voo Voo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noel Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.trustnet.pl 03.07.06, 21:47 kto interesuje sie muzyka rockowa z uwzglednieniem muzyki instrumentalnej (czyli w duzej mierze gitarowej) wie, kim jest satriani, vai, malmsteen, vaughan czy petrucci. a nawet jesli nie kojarzy nazwisk, z pewnoscia slyszal ich gitary np. u zappy, lee rotha, deep purple. i zapewniam, ze wielu polakow zna te nazwiska. satriani, czy cale G3, nie popelnia muzyki niszowej. zreszta co znaczy muzyka niszowa? czy to muzyka nieradiowa? niepopowa? niereklamowana? trudno osiagalna? wymagajaca? etc. dla przykladu nieradiowa-jesli chodzi o rozglosnie komercyjne- jest tori amos, ale absolutnie nie mozna powiedziec, ze jest niszowa w potocznym tego slowa rozumieniu; trudno osiagalna jest muzyka gheorghe zamfir'a (gra na fletni Pana), ale tylko w takich zasciankach jak czestochowa - w warszawie czy lodzi bez problemu mozna dostac jego plyty, a w naszym uroczym miescie chyba mozemy jedynie uslyszec jego gre w tv podczas i tak bardzo sporadycznych emisji filmow sergia leone; niepopowa i dla wielu wymagajaca jest muzyka jazzowa, ale przeciez takie nazwiska jak mozdzer, urbaniak, komeda, nahorny, dudziak, a ze swiatowej klasyki - davis, fitzgerald, cole, parker czy chocby louis armstrong przynosza od razu skojarzenia nie tylko z jazzem, ale i konkretnymi utworami... tutaj zasadnicze znaczenie ma wrazliwosc odbiorcow, a nie zadna z powyzszych przeslanek jakkolwiek bysmy probowali zdefiniowac muzyke - i tak nam sie nie uda, bo to tylko powierzchownie unisono brzmiace instrumenty ewentualnie wespol z wokaliza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flying in a blue Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:24 Zaczyna się bardzo sympatycznie , a więc Welcome back my friends to the show that never ends. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohm Re: Joe Satriani we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 18:04 ,Mars Volta ,Dream Theater, TOOL,Slipknot,King Crimson,Rush,Alice in Chains,Collosseum,Allman Brother Band,Ozric Tentacles i różne takie tam.....Radio -przeróżne stacje z internetu ,a jest tego mnóstwo + radio BIS Odpowiedz Link Zgłoś