Dodaj do ulubionych

W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezrob...

IP: *.trustnet.pl 11.07.06, 21:15
dziwi mnie to ze tyle osob wogole dostalo pozyczki z PUP,
Obserwuj wątek
    • Gość: do tolka Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:23
      a cóż takiego cię dziwi, przecież większość pieniedzy pochodzi z unii, nie
      rozumię twojego postu????????????????
      • Gość: bezrobotny Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:30
        Tak dostali ale znajomi pracujących w Urzędzie pracy a dla zwykłych nie ma.
        • Gość: majki Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:40
          oni maja wszystkich w Pup-ie
          • Gość: Adam Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: 125.240.110.* 12.07.06, 06:49
            Probowałem dowiedziec sie o warunki uzyskania takiej pozyczki w Listopadzie
            zeszlego roku. Na poczatku Pan ( razem z nim siedzi mloda dziewczyna w tym
            pokoju pokoj 2.., dokladnie nie pamietam numeru ) mi powiedzial ze sa bardzo
            marne szanse bo jest 10 razy wiecej wnioskow niz pieniedzy, na pytanie kiedy w
            takim razie wplyna pieniadze na nastepny rok i kiedy bym mogl sie ich spodziewac
            dowiedzialem sie ze moze w czerwcu. Odniosłem wrazenie po tej rozmowie ze PAnu
            zajmujacemu sie tym bardzo zalezy zeby zniechecic wszystkich ubiegajacych sie o
            te pozyczki. Dowiedzialem sie od mojej znajomej w UP ze to nornalne u tego Pana,
            poniewaz Derektor UP byl juz kilka razy zdziony gdy ludzie szli po takiej
            rozmowie bezposrednio do niego i okazywalo sie ze pieniadze ciagle są tylko
            Praacownikowi UP cos stoi na przeszkodzie.....
            • Gość: przed siębiorczy Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:44
              Miałem dokładnie taką samą sytuację w PUP Krosno. Pani w jednym pokoju starała
              się mnie zniechęcić nawet do interesowania się pożyczką (chciałem zasięgnąć
              informacji). Poszedłem wprost do dyrektora PUPu i okazało się, że nie ma
              przeszkód, pieniądze są i trzeba składać wnioski.

Nie ma to jak urzędnicy...
              • Gość: greg Sie rozumie IP: *.ceramika.agh.edu.pl 12.07.06, 15:09
                Przecież jak Cię nie zniechęci za pierwszym razem to bedziesz szanownemu urzędnikowi / urzedniczce zawracał d. jeszcze raz, albo nie daj boże częściej...
          • Gość: bezrobotny Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.gdynia.mm.pl 12.07.06, 14:03
            nie tylko w tym urzędzie, w gdyńskim tez!,nic nowego,moze niedługo i te damy
            beda szukać pracy!!
        • Gość: pracownik hehe Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:42
          Aleś Ty głupi!Aby dostać taką pożyczkę trzeba spelniać określone warunki, a że
          jest to kaska z Unii-procedury w tym przypadku sa wyjątkowo restrykcyjnie
          przestrzegane. Tyle.
          • Gość: parx Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: 81.210.102.* 12.07.06, 14:33
            pomyłka- pieniądze są krajowe, Unia nie ma z nimi nic wspólnego
            • Gość: atx Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.itq.pl 12.07.06, 16:11
              pomylka, pieniadze sa unijne.
      • fubrawiec Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr 12.07.06, 14:17
        Skoro masz kłopoty z pisaniem ("rozumię") to nie dziwne, że masz kłopoty ze
        zrozumieniem. Marsz do szkoły głupcze!
    • Gość: bezrobotny Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.net / *.net 11.07.06, 23:09
      Bzdury!!!!!!!!!!!
      Co oni wyprawiają,a może szanownych państwa wyprawić na bezrobocie.
      Dyrektora szukaj w miejscu zamieszkania- tam daleko nie ucieknie, chyba ,że w pola.
    • Gość: ziom Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: 195.189.52.* 12.07.06, 01:51
      hmmmm dostali czternascie duzych baniek(14 000 000)to jakby nie liczyc po
      jakies 10 000 srednio jedna pozyczka,to powinno byc 1400!!!!a jest 143 gdzie
      reszta PRZEŻARTA PRZEZ URZEDASÓW,o sorka milion moze dwa poszlo na kursy-wozki
      widlowe,informatyczne i takie tam pitu,pitu
      • mundo.v Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr 12.07.06, 03:24
        Ozdobne łańcuchy na miejskie okazje za miejskie pieniądze

Miały być metalowe posrebrzane, są srebrne pozłacane. Urząd Miasta wydał ponad
        21 tys. zł na paradne łańcuchy, które prezydent i przewodniczący Rady Miasta
        mają zakładać podczas wielkich uroczystości (11-07-2006 21:00) »

A na to nie braklo:))))
        Jak to jeden klasyk mawial?
        Wladza wyzywi sie sama:)))
        • Gość: pomoc Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr? IP: 61.68.166.* 12.07.06, 05:49
          Prosze podac swoj namiar prywatny !
          pomoc
    • Gość: Remo Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.man.czest.pl 12.07.06, 08:56
      Z tego co wiem to nie są to pożyczki tylko dotacje! Pożyczka sugeruje ze za
      jakis czas trzeba urzedowi zwrócić pieniadze, dotacja natomiast jest
      bezzwrotna. Proszę na przyszlosc sprawdzic dokladnie informacje a potem dopiero
      pisac o tym.
      • Gość: bambi7 Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.csk.pl 12.07.06, 18:00
        pożyczki! zwracasz jak w ciągu roku nie utrzymasz firmy... a takie jest właśnie
        myślenie urzędników (negatywne)
    • Gość: włókiennik Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 12.07.06, 09:24
      Ten cały PUP to jedna wielka farsa. Biurokratyczne wyrzucanie pieniędzy w
      błoto.To co tam oferują to śmiechu warte.
      • megasceptyk "Ten cały PUP to jedna wielka farsa" 12.07.06, 17:55
        Potwierdzam w całej rozciągłości. Nikt od lat nie szuka pracy przez UP ponieważ to na nic. Pracy szuka się odwiedzając firmy osobiście lub odpisując na oferty z internetu. W UP zniechęcają przy każdej procedurze a panie są wiecznie w "archiwum" czyli piją kawę gdzieś po kątach zamiast wykonywać swoją pracę.
    • fraglesi67 Pis obiecał.... 12.07.06, 13:20
      ...tanie i socjalne państwo to niech teraz realizuje ;-)
      • Gość: pis-tolet Re: Pis obiecał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:33
        Po co takie korowody.Rozdać tę kasę raz do roku,jako zapomoga dla bezrobotnych,to przeżyją za to spokojnie rok.
      • wrojoz Re: Pis obiecał.... 12.07.06, 16:10
        Obiecanki PiSu tyle warte co Kaczyński, czyli nic.
    • Gość: dre Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: 82.160.53.* 12.07.06, 13:25
      Kiedy nasza władza weźnie się w końcu za te PUPy. Wszystko tam załatwiane jest pod stołem, kursy po znajomości, pożyczki po znajommości, praca po znajomości. A średnio w takim PUPie robi około 50 osób. Banda nierobów!!!!
      • Gość: zz+ Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.aster.pl 12.07.06, 13:34
        > A średnio w takim PUPie robi około 50 osób. Banda nierobów!!!!

50 osób razy ~4tys (kosztu zatrudnienia) to miesięcznie 200tys za obsługę. w jednym PUPie
    • tomekjot jakie pożyczki??????????? 12.07.06, 13:34
      Przecież w PUP od dwóch latch nie ma pożyczek dla bezrobotnych, są ttylko
      dotacje bezwrotne. Tak więc się nie dziwię że nie ma pieniędzy, tylko jest
      pytanie czy pani w PUP o tym wie.

O zgrozo co za tekst........
    • r306 Cos mi sie w rachunkach nie zgadza.... 12.07.06, 13:46
      14 mln/ 143 = 97902
      Czyli srednio udzielony by 97tys na jeden wniosek.
      O ile wiem, to pulap tej pomocy jest znacznie nizszy....

Czy to znaczy, ze albo ktos klamie co do liczby pieniedzy, albo gdzies sie
      pieniadze rozplynely?????????
      • Gość: pup-a Re: Cos mi sie w rachunkach nie zgadza.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:48
        Pieniądze pochodzą z Ministerstw i z EFS (poczytaj w googlach jak nie wiesz co
        to). Są przeznaczone na programy zgłaszane przez PUPy. A te mają sporo programów
        - np. szkolenia dla bezrobotnych, wspieranie aktywizacji zawodowej, dopłaty do
        zatrudniania bezrobotnych itd. Zatem nie cała kasa, o której tu mowa poszła na
        wszystkie programy, a nie tylko jeden...
    • Gość: FreakyMisfit Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.07.06, 13:52
      No to co? Kaczka obiecała mieszkania, których nigdy nie będzie...
    • kliks4 Pani Jolu 12.07.06, 14:48
      po prostu trzeba pójść do dyrktorka i wywalić mu w pape.Najlepiej cegłą.
      • Gość: urz. Re: Pani Jolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:19
        To zapraszam bardzo. Gorzej będzie jak oddam:) A tyle głupot co w tym temacie
        to dawno nie widziałem. Jakoś się nikomu nie chce najpierw przeczytać o co
        chodzi tylko byleby coś napisać.
        Wysokość dotacji wynosi 5x przeciętnego wynagrodzenia. Jak ktoś zauważył te
        wspomniane 14 mln to nie tylko dotacje. Prawdę mówiąć dotacje to jedna z
        mniejszych pozycji w budżecie. Finansowane może być różne. Podstawowym żródłem
        jest Fundusz Pracy ( i teraz proszę powiedzieć co ma to wspólnego z podatkami).
        Do tego PUP moze napisać projekt o dofinansowanie ze środków UE (EFS i inne) i
        dostać dodatkową kasę.
        Pozdrawiam
        • r306 Chyba nie zrozumiales... 12.07.06, 15:30
          Wprowadziliscie kobiete w blad, poczynila ona inwestycje z wlasnych pieniedzy,
          dopelnila wszelkich formalnosci, a Wy sia na nia wypinacie d.....
          Poczytaj kodeks handlowy i KK - za wprowadzenie w blad, i powtale z tej
          przyczyny straty materialne odpowiada sie karnie.
          Dlatego w koncu trzeba wprowadzic urzednicza odpowiedzialnosc OSOBISTA.

PS.
          Gdyby Ci sie zachcialo robic wolte - klamac w reklamie tez nie wolno i jest to
          karane.
          • Gość: urz. Re: Chyba nie zrozumiales... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:25
            Odpowiem, czemu nie. Czytałem kodeks handlowy i KK:) Czy ja gdziekolwiek
            napisałem, że to prawidłowe postępowanie? Odnosiłem się do całkiem innych
            kwestii. U mnie taki przypadek jest nie do pomyslenia. wkurza mnie trochę
            generalizowanie wszystkiego, bo mało kto pamięta, że każdy PUP działa
            samodzielnie oczywiście w granicach określonych ustawą, a to pociąga za sobą
            nawet dość znaczne różnice w działaniu poszczególnego PUPu. Z takiego prostego
            powodu, ze należą do administracji samorządowej i oprócz starosty nie ma
            bezpośredniego zwierzchnika?
            Pozdrawiam
    • Gość: maro to może tak ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 16:22
      "urzędniki" swą wypłatę z tych własnie funduszy jak zaczną brać to wtedy się dowiedzą co robią. Ale gdzie by tak...
    • Gość: victory is mine! tak to jest szukac kasy w PUPIE IP: *.acn.waw.pl 12.07.06, 17:18
    • stagaz W Gdyni było dokładnie to samo... 12.07.06, 17:54
      ...zachęcali do składania podań o pożyczkę, mało tego, przekonywali, że jest to
      bardzo realne. Po czym przychodzi pismo, że brak środków...Przypuszczam, że
      rozliczają ich za aktywność z ilości podań.. Dziadostwo totalne.
    • Gość: bezrobotny Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.neskom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:15
      Srodki w PUP są przyznawane najczęsciej przez jedną osobe najczęsciej
      naczelnego dyrektora, wg znajomości, to trwa juz wiele lat i nikt sie tym nie
      przejmuje.
    • Gość: TTT Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.trustnet.pl 12.07.06, 18:16
      troche mnie to dziwi bo ja w maju zeszlego roku razem z chlopakiem staralismy sie o dotacje, oboje nie mamy zadnych znajomosci w urzedzie pracy i oboje bez zadnych przeszkod dostalismy je :) a lokale wynajmowalismy tez przed dostaniem pieniedzy ale po tym jak dostalismy pisemne zawiadomienie ze pieniadze dla nas sa. info na temat dotacji naprawde jest skape ale jak ktos czegos bardzo chce to zagryzie zeby opierniczy kogo trzeba i dotacje od nich wyciagnie. powodzenia dla cierpliwych i upartych
      • Gość: 666 Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:37
        A to ciekawe bo mi nie chcieli dać pisemnego zawiadomienia że dostałem pieniądze
        tylko zadzwonili. Jak sie starałem o dotacje to zauważyłem że w urzędzie pracy
        niechetnie sie o tym mówi, bo najpierw rozdzielaja pieniądze wśrod swoich
        znajomych. Jest całkowity brak kontroli przyznawania pieniedzy. Urzędnicy robią
        co chcą, kompletny burdel i tyle.
    • Gość: TTT Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.trustnet.pl 12.07.06, 22:03
      na pewno masz racje najpierw znajomi pozniej ochlapy dla zwyklych smiertelnikow, nam tym razem sie udalo fakt ze troche wysilku i uporu potrzeba bylo włozyc ale sie udalo, i potwierdzam ze nie powinno tak byc, ale niestety taka jest Polska zadnej sprawiedliwosci :(
    • Gość: Tomek Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: 212.87.238.* 13.07.06, 15:25
      Dlaczego bezrobotni nie sa informowani o takich mozliwosciach?? Przeciez chodzi
      sie co dwa miesiace do urzedu. Ja jeszcze nigdy od nikogo nie uslyszalem o czyms
      takim a juz troche sie wstawiam w urzedzie. Widze ze Wam tam sie robic nie chce
      to zatrudnijcie mnie tam. Bezrobotni nie sa informowani jakie prawa im
      przysluguja i jakie maja mozliwosci !! A chyba po to tam sa Ci urzednicy??!! Po
      prostu skandal!! moze tak Was wyslac na bezrobocie ??
      • Gość: były bezrobotny Re: W PUP zabrakło pieniędzy na pożyczki dla bezr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:50
        Wy tylko narzekacie.Ja kupiłem za w miare dobre pieniądze busa i woże ludzi.Trafiłem dobrą trase i ludzie mają lepiej i taniej od pksu czy pociągu.Niedużo to kosztuje i licencja też nie i jest spokój i wszyscy zadowoleni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka