Gość: kolega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 09:53 z której piekarni najlepszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bigos z kiełbasą Re: częstochowski chleb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 10:28 "chleb wileński" polecam - b.dobry. ale nie wiem jaka piekarnia go robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:39 m&m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara991 Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:40 z Olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
petraaa Re: częstochowski chleb 04.07.06, 13:10 Od Ziemnickiego i od Kitali. W Tesco też mają pyszne pieczywo. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Chleb razowy 04.07.06, 13:31 OK, to ja mam pytanie z innej paki: od 1996 roku mieszkam i pracuję poza Czestochową, chociaz jestem tutaj na stałe zameldowany. W tej chwili siedzę w Częstochowie cały lipiec i mam dylemat. W Czestochowie nie ma razowego pieczywa. Szukam i szukam, ale wszędzie są tylko jakieś słodkie bułeczki. Czy któraś z częstochowskich piekarni robi normalne żytnie pieczywo ciemne, bez żadnych dodatków słodzików i miodów itp? Z tego co widzę, to po dłuższych poszukiwaniach coś, co przypomina zwykłe razowe pieczywo robi tylko jedna z piekarni w Kamyku. W Czestochowie nic nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: Chleb razowy 04.07.06, 13:48 Razowy, nieduży prostokątny chlebek piecze Musiorski. Jest bardzo dobry. A z wynalazkowego pieczywa świetny jest "chlebek słowiański" od Kitalów, a ich cebulowe bułki to już niebo w gębie. Bułki grahamki kupuję rano w sklepie na rogu Okrzei i Limanowskiego (chyba to jest SPOŁEM, ale nie jestem pewna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Chleb razowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:02 Niestety, ale w Częstochowie od dłuższego czasu nikt już nie piecze prawdziwego razowego chleba. Wszystko to jakieś paskudne wynalazki, a najbliższy razowego jest chleb z piekarni WSS. Kiedyś na rynku na Zawodziu bywał prawdziwy i pyszny chleb razowy, ale był przywożony z Radomska. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Chleb razowy 05.07.06, 12:31 No właśnie. Mam wrażenie, że aby "umilić" jedzenie razowego chleba, robi się takie pseudorazowe chlebki z połową mąki pszennej i dodatkami przeróżnych słodzików, a ja się niestety (?) przyzwyczaiłem do normalnego razowego chleba. I takiego w Częstochowie nie uświadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: Chleb razowy 05.07.06, 11:20 Razowy od Musiorskiego, tylko mowic ze sie chce bez karmelu (bo sa dwie wersje). Sam go kupuje, niestety ma tez ta wade ze czasem sie cholernie kruszy i rozpada, nie wiem czemu tak jest ale przez to rozpadanie powoli sie do nich zrazam. Produkuje jakas inna piekarnia cos podobnego??? (niestety Kitale i Majami nic podobnego nei maja :( ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: częstochowski chleb IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.06, 09:23 W Tesco pyszne, ale nadaje się do użytku przez jeden dzień - jak w większości hipermarketów. Czasem jestem przerażony, bo jak nasz genialny naród doprowadzi do upadłości mniejsze sklepiki i piekarnie, to będziemy się musieli tylko tym dziadostwem z hipermarketów żywić, a na sam widok tego pieczywa z Auchana, Cafe "Rura" itd. to mi się niedobrze robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tewika Re: częstochowski chleb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:49 A ja polecam SPOŁEMOWSKI chlebek razowy ze śliwką - niebo w gębie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: częstochowski chleb IP: *.pools.arcor-ip.net 04.07.06, 15:53 i z wisienka, tylko pestke trzeeeebaaaa wypluc. jarek Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: częstochowski chleb 04.07.06, 16:05 a ja chciałbym sie zapytac który chleb wytrzymuje 2 dni bez rozłażenia i kruszenia sie?bo jak na razie nie znam takiego szału dostac mozna ostatnio-chleb z jakiej by nie był piekarni rozłazi sie na drugi dzien a nie kazdy wcina jeden bochenek dziennie-u mnie jest jeden na 2 dni Odpowiedz Link Zgłoś
rakow_czestochowa Re: częstochowski chleb 04.07.06, 16:07 Najlepsze pieczywo moim zdaniem jest od Musiorskiego .Polecam chleb razowy ,przepyszny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: częstochowski chleb IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.06, 09:26 Henryś, to co ja mam powiedzieć? Mieszkam od kilku lat tymczasowo w Warszawie i jak mam kupić chleb, to mi się po prostu płakać chcę. Od kilku lat nie mogę znaleźć jadalnego, a żeby się na drugi dzień nie rozsypywał, to już niemożliwe. Kiedyś uznałem, że najlepszy baltonowski, bo wszędzie taki sam, ale guzik - warszawiacy nawet to spierdzielą. Więc jak tylko mam możliwość to mi starsi podsyłają chleb z Częstochowy. Przydatny do spożycia kilka dni, a nawet jak czerstwy to wolę go od tutejszego. Najlepszy moim zdaniem od Musiorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggbb Re: częstochowski chleb IP: *.21.pl / *.21.pl 05.07.06, 10:15 spróbuj "jurajski" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Najlepszy chleb! IP: 80.54.173.* 05.07.06, 00:45 Najlepszy chleb sprzedaje taki facet za megasamem w budce obok papierosow.Sam piecze ten chleb i jest naprawde pyszny i nawet po kilku dniach jest dobry.I cena jest konkurencyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
t3d1 Re: Najlepszy chleb! 05.07.06, 09:14 Wszytskie piekarnie w duzych miastach sa do bani ! Jedz sobie jeden z drugim na jakas mniejsza wioske gdzie jest piekarnia malo znana nikt o niej nie slyszal, kup taki chleb i chleb od Nas z piekarni wloz go do reklamowki i po 3 dniach wez zrob sobie kanapeczke i dopiero powiedz ktory chleb jest dobry :) Kiedys specjalnie kupilem chleb z wioski i zapakowalem go w reklamowke i po 4 dniach wyjmuje i kroje jak swiezy chlem prosto z piekarni ! A czemu bo nie ma chemi i spulchniaczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:18 spróbujcie na ul.Zapolskiej od Kozłowskich.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggbb Re: częstochowski chleb IP: *.21.pl / *.21.pl 05.07.06, 10:12 zgadzam z wcześniejszą opinią odnośnie razowego ze śliwką - jest super; ja kupuję,przeważnie, pieczywo "społemowskie"- wszystkie razowe i grahamy są znakomite, polecam chlebek "fiński" i "razowy ze słonecznikiem" a zwykły chlebek jest dobry z piekarni Anna i "jurajski"-społem; duży wybór mam w sklepie ars przy ul Wręczyckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnn Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:28 Ogólnie częstochowskie chleby są dobre.Smak każdy ma prawo mieć inny.Nie przesadzajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: częstochowski chleb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:28 Moim zdaniem najlepszy chleb jest od Musiorskiego- na maślance i razowy- palce lizać!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
meduza111 Re: częstochowski chleb 14.07.06, 13:02 polecam chleb z piekarni w Gnaszynie. Rewelacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: częstochowski chleb IP: *.man.czest.pl 14.07.06, 14:08 Musiorski ale z piekarni z ul. Rocha /z innych piekarn P.Musiorskiego juz niie taki smaczny/-sprawdzilam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga ARTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 14:32 dla mnie najlepszy chlebek na naturalnym zakwasie i bułeczki wypieka Arto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re: częstochowski chleb IP: 80.54.173.* 14.07.06, 15:00 CHLEBEK SłOWIAńSKI OD KITALóW!!! długo świeży i przepyszny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oes Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:30 razowy od musiorskiego dobry owszem ale był jakis rok temu, teraz to jest dziadostwo na karmelu itp, jeszcze jako tako trzyma sie u niego żytni pełnoziarnisty , dostarczany do sklepików koło jedenastej z innych -społem z piekarni na tartakowej wcale nie gorszy najgorsze, że ja pamietam smak prawdziwego chleba jaki piekła w piecu moja babcia, daje jeszcze 5 lat i bedziemy jedli taki shit jak w angli i irlandii smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piek Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:59 Ludzie przecierz M&M to piecze same sucharki nie chleb. Polecam piekarnie Olsztyn -Janów i może trochę mało znaną piekarnie Janczak ul Czarneckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: częstochowski chleb IP: *.man.czest.pl 16.07.06, 21:31 Mnie tylko i wyłącznie smakuje pieczywo "SPOŁEM", począwszy od bułeczek, a skończywszy na pysznym chlebku (jaki wybór hmmm). Dobrze, że tak dużo jest tych sklepów Społem. Dużo ludzi wie o tym pieczywie, więc najlepiej kupować rano - wtedy jest wybór. Polecam :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś