Dodaj do ulubionych

częstochowski chleb

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 09:53
z której piekarni najlepszy?
Obserwuj wątek
    • Gość: bigos z kiełbasą Re: częstochowski chleb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 10:28
      "chleb wileński" polecam - b.dobry. ale nie wiem jaka piekarnia go robi...
      • Gość: ja Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:39
        m&m
        • Gość: kara991 Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:40
          z Olsztyna
    • petraaa Re: częstochowski chleb 04.07.06, 13:10
      Od Ziemnickiego i od Kitali.
      W Tesco też mają pyszne pieczywo.
      • mmaly Chleb razowy 04.07.06, 13:31
        OK, to ja mam pytanie z innej paki:
        od 1996 roku mieszkam i pracuję poza Czestochową, chociaz jestem tutaj na stałe zameldowany.
        W tej chwili siedzę w Częstochowie cały lipiec i mam dylemat. W Czestochowie nie ma razowego pieczywa. Szukam i szukam, ale wszędzie są tylko jakieś słodkie bułeczki. Czy któraś z częstochowskich piekarni robi normalne żytnie pieczywo ciemne, bez żadnych dodatków słodzików i miodów itp? Z tego co widzę, to po dłuższych poszukiwaniach coś, co przypomina zwykłe razowe pieczywo robi tylko jedna z piekarni w Kamyku. W Czestochowie nic nie znalazłem.
        • segel Re: Chleb razowy 04.07.06, 13:48
          Razowy, nieduży prostokątny chlebek piecze Musiorski. Jest bardzo dobry.
          A z wynalazkowego pieczywa świetny jest "chlebek słowiański" od Kitalów, a ich
          cebulowe bułki to już niebo w gębie.
          Bułki grahamki kupuję rano w sklepie na rogu Okrzei i Limanowskiego (chyba to
          jest SPOŁEM, ale nie jestem pewna).
          • Gość: 12.12m Re: Chleb razowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:55
            M&M
        • Gość: asd Re: Chleb razowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:02
          Niestety, ale w Częstochowie od dłuższego czasu nikt już nie piecze prawdziwego
          razowego chleba. Wszystko to jakieś paskudne wynalazki, a najbliższy razowego
          jest chleb z piekarni WSS. Kiedyś na rynku na Zawodziu bywał prawdziwy i pyszny
          chleb razowy, ale był przywożony z Radomska.
          • mmaly Re: Chleb razowy 05.07.06, 12:31
            No właśnie.
            Mam wrażenie, że aby "umilić" jedzenie razowego chleba, robi się takie
            pseudorazowe chlebki z połową mąki pszennej i dodatkami przeróżnych słodzików, a
            ja się niestety (?) przyzwyczaiłem do normalnego razowego chleba.
            I takiego w Częstochowie nie uświadczysz.
        • gregorz Re: Chleb razowy 05.07.06, 11:20
          Razowy od Musiorskiego, tylko mowic ze sie chce bez karmelu (bo sa dwie
          wersje). Sam go kupuje, niestety ma tez ta wade ze czasem sie cholernie kruszy
          i rozpada, nie wiem czemu tak jest ale przez to rozpadanie powoli sie do nich
          zrazam. Produkuje jakas inna piekarnia cos podobnego??? (niestety Kitale i
          Majami nic podobnego nei maja :( )
      • Gość: lunch Re: częstochowski chleb IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.06, 09:23
        W Tesco pyszne, ale nadaje się do użytku przez jeden dzień - jak w większości
        hipermarketów.
        Czasem jestem przerażony, bo jak nasz genialny naród doprowadzi do upadłości
        mniejsze sklepiki i piekarnie, to będziemy się musieli tylko tym dziadostwem z
        hipermarketów żywić, a na sam widok tego pieczywa z Auchana, Cafe "Rura" itd.
        to mi się niedobrze robi.
    • Gość: Tewika Re: częstochowski chleb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:49
      A ja polecam SPOŁEMOWSKI chlebek razowy ze śliwką - niebo w gębie ;)
      • Gość: jarek Re: częstochowski chleb IP: *.pools.arcor-ip.net 04.07.06, 15:53
        i z wisienka, tylko pestke trzeeeebaaaa wypluc.
        jarek
        • henryczek-czewa Re: częstochowski chleb 04.07.06, 16:05
          a ja chciałbym sie zapytac który chleb wytrzymuje 2 dni bez rozłażenia i kruszenia sie?bo jak na razie nie znam takiego
          szału dostac mozna ostatnio-chleb z jakiej by nie był piekarni rozłazi sie na drugi dzien a nie kazdy wcina jeden bochenek dziennie-u mnie jest jeden na 2 dni
          • rakow_czestochowa Re: częstochowski chleb 04.07.06, 16:07
            Najlepsze pieczywo moim zdaniem jest od Musiorskiego .Polecam chleb
            razowy ,przepyszny!
          • Gość: lunch Re: częstochowski chleb IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.06, 09:26
            Henryś, to co ja mam powiedzieć? Mieszkam od kilku lat tymczasowo w Warszawie i
            jak mam kupić chleb, to mi się po prostu płakać chcę. Od kilku lat nie mogę
            znaleźć jadalnego, a żeby się na drugi dzień nie rozsypywał, to już niemożliwe.
            Kiedyś uznałem, że najlepszy baltonowski, bo wszędzie taki sam, ale guzik -
            warszawiacy nawet to spierdzielą.
            Więc jak tylko mam możliwość to mi starsi podsyłają chleb z Częstochowy.
            Przydatny do spożycia kilka dni, a nawet jak czerstwy to wolę go od tutejszego.
            Najlepszy moim zdaniem od Musiorskiego.
          • Gość: ggbb Re: częstochowski chleb IP: *.21.pl / *.21.pl 05.07.06, 10:15
            spróbuj "jurajski"
    • Gość: Pilar Musiorski IP: 213.121.173.* 04.07.06, 16:14
      zdecydowanie
      • Gość: Q Najlepszy chleb! IP: 80.54.173.* 05.07.06, 00:45
        Najlepszy chleb sprzedaje taki facet za megasamem w budce obok papierosow.Sam
        piecze ten chleb i jest naprawde pyszny i nawet po kilku dniach jest dobry.I
        cena jest konkurencyjna.
        • t3d1 Re: Najlepszy chleb! 05.07.06, 09:14
          Wszytskie piekarnie w duzych miastach sa do bani ! Jedz sobie jeden z drugim na
          jakas mniejsza wioske gdzie jest piekarnia malo znana nikt o niej nie slyszal,
          kup taki chleb i chleb od Nas z piekarni wloz go do reklamowki i po 3 dniach wez
          zrob sobie kanapeczke i dopiero powiedz ktory chleb jest dobry :) Kiedys
          specjalnie kupilem chleb z wioski i zapakowalem go w reklamowke i po 4 dniach
          wyjmuje i kroje jak swiezy chlem prosto z piekarni ! A czemu bo nie ma chemi i
          spulchniaczy ;)
    • Gość: babcia Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:18
      spróbujcie na ul.Zapolskiej od Kozłowskich..
      • Gość: ggbb Re: częstochowski chleb IP: *.21.pl / *.21.pl 05.07.06, 10:12
        zgadzam z wcześniejszą opinią odnośnie razowego ze śliwką - jest super; ja
        kupuję,przeważnie, pieczywo "społemowskie"- wszystkie razowe i grahamy są
        znakomite, polecam chlebek "fiński" i "razowy ze słonecznikiem" a zwykły
        chlebek jest dobry z piekarni Anna i "jurajski"-społem; duży wybór mam w
        sklepie ars przy ul Wręczyckiej
        • Gość: nnnn Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:28
          Ogólnie częstochowskie chleby są dobre.Smak każdy ma prawo mieć inny.Nie
          przesadzajmy.
    • Gość: ggg Re: częstochowski chleb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:28
      Moim zdaniem najlepszy chleb jest od Musiorskiego- na maślance i razowy- palce
      lizać!!!!!!!!!!1
      • meduza111 Re: częstochowski chleb 14.07.06, 13:02
        polecam chleb z piekarni w Gnaszynie. Rewelacja!!!
        • Gość: ola Re: częstochowski chleb IP: *.man.czest.pl 14.07.06, 14:08
          Musiorski ale z piekarni z ul. Rocha /z innych piekarn P.Musiorskiego juz niie
          taki smaczny/-sprawdzilam!
          • Gość: aga ARTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 14:32
            dla mnie najlepszy chlebek na naturalnym zakwasie i bułeczki wypieka Arto
    • Gość: mniam Re: częstochowski chleb IP: 80.54.173.* 14.07.06, 15:00
      CHLEBEK SłOWIAńSKI OD KITALóW!!! długo świeży i przepyszny!!!
    • Gość: oes Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:30
      razowy od musiorskiego dobry owszem ale był jakis rok temu, teraz to jest
      dziadostwo na karmelu itp, jeszcze jako tako trzyma sie u niego żytni
      pełnoziarnisty , dostarczany do sklepików koło jedenastej
      z innych -społem z piekarni na tartakowej wcale nie gorszy
      najgorsze, że ja pamietam smak prawdziwego chleba jaki piekła w piecu moja
      babcia,
      daje jeszcze 5 lat i bedziemy jedli taki shit jak w angli i irlandii
      smacznego
    • Gość: piek Re: częstochowski chleb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:59
      Ludzie przecierz M&M to piecze same sucharki nie chleb.
      Polecam piekarnie Olsztyn -Janów i może trochę mało znaną piekarnie Janczak
      ul Czarneckiego
      • Gość: smakosz Re: częstochowski chleb IP: *.man.czest.pl 16.07.06, 21:31
        Mnie tylko i wyłącznie smakuje pieczywo "SPOŁEM", począwszy od bułeczek, a
        skończywszy na pysznym chlebku (jaki wybór hmmm). Dobrze, że tak dużo jest tych
        sklepów Społem. Dużo ludzi wie o tym pieczywie, więc najlepiej kupować rano -
        wtedy jest wybór.
        Polecam :)))))))))))))
    • Gość: a Re: częstochowski chleb IP: *.man.czest.pl 17.07.06, 10:43

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka